Keresés

Részletes keresés

Janka82 Creative Commons License 2008.12.01 0 0 3518
Én elküldtem a válaszlevelemet, aztán eddig ennyi, kb... Most várok, bár remélem nem fog tovább folytatódni az ügy.
Előzmény: Dave83 (3512)
FGyula 27 Creative Commons License 2008.11.28 0 0 3517
Alapban mindenkit A0-ba raknak,aztán módosítják az aktuális bonus-malus kategóriába. Ha éppen nincs meg a kártörténetid mikor átkötsz,akkor a következő havi számládon jóváírják azt.
Nálam így volt.
Előzmény: xeniah (3516)
xeniah Creative Commons License 2008.11.27 0 0 3516
Ha az OTP nem kapta volna meg a MÁV-tól az igazolásomat, akkor nem soroltak volna A0-ba erre a 3 (és fél) hónapra. Természetesen nem fogok A0-ban maradni, kiverném a biztosítékot, ha otthagynának. Egyelőre csak írtam egy e-mailt az OTP-nek (miután semmi reakciót nem kaptam részükről), hogy a PSZÁF-hoz fordulok, ha nem lépnek az ügyemben, erre rögtön kaptam egy telefont, hogy várjak türelemmel, mert intézkednek. Már kikérték a MÁV-tól az igazolást papíron, ma érkezett meg hozzájuk, és még egy kicsit hosszú folyamat, hogy átvezessék a változást. Kérdeztem, hogy hát ha nem küldte el korábban a MÁV, akkor minek alapján soroltak engem be. Azt mondta az ügyintéző, hogy de, elküldte a MÁV, de elektronikusan, ő azzal nem is tudja mi lett, de most biztos, ami biztos, kikérte papíron is. Szóval az a lényeg, hogy elvileg sínen van a dolog. Engem végülis nem sürget az idő, csak nem akarom, hogy az új biztosítómnak rossz infót adjon át az OTP.
Előzmény: ízisz28 (3515)
ízisz28 Creative Commons License 2008.11.27 0 0 3515

Szia!

Nekem se küldte ki a Máv, hanem be kellett mennem személyesen kikérni a bónusz igazolást. Szerintem menj be te is ne maradj A0-ba!!!!

Előzmény: xeniah (3514)
xeniah Creative Commons License 2008.11.26 0 0 3514
hát én eddig A0-ban voltam, most az OTP a változatosság kedvéért A0-ba sorolt (jövőre). Mondtam nekik, hogy ez így nem kóser, mert egész évben biztosítva voltam, és most már B1 következne, de nem lehet velük szót érteni. Pedig ha nem kaptak bónuszigazolást a MÁV-tól, akkor hogy soroltak be engem A0-ba? Lehetett volna akár malusom is. Szóval ez az ő hibájuk, de ha továbbra sem intézkednek, kénytelen leszek a pszáf-hoz fordulni. A pszáf ugye azt ígérte, hogy aki becsületesen befizeti (Mávos létére) a 3. negyedévet, az viheti a bónuszait. Az érdekes az egészben az, hogy az öcsém ugyanúgy a MÁV-tól jött át az OTP-hez, és őt szó nélkül áttették B1-be.
Előzmény: t.lantos (3513)
t.lantos Creative Commons License 2008.11.26 0 0 3513

a mav kapja be

augusztusban ugye at kellett kotni. ez meg is tortent.

aztan most hapog a biztosito, hogy nem kapott bonuszigazolast. hat kapjak be.

Dave83 Creative Commons License 2008.11.25 0 0 3512
Valakinek valami friss infó????
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3511
Először le kell mondanod a jelenlegi biztosításod.
Előzmény: Törölt nick (3476)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3510
Van erről egy topik is
http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9184683

Már csak az idén lehet, jövőre gondlom kidolgozzák az új rendszert.
Előzmény: xeniah (3472)
matchbox Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3509
Pontosan erre gondoltam. Vastagon benne vannak, h egyesületként engedték működni, mikor látszik, h nincsenek meg a mögöttes jogszabályok. Az már csak hab a tortán ahogy a működés végén asszisztáltak..
Előzmény: Antisystem (3508)
Antisystem Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3508

Mivela  PSZÁF egy állami szerv - kvázi hatóság - a kérdés valójában az, hogy az államon elverhető-e a por a saját nyilvánvaló gondatlansága okán. Elvégre is nem normális dolog, hogy egy biztosítóból (vagy bármiféle cégből) simán el lehessen milliárdokat tüntetni.

Mert jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy az állam (és a PSZÁF) inkább falaz ezekhez az ügyletekhez, amikor simán enged működni pénzügyi szolgáltatókat, biztosítókat, nyugdíjpénztárakat, brókercégeket úgy, hogy nemhogy nem naprakész a nyilvántartásuk, de negyed-féléves lemaradásban vannak vele, még májusban se tudnak egyenleget adni az előző évről... namost ez meg felhívás keringőre, ilyen kondíciók mellett az Isten pénzét is el lehet talicskázni. (bezzeg a Pistike Bt-t egyből csesztetik az állami szervek, ha az adóellenőr talán 200 kHUF hiányt a kézikasszában)

ÜdV

Előzmény: matchbox (3506)
matchbox Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3506
No igen. Ebben az egész helyzetben a PSZÁF keményen lúdas. Kérdés, h elverhető-e rajta a por...
Előzmény: John Zero (3501)
FGyula 27 Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3505
"nem indítható felszámolási eljárás"

De ellenem polgári per igen.

Előzmény: John Zero (3501)
FGyula 27 Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3503
Egyébként beidéztek már valakit közületek? Én beszéltem egy sráccal,neki dec 12 van kitűzve.
Na most december elején hoz a Legfelsőbb Bíróság közös álláspontot az ügyben. Ezek szerint addig nehezen ítélnek el bárkit is. Utána okosabbak leszünk. Most azon gondolkoznak odafönt,hogy kinek a nyakába varrják a balhét.
Szerintem ez még évekig nem lesz lejátszva,addig meg az ügyvédek gazdagodnak.
John Zero Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3501
tazoli01:
Hát ez tényleg kabaré!

"A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője, Binder István a Magyar Nemzet kérdésére elmondta: a jogi helyzet bizonytalan. Az egyesületi törvény ugyanis nem szabályozza, mi történjék, ha fizetésképtelenség miatt az egyesület megszűnik. Az ilyen szervezetekkel szemben nem indítható felszámolási eljárás, mert azt csak a gazdasági társaságokkal kapcsolatban szabályozza a törvény."

Érdekes, hogy a PSZÁF-nek eddig nem jutott eszébe, hogy ez gond lehet.
Akkor még pláne nem jutott eszükbe, amikor folyamatosan megadták és meghagyták a MÁV biztosító engedélyét a működésre.

Lehet, hogy itt az idő, vissza kell államosítani a kötelező biztosítást? :-)
Ha csak állami cég lehetne kötelező felelősségbiztosító, akkor nem állna fenn az a veszély, hogy "fizetésképtelen vagy megszűnik".
Előzmény: tazoli01 (3499)
FGyula 27 Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3500
A levélben egyébként benne van az is:

"Mentesül a felelősség alól,ha bizonyítja,hogy úgy járt el,ahogy az az adott helyzetben általában elvárható."
Nekünk be volt fizetve a csekk. 16 hónap után küldtek 15 napos befizetési határidőt.
EZ ELVÁRHATÓ???

Igazatok van: ezek szerint bármelyik biztosító ha nem akar,nem fizet,majd te.
tazoli01 Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3499
A legtutibb az lenne ha lószar helyett fizetne valaki legelsőnek. Aztán a többit lemeccselné az okozó vagy a MÁV jogutódja azzal akivel szeretné. És a végén felzaklatná ha kell az okozót hogy ki nyert a meccsen...
Úgy gondolom akinek az Allianz cascora megcsinálta az autóját az összeteheti a kezét. Különben azok is csak a lószart kapnák, amit nem kívánok senkinek.

http://belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/27933/1/belfold/Jogegysegi_eljarast_kert_a_MAV_biztosito_karteritesi_ugyeiben_a_PSZAF

Csak itt a para. Elmúlt már lassan fél év mióta a máv nincs, és foggalmuk nincs mi legyen vagy mi van azoknak se akik illetékesek ezügyben... Eskü elindulok oda-vissza egy táblával a Mabisz meg a PSzáf között és letolt gatyával odszrok a bejáratukra azt útközben meg aki gondolja csatlakozhat.
Előzmény: tazoli01 (3498)
tazoli01 Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3498
"Én, mint X ember megrongálom Y ember autóját /mindegy hogy hogyan/. Én nem fizetem ki, ezért Y édesapja /legyen Z/ megelőlegezi fiacskájának. Z bácsi perelhet engem??? Szerintem NAGYON NEM! Mert én nem kértem rá őt! Nyelje be az a ku..va Allianz! Remélem a világválság csődebe viszi őket!"

Y-nak még él az apja és kiáll érte mivel Y neki fizet havonta-negyed évente soksok pénzt. És Z hitelezett ennek fejében még több pénzt hogy tudjon járni azzal a lóval Y amit kilőttek alóla.
Z bácsi pedig mivel X-nek nincs érdemi háttere, édesapja (az új változó: $) (mert elment hawaii-ra kókuszmelltartós csajokhoz) így kénytelen X-et perelni.

És egy egyszerűbb ábra:
Y-nak kilőtték a lovát X. Y-nak se, X-nek nincs háttere. A mai napig nem tud X lóval járni. Így X hová forduljon ha Y-t igazságtalannak érzi pereleni, azonban máson nem tudhat rajta segíteni mert szarnak a tenyerébe mondván ennyi maradt a lóból.
Előzmény: Dave83 (3492)
tazoli01 Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3497
De nagyon sokan panaszkodtak hogy nincs pénz! Nem lesz. Nem fizetnek. Valakinek másfél éve már... Erre sok embernek az volt a reakciója hogy a rendszer hibája sajnálom. Most amikor meg azok akik okoztak megkapták a csekket, rögtön nem a rendszer hibájának tudják be, hanem újra fel vannak háborodva minta szerződésváltáskor... (Holott az akkori problámájuk is lepkefingnyi volt a többi százezres-milliós károsultakéhoz képest.)
Nincs pénzetek kárt fizetni értem. Akkor fordítsunk a tükrön. A károsultaknak legyen helyettetek?
De a lényeg egy. Ha nem előbb, hát így most később fejbekaptak az okozók is, szóval sztem össze kell fogni a két tábornak mert lesz köztetek olyan aki trabanttal húzott meg jaguárt. És az élete végéig gyanítom nem fogja törleszteni a kárt.... Egyszóval valahogy a MABISZ-PSZÁF vonalon kéne jó labdát rúgnunk, hogy ne az legyen a vége mint az ilferronak. Azonak a kutya se fizetett megszűnésük után...
Előzmény: Janka82 (3495)
Dave83 Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3496
1embernek kell megnyernie a pert. A legelsőnek! Precedens értékű lenne és onnantól kezdve nincs miről beszélni!
Janka82 Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3495

Valószínűleg mindenki érzi a dolog súlyát. Én nem csak úgy alárítam azt a papírt, hanem a sírógörcs kerülgetett amiatt, hogy megrongáltam két autót is. De akkor is, te fizetnél ötvenezer forintos kár helyett 450 ezer forintot úgy, hogy közben rendesen fizetted a biztosításodat??? Nem hinném...

Én is jó ötletnek tartom az összefogást, csak nem tudom, hogy hova, kihez kéne fordulni ilyen esetben, amikor telefonon is mindenhol vakvágányra futunk.

Előzmény: tazoli01 (3490)
xeniah Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3494
A hivatkozott dolog tényleg sántít. Erre hivatkozva akkor a biztosító mondhatná azt, hogy ő nem fizet, mert te okoztad a kárt, te vagy köteles megtéríteni, mert ott van a ptk-ban.
Előzmény: Dave83 (3492)
xeniah Creative Commons License 2008.11.20 0 0 3493

Szerintem te félreértetted. A súlyát érzi mindenki a dolognak, vagy legalábbis legtöbben, anélkül hogy fizetnie kellene. Nyilván nem akar senki fizetni károkozásért, ha egyszer éveken keresztül azért fizeti a kötelezőt, hogy legyen, aki átvállalja helyette.

Én MÁV-os voltam, de nem okoztam kárt, ennek ellenére mélységesen átérzem azok helyzetét, akik kárt okoztak, és most ezért perelik őket, mert akár velem is előfordulhatott volna. Ugyanígy annak sem rózsásabb a helyzete, akinek kárt okoztak, és senki nem fizet - ez is előfordulhatott volna velem is. De szerintem itt nem a károkozó és nyilván nem is a károsult a hibás, hanem feljebb kéne a felelősöket keresni.

Én szívesen benne vagyok az összefogásban is, mert engem is felháborít az igazságtalanság.

Előzmény: tazoli01 (3490)
Dave83 Creative Commons License 2008.11.19 0 0 3492
Különben sok felől sántít a dolog. A fizetési felszólító levélben erre hivatkoznak:
1., A ptk. 339§ (1) bekezdése alapján: aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni.
2., A ptk 345§ (1) bekezdése szerint: aki fokozott veszéllyel járó tevékenységet folytat, köteles az ebből eredő kárt megtéríteni.

Kérdezem én! : hol van itt szó biztosítóról???
Ez egy alapvető törvény, de szerintem ebben az esetben szóba se jöhet ez.
A másik! Beszél mindenki mindent, hogy: mert az egyesületi törvény......
Erről még senki nem látott senkit. És hogy miért? Mert decemberben hoz róla döntést a Legfelsőbb Bíróság pont a KBSZ Máv miatt. A KBSZ = kiba..ott.

Még valami! Casco megelőlegezte a kárt. Egy egyszerű esetet nézzünk. Én, mint X ember megrongálom Y ember autóját /mindegy hogy hogyan/. Én nem fizetem ki, ezért Y édesapja /legyen Z/ megelőlegezi fiacskájának. Z bácsi perelhet engem??? Szerintem NAGYON NEM! Mert én nem kértem rá őt! Nyelje be az a ku..va Allianz! Remélem a világválság csődebe viszi őket!
tazoli01 Creative Commons License 2008.11.19 0 0 3490
így végre érzik a volt mávosok a dolog súlyát. Sokan úgy voltak vele mint az én okozóm is: jó kiszálltam aláírtam a kéksárgát a többi le van szrva. Megszünt? Nembaj. Legyünk felháborodva hogy máshova kell menni, aztán mikor megkötötték az új kötelezőt leült az ügy. Most mikor a felelősökre ráikoppintanak meg rögtön megint hogy belendült az ügy... Félre ne értsetek nem bántok senkit, itt pont hogy össze kéne fogni a két tábornak és valamit közösen kiharcolni....
xeniah Creative Commons License 2008.11.19 0 0 3489
Itt szerintem arra mennek rá, hogy az egyszerű emberre ráijesszenek, és ha megijed, akkor be tudnak rajta hajtani szép kis összeget. Velem a rendőrség játszotta el ezt korábban egy másik ügyben (a NKH által fűtve), küldték sorban a szabálysértési összegeket, hogy fizessem be, aztán a bíróság nekem adott igazat, így nem kellett semmit fizetnem. Persze itt egy kicsit más a helyzet, lehet hogy tényleg jó lenne ide egy jó ügyvéd, de szerintem nincs jogi alapja semmiféle pénzkövetelésnek a kárt okozóktól. Pereljék a MABISZ-t!
Előzmény: Janka82 (3488)
Janka82 Creative Commons License 2008.11.19 0 0 3488

Látom gyűlnek a volt MÁVosok...

Szerintem is össze kéne valahogy fogni.

Én is beszéltem pár ügyvéddel, és nekem is azt ajánlotta mindegyik, hogy egyelőre ne fizessek. Én most ott tartok, hogy az egyik ügyvéd ismerősöm segít megfogalmazni egy válaszlevelet, amit remélhetőleg napokon belül elküldök.

Igazából én sem értem a kamatokat, mert a koccanás óta - ami 2007 januárjában volt - senki nem jelezte felém, hogy nem fizetett a MÁV. Most meg, hogy megszűnt jogutód nélkül hirtelen elővesznek??? Ráadásul az ötvenezer forintos kárból 450 forintos kár lett? Nálam az is furcsa, hogy egy idősebb autóba mentem bele, és mégis megcsináltatták Cascora. Érdekes az egész...

Egyébként én is a Hajdu Ügyvédi Irodától kaptam a levelet, és eddig velem is mindenhol azt közölték, hogy nem tudnak semmiféle papírt kiadni az ügyről. Akkor meg mire fizessem be ezt a hatalmas összeget?

ízisz28 Creative Commons License 2008.11.19 0 0 3487

Én is ügyvédhez fordultam abban a pillanatban, ahogy elolvastam a levelet, mert úgy gondoltam "ilyen a mesében sincs". Milyen kamatos kamatokról beszélünk egyáltalán???? Nem érzem úgy, hogy köteleségem lenne bármilyen kamatot is pluszban fizetni bárkinek is!!!!!! Ahogy írtad megcsinálták az autót cascora NEM MI AKARTUK!!! Egyébként ez sem mindenkinek lehetséges csak annak a károsultnak, aki rendelkezik érvényes cascoval és a szerződésében benne szerepel!!!! Én úgy hallottam, hogy folyamatosan történek a kifizetések a károsultak felé. Csak akkor lesz bibi, ha elfogy a pénz és az állam tényleg arra fog rákényszeríteni minket, hogy polgári peres uton behajtsák rajtunk. Sokan úgy vélekednek több oldalon is olvastam, hogy jogosan kérhetik, hiába volt érvényes biztósitása az embernek.Akkor mi lesz? Mert akkor már mindent fel fognak pluszba számolni, és nem annyi lesz a fizetni való, mint amennyiről mindenki megkapta a "csekély összegű" kiss levelet. Valamit igazából tényleg ki kéne találni erre, mert ahogy te is írtad a pénz hamar elfog szállni. Egyenlőre én is a várok. Igazából én azt szeretném megtuni miből tevődik össze ez az ordenális nagy összeg??? Mert sehol senki nem add róla felvilágosítást!!! Igazából azt se értem, hogy ebben az országban már semmi sem számít. Az a baj, hogy a becsületes állampolgár szívja meg mindig a legjobban nincs rend ebben az országban. Ezért mennek tönkre az emberek, mert ott vágnak át mindenkit ahol csak tudnak. De most nem fogom hagyni!!!

Előzmény: Dave83 (3486)
Dave83 Creative Commons License 2008.11.19 0 0 3486
Üdv Mindenki! Ehhez látom nekem is hozzá kell szólnom! Én már egy hónapja kaptam egy ugyanilyen levelet az Allianz megbízott ügyvédjétől Hajdú és Tóth Ügyvédi Irodától. Nekem 487000Ft-ot kellett volna 15 napon bellül befizetni. Nem túl jó egy ilyen levelet elolvasni.... Kissé kiborultam. Elkezdtem telefonálgatni. Hozzá teszem 2007. szept. 01-én okoztam ezt a kárt. A kár mértéke lehet hogy valós, én abban nem is kételkedem. Felhívtam először ezt az ügyvédi irodát. Nagyon tartalmas beszélgetés volt. Mondták hogy be kell fizetni és kész! Utána hívtam a MABISZ-t és kértem a telefonhoz egy jogászt. Ő is azt mondta hogy fizetni kell. Elkértem a felszámoló biztos tel. számát. Ott úgy tájékoztattak ,hogy a MÁV számlája zárolva van, milliárdok vannak rajta /bár szerintem biztos kopik az valahogy/ és ne fizessek, mert lesznek még utalások. Itt megadták az Autoconsulting számát, ahol ismét azt mondták hogy ne fizessek. Mondtam, hogy én is így gondoltam :) Vissza hívtam a Hajdú és Tóth Ügyvédi Irodát és mondtam hogy lesznek még utalások, várjuk meg! Közölték, hogy szerintük nem, én meg mondtam hogy szerintem igen, de különben sem érdekel. Utána felhívtam az Allianz-ot hogy elmondjam milyen egy gusztustalan cég, és nem érdekel hogy valakinek megelőlegezték a kárát, én nem kértem őket rá. Ezzel a ,,kedves" hölgyel 1 órát beszéltem. Megtudtam, hogy neki is van 3 gyereke és hogy Ő nem szeretné ha elhagynám ezt az undorító országot /mivel mondtam neki hogy nekem törvénytisztelő állampolgárnak itt nincs helyem/. Továbbá megpróbált rábeszélni Allianz kötelezőre és Casco-ra. Ugye milyen ,,rendes"? :) Ekkorra már nagyon elegem lett és felhívtam az ügyvédemet. Ő a DAS biztosítási jogvédő cégnek is dolgozik. Mondta hogy ne hogy fizessek, ez ez csak egy bepróbálkozás. Elmentem hozzá írt a Hajdú és Tóth Ügyvédi Irodának egy levelet, hogy nem fizetek, a 190/2004 kormányrendelet alapján a MÁV-tól követeljék a pénzt. Ez volt kb 3 hete. Azóta nagy csend. Ha esetleg valaki előrébb jár kérem szóljon! Vagy ha valakinek segíthetek esetleg egy két tel. számban írjon nyugodtan! És szerintem senki ne fizessen. Én akkor sem tenném ha 20000Ft-ról lenne szó. Tényleg! Idézést kapott már valaki?
FGyula 27 Creative Commons License 2008.11.19 0 0 3485
"PSZÁF-nél a höly akivel beszéltem Ő is azt tanácsolta összekéne fogni. "

Ha külön vannak a perek,akkor hogyan? Én is ezen töröm a kobakom. Ügyvédem egyenlőre nincs.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!