Sziasztok !
Még nem utaztunk el , Nerdy köszi a jó időt.
A " Büdös kölykök " , persze kizárólag a túláradó szeretetből jöttek , persze imádjuk Őket . A magunk idejében jó lett volna , ha ilyen szupi gyerekek lettünk volna. Szóval megint hozzászólnék a topic-hoz , talán többeknek is kedve támad hozzá.
Emlékeztek még Biosz Lacira ? Egyszer indított egy diabetikus tanfolyamot , ki volt írva a bioszszertárra , hogy " Diabetikus szakkör " , vagy valami hasonló , mi meg aláírtuk , hogy " Laci Konyha " . Szegény akkor nagyon megorrolt , pedig tényleg csak humornak szántuk.
Visszatérve az orosz órákra , mire engem evakuáltak ,már nem Novák Éva , hanem egy fiatal tanárnő volt, de sajnos a nevére nem emlékszem, csak arra , hogy csinos ,és kedves volt ,de így sem jut a neve az eszembe.
Badx: én angolos voltam , tisztességes nevem Heuszler Géza , mi a másodikon voltunk , ott bagóztunk a fiú-Wc-ben , ha jól emlékszem Ti a földszinten voltatok , és időnként még nálunk is büdösebbet tudtatok előállítani. Emlékszem , egyszer "vendégbagózáson" voltunk a földszinten , mikor Diri Bácsi bejött .és parancsot adott , hogy ,mindenki dobja el ami a kezében van . Képzelhetitek , mi történt mindazokkal , akik rendeltetésszerűen használták a klotyót.
Mai napra ennyit , szeretném , ha sokan felébresztenénk a régi szép időket.
Üdvözlök mindenkit: Maci
"büdös kölykök" korunkban ezzel mi is így voltunk, igaz?
Én még emlékszem, habár sajna azt hiszem még mindig én vagyok a korelnök - pedig de szívesen átadnám valakinek- hogy annó mindig más érdekelt mint aminek érdekelnie kellett volna.
Gondolom te is így voltál ezzel.
Milyen volt a nyaralás?
Jó időt rendeltem nektek, ami remélem, hogy meg is érkezett, ha nem, tudod pénztártól való távozás után nincs reklamáció!
Engem az Eckhardt tanár úr oroszra és némerte is okított, szerencsére nem soká, mert raccsolva oroszt tanulni, hát az érdekes volt.
Minket a Sárkány tanárúr tanított németre, csak hát utána jött az E.
Első vagy második után "felezték meg az osztályunkat úgy, hogy fele németes lett 1 osztály a másik fele meg 1 egész francia. Gondolhatjátok, hogy mennyien voltunk!
Bőven kitelt a 2 osztály.
Szerintem utána már nem is volt 4 osztály, ha jól emlékszem mi a d. voltunk, de nem biztos.
Sziasztok !
Én angol tagozatos voltam , minket Zádorné okított a nyelv szépségeire , az osztály másik fele Géhernéhez járt.Az angol mellett persze oroszul is tanultunk , itt volt elsőben Kosztudi Deszpo , még koedukált formában , aztán úgy döntött a felső vezetés , hogy a fiúkat Módosné vette át , a lányok pedig Novák Évánál folytatták a gyűrődést. Engem sajnos / vagy inkább szerencsére/ negyedik második félévétől - egy gumihányás elhelyezése, és egy igazgatói rovó bejegyzése után - kitelepítettek a leánycsapatba , így abban a csoportban biztosan én voltam az orosz nyelvet legjobban beszélő fiú. Régi szép idők , szerintem ma már éhen-szomjan halnék orosz nyelvtudásomra támaszkodva.
Eckhardt tanár úr mellett többen is ültek az oldalkocsiban , mivel ő menekített ki minket a ránkzúduló sártengerből , én magam is ültem ott ,természetesen másodmagammal , na akkor megismertem a halálfélelmet.
A mi időnkben harmadik-negyedik táján már voltak Toldys diáknapok , meg Teátrum , emlékszem akkor ment a Május 1. moziban a "Különben dühbe jövünk" , szerintem legalább tízszer láttuk , mindig Mészárosnére hivatkozva lógtunk az órákról.
Köszi az infót Hajdúszoboszlóról , végül kedden vágunk neki az útnak ,egy Fontana nevű panzióba megyünk , vadi új és fűthető , de remélem nem lesz rá szükség. Nagyobb csapattal megyünk , a pici mellett ott lesz a 11 éves lányom és a barátaink 3 gyermeke , 8-19 évesig , szerintem az egész nyaralás nem lesz annyiba , mint a strand- beugró . Azért bízunk a jó időben , akkor legalább lehet kicsit kirándulni is , bár őszintén szólva a "büdös kölyköket" két évvel ezelőtt is nagyságrenddel jobban érdekelte az Aqua-park Jesolo-ban , mint Velence szépségei , a Sóhajok hídját csodálva és vadul magyarázva azt vettem észre , hogy a kutya sem figyel rám , mert egy szinesbőrű ifjú valami spárgán rángatható szőrmókot árult és persze mindenki tátott szájjal őt bámulta.
A visszatérésig is üdv. Mindenkinek. Maci
Hali!
Én voltam Hajdúszoboszlón az Aquaparkban,a gyerekek nagoyn élvezték, de nem tudom, hogy a csecsemők hogy bírják :)). Iszonyú tömeg volt, persze rossz időben biztos kevesebben vannak. Lehet venni egész napos jegyet, meg valahány órásat, már nem tudom pontosan. Az egésznapossal jöhetsz mehetsz kib-be. Kb. 5 emelet magasra kell felmászni, miután megküzdött az ember a lecsúszáshoz szükséges gumicsónakért. De azért tényleg király.
Ilyen kicsi babával én csak tuti helyre mennék, már ami a tisztaságot meg egyebeket illeti, de igaz, hogy én a széltől is óvtam őket, tök feleslegesen.
Az oldalkocsis motor igazán klaszz lehtetett, ki ült az oldalkocsiban?
Sziasztok !
Én is itt vagyok , mert mint tudjuk ,új seprő jól seper.Holnap mennénk le Balatonra egy hétre , most akarjuk éppen lemondani , mert elromlott a fakutyánk. Igazándiból nem merünk lemenni egy 3 hónapos picivel fűtés nélküli házba. A társaság azt javasolja , hogy menjünk le Hajdúszoboszlóra ,ott nyílt most egy Aqua-park. Hallottatok erről valamit? Előre is köszi az infót.
Olvasgatom a hozzászólásokat , nekünk '78-ban már volt szerenád , de hogy előtte mikor kezdődött ,nem tudom.A szalagavatónk viszont az Iparművészeti Főiskolán volt. Szüretelni egyszer voltunk , még az Eckhardt tanár úr is jött velünk egy oldalkocsis motorral, elég komikus látvány volt , aztán a végén jött az eső és elmosta az egészet.
Üdvözlet Mindenkinek
Itt vagyok, de nem jut semmi az eszembe. Másoktól várom a jó kis történeteket. Lásd még BP.BATTHYÁNYI LAJOS ÁLT.ISK. topic, ahol hasonló a helyzet, és a személyi kör is.
Üdv.Mindenki !
Tegnap este lezajlott a buli az Angelicaban, Féja Tanárnő tiszteletére , mindenki sajnálhatja , aki nem volt ott.
Este 5 körül kezdett el gyülekezni a nép ,az asztalokon lévő lufikra felírták az évfolyamokat , így azok is megtalálták osztálytársaikat , akik arcról már nehezen igazodtak el . A nagy érdeklődésre való tekintettel meghívták Freisit is , így a Tanárnő , az Igazgató Úr és Freisi társaságában ,kicsivel 6 után érkezett meg. Hát ,volt egy kis megdöbbenés az arcán , mikor meglátta régi tanítványait.Nekem úgy tünt, hogy nagyon örült , ezt a spontán elmondott beszédében Ő is megerősítette.Szegénynek nagyon sok dolga akadt , hiszen minden osztálya szeretett volna elsőként beszélgetni vele , de végül mindenki sorra került . Volt eszem-iszom , dínom-dánom / eszem az csak szendvics volt / ,szóval fergetegesen jól érezte magát minden megjelent.Megbeszéltük , hogy kicsit sűrübben kellene találkozni , nekünk egyébként is 2 év múlva lesz a 25 éves, de 3 év múlva 150 éves lesz a Toldy , akkor ország-világra szóló bulit ígérnek az illetékesek.Sikerült az újabb és régebbi évfolyamokból is néhány embert megismernünk , mi öregfiúk szívesen alakítottunk volna egy "1978-2001 Baráti Társaságot" a frissen végzett lányokkal ,bár egyik pszichológus osztálytársunk szerint erre nem sok az esélyünk.Egyébként nagyon helyesek voltak a gyerekek , és tényleg csak dícséret illeti őket , hogy a szóbeli érettségi előtt néhány nappal ilyen szép ajándékkal lepték meg a Tanárnőt , és külön köszönet Petrilla Orsinak , aki néhány álmatlan éjszaka árán is , de ilyen profin megszervezte a találkozót .
Ennyit röviden , ha valaki más is ott volt , ő is írja le élményeit.
Egy korábbi kérdésre reagálva , minket tanított oroszra elsőben egy görög tanárnő ,ha jól emlékszem Kosztudi Deszpo volt a neve.
Üdvözlet mindenkinek .
Na végre, lassan-lassan csak gyarapodik a csapat.
Sajnos nem tudok elmenni szombat délutáni talira, de bízom benne, hogy majd tájékoztattok, hogy milyen volt.
Üdv.Mindenkinek!
Én ma találtam rá erre az oldalra és nagyon örülök , hogy végre kedvenc iskolám régi és új diákjaival dumálhatok.
Én 1978-ban lettem -igaz csak papíron - érett , Féjáné volt az osztályfőnököm , és most szombaton 5-kor ott szeretnék lenni az ünnepségen . Szerintem nagyon jó az ötlet , egészen megdöbbentem , hogy Féja Tanárnő már nem vállal osztályfőnökséget.
Egy előző kérdésre visszatérve ,engem tanított még Rajky Emmi néni is , matek-fizikára , én részemről szerettem Őt. Tanított még Vigh Jocó , Biosz Laci , Módosné / őt személy szerint nagyon nem bírtam / és természetesen Freisi is.
Na , röviden ennyit , remélem a mi osztályunkból többen is jelentkeznek majd szombat után , és még
egyszer köszönet a mostani 4/A-nak és Petrilla Orsinak a szervezésért.
Az iskolaban, az alagsori tornateremben jun 16-an, szombaton este 19 oratol tanevzaro koncertet ad a Popularis Kultura nevu (tanari) rockzenekar. Elozenekar a Black Dog BB diakokbol allo egyuttes. Mindenkit nagy-nagy szeretettel varnak. Belepes for free.
Írtam Orsinak, és meglepetésemre azt a választ adta, hogy Féjáné NEM megy nyugdíjba, csak több osztályt nem vállal már el, mint osztályfőnök. Nagy különbség!
Miért, nem a Porrogi már az igazgató?
Azt hittem, hogy nem volt változás.
Na, minegy, ez engem már nem érint. (Pedig ha érintene, talán jobb lenne, mert akkor még az éveim 1-sel kezdődhetnének).
Szerenád.. istenkém.. de rég volt.. az volt a pechem, hogy én szerveztem a mienket, de estére olyan gyomorrontásom lett, hogy nem bírtam elmenni. de lehet, hogy jobb is, mert nagyon sokat zabáltak szerte a városban a többiek.. Freisi úgy tűnik, mindig ilyen szezonális dolgokat csinált, mesélték, hogy még egy gyümölcsakármit úgy nagyjából mindenki legyűrt, de aztán már csak ők is adogatták körbe.. ráadásul azt már nem is ő, hanem valamelyik szomszédasszonya csinálta.. jaj, meg a matektanár még adósom, ha jól emlékszem epres-vaníliás palacsintával, és még nem hajtottam be rajta.. Nem menekülsz P.!!! :))
Szalagavató a KEK-en volt már egy jó ideje.. elég kellemes volt, Szlávik jóvoltából még a tanári különterembe is bementünk egy barátnőmmel, ahol meg Szaniszló jóvoltából pezsgőt kaptunk.. Szóval csak szép emlékeket (és kicsit homályosakat) őrzök arról a buliról.. :)
Azt hittem még Porogi az igazgató, dehát én sem nagyon tudom követni a mostani életet.
viszont Szaniszló utódja a nővérem egyik volt osztálytársa lett (1994-es végzésű).. tök fura, már tegeződve menni be a suliba, és régi diákarcokat látni-a tanáriban. Na, majd ha az én régi évfolyamtársaim lesznek ott tanarak.. már így is nézem minden nap a ráncaimat, de most aztán..
Én is. Minket tanított, és szerintem tök rendes volt, az utolsó évben más mércével mérte azokat akik felvételiztek fizikából, és azokat akik nem. Én az utóbbi kategória voltam, és nem nagyon szívózott a feleltetésnél. Tudja valaki mi van a Bacsónéval, fiatalabbanknak talán Mészárosné.
Sziasztok!
Hogy felélénkült a topic. Üdv az újaknak!
Engem csak a Féjáné tanított Szaniszló nem. Nekem nem megdöbbentő, hogy nyugdíjas lesz, mert akkor sem volt egy csitri, bár egy 16-17 évesnek a 30 éves már vénasszony. Különben nagyon szerettem, jó fej volt.
Megdöbbenve olvasom, hogy Féjjáné nyugdíjba megy. Ő volt az a tanárnő akinek nem volt kora. Soha nem tudtam, hogy hány éves is lehet.
Persze, ha jól belegondolok, akkor csak kb: 10 évvel volt idősebb nálunk? Hát ezt se gondoltam volna. Inkább azért többre tippeltem, hiszen ő volt a tanár. Értitek, ugye?
Hát ez a nyugdíjba menés azért felfoghatatlan számomra. Valahogy sose gondoltam, hogy neki is változhat a kora.
Minket még Kelemen Lívia-ként kezdette tanítani, aztán lett beleőle Féjjáné.
Hát ez meglepő, ez a nyugdíj.
Sziasztok!
Mi 1988-ban érettünk meg (jó magyarosan) és hatalmas szerenádot adtunk, szinte az összes tanárunknak. Amennyire emlékszem akkor már ez jó pár éve szokásban volt. Így a gyökerekhez sokkal korábbra kell visszaásni.