Nekem 5k-nál le lett dobva a gyári olaj, saját elhatározásból, akkor nem volt fogyás... azóta mentem még 8-9k-t (nem néztem az ODO-t egy ideje), ha nem felejtem el, megnézem, csípett-e a kicsike, bár panaszom nincs rája, teker, mint állat... :)
Olaj: sok esetben nagyobb a nyomás max szintnél, féltől min-ig kevésbé fogy az olaj, nem kell a max, valamint némileg csökken.
Szervízben most néztem 1000 felett csere, (nem tudom minek), a szűrő fekete. Ezrenként akartok cserélni? -nem besz*rni a színétől...
Sebesség: nem az autópálya a vészes , hanem oszágút, de legfőképpen a város: kiszámoltam, tényleg igaz, bármilyen hihetetlen is: 50 helyett 60-nal megyünk, ahol az 50-es áll, a 60-as ott még 30 felett megy (ha jól emlékszem) és üti el az iskolába menő gyerekemet. HOL IS KELL MÉRNI ÉS BÜNTETNI??
(Apró nüansz, valamelyik év 1. sulis napjaiban a zebránál (lámpa) pofázik 3 rendőr, miközben hol az autósok, de méginkább a gyalogosok osonnak a PIROSON át!)
"oljcsere előtt se, és most utána se fogyott ,nem lett kisebb a szint egy mm-t se!!!! Valami ott hibázik"
talan valamelyik olajos topicban irta egy szagerto kartacs, hogy a leheto legnormalisabb allapot az, amikor szereny mertekben de eszi az olajat az auto. ha mar zabalja, az ugye az az eset amikor tul hig az olaj az adott motorhoz, vagy mert "vastagabb" a gyari eloiras, vagy a motor mar megkopott, azert kivanja a vastagabbakat. ha egyaltalan nem zabalja vagy netan termeli az olajat (ld. mazda 6 topic), az viszont hibara utal, mert ez praktikusan azt jelenti hogy amennyi olaj tenylegesen elfogy, annyi (vagy tobb) be is kerul mindenfele nemodavalo anyag az uzemanyagbol a motorolajba, amitol annak a mindenfele (kenesi, hoturesi, mittomen) parameterei lassan elromlanak. aztan hogy melyik motornal mennyi a szereny, de kivanatos merteku olajfogyas, az tipusonkent valtozik, mindenesetre egy 5w40-bol nehany deci 10.000 km-en teljesen atlagosnak (es normalisnak) tunik.
Sajnos az a baj hogy rajtad kívül nem nagyon van olyan ember aki összefogná a brigádot!!! :) Volt már szó egy Albertirsai pizzáról is (sajnos elhalt a kezdeményezés) :(
Én benne vagyok mindenben és egy jó társaságért, programért És hát szép Cee'd-ekért bárhova elmegyek!!!
Többieknek
Vissza az olajhoz!
Én nem azért akarom az olajat sűrűbben cserélni mert fogy, hanem mert hát csak nagy a teljesítmény, van fordulat is és hát csak jobb lenne a motornak egy 15000-es szervíz intervallum! Csak szerintem:)))
az utak helyrerakásával maximálisan egyetértek, nem is értem mire fel szedik be az útadót ilyen utak mellett? Minden évben csak több kátyút meg korlátozó táblát látok.
Legújabb Cee'd akciónk:
Kezdő befizetés:299.000,- Ft
Havi törlesztés: 38.000,- Ft
A 13. hónapban autóját visszavesszük, és az Ön választása alapján egy új Cee'd -et adunk anélkül, hogy plussz befizetést kérnénk. A havi törlesztőrészlete is azonos marad!
Érdeklődjön szalonunkban a Lurdy házban!
Na valaki mesélje el, ha tudja, hogy ebben az ajánlatban mi a trükk.
Én sűrűn nézem (1000km -enként) DE az oljcsere előtt se, és most utána se fogyott ,nem lett kisebb a szint egy mm-t se!!!! Valami ott hibázik:((( Az astrámon amikor tönkrement a turbo akkor 30km enként 3-4 deciket öntöttem rá!!!!
"Visszatérve a kamerákhoz... szinte sose megyek 140-től többel az autópályán, még nem kaptam gyorshajtásról"
Akkor te km/órára pontosan 130-al mentél. Azok a kamerák, amiket elsőnek szereltek fel idén az M1-M7 kivezető szakaszára, azok úgy voltak beállítva, hogy a 100-as táblánál 130, az autópályás szakaszon 160fölött fényképeztek csak. És így csináltak az első időben napi 2000 fényképet. Pályán egyébként sem olyan egetverő bűn, ha 10-el gyorsabban haladsz, az csak pár %. Ha viszont egy 4 sávos városi bevezető szakaszon, ahol 80-as tábla van, és kinnthagynak egy 30-as táblát, te pedig belezúgsz 100-al, arra számítva, hogy az még "belefér" a 80-ba, akkor nagyot szoptál. Ez az ígérgetetett 300ezres bírság is inkább ilyenkor fog szerintem előjönni, nem a pályán a 130 helyett 160-al közelkedőknél. Esetleg még az országútra kirakott 40-es tábla mellett 120-al elhajtók.
Nekem nem fogy. Most cseréltettem 20.000-nél. Az első cserekor, 9000km-nél tán 1-2 deci hiányozhatott. A másodiknál semmi. Az első cseréig ez teljesen normális, ha párszor megzavarod, elfogyaszthet egy kis olajat. De ez a téma is ki lett már vesézve. Oda- vissza.
Bocs, ha valamit kihagytam. Ez azért van, mert nincs klubélet. Kellene már kocsmázni, vagy bowlingozni egyet. Vagy valami hasonló.
KINEK MILYEN ÖTLETE VAN RÁ?
Itt Esztergom - Párkány -ban van egy szuper pálya. Jó a kaja, sok a pálya, olcsó is relatív, tágas is. Egyik szombat délelőtt lehetne egy jó kis bowling- sör- pizza program.
Ez csak egy ötlet. Pösti népeknek nincs messze, dunántúl szintén oké.
Akár lehetne pld. Székesfehérváron is, az egyik plázában. Az közelebb lehetne több topiktársnak.
Nekem is gyanús ez az olajfogyás. Tényleg ennyire eszi az olajat?? Ha ez így van, el kell gondolkodnom, most, az autóvásárlás előtt. Nem túl szimpatikus ez a történet :(.
valakinél előfordult már, hogy 11000 km-nél lecserélte az olajat, mert elfogyott
az lehetetlen. Ha elfogyott, nem lehet lecserélni...:-) Egyébként hogy a bánatba tud elfogyni vagy 4-5 liter olaj??? Ezt nem vágom, annál az autónál valami nagyon nincs rendben!
Én is ki akartam várni az első olajcserét 20000 km-ig, ahogy az elő van írva, de most a nívó 7100 km-nél a max és a min között félúton van (újonnan maxnál volt) és eléggé sötét is az olaj színe, ahogy valakinél előfordult már, hogy 11000 km-nél lecserélte az olajat, mert elfogyott. Nekem is elfogyna addig, ezért marad az idő előtti csere, amit ugyan nem akartam, és a szervíz sem ír elő, de lehet hogy mégsem hülyeség. Remélem a következő 13000-et és az utánna jövő 20000-et jelentős olajfogyasztás nélkül teljesíti. Lassan én is azt gondolom, hogy jobb lenne a 15000-es intervallum a dieselnek is.
Tulajdonképpen igen. Én csak azt cáfoltam, hogy az, hogy a kormánytagok, "fejesek" betartják a szabályokat, az még önmagában nem elég , ennek nincs súlya a közlekedés többi résztvevőjére. Annak már annál inkább, ha velük szemben is a törvény teljes szigorával járnak el.