Tudom, sőt én is jártam egy időben Szlovákiába, de én végzett szakember vagyok, tudtam, milyen hatóanyagú szert vegyek, hogyan kell használni.
Sajnos a piacra termelők érdekei azt kívánják, hogy piacképes árut csináljanak, ennek az anyagi érdeknek alávetnek minden más szempontot, emiatt hacsak tehetjük, nem veszünk "bótit", piacit, amit és amikor lehet, megtermeljük a családnak, tartósítjuk, persze csak fagyasztással vagy hőkezeléssel.
Szezonon kívül meg csak módjával veszünk zöldséget, gyümölcsöt.
Ennek ára többek között, hogy másfél-kétszeres a villanyszámlánk az 1000 literes fagyasztókapacitás miatt, van kb. 1000 db. különböző befőttes-ivóleves üvegünk, amit megtöltünk, aztán megesszük, van 1000 m2-s kertünk, benne 100 m2 fólia, képzelheted, mennyi munkánk van benne, de ki nem sz..ja le.
Mikor először jelent meg a betegség, és még karanténnak számított, akkor is csak egyedi engedéllyel lehetett-hivatalosan-antibiotikummal védekezni, tudomásom szerint ma már nem.
Van egy új szer, baktériumkészítmény, kiskerteknek még nem elérhető. Nincs más, mint a réz és az Aliette.
Aztán még ott van a szőlő, a burgonya, a hagyma, a paradicsom, a szamóca, a csonthéjasok, a málna.............hja, nem könnyű manapság a kertész élete!
Borászbarátaimnál mindenhol mossák. Így az esetleges szermaradványoktól és nem odavaló gombatörzsek nagy részétől is megszabadulnak. Fajélesztővel dolgoznak.
Kivétel Szentesi Józsi, aki spontán erjeszt, Ő nem is mossa.
Rákkeltő, testnedvekben lebomlik, hát nem tudom.. A kőzetgyapot hőálló, a gyártásához használt gyanta az első felfűtés során némi büdös formájában "kiég", arra kell figyelni, hogy zárt helyen legyen, mert kiégés után porzik, 150-200 fok van az üstházban legfeljebb.
Sziasztok! Áprilisban kérdeztem 100l des főző fűtését. Megérkezett :) Endrepp mester írtad az üstházat. Le kellene szigetelni? Néztem neten:Calsitra mat hőszigetelő paplan. Jó lehet? Vannak tapasztalatok üstház szigetelésével?
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: