Keresés

Részletes keresés

Hát ne éljen Eduárd? Creative Commons License 2008.05.19 0 0 8560
Azért mielőtt elmenne izráelbe a népéhez,egy teljes vagyonelkobzással díjaznám a kitűnő munkáját.
Előzmény: Törölt nick (8559)
Kevin Creative Commons License 2008.05.18 0 0 8557
Kevesli 16 milliós végkielégítését a volt vezérigazgató
2008. május 18. 19:12


MNO
Kevesli a bruttó 16 millió forintos végkielégítést, ezért 40 millióért perel az ország második legnagyobb vízműves cégének egykori elnök-vezérigazgatója. Sipőcz Ernő szerződését a 2007 májusában összeült társasági közgyűlés nem hosszabbította meg, munkaviszonya pedig idén februárban járt le a győri Pannon-Víz Zrt.-nél.

A volt cégvezető úgy látja, emberileg megalázták az új vezetők, ezért munkaügyi bírósághoz fordult, s nem elégszik meg a neki törvény szerint járó végkielégítéssel.

A Pannon-Víz volt elnök-vezérigazgatójának munkáltatója mondott fel rendes felmondással. Ennek értelmében bruttó 16 millió forint jár neki a törvény szerint, miután 15 éves munkaviszony fűzte a céghez. Ő azonban 40 milliót követel. Az új vezérigazgató ezt irracionálisnak tartja, mondván, a társaság Sipőcz távozása után igencsak gyenge lábakon állt.

Tőke László, a Pannon-Víz Zrt. új vezetője által elrendelt vizsgálat megállapította, hogy az önkormányzati tulajdonú cég korábbi első embere - a szocialista városvezetés idején - 3 év alatt 132 millió forintot fizetett ki két ügyvédi irodának is, az MSZP-s irányítású felügyelőbizottság tudtával.

A 2006 októbere óta jobboldali irányítású győri önkormányzat nem hagyja zsarolni magát. A város szerint a korábbi cégvezető, ahogy régen, úgy most sem ismeri a mértéket.

A Hír Televízió telefonon elérte Sipőcz Ernőt is, aki azonban nem kívánt nyilatkozni. Azt mondta, gondolkodik azon, hogy lemond minden közéleti pozíciójáról, így valószínűleg a Magyar-Izraeli Baráti Társaság vezetéséről is, és elhagyja az országot.

(hírTV)



brühühü
Simak13 Creative Commons License 2008.05.10 0 0 8556
Honnan árad ez a rentgeted hülyeség?? :)
csakazértis FRADI Creative Commons License 2008.05.09 0 0 8555
Matt Creative Commons License 2008.05.04 0 0 8554
belenézek a Naplóba, mert érdekel ez az ecuadori börtönsztori.
a ma esti kérdés: "ön sokallja-e a 300.000 forintos közlekedési bírságot, vagy valami ilyesmi.
idióta kérdés.
persze hogy sokallom, tehát igennel válaszolnék, de ebből nem derül ki, hogy jogosnak tartom-e...
Előzmény: Törölt nick (8553)
Habi Creative Commons License 2008.04.25 0 0 8550

Hiaba nyomtam entert,jol.

Vegul is nem jol.

Előzmény: Habi (8549)
Habi Creative Commons License 2008.04.25 0 0 8549

Ma kaptam,talan erdekel valakiket,annak ellenere,hogy kicsit hosszu:

 

"Emailben kaptam a minap. Eme sorok vonatkoznak a meglátásom szerint nem csak Győrre és Sopronra hanem az egész országra!

Nemrég üzleti úton jártam Szlovákiában és ott arra lettem figyelmes, hogy az összes parkoló automatára egy nylon zsák van ráhúzva és le van ragasztva!
Kérdeztem a tárgyaló partneremtől, hogy hol lehet fizetni a parkolást. Na most figyelj! Az egész országban megszüntették a parkolási díjat, mert alkotmányellenesnek bizonyult, ugyanis semmilyen szolgáltatást nem nyújt az emberek pénzéért!


http://www.parameter.sk/regio/torvenytelen-az-utcai-parkolodij

(Nyomtam entert,jol.) 


A kormány kiadott egy új rendeletet, mely szerint csak őrzött parkolóhelyen lehet pénzt szedni a parkolásért! Még egy érdekesség: az imént is említett baloldali, szocialista kormányuk eltörölte a vizitdíjat, mert értelmetlennek bizonyult!

Ugyan nem teljesen ide tartozik de leírom:

Hogyan lehet, hogy mi, akik a rendszerváltás idején megkezdtük és a gazdasági előrelépést, most Szlovákia, Csehország és messze Románia mögött kullogunk. A szlovák üzletemberek véleménye szerint a Magyar gazdaság mára teljesen el van cseszve és a mostani rendszer, csak tovább súlyosbítja a bajt.

KSH adat: 2007 utolsó negyedévében, négy hónap alatt több mint 8.000 magyar cég és kisvállalkozás helyezte át telephelyét Szlovákiába a kedvezőbb adózási lehetőségek miatt!

A Magyar kormány tárgyalt a Szlovákokkal arról, hogy ők is emeljék az adókat, hogy ne legyen vonzó a Magyarok számára az ottani adózás. A Szlovákok csak röhögtek és azt válaszolták, hogy náluk a gazdaság szuper jól megy (az alacsonyabb adók miatt), és most terveznek még egyet gyorsítani rajta azzal, hogy tovább csökkentik az adókat. És persze remélik, hogy ezzel még vonzóbb feltételeket teremtenek a magyar vállalkozások számára!

Lassan tényleg csak a nyugdíjas marad itt adót fizetni.

Csak azt nem értem, hogy ezt a ´szarban az gazdaság: emeljük az adókat´ dumát ki eszi még meg? Egy negyedikes általános iskolás is ki tudja számolni, hogy a mostani helyzetben, ha felére csökkentenék az adókat, akkor pont háromszor ennyi pénz maradna az állam zsebében. Ha ezt szeretnéd érteni, figyelmesen olvasd a következő bekezdést! Nem bonyolult, negyedikes matek, de azért tartsd a fonalat!

Most 79.8% az össz. adó Magyarországon (OECD adat). Vagyis egy teljes gazdasági folyamat eredményeképp 80 % az államé, 20 % a Tied (vagyis ezen osztozik a munkaadó és a munkavállaló). Számoljunk egy kicsit. Ha a 80%-ot felére, azaz 40 %-ra csökkentik, akkor ugyebár 20% helyett 60% marad nálad.
Háromszor annyi. Na most ezt a háromszoros pénzt senki nem varrja a párnába, hanem elkölti, ugye? Vagyis te veszel rajta nagyobb TV-t, meg nagyobb kocsit, a Vállalkozó, pedig beruházásra költi, - hogy a megnövekedett TV és kocsi igényeket kielégítse - és persze ehhez alkalmazottakat vesz föl, ami mellékesen megszünteti a munkanélküliséget. Szóval a lényeg, hogy látszólag felére csökken százalékosan a kormány adója (80-ról 40-re), de ezt a fele adót háromszor szedi be ugyanannyi idő alatt (mivel háromszor annyit költ mindenki 20, helyett 60-at). Vagyis az adó bevétele az államnak ténylegesen másfélszeresére nőtt azonnal (félpénz háromszor), nem beszélve a járulékos
hatásokról: munkanélküliség megszűnése, külföldre menekült magyar cégek visszatérése hazai adórezidenssé, külföldi tulajdonú cégek ide települése, a munkanélküliből dolgozóvá válók plusz adóbefizetései a segélyek kifizetése helyett. Arról még nem is beszéltünk, hogy háromszorosára gyorsulna a gazdaság - háromszor annyi út épülne például.

Ne menj messzire, csak nézz meg egy olyan országot, ahol a mienkhez képest töredéke az adó. Mondjuk Monaco jó kiindulás. Ott nem 80% az adó, hanem mindössze egy számjegyű! Amikor ott voltam, ebből a csekély adóból közpénzen a járdákat mosták éppen, úgy ahogyan te az előszobádat mosod föl! Futotta belőle!

Namost, ha ezt egy negyedikes is ki tudja számolni, akkor nekünk vajon miért mossák az agyunkat a TV-n keresztül? Hogyan lehetséges, hogy egy épeszű ember 8 általánossal és 40-es IQ-val elkerüli az értelmetlen hiteleket és nem fogadja el, hogy ezen keresztül a bank tőkét adjon neki, amire természetesen kamatot vár. Hogyan lehetséges, hogy ugyanez az ember 9 évvel és egy közgáz (agymosó) diplomával később az bírja mondani, hogy ´Magyarországnak külföldi tőkére van szüksége´

Hogy a hazugságokat elhiggyük? Kinek áll ez érdekében? Ezt most nem írom ide, de ha elmúltál negyedikes és az agyadat elkezded arra használni amire való (tudom, hogy nehéz, mert TV-t nézni könnyebb és persze a gondolkodásról tudatosan szoktatnak le minket, pár év és a matek érettségit is eltörlik talán), szóval, ha az agyadat elkezded arra használni amire való, akkor rá fogsz jönni!

 

Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2008.04.24 0 0 8548
Nahát! Ezek után nem csodálom, ha a ...Föld fog sarkából kidőlni... :-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.20 0 0 8547
http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=99180
Pat_Healy Creative Commons License 2008.04.17 0 0 8546
nem hiszem, hogy 80ezerből ne lehetne kihozni egy gyerek havi intézeti ellátását, így szerintem (bár abszolút laikusként mondom mindezt) hülyeség. Az a szomorú, hogy még csak nem is kell ilyen cselhez folyamodniuk derék honfitársainknak, egyébként is kapják bőven a segélyt. S ezek mellett felelős európai polgárként vissza kell utasítani minden ilyen rágalmat, hisz a cigányok családcentrikus népség, nem tennék ki ilyen megpróbáltatásoknak a kölykeiket.
Kevin Creative Commons License 2008.04.16 0 0 8545
Lemaradt a kerdesem, hogy ez tenyleg mukodhet-e igy?
Előzmény: Kevin (8544)
Kevin Creative Commons License 2008.04.16 0 0 8544
"Megélhetési fortélyok

Napokban hallottam, hogy egyes településeken élő kisebbség, megélhetési szándékból a következő trükkel húzza ki az adófizető állampolgárok keservesen megkeresett és befizetett adójából származó pénzt az állam zsebéből.

Adott egy familiárisan hiperpegmentált pár. Egyik sem dolgozik, segélyből élnek. Az asszony 5 év alatt szül 5 gyereket, akiket megélhetési problémákra hivatkozva állami gondozásba adnak. A hatóság kimegy, nyomor, kosz, szegénység - elveszik tőlük a gyerekeket.

Pár hónappal ezután, jelentkezik a hatóságnál a keresztapa, testvér vagy rokon (hiszen mindenki rokon), hogy szívesen nevelné tovább a "szerencsétlen" sorsú család gyerekeit. A hatóság örömmel megszabadul az állami gondozásban lévő gyerekektől és örül, ha valaki gondozásba veszi őket. Sőt fizet is a gondozóknak. Fizetést. Erre megy ki a játék. Az örökbefogadó szülő kiveszi a gyerekeket.

A gyerekeket nem hivatalosan visszaviszik az eredeti családhoz, hiszen rokonok, miért ne lehetnének ott. És ott tovább élnek, mintha mi sem történt volna. A nevelőszülőknek gyermekenként nettó 80.000 Ft-ot fizet ki az állam. Van olyan család, ahol öt ilyen gyereket nevelnek. Az nettó 400.000 Ft plusz a családi pótlék meg a segély. A pénzen szépen megosztozik a "család" és mindenki jól megél és röhög a markában. Jut pénz kocsmára, játékgépre, csavargásra, BMW-re. Hülyék lennének dolgozni. Nem baj mi megkeressük az árát, hiszen most is dolgozol vagy nem?

Ez a szomorú magyar valóság...
"
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.16 0 0 8543
Azért milyen érdekes, hogy most Kókler Jánosunk ismét az adócsökkentésről papol, holott ők azok, akik hiányolják a további megszorításokat. Ez 1 kis ellentmondás nem ?

2010-ig még melegedhetnek a parlamentben, aztán szevasz.
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.15 0 0 8542

legalább megjelenik végre a harmadik cd-je

legutóbb ott voltam amikor letette az esküt, kedves ember:) hogy jobbos lenne nem tudom, mindenesetre nem zavarta ki az illegális bevándorlókat pedig 4 éve volt rá

amúgy Prodinál talán jobb

Előzmény: Kevin (8539)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.15 0 0 8541

a kampányt köztudottan a minisztériumok büdzséjéből finanszírozzák első lépésben

 

ezért lesz még szdsz-es miniszter ebben a kurzusban

Előzmény: Kevin (8535)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.15 0 0 8540
Kár, hogy nálunk nincs igazi jobboldali párt. Ha lenne, akkor rájuk szavaznék.
Előzmény: Kevin (8539)
Kevin Creative Commons License 2008.04.15 0 0 8539
"A Silvio Berlusconi vezette olasz jobboldalnak 340 képviselői helye lesz a 617 tagú alsóházban a parlamenti választások eredményeképpen – jelentették be kedden hivatalosan. A Walter Veltroni vezette baloldal pedig 239 képviselőt küldhet az alsóházba. A legnagyobb polgári lap, a milánói Corriere della Sera is kiemelte, hogy az alig két év után visszatért volt kormányfő győzelme minden előrejelzést felülmúlt. "
Na az olaszoknal legalabb helyen van a szivuk.
papifan Creative Commons License 2008.04.03 0 0 8538
Hehe, az a narancsos írás... :))
Előzmény: Káposztás bableves (8536)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.03 0 0 8537

Mindig is tudtam, hogy az szdsz egy köpönyegforgató párt. Most a fityesz kezére játszanak.

Arról nem is beszélve, ha előrehozott választások lennének, akkor nem jutnának be a parlamentbe.

Káposztás bableves Creative Commons License 2008.03.23 0 0 8536
Kevin Creative Commons License 2008.03.20 0 0 8535
Valamibol szegeny szadesz penztarat is fel kell tolteni, kulonben mibol fogjak fizetni valasztasokkor a sok kulongepet a Kozel-Keletrol ...
Előzmény: Törölt nick (8534)
csakazértis FRADI Creative Commons License 2008.03.17 0 0 8532
Az is igaz.
Előzmény: Hát ne éljen Eduárd? (8531)
Hát ne éljen Eduárd? Creative Commons License 2008.03.17 0 0 8531
Civilizált helyen ez a senkiházi ilyentájt a villanyoltást várná a fegyházban.
Évek óta.
Előzmény: csakazértis FRADI (8530)
csakazértis FRADI Creative Commons License 2008.03.17 0 0 8530
Ezt láttátok? Egy ilyen után civilizált helyeken már lemondatták volna a minisztert.
Kevin Creative Commons License 2008.03.17 0 0 8529
Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa az adatvédelmi biztos irodájával közösen vizsgálatokat folytat a rendőrök azonosíthatóságának ügyében. Eltérő számokat láttak ugyanis március 15-én egyes rendőrök sisakján, bevetési ruházatán és jelvényén. Kérdésként vetődik fel az is, hogy összeegyeztethető-e az alapvető jogokkal, ha egy állami rendezvényen nem a rendőrség, hanem egy őrző-védő magáncég végzi a résztvevők biztonsági ellenőrzését.
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.17 0 0 8528

Van már összeállítás is a Kolozsvárott történt magyarverésről.

 

http://www.youtube.com/watch?v=c3DrLSPGm34

 

 

Kevin Creative Commons License 2008.03.17 0 0 8527
Törvényt sértett az őrző-védő a motozással a nemzeti ünnepen


"Törvénysértő módon igazoltatták és motozták meg az embereket őrző-védő magáncégek emberei a fővárosban a március 15-i eseményeken. A rendőrségi törvény értelmében hivatalos intézkedésre nincs joga sem az In-Kal Security, sem más biztonsági vállalkozás tagjainak, kizárólag a rendőröknek."

MHO
csakazértis FRADI Creative Commons License 2008.03.17 0 0 8526
Pontosan. Nem volt véletlen az sem, hogy Budaházy körözés alatt vígan grasszált Pesten.

Az viszont baj, hogy meg lehet vezetni ezzel az embereket.
Előzmény: Törölt nick (8524)
Matt Creative Commons License 2008.03.17 0 0 8525

teljesen logikus amit írsz, én is hasonlóan gondolkodom.

Előzmény: Törölt nick (8524)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.16 0 0 8523
sajnos nagyon igazad van
Előzmény: Matt (8513)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!