Nekem csak a kocsiban van. Vezetékes gyári. Rádugom, amikor beülök, és csak akkor veszem a fülembe, amikor csörög. Még sosem volt olyan, hogy nem állt össze a két rendszer :)
A biztonság kedvéért a telefont is, de amikor legutóbb csinálta, akkor csak a telefont indítottam újra és semmi, PIN-kód után kezdte elölről, ill. más autókkal nincs gondom (ezzel a telefonnal ez a negyedik O3 amit használok).
Próbálok majd olyat is ha semmi nem segít, de egyelőre a lenti metódus megoldotta, viszont ezt nem lehet mindig kivitelezni.
A telefon-BT szarakodásra nekem is volt konkrét példám, pl. az előző Samsungom a Volvoval (és csak azzal, ill. a Volvó is csak azzal a Samsunggal) 1 perc 20 másodpercenként eldobta a kapcsolatot, de úgy, hogy sem a kihangosítón nem maradt a hang, sem a telefonba nem ment vissza, tehát a telefon élőnek látta a BT-kapcsolatot.
nem tűnik üzemszerű működésnek... nálam állandóan a telefont dobálja el, de nagyon úgy tűnik, hogy az iphone-om bt-modulja szarakodik, mert más autókban is előfordul ugyanez a jelenség
a telefont is hard resetelted? ezeknél a szaroknál sose tudni. illetve szoktam olyat, hogy boleróból telefon töröl, telefonból skoda töröl, és elölről kezdeni a párosítást nulláról
Azt csinálja a drága (most már másodszor pár héten belül), hogy indulás után rögtön a csatlakozott telefonon keresztül teljesen önhatalmúlag elkezdi random hívni azt az 5 számot, ami az infotainment kijelzőjére kedvencként ki van téve. A letevés gombot hiába püfölöm, nem állítja meg, és ha valahogy sikerül telefonon keresztül leállítani a hívást, fél percen belül vagy ugyanezt, vagy egy másikat hív ebből az 5-ösből, megállíthatatlanul. Hard reset után is csinálta, a klasszikus windows recept működött, megáll, leállít, kulcs kivesz, vár fél percet, újraindul, na de azért ez elég gáz.
Tapasztalt valaki hasonlót, vagy esetleg ismeri a lelkivilágát annyira, hogy legyen tippje, hogy merre induljak?
- zajszűrés a telefonálás során (bár ezt tudja szerintem minden gyári cucc és tényleg jók is, pl. nagy sebességnél tipikusan alig hallanak az első másodpercekben, majd utána minden OK lesz.)
- általános zajszűrés, azaz számunkra és nem telefonáláskor, hanem mindig. Gyanítom azért, hogy erről van szó. Ha minden igaz, a hangokat ki lehet oltani (mint mindin hullámot) egy azzal azonos de ellentétes hullámmal. Szerintem itt is erről van szó, biztos van pár mikrofon, valami feldolgozza mik a nem a forráshoz tartozó hangok és szépen kreál ellen hullámokat (ellen hangot) és így végeredményben nem halljuk egyiket sem, mármint se a zajforrást se a kioltóját, csak marad a kellemes muzsika. Elméletben nagy vonalakban így lehet, aztán hogy mi a valóság...
Sziasztok, több mint öt évig volt Canton-os Octaviam, most Karoq van szintén Canton-nal. Már az O3-nál sem volt világos a Canton dinamikus zajcsökkentési funkciója. Korábban polemizáltunk is erről. A Karoq esetében sem kerültem közelebb a funkció egzakt megértéséhez....
Ja Voralberg-ből sokáig lefele jössz akkor az enyém is 4-5 között eszik ,de a pályán behozza az út végére 7-et,németből 7.4-7.7-max 8 ,de akkor nagyon megyek!
Sí szezon lassan 10 éve olyan helyeken melózom ahol még Augusztusban is hó van pl Kaprun vagy most Svájcban rövid gatyában indultam meg napszemüvegbe ( céges autóval hál istennek,nem kell vezetni hanem visznek :) ) pulóverben szálltam ki este 9-kor 2 fok van ,majd meg fagytam ,az út szélén még hó van :( .
Voralgbergben pl 50 méterre laktam a sípályától 2 évig,tavaly télen vállig érő hó volt ,én inkább a tengerpartra menekülök :D
Ha 1.4-est keresel, és mindenképp DSG-t akarsz, akkor vegyél minél fiatalabbat, mert sokszor módosítottak rajta. Minél későbbi verzió, jó eséllyel annál megbízhatóbb.
Az a baj titkolják....Pedig biztos van aki stream rádió helyett swinget tett a kocsiba.Úgy gondoltam csak beleteszem és kész.....Hát nem....Nem jelez ki semmit a fűtésből klímából.....És nincs háttér világítás a rádión így meg alig látszik napsütésben a kijelző.Persze ha ráadom a világítást valamit erősödik de az fing.....Nem tudom a gateway befolyásálná -e ezeket ha kicserélném újabbra...
Üresben, járó motornál, ha lassan benyomod a kuplungot, és kb. félúton erősebb remegést érzel a pedálon, jó eséllyel kettős tömegű és/vagy kuplung is lehet.
kop-kop, remeljuk, igy marad :) vicc, hogy ennyi ideig tartott a megfejtes, de azert jo, hogy lett megfejtes! kicsit sok ido ment el ra, soha tobbe ilyesmit
van egy 2006-os Octaviam, 2.0 PD TDI . Kulcs betesz, izzítás megfelelő ideig: Bumm, akkorát ránt és durran a motor, mintha ki akarna szakadni a helyéről... Hideg motornál, jó sok izzítással valamennyire elviselhetőbb ez a beröffenés, nem szól akkorát, de meleg motornál szó szerint ijesztő jelenség...
Gondolom ez nem normális, valaki esetleg tapasztalt hasonlót?
Alap járat mellett enyhe rázkódást érzek néha a kormányon keresztül, meg az ülésnél, és bizonyos sebesség felett mintha erősebb lenne ez a remegés.
Órája 180 ezret mutat, így vettem februárban, de valszeg kétszer ennyi lehet már benne. Nem tudom az előéletét, mi az amit cseréltek, mit nem.
A spritmonitor fogyijai azért torzak, mert eleve aki oda beírja az adatokat, foglalkozik az eredménnyel, tehát valamennyire érdekli a téma, a takarékos vezetés, valszeg oda is figyel rá.
1. nálam - mint írtam - közel tökéletesek a számok, mindegy, hogy VW, Volvo, Skoda vagy Ford, mindegy, hogy benzin vagy dízel, mindegy hogy automata vagy kézi.
2. akinél nem azok, annál a jelenleg autójának a nagy átlagtól való százalékos eltérését kell a kiszemelt autójának a nagy átlagához hozzáadnia vagy kivonnia és jó közelítéssel megkapja a tényleges várható fogyasztását.
Erre a kettőre is igaz, hogy 1-2 decin belül vagyok a Spritmonitor adott típusra vonatkozó átlagához képest, eddig tökéletesen működik az összes létező autómra.