Keresés

Részletes keresés

codi1993 Creative Commons License 2020.09.26 -1 1 277

Egyetértek veled komoly karrier állhat előtte. Már csak miatta érdemes Várda meccseket nézni. 

Előzmény: RnD (276)
RnD Creative Commons License 2020.09.26 -3 5 276

Még a Kisvárda-MKC meccsről, most egy tanulságos történet:)

 

Szabó Nina a mi norvég junior játékosunk, mindig észnél van, egyénieskedni nem szokott, viszont abszolút céltudatosan és könyörtelenül kihasználja a lehetőségeket a gólszerzésre is, gólpasszokra is. A norvég juniorban vannak ilyen játékosok, nem sok, korosztályonként egy, ott általában ők a legjobbak. Nálunk Nina a junior válba be sem került (csak egy-két felkészülési meccsre hívtuk be), a felnőtt válogatottban viszont ott lehet és hamar, ha ilyen szuperül teljesít mint idén.

 

Kicsit részletesebben a Móvár meccsen történtekről: itt Szabó Nina, ahogy írtam, a kilépő hármas védő helyén be tudott menni a vonalig és onnét beugorva gólt is lőtt. Már a levegőben volt – és a kapuelőtér fölött – amikor a Móvár jobbról felzáró másik hármas védője, Kovács Patrícia a lendítő lábával ütközött és azt elvitte hátra. Így Nina ugrás közben szembesült azzal hogy földre érkezésnél csak a bal lábát használhatja majd, azaz egy lábra fog érkezni teljes testsúllyal, ki tudja milyen talajfogással. Ilyenkor a szalagokkal bármi történhet. Ezért még a levegőben úgy döntött hogy akkor inkább érkezzen fél térdre, nem veszélytelen az sem, de a szalagokat legalább nem bántja. Így is lett, a bal térdére esett, utána egy ideig nem tudott felállni, de fél perc múlva már igen és a saját lábán futott le a pályáról (aztán néhány perc múlva beállt újra).

 

Ilyen az, amikor egy játékos fault és bevetődés közben is használja az eszét…:)

Előzmény: RnD (271)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.09.26 -1 1 275

Nem fogom még egyszer leírni ugyanazt, mint amire válaszoltál... 

Előzmény: hatosfalat (273)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.09.26 -1 0 274

Igen, a férfiaknál az Eger 1, a Dabas 2 meccsnél jár, mert már voltak elmaradt meccseik szépen. 

Előzmény: van_Persil (272)
hatosfalat Creative Commons License 2020.09.26 -1 0 273

Egy dolog, hogy elvárás a bajnokság végigmenjen, de azt továbbra is igen furcsának tartom, hogy a SZRT-nek kifejezetten december végéig fontos lenne, hogy 50% meccs végigmenjen. 

Amúgy meg azt gondolom minél több játékos kapja el a vírust most és minél több meccs marad el idén, nagy valószínűséggel annyival több meccset lehet probléma nélkül lejátszani januártól. 

És kissé túlreagálásnak tűnik nekem, hogy amikor kb. hatvan-hetven fordulót le lehetne játszani még, akkor mindenki pánikba esik a halasztásoktól egy 26 fordulós nb1-ben.

MKSz meg két hónapra nem tud előre gondolkodni. Augusztusban le lehetett volna játszani nyolc fordulót, de nekik a nyári szünet fontosabb volt. Most meg majd megnézem, ha mondjuk egy ETO nem kerül első két helyre, mert vírus miatt elveszti a kulcsmeccseit vagy Balássi csapata kiesik hasonló okokkal, akkor milyen cirkusz lesz a végén.

Előzmény: Fradista Utazó (266)
van_Persil Creative Commons License 2020.09.26 0 0 272

A ffiaknál mintha lett volna kevesebb, de amúgy részletkérdés.

Előzmény: Fradista Utazó (270)
RnD Creative Commons License 2020.09.26 -1 4 271

Kisvárda—MKC: 21-22  (13-10)

 

 

Móvári beállós góllal kezdődött a mérkőzés, ezt követte két másik gól lendületes labdafelhozatal után mindkét oldalon (Dombi Luca illetve Gyimesi Kitti volt eredményes). Ilyenekből aztán többet nem nagyon láttunk, Horváth Bettitől gólt már egyáltalán nem (még helyzetbe sem nagyon került), a kisvárdaiak visszarendeződése meg volt olyan jó h a Móvárnak hamar elment a kedve a gyors akcióktól. Helyette felállt fal ellen kellett próbálkozniuk és ezekben nem volt sok köszönet: már a harmadik móvári gól után is majdnem hat percet kellett várni a negyedikre, ami egy meccs elején azért nem gyakori. De a Móvár lövői fáradtnak tűntek, a Kisvárda meg nagyon jól védekezett. Így aztán nem meglepő hogy a nyolcadik percben három góllal ment a hazai csapat (6-3) és ezt az előnyt jó ideig meg is tudták tartani (18. perc 10-7).

 

Hamar kitűnt hogy a kisvárdai támadások mennyivel ötletesebbek és változatosabbak: amíg a Móvár leginkább csak középen erőltette az akciókat (és ott is inkább csak az átlövéseket, szóba sem jött bármi ennél kreatívabb), azt remélve h a valóban kiváló lövősorból valaki majdcsak betalál, addig a hazaiak  mindenhonnét: a két szélről, beállóból, betörésekből és átlövésekből is eredményesek voltak. Karnik Szabina három nem akármilyen átlövésgóllal hívta fel magára a figyelmet az első félidőben, és Mihálffy Adrienn is a kapuba bombázta a labdát tíz méterről, nem sokkal azután hogy pályára került (de aztán visszafogta magát valamiért…) Ilyeneket a Móvártól hiába vártunk, ott már az is eseménynek számított ha végre lekerült szélre a labda, jobboldalon Katona Flóra erre egy egész félidőn át hiába várt... A Kisvárda balkezes szélsője, Udvardi Laura egy éve van itt, tavaly sok lehetőséget nem kapott, de most ugyanolyan bátran megjátsszák őt labdákkal mint Orbán Adrit előző évben, és lövi is a gólokat, bár persze van még mit javulnia. De legalább nem írták le az újonc szélsőt, mint néhány másik csapatban: ezen a meccsen nem kevesebb mint hét helyzete volt (és ebből négy gól is lett).

 

A tizennegyedik percben történt az első olyan esemény, amelyik a mérkőzés eredményét is befolyásolta. Szabó Nina került helyzetbe a móvári kapu előtt: Horváth Betti kijött kilenc méterre labdát szerezni, ez nem sikerült, szabad volt az út a hatosig és tovább….Nina klassz gólt lőtt, de utána a térdére érkezett és rövid ideig nem is tudott felállni. Megállt bennem az ütő, nehogy már…de szerencsére hamar felállt és lefutott a pályáról, majd néhány perc múlva visszajött és végigjátszotta a meccset. A mozgásával nem volt baj, de óvatosabb volt ezután, betörésekkel, egy-egyezésekkel inkább nem próbálkozott, így a Kisvárda támadójátéka már kevésbé volt eredményes. (Bouti Fruzsit lehetett volna beküldeni helyette, de ő néhány napja Vácon eltörte az orrát és most a lelátóról nézte a meccset…).

 

Az első félidőben még kitartott a várdai lendület, alig öt perccel a vége előtt Karnik Szabina és Mihálffy Adrienn góljainak köszönhetően már hat góllal ment a hazai csapat (26. perc 13-7), a kapuban Mátéfi Dalma védte amit kell, egyedül Dombi Lucát nem sikerült helyzetbe hozni: bár kapott labdát eleget, a móvári védők között befordulni nem nagyon tudott. A félidő végére becserélt Lancz Barbora ma is lőtt két gólt a Móvárnak, a másodikat az utolsó másodpercben, így ezzel a szünet előtt három gólra csökkent a hazaiak előnye (13-10). A második félidő elején aztán alig három perc után csak egy gól maradt ebből (33. perc 13-12)  Ezt követően szép játékot hiába is kerestünk volna, a két csapat egymásnak feszült, megkezdődött a küzdelem a pontokért.

 

A Móvár védekezése jóval fegyelmezettebb lett, elöl Kovács Patrícia és Szarková játéka felgyorsult és pontosabbnak tűnt (legalábbis az első félidőben mutatott formájukhoz képest). A Kisvárda hatosfala hátul továbbra is nagyon jól zárt, a kilépések megvoltak úgy ahogy kell, mindenki odatette magát, de ez egyben azt is jelentette hogy a támadásokra most már nem jutott elég erő és dinamika. Egy félidő után Karnik Szabina – aki azt hiszem ma is ’félsérülten’ játszott -  elkészült az erejével, le kellett cserélni. Szabó Nina mindent megtett amit tehetett, elsőosztályú passzokat adott ziccerbe jobbszélre, balszélre és középre is, de Dombi Lucát szinte lehetetlen volt ma megjátszani, legalábbis úgy hogy abból gólt tudjon lőni. Balátlövőben Siska Pálma hosszú ideig inkább csak másokat próbált helyzetbe hozni – balszélen Milosevic-nek több jó labdát is adott – és kapura lövésekkel jó ideig csakis közvetlenül a védők előtt, hét méterről próbálkozott, minimális lendületből (ezek aztán el is akadtak az ellenfél játékosain).  Mihálffy Adrienn jobblövőben szintén túl közelről akarta átlőni a védőket – az MTK-ban kilenc méterről elengedett bombaerejű lövéseit itt hiába vártuk – de ő legalább megfelelő dinamikával készítette elő ezeket. (Igaz, ebből lett aztán a baj…)

 

A 40. percben egy elrontott kisvárdai akciót követően Kovács Patrícia végigrohant a félpályán és középről hét méterről igazi bombagólt lőtt (15-15). Ilyen magabiztos akciót korábban szinte egyet sem láttunk a vendégektől, ezért úgy tűnt eljött az ’igazság pillanata’ és jönnek az elsöprő erejű móvári támadások. De ebből nem lett semmi, igaz, az eredmény most először átfordult és innét már nem a hazai csapatnál volt az előny, mégha két gólnál több egyszer sem volt a különbség (46. perc 16-18).

 

A 47. percben rendezetlen védelem ellen hozhatta fel a labdát Mihálffy Adrienn, bevitte középre, kilenc méteren felugrott - most is némileg közel a védőhöz – és felugrás után a levegőben kicsit elhajolt balra, úgy lőtt kapura hogy az ellenfél ebben ne zavarja, aztán a bal könyökére esett és nagyot kiáltott. Hosszú ideig ápolták és később már nem tudott visszajönni (reméljük nem lett komolyabb baja…) Újra beállt jobboldalra Karnik Szabina, de a Kisvárdának alig maradt játékosa, és úgy tűnt már nincs is remény.

 

De mégis...

 

(első esély) A Móvár játékosai is az erejük végén jártak, gyors akciók helyett inkább a félpályánál adogatták egymásnak a labdát, már csak arra figyeltek hogy tartsák az egy-két gólos előnyt. Beállóban Horváth Betti sem volt az igazi: amikor Kovács Patrícia meg akarta játszani őt egy bepattintott labdával – tiszta helyzetben – le sem tudott már nyúlni érte, és a Kisvárda indulhatott. Karnik Szabina hozta fel középen a labdát, a kilencesen felugrás közben leütközték, és ő akkor megszokásból rögtön hátrafelé passzolt – a visszaérkező Horváth Bettinek (20-21).

 

(második esély) A Móvár jöhetett újra, persze nem siettek egyáltalán, de aztán Kovács Patti megint Horváth Bettit akarta megjátszani, aki most faultban kapta volna a labdát és így esélye sem volt azt elérni…. Indulhatott újra a Kisvárda, félpályánál aztán az induló játékos megpróbálta az előtte egy méterrel álló Tóth Eszter fölött átdobni a labdát úgy, hogy az eljusson jobboldalon Dombi Lucához, de ez nem sikerült (20-21).

 

(harmadik esély) És még mindig maradt esély…A Móvár következő támadását Tóth Eszti kilenc méterről egy átlövéssel fejezte be (a jv-k passzív jelzésénél). A labda a felugró védőkről visszapattant a mezőnybe, ezt középen tizenkét méteren Dombi Luca megszerezte, majd elejtette de magával sodorta és a földön fekve éppen adta volna előre, amikor a jv-k visszaadták a Móvárnak a labdát, mondván az korábban Dombi Luca lábát érte (visszanézve a jelenetet, igazuk is volt) (20-21)

 

A Móvár támadhatott (továbbra is passzív jelzésnél), egy szabaddobásra még volt idejük, ebből most Szarkovának adták fel a labdát, aki 7 méterről felugrásból betalált (20-22). Körülbelül egy perc volt hátra, Siska most először végre kilenc méterről, lendületből lőtt kapura, úgy ahogyan kell és gól is lett belőle (21-22) [Siska egyetlen gólja az egész meccsen] de aztán olyan kevés játékidő maradt, hogy azt a Móvár már végig tudta játszani.

 

A Kisvárda óriásit küzdött, egy pontot feltétlenül megérdemeltek volna. És lett is volna rá esély, ha abból a három labdaszerzésből legalább az egyik akciót sikerül végigvinni…

 

 

 

 

Fradista Utazó Creative Commons License 2020.09.26 -1 1 270

A Fradi és a Békéscsaba játszott 3-3 meccset, mindenki más többet. 

Előzmény: van_Persil (269)
van_Persil Creative Commons License 2020.09.26 0 0 269

Hétfő-csütörtök-vasárnap-szerda-szombat-kedd-péntek-hétfő-csütörtök-vasárnap. Két ilyen turnussal, vagy 3x3 hetessel (7 meccs/turnus) lemehet 20 vagy 21 meccs, maradna max 5 meccs (legalább 1 bajnokit már mindenki játszott, ha nem tévedek).

Előzmény: Fradista Utazó (268)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.09.26 -1 1 268

>Én azt nem értem, miért nem kezdték el előbb a szezont.

Én azt hiszem, az MKSZ és mindenki más is meg volt róla győződve, hogy simán, gond nélkül le fog menni az egész bajnokság. 

 

>Mondjuk azt se értem, aki októberig halogatja a kezdést.

A kulcs a bevétel. Akik nem TAO-ból meg SZRT-ből élnek, hanem a nézőkből, azoknak létfontosságú, hogy minél kevesebb zártkapus meccsük legyen. 

 

>A másik megoldás valamiféle buborék kialakítása lett volna

Azt nem tudod fenntartani kilenc hónapig. Sőt, szerintem a magyar női kézilabdában maximum négy hétig, de ez már optimista becslés volt. 

Előzmény: Tonio 2.0 (267)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.09.26 0 1 267

Én azt nem értem, miért nem kezdték el előbb a szezont. Ezt egyébként már korábban is beírtam, szóval kivételesen nem csak utólag vagyok marha okos. :)

Augusztusban mondjuk. OK, ez a Vácnak gáz lett volna, de tudtommal minden más csapat megúszta őszig a fertőzéseket. Kinek volt az a nagyon okos ötlete, hogy mindent pakoljanak be őszre meg télre? Mi volt ebben a logikus, mikor lehet tudni, hogy a legtöbb vírus azért nem nyáron aktív, az influenzaszezon is ilyenkor jön.

Mondjuk azt se értem, aki októberig halogatja a kezdést.

A másik megoldás valamiféle buborék kialakítása lett volna, jelenleg már legfeljebb a kármentés zajlik.

Azt sem értem, hogy ilyen helyzetben, amikor a bajnokság lebonyolítása a prioritás, miért kell a felnőtt mellett még ifi, junior meg én nem tudom, milyen válogatott edzőtáborokat tartani. Persze ez utóbbi most el fog maradni a NEKA-s fertőzés miatt, még talán mázlijuk volt, hogy előtte kiderült.

Előzmény: Fradista Utazó (266)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.09.26 -1 2 266

>Ez nekem azért elég furcsa, nem venném készpénznek.

Pedig nyugodtan. 

Az SZRT azt szeretné, ha a bajnokság végigmenne. Ez a kiindulás. A politika az SZRT ezen elvárását legalábbis nem ellenzi.

Momentán senki nem tudja, mi lesz márciusban. Van pár öntelt fajankó, akik nagy hangon hirdetik, hogy ez meg ez lesz, de azért mondjuk elsőként megkérdezném tőlük, egy éve ilyenkor gondolták-e, hogy az a bajnokság márciusban félbe fog szakadni, ill. most augusztusban, amikor az országban napi tíz körül volt az új igazolt fertőzések száma, gondolták-e, hogy szeptember második felére több tucat NB I-es kézilabdázó (férfi és nő) lesz fertőzött egyszerre. 

Biztosan csak arról a meccsről tudjuk, hogy megtartják, amelyiket már lefújták. Minél több ilyen meccs van, minél rövidebb idő alatt, annál biztosabb, hogy a bajnokság végig fog menni. 

Az eredeti elképzelés az lett volna, hogy még sűrűbben játszunk, mind a 26 forduló menjen le 2020-ban, és akkor maradna 6 hónap tér a halasztott meccsek pótlására. ha meg tavasszal végképp nem lehet játszani, akkor is csak kevés meccs marad el véglegesen. Ezt a liga és a szövetség azért némileg megszelidítette, ennek lett az eredménye az a megállapodás, amire többen is hivatkoztak már a fórumban. 

Előzmény: hatosfalat (262)
Süni2 Creative Commons License 2020.09.26 -1 1 265

Nyilván amiatt. Az egész Fehérvár kontaktnak számít.

Előzmény: hatosfalat (264)
hatosfalat Creative Commons License 2020.09.26 0 1 264

Itt linkeltél be nemrég egy koronavírussal kapcsolatos hírt. Nem lehet a vírustól elvonatkoztatni, aki mást gondol homokba dugja a fejét.

Most olvasom, hogy az Alba-Kisvárda meccs is elmarad. Nem írják miért, de simán lehet a NEKA eset miatt.

Előzmény: RnD (263)
RnD Creative Commons License 2020.09.26 -3 4 263

Hagyjuk már ezt a koronavírus témát, van erre két másik topik kézilabda témában is.

 

A bajnokság folytatódik, itt inkább a meccsekről írjunk.

hatosfalat Creative Commons License 2020.09.25 0 0 262

Tudom, tudom szerencsejáték pénz nem jön be ha 50%-a nem megy a bajnokságnak dec 31-ig.

 

Ez nekem azért elég furcsa, nem venném készpénznek. Ha nincs vírus és normálisan megy minden, akkor is a meccsek 40%-a ment volna le december végéig. Ehhez képest elég meglepő elvárás lenne, hogy vírus mellett menjen le a normálnál több meccs még idén.

Előzmény: codi1993 (260)
hatosfalat Creative Commons License 2020.09.25 0 0 261

A Fradi esete mutatja mennyit ér a tesztelés. Ők többször teszteltek, bl-ben az ellenfelük is tesztelt, az utolsó nb1-es ellenfelük a Békéscsaba nem talált pozitív játékost, mégis a Fradiban nyolcan elkapták.

Előzmény: codi1993 (256)
codi1993 Creative Commons License 2020.09.25 0 0 260

Olvastam mindkét részét a hozzászólásódnak már. Azt nem értem mikor kezdődött a bajnokság pont abban az időben durvult el az eset szám akkor kellett volna lépni hogy heti egy teszt és heti egy meccs. Tudom, tudom szerencsejáték pénz nem jön be ha 50%-a nem megy a bajnokságnak dec 31-ig.

Előzmény: Hanulu (258)
hatosfalat Creative Commons License 2020.09.25 0 0 259

Szerintem ez legfeljebb lelassítja a vírus terjedését, de nem lehet majd megállítani. Ha épp a PCR teszt környékén lett valaki fertőzött, akkor segíthet, ha előtt öt napon akkor végigfertőzi a fél csapatot mire a teszt kimutatja. 

Sokkal érdekesebb lenne inkább azt tesztelni ki esett már át rajta, abból jobban lehetne a versenynaptárt tervezni.

Előzmény: Tonio 2.0 (254)
Hanulu Creative Commons License 2020.09.25 0 0 258

Októbertől lesz heti egy kötelezően. Mondjuk addig lemegy 7 forduló és elmaradt "negyvenhét" meccs. Ha már ennyire rá van feszülve erre, akkor így kellett volna a bajnokságot kezdeni, szerintem nem lett volna ennyi halasztás.

 

Viszont a meccseket le kell játszani és csak akkor halasztható meccs ha 12 fő alá esik a bevethető játékosok száma. Az MB1-es játékengedélyekkel sem lehet trükközni, 22 főben limitálják, így nem mondható, hogy nekem csak 15 játékosom van 4 koronás, halasztok. Még érdekesebb bajnokság elé nézünk.

Előzmény: codi1993 (256)
Süni2 Creative Commons License 2020.09.25 -1 0 257

Valójában saját magukkal is kib*szás, mint a mellékelt ábra mutatja.

Előzmény: codi1993 (256)
codi1993 Creative Commons License 2020.09.25 -1 0 256

És őket is csak a válogatott összetartás miatt tesztelték. Lehet fel Fehérvárt lefertozte az a két játékos.  Két Bl csapattal kib*szas ez hogy a bajnokság többi csapatát nem tesztelték. Így ők hiaba tesztelnek ennyit ha a többieknek nem kötelező. 

Előzmény: Bamberg58 (255)
Bamberg58 Creative Commons License 2020.09.25 0 0 255
Előzmény: codi1993 (252)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.09.25 -1 0 254

Ballai A erről azt magyarázta, hogy eddig nem volt elég nagy az esetszám, és a költség/haszon alapján nem érte volna meg, most viszont már indokolt lehet, persze még ezzel kapcs is óvatosabban fogalmazott (akkor még nem volt döntés). :-D

Előzmény: Süni2 (253)
Süni2 Creative Commons License 2020.09.25 -1 0 253

Így kellett volna kezdeni.

Akkor pl. a Komló-Eger meccs elmaradt volna,más meccsek meg nem maradtak volna el.

Előzmény: codi1993 (252)
codi1993 Creative Commons License 2020.09.25 0 0 252

Mi lenne vajon ha minden csapatot hetente tesztelnének? 

Előzmény: Bamberg58 (250)
RnD Creative Commons License 2020.09.25 -1 3 251

Az Érdi keretet tesztelték a hét elején, minden teszt negatív lett.

 

https://www.handballerd.hu/hir/hivatalos-kozlemeny-20200925

Bamberg58 Creative Commons License 2020.09.25 0 0 250

Közben két pozitív eset Bogláron is. A teljes keret karantén. Értesítették a Fehérvárt is. Az ifi válogatott ôsszetartáson derült ki.

codi1993 Creative Commons License 2020.09.25 0 0 249

Hát szerintem ha egészséges Kiss ő lett volna nevezve az eddig látott Siófokon meccsek alapján nem pedig a Holland. Aki hetekig volt hazájában majd mióta vissza jött alig játszott. 

Előzmény: van_Persil (248)
van_Persil Creative Commons License 2020.09.25 -1 0 248

A ŽRK Šiofoknál 17-en vannak 14 helyre, azaz Tóth sérülésével 16-an. Amíg nem volt LvdH, addig volt hely Kissnek, de így, hogy Tomori is jobblövőt játszik, nem sok esélye lesz pályára kerülni. Jöhetne kölcsönbe vissza a nevelőegyesületébe.

Előzmény: Süni2 (246)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!