A főtengelyt a csapágyak tartják a helyén, hossz irányban hézagolni kell hogy ne lógjon ,henger görgős csapágyakon forog . A csapágyakat a főtengely szímering háza tartja a helyén ebben szokott lenni a hézagoló karika is . A hajtókar, az nem mindegy hogy van be szerelve ! Ez az a vas ami összeköti a dugattyút a főtengellyel !
Nem,a főtengelyt nem cseréltem,ahhoz több idő kellene ;),de holnap vagy ha szép idő lesz szétkapom ismét,leveszem a motort és megnézem mennyire kotyog a lendkerék.Még az érdekelne hogy a főtengelyt mi tartja a forgattyúsházban,mármint hogy ne mozogjon előre - hátra?Mert arra gondolok hogy valamennyit moccanhat és hiába húzom meg a hátsó,ill. első anyát ami a lendkereket és azt a bizonyos tányért tartja akkor is fel lazul.Vagy elvileg a főtengely kúpos részére húzom rá és nem szabadna neki megmozdulni ?Nekem még ez is megfordult a fejemben hogy a főtengely miatt van az egész,de ha szétkapom talán okosabb leszek.Tehát nem mindegy hogyan akarom beletenni a főtengelyvéget?Akkor folyamatosan fotózok mi hogyan is volt és hogyan kell majd összeraknom.Tavaszi munkákig talán elvégzek vele ;) bár gondolom ha ez kész előjön valami más hiba ;)
Gyanítom hogy feltágulhatott ,meglehet a lendkerék kuka a kúpja elnyalódhatott ,vagy javíttatni kell ! A főtengelyt hogy raktad össze ? Én úgy szoktam hogy egy jó pofájú satúba alaposan meghúzva egyszerre mindkét féllel befogom és úgy húzgálom meg a csavarokat . A hajtókart jól raktad bele ,nem mindegy hogy van benne, a dugattyú csap eltolt furatú az eltolás a forgásirányban van -néz !
Ma kicseréltem azt a tányért ami a röpsúlyokat tartja,de a gép nem akar elindulni,ismét fura kopogó hangok jöttek a motorból amikor indítóztam és az anya amit a főtengely első részére teszek ami fogja a röpsúlyokat tartó tányért az ismét megmozdult.Pedig a biztosító alátétet rendesen rágörbítettem és visszanyomta a rágörbített rész egy részét,érdekes.Most akkor mi lehet vele,vagy megint a lendkerék miatt van,ismét fellazulhatott?
Egyben akartam főtengelyt,de az eladó azt mondta szét lehet szedni,és gondoltam Nekem úgyis most egyenlőre csak a hátsó fele kell és épp ezért kértem csak a hátsó részt.De ezek szerint hibáztam,nem baj mert végeredménybe a tányér volt a lényeg amiben a röpsúlyok vannak,mert az ugye eltört ;(.
Jó hogy írtad hogyan nem mindegy hogyan is boronálok,Én laikus simán ahogy szántottam úgy húztam volna és nem 45 fokban rá.Hiába ezt még tanulnom kell,mármint az alapokat a földmunkával kapcsolatosan.
És mi az a fél főtengely ? Aszt nem szoktuk külön cserélni a centirozás miatt ! A földet én nem is szoktam tavasszal csak simitó +borona kapcsolattal elmunkálni ,ezek csinálnak jó munkát, mert a sarat nem hozzák fel a tetejére a földnek és nem lesz göröngyös !
Most már csak bele kellene építenem őket,de a hétvégére ismét esőt,havas esőt ígér így lehet marad tavaszig a felújítás.Igaz addig úgysem kell használnom.
Még valami,amit felszántottam földet azt elég ha boronával igazítom el tavasszal?Mert sajnos tárcsám az nincs ;(
Ha kocsit húzol akkor semmi, ha szántasz akkor is semmi mert ott az eke. Csak úgy szólóban meg nem sétálnál vele. Ráadásul az RS könnyebb, akkor mi a baj?
Eladó T4-k10-A és T4-K14-B alkatrészek az árakról és egyéb alketrészekről érdeklődni a megadott e-mail cimen és telefonszámon lehet.
T 4-K 10-A Kistraktor Adagoló szivattyú és 2 db Porlasztó T 4-K 10-A Kistraktor Szabályzókar és 2 db Csap hozzá T 4-K 10-A Kistraktor Motorháztető T 4-K 10-A Kistraktor Dinamo és Dinamotartó T 4-K 10-A Kistraktor Henger T 4-K 10-A Kistraktor Henger,Hengerfej,Porlasztó T 4-K 10-A illevet 14-es Kistraktor Kuplung Tárcsa T 4-K 10-A Kistraktor Szorótányér T 4-K 10-A Kistraktor Üzemanyagtartály
Hát megint a kuplung téma! Egyébkét ha eredeti kinyomó csapágyam lenne (vagy is szén) akkor a 51107 (35x52x12) csapágy lenne jó! Mint ahogy Turner 62 meg írta valaha!De az eredetibe a trabigó 601 es kinyomó szemét be lehet rakni. Most már minden össze állt nekem is a kobakban! Csak az öreg (80 éves)esztergályos tél víz idején nem dolgozik. Azt mondta majd jön a tavasz és akkor ő is dolgozik fázik a gép és ő is . Hát ez én pekkem. A környékben pedig horror áron dolgoznak vítt anyagból is.
oda amilyen méretű gumit akarsz, a pfre gondolom 6x16 kéne ,6 a szélessége colban 16 meg az átmérője szintén colban ,ha ezeket írod dob egy csomót csak előtte a agro szóra is kattintani kell másként nem leli !
Értem, köszi a segítséget. Én attól voltam meg ijedve, hogy mondta a koma, hogy rossz a kuplung és, hogy nem lehet már kapni hozzá, de akkor jó, hogy ha esztergályossal letudok gyártatni!