Őszre szoktam karalábét, brokkolit, fodroskelt és bimbőskelt tenni. Egyetlen ládában neveltem a palántákat, gondosan cimkéztem de nem választottam el őket. Kb egy hónapja kerültek földbe. Van ami gyönyörű mert egy elfeledett csepegtetőcső mellé került ami úgy tűnik működik is. Mások csak szenvednek, egyesek ígéretes kezdés után végül kipusztultak, van amit káposztalepke hernyója rág. A lényeg hogy brokkoli, karalábé lesz, a bimbóskel kérdéses, fodroskelt nem látok.
Kérdés hogy ha most szórok földbe fodroskel magot, locsolom, figyelek rá akkor lesz e idén belőle valami?
Idén a bagolylepkék is nagyon dühöngenek. A kukoricacsövek fele is meg volt fúrva, paprikát alig találok épet, és a paradicsomot is már zölden megtalálják. Sajnos, ők szeretik ezt a rekkenő forróságot.
Ez hogy jön ide? :o A Cacanska csak annyit jelent, hogy a Csacsak városi kutatóintézetben nemesítették. És jól dolgoznak, egy csomó ilyen fajta van. (Mint nálunk a Ceglédi kajszi. Ok, hogy Ceglédi, de óriás, arany, bíbor, piroska, zamatos, stb.)
Ez csak azt jelenti, hogy csacsaki (Csacsak város Szerbiában). Van ott egy kutatóintézet, tucatnyi fajta viseli a Cacanska nevet, pl. a lepotica, rana, rodna, najbolja...
Szia! A lepotika, stanley, jó fajta, a bluefree hatalmas de kényes szilva. Aki még &0-on túl is fát ültet, az bízik a jövőben. Nagyon helyes, jó egészséget kívánok!
Nem olyan szép, de kellemes. Ötven (jó tíz méter magas) tuja vesz körbe közel 1200 m2 kertet. Van egy 120 m2 ház rajta, a kerítéssel kettéválasztott kertben elől Bigarro cseresznye, Meteor meggy, Kajszibarack, meg két nagy diófa, Ageni szilva Zalagyöngye szőlőlugas van, meg négy autó beálló a fák alatt.
A hátsó kertben van a Táltos lugas, óriás diófa, Kajszibarack, mirabolán szilva, Nemtudom és ageni, cscsanszka és stanley szilva, három őszibarack, két kövidinka lugas, idén oltott Kismis moldavszkíj szőlő, zalagyöngye lugas, és az új telepítésű magnélküliek az új kerítés mellett, a 3x2- es fólia és a 16 m2 veteményes.
Tiszaföldvár-Homokról 14 évesen kerültem Pestre, középiskolába, de minde nyarat ott töltöttem, utána korengedménnyel bevonultam, majd mindenféle "faiskola" elvégzése után orosz tolmács lettem, mára sokat felejtettem.
Apám kertészmérnök volt, Homokon a 14 év a szőlőben, meg amit apámtól tanultam, az megmaradt.
Tavaly vettem két új szilvafát, egy Csasanszka lepocitát, meg egy Stanleyt. Az első kertben van egy Ageni, pár kiló terméssel, már érik, a hátsó kertben van egy "nemtudom", amibe beoltottam az"Agenit. Azon a fán most nincs egy szem se, a csacsanszka bemutatkozott egy szemmel, a Stanley még nem is virágzott.
A hátsó kertben pálinkafák vannak, idén szilva már nem lesz. Tavaly a kertészetben már elfogyott a jojo, most meg nem kapok konténeres BlueFree szilvát a többihez porzónak.
Idén még nem voltam itt Hatvanban horgászni, a csalánért meg (gyönyörü csalánmezők vannak) külön nem akartam lemenni, ezért a gyógyszertárban vettem zacskós morzsolt csalánt.
Egy ötliteres edényben három hetet ázott, jó büdös lett, mint az igazi.
Ötven liter vízben keverve minden tövet belocsoltam. Nem sok mindenem van, hat tő St.Pierre. hat tő Tolek, hat tő Fóti gerezdes, Néhány tő uborka, és még négy tő paprikának volt hely a fóliában.