Keresés

Részletes keresés

tigristomi Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2221

es itt azt hiszem tehetnenk is egy pontot..

Van aki pontot tesz es van akinek az olvasottsaga, tapasztalata es igy a latasa is tul mutat a ponton. Ha egy dimenzioban nezunk valamit, akkor nyilvan a ponton tul mar nincs semmi. Ha ezt ket dimenziobol vagy 3-bol nezzuk, akkor mar jobban megertjuk hogy a pont az miert is viselkedik egy dimenziobol nezve azonos eseteknel maskeppen.

Altalanossagban az etkezessel kapcsolatban ezek a pontok mindig abbol adodnak, hogy az emberek maximum egy dimenzioban neznek.

Ezek korulbelul olyan szintu megallapitasok mint amikor vki azt mondja, hogy "a szomszed gyerek 1 evig jart kondizni azt még is gyengebb mint en, ennyit  a kondizasrol".

Az etkezes hat az emberre, ez azonban csak egy dolog az egeszsegben. Fontos hogy milyen kornyezetben nott fel, most milyen kornyezetben el, milyen sikeres vagy sikertelen es mennyire stresszes az elete, az eletmodja miatt mennyire vannak feltoltve es eldugaszolva kulonbozo szinten az energiai.

Ez mar jobban megmutatja azt, hogy vkinek miert magas a vernyomasa, a koleszterin szintje, esetleg kapcsolodva az elozohoz miert mas a menstruacioja, milyen jok a fogai.

Ennek ellenere az etkezes fontos, hogy ki mit eszik, az hogy ez az emberre hato tenyezok osszessegeben mekkora szerepet kap, ez fugg a tobbi tenyezetol, meg talan vmit, tobbnyire vajmi keveset a testalkattol. Amugy a szulo egeszsege, hogy csecsemo koraban mennyi ideig taplalta pl. tejjel a csememot, ez szerintem befolyasolja az ember testalkatat.

Persze akinek nincs atfogo kepe az egeszsegrol, az szereti azt mondani, hogy ezert meg azert a genek a felelosek, plane ez sokaknak még tudomanyosan is hangzik.

Előzmény: jemi bigli (2210)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2220
(Szeretném eloszlatni a ködöt. A bonobó azt jelenti, hogy törpecsimpánz. Tehát csimpi. És eszik húst is - és rengeteget szeretkezik, felnőtt gyerekkel, gyerek öreggel, csoportszex is van, hímek hímekkel és nőstények nőstényekkel. :))
Előzmény: Stoner (2217)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2219

Szia Tomi!

Érdekelne ez a 100 éves nős szülős dolog, lassan betöltöm a 99-et és sajnos még nincs gyermekem. Elmeséled hogy hogyan is van ez?

Előzmény: tigristomi (2214)
Stoner Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2217

Rorimark!

Elmondhatnád, miben más. Pol a bonobó nem eszik húst, csak a csimpi. Ma megy a Spektrumon Kongo. Ennek a résznek állítólag a vérszomjas csimpánz és a gondoskodó bonobó a témája.

Előzmény: Rorimack (2117)
Stoner Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2216

Idike2002!

Olvasd el a kiáltványomat a honlapomon. Erről beszélek.

Előzmény: Törölt nick (2148)
Tóthika Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2215

A cikk írójának ajánlom a biológia általános iskolai szintű tanulmányozását, és tisztelettel kérdezném, ugyan már mi a bánatos lópimpipitől vérezgetnek az amúgy totálisan vegetáriánus (nyers)koszton lévő gorillanőstények (hogy csak az emberrel 98%-ban megegyező génállományú lényt említsem)?

Attól, hogy valamit nyomtatásban láttok, az úgy is van? Lehet, ha holnap kiadatok egy eszmefuttatást a galaktikus jódrezonanciáknak az idegrendszerre gyakorolt jótékony hatásáról, akkor két hét múlva egy rakás birka bégeti a szentenciáimat? (Na, megyek, levédetem az ötletet, mielőtt más gazdagszik meg rajta.) Szvsz elég szomorú, hogy ilyen könnyű a tényeket el- és összemosva idióta, sőt, ártalmas elveket beültetni kölyöklányok butácska fejébe. (Bár ha azt nézem, hogy ez sokakat megvéd attól, hogy az ostobaságot genetikai úton továbbterjesszék... ;-) )

Előzmény: tigristomi (2209)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2214

na megint telehold van? vagy kimenő a lipótról? látom gyülekeznek itt az elmeháborodottak.

Ez egy ertekes hozzaszolas volt ami remekul jelzi, hogy az "itt" az valoszinu nalatokat jelent.

Előzmény: Törölt nick (2212)
Stoner Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2213

pataporc!

Nem vagy egyedül.

Előzmény: pataporc (2143)
Stoner Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2211

Idike2002!

Pedig méreg. Az lesz belőle. A szervezet saját enzimei kimerülnek, ha az ember főtt ételt eszik. Az egyes ételekhez sajátos enzimekre van szükség, ami csak élő formában van jelen. Nem beszélve az ad hoc párosításokról, sózásról, ecetezésrő, ami nélkül a főtt ételt meg se lehet enni, mert kifőtt belőle az élet, az íz. A főtt étel elfogyasztása után rövid idővel ugrásszerűen megnő a fehérvérsejtszám, ami immunreakcióra utal. Magyarul: a főtt étel gyengíti az immunrendszert. Higgyétek el, hogy én már mindent kipróbáltam, amit lehetett. A rosszból az egyre jobb felé haladok. Nem vitás, hogy egyeseket irritál az, ha elképzelik, nekik mennyi mindent kéne másképp csinálni, én pedig jövök ilyen holdbéli gondolatokkal. Épp most kaptam egy cikket híres magyar természetgyógyász tollából, aki erős fűszereket, fűszerezett pálinkát ajánl hideg ellen. Ehhez nem kell természetgyógyásznak lenni, csak be kell állni reggelente a kocsmasorba. Ott a tudomány. Réges-rég elmondták, hogy az alkohol legfeljebb a hőérzetet, de nem a valóságos hidegvédelmet szolgálja. Ezért lehet simán megfagyni egy részegnek. Ez csak kitérő a főtt étel kapcsán. Szóval én nem tudok jobbat, mint a megfelelő mennyiségű, esetleg egyszerű lámpa alá tett, melegen tálalt saláta, picike hüvelyes, vagy gabona, barnarizs, köles, hajdina, zabpehely, hidegen préselt olaj. De lényeges, hogy mindig a nyerssel kell kezdeni, hogy az immunrendszer utána elfogadja a főtt ételt is.

A burgonya elfogadható a B-sek és AB-sek számára, de nem mindennap. Ismerek AB-st, akinek ajánlottam én is, hogy próbálja ki, de a nyers ételekhez képest nagyon lelassult a bélműködése és felfúvódottnak érezte magát. Valamikor, amikor még nem tudtam semmit a vércsoport témáról, magam is ettem héjában, de nem alufóliában sütött burgonyát.  Az alumíniumot száműzni kell a konyhából. Az után következő érzéseket nem kívánom vissza. Ma már az evés csupa élvezet. Az egész nap reggeltől estig csak örömet és nem rossz közérzetet kapok.

Előzmény: Törölt nick (2141)
jemi bigli Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2210

hello-itt egy read only..aki nem csak itt read...hanem sok mast es evek ota...

szeretnek helyretenni egy dolgot....

egybol a kozepebe vagok..rolam annyit evek ota foglalkozom hobbiszinten a vega kajalas elonyeivel -hatranyaival..beszeltem szakemberekel is.

azt irom le amit olvastam-hallottam es amit tapasztaltam.

ha egy no a menstruaciojat fajdalmasan, gorcsosen es kinlodva eli meg akkor meg lehet probalkozni azzal, hogy tobb jin taplalekot fogyaszt (leveles zoldsegfelek) es kevesebb jangot...emellett igyekszik kerulni a finomitott cukrot...nem a husevesre van ez az elmelet kihegyezve egyaltalan nem..egyszeruen tobb zoldseg..es semmi edesseg.

ez nekem bevalt..de nem arrol van szo, hoyg a menstruacio az egy koros folyamat amit el kell hagyni a tul keves onehezteto kajalassal..(mert az mar stephen king regeny...) hanem arrol hoyg egeszsegesebb taplalkozassal a fajdalmas reszet (ami nem feltetlenul kell hoyg igy legyen ) meg lehet probalni kezelni siman taplalkozasi szokasok megvaltoztatasaval.

viszont ezereve vega-bio-stb forumtarsam ugyanugy szenved a gorcseitol..ugyhoyg ez is alkati dolog..

es itt azt hiszem tehetnenk is egy pontot...es hoyg a vadallatok nem vereznek..nem..oket is a szentlelek szallja meg.....

a cikk iroja gondolom elenk fantaziaval megaldva elolvasott nehany vallasi es makrobiotikai konyvet ebbol talalomra szemezgetett...es imho....

Előzmény: tigristomi (2209)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2209

Menstruáció:

http://www.waldorfhomeschoolers.com/menstruation.htm

Elolvastam ezt a cikket amit anno Anna belinkelt ide. Sajnalatos hogy angolul van, erdemes lenne mindenkinek elolvasni, a cikk nagyon jo, sok ertekes es hasznos utmutatoval, reszletes magyarazatokkal, peldakkal, amik igazoljak a cikket.

A cikk szerint a menstruacio a helytelen taplalkozas miatt van, nagyreszt a savas hatasu, mesterseges, tapanyagokban es vitaminokban hianyos taplalkozas miatt.

A menstruacio elmaradasa ha valaki egeszseges etkezesre ter at, nem jelenti a cikk szerint a peteeres elmaradasat, hanem csak a kellemetlen es sokaknal szenvedessel egyutt jaro tunetek elmaradasat. Igy pl. a 7-8 napig tarto menstruacios szenvedes lerovidul 2-3 napra, majd ha vki teljesen atter az egeszseges es taplalo nyers etelek evesere akkor teljesen elmarad. A gorcsok szunnek es enyhebbek lesznek ugye a mentsruacio alatt az ilyen etkezes mellett, a faradsag, ingerlekenyseg es egyeb kellemetlen velejarok szinten csokkennek vagy elmulnak.

Ennek ellenere az ilyen nok ettol meg boldog anyakka valhatnak, es valnak, ahogy a cikkben kozolt peldak is mutatjak.

A cikk emliti, hogy akiknel boseges a verzes, azoknal gyakran van feherfolyas, nekik sokszor van szorulasuk. A problema ugyanaz, a test rossz allapota a minosegileg hianyos es sok mergezo anyagot tartalmazo etkezes. (Megjegyzem aki nem megy el legalabb naponta vecere, az mar szorulas.)

A cikk szinten leirja, hogy a verzes oka tobbek kozott hogy az egeszsegtelen taplalkozas miatt az erek falai ateresztobbe valnak, gyengebbek lesznek, a kapillarisok konnyebben megrepednek, ennek merteke ha valaki egeszsegesebb taplalkozasra ter at, akkor csokken, mig teljesen eltunik.

Amugy a vadonban az allatoknak nincs verzese. Ha az ember befogja, akkor attol amivel az ember eteti, az allatoknak is lesz verzese. Legalabbis a cikkben ez van.

Mint ahogy szinten azt irja, hogy nehany vega lany/no aki valamiert akar kiserletkent ujra elkezdett fott kajakat, tejtermeket egyebeket enni, annak ujra lett verzese, amibol azonban nem kertek, es visszaalltak a nyers etelekre, ami nem akadalyozta meg abban oket, hogy teherbe essenek, es anyak legyenek.

A cikk leirja azt is, hogy a verzes se nem normalis, se nem egeszseges a testben, legyen az akarhol, az agyban, vagy mashol a testben, menstruacio kozben ez annyibol mas, hogy itt kulonosebb problemat nem okoz.

Szerintem logikus is, hogy azt hogy valaki a menstruacional a verzesen kivul még rosszul is van, gorcsei vannak, gyenge, neha dolgozni sem tud, van akit a hideg raz, igy 4 hetbol 1 heten at mindig szenved, ez nem lehet termeszetes egy egeszseges testnel.

Amiert ez megis termeszeteskent van elfogadva, arra az egyetlen ok az, amiert az egeszsegtelen etkezes, az egeszsegtelen eletmod, az hogy az orvostudomanynak a taplalkozas, eletmod, es megelozes teren nincs tudasa szinten termeszetes es elfogadott.

Azt hiszem akik itt fujtak erre az egeszre, azok valoszinu ket sort sem olvastak el az egesz cikkbol. Erre mondjuk lehet mentseg hogy angolul volt a cikk, mondjuk ezert talan Annacskank is kiemelhetett volna egy ket reszt ebbol - hamar ekkora ribillio tamadt itt ebbol, még akkor is, ha a tobbieknek nem jutott eszebe, hogy megkerdezzek mit is ir ez a cikk olyan hosszan.

Aki tud angolul, mindenkepp olvassa el, szerintem ferfiaknak is hasznos, nem csak azert mert ugye minden ferfi korul vannak nok, hanem mert sajat magukra nezve is hasznos informaciokat kapnak, attol fuggetlenul hogy itt az egeszseges taplalkozassal kapcsolatban az itt targyalt jelenseg a noi nemnel fordul elo.

LazyChick Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2208
Annácska! Töltsd ki ezt a tesztet, (ha már úgyse tanulsz:), ez tudományosan meghatározza, milyen kajákat is kell(ene) enned! (Köszi a L.-t!)
http://www.noklapja.hu/teszt.php?tid=114
Előzmény: Jablko (2188)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2206
Én meg (főleg a hiper-szupermarketekben) pont az ellenkezőjét tapasztalom: néhány éve árultak mindenféle bio- meg vegetariánus dolgot, most meg nem. Valószínűleg nem fogyott úgy, ahogyan ők gondolták. Nem véletlen, hogy egy csomó ilyen hiper-szuper épületében levő üzletsoron található valami reform-élelmiszer boltocska vagy hasonló, mert magában a nagy áruházban nem árulnak "reform"-hamikat, vagy csak alig.
Előzmény: Törölt nick (2205)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2205
TE egyre kevesbe hiszel benne :) En pont az ellenkezojet tapasztalom barati/ismerosi korben. Es az evente masszivan novekvo eladas is ellentmond neked. 3 eve Bp-en 2 biopiac volt, most legalabb 6 van. Vagy tobb. 3 eve hiperben nem lehetett biot kapni (vagy csak nagyon ritkan), most meg lehet.
Előzmény: Vik 23 (2204)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2204
Persze. De az emberek egyre kevésbé hisznek a "bio"-dolgokban is.
Előzmény: Törölt nick (2203)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2203
Konkretan nem tudom, asszem van neki joghurtjuk meg cereal (reggeli pehelyize) ami bio. De en meg sem nezem a Nestlet alapban. Bar ha erdekel, utananezhetek. Miert pont biot ne arulna? Itt az eladott elelmiszerek 10%-a mar bio es evente no a mennyiseg. Van ebben uzlet.
Előzmény: Vik 23 (2202)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2202
Na, beletrafáltam! Konkrétan miket?
Előzmény: Törölt nick (2201)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2201
Azt tenyleg arul, abban van penz.
Előzmény: Vik 23 (2199)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2200
En egy rosszindulatu cinikus noci vagyok es a Nestlenek azt sem hiszem el sajnos amit kerdez...
Előzmény: Törölt nick (2198)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2199
Persze, ezután csak bio-élelmiszereket árul!
Előzmény: Törölt nick (2197)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2198
igen, nézz utána. ethical consumer, stb. helyeken
Előzmény: Törölt nick (2197)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2197
? nemmondod?! Megjavult a Nestle??? Ejnye :)
Előzmény: Törölt nick (2194)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2196
http://www.zoldmagazin.com/belso/allatkiserletek.html

"Néhány állatokon tesztelő cég és termék..."

"Akik termékeiket NEM tesztelik állatokon
--Támogasd őket Te is!Vásárolj tőlük!-"

http://www.zoldmagazin.com/belso/linkek.html#zold
Előzmény: Törölt nick (2151)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2195
vegre, vegre valaki akinek minden egyes szavaval csak egyet tudok erteni!

!!!! jajjjdejo!

en is ilyesmit irtam sok oldallal lejjebb, nem irom le meg egyszer, olyan nagyon ugyse erdekel senkit.
Előzmény: pataporc (2191)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2194
már semmi. pp egy régi korszakra utal, amikor volt ott minden, gyerekmunkától kezdve tápszerreklámig afrikában.
Előzmény: AliceCsodaországban (2193)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2193

Megkérdezhetem félve és halkan, hogy mi a túró a baj is éppen a Nestlével?

Csak hogy ne haljak meg bután...

pataporc Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2192
Ize... az elso mondat helyesen: Ne degradaljuk mar le a felelos magatartast tini vilagmegvalto-korszakka, ... keso van. :)
pataporc Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2191

Ne degradaljuk mar le a felelos magatartast a tini vilagmegvalto-korszakkal, mert baromira nem ugyanaz.

Senki sem fog odaallni a Nestle ele es azt mondani, hogy "Nestle, bezar!", mire a Nestle meghajol es felszamolja onmagat. A valtozasokat sokkal melyebben kell kezdeni, egeszen aprocska dolgokkal es a gondolkodas szintjen, es talan az egyik hullama meg az is lehet, hogy a Nestle egyszercsak osszeomlik, bar ketlem, hogy ez a jovo heten lesz esedekes. :)

En sem csinalok egetrengeto dolgokat, a hulye palackokat szepen eltolom a szelektiv hulladekgyujtoig a babakocsi melyen, nem egetem foloslegesen a villanyt, mosogataskor eloszor behabozom a cuccokat, mialatt nem fogy a viz, aztan oblitek, minimalizalom az E-ket a kosztban, tarsadalmi munkaban tordelek prosit egy kornyezetvedo szervezetnek, blabla. Takaritottam mar erdot (mas utan, ugye), fogadtam orokbe tzunamiaarvat es a gyerekemet arra fogom nevelni, hogy tisztelje a kornyezetet (ugyanis nem igaz, hogy ami nem latszik, az nincs is). Aprosagok. Most ennyi, idovel majd lehet tobb meg mutatosabb, jelenleg ennyi fer. :)

Ugyanis ez egy csapatjatek. Mindenki tegye meg a kis vilagaban, amit bir, mert ha bukunk, egyutt bukunk. Kar, hogy kevesen latjak.

Az erkolcsi alapon vegetarianusoknak abszolut van letjgogosultsaguk, nem pusztan a gyilkolaszas, hanem a tartas hogyanja miatt is, ami eleg nagy sullyal esik a latba. Jaj, hadd ne legyunk mar mi a felsobbrendu faj, akinek minden szabad. Aztan vilagrengeto botrany kerekedik abbol, ha egy tigris leharap egy kezet. O is csak ragadozo, tette a dolgat, kerem alassan. Hol itt a gond?

(ne jojjenek a biologusok, hogy a tigrisek nem harapdalnak kezeket hobbibol, csak szemleltetesnek irtam, koszi)

Előzmény: Vik 23 (2144)
gyomnövény Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2190
Ha 153 cm "magassághoz" az 55 kg normális, akkor meg vagyok nyugodva. Söt, elégedve! :))

Előzmény: LazyChick (2187)
LazyChick Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2189
Hajaj, ezt ne is kérdezd! :) elég rosszul állok a holnapival, úgyhogy szép éjszakám lesz... egyelőre itthon vagyok, van egy új, extra pontos mérlegünk (bár ne lenne pontos...), majd eljössz & megmérünk!
Előzmény: Jablko (2188)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!