Keresés

Részletes keresés

encián Creative Commons License 2012.12.01 0 0 1209

Zavaros a fogalmazás, csakúgy, mint a fülzúgás...

 

"volta ma fülészeten kaptam nasopax sprayt közben kikerültem Daubai ba dolgozni és nem is kezeltem magam vele.. most haza jöttem"  - mindezt egy nap alatt?, vagy ezt most  hogy értsük, és főleg milyen választ vársz?!, mert erre csak egy van...

Előzmény: Törölt nick (1208)
ghepard Creative Commons License 2012.11.19 0 0 1207

Igenám, de az idegpályák más pályák, mint a vérerek pályái. A véráramlás is fülzúgást okozhat szerintem - de maga a zúgás már az elektromágneses impulzusok átviteléből, keveredéséből stb keletkezik. Rengeteg jelet dolgoz fel az agy, hisz szinte minden sejtünkről, minden szervünkről tudnia kell valahogy. A távolságok nagyon kicsik, tehát nem kell olyan sok, hogy megváltozzon egyik másik impulzus. Már írtam, hogy már az év elejétől újból volt merszem fülhallgatót viselni. Ez már 11 hónap, rengeteget hallgattam már a csaknem egy év alatt és még mindig semmi gondom, pedig minimum 110dB rezeg a füleimbe, mert gyakorlatilag nem hallok születésem óta.....  Ez az adag régen már kivégzett volna 2 hét alatt is. Mint már írtam, most egy kicsit másképp irányítom a dolgokat - és van olyan érzésem, hogy még segít is a szememnek, fülemnek is, torkomnak is stb........

Előzmény: Tinman (1206)
Tinman Creative Commons License 2012.11.18 0 0 1206

Igazándiból a jó öreg agyi vérkeringésre gondoltam, ui. ha az agytörzs azon területe ami a zúgás kiszűréséért felel "alultáplált" akkor kb. esélytelen vagyunk a tinnitus-al szemben, és ez  csak a kellően fialoknak nem téma, nekik még 100-as a keringésük. Ha minden OK és látszólag nincs forrása a zúgásnak akkor lenne az a feladtat hogy a nyugalmi pozicióból kibillent rendszert visszabillentsük, és itt el is jutottunk az agytörzs idegpályáihoz, csakhogy az orvostudmány mai állása az nagyon messze van ettől:

A zajártalom utáni fülzúgást egy agytörzsi mag kálium ioncsatorna hiánya okozhatja

A fülzúgás egyik lehetséges, bár nem túl gyakori oka a zajártalom. Annyiból más a zajártalom okozta tinnitus az ismeretlen eredetű fülzúgással szemben, hogy legalább annyi kapaszkodónk van, hogy tudjuk mihez kötni az egészet. De aztán igazából itt meg is állt a[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Előzmény: ghepard (1205)
ghepard Creative Commons License 2012.11.13 0 0 1205

Közhely a témában de az biztos hogy a keringés minősége kulcsfontosságú, ezt soha nem szabad háttérbe tenni bármilyen "terápia" miatt.

 

Nem tudom, hogy az agyi keringésre gondoltál e? Mert az agyban eszeveszettül keringenek a kis részecskék. Attól függ, mire, hogyan stb gondolunk - kialakulhatnak újabb útvonalak. Ezen útvonalak össztávolsága (mondjuk úgy, hogy az agy huzalozása) elképesztő  - hogy kb 400ezer  km, tehát nagyjából a Föld-Hold távolság. Tehát az egyes útvonalak nagyon közel vannak egymáshoz és előfordulhat, hogy olyan közel kerülnek valami folytán, hogy bizonyos információk, jelek máshova is eljutnak - ahova nem kellene. Lehet ezért is kialakulhat a fülzúgás. De a huzalozást meg lehet változtatni más gondolkodással, más cselekedetekkel, más helyzetekkel - mint nagyjából tesszük minden nap. Ezek a változások lehet eltüntetik a fülzúgást is........ Az említett huzalozás összekucálásának ijesztő példája lehet mondjuk az epileszia, melynél lehet több huzal jele valahogy összekavarodhat (felerősödhet) és ijesztő rohamokban uralja a testet. Ha eltávolítják ezt a gomolyagot, akkor egy ideig meglehet nem lesznek rohamok. De ha továbbra is úgy gondolkodik és cselekszik az illető, akkor megint kialakulhatnak ilyen gomolyagok hasonló eredménnyel.........

 

Előzmény: Tinman (1204)
Tinman Creative Commons License 2012.11.09 0 0 1204

Érdekességképp van az oldalon egy minta hang amivel "brit tudósok" gyógyítanak:

 

http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/9149059/Tinnitus-silenced-by-retuning-brain.html

 

Én egyébként úgy gondolom hogy stabil fülzúgásnál inkább az agy önhagcsökkentő szűrői nem telejsítenek megfelelően, amiket nehéz "trenírozni", de akár lehet annyi plaszticitás is az agyban hogy mégiscsak rájuk tud valamelyest erősíteni.

Közhely a témában de az biztos hogy a keringés minősége kulcsfontosságú, ezt soha nem szabad háttérbe tenni bármilyen "terápia" miatt.

 

Wassernyolcas Creative Commons License 2012.11.07 0 0 1203

A veronika tea, ill. Gyuri bácsi javaslata (ez mi volt?) hogyan vált be? 

Előzmény: dr5ker (1202)
dr5ker Creative Commons License 2012.11.07 0 0 1202

Sziasztok!

35 éves fejjel beálltam én is a sorba, de nem olvastam hasonlót, mint az enyém. Csak a jobb fülem sípol és szaggatottan. Mintha valami jeladó lenne a fejemben és morzézna. Kb. 1 éve volt egy orrsövény műtétem. Azóta vettem észre. De nem feltétlen ez lehetett a kiváltó ok. Első körben a veronika teát megpróbálom, és köszönöm annak, aki ezt írta. És Gyuri bácsinak :) És Mindenkinek, aki leírja a tapasztalatát!

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.30 0 0 1201

Szervusztok!

 

Nekem kb 1 éve jelent meg a fülzúgás, 45 éves vagyok, otthon sportolok és lazításank elkezdtem egy kicsit jógázni, teljesen kezdő pózokkal. Találtam egy oroszlán nevűt, amely segített a fülzúgás enyhítésében, sőt néha el is tűnt. Tulajdonképpen erősen kell kitátani a szádat, ekkor erősödik, de utána sokkal csendesebb. Persze nem kell lefeküdni a földre, ahogy az eredeti pózban. Eddig egyébként nem használtam semmit, talán megpróbálom a ginkót.

gr82wök6ószfater Creative Commons License 2012.10.08 0 0 1200

gr82wök6ószfaterválasz | megnéz | könyvjelző 2010.12.03 20:44:18 © (728)

Kedves "sorstárs"!

Kicsit szomorüan veszem tudomásul, hogy valakinek ilyen fiatalon ilyen problémája van .  De,,,

Én 66 éves elmúltam és kb 30 éve élek együtt ezzel a dologgal.

 Nekem úgy kezdődőtt, hogy csak szinte "abszolút csendben"hallottam olyan hangot, mint mikor a rádióban v. a TV-ben nincs még adás és un. "üveghangon "sípol. Azt nem tudom, hogy "manapság" van-e még ilyen, de annakidején ehhez tudtam leginkább hasonlítani a "jelenséget"

Akkoriban még "bíztam" az orvosokban,,,az üzemorvos természetesen "szakrendelésre"utalt, ahol hallásvizsgálatot végeztek. Én bátrkodtam magjegyezni, hogy nem az a problémám , hogy nem hallok valamit, hanem az, hogy azt is hallom, amit tudom, hogy nincs.

Meghallgattak, felírtak valami gyógyszart, amit ki is váltottam,,,,

De miután elolvastam a mellékelt tájékoztatót,- miszerint még legalább 8 féle bajom lehet ha beszedem,- laza csuklóval (eléggé el nem ítélhetően) a kukába dobtam a "cuccot",,,

úgy gondoltam nekem egyenlőre bőven elég ez az egy probléma

ghepard Creative Commons License 2012.09.06 0 0 1199

Na ettől féltem én nagyon. Mivel gyakorlatilag nem hallok, a fülhallgatót nagyon hangosra kell tennem. 2004-ben nagyon csúnyán ráfizettem. Az idén elején azonban nekibátorkodtam, mint már írtam jópárszor - de egészen másképp, mint eddig. Azt is írtam, hogy hgyan hallgatok. Nem egyszerű azt megcsinálni, de nekem nagyonis megéri és azóta rendszeresen hallgatom is a TV-t, de csak a TV-t. Azóta eltelt 8 hónap és még mindig nincs semmi jele a cikkben írottaknak, pedig arra a kb 110 dB-re fel kell erősítenem, hogy valamit halljak. Pedig mikor kezdte az év elején, elég volt normálisan hallgatni néhány napot, hogy megjelenjenek a problémák - de aztán megpróbáltam másképp és úgy néz ki, hogy valahogy véd a dolog. Az az érzésem, hogy még azt is lehetne mondan, hogy jót tesznek azok a rezgések. Csak nem szabad egyirányban hallgatni - úgy értem figyelembe kell venni a gravitációt.......

Előzmény: Tinman (1198)
Tinman Creative Commons License 2012.09.02 0 0 1198
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.07.29 0 0 1197

Bocsánat, elírtam, helyesen: Ginkgo Biloba. W8. 

Előzmény: Wassernyolcas (1196)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.07.29 0 0 1196

A Patika Magazin (ez nem reklám) legutóbbi számában olvastam a 8. oldalon, hogy egy nyilatkozó idős hölgy fülzúgását, ami az írás szerint szinte már az őrületbe kergette, Ginko biloba tabletta szedése meggyógyította, a zajok megszűntek. Sajnos arról nem szól az írás, hogy mennyi ideig kellett ehhez szednie.  A memóriazavarát viszont két hét alatt (ugyenez a szer) múlasztatta el.  Hát? Ez lenne a megoldás? W8.

Wassernyolcas Creative Commons License 2012.06.03 0 0 1195

Szia! Te aztán tudsz élni! Naponta 3-4 pohár jó minőségű száraz vörösbor, nem semmi!  Üdv. W8.

Előzmény: buksi1 (1190)
Tinman Creative Commons License 2012.05.31 0 0 1194

Az én "próbáljuk ki hátha" terveim közt szerepel a nátrium-kálium bevitelei arány eltolása a kálium irányába. mivel a nátrium-kálium pumpa az idegsejtjeink működését is befolyásolja. Tinnitusnál elvileg probléma hogy egyes agytörzsi idegsejtek folyamtosan aktívak, normál esetben a kálium csatornák feladata ezeket a sejteket nyugalmi állapotba billenteni, kálium hiány esetén ez nyilván problematikus. Komoly elvárásaim azért nincsenek, mert célzottan így nem lehet egy idegsejtcsoportora lőni, de talán az hiperaktív idegsejtek inkább "káliumhiányosak" mint a nyugis társaik. Tehát bringázás után egy banán a (nem túl nehezen teljesíthető) kúra:)

00gyula Creative Commons License 2012.05.31 0 0 1193

Én úgy gondolom, még ha szubjektivitásomból is fakad, a kritika és a poszttraumatikus stressz két különböző dolog. Üdvözlettel!

Előzmény: Tinman (1192)
Tinman Creative Commons License 2012.05.30 0 0 1192

A korábban bejegyzésed szerint a te fülzúgásod "poszttraumatikus", ez esetedben nem mond ellent a háttérben 50 betegség állhat megállapítással?

Előzmény: 00gyula (1191)
00gyula Creative Commons License 2012.05.30 0 0 1191

Tisztelt Fórumozók!

A fülzúgással vagy, Tinnitussal kapcsolatban kérdések merültek fel bennem, mint érintett beteg. A világban már sok mindent tudnak erről az állapotról. Itthon történik a nagy semmi, de ebben a zéróban van három mozdulat. Pneumatikus fültölcsérrel, majd egy hirtelen mozdulat orrlyuk, majd végső befejezés garatnézegetés, és jön a konklúzió: Nootropil 1200 mg, vagy Cavington Forte, és nem látunk semmit. Mit kéne látni, hisz fantommal állunk szemben, mint betegség, vagy állapot? Egyébként van, ahol meg is tudják hallgatni, hogy mit hall a beteg, rövidítése a gépnek MEG - Magnetoencephalography - meg itt van egy csomó kérdés? Azt mondja, Ginkgo Biloba, aztán sportolok vagy sem, este vörös bor, Xanax vagy Rivotril, relax zene vagy csukott ablak, esetleg Pink Noise ha bírja, CT-MR vizsgálatok native vagy kontrasztanyaggal. Várólisták, vagy nyílik a buksza. A háttérben vagy ötven betegség húzódhat..stb. Segélyhívó központ ahol el lehet beszélgetni, esetleg Kft. nevek is említődnek. Ezután van egy papír a kezemben most írás közben is, azt nézegetem. A papír fejlécén egy M betű, középen egy stilizált gyémánt rajz. Hirtelen azt hittem, hogy a Johannesburgi gyémántház számláját tartom a kezemben, pedig csak egy lelet. 

 

Van itt minden, pattogok, mint a gumilabda. Egy központi hely, ahol foglalkoznak az emberrel a témában, na, ez hiánycikk, és nem azt telefonálják vissza, hogy szeptember 8-a jó lesz? - mikor egy időpontot adnak. Milyen ellentmondás, hogy minél előbb annál jobb, mert így tudják gyógyítani hatékonyan ezt az állapotot. És nem találkozhatna olyan jelenséggel az ember kimenőben a kórházból, hogy ’elnézést uram, meg szeretném kérdezni mi ügyből kifolyólag járt a gyógyintézményben?’ - mondom ’zúg a fej’ – mire a válasz – ’jaj ne is mondja, nemrégiben beszélgettem egy hölggyel, szintén hasonló problémával küszködik, volt nála egy szütyő, benne egy revolver, majd azt mondja a hölgy, hogy most be megyek ha nem segítenek.’ Mondom magamban bumm, minden kedvem elment.Értem, hogy a rangsorban hátulról a második Románia előtt a fizetés a Dr. hölgyeknek – Dr. uraknak nyomós érv tagadhatatlan. Ez a minden beteg oldja meg, ahogy tudja, viszont kiábrándító.

 

Köszönöm a figyelmet!

buksi1 Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1190

Sziasztok!

 

 

Eddig csak olvastam a fórumot, hátha találok megoldást a fülzúgásra.

Röviden leírom az én esetemet. Két éve zúg a fülem, csak a jobb oldalon. Orvos megnézte, nem látott semmit, hallásom jó. MR stb. nem volt, eddig nem mertem elmenni, mivel 3 ismerősömnek is zúg a füle, véigcsináltak minden vizsgálatot és nem segített. Ezért én eddig kihagytam.

Azt észrevettem, hogy nyáron mindig elhalkul a zúgás vagy csak nem figyelek annyira oda  mert kevesebb a stressz.

 

Az elmúlt hetekben jelentősen halkult este simán tudok aludni. Nem tudom mi segített de elmondom miket csinálok. Rendszeresen járok szaunázni és futni. Megfigyeltem, hogy ezután sokkal jobb. Készítettem magamnak "medvehagyma bort" ebből mindennap iszom egy "felest":) Rengeteg hagymát és zöldséget eszem. Nem tudom a fentiek közül melyik jött be de most sokkal jobb a helyzet. Aspot biztos, hogy segít, de keményen kel csinálni és rendszeresen. Én általában 30-40 percet futok heti 2-3 alkalommal.

Olyan tempóban, hogy a pulzusom felmegy 150-re is.

 

Ja: Esténként 3-4 pohár kiváló minőségű száraz vörösbor szintén jót tesz!  :))

 

Üdv

 

 

 

 

 

buksi1 Creative Commons License 2012.05.22 0 0 1189

Igen, próbáltam nem ér semmit.

Előzmény: bububorzas (1183)
MRencsi Creative Commons License 2012.05.18 0 0 1188

Sziasztok!

 

Már rég látogattam ide. Nekem még mindig tart a fülbajom. Minden kivizsgáláson túl vagyok. A dokim szerint makacs fülkürthurutom van. Jelenleg ott tartok, hogy visszhangosan hallok a bal fülemre és a dobhártyám a hangokra berezonál, reggelre meg színtelen váladék folyik belőle. Lehet, hogy szteroidot kell kapnom, mert arra egyszer már rendbejöttem. Halláscsökkenésem nincs, csak torzul hallom vele a hangokat, pláne, ha telefonálok. Kezdek kételkedni benne, hogy valóban a fülkürthurut okozza a bajomat. Kaptam Nasonexet, antibiotikumot, de semmi. Valakinek valami ötlete? Már a 4. orvosom, ebből 2 azt mondta fülkürthurut, 2 azt mondta belső fül probléma. Az Mr nem igazolta, hogy legbelül lenne probéma. Már 3 hónapja szenvedek vele, összességében pedig 4, de volt 1 hónap, amikor rendbe jöttem, valószínű a szteroid hatására. Azért halogatom ismét a szterodiot, mert még szotpatom a kisbabámat, januárban is fel kellett függeszteni, és nagyon nehezen szokott vissza. Tudnátok valamit ajánlani? Esetleg járt már valaki hasonló cipőben, és mikor gyógyult meg? Előre is köszi!

pozo Creative Commons License 2012.04.29 0 0 1187

A NOZI krém hatásának alapja, hogy a fülzúgást az arcüregben levő lerakódás okozhatja.

Nincs olyan patikaszer, amely ezt a lerakódást megszüntetné.

Tehát, ha éjszaka eldugul az orrod, akkor jó eséllyel lerakódás okozza, ami  fülzúgást is okozhat...

A krémben illóolajok vannak, mint pl. levendula, kakukkfű, eukaliptusz, menta...

A krém OÉTI engedéllyel rendelkezik. Nekem nem használt. Viszont kipróbálom a nyolc óránál több alvást...

Van még ötletem, de előbb túl kell esnem egy "nagy vállalkozáson", hogy beszámolhassak róla. 

Előzmény: Tinman (1184)
Tinman Creative Commons License 2012.04.29 0 0 1186

Több fülzgásos beszámolónál meg lett említve hogy ingadozó a zúgás mértéke, eltekintve a direkt ráhatásoktól (pl. vércukorszint, vérnyomásesés), én arra jutottam hogy meglepően kevés figyelem irányul az agy legfontosabb regeneratív funkciójára: az alvásra. Itt van a hoszú hétvége, akinek ingadozó a fülzúgása, van rá lehetősége és még nem próbálta iktasson be délutáni szundizást a normál éjszakai alváson felül, persze azért fizikai aktivitás is legyen a napirendben.

Az agyunk képes megtanulni a korai ébredést, alkalmazkodni hosszabb távon is a kevesebb alvásidőhöz, ez azonban nem optimális állapota, adjuk meg am jár, napi <8 óra ált. kevés.

bububorzas Creative Commons License 2012.04.25 0 0 1185

Köszönöm, hogy írtál. Ez akkor mégsem lehet annyira jó. Mondjuk én eleve nem szimpatizáltam vele, egy ismerősöm miatt kérdeztem rá.

 

Gyuri bácsi gyógyteáiról hallottál valami jót?

Előzmény: Tinman (1184)
Tinman Creative Commons License 2012.04.23 0 0 1184

NOZICO arcüreg krém / ORGONVIZ-BÁZISU BIOAKTÍV KRÉMCSALÁD

 

Orgonvíz - Az éltető erő forrása.

A technológia lényege hogy a közönséges csapvízből, kútvízből a szervezet számára a legkönnyebben felvehető magas energiaszintű programozott vizet állítson elő. A programozás legalább olyan fontos mint az energetizálás. A víz így képes az életfolyamatok tökéletes működésének elősegítésére.

 

Sima népbutítás, a H2O molekulákat nem lehet programozni, a homeopátia koppintása:

 

Mi a homeopátia alapelve?

a gyógyszernek tartalmaznia kell azt az anyagot, amely ismereteink szerint a betegség tüneteit kiváltotta  Ezt az anyagot vízben vagy alkoholban felhígítják, egészen addig, amikor az oldat már egyetlen molekuláját sem tartalmazza az eredeti anyagnak. Samuel Hahnemann, a homeopátia alapító atyja szerint ez az eljárás nem a kémiáról szól, hanem arról az „energiáról”, amely a szeren keresztül a vízbe áramlik.

 

A krém egyéb hatóanyagát nem írja le, emiatt én nem is enegedném kereskedelmi forgalomba, de azt írják hogy bőrpír jelentkezik, ez alapján valami vietnámi balzsam hatásmechanizmust feltételezek: olajokban oldott kémiai anyagokat visznek be ami blokkolhat/aktiválhat receptorokat, + immunválasz/gyulladás a szervezet védekező válasza, ez értágító hatású, ezáltal helyi szinten javítja a keringést. Szvsz ez a mechanizmus csak a bőr felszínének közelében működhet, a belső fül már túl mélyen van, ha ott lenne valami krónikus probléma.

Előzmény: bububorzas (1182)
bububorzas Creative Commons License 2012.04.22 0 0 1183

Még valami eszembe jutott. Gyuri bácsi - a bükki füvesember - egyik cikkében olvastam a veronikafűről, hogy az jó fülzúgásra. Ezt próbálta valaki? Köszi.

bububorzas Creative Commons License 2012.04.22 0 0 1182

Az Echo tévén látott ismerősöm egy műsort, valami orgon centrumról. Ajánlottak egy krémet is fülzúgásra.

Nozico krém a neve. Ezzel kell bekenni az egész fejet...

Próbálta már valaki? Egyátalán hallott róla valaki? Köszi.

ghepard Creative Commons License 2012.04.19 0 0 1181

Hát itt már sokszor írtam, gyakorlatilag nem hallok már születésem óta. Tehát a feleségem és a szomszédok a lakóházban falhoz futnának a hangerőtől...... Még így is néha átjön a feleségem az ebédlőből, hogy zavarja őt, olyan hangos - pedig a füleimen vannak a hallgatók!

 

Tudom, hogy normálisan nem kell fejjel lefelé hallgatni a zenét és mást sem. De így legalább el tudom érni, hogy ne csináljon bajt a nagy hangerő a fejemben - ettől nagyon jó okom van tartani a sok sok év tapasztalata alapján.....

Előzmény: xingjian (1180)
xingjian Creative Commons License 2012.04.18 0 0 1180

Egyet nem értek, mint kell neked mindenképpen fülhallgató a zenéhez? Hangfalon is lehet zenét hallgatni és attól olyan távolságra ülsz amilyenre akarsz, a hangerőt is szabályozhatod. Nem kell fejen állva hallgatni a zenét, hogy ne zúgjon a füled. ha kiváltotta a fülhallgató akkor le lehet cserélni hangfalra.

Előzmény: ghepard (1179)
ghepard Creative Commons License 2012.04.18 0 0 1179

Nálam eddig mindig (vagy háromszor) kiváltotta a fülhallgató és a hallóka (ezt 1980-85 között hordtam csupa fülzúgással tarkítva). Most azonban már az év elejétől rajtam van szinte naponta, de még mindig semmi zúgás. Ennek viszont nagyon örülök - most azt gondolom, hogy azért mert most úgy hallgatok, mint ahogy már itt párszor megjegyeztem......

 

Nagyon elhiszem, hogy ez a magasabb frekvencia nagyon idegesít, sokkal jobban, mint az alacsonyabb.

 

Hát az az alacsonyabb se ment el már két éve, mint írod. Hát most meg magasabb van, magától ez sem fog csak úgy elmenni. Esetleg valami véletlen folytán, vagy folyamatos próbálkozás mindenfélével után...........

Előzmény: xingjian (1178)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!