Keresés

Részletes keresés

Sikambria Creative Commons License 2015.01.07 0 0 72002

Gondolatolvasó vagy:) Ma a Media Marktban voltam, vettem egy egeret a Pc-hez.

Aztán nézelődtem és pont a tableteknél töltöttem a legtöbb időt.

Csak nekem az a gondom, h. nem tudom, h. mit bírnak ezek? Kell-e nézni pl. a h. mekkora a memóriája, a felbontása stb. ahhoz, h. jól lehessen használni a térképeket?

Előzmény: Schaf (72000)
Schaf Creative Commons License 2015.01.07 0 0 72001

Jahh...  és nagyon meg kell nézni a roaming lehetőséget, mert pl a Vodafone kicsit átverős ebben a kérdésben, pedig ő tud a legolcsóbb is lenni...  csak épp ehhez alaposan körül kell nézni náluk és észrevenni, hogy ha nem adatkártyához, hanem normál telefonhoz kéred a roamingot, akkor mennyire másak az árak...

a kártya pedig ugyanakkora mindkét esetben és ugyanúgy is működik.  Csak a neve más...  ;-)

Előzmény: Schaf (72000)
Schaf Creative Commons License 2015.01.07 0 0 72000

Sikambria 

Mondtam, hogy ahány amber, az annyi féle megoldást fog javasolni.  :D

Amennyiben igazán komplex megoldást akarnék javasolni, alighanem egy 7-10 colos Androidos, 3 vagy 4G képes GPS vevőt tartalmazó tablet mellett tenném le a voksot.

Egyrészt praktikusabb, mint egy laptop....   másrészt amennyiben megfelelő szolgáltató kártyájával használja az ember egy roaming használata mellett már nem égbekiáltó összeg a net használata.

Óva intenélek az online navik (Google, Nokia) használatától.. egy jó offline navi ezekre is elérhető. Viszont a net segítségével elérheted pl a viamichelin oldalait, ahol nem csak útvonalat, de minden mást is megtervezhetsz..  mindezt akár menet közben a változások függvényében is megteheted.

Arra amire használni akarod egy sima "B" brandes kütyü is megfelel...  csak a megfelelő szoftverek kérdése, hogy a világ végén se legyél elveszve, legyen ez parkolási lehetőség, vagy akár egy gyógyszertár megtalálása.

Persze majd minden részfeladatra létezne célhardver is, de minek, amikor egy 30 napos kirándulásra egy 7 colos tablettel és némi nettel akármi megoldható.

(Nekem pl megért napi X forintot a hazai percdíj az ingyenes hívásfogadás és az Internetes információ bármely pillanatban elérhető mivolta bármelyik európai utamat nézem is....)

TamiBT Creative Commons License 2015.01.07 0 0 71999

:)

Előzmény: a_motor (71998)
a_motor Creative Commons License 2015.01.06 0 0 71998
Előzmény: jamais48 (71996)
TamiBT Creative Commons License 2015.01.06 0 0 71997

Borzaszto :). Majd lesz ha veglegesedik az adhoc otletbazardi..

Előzmény: jamais48 (71996)
jamais48 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 71996

Egyenlőre nincs új Magyarország térkép, amin az új "fizetős utak" szerepelnek.

Előzmény: TamiBT (71995)
TamiBT Creative Commons License 2015.01.06 0 0 71995

- hogy micsodat?

Előzmény: jamais48 (71994)
jamais48 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 71994

A "Garmin" sajnálattal értesített, hogy egyenlőre (szerintem még jó ideig) nem tud új "fizető utas" térképet adni, mivel ilyen hülyeség csak nálunk fordul elő, és erre nincsenek felkészülve. Mi sem vagyunk!

bmwr12 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 71993

Nem tudom milyen IGO", amiről szó van.

A nálam lévő készülék valaha céges volt, eredeti Airis kártyával.

Nem állt szándékomban félrevezetni a kérdezőt, amit magam tapasztaltam, azt adtam át.

Előzmény: Schaf (71986)
Vgyuri Creative Commons License 2015.01.06 0 0 71992
A már megtervezett útvonalakat nem kell túlértékelni. Ha csak fő csomópontokat viszel át egy másik programba, térképállományra, biztos, hogy nem ugyanazt a részleteket fogja megtervezni belőle. Ahhoz nagyon sok köztespontot is át kellene vinni, de a megadható köztespontok száma általában korlátozott. Tervezd meg az Autoruttal vagy a ViaMichelinnel az útvonalat, vidd át a fő csomópontokat akár kézzel is, és azután bízzál a végrehajtó eszközben levő programban, térképben, a végén úgyis az alapján fogsz navigálni.
Előzmény: Sikambria (71991)
Sikambria Creative Commons License 2015.01.06 0 0 71991

Köszönöm! Közben megszereztem a Sygic 14.7.4 verzióját, szintén Európa térképpel. Most a használatával ismerkedek.

Előzmény: Vgyuri (71988)
Sikambria Creative Commons License 2015.01.06 0 0 71990

Kedves Schaf!

Semmi beugratás nem volt a kérdéseimben, csak én ennyire kezdő vagyok. Egy családanya, aki nyaralást tervez a családjának.

30 nap Ausztria, Olaszország, Franciaország, Spanyolország. ~7700 km.

Szeptember óta tervezem az útvonalat, a költségeket.( gázolaj, autópályadíj, szállás, tömegközlekedés, belépők)

Ehhez használtam alaptérképnek az Autoroute 2013-at. Azt gondoltam, ez nem egy elavult kiadás. Aztán egy napja kiderült, h. mégis elavult. De biztos vagyok benne, h. hamarosan letölthető lesz a 2014 is pl. innen: http://www.europebycamper.com/2013/12/2014-autoroute-motorhome-aire-campsite.html.

Ha ez meglesz, akkor kell hozzá egy laptop, amit hamarosan megkapok, valamint egy külső  stick v. az itt javasolt GPS2BT. 

Vagy a másik megoldás a mobilon a Sygic program, amibe bele kellene aplikálni valahogy az Autoroute 2013-on általam kidolgozott útvonalterv adatait. Ez most .itl kiterjesztéssel jelenleg megvan már, csak nem tudom, hogyan kell beépítenem a Sygicbe. ( az itl-t gpx-ből egy konverterrel csináltam)

Idáig jutottam. Ha tudsz olyan navigációs megoldást, ami figyelembe veszi a lakóautókra vonatkozó egyedi szabályokat, azt megköszönöm.

Természetesen nem ingyé akarom megoldani a navigációt, de költséghatékonyan, ezért minden megoldást megfontolok.

Egyébként nem az az első külföldi utunk, de lakóval az első. Mobilos GPS-sel jártuk be Korzikát. Semmi gond nem  volt az egész szigeten, csak hazafelé Bolognánál kavarodott meg a több szintes autópályáknál a Sygic. Én voltam a mitfarer, a férjem vezetett.

A laptopos "fejlesztés" azért merült fel, mert a mobil képernyője mégiscsak kisebb.

Köszönöm a segítséged!

Előzmény: Schaf (71987)
Doky586 Creative Commons License 2015.01.05 0 0 71989

Gondolom nem írták oda:

- a térképkiadás éve: 1938

- térképfrissítés nincs    :DD

Előzmény: Vgyuri (71988)
Vgyuri Creative Commons License 2015.01.05 0 0 71988
Ez pl. most egy jó vétel, legalábbis ár/tudás arányban, mert van benne EU térkép

https://ugyismegveszel.hu/deal/view/49/7_colos_gps_eurpa_trkppel_19990_ft_rt/?a=58&utm_source=bp_15_01_05

A nagy memória miatt valószínüleg nem jelent gondot akár az egész utat is megtervezni egyben, csak felesleges. Elég a napi adagokat megcsinálni. De ez a programtól függ, ami titok:-)
Előzmény: Sikambria (71982)
Schaf Creative Commons License 2015.01.05 0 0 71987

Sikambria 

Igazából nem is értem a kérdésedet...  nekem elsőre olyan volt kicsit, mintha beugratás lett volna. Ezen a fórumon ahány szakit megkérdezel, az majdnem mind annyiféle megoldással fog előállni. Ugyanez a helyzet az életben is.

Az, hogy pontosan mi lenne számodra az optimális megoldás rengeteg dologtól függ. Azonban egyöntetűen a LEGFONTOSABB a térképi alap és a hozza tartozó adatbázisok.

Hiába van egy csilli-villi programod, ha a benne lévő adatok elavultak. Egy 30 napos túra, pláne lakóautóval messze nem egy 2-3-7 napos olasz kiruccanás. Rengeteg országban vannak egyedi szabályok a lakóautókra pl. és már jó ideje léteznek olyan navigációs megoldások, amelyek ezt figyelembe is veszik...  Na nem a Garmin az igaz... de szerintem kutyasétáltatáshoz az ember kutyát vigyen, még ha a macska kevésbé harapós is. :D

Igazán jó megoldást akkor lehetne javasolni, ha pontosan tisztában lennénk a lehetőségekkel. Értem ezalatt a technikai és anyagi részt is. Ha neked pl nem gond 10-15-50-100e ft többlet költség, de gondtalan európai kalandra vágysz, az egy dolog.. meg egy másik, amikor mindezt mondjuk "ingyé" vagy "majdnem ingyé" akarod megoldani.

Az tavalyi évben kb 80.000km-t tettem meg Európában...  nagyon nem mindegy, hogy az ember ezt gányolva, szükségmegoldásokkal, kompromisszumokkal, vagy profi, a célnak megfelelő eszközökkel teszi. Volt rá példa, hogy 6 nap 6 város, 6600 km....

Mindezek fényében, ha csak nem holnap indulsz, érdemes alaposan mindennek utána olvasni, a mobil applikációktól, az offline megoldásokon át a célhardverekig.

Üdv:

Schaf

Előzmény: Sikambria (71983)
Schaf Creative Commons License 2015.01.05 0 0 71986

Nos ugye nem ártana tudni, hogy Milyen "iGO"?  Honnan van? Stb...stb...

Mindenesetre a leírás alapján én másra tippelek...  meg kéne próbálni a GPS vevőt a szoftverrel ismét megkerestetni..  ;-)

Előzmény: bmwr12 (71985)
bmwr12 Creative Commons License 2015.01.05 0 0 71985

Szervusz!

Nekem 620-asom van, annál ilyen gondot a következőképen oldottam meg:

start

settings

system

external gps

gps settings

acces

manage gps autamaticaly - pipa.

ok

Időnként muszáj elvégeznem, utána jó darabig oké.

Előzmény: nyikiki1 (71984)
nyikiki1 Creative Commons License 2015.01.05 0 0 71984

Sziasztok!Lenne egy kis gondom.Airis 610 es kütyün elindítom az IGO-t,de azt írja,hogy gps vevő nem található.Ez azt jelenti,hogy a műholdat nem találja,vagy a gps hibásodott meg?Köszi

Sikambria Creative Commons License 2015.01.04 0 0 71983

Ja, elfelejtettem hozzátenni, h. nőből lennék. Ez sem elhanyagolható szempont:)))

Előzmény: Sikambria (71982)
Sikambria Creative Commons License 2015.01.04 0 0 71982

Olyan jót röhögtem magamon:))

Mint az elején írtam, abszolút láma vagyok a GPS-ekhez. Össz-vissz egy db telón egy Sygic progim volt eddig, amivel jót nyaraltunk a családdal Korzikán, Olaszországban, Horvátországban. Most meg készülünk egy nagy útra Európa meghódítására. Ezért már most szervezek, pedig csak nyáron utazunk.

Ilyen felvezetés után azon röhögtem, h. az általad leírtakból nagyjából a névelőket értettem:))))

Előzmény: Vgyuri (71981)
Vgyuri Creative Commons License 2015.01.04 0 0 71981

Ez is egy megoldás, lényegében a régi egérGPS-ek újratöltött változata. Ez meg is látszik azon, hogy egy régi Sirf III chip van benne, de a célnak megteszi, jól bevált. 

A kérdés, hogy ahova a tabletet teszed, onnan jó-e a műholdlátás.

Meg az ára. Ennyiért BT-st is kapsz, sőt még loggerest is, ami önállóan írja az utadat. ami jó  lehet pl. fényképek geokódolásához.

De ha a telefonod ingyen megcsinálja ugyanezt...

A baj, hogy az általam ajánlott GPS2Blue-t még nem sikerült adatátvitelre bízni, amíg nincs "kicsatolva", látom a saját ablakában, hogy működik a GPS vétel, de amikor kérem a BT-re való kitöltést, minden leáll.

Előzmény: Sikambria (71979)
Jahno Creative Commons License 2015.01.04 0 0 71980

Jó a bemutató fénykép, ilyenkor nem poén ha elpukkan a légzsák. Még mindig az a kérdés szerintem, hogy ha városban mit csinálsz, vagy amerre nem autóval mentek.

Előzmény: Sikambria (71979)
Sikambria Creative Commons License 2015.01.04 0 0 71979

Köszönöm a segítségeiteket!

Meg fogom fontolni az egyes ötleteket. Közben megtudtam, h. csak az AutoRoute 2013-at állította le a Microsoft, mert már a 2014 következik, mivel új évbe léptünk.

Kaptam még egy ötletet:http://www.bestdigital.hu/usb-gps-adapter-gps-vevo-p-282.html?utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link&currency=%26eu

BiharyG Creative Commons License 2015.01.04 0 0 71978

ez egy 30 napos európai út lakóautóval. Rengeteg munkám van a tervezésben:((. Sok lakómegállóhely, látványosság koordinátáját vittem be a MAR-ba.

Ha nem találok olyan progit, amibe át tudom vinni az adatokat, az nagy csalódás lenne.

Csak apró megjegyzés: ilyesmit én is szoktam csinálni, otthon MapSource alatt, akkor az útpontok kéznél vannak a kézi Garminhoz is, és (némi GSAK alakítással) iGO POI-ként is. Ez a két formátum meg mindenhová elég volt eddig :)

Előzmény: Sikambria (71975)
Jahno Creative Commons License 2015.01.04 0 0 71977

Lakóautóban még el is férhet, de tudja fene. Garminos az szimpatikusabb és Sygic ezer éve létezik, nekem valahogy mindig kretén módon működött. Pontosabban nem működött :-D Amúgy nem kell egyszerre az egész túrát követni és előte betáplálni. Ott a laptop, céleszközbe meg benyomod a következő pontot, az majd navigál. Főleg mert a Garmin majd városban is jó szolgáltatot fog tenni.

Doky586 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 71976

Pedig javaslom mindent exportálj ki (mentsél) belőle saját gépedre, hogy ne járj úgy mint én a HERE maps-al (régi nevén Nokia, Navteq) ahol előzetes figyelmeztetés nélkül minden felhasználói adatot töröltek nemrég az új dizájnra váltáskor..

Sikambria Creative Commons License 2015.01.04 0 0 71975

Hát, a gond az, h. ez egy 30 napos európai út lakóautóval. Rengeteg munkám van a tervezésben:((. Sok lakómegállóhely, látványosság koordinátáját vittem be a MAR-ba.

Ha nem találok olyan progit, amibe át tudom vinni az adatokat, az nagy csalódás lenne.

Marad a mobil. Mi a különbség a Garminos Viag és a Sygic között?

Előzmény: Jahno (71974)
Jahno Creative Commons License 2015.01.04 0 0 71974

Én tennék az Androidra egy lent említett Garminos viagot és kész, nem szívnék laptoppal. Kocsiban nagy, nyűgös, kábel kell, akármi, mellé még telefonnal is töltés. Jó 10 éve próbáltam, van is a laptopomhoz GPS vevő, aztán jöttek a célkütyük.

Előzmény: Sikambria (71972)
Sikambria Creative Commons License 2015.01.04 0 0 71973

Megnéztem, igazad volt!

Megszűnt:(( Na jól kinézek!:((  A GPS-t nem használhatom, csak a meglevő terveket, koordinátákat. Így azt tudom csinálni, h. a mobilos Sygicbe mindig beütöm a következő koordinátát és azon az útvonalon megyünk, amit felajánl a Sygic.

Hát szomorú vagyok, pedig teljesen jó volt ez a progi. Minek kellett megszüntetni?

Előzmény: Doky586 (71969)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!