Keresés

Részletes keresés

noesz Creative Commons License 2008.07.04 0 0 18498
egyszerűen... csináltunk egy ceremóniás és egy vacsorás meghívót :))
Előzmény: jucus84 (18496)
Supersonica Creative Commons License 2008.07.04 0 0 18497

Persze, fontos az arany középút, én is vagy iszom vagy nem :D

Amúgy pedig tényleg fontos tudni, hogy a vendégek milyenek. Ja, a tequilát nem is írtam, pedig az is nagy kedvenc a brigádban :)

Volt már olyan esküvő, ahol nem volt egyáltalán alkohol, és olyan is, ahol az örömanya volt a legrészegebb. De felejtettek már nálunk sógort is, aki olyan részeg volt, hogy elaludt a wc-ben és csak akkor tért magához, amikor a biztonsági őr rányitott. A család már rég elment :D, úgy kellett utánuk telefonálni, hogy nem-e hiányzik véletlenül nekik a sógor :D

Előzmény: sagia (18495)
jucus84 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 18496

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne,hogy azok a vendégek,akik  nem lesznek hivatalosak a vacsira,csak a szertartásra azokat hogy hívjátok/hívtátok meg?

Elég, ha a meghívó tartalmából hiányzik az a rész hogy :"és az azt követő vacsorára"?

Mert nem szeretném azt mondani, hogy a szertarásra várunk,de a vacsira már ne gyere.

Ezt ti hogy oldottátok meg?

Köszi.

sagia Creative Commons License 2008.07.04 0 0 18495

Persze, nem azért írtam, mert 30 litert szeretnénk venni:)))) Ez csak az após véleménye volt:)) Tapasztalat nélkül nehéz megtalálni a középútat, mert olyan esküvőt sem szeretnék, ahol nincs mit inni és a vendégsereg ezen húzza a száját, és olyat se amiről írtál. Aranyközépútat kellene megtalálni, mert szerintem azért egy jó hangulatú esküvőhöz valamennyi alkohpl szükséges. :)))

Előzmény: Supersonica (18494)
Supersonica Creative Commons License 2008.07.04 0 0 18494

Szerintem a harminc liter tömény az nagyon durva. Szerintem Te sem szeretnéd, ha "üvöltvefekvehányós" lenne a végére az esküvő, márpedig én ha magamból indulok ki, akkor hat felestől és a mellé elfogyasztott sörtől-bortól-kajától valószínű így járnék reggelre. Ne feledd, hogy az 1 dl-t én úgy mondtam, hogy az a kiskamasztól az antialkoholista nagynénin és barátnőn át mindenkire jut. Számoljuk azt, hogy a társaság 20 százaléka nem issza meg a neki szánt töményet, hanem mondjuk a másik 20% kemény mag fogyassza el az övéket is.

Szerintem ne essetek túlzásba a tömény mennyiségével, elvégre a cél az, hogy Titeket ünnepeljenek kultúráltan és ne mindenki berúgjon, mint az albán szamár.

Legyen akkor 15 vagy 20 liter. De igazából ahogy Te gondolod :), a Te esküvőd!

Előzmény: sagia (18493)
sagia Creative Commons License 2008.07.04 0 0 18493

A vodkát kihagytam, pedig jönnek Ukrajnából, és tudomásom szerint Ők nagyon kedvelik. Azt gondolom, hogy vodkából és Jagerből fog nagyobb mennyiség elfogyni.

Esetleg még pálinka. Ráadásul összeszedtük az italplutunk tartalmát, ami már évek óta hánykolódik és pl. 4 üveg Becherovkát találtunk. Ezt szerintem levisszük, hátha valaki megkívánja. Bár nem tudok olyan embert, aki nagyon ezt preferálná. De nem ismerek mindenkit. Egy kicsit hitetetlen, hogy egy 100 fős lagzin elegendő 10 liter tömény. Most voltunk esküvön és direkt figyeltünk, hogy mennyit iszunk mi meg a többiek. Fejenként 2-3 deci biztos elfogyott.

Ez vicces volt a családban, mert szülöktől is kérdzetük, hogy miből mennyi kell. A család férfi tagjai kb. 30 liter töményet javasoltak, amin a hölgyek elszörnyülködtek, míg az apró sütemény és sós sütiknél ez fordítva történt:))))

Előzmény: Supersonica (18492)
Supersonica Creative Commons License 2008.07.04 0 0 18492

Bár társaság függő, de én szoktam ajánlani, hogy legyen valami gyomorkeserű (jéger, unikum), legyen valami női krémlikőr (baileys, carolans, shelleys), legyen vodka és/vagy gin, whisky vagy konyak és egy max. kétféle pálinka. Ezzel le van fedve nagyjából mindenkinek az ízlése. 1 literes ksizerelést szoktunk javasolni (nagykerben úgyis van ilyen kereskedelmi kiszerelés).

Fejenként ha 1 dl-t számolsz, akkor nagyon nem lőhetsz mellé, tehát ha 100 fős az esküvő, akkor 10 liter tömény (ha ötven fős, akkor 5), és eldöntöd, hogy melyikből akarsz 1 litert, melyikből kettőt, melyikből hármat. Ha valaki egyáltalán nem iszik, annak is lesz szerintem a számított adagjára jelentkező :D

Ha tudjátok, hogy a társaságban van valami kimondott kedvenc, akkor abból 2-3 liter is kevés :D. Két hét múlva lesz Doki barátomék esküvője, ott speciel szerintem ipari mennyiségű Becherovka fog fogyni, mert az a nagy kedvence a baráti társaságnak, és sokat meg is tudnak belőle inni :D   

Apró tipp: nálunk a Martinit ki sem szokták bontani, max. 1 liter elég belőle.

Legrosszabb esetben megmarad a pia, és hazaviszitek, lesz elég a fényképnézegető baráti látogatásokra :D

Előzmény: sagia (18491)
sagia Creative Commons License 2008.07.04 0 0 18491
Mi is sokat agyalunk a töményen. Nálunk is a Jager a legnépszerübb. Mi kb. 6 féle (Jager, 2 féle pálinka, konyak féle, Baileys, Martini féle, esetleg Whiskey) töménnyel számolunk és fajtánként 6 üveggel. Bár konyakból, meg whiskey-ből biztos kevesebb kell.
Előzmény: messengerina (18487)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2008.07.04 0 0 18490
Talán jó ötlet lehet, én az Overland túraboltban láttam olyat, hogy "élmény ajándékba" lehet választani 3 féléből, asszem van egy extrém-kalandos, aztán van egy wellness-szépségápolós, meg van vmi kastélyszállós-hétvégiüdülős csomag.

Megtaláltam a neten is: http://www.feldobox.hu/

szerintem jó ötlet nászajándékba is akár, ha valaki nem pénzt szeretne, de nem vagy biztos abban, konkrétan minek örülne az ifjú pár
KissMe Creative Commons License 2008.07.04 0 0 18489
A rokonság nagy része megkérdezett, hogy minek örülnénk. A húgoméktól pl. porszívót kaptunk, más kérdés, hogy mennyire örültem neki, de szükség van rá. :)
Legjobban mégis két olyan dolognak örültem, amit a vacsorára meg sem hívott barátnőktől kaptam, egyiküktől egy nevünkkel, évszámmal gravírozott képkeretet (az éjjeliszekrényen van egy fotóval), a másiktól pedig fotóalbumot, amit azóta meg is töltöttem képekkel. A templomi szertartás után adták oda mindketten az ajándékokat.
Előzmény: messengerina (18488)
messengerina Creative Commons License 2008.07.04 0 0 18488

Mi is így vagyunk vele: akinek voltunk az esküvőjén megkérdeztük, mit szeretnének, ha esetleg nem írták bele a meghívóba és próbáltuk azt adni nekik.

Mi pedig eleve bankókat kértünk vicces versike formában. Van, aki nem szeret pénzt adni, tőlük ajándékutalványt kapunk majd, ami szintén nagyon jól felhasználható. Van, aki tőlünk is azt kért és fog is kapni. Szerintem is az ajándék + pénz az sok. Szerintem. Vagy-vagy. De ez mindenkinek ízlése, érzése, pénztárcája határozza meg. :-)

Sztem egyedi ajándék lehet még egy nagyon egyedi és vicces képkeret is, amibe a párról készült - esetleg vicces - fotót teszitek bele.

A pénzből készült műalkotás ötlete is nagyon tetszik! Valahol láttam olyat, hogy a virágcsokor virágjai voltak bankókból gombócolva, az volt az ajándék. :-) ez is ötletes, mint Mátyás király: ajándék is meg nem is, pénz is meg nem is. Kis kézügyességgel megoldható.

Előzmény: KissMe (18486)
messengerina Creative Commons License 2008.07.04 0 0 18487

Nem tudom, ha jó fejek a picérek (van ilyen hely), a buli végén még velük is lehet inni egyet, lazítani, stb., míg készül az elszámolás. Én pl erre is gondoltam. :) No meg szeretnék is én lenni az utolsó a férjemmel, akik elhagyjuk a helyszínt.

Nyilván nagy segítség egy/több családtag, aki egész este intézi a külön kívánságokat ("nincs véletlenül az X+N-edik fajta sör/bor/tömény/etc.", "hol lehet itt a közeben taxit fogni/szállást találni (mégis, bár nem kértük)/hazasétálni, mittudomén".) Nálunk sok ember lesz, őket ki kell szolgálni. Ez viszont tényleg nem az ifjú pár feladata. :)

Nekünk még egy problémánk volt/van, de megoldjuk. Hogyan lehet kiszámolni hogy mennyi töményet vegyünk. A meghívottakat végignézve próbáltuk kiszámolni ki mit szeret, de megsaccolni, hogy mennyit iszik - lehetetlen a többségnél.

Én mondjuk úgy terveztem, hogy nagyjából megvannak a tömények fajtáji, amiket veszünk, és inkább több legyen, mint kevesebb alapon fogunk vásárolni (Unicum, Jägermeister - ez a kettő a legtöbb, Ouzo, Cherry Garrone, jóféle whisky és whiskey, Bailey's, 2 fajta házipálinka). Én vennék még vmi lájtosat, de passz, hogy mit (én Bailey'st iszom max., a párom jägeres... :) ). Sört, bort az étterem ad, üdítőt, kávét is. Kb 3-4 üveg/töményre gondoltunk/fajta. Lehet, hogy az rengeteg lesz... :-)

Előzmény: Yv (18475)
KissMe Creative Commons License 2008.07.04 0 0 18486
Vicces, "praktikus" ajándékokat a többi meghívott fiatallal együtt szoktak általában venni, és közösen odaadni a csomagot (lehet variálni a dobozolást, poénokhoz kötni a kibontást). Mi voltunk az elmúlt két évben két barátnőm lakodalmában, de nem tartoztunk a szoros baráti körbe, akik ezt szervezték. Úgyhogy megkérdeztem őket, egyikük valami tárgyi dolgot kért, ami tényleg ránk emlékezteti (kaptak egy raclette-sütőt), a másik pedig pénzt, mert házat szerettek volna venni (kaptak 20.000 Ft-ot egy szép képeslapba és borítékba csomagolva). Mindketten eljöttek a mi lagzinkra, egyiküktől egy szuper kávéfőzőt kaptunk, mert azt kértünk, a másiktól pedig asszem 30.000 Ft-ot.
Ha te egyedül (illetve nem a baráti társaság) adod az ajándékot, akkor pénz+ajándék szvsz fölösleges. De te ismered a párt, mit bírnak el, és neked mik az anyagi lehetőségeid.
Előzmény: Zsike1983 (18480)
rrroka Creative Commons License 2008.07.04 0 0 18485
ööö az ilyen témákba nem mennék bele különösebben, de engem zavar az após és nem izgat. persze kinek-mi. :DDD inni nem ittunk, fura is volt.
Előzmény: hágé (18482)
Kiskukacka Creative Commons License 2008.07.04 0 0 18484

barmit egy szekszshopbol. tuti hogy soha nem fogjak elfelejteni hogy mit adtal. Te a baratnoje vagy, nem az anyja, vagyis nem a te dolgod megggyozodni arrol hogy legyen extra 20ezer. En legalabbis egyik baratunktol sem varnam el a penzt.

Egy ismerosunknek felcsatolhato lila peniszt vettunk (kis margaretak voltak az oldalan), de mi a legenyleanybucsun adtuk at. Persze meg kellett dolgozniuk erte.

Mindegyiknek fel kellett fujni egy-egy lufit (kepzeld, pont futyi alakjuk volt!), es miutan sikerrel jartak kaptak meg az ajcsit. Eredmeny: egesz ejszaka mindenki felvatlva rohangaszott a kertben kulonbozo (gondolom tudod milyen) felkialtasokkal!

Oriasi volt, de tenyleg. mar most felek hogy mit fogunk toluk kapni!!!

A penzt is meg lehet oldani szepen, persze ez is egy kicsit idoigenyes. Lattam mar olyat hogy a parrol festettek kartonlapra egy kepet. Festettek ertsd: domboldal, kek eg, viragok, piros kocsi, napocska es hattal egy feher alakos meg egy fekete ruhas emberke. A viragok, a nap es a kocsi papirpenzbol voltak kihajtogatva es ugyesen a lapra tuzve.

Pl 200 forintos lehet a fu, az ezresek az eg,  20 forintos a viragok feje es igy tovabb es igy tovabb. 10000 forintbol mar nagyon szepet ki lehet hozni szerintem (vagy kevesebbol is, a karton meretetol es a kep dussagatol fuggoen!).

Az ifju par biztos nagyon ertekelne hogy mennyit dolgoztatok az ugyon, es ez is nagyon emlekezetes marad, az tuti.

hágé Creative Commons License 2008.07.04 0 0 18482
szomszéd szobában hortyogó részeg após kit érdekel? úgy izgalmasabb... :)))
mondjuk ha ti is ittasak vagytok, nehéz egy bizonyos zajszint alatt ügyködni, de biztos hogy örök élmény marad :D
Előzmény: rrroka (18479)
rrroka Creative Commons License 2008.07.04 0 0 18481
a vicces házasoknak könyv annyira szerintem nem vicces. :)
bort lehet sok helyen saját felirattal, de nem egy darabot, vagy nem egy hét alatt. mi saját cimkés bort adtunk köszi-ajándéknak, az volt majd 3 hét mire eljutott hozzánk ( www.cseki.hu ) balatonról. A címkét én csináltam egy minta keretre, tök jó lett.
Zsike1983 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 18480
Hát igen, szerintem sincs egyik párnak sem arra ereje, hogy még a nászéjszakát a lagzi után rögtön megtartsák. Inkább akkor úgy,hogy elmennek nászútra, és akkor. Bár ez is változó. Jövő héten szombaton megyek barátnőmék esküvőjére. Nincs valamilyen nászajándék ötletetek?????? Beszélgettem vele, és mondta,hogy ha van olyan ajándék, ami ránk emlékezteti,akkor azt, viszont amúgy pénzt kérnének. Úgy gondoltam,hogy akkor ez is az is. Pénz része oké, viszont az ajándék???? Gondoltam arra,hogy a fiú részére egy vicces feliratú bort kellene, a lány részére viszont nem tudom. De közben párom megnézte a borosnál,és nem volt vicces feliratú, úgyhogy most gáz van. Segítsetek légyszi!!! Ja, meg egy kis vicces könyvecskére gondoltam, ami friss házasoknak szól. :) Talán ez az egy simán fog menni..
Előzmény: rrroka (18479)
rrroka Creative Commons License 2008.07.04 0 0 18479
mi is a legvégéig maradtunk, de ha anyunem lett volna holt fáradt vagy tesóm irányítását nem vette volna át a vacsi után a jágerrel üzemelő robotpilóta, akkor simán rájuk bíztam volna az elszámolást, mi meg mentünk volna haza aludni.

nászéjszaka? most komolyan, közvetlenül az esküvő után hajnalban-reggel? szerintem 100ból egy szerencsés párnak van ereje/lehetősége. bennem egy világ dőlt össze. ld, ugye elszámolás, szomszéd szobában hortyogó részeg após, barátok... ha most szervezném nagy hangsúlyt fektetnék rá, h senki ne akarjon/kelljen nálunk aludni.
Előzmény: Zsike1983 (18477)
Zsike1983 Creative Commons License 2008.07.03 0 0 18478
Én is csak ott nézegetem, bár még van egy évem :) De nagyon szépek vannak interneten is.
Előzmény: Kiskukacka (18476)
Zsike1983 Creative Commons License 2008.07.03 0 0 18477
Én is csak olyanról hallottam,hogy a pár kivárja a legutolsó vendéget is, a kaják összepakolását, fizetnek, és irány haza. Ellenkező esetben a násznép miért maradna? Hisz a pár miatt vannak ott, kivételek persze létezhetnek,akik csak egy újabb bulit látnak ebben..
Előzmény: Kiskukacka (18471)
Kiskukacka Creative Commons License 2008.07.03 0 0 18476

nem tudom - en nem biznam senki masra. Tulsagosan szervezos tipus vagyok, nehezen osztozkodom a feladatokon.

tenyleg erdekes a gyongy dolog, mert mindenhol reklamozzak az aranak a gyongysort, meg gyongyfulbevalot, meg akarmit.

Mentsegemre legyen mondva hogy az ilyen ujsagokat a ruhak miatt nezegetem - sajnos nincs lehetosegem munka utan beugrani ruhat probalni, marad hat a web.

Előzmény: Yv (18475)
Yv Creative Commons License 2008.07.03 0 0 18475

nade csak van valaki a családból, a baráti körből, aki átveszi a szervezést, hogy az ifjú párnak csak bulizni kelljen? csak van valaki, aki tovább marad és fizet, ha kell, és ellenőriz, stb.

vagy csak nálunk volt ilyen?

(vagy csak én foglalkoztam extra keveset az esküvőmmel?:D)

kivi Creative Commons License 2008.07.03 0 0 18474
Tudomásom szerint az ifjú pár a végsőkig kitart - majd elszámol a személyzettel, megvárja míg becsomagolják a hazavihető maradék ételeket, stb. Aztán lehet hazamenni és kihalni másnapig. :-)

Jaja, így keltünk mi fel másnap délután fél 4-kor. :-)))
Előzmény: messengerina (18472)
messengerina Creative Commons License 2008.07.03 0 0 18472

Kiskukacka, szerintem valamelyik "nyugati" (hülye szó, de így van) újságból vették át és simán lefordították. Én nem olvastam egyetlen esküvős újságot sem és nem is fogok. :). Az igazság- vagy inkább a realitástartalmuk kb a nullához közelít. (Lásd: bulvársajtó.)

Én manapság olyat nem láttam/hallottam, hogy az ifjú pár angolosan távozna. Ne adj isten elmennének aludni a buli közepén! (Mondjuk 100 évvel ezelőtt talán, amikor még divat volt szűzen férjhezmenni...) Tudomásom szerint az ifjú pár a végsőkig kitart - majd elszámol a személyzettel, megvárja míg becsomagolják a hazavihető maradék ételeket, stb. Aztán lehet hazamenni és kihalni másnapig. :-)

Én annyit tudok a házassági babonákról, hogy:

- az utolsó éjjel külön alszik a menyasszony - vőlegény (sztem hülyeség, én nem tudok nyugodtan aludni a párom nélkül, miért pont az utolsón szivassam magam?)

- a menyasszonyon kell lenni vmi réginek, újnak, kölcsönkapottnak, kéknek.

- gyöngy nem lehet semmilyen formában a menyasszonyon, mert nem hoz szerencsét

- stb. (most nem jut eszembe :-) )

Ezek még nem gázosak, kedves kis szokások. Mondjuk valszeg nem fogom betartani. :)))

Előzmény: Kiskukacka (18471)
Kiskukacka Creative Commons License 2008.07.03 0 0 18471

hat ez dobbenet, de tenyleg. Persze megertem (nehezen). Azert jopofa, mert most olvasom eppen a Magyar Eskuvo legujabb szamat (biztos tudjatok mirol beszelek! ;) ), es mit ir benne????

hogy a volegenynek nem szabad 10 dolgot csinalnia. Ebbol az egyik az az hogy nem a volegeny feladata vegignezni ahogy a felszolgalok felrakjak a szekeket, es hogy az ifju partol teljesen elfogadott hogy angolosan tavoznak. (meg hogy ha a menyasszony faradt akkor a volegeny is megy aludni, nincs apellata...)

Namarmost. Akkor a szerkesztok nincsenek ENNYIRE kepben a valosaggal, hogy igenis vegig kell nezni amig felrakjak a szekeket, meg atszamoljak a fogyasztast? pffffffff....

Tenyleg kicsit ossze vagyok zuhanva, na.

Előzmény: Zsike1983 (18469)
G & O Wedding Creative Commons License 2008.07.03 0 0 18470
Szeretnél nyerni egy 5000 Ft. esküvői utalványt? Katt ide:
http://eskuvo.shop.hu/showitem.php?itemid=289&cat=0_61Esküvői webáruházEsküvői webáruház

Esküvői webáruház
Zsike1983 Creative Commons License 2008.07.03 0 0 18469
Én sem láttam még olyat sajnos,hogy ráér később fizetni, vagy kiküldik a számlát. Általában a lagzi végén ki kell fizetni hajnalban, vagy pedig ritka esetben másnap vissza lehet menni, és akkor fizetni. Ez Magyarország.
Előzmény: Kiskukacka (18465)
truCe Creative Commons License 2008.07.02 0 0 18468
Sziasztok,
szeretném megmutatni nektek két utóbbi filmecskét. Az első Fehérvárcsurgón volt a kastélyban, a fotózás pedig Martonvásáron a Brunszvik-kastélyban volt (nagyon szép parkja van, ha errefele laktok érdemes megnézni). Ez lenne az. :)
A másik egy "szerelem történet", az Ő esküvőjük múlt héten volt Sarlóspusztán(szintén nagyon szép helyszín tágas parkkal és tavacskával).Lovestory, ti hogyan ismerkedtetek meg? ;)

Kellemes készülődést,
Feri
Supersonica Creative Commons License 2008.07.02 0 0 18467
Ja és ne feledjük pl. a csodás Liza Minelli koncertet 2003-ban, amikor két nappal az esemény előtt közölték, hogy mégsem lép fel, hanem majd Bonnie Tyler :D... És a cég eltűnt, szökésben :D
Előzmény: Supersonica (18466)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!