Keresés

Részletes keresés

mmormota Creative Commons License 2013.10.26 0 0 3483

Nekem úgy tűnik, hisz azokban a dolgokban amiket ír, legyen az akármilyen abszurd. Ha csal, valószínűleg úgy magyarázza magának, hogy a jó ügy érdekében teszi.

Elég elterjedt gondolkodásmódot követ, abból indul ki hogy valami miért ne lehetne igaz. Bizonyítsák be, hogy lehetetlen. Holott helyesen nem az a kérdés hogy lehetséges-e, hanem az hogy tényleg úgy van-e.

Szórakoztatóak a dolgai, nem is lenne ezzel baj, de sajnos sokan el is hiszik, fogékonyak arra hogy átvegyék a hibás logikáját.

Előzmény: Hírmérnök (3480)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.10.26 0 0 3482

Egely György pankrátor. Névtelenségbe burkolódzók által hátulról felbíztatott - ádáz közdelemre felhergelt lény.

 

Előzmény: Hírmérnök (3481)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.10.26 0 0 3481

Miközben egyesek továbbra is küzdenek az információ szabad áramlása ellen, én erre az álláspotra jutottam:

Nagyon jó, hogy Egely György is létrejött e Világegyetemben, és hogy szabadon szónokolgathat. Számomra mulattató amiket állít. Gázsiját viszont nem irigylem, miként más "celebekét" sem.

 

Hírmérnök Creative Commons License 2013.10.26 0 0 3480

Egely Györgyöt én az önálcázás egyik nagymesterének tartom.

Mimikája és gesztikulációja kísértetiesen emlékeztet tudósokéra. Ám amint szája kinyílik, egyből kikandikál belőle a lóláb. :)

Hírmérnök Creative Commons License 2013.10.26 0 0 3479

"Tőle értesültem pl. a következőkről:

- a legyek vákuumban is tudnak röpködni

- a tyúkok képesek kalciumot előállítani más kémiai elemekből

:-)"

 

Nem rossz, viszont én ráfutottam egy tőle származó, sokkalta jelentősebb ismeretre, mely e videó első percében hangzik el - kulcsfontosságú iniciáléként :


http://www.youtube.com/watch?v=_28nmgVOmMg&list=PL4o77_vMY1gFwQOSzvVfqpFMH1xydxYUm

 

* A tudományban a legkönnyebb elsumákolni ... * kezdetű mondatára utalok.

 

Kár, hogy beszélgető partnere nem kérte eme állítás igazolását valamiképpen, pl. statisztikai adatok nyilvánossá tételével.

 

Ebből én e két eshetőségre következtettem:

Őket vagy hitterjesztésre, vagy tudományellenes politikai megnyilvánulásra

bérelte fel a felvétel elkészítését elrendelő tőkéscsoport.

Előzmény: mmormota (3477)
mmormota Creative Commons License 2013.10.26 0 0 3478

- porfúzió mikrosütőben, vas és sok más elem szénből, mindez tisztán zölden, GM számlálóval észlelhető sugárzás nélkül

Előzmény: mmormota (3477)
mmormota Creative Commons License 2013.10.26 0 0 3477

Tőle értesültem pl. a következőkről:

- a legyek vákuumban is tudnak röpködni

- a tyúkok képesek kalciumot előállítani más kémiai elemekből

:-)

Előzmény: NevemTeve (3476)
NevemTeve Creative Commons License 2013.10.26 0 0 3476

Akkor jó. Esetleg volna kedved megnevezni két-három olyan ismeretet, amit Egelynek köszönhetünk?

Előzmény: bererde (3474)
gyula206 Creative Commons License 2013.10.18 0 0 3475

Köszönöm Mmormota hozzászólásait. Nekem is hasonló benyomásaim voltak eddig, habár még mindig nem sikerült Dobó dolgozatainak többségét áttanulmányoznom. Lehet, hogy nem is fogom...

Előzmény: mmormota (3473)
bererde Creative Commons License 2013.10.17 0 0 3474

Mit hozott? Tudást. Ez nagy dolog egy olyan korban, ahol a tudomány legfőbb dolga a félrevezetés.

mmormota Creative Commons License 2013.10.14 0 0 3473

Elég nehéz kihámozni hogy milyen elméletet épített Dobó, mert nem önállóan értehető cikkeket tett a lapjára, hanem szilánkokat, olyan mintha egy vitafórumból szedett volna ki hozzászólásokat, de csak minden huszadikat...

 

Az egyik amit sikerült kivennem, hogy azt állítja, a téridő nem lehet sík, kell legyen görbülete. Ezt nem úgy érti ahogy esetleg gondolná valaki, ti. hogy általában görbült, hanem úgy, hogy egyáltalán nem lehet sík mert az matematikai önellentmondás.

 

Ezt több helyen is leírja, de ahogy "bizonyítja" az szerintem nem jó. Különféle formában is előjön, geometriai szemlélettel, de mindnek az a lényege hogy ha a k görbület pont 1 lenne, akkor a Lorentz trafó elszáll nullával osztás miatt (ez geometriai szemléletben más formában jelenhet meg, de ugyanarról a dologról szól). Ez persze így igaz, csakhogy a specrelben nincs megkövetelve hogy ne tegye... A specrel c-nél kisebb relatív sebességű inerciarendszerek közötti transzformációra használja a Lorentz trafót és arra működik is.

 

Ha Dobó olyan tarnszformációt akar ami c-re is működik az szíve joga, építhet olyan elméletet is. De ettől még azt mondani hogy a specrel nem jó mert nem teljesít egy olyan követelményt amit nem is állított soha hogy teljesítene, az hülyeség. Ezt viszont Dobó szemlátomást nem érti, mert a kísérő szövegekben (amire igen magas crackpot index számot kapna) úgy veszi, hogy ő tisztán matematikai alapon megcáfolta a specrelt és aki ezt nem érti az hülye matematikai analfabéta. 

 

Nagyon fárasztó olvasni, mert csapong, amikor azt gondolná az ember hogy na most végre egy érdemi érdekes dolgot definiál, levezet vagy ilyesmi, akkor helyette valami olyan jön hogy erre már nem tér ki mert régen bebizonyította, de nem tudni hol és hogyan, a honlapja meg enyhén szólva nem segít a keresésben. Aztán lelkesen belelendül az értetlen, dogmatikus, matematikai analfabéta fizikusok ócsárlásába. 

Előzmény: amplitudinis (3472)
amplitudinis Creative Commons License 2013.10.14 0 0 3472

Minden elméletet kikezdenek. És ez igy van rendjén. Einsteinét is.

Előzmény: takacs.ferenc.bp (3471)
takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2013.10.14 0 0 3471

Ha a fizikához nem is ért, azért politikailag, erkölcsileg tudja bírálni a tudósokat. Csak úgy általánosságban minden tudóst, és még név szerint is a leghíresebbet.

Előzmény: mmormota (3468)
mmormota Creative Commons License 2013.10.14 0 0 3470

Van egy honlapja: http://doboandor.wordpress.com/

 

 

Előzmény: amplitudinis (3469)
amplitudinis Creative Commons License 2013.10.14 0 0 3469

http://wwwold.kfki.hu/fszemle/archivum/fsz9907/dobo.html

 

Az ő munkáiról lenne szó?

 

 

 

Előzmény: mmormota (3468)
mmormota Creative Commons License 2013.10.13 0 0 3468

Te képben vagy a munkáival kapcsolatban? A neten található néhány anyagát megnéztem, de nem találtam követhető, logikus, végigvitt gondolatmenetet. Logikai bukfencek, hivatkozások saját korábbi dolgaira amiket nem sikerült megtalálni, és állandó kifakadások az értetlen világra. Rendkívül kellemetlen a stílusa, abból indul ki hogy egyetlen oka lehet annak hogy nem értik őt: mindenki más teljes matematikai antitalentum. Ahhoz képest hogy milyen szintű matekot használ, elég meredek elképzelés...

Valahogy nem áll össze a fejében, hogy mi az ami axióma, és mi az ami erre épülő következtetés. Képes axiómát hibásnak minősíteni olyan alapon, hogy ellentmond valamilyen saját, nem is rendesen kifejtett axiómákra alapuló rendszerének. Jó vicc. De szemlátomást el se tudja képzelni, mi a baj ezzel a módszerével.

  

Tudsz egy olyan cikkét ajánlani, amely szerinted követhető és logikus? Szívesen megbeszélném, mert amikkel eddig próbálkoztam, azok esetében már az első néhány sor után logikai bukfenceket találtam, amikkel kapcsolatban kérdéseim lennének. Ha te azt mondod, érted a munkáit. akkor talál tudnál válaszolni ezekre. 

Előzmény: Törölt nick (3467)
gyula206 Creative Commons License 2013.10.12 0 0 3466

Október 5-én heves volt az eszmecsere és senkinek sem tünt fel a 3423-as kérdés. Érdemes Dobó Andorral foglakozni és ő is egy áltudományos rendszer megtestesítője?

Előzmény: gyula206 (3423)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.10.12 0 0 3465

"Biztos van ilyen szakága is az "elnyomásnak", ezt nem vitatom."

 

Amióta tudós és mérnök kortársaim - részben adófizetői pénzemből sikerrel létrehozatták a webet (számos jól fúrni-faragni tudó munkás segítségével) azóta furának tartom e bizonytalankodást...

Előzmény: Törölt nick (3462)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.10.12 0 0 3463

" Valóban ismereteket terjeszt. Csak sajnos közelebb állnak a meséhez, mint a a valósághoz."

 

Nem csupán összeesküvéselmélet ez?

Kérlek tárj elénk tényeket, pl. bizonyító erejű dokumentumot.

Előzmény: Törölt nick (3462)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.12 0 0 3462

"ismeretterjesztő Egelyt"

 

Valóban ismereteket terjeszt. Csak sajnos közelebb álnak a meséhez, mint a a valósághoz. Aki esetleg mélyebben is belemászott kicsit a fizikába és testvéreibe,  az pár mondta után elmosolyodik, és valami más ismeretek után néz.

 

"amit kifejezetten elhallgatni igyekszik a tudomány"

 

Biztos van ilyen szakága is az "elnyomásnak", ezt nem vitatom. Viszont kérdéses, hogy amit Egely hírdet, ott valóban ez-e a valós ok, vagy pusztán az, hogy hülyeségeket beszél, és értelme sincs igazából sokszor vele foglalkozni. És nem elhallgatják és elnyomják, hanem mosolyognak rajta amikor pl egy egyszerű diffegyenletben komoly matematikai hibákat vét - és ennélfogva a végeredmény is teljesen hamis, viszont neki tetszően alakul, amit erőteljesen hírdet is. Majd utána miután szembesítik vele nem hogy nem ismeri el, hanem hajtogatja tovább, hogy ez így van, és "nem érti" miért nem ezzel váltja meg mindenki a világot, stb. Holott csak a maga hülyeségét akarja igazolni, ami tele van tévedésekkel.

 

Persze aki a mélyebb rétegekben nem érti meg azt amit mond, az meg azt hisz el amit akar. Velem is biztos millió maszlagot meg lehetne etetni mondjuk pl. a makroökonómia meg a jogászat terén, de ettől nem kezdeném el hírdetni, hogy úgy is van.

 

Előzmény: Törölt nick (3458)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.10.12 0 0 3461

Az Egely kerék tömeggyártása és terítése némileg javított hazánk amúgy gyengécske foglalkoztatottsági mutatóján.

A termék forgalmazása, ill. exportja folytán pedig bizonyára javult az export-mérlegünk. Továbbá: Államunk szépen beforgatván a gazdaságba az ÁFA-bevételt - élénkíteni tudta nemzetgazdaságunk vérkeringését...

 

(Bocs, ha közgazdaságtani szempontból netán szakszerűtlenül fogalmaztam volna. Ennek oka, hogy eddig sajnos nem volt módom színvonalas (ámerikaias) manager-képzőn - és/vagy reklám- ill. pol.-propagandista tanfolyamon résztvenni.)

ErkölcsTan Creative Commons License 2013.10.12 0 0 3459

 

Még azt a szélhámosságot, azaz az Energy Wheelt sem ő találta fel. Csak max korszerűsítette a működését. Bővebben itt:

 

http://egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/

 

ezen belül

 

http://egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/2012/12/05/energy_wheel

 

 

Előzmény: Törölt nick (3458)
pert2 Creative Commons License 2013.10.10 0 0 3455

Ezek szerint nem erősödik, hanm gyengül a szél napfogyatkozáskor - de ez végül is ugyanúgy elmozdíthatja a tornyot, csak éppen ellenkező itányba.

Előzmény: takacs.ferenc.bp (3453)
takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2013.10.10 0 0 3453

További két tanulmány a napfogyatkozások meteorológiai megfigyeléseiről:

 

1999.8.11. Magyarország, Fülöpháza

http://mbt-ak.mbt-biologia.hu/Tartalom/2001/86_4-Weidinger.pdf

2009.7.22. Kína, Shanghai

http://nimbus.elte.hu/hallgatok/graduated/docs/BSc/2011/LehoczkyAnnamaria_2011.pdf

 

Mind a kettő a szél határozott elcsendesedéséről ír, amit más tanulmányokra való tekintettel is a napfogyatkozások általános velejárójának tekintenek. Természetesen az időjárást alapvetően nem a napfogyatkozás alakítja, így a szél alapvetően egyéb más okokból fúj, akár még napfogyatkozás esetén is.

Előzmény: pert2 (3451)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.10.08 0 0 3452

"... Ugyancsak figyelembe kellene venni az árapály erők hatását, amelyek nem csak a tengerek vizére hatnak, hanem minden földi tömegre, ..."

 

Az árapályerők hatása eszerint léggömbre is hat - már amennyiben a léggömb földi tömeg?

 

pert2 Creative Commons License 2013.10.08 0 0 3451

Teljes napfogyatkozáskor még a szél is feltámad, és a lehült terület felé fúj.

Előzmény: takacs.ferenc.bp (3450)
takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2013.10.08 0 0 3450

A drótkötelek kihűlése bizony szóba jöhet, és számolni kellett volna vele. Mivel a kötelek nem párhuzamosak, így a napsütés szinte minden esetben különböző mértékben melegíti fel azokat. Ez elvben mérhető lenne a nap folyamán. A napfogyatkozáskor viszont ez a melegítő hatás igen gyorsan kiesik, és a kötelek el kezdenek hülni, és csak a napfény visszatérése után melegszenek vissza. Ugyancsak figyelembe kellene venni az árapály erők hatását, amelyek nem csak a tengerek vizére hatnak, hanem minden földi tömegre, bár erre is, mint ahogyan minden gravitációs hatásra is vonatkozik, hogy a változás középpontja, centruma nem esik egybe a hold árnyékával, kizárólag délben. Más napszakokban a nap fénye oldalról világit, és a hold árnyéka is ferdén vetül. Vagyis ha a mérés adataiban való változás az árnyékkal van szinkronban, annak oka is a fénnyel, illetve annak hiányával kapcsolatos, nem pedig a Hold közelségével.

Előzmény: Astrojan (3448)
Simply Red Creative Commons License 2013.10.08 0 0 3449

Köszönjük, ez jó kis előadás volt. Bár volt, ami nekem sem tetszett. Az, amit a bicikliutakról mondott. A valóságban a bicikliutakon normális (30-40 km/h) sebességgel gyakran lehetetlen közlekedni az út minősége miatt, illetve nagyon balesetveszélyes a sok kocogó,  andalgó, görkorizó, és a 4 éves, bicikizni tanuló kisgyerekek miatt. Egyébként én még ott tartottam, hogy ahol van párhuzamos bicikliút, ott kötelező azon biciklizni. Ha igaz, amit Härtlein mond, akkor az egy pozitív fejlemény.

Előzmény: Makkoscipo (3440)
Astrojan Creative Commons License 2013.10.08 0 0 3448

Jogosan. Dehát erre való a kisérlet. A Magyari kisérlet kora reggel volt, február közepe, a Nap elég alacsonyan állt, ezért nemsok hatása volt a különböző irányokban kifeszített kötelekre, mert az egyiket elölről világítja meg, a szemben lévő kötelet meg "alulról". Az oldalsó kötelek meg szimmetrikusak. Magyari meg is jegyzi, hogy ezek a kora reggeli "laboratóriumi" körülmények a fogyatkozás végére változtak és itt el is rontották a görbe jobb oldalát.

 

A mérés közben feltámadó nyugati szelet meg láthatod a grafikonon.

 

A 99-es ismétlésnél meg különböző tornyokon mértek, volt gyárkémény, "Eiffel torony" és kisebb nagyobb rádióadók. Mondjuk a gyárkéményen nem volt kötél. Itt a Nap állása magasabb, nem is lett olyan szép a grafikonjuk. Az Eiffel torony alakú adó meg olyan stabil volt (és alacsony), hogy nem tudtak kitérést mérni.

 

A Wang effektusnál sincs kötél, az Allais effektus meg bányában is működik napfogyatkozáskor, ott sincs kötél és viszonylagos szélcsend van ott lenn, az ingák mégis megzavarodnak.

 

A Saxl-Allen kisérletben meg torziós ingákat használtak, zárt térben, szerintem ott sem volt kötél.

Előzmény: mmormota (3447)
mmormota Creative Commons License 2013.10.07 0 0 3447

Én elsősorban a kipányvázó drótkötelek hőmérsékletére gyanakodnék. :-) Kimarad a napsütés, élénk szél támad stb.

Előzmény: takacs.ferenc.bp (3445)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!