Keresés

Részletes keresés

tapmancs !! Creative Commons License 2005.05.13 0 0 972

Sziasztok!

Már korábban bemutatkoztam, de most csak tanácsot szeretnék tőletek kérni. Van két macskeszunk egy kandúr és egy nőstény. Pár hét múlva új családtagunk lesz. Barátnőmnél születtek kiscicák de neki nem kell az egyik annyira a szívemhez nőtt hogy nem tudom ott hagyni és ezért elhozom, de nem tudom menniyre fogják megszokni a régi macskáim. Szerintetek hogyan kezdjem őket egymáshoz szoktatni?

Kérlek minnél előbb írjatok!

előre is köszi minmdenkinek.

Üdv: Tapmancs

Okos Tóni Creative Commons License 2005.05.12 0 0 971
Mélyen tisztelt Fórum!

Kezd a micsodám telelenni a helyi macskákkal. Kettő a közülük a miénk, plusz egyet apámék a "jajj szegény de sovány!" felkiáltással elkezdek etetni. Az is ideszokott. Mára megdagadt, mint a kugligolyó, de azért továbbra is etetik. Plusz a többi rohadék.

Na mindegy, az a lényeg hogy rendszeresen itt balhéznak nekem a szobaablakom alatt, most is felvertek a hangos nyávogással. Nem tudom, mit csinálnak, koncerteznek, dugnak, verekszenek, nem is érdekel.

1. Mondjatok légyszi arra módszert, hogy valahogy elszoktassam innen őket. Humánus módszerek kénének, de ha nem jönnek be, akkor lehet kevésbé humánus is.

2. Házunk két szintes. Fennt alszunk, lennt van nappali, konyha, stb. Hogy érjük el azt, hogy habár az alsó szinti erkélyajtó nyitva (nyáron, meleg éjszakán), senki sem alszik lent, de a rohadékok ne jöjjenek be?

Köszi

UI: Aki nem érzi valósnak a problémát, nézzen a hozzászólás idejére...
Flacika Creative Commons License 2005.05.09 0 0 970

Előkerült néhány régi kép, beszkenneltem. Velencefürdőn, a barátomék nyaralójában készültek 30 valahány éve (kb. 33). A fiatalember a képen a barátom.

1234
F.Szilvi Creative Commons License 2005.05.08 0 0 969

Ohhhh

Gyönyörű....gratula..

Előzmény: gina-cat (968)
gina-cat Creative Commons License 2005.05.01 0 0 968

nem, de nekem favorit ez a fejtípus, igazi klasszikus brit kandúr - sajna manapság ritkán látni ilyet:-(((

nálam Ő a KandÚr /Comodus - lila/

Előzmény: venge (967)
venge Creative Commons License 2005.05.01 0 0 967
Ő a te cicád?
Előzmény: gina-cat (965)
simoo Creative Commons License 2005.05.01 0 0 966
gina-cat Creative Commons License 2005.04.28 0 0 965
egy gyönyörűséges kék brit kandúr:))
Missy-mama Creative Commons License 2005.04.21 0 0 964

Halihó!

Április 18-án született macsiknak szeretne jelenlegi gazdijuk újat találni!!!

Minden info megtalálható a www.singli.hu/cica oldalon!

Köszi

vivi.g Creative Commons License 2005.04.20 0 0 963
Nagyon szépséges cicákok!!:))
Előzmény: Lujza8 (959)
CornFake Creative Commons License 2005.04.20 0 0 962
de legalabb szoke vagy nem?:))))
Előzmény: Lujza8 (961)
Lujza8 Creative Commons License 2005.04.20 0 0 961

Ha Pheobe lennék a Jóbarátokból, csak annyit mondanék: tudom (c:

Dehát így: köszi szépen      *pillarebegtetés*

Előzmény: CornFake (960)
CornFake Creative Commons License 2005.04.20 0 0 960
aaaaaaaaaaaannyira szepek a cicaid:)))))))))))))))))))
Előzmény: Lujza8 (959)
Lujza8 Creative Commons License 2005.04.20 0 0 959

Nekem azt mondta erről az orvos, hogy a macskafiúknál érdemes megvárni az ivarérettséget ivartalanítás előtt, mert ekkorra fejlődik ki teljesen a matka, így a húgycsöve is eddigre nő kellő átmérőjűre. Így egy hangyányit kevesebb az esélye a húgykövesedésre, de persze savanyító tápot kell adni, az a legjobb...

Cicmákjaim:

Előzmény: Vízálló (955)
Flacika Creative Commons License 2005.04.20 0 0 958
Köszöni szépen, jól van. Rettenrő jól el tud szórakozni bármilyen tárggyal, pofozza, focizik vele.
Előzmény: vivi.g (957)
vivi.g Creative Commons License 2005.04.19 0 0 957

Hogy van a cicu?

A képek alapján jól érzi magát!:))

Előzmény: Flacika (956)
Flacika Creative Commons License 2005.04.18 0 0 956

Tegnap ismét fotóztam a barátomék macsekját:

1234
Vízálló Creative Commons License 2005.04.18 0 0 955

Tény, hogy a kandúrok ivartalanítása után gyakoribbak a húgyúti problémák, de ez általában abból adódik, hogy megváltozik a húgycső szöge, pontosabban szűkebb lesz a hajlása. Ez az állapot gyenge minőségű száraztáppal kombinálva gyakran okoz húgycsőelzáródást, homoklerakódás miatt. Súlyosabb esetben húgykövesség alakulhat ki.

Ez a probléma életkortól független, tehát nem okoz gondot a 4 hónapos korban elvégzett ivartalanítás.

Ha jó minőségű táppal etetjük a macskát, nem alakul ki a lerakódás. Ha már megvan a baj, enyhébb esetben gyógytáppal (savasító) rendezhető, súlyosabb esetben műtét vár a cicára, amikor is eltávolítják a péniszét, és a húgycsövet kivarrják (kiegyenesítik).

A lányok esetében húgyúti gondokat nem okoz a korai ivartalanítás, sőt, talán még jobb is a cicának, mivel elmaradnak a nemi éréssel járó változások (első próbatüzelések), amik sokszor megviselik a cicákat.

(talán nem írtam túl nagy baromságokat) :-)))

Előzmény: venge (950)
vivi.g Creative Commons License 2005.04.18 0 0 954
Kitty cicám:))
vivi.g Creative Commons License 2005.04.18 0 0 953
szóval akkor valahogy kapisgáltam,nem?:)
Előzmény: szuszmok (951)
szuszmok Creative Commons License 2005.04.18 0 0 952
a korai vagy a későbbi ivartalanítás kapcsán nemcsak a macskagazdik, tenyésztők, de az állatorvosok véleménye is megoszlik. én azt mondom, hogy ha  a macsek megfelelő kondiban van , el lehet végeztetni  a műtétet, de ez csak az én véleményem és gyakorlatom. Amerikában ennél sokkal korábban is műtenek, viszonylagosan problémamentesen, vagy legalábbis hasonló rizikófaktorral e téren, mint a későbbi időpontban végzett beavatkozás vonatkozásában. 
Előzmény: venge (950)
szuszmok Creative Commons License 2005.04.18 0 0 951

nem is tudatlan gyerek!!!!:-)))

mi azért adjuk a cicát ivaratalanítva  vagy ivartalanítási kötelezettséggel, mert nem szeretném, ha a dédunokáim számukra nem megfelelő és hozzájuk nem méltó helyen, ellenőrizetlen körülmények között élnének, nőnének fel. semmi szükség arra, hogy tömeges szaporítás "áldozatai" legyenek nemcsak a vérvonal kiadása és egyebek miatt, hanem, mert  én szeretem biztonságban tudni a kicsiket. ez nem pénz kérdése, hanem elvi kérdés és felelősségérzet. 

Előzmény: vivi.g (949)
venge Creative Commons License 2005.04.18 0 0 950
Köszönöm válaszotokat és többé-kevésbé el is fogadom, csak azzal nem értek egyet, hogy ivartalanítható a macska már négy hónapos korától, ugyanis az ivartalanítás következményeként a húgycső nem fejlődik ki tökéletesen és sokkal könnyebben szerez a cica, mindenféle húgyuti fertőzést!
vivi.g Creative Commons License 2005.04.18 0 0 949

Azért kel ivartalanítani hogy ha olyan személynél van a cica,akkor az ne szaporítsa?És drága pénzért elagyja a kölyköket?

Fertőzés meg ilyesmiért is?

Ezek csak kérdések egy tudatlan gyerektől:))))

szuszmok Creative Commons License 2005.04.18 0 0 948
ivartalanítás, szerződés: mi vagy eleve már ivartalanítva adjuk a cicát (akár négy hónapos korban is elvégzi a dokink a műtétet, a cicának semmi baja nem lesz a korai ivartalanítástól) vagy ivartalanítási kötelezettséggel, amit a szerződésünkben rögzítünk és keményen bevasalunk. sokszor fordult elő, hogy a gazdi a mi dokinkkkal végeztette el a műtétet, de minden esetben tájékoztatást kaptam a műtét megtörténtéről, sőt, mivel nagyon sok unokám gazdijával napi kapcsolatban is vagyok, evidens az ún. ellenőrzés megléte is. a FAMKAT pld. csak akkor adja ki a tkv-t kedvencek esetében, ha az ivartalanítás megtörténik és ezt hivatalosan igazolják (persze, ha valaki tutira akar mennni, már eleve ivartalanítva adja a cicát) Véleményem és gyakorlatom szerint is a legbiztosabb a már eleve elvégeztetett műtét, abból még nem volt gond, vita, visszaélés.
Augies Creative Commons License 2005.04.18 0 0 947

Az a tenyésztő, aki úgy ad el kedvencnek kiscicát, hogy nem ivartalanítja, az valószínüleg azért teszi, mert még ma sem egyöntetű az állatorvosok véleménye a tekintetben, hogy milyen korban érdemes elvégeztetni a beavatkozást. Van olyan állatorvos is, aki 8 hónapos kor alatt nem hajlandó megműteni a macskát.

Az pedig teljesen jogszerű, hogy a tenyésztő a szerződésben védi a vérvonalát.  

gina-cat Creative Commons License 2005.04.18 0 0 946

nagyon-nagyon szép ez a macs:))

a szerződés is rendben van, az ivartalanítás költsége a vevőt terheli, ha a tenyésztőnél, akkor +ba kell fizetni. legalábbis nálam és "körülöttem" így van. sőt az se mindegy ki végzi el a műtétet, tőlem törzskönyv csak akkor megy ki, ha a saját dokim végzi el!!

Előzmény: venge (940)
Vízálló Creative Commons License 2005.04.17 0 0 945

Teljesen korrekt egy ilyen szerződés, bár az a tenyésztő aki biztosra akar menni maga ivartalaníttatja a kölykeit mielőtt gazdinak adná. Mi is így teszünk. :-)

Előzmény: venge (935)
vivi.g Creative Commons License 2005.04.17 0 0 944

Nagyot nőtt!:))

Nagyon helyes!:))

Előzmény: venge (938)
CornFake Creative Commons License 2005.04.17 0 0 943
igen tul szep volt ahhoz h vmi p&s legyen:)
Előzmény: venge (942)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!