Keresés

Részletes keresés

bogyó Creative Commons License 2001.05.11 0 0 6
Jaja, főleg a Calamata (Kalamata?) típusú, amely nagyobb, mint a normál, és sötét-lila-bordó színe van.
Előzmény: Vének Tanácsa TM (2)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2001.05.11 0 0 5
Azé' írtam. Érted mán ?? :o)))
Előzmény: jedilovag (4)
jedilovag Creative Commons License 2001.05.11 0 0 4
A bogyó a topicnyitó!
Előzmény: Vének Tanácsa TM (2)
jedilovag Creative Commons License 2001.05.11 0 0 3
Meg a görögsaláta bennem bogyóstul, olajostul ;-P
Előzmény: Vének Tanácsa TM (2)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2
A bogyó is jó a salátában. Főként, ha olaj :o))
Előzmény: jedilovag (1)
jedilovag Creative Commons License 2001.05.10 0 0 1
Görög salátában jó vagyok ;-)
Előzmény: bogyó (-)
jedilovag Creative Commons License 2001.05.10 0 0 0
Gy0rsan nullázok 1-et!
bogyó Creative Commons License 2001.05.10 0 0 topiknyitó
Üdv, kedves Konyhaasztalosok,

azér nyitottam ezt a topikot, merthogy nagy-nagy görögkonyha-fan vagyok, mint fogyasztóként, mint "szakácsként". Nyilván a topik nem fog száguldani, hiszen annyira sokmindent nem lehet írni erről, de azt, amit lehet, azt tárgyaljuk meg.

Ami görögkonyha-gyanús, és eddig csináltam már (görög neveket nem mindig tudok).
- gyros/souflaki (nyilván)
- tzatziki
- citromos báránysült
- mentás húsgombócok paradicsommártásban
- moussaka
- saláták (főleg parasztsaláta)

Ami hiányzik a repertoárból, az a halak témaköre. Egyszer ettem egy rettenetesen finom vörösmárnát, rém egyszerűen volt elkészítve (faszénen volt megsütve), de nem sikerült rájönnünk, hogy mi a titka (nyilván valami pác), mikor otthon készült.

Szóval aki tud igazi görög halkészítési módokat, ne habozzon, írjon.

bogyó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!