Üdv, kedves Konyhaasztalosok,
azér nyitottam ezt a topikot, merthogy nagy-nagy görögkonyha-fan vagyok, mint fogyasztóként, mint "szakácsként". Nyilván a topik nem fog száguldani, hiszen annyira sokmindent nem lehet írni erről, de azt, amit lehet, azt tárgyaljuk meg.
Ami görögkonyha-gyanús, és eddig csináltam már (görög neveket nem mindig tudok).
- gyros/souflaki (nyilván)
- tzatziki
- citromos báránysült
- mentás húsgombócok paradicsommártásban
- moussaka
- saláták (főleg parasztsaláta)
Ami hiányzik a repertoárból, az a halak témaköre. Egyszer ettem egy rettenetesen finom vörösmárnát, rém egyszerűen volt elkészítve (faszénen volt megsütve), de nem sikerült rájönnünk, hogy mi a titka (nyilván valami pác), mikor otthon készült.
Szóval aki tud igazi görög halkészítési módokat, ne habozzon, írjon.
bogyó