Keresés

Részletes keresés

zsozsok Creative Commons License 2023.06.08 0 2 22080

Ha sír az Origo akkor ez csak jó döntés lehet.

Ez666 Creative Commons License 2023.06.08 0 0 22079

Ezzel tisztában vagyok.

Pár percet késik amúgy, de mégiscsak jobb mint a semmi...

Vannak nagyon jó HD streamek

Előzmény: Beyeler (22078)
Beyeler Creative Commons License 2023.06.08 0 0 22078

A stream hivatalosan is többet késik. Lásd pl. mediaklikk.hu, tévén jön először, aztán mediaklikk.hu-n, majd egy random kalóz stream-ről.

Előzmény: Ez666 (22077)
Ez666 Creative Commons License 2023.06.08 0 0 22077

Egyébként a 21. században, a streamek korában nem mindegy, hogy melyik TV adja vagy nem adja a meccset?

Millió stream van, lehet válogatni, nem a középkorban élünk már...

Előzmény: Beyeler (22076)
Beyeler Creative Commons License 2023.06.08 0 0 22076

Ez sem volt mindig így. 20 éve a Sport1 korszakában lehetett nézni olasz és spanyol meccseket, talán németet is. Az angolra nem emlékszem. Sőt, akkoriban még magyar bajnokira sem volt egyeduralom, de ez már itt nagyon off.

3 éve szüntettem meg a UPC-m, ott német bajnokságot lehetett nézni, és kb. ennyi. Lehet volt spanyol vagy olasz is, sajnos akkor pont nem érdekelt, így nem emlékszem. De hogy az angol 10 év alatt 2-3x költözött, az a vicc kategória.

 

Nem tudtam, hogy külföldön máshogy van, nyilván nem látok rá. Azt hittem, mindenhol szívatják a népet, főleg, hogy a Sport1-es korszakban a csatorna 3-4 környező országban volt, tehát gondolhattam azt, hogy ugyanazt adják ott, mint nálunk.

Előzmény: w.ullrichfun (22072)
Stoppo5555 Creative Commons License 2023.06.08 0 1 22075

Angliáról van korábbi tapasztalatom ott sincs minden 1 TV-n. Ha összes PL és BL meccset akarod nézni akkor a két nagy szolgáltató Sky és BT csomagot is venned kell.  Vagy lehet venni drágább csomagot, amiben benne van mindkettő meg így meg úgy upgradelni.

De ha csak BT előfizetésed van, akkor csak BL meccseket tudod nézni meg a PL meccsek egy kisebb részét. Ha csak Sky Sports van na az meg nem ad semmi BL, EL-t mert az csak a BT-nél van.

Pl. a Forma-1 is asszem Skyon van.

 

És sokaknak nincs is sport tv előfizetésük mert alapcsomagokban ezek nincsenek benne. Az ingyenes BBC, ITV csak a VB, EB-t közvetíti tudtommal illetve az FA-kupát.

 

Azt furcsállom hogy itthon sokkal kisebb piacon is mennyire szét van tördelve  a fociközvetítés. Túl sok sportcsatorna van és mindegyik akar egy darabot. M1, Spiler, Sport1-2, Arena, Match4, RTL....

Nemrég Digispor1-2-3 is volt még is volt még, régen mintha a Viasat3 is adott volna vmi focit.

 

De csökkennek a nézőszámok és a sportközvetítés az amihez még leülnek a tömegek élőben. Míg a Netflix és társai alaposan szívják el a nézőket illetve sokan már 90%-ban online fogyasztanak tartalmat, főleg a fiatalabb generáció. Eleve a 18-49 korosztály a fontos, ugye már kiöregednek egyre többen az analóg TV nézőkből lecseréli őket egy sokkal fiatalabb, online nemzedék 10-15 éven belül.

Ami még hoz nézőket az kb. a trash műsorok mint Valóvilág, meg ilyen zenei műsorok X-faktor, Sztárban Sztár.

De ezeket is lehet online nézni, visszanézni, tehát az élőműsor varázsa az tényleg csak a sportnál maradt még.

 

Valszeg RTL is tesz lépéseket hogy online bevételt generáljon akár a BL-ből is.

Előzmény: w.ullrichfun (22072)
csiri bá Creative Commons License 2023.06.08 0 0 22074

Az hogy pár tízezer, vagy százezer magyar kijelenti, hogy nem fizet érte külön, már rég nem szempont.

 

Az UEFA szempontjáből nem is, ők a legtöbbet ígérőnek eladják a jogot, ahogy azt kell, aztán hogy az a vevőnek mínuszos lesz őket már nem érinti... miért is kellene...

Majd a retekklub rá fog jönni az első évében, hogy tán nem kellett volna olyanba vágni a kisbaltáját, amivel idehaza nem tudnak kaszálni... de még nullszaldóra sem fognak kijönni... idehaza nincs akkora fizetőképes kereslet, avagy fizetni akaró réteg, aki a 3 évük alatt visszahozza a kifizetett jogdíjak árát...

Előzmény: w.ullrichfun (22072)
w.ullrichfun Creative Commons License 2023.06.07 0 0 22073

Nem mindenki. ;) 

 

Előzmény: Beyeler (22071)
w.ullrichfun Creative Commons License 2023.06.07 0 0 22072

Mindig volt/van/lesz mis-más. A mocskos anyagiak felülírják a pár éves szerződéseket, szabályokat, a megszokásokat meg pláne. Az összefoglalók(bármiről) évekig olcsóbbak voltak, piti pénzekért hozzá lehetett jutni, sok csatorna ezt lovagolta meg, aztán változott a trend, most már az is zsebbe nyúlós.

 

 "normális ember egyszerre egy tv-re fizet elő,"

 

"Normális" országban, normális tv-re, így van. Itthon egy ideig ez nem lesz, ill. ha van hozzáférésed, dekódered és/vagy előfizetésed akkor a skysporton mindent nézhetsz. Európában ez megy, nekik minden top liga, CL, EL, de EB-VB meccshez van joguk, így a mániások őket választják, és dúskálnak egyetlen tv sportműsoraiban. Nem is drága, nyugati mércével ... 

Itt a mutyi a menő, ill. a kőkemény harcok a nézettségért/előfizetőkért/különbevételekért, azért hánykolódnak a különböző ligák közvetítési jogai pár évente vadiúj helyekre, hogy azért is fizess, azt is be kelljen raknia a szolgáltatóknak, minél többfelé szórják, annál többen markolnak belőle. És markolni mindig sokan akarnak. A (rossz) példák pedig azt mutatják, könnyen lehet ....

 Te is célközönség vagy, meg még jópáran azok vagyunk, azért boltolnak így, mert valamilyen formában nézni szeretnénk, erre kínálnak fel egyre több megoldási lehetőséget, mindegyikből hasznot remélve. Sokan mondják itthon, hogy nem fizetnek érte külön, de van egy húzósabb létszámú, módosabb, fizetőképes keresletet jelentő réteg/csoport, akik viszont fizetnek habozás nélkül - részint belefér, részint a világ minden részén a top sportokért fizetős csatornákat néznek emberek milliárdjai, ez a trend. Az hogy pár tízezer, vagy százezer magyar kijelenti, hogy nem fizet érte külön, már rég nem szempont. 

 

Előzmény: Beyeler (22066)
Beyeler Creative Commons License 2023.06.07 0 0 22071

Pár napja felhozta valaki a Szuperliga-topikot, folytathatjátok ott is. :)

 

Mellesleg az tényleg szánalmas a szurkolók részéről, hogy az év 50 hetében megy az UEFA-szidás, de amikor a csapatok megalapították a Szuperligát, 2 hétig mindenki UEFA-párti lett. :D :D :D

Előzmény: w.ullrichfun (22070)
w.ullrichfun Creative Commons License 2023.06.07 0 0 22070

""Európán kívül szinte bármilyen formátumot és brandet meg lehet csinálni nagy pénzek és franchise-címkék segítségével, de aztán kiderül hogy még sincs rá akkora igény""

 

 Európában nincs. De a többi kontinensen? És AZ a fizetőképes kereslet nagyobb, SOKKAL(!) nagyobb .... most hogy itt felvetetted a bedőlt "szuperligabalhét" - hát már akkor írtuk páran, hogy NEM véletlen eset, komoly tesztelés volt, és iránymutató balhé.

 Mert az a képmutató, álságos, hazug, korrupt rendszer, amit az uefa a CL-ben is leművel, érdekesen kontraproduktív reakciót mutatott - ahogyan a legnagyobb pénzű klubok "játszanak" - hazudnak - hamisítanak, és teljes mivoltjukkal kiállnak az egyértelműen korrupt, profitorientált rendszer mellett, az is elég nyilvánvaló volt/lett  -  a PSG, City, Chelsea kétes számla ügyeivel/anyagi szponzorálásukkal vajon miért úszhat meg minden vizsgálatot, "piszkálást" ??? Ezek már rég felülírják a "hagyományokhoz való ragaszkodást" és csak a pénzről szólnak ugyebár. És az egyéb évről-évre folyamatosan top 8-as, top 16-os kategóriájú gárdák miért mondtak igent elsőre, majd szurkolóik mérgét+uefa szigorát látva mégis nemet? Mert bizonytalanok, és váltanának egy nagyobb pénzforrásra, ellensúlyozást látva abban a párizsiakhoz és a bugyikékekhez képest ... Németek lemaradtak, ezért üdvözölték sokan pozitívan az ötletet elsőre Münchenben, Dortmundban, Lipcsében, stb hogy új lehetőségekkel, a klubtulajdoni jogokat félretéve, azonos anyagi feltételekkel mehetnek harcba egy fix nagypénzes versenyben.

 A "bukás" után indult a szaúdi bajnokság reflektorozása, a katari VB megmutatta az egész világnak, hogy tudnak ők a sivatagban is top futballt játszatni, óriás pénzek csábítanak, tehát???

 Nem kell nagy fantázia, csupán némi racionális világnézet, és ott a kép: Vagy a szaúdi sivatagban és környékén boltolják össze a Szuperligát, és elvisznek szinte minden top spílert a CL-ből, PL-ből, BuLi-ból, La Ligából, Serie A-ból, stb. ..... vagy mégis átalakul a CL egyfajta Szuperligává, ahol anyagi liszenccel biztosítva mindig a legjobbak játszanak a legjobbakkal, fix indulással.

 

Előzmény: Blicckrieg (22068)
w.ullrichfun Creative Commons License 2023.06.07 -1 0 22069

Nem ezen volt a hangsúly, hanem vesz magának egy "szupercsapatot" (vagy kettőt) és elindítja a szaúdi "Szuperligában" mert megteremti/teheti az anyagi liszenc feltételeket könnyedén, és összevásárol 30 extra top spílert, egy top edzőt, némi média futtatás után ott is van a PSG v City 2.0, 3.0 version, akik még 12-14-16 ugyan ilyen csapattal mérkőznek az ottani ligában csiliárdokért, és mivel a TV nézők nagyobb(!!!) része már rég ázsiai, afrikai, amerikai, nem európai, leverik nézettségben-bevételben-nívóban-mindenben a földhözragadt CL-t, EL-t és mindenféle más tradicionális futball tornát, legyen az akár EB, VB, Olimpia is. 

 Ebben a térségben van bőven pénz, és a szándék is megvan, tehát ha kőkemény pénzügyi/befektetési/profitnövelési csaták döntenek, akkor a többi nem európai (de lehet az európaiak is, pénz beszél!) szponzor igen gyorsan átlép ide, főleg ha kínai, jenki, katari, emírségekbeli, stb.,  bármilyen ország-városbeli csapatok+óriáspénzek jönnek ... és van rá igény, valós fenyegetés a CL-re, + uefára, fifára nézve, hogy vesztesek lesznek ekkora anyagi hátrányba kerülve.

 CR7 után újabb "nagy neveket" csábítanak, és ismerve a sok roppant anyagias focistát, előbb-utóbb sokan fognak elcsábulni. Értve? 

 

Előzmény: Dead Soul Tribe (22067)
Blicckrieg Creative Commons License 2023.06.07 0 0 22068

„Bármennyire is agymenésnek tűnik a Szuperliga, piaci alapon van sajnos némi jogosultsága [...]”

Szerintem meg pont ez a szép az európai fociban, hogy a döbbenetes mennyiségű pénz sem tudja teljesen felülírni a hagyományokhoz ragaszkodást. Értem ez alatt pld. a németek különcködését a klubok tulajdonjogával kapcsolatos korlátozásokkal vagy az angolok két belföldi kupasorozatát és még jó pár egyéb ilyen ínyencséget ami "akadályozza" hogy az európai topklubok tulajdonosai végképp kialakítsanak egy olyan privát játszóteret ahonnan a nem elit gyerkőcök teljesen ki lennének rekesztve. Mulatságos volt megfigyelni a szuperliga-balhé kitörésekor az angol klubtulajok döbbenetét és visszavonulóját a negativ szurkolói reakciók után, hát ennyit értek a gondosan előkészített üzleti tervek és marketingtanulmányok :)
És igen, Európán kívül szinte bármilyen formátumot és brandet meg lehet csinálni nagy pénzek és franchise-címkék segítségével, de aztán kiderül hogy még sincs rá akkora igény

Előzmény: w.ullrichfun (22065)
Dead Soul Tribe Creative Commons License 2023.06.07 0 0 22067

Dubai (vagy magyarosan Dubaj) nem ország, hanem egy város...

Előzmény: w.ullrichfun (22065)
Beyeler Creative Commons License 2023.06.07 0 0 22066

Azért valljuk be, a mostani helyzetben is van mis-más.

 

Vegyük pl. a régi jó MLSZ TV-t (van az az archív része, nem tudom, az külön van-e, rég néztem), asszem 10 éve indult, voltak is bajnoki összefoglalók, gólok, szó szerint az összes bajnoki gól. De érdekes módon válogatott összefoglalók sohasem. Nemhogy selejtezőkről, barátságos meccsekről sem. Ezt azóta se értem. A két eb sem változtatott semmit, de hirtelen tavaly elkezdték felrakni az M4 Sport-ra az összefoglalókat. Asszem azóta is az angol-magyar 0:4-et látták a legtöbben (és micsoda szerencséjük, hogy pont akkor verjük őket így, mikor már lehet ott visszanézni...), millió feletti eléréssel, ami már tavaly megvolt, azóta nem is néztem, hol járnak.

 

Igen ám, de ez nem volt elég, már BL-összefoglalók is vannak! Na, ha valami elképzelhetetlen volt (és ezzel nem lesz végleg off a kommentem), akkor az, hogy az állami tv a kedd-szerdai BL után leadja az összefoglalókat (ez lehet, hogy már 2021 őszén is volt). Pedig van az UEFÁ-nak saját csatornája, nem tudom, oda felrakják-e őket. (Vagy az is érthetetlen, hová tűntek a nagyon jó, és milliós nézettséget hozó 2018-as vb-összefoglalók 2022-re, a döntőről nyilván kirakták, meg lehetne mazsolázni, de nem volt az a dömping, amit 5 éve megcsináltak, hogy még a focit nem néző kollégám is nézegette meccs után az összefoglalókat, sőt, még ő mutatta nekem, hogy google-ben csak kattintani kell a meccsre, és már nyitja is a youtube-on lévő videót. És a tavalyi vb videóinál pláne a nézettség maradt el.)

 

Szóval van mutyi most is. 10 évig nem láthattunk semmiféle összefoglalót, se válogatott, se BL, most meg igen, sőt, gyatra minőségben, van, hogy egy gólnál nem mutatják rendesen az akció elejét, max. az ismétlésben (asszem Slovan-Fradi egyik gólja), és különben is megy a szidás, hogy miért kell 1 perces videót rakni, teljesen tiktok-osnak tekintek a youtube-ot nézőket, ez is vicc.

 

A közvetítéseket katasztrofálisnak tartom, normális ember egyszerre egy tv-re fizet elő, ha akarok angol, olasz és spanyol meccset nézni, kb. háromra kellene, nem? De akkor a Digi és a UPC is hozza a kis router-jét a szobámba? Egy tévére kössem őket, vagy rögtön vegyek kettőt? Netán ha tudom, hogy az egyik meccs 4-kor van, a másik 6-kor, akkor két meccs között kössem át?

Nem tudom, hogyan van, annyira nem is érdekel. A stream-elést sem követem, de jobb lenne egy HBÓ-hoz hasonló előfizetés, ahol sokféle meccset nézhetnék, sőt, rakjam össze én a programot azzal, hogy kiírom, kik a kedvenc csapataim, és tegyen rá X egy összeget, hogy ez ennyibe fog kerülni. Nem tudom, én vagyok-e a célközönségük, de ha igen, ciki, hogy nem jutnak el hozzám, és nem fizetek elő semmire. Egyedül az Apple TV-ről tudom, hogy ingyen (!) lehet nézni MLS-meccseket.

Előzmény: w.ullrichfun (22059)
w.ullrichfun Creative Commons License 2023.06.06 0 0 22065

Pontosan. Ezért kellett a változtatás, ezért a több meccs. Ez olyan "átmeneti" lebonyolítás szerintem, amiből majd évek múlva kialakíthatják azt a ligát, ahova "alanyi jogon" vagy az előző szezonban elért top 16-24 helyezéssel le tudják fixálni indulásukat a legjobbak/legpénzesebbek.

 Egyelőre ősszel + 2 csoportmeccs/alapszakaszmeccs jön, majd ismét egy kétmeccses plusz párharc a top 16-ért, azután a "szokásos" nyolcad-, negyed-, elődöntők. Ezek máris pluszbevételek, négy meccsnappal több közvetítést, +bevételt jelent. A CL fő szponzorai egyértelműen támogatják a Szuperliga ötletét(!)

 Azután hogy ebből hogyan kreálnak egy olyan ligát, amelyikben 6-7 angol, 3-4 spanyol, olasz, német, 2-3 francia, holland, portugál, belga, stb.(?) alapból indulhat, az érdekes kérdés, de lényegében piaci alapon (megvásárolhatják, vagy bemutatott, ellenőrizhető számlaegyenleggel, 500-800 mio € feletti tőkeerővel úm. liszencet szereznek?) és/vagy eredmény teljesítési alapon (előző 3 szezon mindegyikében top 16-ba kerülés az automatikus indulást jelenthet, függetlenül attól, hogy a 3.-ban csak 10.-12. lett a klub a hazai bajnokságban?) -- erre hajazhat a 2 szabadkártya, ez a vonal akkor indult, mikor 98'-ban elkezdtek több csapatot indítani egy országból (előtte már tervben volt, azért lett CL a BEK-ből) és a németek így akkor 3 csapattal mehettek, később meg már rendszeres lett 5 induló egy bajnokságból ... 

 Bármennyire is agymenésnek tűnik a Szuperliga, piaci alapon van sajnos némi jogosultsága, és mint tudjuk ebben a mocskos világban egy dolog van, ami mindent és mindenkit irányít -> előbb-utóbb lesz az a pénz, amivel megvalósítják.

 

 .... és azt hiszem inkább itt, ezekkel a csapatokkal, mint Szaúd-Arábiában, Dubai, Katari, esetleg + kínai, jenki csapatokkal összerakva - mert arra is van terv! 

 

Előzmény: Blicckrieg (22062)
Blicckrieg Creative Commons License 2023.06.06 0 0 22064

A "szabadkártya" bevezetése a legkisebb probléma, nekem inkább az a bajom hogy ez az új rendszer már nem is csoportkör lesz hanem amolyan amerikás "alapszakasz". Szerintem az eddigi klasszikus 8x4-es lebonyolítás teljesen rendben volt, főleg így hogy még a csoport 3. helye is adott egy EL-be továbbjutást(kiesést?), könnyen követhető volt az egész. Na de mindegy is hogy mi volt, a döntést a változásról meghozták, legalább 3 évig ez lesz a lebonyolítás. Az UEFA és a klubok pénzüknél lesznek, a szurkolók meg ugyanúgy le fogják perkálni a nagy lóvékat a belépőkért és a sportcsatornás előfizetésekért.

Előzmény: rsz85 (22063)
rsz85 Creative Commons License 2023.06.06 0 0 22063

igen, egy 36 csapatos "ligában" 8 meccs után "végeredményt hirdetni" eléggé visszás tud lenni.

elég megnézni egy 20 csapatos bajnokságnál a tabellát 4-5 forduló után.

 

bár elvileg a sorsolás viszontagságait próbálják majd gyengíteni a kalapozással, dehát az mégsem ugyanaz, mintha mindenki játszhat mindenkivel.

 

illetve az sem tetszik, h az előző évi 2 legjobb ország kap egy extrahelyet. (gyakorlatilag így a PL-nek a jelenlegi erőfölénye mellett fixen lesz 5 helye)

Előzmény: Blicckrieg (22062)
Blicckrieg Creative Commons License 2023.06.06 0 0 22062

Ez az új csoportkör lebonyolítás (2024-től) egy nagy katyvasz, aminek következtében több forduló lesz de kevesebb éles meccs. Gondolom ez is részben a szuperligás agymenés egyik következménye.

Mx8 Creative Commons License 2023.06.05 0 0 22061

...hiszen ha a Fradi bejut a Bajnokok Ligájába...

Már meg is nyerte a Fradi a jövő évi bajnokságot? Esetleg ha magyar bajnokot írtak volna, akkor nem lenne ennyire átlátszó.

Előzmény: csiri bá (22060)
csiri bá Creative Commons License 2023.06.05 0 0 22060

Majd jól megemelik a retek 2-3 sugárzási díjait, így az is fizethet, aki nem néz focit...

Mert ha meg mindent a streamingjükre raknak, arra nem sokan fognak előfizetni csak heti egy meccsért 2ezret (mostani ár)...

Ahogy az Eurosport streamingre sem csak a 4 GS meg a 3 kerékpár miatt...

 

https://index.hu/gazdasag/2023/06/05/bajnokok-ligaja-europa-liga-fradi-ferencvaros-bl-rtl-magyarorszag-mtva-sport-m4/

 

 

Előzmény: w.ullrichfun (22059)
w.ullrichfun Creative Commons License 2023.06.05 -2 0 22059

""A médiaelemzők szerint egyre csökkenő nézettségű RTL az elvesztett piaci pozícióját, nézettségi tendenciáit akarja ezzel javítani.""

 

 Egyértelmű, saját családi tapasztalatot is látva, a retekklub rengeteg nézőt vesztett a Netflix, HBO, Disney és egyéb online vagy különfizetős "csak film és sorozat szünet és reklám nélkül" lehetőségek betörésével, kb padlóra kerültek, kis túlzással a kutya nem nézi normálisabb, modernebb, jobb helyeken. Lépni kellett, és a felmérések azt igazolták, ami pl itthon is megy: 3 családtag CSAK a filmeket nézi, celebműsorok kuka, "híradók" kuka, reklámok duplán kuka, kereskedelmi tv-k kuka - olyan 80 csatornából havi 1 percet sem néz senki a családból .... 1-2 emberke a filmek mellett a sport közvetítéseket nézi, jobbára top futball ligák, részemről BuLi, CL, PL, La Liga, Serie A sorrend, ill. Giro-Tour-Vuelta. Azaz M4, Arena4&Co, SP1-2, ESP1-2, Spíler1-2 és befe. Többi csatorna itt szintén kuka.

 Első kategóriában sansztalan versenyezni, az amúgyis telített. Így hát a második csoportról fognak most lehúzni pár bőrt, azaz 24'-től a szolgáltatók jóval drágábban adhatnak CL meccseket, ami vagy áremelésként jön vissza ránk, vagy külön fizetős csatorna formájában. Van egy olyan érzésem, ez nem csak a magyar rtl húzása, a beneluxi főcég is sz@rban lehet, ezért léptek egy nagyot az uefa és a fő közvetítői jogokkal rendelkező skysport felé. Ehhez csatlakozott mázlis módon a hazai retekklub és csipet csapata, egyéb fostenger alcstornái.

 

  "Nem tudom, milyen lenne az RTL, de a Hírek 1 percben-ből elég volt!"

 

 Majd lesz helyette celebfos a köbön, győzike&family 2543.rész, tehetségtelenkutató és egyéb okádékműsorok bemutatói :)))) ... még visszasírjuk, hogy csak 1 perc volt ;) 

 

Előzmény: Beyeler (22058)
Beyeler Creative Commons License 2023.06.03 0 1 22058

Nevetséges volt az M4 közleménye. És mi van akkor, ha a magyarok nagy részét nem érdekli, hogy az egész országban ingyenesen nézhetik? :D Talán nem az adófizetők pénzét kellene erre költeni.

 

Nem tudom, milyen lenne az RTL, de a Hírek 1 percben-ből elég volt!

Csokis666 Creative Commons License 2023.06.02 0 0 22057

Digi TV-n SD-ben van csak, ezért írta.

Előzmény: bendeguz90 (22056)
bendeguz90 Creative Commons License 2023.06.02 -1 0 22056

Az RTL III az HD és nem biztos, hogy ott lesz. 

Előzmény: csiri bá (22055)
csiri bá Creative Commons License 2023.06.02 0 0 22055
w.ullrichfun Creative Commons License 2023.05.19 0 0 22054

Nem kell ünnepelni :)

Az amúgy kétes és eltúlzott anyagi költségvetésük miatt pláne nem.

Viszont én spec. a Pool 4. helyének jobban örülnék, az elmúlt években klasszisokkal jobb teljesítményt mutattak, mint a MU - a CL-nek jobb lenne még egy szélsőséges eredményeket is produkáló Liverpool, mint ez a szürke, szenvedős United - ahogy a Sevilla kiejtette őket, még az EL is magas lécnek tűnt.

 

Előzmény: Beyeler (22053)
Beyeler Creative Commons License 2023.05.19 0 0 22053

Igaz, túltoltam, most a City-t kell ünnepelni. Mindenesetre a MU küzdhet a 4. helyért. :D

Előzmény: w.ullrichfun (22051)
w.ullrichfun Creative Commons License 2023.05.18 0 0 22052

Helyesbítés: 4 azaz négy(!) döntőt játszott a MU 99' és 2011 közt, ebből kettőt nyert :)

Az Inter 1/1 ;) 

 

Előzmény: w.ullrichfun (22051)
w.ullrichfun Creative Commons License 2023.05.18 0 0 22051

Nézz is utána, mert pont nem :)

A MU 3 döntőt játszott 99' és 2011 közt, az Inter egyet. Egyébként ha a BEK győzelmekkel egybeszánoljuk (szerintem evidens, mert a legrangosabb klubtrófea volt, és utódja nevében is ott a "Bajnok" -- csak ligarendszerbe szervezték ugye a túl sok jó csapat miatt, /megapénz/ ami nagyot emelt a nívón, nehezebb megnyerni, de ha a top bajnokságok legnagyobbjai közül nyeri bárki is, az nem véletlen, nem mázli, nem könnyű, azért minimum 3 másik top gárdát kell kiejteni/legyőzni, még a csoportmeccseken felül)

 ..szóval BEK sikerekkel Inter-MU 3:3, továbbá 2-2 vesztett döntőjük van, ebből a MU CL, az Inter BEK döntőket bukott.

 Ezért is fura hogy "új győztes" - bár a Manci mindenképp az, nekik egy 1970-es KEK sikeren kívül a két évvel ezelőtt bukott CL döntőn kívül tkp semmi komoly kupaeredményük nincs, hiába "uralkodnak" 10 éve a PL-ben, itt bukdácsolás a jellemző :) - igaz a 2012-es Cselszki nyerés óta csak ismételt győztesek jöttek, viszont ha 93'-tól nézzük mint CL, akkor 7 "új győztes" és a 8. szezonban jött az első ismétlés(Real) majd ők lettek először címvédők is 2017-ben, másnak ez utóbbi még nem sikerült, mióta CL vagy BL van.

 

Előzmény: Beyeler (22047)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!