Keresés

Részletes keresés

nyasi Creative Commons License 2003.09.24 0 0 1050
Csak azt áruld el nekem ,hogy honnan vennél te újat ?
Előzmény: XYBeR_abt (1047)
XYBeR_abt Creative Commons License 2003.09.24 0 0 1049
eldobni? ilyen szent ereklyét? nem őrültem (még) meg :)
Előzmény: szalai56 (1048)
szalai56 Creative Commons License 2003.09.24 0 0 1048
Azért ne dobd el. Ha nem jutsz eredményre én a promot megvenném belőle. Talán még megnézni is megtudom, de csak november után.
Üdv szalai56
Előzmény: XYBeR_abt (1047)
XYBeR_abt Creative Commons License 2003.09.23 0 0 1047
hajhaj... lehet, hogy vennem kéne egy újat? semmi foglalat, de annyira nem tűnik gagyinak, persze fene tudja. és igen, buszcsatlakozós. illeszkedést próbáltam (érdekesen vannak az ep-s alaplapokon a furatok, minden alaplapon máshol...), de semmi eredmény. nem tudom, mi tévő legyek. eladó lemezvezérlő valahol? (tudom, álom, de hátha...)

egyébként semmilyen pofont nem kapott. kb 2x volt szétszedve még a 90-es évek elején, akkor is csak kíváncsiságból. áh. alszom rá még egyet, aztán majd csak lesz valami...

Előzmény: Ep128 (1046)
Ep128 Creative Commons License 2003.09.23 0 0 1046
Povi!

A számokkal mindíg is hadi lábon álltam, így a pontos jelét meg nem mondom neked, de nálam az Ep vagy 4-éve PC-házról megy. (Benne a meghajtók, és a tápjáról megy az Ep...) Ezt anno Zozo úgy oldotta meg nekem, hogy bekötött két db. "mindenből 9V-ot csinálok" -alkatrészt, (mondom, számáról gőzöm sincs már!) és azok van hűtve egy proci-ventivel, hogy ne süljön meg. (Azért kettőt, mert biztos ami biztos...) :-) Így nálam fél napkokat jár a gép, abszolút semmi baja! De (mint mondám) rajta a venti, (klasszul rögzítve) így még ha akarnám sem tudnám megmondani a pontos számát a kütyünek. De rákérdezek zozonál, hátha emléxik még mit is rakott bele anno.:-)

XYBeR_abt!

Nehéz kérdés, be kellene mérni azt a káryát. A "boltban vásárolt" ez esetben hátrány, azok voltak a "leggagyibbak" sajna. Ami "házilag" ltt építve később, (MicroTeam, Zozo, Mészáros Gyula) sokkal használhatóbbak lettek! Sajnos "elvinni" senkihez sem tudod már, habár megpróbálhatod Mészáros Gyulát megkérni, hátha megszán, és megnézi, bár utóbbi 2-évben már ő sem nagyon foglalkozik Ep-vel.:-( Valamai "pofont" pedig kaphatott az a kártya,mert "csak úgy" nem nagyon szálltak el ezek... Próbáld esetleg szelektív alapon az alkatrészeket cserélgetni rajta. Nemm ondom babra munka, de még eredményes is lehet. :-) Ha foglalatokban vannak a chip-ek, még könyebb dolgod van. a ROM-ot is kiszedheted (ha van rajta) és a nélkül lehet nézni, hogy megy-e. A címparamétereket tartalmazo kis promot is lehet cserélni, stb. Ha jól veszem ki a szavaidból ez a kártya nem közvetlenül csatlakozik a gépre, hanem BUS által. Az is lehet ám rossz! Elég fixen illeszkedik? Nekem volt anni dolgom olyan kártyával, ami 20 gépre illesztésből 19x nem csatlakozott jól. (Átok EISA csati, az még igen csak elmaradott volt a gép jobb oldalán...)

Előzmény: Povi_ (1043)
XYBeR_abt Creative Commons License 2003.09.23 0 0 1045
valamit kihagytam: amikor a gép elpukkant, akkor nem volt rádugva a kártya

xyb

Előzmény: XYBeR_abt (1044)
XYBeR_abt Creative Commons License 2003.09.23 0 0 1044
Valami nagytudású segítsen pleaze! Problémám van:
Van nekem egy exdos-kártyám (ami tutira működőképes volt régebben, évekig használtam napi több órát). Néhány évvel ezelőtt az egyik tápfesz.stab. izé (vagy mi) elpukkant, és azóta az eredeti ep-m nagyjából működésképtelen. Kapott olyan új t.f.stab.-ot, de valami komolyabb baja lehet, mert bár látszólag működik, de a tv-n a képe nem hangolható be normálisan, fekete-fehér, etc. Az utóbbi időben beszereztem több ep-t, amelyek MIND működőképesek, és egyik sem látja a kártyát. Elvileg nincs semmi baja, szétszedtem, semmi elpukkanás nem látszik rajta, de ha rá van dugva a gépekre (bármelyikre), akkor a gépek működnek, a kártya meg nem. Mit tudok tenni? Ez elvileg egy boltban vásárolt kártya, boltban vásárolt buszcsatlakozóval. Ki ért hozzá, kihez tudnám elvinni megnézni? Olyan jó lenne újra lemezzel nyomni az ep-t, megvan hozzá minden, és mégsem...

szóval pleaze, help me....

köszi :)
xyb

Povi_ Creative Commons License 2003.09.23 0 0 1043
Írhatok majd, valamit, de felrakni nem tudom az internetre. Ha elküldöm .txt file-ban, az jó neked? Persze nem igérem holnapra...
Egyébként én is a SPV-t használtam, de nekem annyi könnyítés volt, hogy meg volt a forráslista. Anélkül nem is ment volna, így viszont a megjegyzések nagyon megkönnyítették a dolgomat. De dióhéjban a következő (ha valakit érdekel): a képernyő emulálást és a joystick rutint a SPV-ből szedtem. Saját rutint kellett írni a betűk írásához (ezt az eredeti program RST 10-el vitte véghez), ezért van a tetris.chr file, ami a betűk képét tárolja. Az általam írt rutin nem tudja a bright és a flash módokat. Meg kellett még egy rutint írni, ami kiírja a pontszámokat. Az ererdit prg-ból kiírtottam a zenét (nem volt leírásom hozzá, meg nem is igazán értem (még) a 2-es interrupt mód működését IM 2).
Új kérdés: az EP-t akarom meghajtani PC táppal. Mit csináljak vele? Gondolom a 12V túl sok neki (így is melegszik a 7805-ös). Kössek be valami diódát? (de milyet). Vagy tegyek be egy 7809-est? (nem túl bölcs dolog szerintem)
Előzmény: vicroot.hu (1035)
gafz Creative Commons License 2003.09.22 0 0 1042
Boccs, de én kicsit sem beszélni jelbeszéd.
DoJo Creative Commons License 2003.09.22 0 0 1041
Nem gondoltam ám rosszra, csak "színleltem". Azért írtam a ";)" smiley-t.
;)

Előzmény: gafz (1040)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!