Igen tényleg jó, csak barátilag csináltattuk, és egy kicsit drágának találom "barátilag"!! Csak a rácsot csinálták 20.000.-Ft-ért!!! Az ágy az 32.000.-Ft volt. De biztos megoldható olcsobban is. Igy jártunk. De szerintem a régi kiságy rácsot is rá lehet szerelni.
Quizas! nem semmik ezek a vizsgálatok. Piskóékról nem tudsz semmit? Anáékról se?? Nagyon el vannak havazódva, remélem nem azért mert baj van. Képet nem teszel fel a gyerkőcökről? Ancsúr te se teszel fel képet? Ma itt volt a doki látogatóba és azt mondta ha nem tudná mennyi idős a Norbi akkor azt mondaná rá, hogy bő 1,5 éves...
Hú, de kellemetlen egy indiszkrét védőnő. Sajnálom, hogy ilyen jutott nektek. :-(
Pénteken volt EEG is, negatív (szoptatás közben csinálták, úgy tényleg aludt).
Most a háziorvosunk hallás- és látásvizsgálatra küld, meg egy másik neurológiára. Azóta a feje nem nőtt, de nyúl és szinte kutyázik, szóval remélem, mindent rendben találnak.
Tegnap kicsit kiakadtam. Védőnőnek mondtam vmit, amit visszahallottam az utcánkban lakó másik kismamától. Zádorról volt szó, nem is titok, de akkor is felháborított.
Most már biztos, hogy Zádor csak mennyiségileg volt eddig jóllakott. Nem teljesen megengedett ételek után még megeszi a szokásos adagját. Ha most elkezd hízni, akkor részben megnyugszom, aztán kezdek visszafelé agyalni, hogy eddig éheztetettem a gyerekemet...
Tényleg Quizas! Az "altatásos" vizsgálaton voltatok már? Nem lehet mondani, hogy nem zajlik nálatok az élet :-(
Mona! Hogy szereltetek rácsot a fotelágyra? Én sem szeretném már a kiságyat sokáig, az új részlegbe vmi végleges kéne. Nem tudsz képet betenni az ágyról?
Találtam egy nagyon hosszú részt az ekcémáról! Mivel tényleg hosszú én meg gyagya vagyok a géphez én nem tudom ugy másolni hogy innen emilbe elküldjem ird meg légyszi az emil cimed, hogy át tudjam küldeni.... Érdekes!!!
Ma Karsa se sokat aludt. Sok a front mostanában...
Ancsúr,
Én sem bánom, hogy nem megy, jövőre biztos könnyebben veszi az akadályokat. Egyébként a saját szavai szerint unta, mert eszközöket nem használtak, és életében nem járt még tornaórán (mármint óvodain sem). Ma voltam a Nev.Tan. fejlesztő pedagógusánál, idén fölméri a gyerkőcöt, aztán majd fejleszti, amit akar rajta.
Ma eddig ordított. Most aludt el. Mindent kidobál a kiságyból... izgik a napok. Megy körbe körbe. Most egy pár napja Norbit se tudják a játékok lekötni, én is csak akkor, ha hagyom magam, hogy szadizzon. De azt nem szeretem. Nagyon durva amikor játszik huzza a hajam, marcingolja az arcom, harap ahol ér.
Technikai hiba: egyszerű, lehalt a számítógép, és persze elveszett egy csomó irat, levél, e-mail.
Ágy: igen vettünk egy normális fotelágyat aminek gyárilag van oldala, és a másik kér oldalára csináltattunk rácsot. Igy most "bomba" biztos az ágy. Meg remélhetőleg egy darabig nem kell venni másikat.
De egyébként Zádor is hisztis :-) Ahhoz képest, hogy olyan kis nyuszi volt régebben, kezd alakulni: akaratos, kiabál, alig lehet lekötni vmivel, mindig inkább menne vmerre.
Milyen technikai hibátok volt? Megoldódott az ágy- kérdés?
Szerintem nem baj, hogy nincs torna. De azért elgondolkodtató, hogy akkor kik járhatnak? Akik fegyelmezettek, figyelmesek, stb. ? Tehát nem is kéne nekik spec. torna?
Nálunk a gyerekek egyértelműen és mindig magyarul beszélnek. Soha nem erőltettem a spanyolt, csak éppen én azt használtam, de természetesen reagáltam a magyarra. Éppen ezért furcsa azt hallanom, hogy nem tudja megkülönböztetni a két nyelvet. Hogy nem reagál az utasításokra? Tapasztalatom szerint ez nem feltétlenül meg nem értést jelent, hiszen ha rákérdezek, megmondja, mire kértem, még akkor is, ha közben az öccsével játszik. Az, hogy nem csinálja, azért is lehet, mert nem akarja.
Kíváncsi vagyok, a komplex kivizsgáláson mit mondanak (még nem kaptunk időpontot, várólistán vagyunk).
MÁr a multkor is olvastam ezt a dislexia tornát, oda azért kellett vinni mert több nyelven beszéltek hozzá, és esetleg ebből van a probléma??? A sogornőmék magyar-németbe utaztak a gyerekekkel, ott az volt a probléma, hogy a gyerek vegyesen beszélt. Keverte a két nyelvet, ez csak azoknak okozott problémát akik nem beszélik a németet, mert nem értették meg a kislányt. Ő azt csinálja, hogy délután 3-6-ig csak németül beszélnek. Ha magyarul szol valamelyik gyerek, akkor nem érti....! Nekik is ezt tanácsolták a problémák kiküszöbölése miatt. Igy a gyerek megtanulta azért ugyan ugy a nyelvet, de nem okozott akkora problémát... Oviba is olyanba járt ahol németeztek velük, most meg a sulit is igy nyomja. Állítólag kell ez a rendszer a kétnyelvüvég kialakitásában. Én nem értek ehhez. De náluk bejött
Nem is tudtam, hogy ma is van névnapja. Milyen figyelmes vagy. :-)
Egyébként pont róla van újabb hírem: eltanácsolták a dislexia-tornáról. Bomlasztotta a csoportot, most már biztos, hogy ide nem járhat. Végül is, legalább vinni nem kell. És hátha jövőre fegyelmezettebb lesz... A logopédus, aki tartja, meg van győződve arról, hogy a több nyelv kavar be neki és nem érti, amit mondanak neki. Azért még megvárok más véleményeket is. Nagyon nem szeretnék nem spanyolul beszélni vele.
Látod megy ez!!! Ezek is nagyon nagyon jó hírek! Jobb mint az enyém!!!!!! Akkor olyat tegyél a közelébe ami motiválja őt! Norbi sem akart nyukálni és a játékai sem érdekelték. Van neki egy hatalmas miki egere az az egy volt ami érdekelte, de csak mert szines és hatalmas, igy az ágyához kötöttem. Ez bejött. Meg ami baromira csörgött az érdekelte, igy azokból a jétokokból van több. Most már mindegy de neki is ez kellett ahhoz hogy nyúljon dolgokért. Meg ami nagyon bejött neki: egy fakanál!!!! órákig "jáccot" vele, de pesze ott figyeltem nehogy baj legyen belőle de nem is próbált semmi olyat ami... Néha a legegyszerübb dolog hozzta őt is lázba hogy nyuljon. Rájöttem arra, hogy én is túl sokat foglalkoztam vele, lekötöttem a figyelmét, és nem játszott semmivel, nem érdekelte semmi, mert én lefoglaltam. Ez sem jó ezek szerint. Most hagyom, hogy egyedül foglalkoztassa magát, és igy érte el ezeket a dolgokat. Erre még a nyáron jöttem rá, azóta próbálom ezt, hogy egyedül hagyom. Rögtön megtalálta a játékokat, meg mindent.
Rájöttünk, hogy Karsa hajlandó nyúlni - ha ül. Hanyatt fekve nem. :-O Persze úgy, fekve vizsgálták. Na jó, nem pontosan és szépen nyúl és manipulál, ki is ejti a dolgokat a kezéből - nem nyitja szépen a tenyerét, hanem nyit-csuk -, de láthatóan érdekli a dolog. Hason is nyúlik valamennyire a tárgyak (jellemzően telefonzsinór, kártya, távirányító) után, megfogni persze nem nagyon sikerül neki a nagyobb és a lapos dolgokat, de a két keze közt mozgatja kicsit. És ha arról van szó, hogy szopni akar, képes valamennyire oldalra fordulni. Soha máskor nem tette. :-O Ezek azért némi reményt ébresztenek bennem. Hátha csak erősen motiválni kell...
A jövő héten szeretnénk Kriza gyógytornászához elvinni és persze edzzük továbbra is.
Még egyszer köszönöm az együttérzést és a tanácsokat mindenkinek.
Egy kis technikai malőr miatt nem voltam..., de most olvasok.... És olvasok.... Quizas! Én sem hiszem, hogy valami komoly dolog lenne, de most olvastam a Dévény Anna Alapitvány honlapját, és oda tényleg érdemes lenne elmenni megmutatni a gyerkőcöt. Ott biztos nem mondanak olyanokat mint a Svág hegyen.
Ez tiszta őrültség, hogy embert olyan frászba hozzák, hogy az leírhatattlan. Ez majdnem olyan mint amikor engem meg az AFP-vel tartottak frászba majd 19 hétig. A mai napig is szidom őket amiért elvették a kedvem a terhességtől és nem nagyon tudtam élvezni.
Viszont jó híreket akartál olvasni, én tudok de lehet hogy csak nekem annyira jó hír de azért megosztom veletek:
NORBIKA JÁR!!!!
Nem csak feláll, hanem szépen körbe körbe megy az ágyba kapaszkodva. Mindezt majd egy hónap alatt. Mármint ugy értem, hogy október 5.-én kezdett el mászni, és október végére fel is állt, és igy járkál az ágyban. Pedig én rinyáltam itt, hogy nem ül nem mászik... most itt van, mindent egyszerre. Hát ennyi, rólunk. Próbálj meg nem idegeskedni! Mindenkinek további szép estét!
Neked is köszönöm a bíztatást. A férjem is vigasztal, anyukám is mondta, hogy nekem is kicsi fejem volt és nem nagyon használtam a kezeimet...hát remélem, minden rendben lesz. Persze ilyenkor az ember rendre keresi a jeleket - hogy milyen gyakran dugdossa a nyelvét az ajkai közé (mindenki ezt kérdezi, vajon miért?), hogy mennyire figyel - de arcokra nagyon, és pici korától gagyog, sokkal kommunikatívabb, mint a két bátyja volt. Mindenesetre jó éjszakám volt, és ezt a pici is megérzi nyilván. :-/
Kriza,
Várom a telefonszámot meg a nevet. :-) Meg esetleg ha mesélnél a kezelésekről Emmánál, magánban, azt is megköszönném.
Ha a Svábhegyen voltatok, akkor ott tényleg a lehető legrosszabb véleményt adják. Annál csak kedvezőbb lehet a helyzet. Én próbálok optimista lenni. Ha a látásával lenne gond, akkor nem kezdett volna átfordulni. A hallást nézték születés után, nem?
Hogy értelmi sérült lenne? 6 hónapos babáról ilyet nem mondunk. Ahhoz már akkora elmaradásnak kellene lennie, hogy az már szinte születéskor látszódott volna.
Persze, vidd el máshová is, nézzék meg! A Dévény nagyon jó, azt lehet mindezek mellett is.
Én eddig csak a Vadaskertről tudtam, hogy ragaszkodnak a bentalváshoz. Részben finanszírozási okokból. Hogy alkalmazkodna idegen helyhez? Ekkora baromságot. Egy felnőtt se alkalmazkodik egy kórházhoz, főleg nem éjjel.
Quizas, vidd el egy dévényes szakemberhez. Tudok adni neked telefonszámot egy tündér csajhoz, a budaőrsi lakótelepen kezel, mi hozzá jártunk, nem kellett se beutaló, se semmi, simán elvittem Emmust, nézze meg és kész. 2.500 Ft/alkalom, félóra, mi heti 2x jártunk majd 1 évig. Engem is majdnem kiröhögött az ortopédián a dr.nő, azt mondta, tegyek piros labdát az ágy másik oldalára, majd akkor arra néz a gyerek, nem kell ide hókuszpókusz dévény torna... Mondtam, jó, aztán mentünk dévényre. De tényleg minél korábban kell kezdeni. És végigüvöltik a kezelést, borzasztó hallgatni, főleg eleinte, de ahogy látja az ember, hogy fejlődnek, inkább hallgatja őket kicsit ...
hasonló gondokról írnak, mint ami esetleg titeket is érinthet...
én azt olvastam, hogy a Svábhegyen hajlamosak sokkal sötétebben lefesteni a babák állapotát, mint amilyen súlyos is valójában. :( Drukk nektek, hogy semmi gond ne legyen!!!
Ja igen, a két hónap. Fölvetettük az orvosnak, hogy pár hét múlva visszahozzuk. Ő azt mondta, kicsit bekavarna (úgy látszik, 6 és 8 hónapos korban vannak bizonyos mérföldkövek). Inkább lássa más is, más oldalról.
A neurológus szerint nem hypoton. :-O Én azért szívesen elvinném dévényes szakemberhez is, de nem hiszem, hogy kapok beutalót oda is; a védőnőnk most hallás- és látásvizsgálatot javasol, szerdán kapom meg a papírokat hozzá tőle.
Igazad van, fontos a korai fejlesztés, nem is értettem, miért nem mutatják meg azt a bizonyos gyógytornát anélkül, hogy befeküdne a baba. Miért jó nekik, ha éjjel ott sír, mikor reggel oda tudnám vinni, este meg haza, mert nem lakunk annyira messzire. Ha ebbe belementek volna, vizsgálhatnák. De ezt nem akarták. Sőt, a neurológus csodálkozott, hogy szopik. Hiszen még csak féléves, hogyne szopna!
bocs, hogy belekotyogok, de megütötte a szemem az a 2 hónap! Olvass át egy kicsit a korababás topikba, nagyon fontos, hogy minél hamarabb fejlesztve legyen a baba, ha valami gond van, dévényes gyógytornász látta már? a hypotonián kb 1 éves korig tudnak szuperül segiteni, később is, csak akkor sokkal nagyobb a nyüglődés és lassabb a haladás.
Van ott pár gyógytornász segitő, meg egy halom harcedzett anyuka. Én csak korababás nagynéni vagyok :)
Meg ami mostani tapasztalat, keresztlányomnak 1 éves a kislánya, világ életében kicsit befele tartotta a lábfejét, mondta mindenki, na aggódjuon anyuka, rosszul feküdt a baba, majd kinövi - szent imrében szült, azóta 2 gyerekorvos, kötelező csipőszűrő stb egybehangzó véleménye ez volt - felállt a kölök, csámpásan, elvittem a saját ortopéd dokimhoz (felnőtt) ő azt mondta határeset, lássák a gyerekklinikán. ott dokinéni ránéz, hogy miért nem lett ez már pólyás korától kezelve?!!! kapott gyógyszandit alváshoz, szépen javul :D nem szabad hagyni lerázni magát az embernek - de a 20 éves keresztlányom honnan tudhatta volna pl?
Különben meg tuti hogy semmi komoly baja a kicsi fiadnak :)