Keresés

Részletes keresés

repasgez Creative Commons License 2004.02.14 0 0 29
542-026
Sziasztok! Ha tud valaki elado alacsony építésű trelert amivel lehet szállítani az aknászt, én megvenném. Ha van tippetek, hol nézhetnék utána azt is megköszönném.
Géza
vercsáj Creative Commons License 2004.02.14 0 0 28
Légyszi küld el a 37-es képét vercsi77@freemail.hu címre, merhogy én nem csináltam róla és nem is nagyon emlékszem!!!
Előre is köszi
András
kuhrner Creative Commons License 2004.02.14 0 0 27
Szia Vercsáj!

Előbb ( 19.00 ) -kor már éppen befejeztem a választ, erre lebontott, mert elfogyott a Netquick-em. Röpke 1/2 óra alatt sikerült feltölteni...
Szóval: úgy, ahogy mondod, egykörös hűtésem van.
A belsejére már nem emlékszem, mert én főleg a gépészetre koncentráltam ( amennyire lehetett persze ) Egyelőre marad minden a régi, az idei kitűzött feladat az elszállítás, hajótest újrafestés, beindítás, vizsga. Belülről csak a szükséges minimális munkák, hogy "emberi fogyasztásra alkalmas legyen". A többi a jövő zenéje. Mi Érdiek vagyunk, legjobban talán egy közeli kikötőhely kérdése foglalkoztat.

Gratula a hajódhoz, mindjárt megnézem, mivel lefényképeztem az összeset. Remélem, minél több meg lesz mentve belőlük.

Üdv.

Előzmény: vercsáj (21)
kuhrner Creative Commons License 2004.02.14 0 0 26
Vigyázz Malwin, jön a kanyar!
(bocs, ez egy hülye régi vicc volt)

szóval szia, köszi a gratulát! Amúgy teljesen egyetértek Veled, ami a vizi összeköttetést, ill. szárazföldi elázást illeti. De azért egy komoly (és nagyon szép)túra lenne egymást meglátogatni a vízen. Milyen buszt 'kerülgetsz'?
Üdv, Attila

Előzmény: MALWIN (18)
Mijo Creative Commons License 2004.02.14 0 0 25

Én tudok profi vízinépekről, kik részint az alutestek, részint a 'suhogósaranycsüngősök' miatt mégsem vettek részt, pedig pénzük ippeg lett volna rá :( ...
Utána kell ennek nézni.

Előzmény: vercsáj (22)
Mijo Creative Commons License 2004.02.14 0 0 24

Kedves ó- és újhajósok, ha valóban érlelődik bennetek egy bajai hajóstalálkozó lehetősége, akkor szívesen koordinálok a kérdésben. Hogy a nagy halfőző nap valójában alkalmas-e erre, így hirtelen magam sem tudom, bár ha figyelembe vesszük, hogy a szállás mindannyiótoknak adott, akkor még az is elképzelhető, hogy jó az ötlet.
Meglehetősen szoros kapcsolatban leledzem úgy e nap, mint más össznépi rendezvények szervezőivel, így ha egyetértéssel találkozik a javaslatom, átmustrálnám autentikus forrásokkal az ez évi jelentősebb időpontokat, melyekkel itt elétek tárva előrukkolnék.

A Tisza-Duna "átcsorgás" sem tűnik eretnekségnek (YU), és bár biztosan vannak köreitekben profi folyamiak, lenti kapcsolataimat szintén módomban áll felajánlani.

Üdv: Muity Mijo
Baja

eMM Creative Commons License 2004.02.14 0 0 23
Na ha víziaknamentesítésre lesz szükségem a kisdunán feltétlenül szólok Nektek boldog hajótukajdonosok.:)
Egyébként árverésként zajlott az értékesítés avagy kilóra árulták a hajókat, vagy?
Persze csak ha nem titok,mint kiderült kivülállóként érdeklődöm hisz nincs ilyen hajóm.
vercsáj Creative Commons License 2004.02.14 0 0 22
Az alumínium oxiddá történő átalakulása ill. annak időbeli ütemezése engem is érdekölne... Nincs erre vonatkozóan valakinek ötlete?
Előzmény: Mijo (12)
vercsáj Creative Commons License 2004.02.14 0 0 21
Szevasz Kuhrner!
A jegyzeteim szerint a te Csepeleid egykörösek meg a 004-é. A hajód belsejét mi a többihez képest 4-esre osztályoztuk. Sajna az enyém(037) csak 2/3. Megtartod az egyedien "korszerű technikát" benne?
Előzmény: kuhrner (17)
vercsáj Creative Commons License 2004.02.14 0 0 20
Szevasztok!
Én a 37-esre neveztem be. Remélem egy páran fenntartjuk a kapcsolatot. Én is szívemszerint megőrizném az eredeti formáját, de ez a családomban csak keveseknek tetszik (főleg a női szakág méltatlankodik).
Nagymaroson áll átalakítottból kettő.Egy öregúr építette át őket.
http://us.f1.yahoofs.com/users/3faaa0de_afdd/bc/My+Photos/__tn_/6dd7.jpg?phZpRLABIeN9JoVI
A bajai találka marha jó ötlet. Engem sem engedtek be tegnap, merhogy valakik elkezdtek a más hajóján molyolni.... Így a Molnár ales. leállította a látogatást, és új leltárt vesznek fel.
hajóvontató Creative Commons License 2004.02.14 0 0 19
Javasolnám Július másodil szombatját ha joltudom emelhetnétek a nép ünnepély és a halászlé fényét akár még program is lehetek a program füzetben .Bár nem tudom ehhez mit szólnak a szervezők. Mijó lehet jobban tájékozott ijetén dolgokban.
Milyen arányban vanak a naszádok között a halálra ítéltek és a hajóként továbbélők?
MALWIN Creative Commons License 2004.02.14 0 0 18
Szeva Kuhrner,
vitatkoznék veled.Mi az, hogy nem nagyon tudnátok egymást meglátogatni vizen? Tudtommal a Tisza a Duna mellékfolyója.Csak útlevél(sajnos) és elhatározás kérdése...
Amúgy a "száraz" látogatás is könnyen "elázott" állapotot eredményezhet...
Gratula a hajóhoz, és egy buszt kerülgetek, de nem bírom rászánni magam-és persze fáj a fogam valami vizialkalmatosságra, lehet?leg Baján.(Mijo! nézz félre!!)
üdv: Malwin
Előzmény: kuhrner (17)
kuhrner Creative Commons License 2004.02.13 0 0 17
Hali Mindenkinek! Itt az 542-023.

Úgy tűnik, hogy mi, -Dunaiak- és Tiszaiak kénytelen-kelletlen két táborra szakadunk majd, hiszen nem nagyon tudjuk majd egymást hajóval meglátogatni, csak szárazon. Persze ettől még egy csapat vagyunk. (remélem)
A Dunaiaknak: Van egy halovány igéretem, hogy tudunk kapni( bérelni ) egy kis vontatót, ami el tudná vinni vizen a hajóinkat. Sajnos az illető most síel és bő 1 hét múlva tudunk visszatérni a kérdésre.
Amúgy ma megpróbáltam bemenni a kikötőbe, de sajna nem engedtek be - egy főmufti ma reggel leállította a népünnepélyt - és csak szerződés, fizetés illetve átvételi jegy birtokában engednek be a biztonsági őrök. Remélem, nem fog addigra elfogyni a hajóm, meg a Tiétek sem...

A bajai, illetve éves AN-2 találkozó nagyon tetszik, mi biztosan ott leszünk, remélhetőleg hajóval.

Üdvözlettel: Attila

Mijo Creative Commons License 2004.02.13 0 0 16

Igen, Gábor, meg van, de minek :(... Akivel tavaly szándékunkban állt felújítani, sajnos váratlanul meghalt. Éppen tegnap voltunk hajójavításban profi bajai vasas szakikkal megvizsgálni, mielőtt bárkinek is felelősséggel kikínálnám eladásra. Sajnos falvastagságmérőt nem tudtunk vinni, de próbafúrásokat végeztek a hajótesten. A szakvéleményt még nem kaptam meg. Sajnos ma már közel sem olyan szép, mint fénykorában volt, családi kirándulóhajóként :(. Majd meglátjuk, úgyis hírt adok az elhatározásomról. Ha el fogom adni, egy életen át bánni fogom. Ez olyannak érték, aki maga építi újjá, és ehhez meg van minden eszköze. Ez sajnos nem én vagyok :(...

Üdv: Mijo

Előzmény: MALWIN (15)
MALWIN Creative Commons License 2004.02.13 0 0 15
Bocs, Mijo, még nincs semmi biztos, azért nem-de a többit majd ott.
A hajód megvan?
Előzmény: Mijo (14)
Mijo Creative Commons License 2004.02.13 0 0 14

Hát hogy nickek nem sok mindent képesek "felkarolni", ammán fix, de mi Gáborom, élő hús és vér pofák, már sok mindenre kaphatók vagyunk :)!

Ti komolyan gondoljátok, hogy nyárra forgalomba helyezett gépekké válnak a most megvásároltak ...?

Gábor, egyik Bajás topicban megszólítottalak, hogy a Sopron behajózás és egyebek részleteit időben egyeztessük, hogy lássék, mire lészen mód és lehetőség, de rá se bagóztál.

Mijo

Előzmény: MALWIN (13)
MALWIN Creative Commons License 2004.02.13 0 0 13
Szeva Guberavera, az a bajai AN2-es tali izgalmas ötlet...
Van itt egy Mijo nevű nick, aki partra vetett bárkaként vergődik hajózás nélkül:-))Ő alighanem felkarolja majd a kezdeményezést, amit én is maximálisan támogatok!
(Lelki szemeim előtt lebeg a kép, ahogy feltűnik a Sugó kanyarulatában a Sopron, mögötte mint a kiscsibék az AN2-esek...nem akármilyen kép lenne, az fix!
Előzmény: guberavera (8)
Mijo Creative Commons License 2004.02.13 0 0 12

Üdv az új hajóstársadalomnak!
Szakik mondják, az alu elöregedik, és hát ez ....
Mi igaz ebből?

Nincs senki, aki valamivel részletesebben beszámolna a történésekről, mint autentikus forrás?

Hali: Mijo

mrkokusz Creative Commons License 2004.02.13 0 0 11
bocsi..
ez 2*ment... :) csak fagytam...
Előzmény: mrkokusz (10)
mrkokusz Creative Commons License 2004.02.13 0 0 10
Hali!

nekunk is lett egy naszad... mi sem bontásra vettük... hanem a kerdbe egy ideig. amig meggyogyul, aztan vizre fel.

Hogy fogjatok elvinni? mi a tiszatora akrjuk vinni...

remelem tobben leszunk itt a forumon.

üdv
kokus

Előzmény: LUCzI FERencz (3)
mrkokusz Creative Commons License 2004.02.13 0 0 9
sziasztok!
mi is "nyertünk" egyet... hogyan lehet onnan elvinni? ja a cél a ladikkal, hogy javítás és irány a víz. pontosabban a tisza tó. addig a kertbe :)
Előzmény: guberavera (8)
guberavera Creative Commons License 2004.02.13 0 0 8
Sziasztok,
Modjuk most nyáron Baján legyen a "hagyományos" AN2 találkozó, jövőre meg esetleg Regensburgban. Ami az átépítést illeti, én az új kormányállás híve vagyok. A jelenlegiből ugyanis nem lehet kilátni. Persze stílusban meg kell őrizni a vonalvezetést, vagy az egész meglévő felépítményt leszedni. Szóval nagy kaland már a felújítás is.

muggli Creative Commons License 2004.02.13 0 0 7
Félve és csak csendesen vetem fel a dolgot, de mindent időben kell elkezdeni, tehát: nyáron egy "flottila-tali"? Akár valami sajtó visszhanggal?
muggli©
Előzmény: kuhrner (5)
Bócman Creative Commons License 2004.02.13 0 0 6
Hurrá!!
És gratula!!!

Technikai jelleggel javasolnám, hogy nagyon gyorsan menjetek be ahhoz az úriemberhez, aki a szerződéseket köti, és kérjétek meg rá, hogy segítsen a kapcsolattartásban, illetve minden hajóra fessétek fel a topik linkjét!! Persze valami olyan helyre, amit amúgy is kaparni - festeni kell majd!!

Előzmény: kuhrner (5)
kuhrner Creative Commons License 2004.02.12 0 0 5
Üdvözlöm én is a "sorstársakat"!
Én az 542-023 gazdája vagyok/leszek. Az biztos, hogy a hajómat nem fogom feldarabolni, vagy átalakítani, szeretnék eredeti állapotában hajózni vele. Remélem, hogy összejön majd egy jó kis társaság, ahol megoszthatjuk élményeinket és problémáinkat is. Nekem pl. van darus cég az ismeretségi körömben, meg fogom kérdezni Őket és közzéteszem majd.

Üdv, Attila

Zoltika Creative Commons License 2004.02.12 0 0 4
Majd egy magánmailben tájékoztass, hogy Neked milyen aknásznaszádot sikerült vásárolnod? O:)))
Előzmény: jakyg (-)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2004.02.12 0 0 3
Sajnos legtöbben mint hasznosítható szinesfémet vették meg.

Egyébként, a Balatont máris el lehet felejteni. Az a gyanúm, hogy térdig érő szakállt növesztenél, mire oda üzemeltetési engedélyt kapnál, tekintve, hogy onnan még a motorcsónakok is ki vannak tiltva.

Mindenesetre az átalakítást illetően lenne egy-két ötletem, de mindegy, nincs ilyen hajóm, mostmár nem is lesz, és kész.

muggli Creative Commons License 2004.02.12 0 0 2
-Uff!-mondta az öreg indián, mire a kicsi fejest ugrott és oda-vissza átúszta a folyót. Ezt még kétszer eljátszották, de a harmadik alkalommal így szólt a kicsi:- Uffon moft má' maga if!
Jó vizet a gazdiknak!
muggli©
Előzmény: jakyg (-)
TAYFUN Creative Commons License 2004.02.12 0 0 1
Off:Végre egy hely ahol én lehetek az első hozzászóló))) Csepel motor és javítása szerelése ügyében keressetek bátran.

Tay

Előzmény: jakyg (-)
Simulacrum Creative Commons License 2004.02.12 0 0 0
Sajnos 0 aknásznaszádot sikerült szereznem az árverésen, pedig a Balatonon jó lehetne nyomni vele!! :D
Előzmény: jakyg (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!