Keresés

Részletes keresés

gmarc Creative Commons License 2006.04.21 0 0 11036

taxxx: Azt azért tegyük hozzá, hogy Drávafok és Középrigóc között nincs semmi, mivel a mrh.-eket megszüntették, így ha nem döcög végig rajta napi 3 pár vonat se, akkor az állapota rohamosan romlani fog (igen, van még hová romlani: a semmibe), és egy idő után követi a 49-es és a 64-es vonalat...

v_peti: a vezénylésnél nyilván a mozdonyvezetőkről és jegyvizsgálókról van szó, hiszen a vonalszakaszon semmilyen szolgálat nincs. Drávafokon valószínűleg még megmarad a rakodás egy ideig.

Előzmény: Törölt nick (11026)
v_peti Creative Commons License 2006.04.21 0 0 11035

Azt tudom.

Előzmény: Törölt nick (11018)
v_peti Creative Commons License 2006.04.21 0 0 11034

Ezekszerint a 62-es a Burma?

Hol van azon személyzet Sellye és Középrigóc között?

Azaz hol szűnik meg a szolgálat május 8-tól? Vagy a vonatszemélyzetről van szó?

Előzmény: FOMA (11014)
v_peti Creative Commons License 2006.04.21 0 0 11033

A Sellye-Villány szakasz megmarad.

Előzmény: Törölt nick (11023)
Gergo77 Creative Commons License 2006.04.21 0 0 11032
Ha jól értettem, nem tanár által szervezett túra lesz az (osztálybuli, nem pedig osztálykirándulás). Persze ettől még megszervezheti valaki, csak kérdés, egy 18 éven aluli diákot mennyire vesznek komolyan. Sok szempontból kevesebb joguk van, mint egy eltávon lévő börtönlakónak.
Előzmény: olcsolemezek (11031)
olcsolemezek Creative Commons License 2006.04.21 0 0 11031

Egy csoportos utazásnál alap követelmény, hogy tanárbácsi előre bejelenti az utazást, akár busz, akár vonat, és előre megveszi a jegyeket is.

Ha busszal mennek, előre megveszi a 20 jegyet a Népligetnél. Ha vonattal, akkor a legközelebbi állomáson. Talán még +kocsit is kap. Láttam már erre is példát.

Ha ez nem így csinálja, akkor a diákok verjék agyon még indulás előtt.

Erről ez a véleményem. Ha szivatja magát az egy dolog. Ha szivatja az egész osztályt és a többi békés utast, akkor nem kell kímélni. Egy diplomás embernek tudnia kell gondolkodni, főleg, ha azért fizetjük, hogy másokat is megtanítson gondolkodni. Ha erre nem képes, le kell váltani.

Előzmény: Gergo77 (11030)
Gergo77 Creative Commons License 2006.04.21 0 0 11030

"A Bp-Dunaújváros között közlekedő, mindenhol megállós busszal tudtok lemenni."

Mondjuk attól is függ, mikor akarnak menni, mert egyes időszakokban (pl. péntek kora este, szombat vagy hétfő reggel) erre a mindenholmegállós buszra az érdi 4-5 utas már alig fér föl, annyira tele van - ők meg 20-an vannak, ami már majdnem fél busznyi mennyiség. Igaz, van olyan időszak is (déltájban vagy késő este), amikor buszonként kb. 10-15-en utaznak rajta.

Vonatnál a létszám nem probléma, és a gyaloglási távolság se nagyobb számottevően, viszont el kell intézni a megállást Kulcsnál. Vagypedig átszállás Pusztaszabolcson, úgy viszont már tovább tart, mint busszal, feltéve, hogy a busz nem kerül dugóba Budapestről kijövetelkor, vagy a 6-os út körforgalmakkal való telítési munkálatai miatt.

Előzmény: olcsolemezek (11028)
olcsolemezek Creative Commons License 2006.04.21 0 0 11028

"mennyire messze van a vasútállomás a falutól"

"Sokan a buszt ajánlják"

A Bp-Dunaújváros között közlekedő, mindenhol megállós busszal tudtok lemenni. Ez óránként jár. A busz a 6-os főút kulcsi elágazásánál tesz le. A vasúti megállóhely ettől 200 m-rel van messzebb. Innen 5' gyaloglással eléritek a falu szélét. Itt vagy vártok a félóránként közlekedő buszra, vagy átgyalogoltok a falu túlsó végére, az még kb. 30' gyaloglás. Busszal 1-2-3 megálló, attól függ hova mentek.

"Illetve 20 főnél leszállónál meg lehet-e állítani a Dunaújvárosi gyorsot Kulcson?"

Emlékezetem szerint kétszer már előfordult ilyen. Meg kell próbálni a SZESZA-nál, és ha fentről elrendelik, akkor szólnak nektek is róla meg a vasutasoknak is.

Előzmény: tweety83 (11021)
Gergo77 Creative Commons License 2006.04.21 0 0 11025

"A szolgáltatás befejezési ideje: 2007. december 8."

Ezzel próbálják alátámasztani, hogy a személyforgalom IDEIGLENESEN szünetel majd??? Persze tudjuk, mit jelent az ideiglenes, a Lepsény-Tamási vonal, a nagytétényi villamos, az itt állomásozott oroszok példájából. Bicske-Fehérvár nem ideiglenesen szünetel amúgy?

Előzmény: gmarc (11022)
gmarc Creative Commons License 2006.04.21 0 0 11024
Barcs-Sellye között szűnik meg a személyforgalom.
Előzmény: Törölt nick (11023)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.21 0 0 11023

egy biztbergyárban dolgozó ismerősöm mondta, hogy siklós állomáson és máshol is a villáűny-sellye vonalon fénysorompót telepítenek. ezek szerint mégsem sznik meg.

gmarc Creative Commons License 2006.04.21 0 0 11022

A mostani közbeszerzési értesítő 17386. oldalától:

Autóbuszos vonatpótlás a 62-es vonal Barcs-Sellye szakaszára.

A szerződéskötés ideje: május 19.

A szolgáltatás kezdési ideje: 2006. május 20.

A szolgáltatás befejezési ideje: 2007. december 8.

A 62-esen tehát május 20-tól szűnik meg a személyforgalom. :-(((((((

tweety83 Creative Commons License 2006.04.21 0 0 11021

Hali!

Májusban megyünk le osztálybulira KULCS nevű faluba.  Kérdésem, hogy mennyire messze van a vasútállomás a falutól? (Sokan a buszt ajánlják) Illetve 20 főnél leszállónál meg lehet-e állítani a Dunaújvárosi gyorsot Kulcson?

Gergo77 Creative Commons License 2006.04.21 0 0 11020

A 65 éven felüli (meg a parlamenti képviselő, hadirokkant, meg egyéb nem túl népes "egyenlőbb" utascsoportok) az minek minősül? Fizető utas?

Mert hogy ő nem fizet az egy dolog, de elméletileg állambácsi kipótol valamennyit, kérdés mi alapján. (Forgalomszámlálás?)

Mondjuk már magánvélemény, de az ilyen ingyenutazósdit mindig marhaságnak tartottam, tekintve hogy az átláthatatlan viszonyok sose tesznek jót egy gazdasági tevékenységnek. Ilyen alapon inkább kapjanak a nyugdíjasok is 67.5-es kedvezményt, mint a diákok, vagy akár 90-est, akkor a kedvezményes részt hajszálpontosan ki lehet számolni, és be lehet nyújtani a számlát az állami költségvetésnek. A kifizetendő 32.5 vagy 10 százalékra jutó összeget meg osszák szépen ki a nyugdíjasoknak, oszt aki akarja, az utazik belőle, aki nem, az meg vesz rajta befőttet.

Úgy emlékszem, valamikor már felmerült ennek megvalósítása, és állítólag a pénztárak várható forgalomnövekedése miatt bukott meg (nincs annyi pénztáros). Na meg persze politikai okok miatt, de az már nem ide tartozik.

Előzmény: Törölt nick (11017)
v_peti Creative Commons License 2006.04.21 0 0 11016

Hol van (még) személyzet a Burmán?

Előzmény: FOMA (11014)
FOMA Creative Commons License 2006.04.21 0 0 11014
A Burmára május 8.-tól nincs személyzet vezényelve.
M40 120 Creative Commons License 2006.04.20 0 0 11012

Makóról Szentes felé naponta kb. 82x15% = 12 fő indul el a hat vonattal.

Legyél már egy kicsit nagyvonalúbb. :-)

Van az napi 20-25 fő is, 12 állítom kevés. 

Előzmény: Törölt nick (10972)
M40 120 Creative Commons License 2006.04.20 0 0 11011

Ugyanis dyz okfejtése azért hamis, a bakterok öszehaonlítása a közlekedési rendőrével, mert a bakter egyetlen fuvarozó társaságot szolgál ki a 40.000-ből, míg a közlekedési rendőr kiszolgálja mind a 40.000 fuvarozó társaságot, pluszz a 10 millió magyart is.

A bakter egy gazdasági társaság alkalmazottja, a rendőr az álam szolgája.

A bakter konkrétabban sorompóőr 4000 fuvarozó társaságot szolgál és 10 millió magyart, mégis egy vasúti gazdasági társaság alkalmazottja.:-)

Pedig lehetne a "köz szolgája" is állami alkalmazottként, hol itt az igazság.:-)

Előzmény: Törölt nick (10977)
olcsolemezek Creative Commons License 2006.04.20 0 0 11010

Értve.

Bocs.

Előzmény: Gergo77 (11006)
Gergo77 Creative Commons License 2006.04.20 0 0 11009

A legtriviálisabb, bár ma még nem legolcsóbb megoldás a kijelzők telepítése az állomásokra, buszmegállókba. Az elektronikai eszközök árának folyamatos csökkenésével, és ha Magyaroszrágon is áldoznak majd pénzt és figyelmet az utastájékoztatásra, akkor ez megvalósulhat.

A vicivonalakon egyébként amúgy is sokat gondolkodtam, mi okozza a magas fixköltséget. Tekintve, hogy ha nagyon akarjuk, akkor megoldható egyetlen tisztelgőgép nélkül (rugós váltók + forgalmilag szükséges helyeken távvezérlés), kalauz nélkül (lásd Kőszeg), a BZ vezér költsége meg nem nagyobb, mint egy buszvezetőé, és a BZ fogyasztása se nagyobb (talán), mint egy buszé. A sínek állagfenntartása lenne ennyivel drágább, mint az aszfaltúté?

Előzmény: gabor144 (11005)
Gergo77 Creative Commons License 2006.04.20 0 0 11008

Gondolom az dönti el a kérdést, hogy hány utas hova akar menni. Mert az nekem valószínűnek látszik, hogy a legnagyobb tömeg Pestre megy, azokat meg talán hatékonyabban be lehet hozni úgy, hogy kivisszük őket az állomásra a pesti gyorshoz (különös tekintettel a Budapestre való közúti bejutás viszontagságaira). Nyilván ehhez feltételezem, hogy pesti gyors létezik, vagy ha nem, akkor indítanak.

Azokat egy ilyen rendszer nagyban megszívatná, aki a szomszéd faluba vagy a közeli kisvárosba akar menni, azaz valószínűleg tiszta formájában nem is valósulhat meg amit írtam.

Ennek ellenére tartom, hogy sok múlna a MÁV-Volán összehangoláson és a különböző közlekedési eszközök értelmes együttműködésén... Hiányzik nekem az a láncszem, hogy a busszal jól ellátott területekről színvonalasan átülhessek vonatra és viszont. Csak nekem hiányozna?

Egyébként egy összesített menetrendi keresőre (Elvira + menetrendek.hu) is gondoltam már jópárszor, amikor busszal jól ellátott területről vasúttal jól ellátott területre akartam utazni (nem Bp-re gondolok). Hol célszerű átszállni? Melyik csatlakozás a legoptimálisabb? Hol van közel a busz a vasúthoz, és hol messze? Ma az optimális verziót csak hosszas keresgélés, rengeteg verzió elemzése után tudja az ember kihámozni.

Gergo77 Creative Commons License 2006.04.20 0 0 11006

{OFF}

Azért, mert az én esetemet tovább bonyolítja, hogy rendszerint nem Budapestről, hanem Érdről járok Dunaföldvárra és vissza, Érdre pedig csak egy-két távolsági jön be, ezért általában a Bp-Dújváros sokhelyenmegállós járatot kell használnom. És az átszállás rendszerint az Érd-Dfvár iránynál problematikus, ti. pepitában vannak Dózsát nem érintő helyközi, és autóbuszállomást nem érintő távolsági buszok - viszont az ember sose tudhatja, hogy melyik mennyit késik, ergó hol célszerű leszállni. Ez különösen akkor kellemetlen, ha közel egy időben megy busz innen is meg onnan is, de ha rossz lóra teszek, akkor a másikhoz már nem tudok átérni, utána meg várhatok mondjuk egy órát a következőre, ami különösen hideg időben a Dózsánál tud "kellemes" lenni.

Azóta egyébként javult a helyzet, amióta wapon is meg tudom nézni a menetrendet. Előtte az érdi forgalmi irodában hiába érdeklődtem, úgyse tudták megmondani, honnan indul a csatlakozásom Dunaújvárosban. "Az nem Volánbusz terület" - hangzott a válaszuk. Szóval az Alba Volán az már nekik nem Magyarország?

{/OFF}

Hozzáteszem, a vonat iránti szubjektív elfogultságomat erősíti, hogy Érd-Dföldvár és vissza viszonylatban az említettek miatt jobban érvényesülnek a vasút előnyei, szóval amikor van vonat, akkor azzal járok. És sajnálom, hogy nincs több.

Előzmény: olcsolemezek (11004)
gabor144 Creative Commons License 2006.04.20 0 0 11005

Szerintem a vici vonalakon a legtöbb helyen ma sem mondják be a késést, mert "tisztelgőgép" ma már vonalanként alig pár helyen van.

Egyébként ma már erre is lenne megoldás. A mobil szinte mindenkinek a zsebében ott van már, csak a diszpécser telefonszámát kell kiírni a megálló oszlopára. Ha annyian hívnák a diszpécsert, hogy nem lenne ideje érdemi munkára, akkor el tudok képzelni valami automatizált rendszert is, mondjuk valami SMS hírszolgálat regisztrált utasoknak, GPS-es járatkövető rendszer alapján késésinfó és hasonlók. Nem kell bácsinak ülni a megállóban, azért, hogy infója lehessen a várakozónak.

Persze ha munkahelyek megtartása a cél, és a politikának megéri ez a költségeket, akkor megtartható a vici vonal állomási személyzettel, foglalkoztatási célból.

Előzmény: Gergo77 (10995)
olcsolemezek Creative Commons License 2006.04.20 0 0 11004

OFF:

"Próbálj meg dunaújvárosi átszállással menni. Az egy külön sztori, micsoda hercehurca szokott lenni amiatt, hogy hol a Dózsa mozinál, hol az autóbuszállomáson állnak meg a buszok."

Ezt nem értem.

Ha helyközivel mész, akkor miért nem jó az autóbusz-állomásról induló járat? Ha átballagsz a Dózsa mozihoz, akkor miért nem Földváron szállsz fel az onnan jövőre?

Ha távolságival mész, akkor ugyanúgy felszállhatsz a helyből indulóra a Dózsa mozinál.

ON

Előzmény: Gergo77 (11001)
FOMA Creative Commons License 2006.04.20 0 0 11003
Stimmel. Pécs-Budapest viszonylatban csak a Volán-szabadjegyesek, valamint Grimbi és Alkaa olvtársak utaznak busszal.:-)
Előzmény: Törölt nick (10999)
Gergo77 Creative Commons License 2006.04.20 0 0 11002

"A vasút nem szívesen egyeztet a Volánnal menetrendet, mert a kötelező, minden év aug-szeptemberi egyeztetéseken hiába mondja meg a vasút a volánnak, hogy mikor jön a vonat, mire a nyomdából kijön a vasúti menetrend, már nem akkor érkezik, nem akkor indul és évente is van min. három menetrend módosítás."

Ez is igaz - de azért a Volánnál se minden fenékig tejfel. Érd, helyi közlekedésben a Volán járatai gyakrabban változnak, mint a vasút (pedig valljuk be, a MÁV-ot ebben nem könnyű lepipálni). És csodák csodája, mindig sikerül úgy időzíteniük a buszjáratot, hogy 3-5 perccel késse le a pesti vonatot, de a saját helyközi járataikkal is nehezükre esik az összehangolás.

Mondjuk én tudok jópár elővárosi vonatot, amikkel ha nem is 10, de az Érdre költözésem óta eltelt 9 éve ugyanakkor járok. Leszámítva kb. 2 évet, amikor a Déliben 5 helyett 6 perces követéssel indultak a vonatok, akkor +/- 3 perc volt az eltérés a megszokott menetrendhez képest.

A pécsi buszokat illetően ezek szerint tévedtem a földvári tömött buszok optikai csalódása miatt - hogy áll a vasút modalsplitje más nagyvárosok és Bp közötti közlekedésben?

(bocsi az enyhén offért, ez már inkább fővonalas téma)

Előzmény: Törölt nick (10998)
Gergo77 Creative Commons License 2006.04.20 0 0 11001

Talán nem derült ki világosan a hozzászólásomból, de ez az egymással együttműködő, egymásra épülő busz-vonat rendszer nyilván nem csak a volános, hanem a mávos szolgáltatás javítását is magában kell, hogy foglalja. Ha azt írom, hogy egy vasútvonal csak jó kihasználtság (magas utasszám) mellett lehet fenntartható, abból implicite következik, hogy több vonatot kell járatni az adott vonalon a mostaninál, és jobban meg kell szervezni a csatlakozásokat.

Természetesen nem állítom, hogy ez könnyen, gyorsan, és pláne olcsón megvalósítható. De talán ebbe az irányba kellene gondolkodni a jövőt illetően.

Ami viszont a konkrét példákat illeti, személyes tapasztalat alapján írom, nyilván szubjektív, de igyekeztem nem elfogult lenni (pl. Dföldvárról Pécsre én se utaznék vonattal, az már a fanatizmus kategóriája).

Vegyünk egy példát:

Indul a vonat Dföldvárról 17:24-kor, Bp Déli 19:28. Ez pontosan 2:04 menetidő.

Indul a vonat Dföldvárról 06:08-kor, Bp Déli 08:03. Ez pontosan 1:55 menetidő.

Igen, tudom, hogy ezzel ki is fújtak a jó példák. De lásd az első bekezdést. Az említett menetidőket nézve technikai akadálya nem lenne a szolgáltatás javításának, HA LENNE megfelelő számú (értsd: a vasúthoz odafuvarozott és a vasúti szolgáltatással elégedett) utas. Itt kellene keresni a vasút számára a kitörési pontot.

{OFF}

Busszal 1:35-1:45? Igen, a közvetlen járat. Ha fölférsz rá (ugyebár jó messziről szokott jönni mindegyik - ülőhelyet, csomagtartó-helyet már szóba se hozom), és ha nem kerül dugóba, pláne a Budapestre bejövetelnél. Ez 30-40 percet is képes rárakni, rendszeresen - és az M6-os se fog segíteni rajta, tekintve, hogy az is csak az M0-ig fog érni.

Próbálj meg dunaújvárosi átszállással menni (ugyebár a vonat esetében is át kell szállni, tehát jogos az analógia). Az egy külön sztori, micsoda hercehurca szokott lenni amiatt, hogy hol a Dózsa mozinál, hol az autóbuszállomáson állnak meg a buszok (pedig nem lenne nagy időveszteség mindegyik busznak érintenie a buszállomást, ca. 5 perc kitérő), és ha nem vagy megfelelően felkészülve buszmenetrendből és csatlakozásokból, akkor borítékolható a csatlakozásmulasztás, főleg késések esetén.

Szóval lehet busszal is jóval 3:00 fölötti menetidőt produkálni, ha éppen peched van, és ami a szép az egészben, hogy sokszor kiszámíthatatlan (ugyebár közúti forgalmi helyzet).

Na meg a menetrendnél korábban elinduló buszok is törtek már épp elég borsot az orrom alá. Mielőtt megkérdezed: nem a végállomásról, hanem köztes megállókból. Például Dunaföldvárról vasárnap este a 19:30-as Gyula-Dunaújváros járat. Eddig kétszer. 10-12 perccel. Az utolsó, amivel aznap Pestre lehet jutni, 22:00 órára (2:30 menetidő).

{/OFF}

Szó ami szó: tudom, mik a magyar realitások, és tudom, hogy amit írok, elég nagyívű elképzelés. De meg vagyok győződve róla, hogy távolsági vasútból és helyközi buszból lehetséges egy a mainál jóval színvonalasabb, és talán gazdaságosabb tömegközlekedést összerakni.

Ami a topic eredeti témáját illeti: sajnos a legkisebb forgalmú mellékvonalakat egyre inkább úgy néz ki, semmi nem mentheti már meg a pusztulástól... élvezzük ki őket addig, amíg még léteznek!

Előzmény: olcsolemezek (10997)
olcsolemezek Creative Commons License 2006.04.20 0 0 10997

"Saját rossz tapasztalatom, hogy pl. Dunaföldváron ahhoz a napi néhány vonathoz sem képesek 1 db helyi buszt kijáratni a központból a város szélén fekvő vasútállomáshoz, pedig ha könnyű lenne kijutni a vasúthoz, akkor még mai állapotában is épkézláb alternatíva lehetne a Pestre jutáshoz a 6-os úton számtalanszor dugóba kerülő, hétvégeken reménytelenül túlzsúfolt távolsági buszokkal szemben."

Alternatíva lenne? Napi 4-5 vonat? Szemben az óránként közlekedő gyorsjáratokkal? Ezt komolyan gondolod? Vonattal 2ó 0p--3ó 20p , busszal 1ó35p a menetidő. Hol itt az alternatíva? A vasúti menetidőhoz számolj hozzá még 15' buszozást a vasútállomásig és 5-10' jegyvételt, felszállást. 2,5óra alatt nem jutsz fel Pestre.

Ha átadják mégre az M6-ost, akkor azon még 15-20' rövidebb lehet a menetidő. Miközben a 40a + 42 vonalon egyre több sárga tábla lesz kirakva.

"a napi néhány vonathoz sem képesek 1 db helyi buszt kijáratni a központból a város szélén fekvő vasútállomáshoz"

Szerinted kinek a költségén kellene járatni ezeket a buszokat? MÁV? Volán?

Fizetnél érte +200Ft-ot? Annyiból már Dunaújvárosig megvan a jegyed, ha diák vagy, akkor Ercsiig.

"Pécs-Bp viszonylatban rengetegen utaznak busszal, pedig ott valószínűleg ekkora tömeg vasúti szállítása előnyösebb és gyorsabb is lehetne "

Volán: 4ó 0p -- 4ó 25p menetidő

MÁV: IC-vel 3ó

Gyorsabb, ez tény.

Akkor mégis miért van tömeg a buszon? Kényelmesebb, mint az IC szerelvény? Nem. Szerintem u.a.

Olcsóbb? Nem.

Akkor miért mennek busszal a népek?

Talán azért, mert amit Te látsz Dunaföldváron tömött pécsi buszt, azok nem mind Pécsen szálltak fel, hanem a közbenső 20 településen, ahová nem nagyon jár vonat.

Dunaföldvárról akár Paksra, akár Dunaújvárosba leginkább Bp-Pécs távolsági buszokkal lehet eljutni, amikre persze alig lehet felférni a rajtuk szorongó távolsági utasoktól és csomagjaiktól, helyközi jellegű buszközlekedés meg alig van arrafelé.

Dunaújvárosba munkanapokon 62 járat megy. Ebből 23 a távolsági. Durván az 1/3. Miért is nem lehet helyközi járattal eljutni Dunaújvárosba? A napi 40 helyközi járat neked az 'alig' ?

logikus lenne akár egy olyan megoldás is, hogy a környékről helyközi buszok összeszednék az utasokat, és a dunaújvárosi vasútállomásig vinnék őket, a pesti gyorshoz csatlakozva.

A napi 2 gyorvonatra gondolsz? Hát annyihoz biztosan érdemes már utasokat hordani. A helyközi buszok Dunaújvárosban az autóbusz-állomásra futnak be. Onnan óránként indul helyből indulós járat Bp-re, csúcsban 20'-ként. Ülőhelyed garantált, mert ez helyből indul. Ehhez jön még a 15 gyorsjárat, ami nem érinti az aut.áll-t, hanem a városközpont másik felén áll meg.

Előzmény: Gergo77 (10990)
Gergo77 Creative Commons License 2006.04.20 0 0 10996

"Ki rendeli meg a szolgáltatást? Miért ilyet rendel? Vagy miért fizet ezért (közszolgálati támogatás)?"

Tény, hogy sokminden úszik el a pénzen. Sokminden meg azon, hogy a MÁV meg a Volán is a saját szakállára dolgozik (néha még a különböző Volánok egymás ellen is), és eszükbe se jut összefüggő rendszert alkotni mindkettejük (autóval szembeni) versenyképességének javítása érdekében. Pedig van egy olyan érzésem, hogy a magyar tömegközlekedés, benne a vasút, kiútja az utasvesztésből az ésszerű egymással való összehangolás lenne.

Ha minden társaság csak arra hivatkozik, hogy "ezt nem a mi dolgunk finanszírozni", akkor saját maguk alatt vágják a fát...

Előzmény: Törölt nick (10994)
Gergo77 Creative Commons License 2006.04.20 0 0 10995

Na igen, de az a buszvezető egymaga nem fogja bemondani az összes megállóban, hogy 20 percet késik - jó, tudom, talán ez nem tartozik a leglényegesebb kérdések közé, de én már sokat idegeskedtem amiatt, hogy kimentem a megállóba 10 perccel a menetrend szerinti indulás előtt, és amikor fél órával később se jött a busz, dilemmázhattam azon, hogy vajon elment-e korábban (gyakori Volán sajátosság), vagy olyan sokat késik. Azért a "tisztelgőgépeknek" megvan az az előnye, hogy egyrészt nem hagyják hamarabb elmenni a vonatot, a késésekről meg legalább többnyire tájékoztatják az utasokat.

Előzmény: Carpy (10992)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!