Keresés

Részletes keresés

Katana750 Creative Commons License 2018.07.17 -4 1 52912

Pénztárcabarátság ügyében szerintem csak a magad nevében kéne nyilatkozni! Mindenkinél más az az ár amit elfogad és korrektnek gondol.

Előzmény: kékiszony (52909)
keca043 Creative Commons License 2018.07.17 0 0 52911

Sziasztok! Megérkeztünk Nesebárba! :) Van pár probléma a szállodával A szobánk nem az amit megbeszéltünk..:( Ilyenkor mi a teendő?  Tudna vki tanácsot adni,hogy őrzött parkolót hol találnék nem túl drágán? A Nessebar Beach Resort Hotelben vagyunk..Ha esetleg vki u.itt volt mostanában,mi volt a tapasztalata? 

BSZ2018 Creative Commons License 2018.07.16 -5 1 52910

Kedves kékiszony!

Elárulom neked, hogy 2 éve a Golden Rainbow-ban voltunk, a booking.com-on foglaltam a szállást, ellátás nélkül, ott a helyszínen tudtuk meg az All inclusive lehetőséget a Burgas Hotelben. Mivel mi a bookingon keresztül mentünk, és nem "rajtuk keresztül"  ezért  tőlünk 20 eurot kért az a göndör hajú srác fejenként naponta az All incl.-ért, a gyermekünknek 15 euro volt, aminek a minősége meg se közelítette a mostani Iberostaros ellátásunkat. Plusz a wifivel is lehúzott rendesen a srác, ami hol működött, hol nem-leginkább nem. Az Iberostarban a wifiért sem kellett külön fizetni, és mindig mindenhol tökéletes erősséggel működött. 

A lényeg, hogy ha mindezt összeadom, most az Iberostarban 30.000 Ft-tal került többe a nyaralásunk, és a színvonal klasszisokkal jobb, mint a GR. Azt kaptuk a pénzünkért, amit szerettünk volna, és ha a GR 4 csillagos, akkor ez 8 csillagot érdemelne.

Nekem az a véleményem, hogy nem mindig az a drága, ami többe kerül. Ha csak egy hiányosságot is fel tudsz sorolni egy nyaralás alatt, az már nem az igazi. Az Iberostarban nem tudtam semmit kifogásolni, ha akartam volna sem. 

Előzmény: kékiszony (52909)
kékiszony Creative Commons License 2018.07.16 0 3 52909

Valóban azt kapja a vendég, amit befizetett, de az lenne a furcsa, ha nem így lenne, hiszen min.kétszeresébe kerül az 1 heti nyaralás ebbe a szállodába, mint a többi hasonló csillaggal jelzett szállodába ALI ellátással. 

Továbbá nagyon kedves vagy, hogy ajánlod mindenkinek, de azt hiszem, nem éppen pénztárcabarát szállodát ajánlgatsz!

Előzmény: BSZ2018 (52905)
gambl-R Creative Commons License 2018.07.16 0 0 52908

Szánd rá magad egyszer a repülésre + Törökországra!

Nem fogod megbánni! :)

Előzmény: kismolotov (52906)
gambl-R Creative Commons License 2018.07.16 0 0 52907

Meg tudom erősíteni!

Na, ez a szálloda valóban olyan, ahol nem érhetnek meglepetések! Max. kellemesek. :)

Előzmény: BSZ2018 (52905)
kismolotov Creative Commons License 2018.07.16 0 0 52906

Ez így igaz. Tavaly pl. Primorskóban (az északi parton) egy háromcsillagosban voltunk 200-m a víztől. Csak reggelivel, de az mindig szuper volt, takarítás, törülköző, ágynemű csere teljesen rendben. A házigazda, vagy gondnok (legalábbis annak látszott, ő irányította személyzetet) nagyon segítőkész, sokat dumáltunk. Viszont az idén oda már szabad foglalás nincs, csak szombattól szombatig. Ezek szerint beálltak valamilyen rendszerbe, mert ha jól láttam a honlapon valami cseh, vagy szlovák a tulajdonos, és csak onnan indulnak a turnusok.

Törökországgal csak az a bajom, hogy messze van, legalábbis autóval, mert én megszállottan ragaszkodom az autóhoz, meg ami 1200 km-en belül van autóval. Így maradt Horvatska, Montenegro, Görög, Bulgária. Ja, vagy háromszor voltam Romániában a régi Mamaia részen, meg alatta.

Előzmény: szeredőci maxval bircaman (52904)
BSZ2018 Creative Commons License 2018.07.16 0 0 52905

Sziasztok!

Két napja érkeztünk haza az Iberostar Sunny Beach-ből, nagyon szuper a szálloda, az All Inclusive messzemenően felülmúlta várakozásunkat (garnéla, kagyló, és rengeteg hal minden nap). Ajánlom mindenkinek!!! Kedvesek, mosolygósak, ragyogó tisztaság van mindenhol! Reggel 7-kor értünk oda (a booking azt írta, hogy 14 órától lehet elfoglalni a szállást), azonnal megkaptuk a szobát, mehettünk reggelizni. Maximálisan elégedettek vagyunk, mindenben a minőséget nyújtják, tényleg nagyon klassz volt.

Visszafelé a szerb-magyar határon 2 órát vártunk, egyébként maga az utazás is jó volt, szinte végig autópálya van. 

szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.07.16 -3 0 52904

Szeredőcön élek folyamatosan 2007 augusztusa óta.

Semmi gond a különböző szintű idegenforgalmi szolgáltatásokkal, ha előre tudható milyen a szint. A gond akkor van, ha negatív eltérés van.

Én is voltam már mindenféle szinten szerte a világban: 6-csillagos szállótól szakszervezeti üdülőig. A szakszervezeti üdülőben az ember örült, ha volt meleg víz a fürdőszobában, s nyilván nem számított semmi különlegesre. A 6-csillagosban meg tudta, homár is van a svédasztalon, meg kaviár. Mind a 2 rendben van, a maga helyén.

A bulgáriai helyzettel a gond az, hogy abszolút zsákbamacska. Ami 5 csillagnál kevesebb szintű ott bármi lehet, előre nem tudható. S ami idén jó, az jövőre lehet, hogy nagyon rossz.

A tőkésosztály nagyon mohó, ez a fő ok.

A legtöbb bolgár inkább Törökországba megy, mert ott az adott csillagszám alapján tudható mi lesz, s még olcsóbb is, mint BG-ban.

Előzmény: kismolotov (52902)
János 2 Creative Commons License 2018.07.16 0 0 52903

Ez egy drága út volt es rossz ido. Ilyenkor semmi sem jo ezt embere válogatja. Biztos voltak hibák a pénzéért mást várt.

Udv Janos

Előzmény: kismolotov (52902)
kismolotov Creative Commons License 2018.07.16 -1 0 52902

Ha jól emlékszem akkor te kint élsz, vagy legalábbis sokat vagy kint? Én életkoromra is tekintettel szerintem a magyar átlagnál jóval többet voltam a bolgár tengerparton és összességében elégedett vagyok. Elégedett voltam egyetemista, hátizsákos koromban is, meg mostanában is, már szállodai apartmanos helyzettel is. Igaz elfogadó egyéniség vagyok nem az a kákán is csomót kereső típus. Aludni van hol (volt jó és rosszabb is) aki meg az all'-on lovagol az az ő dolga, én legfeljebb reggelis szállást vettem igénybe, mert aki ott éhen akar halni annak egyéb baja is van. Van kaja és választék bőven. (na most jöhetnek azzal, hogy "igénytelen" vagyok)

Előzmény: szeredőci maxval bircaman (52901)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.07.16 -3 1 52901

Az én rekordom tavaly szeptemberben volt BG-Szerbia viszonylatban: 1 perc várakozás a bolgár oldalon, 4 perc a szerben. 

Hétköznap, reggel 7 óra, bolgár idő szerint.

Előzmény: kismolotov (52900)
kismolotov Creative Commons License 2018.07.16 0 0 52900

Igen ez szinte kiszámíthatatlan. a BG-SRB határon hónaptól, illetve időszaktól függetlenül volt olyan, hogy 20 perc alatt átmentünk, volt, hogy 2-3 órás várakozás volt, akármelyik irányban.

A Román útvonal folyamatosabb haladást biztosít, de lassúbb. Sok település stb. 40 év tapasztalata alapján (ennyi idő alatt kb. minden második évben voltam Bulgáriában) éppen esedékes kedvem szerint választottam útvonalat, aztán vagy bejött vagy szívtunk.

Előzmény: Katana750 (52899)
Katana750 Creative Commons License 2018.07.16 0 0 52899

A vendégmunkás roham idején minden lehetséges. Ro. határos BG.-val. Ilyenkor ezt ki kell használni! Nem félni az új útvonaltól!

Előzmény: mbatvh74 (52897)
stevie-13 Creative Commons License 2018.07.16 -1 1 52898

Igyekszenek a legolcsóbban elállítani az ételeket, így a legolcsóbb alapanyagokat alkalmazzák. Csak bolti lekvárok vannak, aminek a gyümölcs tartalma kevés a cukor tartalma sok. Nincsen 100%os méz, hanem előre csomagolt dobozban, ahhoz hasonló, de izében merőben más termeket kaptunk. [...] Van itt coca-cola, fanta, sprite, tonic illetve ennek mondott gépi utánzatok, mely kinézetre tökéletes, de ízeben elmarad a valóditól. [...] A vacsoráról megmaradt hús pogácsát, másnap az ebédnél újra felfedeztük, de itt már burgonyával együtt volt tálalva. Vagy a cukkínibe töltött túros étel egyik nap meleg köret majd másnap hideg köretként volt kihelyezve. Az is furcsa volt számomra, hogy a bolti gyorsfagyasztott panírozott húspogácsát tettek ki.

http://hurrabulgaria.blog.hu/2012/09/08/egy_orok_dilemma_onellatas_vagy_all_inclusive

Előzmény: s_c_a_b_a (52892)
mbatvh74 Creative Commons License 2018.07.15 0 0 52897

Sziasztok!  Eddig kétszer autoztam Bulgáriába (Románia, Szerbia, Bulgária). Eddig mindig megúsztam a szerb bolgár határt. Sajnos csak  eddig..... Szombaton hajnal 4-kor érkeztünk meg a bolgár határra és 5 óra várakozás után már be is léptem Bulgáriába. Komolyan mondom, ilyet még nem láttam...... Reggel 9kor nem láttam a sor végét Dimitrovgrad-nal. Pedig 1-2 kilométerre el lehet látni a határtól.....  Remélem visszafelé nem lesz ekkora sor. Jó utaz mindenkinek!

szimla65 Creative Commons License 2018.07.15 0 0 52896

Szia!

Köszönöm a képeket.

Előzmény: Kispofi (52890)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.07.15 -3 0 52895

A bolgár idegenforgalmi tőkések szokása nem alkalmazni állandó személyzetet. A legjellemzőbb, hogy diákokat vesznek fel, ill. munkanélkülieknek ajánlanak munkát, munkaközvetítőkön keresztül. Minden esetben ideiglenes szerződéssel.

A bér mindig a bolgár átlag alatti. Azt hazudják az embereknek, hogy megéri, mert lesz borravaló.

Napi 10-12 órában dolgoztatják az emberek, csak 8 órát fizetve. Gyakran kirúgják az embereket, a ledolgozott idő kifizetése nélkül.

Mindennek a következménye a rendkívül alacsony minőségű kiszolgálás.

Előzmény: s_c_a_b_a (52892)
keca043 Creative Commons License 2018.07.15 0 0 52894

Sziasztok megesett már olyan dolog,hogy a szállodába 1-2 nappal később tudott menni,de vmilyen kompromisszumra jutott a szálloda vezetőjével,hogy maradhasson esetleg kedvezményes árért..? 

s_c_a_b_a Creative Commons License 2018.07.15 0 0 52893

A képek:

A hotelFűrdőkádRestaurant***Asztali szemetesMosogatás utánÍgy adták át a terasztBorravalóVaj 45%Sarokpánt

s_c_a_b_a Creative Commons License 2018.07.15 -1 2 52892

Ha kedveled az alacsony minőséget, akkor a Hotel Mena Palace**** a te helyed.

Elég hosszúra sikerült a leírás, de érdemes végig olvasni, ha esetleg a Hotel Mena Place-ba szeretnél menni. Ezt a helyet nem fogom többet kiválasztani az biztos. A leírás valóban megtörtént esemény alapján készült, nem kitaláció, csak akkor válaszd ezt a helyet, ha az átlagos minőség alatti ételekkel elégedett vagy.

2018 június végén egy hetet töltöttem el feleségemmel és két gyermekemmel a neszebari Hotel Mena Palace 4 csillagos szállodában melyet a Neckermanon keresztül foglaltunk le meg januárban. Repülős utat választottunk All Inclusive (AI) ellátással. Mindösszesen 2000 Eurot fizettünk ezért. Mivel 2017-ben is Bulgáriában voltunk (szintén a Neckermannal, de autóval és Albenában) és akkor maximálisan meg voltunk elégedve az ellátással, mert egy 5 csillagos szállodát választottunk. Tudtam, hogy az idén kiválasztott Hotel Mena Palace csak 4 csillagos hotel, de ekkora különbségre nem számítottam a tavalyi szálláshoz kepést.

Megérkezés : Sajnos aznap este esett az eső és eléggé eláztunk a transzfer során. A recepción egy hölgy várt minket, és a velünk együtt érkező többi családot, igy sorban állással kezdődött a nyaralás mert nem tudott mindenki egyszere kiszolgálni. A kulcsot átadta, a személyi igazolványokat pedig elkérte, hogy majd beírjon minket a nyilvántartásba. A londiner felvitte a csomagjainkat es elfoglalhattuk a szobát. Az 5. emeleten kaptunk helyet, mert itt vannak a családi szobák. Ez egy fürdőből egy nappaliból és egy külön halóból áll. A méretével semmi baj nincsen, ideális egy négy tagú család számára. Par perc alatt lecseréltük az elázott ruhánkat es siettünk le az ebédlőben, mert ugyan a vacsoraidőnek véga volt (kb 22 óra lehetett), de gondoltak ránk es készültek "vacsorával". [Azt a mai napig nem tudom felfogni, hogy egy kemény fedeles bőrönd cipzárján, a repülőből való kirakodás során, hogy a bánatba juthatott be annyi víz hogy meg állt a bőrönd sarkában.]
Amikor megláttam mi maradt a vacsorából, majdnem sírva fakadtam. Egy fajta löncs húsra hasonlító felvágottal találkoztunk , durvára szeletelt paradicsom, és csíkosan meghámozott, majd felszeletelt kígyó uborka kíséretében. Később hoztak ki kis kockára csomagolt vajat, melynek zsírtartalma 45%os volt, az íze pedig megegyezett egy olcsó margarinéval. (a normal tea vaj legalább 80%os, mi ilyet szoktunk vásárolni) Ezen kívül volt egy fajta szeletelt sajt. A kenyérből volt 3-4 fajta, de egyik sem volt friss (ropogós), nem csak az érkezéskor, hanem a többi napon sem. A négy csillago szállodák szoktak arra figyelni, hogy ropogós pékárú kerüljön az asztalra. A kecsketúró erezhetően csípös volt (savanyú) , nem tudtuk megenni. Az ital automatából lehetett csapolni alma, narancs vagy meggy levet, melynek gyümölcs tartalmát 5% alattira saccolom, kiengedés után hab réteg keletkezett rajta, az íze pedig leírhatatlan. L Sajnos ez a kommersz minőség maradt a további napokra is.
Az asztal közepén levő szemetes belsejéről helyenként lepattogott a festék és rozsdás volt, a viaszos vászon terítő pedig helyenként ragadt, attól függően, hogyan sikerül letorolni. Persze otthon a konyhában nekünk is műbőr terítőnk van, csak ünnepi alkalmakkor használunk abroszt, de azt csak mi használjuk és mi nem egy 4 csillagos szállodában lakunk, hanem egy vidéki családi házban. A továbbiakban pontokba szedtem össze az egyes szolgáltatásokkal kapcsolatos észrevételimet.
Személyzet: nagy része helyi fiatal, gondolom, nyári munkára vannak felvéve, az idősebb korosztály arcáról pedig látszik, hogy el vannak fáradva és idegen nyelvet biztosan nem tanultak és nem beszélnek. Mosolyt és kedvességet csak ritkán kaptunk.
Internet: noha a szálláshoz tartozik ingyen WIFI, gyakorlatilag annyira tele van hogy fel regisztrálni sem sikerült. Talán a recepción lehet használni, de én végig mobil neten tudtam csak internetezni. Az utolsó nap rákérdeztem, hogy a szobában miért nem lehet használni a WIFI-t, erre az volt a válasz, hogy csak a recepción és az étteremben biztosítják ezt a szolgáltatást. (Ezt a Neckermann nem közölte velünk.)
Étkezés: Az étkezés önkiszolgáló rendszerben történik, elég sok étel közül lehet választani , de a minőséggel vannak a problémák. Igyekszenek a legolcsóbban elállítani az ételeket, így a legolcsóbb alapanyagokat alkalmazzák. Csak bolti lekvárok vannak, aminek a gyümölcs tartalma kevés a cukor tartalma sok. Nincsen 100%os méz, hanem előre csomagolt dobozban, ahhoz hasonló, de izében merőben más termeket kaptunk. Nem várható el hogy bio minőségű élelmiszereket adjanak, de egy normál minőség elvárható lenne. Ha ez a színvonala egy 4 csillagos szállodának akkor milyen a szolgáltatás egy három csillagos esetén ?
Italok: Van itt coca-cola, fanta, sprite, tonic illetve ennek mondott gépi utánzatok, mely kinézetre tökéletes, de ízeben elmarad a valóditól. Az jutott eszembe, hogy a szálloda vezetés néhány ötletet a Zimmer Feri c. filmből vehetett. Erre jó példa az ételek újra hasznosítása. A vacsoráról megmaradt hús pogácsát, másnap az ebédnél újra felfedeztük, de itt már burgonyával együtt volt tálalva. Vagy a cukkínibe töltött túros étel egyik nap meleg köret majd másnap hideg köretként volt kihelyezve.
Az is furcsa volt számomra, hogy a bolti gyorsfagyasztott panírozott húspogácsát tettek ki. Másnaponta volt csirkecomb melyből nem tudtam enni, mert az íze borzalmas volt. Hiányzott róla a fűszer. Pedig itthon a Lidl-ben szoktunk vásárolni és azzal a csirkecombbal nincs problémám.
A „pincérek” feladata, hogy az asztalon hagyott tányérokat és evőeszközöket szedjék össze. A használt tányérokat nem a konyhába vitték ki, hanem egy kis kocsira gyűjtötték. A maradékot a kocsi egyik végén levő fekete zsákba kotorták, az evőeszközöket pedig a kocsi másik végén levő tartóba dobták bele, sokszor 40 cm távolságból, melyet kellemetlen zaj kisért. Mintha a zajjal kellett volna bizonyítaniuk, hogy ők rendesen végzik a munkájukat.
Mosogatás: Egyszer amikor elvettem a „tiszta” tányért a kupacból és beálltam a sorba, hogy szedjek a fogásokból érzem, hogy a kezem ragad. Mikor megnézem, látom, hogy majonéz van rajta. Ekkor megnézem a tányér alját ami meglepetésemre tocsog a majonéztől. Visszafordulok a tányér kupachoz és látom, hogy a felső tányér is tiszta majonéz. A mosogatás minőségellenőrzése igencsak hiányos, ha ilyen hibák simán becsúszhatnak. Szerencsére máskor nem fordult elő csak kisebb (gyufafej nagyságú) piszok foltokat találtam, amit kézzel sikerült levakarni.
Szoba: a külön halóban levő ágy mérete megfelelő, nekem fajt tőle a derekam az első napokban, de ezt nem neveznem hibának. A pótágy mérete nem éppen megfelelő, szerencse, hogy a gyerekek nem nagyobbak, mert akkor nem fértek volna el rajta.
Csodalatos nagy terasz tartozik a szobához, de nekünk a kinti asztalhoz mar csak 2 szék jutott mig a szomszédjainknak 4 db-ot kaptak.
A fürdőszoba tiszta, kaptunk elegendő törölközőt is. A sarokkádat egy nem derékszögű sarokba helyeztek el, a maradék hézagot pedig igénytelen megoldással pótolták ki, egyszerűen ronda volt. A kád csapja mozog a falban, szerintem ez új kora óta így lehet, igaz legalább nem csöpögött. A vízkövet nem túl gyakran szokták eltávolítani és a zuhanytartón is megjelent a rozsda. Az ajtó tokhoz tartozó pántot kézzel ki lehet emelni alul felül. Ezt akkor vettem észre amikor a fiam kétségbeesetten hívott, amikor a felső pánt kiesett es két kézzel tartotta a fürdő ajtaját, hogy el ne dőljön el. De ez lehet, hogy megint csak nem hiba, mert a szobaajtó is igy van rögzítve, azaz jobban mondva igy nincs. J
Borravaló: nem tudom, hogy a személyzet mekkora fizetést kap, de számomra furcsa, hogy az étterembe az ételek közé, egy 2 perc alatt elkészített, igénytelen és koszos, felül kivágott dobozzal és a rajta levő "Tip for hot kitchen" felirattal arra hívják fel a figyelmet, hogy illene borravalót adni.
Takarítás: csak egy nap kértünk, a takarító néni szépen kitakarított, lecserélte az ágyneműt és a törölközőket. Amikor a folyosón találkoztunk vele megköszöntük a takarítást, és mosolygott.

Hazafelé a repülőtéren a check-in pultnál a Neckermanos hölgy odajött hozzánk és kedvesen érdeklődött, hogy telt a nyaralás. Én pár szóban elmondtam, hogy nem voltunk megelégedve a szálloda éttermével. A hölgy közölte, hogy eddig senkinek nem volt vele problémája, ráadásul ők is oda szoktak járni ebédelni és nem fedeztek fel minőségi problémát. Megemlítettem, hogy ez esetben legyen kedves felkeresni az albenai Flamingo Grand hotelt, hogy legyen összehasonlítási alapja és hogy tudja mihez kell viszonyítani, mert az valóban egy kiváló hotel és étterem.

Az ott létünk alatt nem éheztünk, mert azért találtunk egy-egy dolgot ami ízletes volt, de az ételek nagy részére ez nem volt igaz. A gyermekeimet arra nevelem, hogy bárhol is egyenek, csak annyit szedjenek a tányérukra, amit meg is tudnak enni, ne hagyjanak maradékot. Sajnos ezekben a napokban nem tudtam nekik jó példát mutatni, mert sokszor a tányéron hagytam én is a felesleget. Még egy olyan egyszerű ételt mint a rántott tojás, sem sikerült ízletesre elkészíteni, így kénytelen voltam ott hagyni. (A bundás kenyér jó volt, így minden reggelire azt ettem.)

Az utolsó nap, miután az étteremben láttam egy táblát, rákérdeztem a recepción, hogy hány csillagos az étterem. A recepciós hölgy kedvesen elmondta hogy a szálloda 4, az étterem viszont csak 3. Ha így nézzük, akkor a fentiek nagy része elfogadható és nem is kellene miatta panaszkodnom, csak a Neckermann nem említette ezt az apróságot, és én végig úgy tudtam, hogy egy 4 csillagos étteremben ebédelek.

Köszönöm, hogy elolvastad hozzászólásomat, nekem az a legnagyobb tanulság, hogy a foglalás előtt ki kell deríteni, hogy szálláshoz tartozó étkezés eléri-e a szállás színvonalát. A jövőben erre rá fogok kérdezni.

Tulip990911 Creative Commons License 2018.07.15 0 0 52891

Sziasztok!

Augusztus 6-20-ig ismét Pomorie-ben leszünk, a Péter Cár utcában.

Ha lesz ott éppen valaki, összefuthatunk egy sör-masztika kombóra :)

Kispofi Creative Commons License 2018.07.15 0 0 52890

Ennek a szállodának két épületrésze van, ezért van két recepció. Nem mindegy, hogy hova szól a foglalás. Régen Nord és Süd néven volt megkülönböztetve. A Google Mapson nagyon jó utcaképet talász, lehet látni a bejáratokat is.

Előzmény: szimla65 (52889)
szimla65 Creative Commons License 2018.07.15 0 0 52889

Üdv!

Mi is ebbe a szállodába megyünk.Július 24.-én indulunk autóval,a Hercegszántói átkelőn(ez van közelbe).Nincs véletlen egy képed a szálloda bejáratáról,elejéről,a könnyebb beazonosítás miatt.

Előzmény: keca043 (52861)
Macivizió Creative Commons License 2018.07.15 0 0 52888

Elnézést a kései reagálásért!!!! Köszönöm a választ!!!!! Minden jót!!!

Előzmény: gy_cs (52835)
Palveva Creative Commons License 2018.07.14 0 0 52887

Szeretném megosztani Veletek Neszebári nyaralásomat. Ma jöttünk haza :) Kicsit féltünk Bulgáriától, kb. 30 éve voltunk Várnába, az még egy másik világ volt. Most szerintem minden szinte tökéletes. A Fekete tenger átlátszóan tiszta, Neszebárban nincs szemét, minden kapható olcsón. Minden sarkon lehet enni, inni. Kávéautomaták az utcán (itthon tuti szétberhelnék két nap alatt). A közlekedés kiváló és olcsó. Olaszországhoz hasonlítva ami ott 1 euro, az Bulgáriában 1 leva. Nagyon nem mindegy. Az Óváros nagyon rendben van, óvják, vigyáznak rá. Bár, a sok gagyiárus ott van. Repülőjegy kicsit drága, Wizzair kihasználja, hogy csak neki van járata, viszont 85 perc alatt ott voltunk. 

Szóval azt gondolom jövőre újra megyünk. Imádtuk minden percét :)

Katana750 Creative Commons License 2018.07.14 0 0 52886

Nekem is van személyes pozitív tapasztalatom a kerülővel. Hazafelé talán Lapovo után valahol van egy mátrixtábla amely előjelzi a belgrádi fizetőkapunál a várakozási időt. Nos, 2016 aug. valahanyadikán jól jött, hogy van választási lehetőség. A tábla 80 perc várakozási időt jelzett a Belgrád előtti kapunál. Én eggyel előtte lementem és 25 perc erdei kocsikázás után elértem a kerülőt. Azóta emlékeim szerint megduplázták a fizetőkapuk számát, úgyhogy nincs szükség ilyen kerülgetésre! 

szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.07.14 -3 0 52885

Tudom, hogy ez az általános vélemény. De az én tapasztalatom ezt nem erősíti meg, persze lehet, hogy csak épp szerencsém volt.

Előzmény: Tulip990911 (52884)
Tulip990911 Creative Commons License 2018.07.14 0 0 52884

Évek óta oda-vissza Belgrádon járunk keresztül.

Egyszer próbáltuk az elkerülőt, de soha többé nem megyünk arra.

A városon keresztül bármikor gyorsabb, voltam ott délben, délután, reggel is. A délutáni "dugó" is maximum 5-10 percet tett hozzá az időhöz.

Ha az elkerülőn beszorulsz valami lassú cucc mögé, na akkor nagyon megszívtad...

Előzmény: szeredőci maxval bircaman (52883)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.07.14 -3 0 52883

Én többször mentem arra. Hétköznap lassú volt tényleg, de amikor vasárnap mentem, akkor nem.

Szóval személyes tapasztalatot írtam le.

Előzmény: Katana750 (52879)
Tamás Gerencsér Creative Commons License 2018.07.13 0 0 52882

KÖSZÖNÖM!

Előzmény: Katana750 (52879)
Tamás Gerencsér Creative Commons License 2018.07.13 0 0 52881

KÖSZÖNÖM!  :-DDD

Üdv!

gertam

Előzmény: gy_cs (52878)
Tamás Gerencsér Creative Commons License 2018.07.13 0 0 52880

KÖSZÖNÖM!  :-DDD

Üdv

gertam

Előzmény: Tulip990911 (52874)
Katana750 Creative Commons License 2018.07.13 0 2 52879

Ez még annak fényében is marhaság, hogy te bevallottan csak kötözködni jársz ide! Legutóbb egy Air Kona buszt követve 03:59-kor érten be és 04:16-kor már vettem fel a jegyet a Belgrád-Nis pálya kapujánál. A félkész kőrgyűrűn 30-40 perc alatt jó ha eljutsz ugyanide.

Előzmény: szeredőci maxval bircaman (52869)
gy_cs Creative Commons License 2018.07.13 0 0 52878

Ígértem. Busz vonaltérkép, memetremd, fakultatív programok. Remélem megy mobilról.

szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.07.13 -4 0 52877

Én nem ismertem. Ez nagyon jó.

Előzmény: Tulip990911 (52876)
Tulip990911 Creative Commons License 2018.07.13 0 1 52876

Ha valaki nem ismerné, határállomási élőképek Szerbiában:

https://kamere.amss.org.rs/

Az előző dupláért bocs...

Tulip990911 Creative Commons License 2018.07.13 0 1 52875

Szia!

Hajó: www.fastferry.bg

Neszebar-Sozopol

Előzmény: Tamás Gerencsér (52872)
Tulip990911 Creative Commons License 2018.07.13 0 0 52874

Szia!

Hajó: www.fastferry.bg

Neszebar-Sozopol

Előzmény: Tamás Gerencsér (52872)
Marko61 Creative Commons License 2018.07.13 0 0 52873

Csütörtökön este érkezés a szerb-bulgár határra 16.30.Várakozás 3óra.

Tamás Gerencsér Creative Commons License 2018.07.13 0 0 52872

PANTOGRÁFOSAT!

KÖSZÖNÖM!!!

Üdv

gertam

Előzmény: gy_cs (52871)
gy_cs Creative Commons License 2018.07.12 0 0 52871

Üdv!

Már írták, lehet nem Neked, de nem kell bemenni Burgasba, reptérnél a Napospart felé közlekedő buszra kell felszállni. A jegy ára 7 leva körül van. Szozopolba több féle programra lehet befizetni, ha jól emlékszem, 82 leva a szárnyashajós, hogy csak vissza van-e lehetőség nem tudom. Ha nem jön közbe semmi, teszek fel képet a busz menetrendről és a programokról is.

Előzmény: Tamás Gerencsér (52870)
Tamás Gerencsér Creative Commons License 2018.07.12 0 0 52870

PANTOGRÁFOSAT!

2018. július 24-én hatan megyünk Burgaszba, illetve a Napospartra:

Néhány technikai jellegű kérdésem lenne:

A "BURGASBUS" oldalon (http://burgasbus.info/burgasbus/?cat=1) pár dolgot nem találok.
Lehet, hogy ÉN nem voltam elég alapos, kérem, hogy aki járatos a témában segítsen!
ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!

KÉRDÉSEIM (a buszos közlekedéssel kapcsolatosan, a jegyárak teljesárú, (felnőtt)utasra vonatkoznak)

1. Burgas Airport - Burgas Autóbuszállomás között mennyibe kerül a menetjegy?

2. Burgas Autóbuszállomás - Napospart között mennyibe kerül a menetjegy?
    (Itt kétféle útirány is van a: Sarafovo felé (végig a 9-es úton)

b: Kableshkovo felé.

3. Burgas Autóbuszállomás - Szozopol között mennyibe kerül a menetjegy?

KÉRDÉSEIM (a buszos közlekedéssel kapcsolatosan, a menetrendről) 

1. Napospart  - Burgas autóbuszállomás között mikor közlekedik autóbusz?

2. Szozopol  - Burgas autóbuszállomás között mikor közlekedik autóbusz?
    (a menetrendben nem találtam visszautazási időpontokat)

Végezetül egy egynapos kiránduláshoz kérném a tapasztaltak véleményét:

A Napospartról korán reggel Szozopolba mennénk autóbusszal, majd visszaútban hajóval jönnék, akár Burgasig, akár Neszebárig.

Van ilyen hajójárat?

Ha igen mennyibe kerül a hajójegy?

Esetleg van Neszebárból induló egész napos hajókirándulás, ami érinti Szozopolt?

Mivel mindhárom helyen (Napospart, Neszebár, Szozopol) geocahningezünk is, jó lenne patentra előkészíteni a projektet!

Minden segítséget HÁLÁSAN KÖSZÖNÖK, akár itt akár E-mailben (gertam@gmail.com)

SZÉPNAPOT!

Üdv

gertam

szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.07.12 -3 0 52869

Ha hétvégén mész, akkor teljesen mindegy: sőt talán gyorsabb a félig kész belgrádi elkerülőn menni.

Előzmény: Katana750 (52864)
keca043 Creative Commons License 2018.07.11 0 0 52868

Köszi szépen!! Neked is minden jót! És szép nyarat minden fórum társnak!! :) 

Előzmény: Katana750 (52867)
Katana750 Creative Commons License 2018.07.11 0 1 52867

Szívesen.  Jó időt kívánok!

Előzmény: keca043 (52866)
keca043 Creative Commons License 2018.07.11 0 1 52866

Köszi szépen!!! :) Közben Stevie is küldött 1 szuper linket!! Vhogy csak lejutunk mi is mint mindenki más :D 

Előzmény: Katana750 (52864)
stevie-13 Creative Commons License 2018.07.11 0 0 52865
Előzmény: gambl-R (52860)
Katana750 Creative Commons License 2018.07.11 0 1 52864

Ha Szabadka után felmész az E-75-re nem igazán lehet eltévedni. Belgrádnál a főváros elkerülésére buzdítanak a NIS, E-75 táblák, de szigorúan kövesd a Beograd irányt és a városban már újra meg fogod látni a Nis táblákat. Jóval rövidebb és gyorsabb a városon keresztül. Egyébként Stevie linkje nálam tökéletesen működik. Nem elsőre, de egyből felajánlja az útikalauzos írást, amire rákattintva mer elő is jön az aktualizált segítség. Szófia elkerülésénél az Svilengrad, Plovdiv irány a főcsapás és később a Burgas. 

Előzmény: keca043 (52863)
keca043 Creative Commons License 2018.07.11 0 0 52863

Köszi !!  Rendben akkor úgy lesz!! Szenvedek kicsit ezzel a google térkép útvonal tervezéssel..Nem tudom vki csinált már olyat,hogy telóra elküldte az útvonalat? Mert Én is átküldtem és meg is jött,de nem az az útvonal hanem újratervezete :( 

Előzmény: Katana750 (52862)
Katana750 Creative Commons License 2018.07.11 0 1 52862

Ha tőlem is elfogadsz egy tanácsot, Szófiát azért kerüld el(kivéve talán éjjel)! Ellenben Belgrádon menj keresztül!

Előzmény: keca043 (52861)
keca043 Creative Commons License 2018.07.11 0 0 52861

Sziasztok! :(  Ó pedig megörültem..éppen tervezgetjük az útvonalat a nessebar beach resortba. Vasárnap hajnalba indulunk Szolnok-Tompa eddig biztos,de mondták páran,hogy   Sofiát ne kerüljük hanem a gyorsforgalmin menjünk,mert haladósabb ..stb..szóval kíváncsi lennék az új útvonalra ,ha sikerül Stevienek belinkelni! :) Mert az a tuti biztos ! :)  

gambl-R Creative Commons License 2018.07.11 0 0 52860

Nem jo a link!

Előzmény: stevie-13 (52859)
stevie-13 Creative Commons License 2018.07.11 0 0 52859

Köszönök minden érdemi információt!

Ebben a percben tették ki az útleírás legfrissebb, idei változatát.

Előzmény: taiilor68 (52858)
taiilor68 Creative Commons License 2018.07.11 0 0 52858

Szervusztok!

Péntek éjjel utazunk Bulgáriába. Kölcsönkaptam az kisbuszt mert vagyunk elegen hozzá. A kölcsönadási szerződés valóban kell angolul vagy németül? Szerbián keresztül mennénk Szozopolba, az autópályán lehet kártyával fizetni?

Köszönök minden érdemi információt!

szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.07.11 -8 0 52857

Pont az a jó benne, hogy Balkán.

A balkáni embert nehéz megvezetni nyugati propagandával. Hozzáteszem: e tekintetben Közép-Európa is jól áll, a közép-európai ember is eléggé immunis a nyugati, liberális, emberellenes, romlott értékrendre, de a Balkán ebben még erősebb.

Előzmény: zs1975 (52856)
zs1975 Creative Commons License 2018.07.11 0 0 52856

Tehàt mint üdülőhely tökéltes nem szabad hagyni az embernek megvezetni magàt.

Ill nagyon is làtszik hogy ez balkàn.

szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.07.11 -5 0 52855

Még egy. Éttermekben, bárokban, gyorsétteremben trükkös zsebtolvajok dolgoznak. Jellemzően sükétnémának tetetik magukat, átadnak valami vackot, mellé egy felhívást, hogy adakozzunk a vacak megvételével a kékszemű árvák, a partravetett bálnák, az éhező pandák, stb. ügyéért. A cél nem maga az adomány, hanem a figyelemelterelés: amíg az egyik segélykérő átveszi az adományt, a másik lop az áldozat táskájából, zsebéből, stb. Megoldás: azonnal félretolni a vackot, a kártyát, nem kommunikálni a segélyszedővel.

Áldozatnak elsősősorban külföldiül beszélőket szemelnek ki, hiszen az a feltételezés, hogy ő nehezebben tesz majd feljelentést, ami persze tény.

Plusz, a magányos férfiakra veszély a gyönyőrű, választékosan öltözött segítségkérő nő, aki plusz még látszólag szexet is szeretne. A valóság ez esetben szinte mindig az, hogy szex helyett kirablás lesz a végén, a hölgy ugyanis valamilyen szervezett banda embere. A rablás lehet legális is, ahogy ez Budapesten is szokás, ez esetben a hölgy szórakozóhelyen italt vásároltat magának, jellemzően a szórakozóhely legdrágább, irreális árú italát, melynek áráról azonban a turista csak a számlafizetéskor szerez tudomást. Megoldás: ismerkedéskor óvatosnak kell lenni, eleve arra kell gondolkodni, hogy mennyi az esélye annak, hogy egy fotómodell kinézetű nő pont belénk lett szerelmes 5 perc alatt.

Előzmény: Ferenc198 (52850)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.07.11 -4 0 52854

Aki kocsival megy, ott még lehet:

- álrendőr az úton, megbüntet, rossz esetben ki is rabol, emiatt sose szabad megállni rendőrnek kinéző embernek, ha nincs mellette rendőrautó, az igazi rendőr mellett mindig van kocsi,

- direkt balesetokozás, akadályt helyeznek el az úton, hogy az autó enyhe balesetet szenvedjen, pl. a gumi leeresszen - azonnal megjelennek a “jóakaratú” segítők, aki segítség közben kirabolják az áldozatot, ez szinte teljesen cigány szokás, szóval érdemes óvakodni a cigány “segítőktől”, tovább kell hajtani ilyen esetben, később megállni, s olyan helyen megoldani a problémát, ahol már nincsenek “segítők”.

szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.07.11 -4 0 52853

Ugyanez megesik halételeknél is. Az ár adagárnak tűnik, pedig 100 gramm ára a valóságban.

Előzmény: zs1975 (52852)
zs1975 Creative Commons License 2018.07.10 0 0 52852

Vagy van a fagyi ki van irva 10dkg=1.79 leva mérleget nem.làttod de olyan adagot oda csap hogy kb 8 leva lesz.

zs1975 Creative Commons License 2018.07.10 0 0 52851

Direkt nem tudnak vissza adni 2-3 levàt.

Ferenc198 Creative Commons License 2018.07.10 0 0 52850

A berántás alatt mit értesz? Mi az amire figyelni kell?

Előzmény: zs1975 (52847)
ujvarosinekata Creative Commons License 2018.07.10 0 0 52849

Amikor kimentek, akkor lesz jó pár hely Nesebarban, (Naposparton is) ahol árral feltüntetve fakultatív kirándulásokat ajánlanak.

Előzmény: Phd vezér (52783)
ujvarosinekata Creative Commons License 2018.07.10 0 0 52848

Mi tegnap vettük Exclusive chenge-ben rendelték...170ft volt.

Előzmény: szimla65 (52837)
zs1975 Creative Commons License 2018.07.10 0 0 52847

Strand 2 àgy plusz ernyö=27 leva.

Sétànyon lehet kapni korsó sör 2 leva.

De amúgy meg minden tényleg arról szól hogy lehet beràntani az embert sok helyen tehàt figyelni kell.

zs1975 Creative Commons License 2018.07.10 0 0 52846

De külömben én az mkb bankban vettem 1 hónapja 170 forintért az 1 levát.

Ott is mondta a csaj hogy a kàrtyàs fizetést ill automatàt közép àrfolyamon szàmoljàk

zs1975 Creative Commons License 2018.07.10 0 0 52845

Indulàs elött bent voltam a bankban erste bank az a csomag amiben vagyok max 1000 forint plusz lesz.

Ez meg éri nekem.

Előzmény: gambl-R (52843)
hunnia1969 Creative Commons License 2018.07.10 0 0 52844

Köszi.

Előzmény: gy_cs (52840)
gambl-R Creative Commons License 2018.07.10 0 0 52843

Azért majd nézd meg, ha már le is könyvelték! :)

Előzmény: zs1975 (52842)
zs1975 Creative Commons License 2018.07.10 0 0 52842

Tegnap este vettem ki levàt automatàból.

Én erste bankos vagyok 1 levàt 163 forintba szàmolta.

Ez elég jó.

szimla65 Creative Commons License 2018.07.09 0 0 52841

Üdv!

Egyenlőre csak Bankoknál érdeklődtem(Mohács).Majd körbenézek a váltóknál is.Remélem nem fognak furcsán nézni!

Előzmény: gambl-R (52838)
gy_cs Creative Commons License 2018.07.09 0 0 52840

Szia!

Az ellátás szerintem OK. Kisebb változások vannak, de a szinvonal a régi. A Dune-nél sincs gond, változás. A parkolás a Tiara-Continentál közötti részen lehetséges, 1 hét 35 euró. Vannak a sorompón belűl is magyar rendszámú autók, de azt nem tudom, a Burgas vagy esetleg a Dune vendégei.

Előzmény: hunnia1969 (52836)
JoMe Creative Commons License 2018.07.09 0 0 52839

Mi tavaly az Ázsia centerbe vettünk. A baloldali szárny földszintjén van exclusive change.

http://valutacentrum.hu/penzvalto/exclusive-change-kft-812ebb

gambl-R Creative Commons License 2018.07.09 0 0 52838

Nem lehet kapni levát???

szimla65 Creative Commons License 2018.07.09 0 0 52837

Sziasztok!

Nem sokára indulunk a Napospartra,de nem tudok leva-t szerezni.Nincs valakinek megmaradt leva-t?Legalább az útdíjra való jó lenne.

Előre is Köszönöm a segítséget.

hunnia1969 Creative Commons License 2018.07.09 0 0 52836

Szia!

Mi is a Dune-be megyünk augusztus elején, ezért ha tudnál írnál majd néhány mondatot a szállásról, az all inclusive ellátásról (már voltunk Burgas AI ellátással, csak érdekelne, hogy változott-e pozitív vagy negatív irányban). Ja, majd elfelejtettem: a parkolást hogyan oldjátok meg? Köszi.

Jó időt és nyaralást!

Előzmény: gy_cs (52825)
gy_cs Creative Commons License 2018.07.08 0 0 52835

Kötelező nincs, a megjelölt napernyős részek felett, néhol mellett pakolhatsz le. Számomra meglepő, hogy eddig nem nagyon foglalkoztak, ha lepakoltál az ernyők és a tenger közé. Amúgy 10 leva darabja az ernyőknek, ágyaknak.

MÁS

Ami lemaradt a lejutásból, szokás szerint Balgarovó felé mentünk. Balgarovó után nagyon xar az út a főútig, lefele még csak csak, de 15-20 az ajánlott, visszafelé csak tank vagy repülő. 😃

Előzmény: Macivizió (52834)
Macivizió Creative Commons License 2018.07.08 0 0 52834

Szeretném megkérdezni,hogy a tengerparton a strandon van kötelező napernyő díj?

Vagy belépő,vagy valamilyen kötelező költség?

Marko61 Creative Commons License 2018.07.08 0 0 52833

Köszi

Előzmény: János 2 (52832)
János 2 Creative Commons License 2018.07.08 0 0 52832

Egyirányban, 2. Oosztaly, 20,90. 1. Oszt,.. 26 Halo 30,4, 37,5, 43,5 sorban 1, 2, uzleti osztaly.

A BDZ honlapján mindez fenn van és a jegyet is meg lehet venni, mukodik.

Janos

Előzmény: Marko61 (52829)
stevie-13 Creative Commons License 2018.07.07 -1 0 52831

Mivel hajnalban (3 óra) jártunk arra így keresztül vágtam Szófián. Meglepő volt, hogy sok lámpa működött, s viszonylag már a forgalom is nagy volt.

Nem "már."

Még :-)

Előzmény: gy_cs (52827)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.07.07 -3 0 52830

38 leva, ha jól tudom.

Előzmény: Marko61 (52829)
Marko61 Creative Commons License 2018.07.07 -1 0 52829

Sziasztok. Azt szeretném megkérdezni, mennyibe kerül Szófia-Burgasz vonatjegy oda-vissza. 

Katana750 Creative Commons License 2018.07.07 0 0 52828

Úgy volt a legrövidebb. Jó időt kívánok!

Előzmény: gy_cs (52827)
gy_cs Creative Commons License 2018.07.07 0 0 52827

Szentségtörést követtem el. 😃 Mivel hajnalban (3 óra) jártunk arra így keresztül vágtam Szófián. Meglepő volt, hogy sok lámpa működött, s viszonylag már a forgalom is nagy volt.

Előzmény: Katana750 (52826)
Katana750 Creative Commons License 2018.07.07 0 0 52826

Az északi vagy a déli elkerülőt használtad Szófiánál?

Előzmény: gy_cs (52825)
gy_cs Creative Commons License 2018.07.07 0 0 52825

Megérkeztünk Napospartra, a Dune-be. Az út, határok rendben voltak. Kishatárt terveztem, de kissé késve indultunk (borsod 14 óra), így a 18 utáni érkezés miatt maradt a  face határfigyelők által agyon dícsért R1H1. S láss csodát péntek 18 órakor 19 perc alatt átjutottunk. Az SRB-BG kicsit hosszabb lett hajnali 1 órakor 40 perc. Volt 2 tankolás + 4 pihenő, BG idő szerint reggel 8-ra érkeztünk.

Melcsi625 Creative Commons License 2018.07.06 0 0 52824

Köszönöm szépen,átadtam.. :-)

Előzmény: Katana750 (52823)
Katana750 Creative Commons License 2018.07.05 0 1 52823

A Giurgiu-Rusze hídon nem egységes az ár mint a Calafat-Vidin hídon.(6€) Romániából Bulgáriába 13RON vagy 3€. Bulgáriából Romániába 4BGN vagy 2€. Ez a tarifa maximum 9 személy szállítására alkalmas gépjárműre vonatkozik. 

Előzmény: Melcsi625 (52822)
Melcsi625 Creative Commons License 2018.07.05 0 0 52822

Szia,én egyiken sem,egyik ismerősöm megy arra vasárnap,ő Bukarest után megy a Gyurgyevo-Rusze átkelőre,az útba eső híd

fizetendője érdekli.Köszönöm!

Előzmény: Katana750 (52819)
JuditEFerencz Creative Commons License 2018.07.05 0 0 52821

A Calafat-Vidin híd 6 euró. A másik, a Giurgiu-Ruse csak 2, de nagyon nem esik útba. :) 

Előzmény: Melcsi625 (52814)
MZ/X33 Creative Commons License 2018.07.05 0 0 52820

Köszönöm szépen! Akkor a probléma is megoldódott, nem kell a reptéren váltanom, mert 5 levások vannak itthon papírban, a többi meg az apraja! :D

Előzmény: szeredőci maxval bircaman (52816)
Katana750 Creative Commons License 2018.07.04 0 0 52819

Melyik hídon akarsz menni, milyen járművel?

Előzmény: Melcsi625 (52814)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.07.04 -3 1 52818

Én alapvetően kötekedni járok ide. Árgus szemekkel figyelem, nem írt-e valaki valami kétségbe vonhatót, s azonnal bele is kötök.

Előzmény: MZ/X33 (52812)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.07.04 -2 0 52817

Saját szememmel láttam a Szerdika megálló aluljárójában pár éve: 1,195. Meg hasonló trükkök, pl. odaírva 2 árfolyam, pl. 1,94 és 1,74

az egyik "10 ezer euró felett" a másik "10 ezer euró alatt". Meg kis betűkkel kiírva, hogy 10 % kezelési költség.

Aztán a sok panasz miatt a BNB rácsapptt a szabad piac láthatatlan kezére, s valamikor 3-4 éve rendelet született, hogy senki se térhet el a hivatalos árfolyamtól több mint 5 %-kal.

Előzmény: Kispofi (52813)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.07.04 -2 0 52816

Az 1999 óta kiadott összes érme és bankjegy érvényes ma is, 2 kivétellel: az 1- és a 2-levás bankjegy már nincs forgalomban.

2010-hez képest az egyetlen fontos változás, hogy már van 2-levás érme is, s könnyen keverhető az 1-levással. lll. a mésodik változás, hogy ezzel párhuzamosan bevonták a 2-levás bankjegyeket, mint már írtabb feljebb.

Előzmény: MZ/X33 (52809)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.07.04 -2 0 52815

Nem igazán látok a kérdésben vitát...

Előzmény: János 2 (52810)
Melcsi625 Creative Commons License 2018.07.04 0 0 52814

Üdv!Azt szeretnék kérdezni,hogy Románián keresztül mennyibe kerül a hídpénz a románokál?Köszi!

Kispofi Creative Commons License 2018.07.04 0 0 52813

Az 1,195 az nagyon kirívó eset lehetett. 1,90-1,92 között biztos találsz váltót. Szerintem az általad hiányolt "csapat" még most is itt van, mert rengeteg információt lehet tőlük kapni a felmerült kérdésekre.

Előzmény: MZ/X33 (52812)
MZ/X33 Creative Commons License 2018.07.04 -1 1 52812

Nos, ha 1.195 van kiírva, akkor közel 50%-ot ;)

Amúgy nem értem, hogy mi a probléma....Sajnálom, hogy az a régi banda, akinek nem a kötekedés volt az első, hanem az egymás támogatása, szerveztük, hogy "ki-mikor-melyik szállodában száll meg, fussunk össze, kérdésed van, tudom a választ, megírom" csapat eltűnt.

Előzmény: Kispofi (52811)
Kispofi Creative Commons License 2018.07.04 0 1 52811

Szerinted mennyit buksz azon, ha egy esetlegesen kicsit rosszabb árfolyamon veszel 30-40 levát?

Előzmény: MZ/X33 (52809)
János 2 Creative Commons License 2018.07.04 0 0 52810

Nem nyitok vitat tudom mirol beszelek.

Janos

Előzmény: szeredőci maxval bircaman (52806)
MZ/X33 Creative Commons License 2018.07.04 0 0 52809

Nem csak a buszra kell, de első körben oda. Azért kérdem, hogy elfogadható e az árfolyama, mert ha nem, akkor váltok be itthon legalább annyit, amennyi a tömegközlekedésre elég, a többit meg egy "normális" váltóban.

Csaba! Segíts már annyiban, mert te is régi motoros vagy itt... 2010-ben voltunk kint utoljára, maradt levánk papírban is, fémben is. Volt esetleg azóta érme vagy bankjegy bevonás?

Előzmény: gy_cs (52808)
gy_cs Creative Commons License 2018.07.04 0 0 52808

Szia!

Ha csak a buszra kell miért nem vesztek itthon?

Előzmény: MZ/X33 (52807)
MZ/X33 Creative Commons License 2018.07.04 0 0 52807

Halihó!

Ha már árfolyam.... Van valakinek infója a burgaszi reptér valutaváltójával kapcsolatban? Nem ártana, ha a buszra lenne nálunk leva :D

szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.07.04 -2 0 52806

Kérdés mit értünk átverés alatt.

Ma már a szó szoros értelmében vett átverés ritkaság. Az a 90-es években volt szokásban, akkor csak illegális váltóembereknél. Aki meg illegális váltóembereknél vált, az meg si érdemli, mikor számtalan legális váltóhely is voit akkoriban - sokkal több, mint ma, mert akkoriban a bolgár gazdaság el volt valutásítva, abszolút kisemberek is valutában számoltak. Mára ez csak a lakásárakban maradt meg, ma is euróban szokás a lakásokat adni/venni, sőt sokszor a bérleti díjat is, de ez utóbbi erősen visszaszorult már.

Illegális váltóember manapság alig van, s ha van, az 100 % átverés. Ugyanis semmi oks senkinek turistáktól venni drágán valutát, ha megveheti azt olcsóbban a legközelebbi bankban is, minden korlát nélkül.

A legális helyeken az átverés az lehet, hogy trükkösen van kiírva az árfolyam. Évekig volt még Szeredőcön is egy váltóhely - a Szerdika metrómegállónál, lent az aluljáróban, ahol 1,195 levát adtak 1 euróért. Sok ember ezt hajlamos 1,95-nek olvasni. Utólag reklamálni pedig nem lehet, a valutaeladás szabad és piaci Bulgáriában, azaz nincs jogszabály, mely tiltaná, hogy valaki irreális átfolyamon adjon el vagy vegyen - ahogy Mo-on is, lásd a legnagyobb budapesti pályaudvaron és a repülőtéren, ahol a fő váltóhely 260 Ft-ot adott 1 euróért, miközben mindenhol máshol 310 Ft volt az árfolyam a városban.

Előzmény: János 2 (52805)
János 2 Creative Commons License 2018.07.04 0 0 52805

Így is lehet mondani "rossz az arfolyam"  azonban vannak akik átvernek. Erre fel kell hívni a figyelmet. Ajánlott elobb kisebb összeg váltása.

Az 1.94 a tengerparton csak álom. 1.90 1.92.

János

szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.07.04 -2 0 52804

2 fő szabály van:

- minél idegenforgalmibb a hely, annál rosszabb az árfolyam, azaz pl. nyáron a tengerparton átlag 2-3 %-kal kevesebbet ér az euró, mint máshol,

- a legrosszabb az árfolyam a szállodákban, valamivel jobb a bankokban, a legjobb a pénzváltóknál.

Viszont tapasztalatlan turistának a bank az ajánlott, mert ott nincsenek olyan trükkök, mint egyes pénzváltóknál. Hozzáteszem: a pénzváltók zöme korrekt, de tudni kell odafigyelni. Nem arról van szó, hogy bárkir is átvernek, hanem eleve rossz esetleg az árfolyam.

Szóval kicsit hasonló a helyzet, mint Mo-on. 

Előzmény: Ferenc198 (52802)
stevie-13 Creative Commons License 2018.07.04 0 0 52803

Ez a váltás mennyire korrekt? €urom van, ha nem fontos nem váltanám át levába.

Attól függ. Ha rossz az árfolyam, kimész az utcára, és pár száz méteren belül simán kapsz 1.90 - 1.94 levát az euródért.

Ezt érdemes lehet elolvasni:

http://hurrabulgaria.blog.hu/2014/08/21/honnan_lesz_nekuk_levank

Előzmény: Ferenc198 (52802)
Ferenc198 Creative Commons License 2018.07.03 0 0 52802

Sziasztok!

Július végén megyünk a Smartline Meridian Hotel-be. Kérdésem, hogy a szálloda azt mondta van lehetőség készpénzben ott fizetni, de arra, hogy €uroval tudok-e fizetni csak annyit írt, hogy van pénzváltó a recepción. Ez a váltás mennyire korrekt? €urom van, ha nem fontos nem váltanám át levába.
Van valakinek ezzel tapasztalata?

Előre is köszönöm!

gambl-R Creative Commons License 2018.06.30 0 0 52801

En az itinerre vonatkozo kerdesedre gondoltam. :-)

Előzmény: hunnia1969 (52800)
hunnia1969 Creative Commons License 2018.06.30 0 0 52800

Öööö... visszaolvastam, sőt rendszeresen olvasom (és néha írok is) a fórumot, de Dune-re vonatkozó idei írással nem találkoztam. Segítenél?

Előzmény: gambl-R (52799)
gambl-R Creative Commons License 2018.06.30 0 1 52799

Kis visszaolvasás?

Előzmény: hunnia1969 (52798)
hunnia1969 Creative Commons License 2018.06.30 0 0 52798

Sziasztok!

Dune Resindence-ben volt már valaki az idén? Milyenek az apartmanok?

Az utazással kapcsolatban kérdezném, hogy hogy áll a szerbiai autópálya építése? És a szófiai elkerülő északi szakasza?

Köszi.

zs1975 Creative Commons License 2018.06.30 0 0 52797

Dotto akkor elég dràga oda vissza akkor 3 főnek akkor érdemes buszal oda vissza menni

gy_cs Creative Commons License 2018.06.30 0 1 52796

Jó a lenti link, csak az árak változtak azóta. 1.30 körűl van a busz, a dottóra tavaly talán 5 levát fizettünk szakasz/fő.

Előzmény: zs1975 (52794)
csocso34 Creative Commons License 2018.06.29 0 0 52795
Előzmény: zs1975 (52794)
zs1975 Creative Commons License 2018.06.29 0 0 52794

Sunny beachról dottoval àtt lehet menni nessebàrba?

Ha igen mennyibe kerül ha nem a busz mennyi??

Elöre is köszi

stevie-13 Creative Commons License 2018.06.29 0 0 52793

Tudtok a mailcímemre küldeni egy hozzávetőlege árlistát élelmiszerekről, és egyéb egy hétre megvásárolandó praktikus dolgokról? Email címem:  gertam@gmail.com

Ha repülővel vagytok, akkor leginkább a kisboltok jönnek számításba. Az meg gyakorlatilag minden termékcsoportban +/- 10 százalékon belül van a magyarországi kisboltok áraihoz képest.

Előzmény: Tamás Gerencsér (52790)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.06.29 -2 0 52792

S honnan tudná bárki mit akartok enni egy hét alatt?

Bementek  a legközelebbi boltba, s megveszitek, mit kell ezen elmélkedni? A bolgár árszint kb. a magyar 80-85 %-a.

gy_cs Creative Commons License 2018.06.29 0 0 52791

Szia!

A legolcsóbb a busz:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=148131719&t=9162096

vagy

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=147595414&t=9162096

A reptértől Napospartra 6 vagy 7 onnan Nessebarba talán 1,3 leva/fő a jegy.

Ha rákeresel itt a fórumon találsz taxis linkeket is. Azzal minimum 2x annyi.

Szerintem innen vinni semmit nem érdemes, kivétel a személyre szabott speciális dolgok (pl. gyógyszer)

Tamás Gerencsér Creative Commons License 2018.06.29 -2 0 52790

PANTOGRÁFOSAT!

A tapasztalt, Bulgáriát járt turistáktól kérek egy kis segítséget. Július utolsó hetében HATAN utazunk Nessebarba, repülővel.

Milyen transzfert ajánlotok Burgas reptér és Nessebar között?

Tudtok a mailcímemre küldeni egy hozzávetőlege árlistát élelmiszerekről, és egyéb egy hétre megvásárolandó praktikus dolgokról? Email címem:  gertam@gmail.com

Minden egyéb ötletet, ajánlatot szívesen veszek.

Segítségeteket előre is KÖSZÖNÖM!

üdv

gertam

Phd vezér Creative Commons License 2018.06.28 -1 0 52789

A gyerek már..60 felett van, ő akar kicsit hajókázni..

Előzmény: gy_cs (52787)
gy_cs Creative Commons License 2018.06.28 0 0 52788

Na most egy kérdés.

Jól néztem itt: http://www.api.bg/index.php/en/vinetni-stikeri , hogy a 9 személyes kisbusz a 2. kategóriába esik?

Köszi

gy_cs Creative Commons License 2018.06.28 0 0 52787
Előzmény: Phd vezér (52786)
Phd vezér Creative Commons License 2018.06.28 -1 0 52786

Akkor marad a kikötői szemrevételezés...

Előzmény: VBné (52784)
Phd vezér Creative Commons License 2018.06.28 -1 0 52785

Kösz, már megvolt.

Előzmény: VBné (52784)
VBné Creative Commons License 2018.06.28 0 0 52784

A Ropotámó folyó,szép nagyon.

Előzmény: Phd vezér (52783)
Phd vezér Creative Commons License 2018.06.28 -1 0 52783

Tisztelettel valami jó hajós kirándulásról lenne tipp,gondolom Nesebárból lenne megoldható...

gy_cs Creative Commons License 2018.06.28 0 0 52782

Köszi Neked is!

Szerencsére a 8-as és az A1-es lehajtó megvan, az átutazókat egyenlőre csak ez érdekli. :)

Ránéztem az FB-re is, idén 2 hsz van, a negatívak tavalyiak vagy azelőttiek.

Megyünk lassan, aztán majd kiderül, hogy van-e még terelés.

gycs

Előzmény: szeredőci maxval bircaman (52781)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.06.28 -2 0 52781

Utoljára Húsvétkor jártam ott, egy kolostor felé menve https://www.flickr.com/photos/bircamax/sets/72157695386218345 - nemigen szoktam arra járni. Egyébként elég idióta út ez, maga az út megépült, de a lejárók még nem, azaz jelenleg szinte használhatatlan a szeredőci közlekedésben. A tervezett 6 lejáróból csak 3 van meg.

Az útnak van saját FB-oldala, ahol a kommentek 90 %-a negatív: https://www.facebook.com/severna.tangenta/

Előzmény: gy_cs (52779)
nessebar Creative Commons License 2018.06.28 0 0 52780

Szia !

Caransebesnél még tart az útfelújítás ! Nagyon döcögősen halad !

Előzmény: Katana750 (52778)
gy_cs Creative Commons License 2018.06.27 0 0 52779

Köszi!

Gondolom csak ki lesz táblázva, ha még esetleg tartana.

Szeredőci fórumtársban bizakodok, hátha idekeveredik még indulásig valami friss infóval.

Üdv gycs

Előzmény: Katana750 (52778)
Katana750 Creative Commons License 2018.06.27 0 0 52778

Csináltam egy útvonaltervet azon a környéken és végig kék színű. Sehol nem jelez forgalom lassulást. Szerintem befejezték!

Előzmény: gy_cs (52777)
gy_cs Creative Commons License 2018.06.27 0 0 52777

Sziasztok!

Nincs valakinek friss infója Szófia északi elkerülőjéről?

Tart még a lezárás?

Phd vezér Creative Commons License 2018.06.25 -1 0 52776

Kösz,má megtaláltam...

Előzmény: gambl-R (52775)
gambl-R Creative Commons License 2018.06.25 0 0 52775

Ott van a válasz három sorral lejjebb. :)

12 leva.

Előzmény: Phd vezér (52774)
Phd vezér Creative Commons License 2018.06.25 0 0 52774

Mi a Nesebár felőli részen leszünk,tehát vagy az 1-es busszal ill.a kisvonattal felmegyünk a buszpályaudvarig.

Ott lerendezzük a jegyet,ha lehet vissza utra is...Mennyt is mondtál  hány EURÓ...

Kösz az infót,esetleg tel.megkeresés lehetne?Felhívnám az urat....

Előzmény: János 2 (52773)
János 2 Creative Commons License 2018.06.25 0 0 52773

A Travel Express es az M-Busz jaratait javaslom. Ezek orankent idonkent fel orankent mennek. Zommel  Burgasbol jonnek ezert kell elore megvenni a jegyeket. Bizonyara van helybol indulo jarat azonban tobb helyen megall. A burgasi jarat csak Obzorban all meg 5 perc pihenore. En alig egy hete Varna Napospart iranyt tettem meg. A gogle 82 km es 1 ora 51 perc menetidot ir.

Janos

Előzmény: Phd vezér (52772)
Phd vezér Creative Commons License 2018.06.24 0 0 52772

Kosz.

A midi busz amolyan celjaratos,azt kulon kell keresni...nem menetrend szerinti jarat.

Elnezest a klaviatura nem ekezetes...

Előzmény: János 2 (52771)
János 2 Creative Commons License 2018.06.24 0 1 52771

Busz 12 Leva a buszpalyarol.

Midi busszal 1óra 45 perc.

Taxit nem tudom talan egy 100 as se biztos hogy futja. A jegyet a pénztárnál konkret buszra adjak.

János.

Előzmény: Phd vezér (52770)
Phd vezér Creative Commons License 2018.06.24 0 0 52770

Naposparttról,eljutni Várna felé ki mit ajánl mit megnézni és hogyan taxi,busz...

gy_cs Creative Commons License 2018.06.23 0 2 52769

Úgy látom a jó "öreg" Zefir-t még mindig nem lehet kihagyni az ajánlott kategóriából.

Egyszer csak ki kellene próbálni, egyetlen gondunk vele, hogy eléggé kiesik a központtól, s nekünk meg hiányzik az esti nyüzsi.

Előzmény: János 2 (52768)
János 2 Creative Commons License 2018.06.23 0 4 52768

E

Egy kis ízelítő.

Janos

János 2 Creative Commons License 2018.06.20 0 0 52767

Bocsássátok meg az ALI nem keverendő ossze más ellátási formával sem a teljes ellátással sem a svédasztalos félpanzióval.

Tegnap jöttem haza egy kevesbé favorizált hotelből soha nem kérdezték semmit nem ordibaltak annyiszor ettem ahányszor akartam. Igaz ennek a hotelnel telnek be legelőször a foglalásai.

Udv Janos.

Kispofi Creative Commons License 2018.06.20 0 0 52766

Nem az elfogyasztott étel mennyiségét nézték, hanem a szobaszámot kérték el. Ez már tavaly is így működött.

Előzmény: János 2 (52764)
Katana750 Creative Commons License 2018.06.19 -1 0 52765

Vitatkoznék veled. Itthon az eddig általam meglátogatott un. wellness hotelokban mindig megkérdezték a szobaszámot étkezések előtt. Batthyány kastély, Kastélyhotel Sasvár, Borostyán Medhotel, nem kimondottan szarrágó kicsinyes társulatok.  

Előzmény: János 2 (52764)
János 2 Creative Commons License 2018.06.19 0 0 52764

Ahol strigulaznak az kicsinyességre vall. Egy ember egy bizonyos mennyiségnél ugy sem tud tobbet enni

Ez szállodától független megállapítás.

Jó nyaralast. János

Előzmény: Lia980 (52763)
Lia980 Creative Commons License 2018.06.19 0 0 52763

Sziasztok, aki érdekel és ide készül....Golden Rainbow....a helyzet tavaly óta semmit sem változott :-(

Tegnap értékelés a Tripadvisadorról:

Kezdem a jó dolgokkal: a hotel jól frekventált, a parthoz rendkívül közeli helyen található,a szobák jó állapotúak, megfelelően felszereltek. A hotel személyzete nem, vagy nagyon picit tud csak angolul(kivétel recepció, illetve esetünkben volt az utazási iroda által kirendelt magyarul tudó kapcsolattartó személy is).A legkirívóbb eset ennek vonatkozásában történt: All-inclusive ellátást választottunk, és az egyik vacsora alkalmával 18:05-kor(hivatalosan 18:00-tól kezdődik, az ételek már ki voltak téve) már szedtünk a tányérjainkra a svédasztalos választékból, a személy akinek az volt a feladata, hogy a szobaszámhoz strigulázta az aznapi jelenlétet elkezdett velünk ordibálni!! a többi vendég szeme előtt, hogy mit képzelünk hogy az ő engedélye nélkül elkezdünk vacsorázni(a bár felől jöttünk le az étterem részhez, az ő felelőssége lett volna az hogy körbejárja vacsora előtt azokat az embereket, akik már a bárban fogyasztanak + az egyik pincért megkérdeztük, hogy lehet-e már szedni), és hiába próbáltuk neki magyarázni angolul a helyzetet, nem értette meg. Az eset abszurditását növeli, hogy az all inclusive ellátásban részesülők külön szinű karszalagot kapnak. Ezt a húzását még egyszer eljátszotta kb. ugyanezért. A bár részlegben a kiszolgáló személyzet hatalmas mértékű inkompetenciát mutatott( nem elég, hogy olcsó, kritikán aluli minőségű italok tartalmaznak az all inclusive ellátást lefedő részleg-természetesen a másik, bárki által látogatható bárban voltak igényes, nem kommersz italok is),aki éppen ráért(security,pincér,tányérleszedős személyzet) készítette a "koktélokat", melyeknek semmi köze nem volt az eredeti receptekhez, az egyedüli ital ami nem volt kamu az a vizezett gépi coca-cola! A hotel medencéje indokolatlanul alacsony hőmérsékletű( legalább nem sós vizű), viszont az úszógumi + matrac használata nem megengedett, amit egy angolul szintén nem tudó alpári "felelős személy" érvényesített is nagy vehemenciával. A reggeli, ebédek minősége kritikán aluli, érezhetően olcsó alapanyagokból készült ételeket tartalmazott, ha egy fajta étel elfogyott, az utánpótlása már másfajtával történt meg. A vacsorák egy fokkal finomabb, választékosabb repertoárt mutattak fel, két naponta egy-egy nemzet ételeit próbálták autentikusan reprezentálni(maximum ezek minőségét mondanám elfogadhatónak). A takarító személyzet bunkón dörömböl, flegmázik ha valami nem tetszik nekik, a szobák napi takarítását megfigyelés alapján kb. 2 perc alatt végzik el. A lift használata egy rémálom, lassú és túl sok ember szerette volna igénybe venni az ott töltött intervallumban. Ajánlani maximum ellátás nélkül, jó szívvel sehogy sem tudnám ezt a helyet...

Előzmény: urano (52710)
gambl-R Creative Commons License 2018.06.19 0 0 52762

:)

Előzmény: szeredőci maxval bircaman (52761)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.06.19 -2 0 52761

Ne is!

Én messzemenően szubjektív vagyok, lévén a természetes jó fanatikus híve.

Előzmény: gambl-R (52758)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.06.19 -2 0 52760

A valutatanács módszer nem népszerű, mert ez gyakorlatilag az euró bevezetését jelenti, de csak annak negatív részével.

Mo-on nagyon a szociális kiadások - magas nyugdíjszint, drága egészségügy -, amiről egyetlen kormány - se ballib, se fideszes - sose fog lemondani, mert rögtön ugrana kb. 1 millió szavazat.

Előzmény: Katana750 (52756)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.06.19 -2 0 52759

Mert van pozitív és negatív része is.

Pozitívum: stabil árfolyan, jó makrogazdasági mutatók.

Előzmény: Katana750 (52757)
gambl-R Creative Commons License 2018.06.19 0 0 52758

Birkát ne tekintsük objektív forrásnak. :)

Előzmény: Katana750 (52757)
Katana750 Creative Commons License 2018.06.19 0 0 52757

Ez a jó. Két szöges ellentétben álló válasz.

Előzmény: szeredőci maxval bircaman (52753)
Katana750 Creative Commons License 2018.06.19 0 0 52756

Ha csak előnye van, miért nem él a hazai pénzügyi kormányzat hasonló lehetőséggel? 

Előzmény: stevie-13 (52752)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.06.19 -2 0 52755

"1997-ben két nullát vágtak le"

Hármat.

1000 régi leva = 1 új leva = 1 német márka. Máig ez az árfolyam.

szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.06.19 -2 0 52754

1992-1997 között BG-ban voltam, vannak erről személyes emlékeim.

Az egyik pizzériában dollárban írták ki az árakat.

Felszállva a villamosra, egy hosszabb vonalra, az utazás végén 50 levával többet ért 1 dollár, mint felszálláskor.

Viszont a lakásomon volt vízdíjtartozás, sose lett fizetve, s egy összegben kifizettem 6 év vízdíjat kamattal, összesen 8 dollár volt.

szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.06.19 -2 0 52753

Igen, mert nem lehet emiatt költségvetési hiány.

Pl. a bolgár átlagnyugdíj a magyar átlag 40 %-a. Sokkal több a fizetős egészségügy. Kisebbek a bérek az állami alkalmazottaknál. 

Előzmény: Katana750 (52751)
stevie-13 Creative Commons License 2018.06.19 0 0 52752

Érezhető hátránya van ennek a ténynek a Bolgárok szemszögéből?

Nincs, inkább előnyei vannak. Az úgynevezett valutatanács intézménye egy gyors és intenzív hiperinflációt fogott meg. 1997-ben két nullát vágtak le a levák végéről a valutatanács bevezetésével. Ez olyan, mintha lenne egymillió forintos papírpénz, és az mai értéken tízezret érne.

Előzmény: Katana750 (52751)
Katana750 Creative Commons License 2018.06.19 0 0 52751

Érezhető hátránya van ennek a ténynek a Bolgárok szemszögéből?

Előzmény: szeredőci maxval bircaman (52750)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.06.19 -2 0 52750

Ez nyilvánvaló, mivel a leva 21 éve de facto nem önálló pénznem.

Előzmény: stevie-13 (52748)
János 2 Creative Commons License 2018.06.19 0 0 52749

Itt is simább mint gondolod. A menetdij 6 Leva plusz akkor még az 1.30. Gondolom a világon sehol nem visz mindenhova mindenkor busz.

János

Előzmény: Palveva (52743)
stevie-13 Creative Commons License 2018.06.18 0 0 52748

Azaz 21 év alatt a Ft 50 %-ot romlott a levához képest.

A márkához/euróhoz képest :-)

Előzmény: szeredőci maxval bircaman (52741)
Henter Ákos Creative Commons License 2018.06.18 0 0 52747

Előzmény: Palveva (52744)
Henter Ákos Creative Commons License 2018.06.18 0 0 52746

Az M-Bus járat a Tiéd.Ha valaki tud Cirillről fordítani,kérd meg.

Előzmény: Palveva (52744)
Palveva Creative Commons License 2018.06.18 0 0 52745

Palveva Creative Commons License 2018.06.18 -1 0 52744

Ezt nem értem. Miért nem ad találatot tömegközlekedésre????

Előzmény: Henter Ákos (52737)
Palveva Creative Commons License 2018.06.18 -1 0 52743

Köszönöm. Akkor a 10-es busz bevisz Neszebarba közvetlenül a reptérről? Vagy ez Burgaszba megy? Nem világos. :) Bármelyik reptéren eddig leszálltunk sima ügy volt minden. Most valahogy nem az. 

Előzmény: János 2 (52738)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.06.18 -2 0 52742

2008 őszén volt utoljára 1 euró 240 Ft. S 2009 februárjában ment fel először 300 fölé, de aztán visszament alá.

Előzmény: János 2 (52740)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.06.18 -2 1 52741

A bolgár leva árfolyamának rögzítésekor (1997 július) 1 akkori leva 0,11 Ft volt csak, azaz átszámolva új levára: 1 leva = 110 Ft.

Ma 1 leva = 165 Ft.

Azaz 21 év alatt a Ft 50 %-ot romlott a levához képest.

Előzmény: János 2 (52740)
János 2 Creative Commons License 2018.06.18 0 0 52740

326 os eurónak felel meg. Itt a POSTBANK 1.92 be váltja. Egyebkent semmi jelentosege nincs ennek a nehany forintnak a baj az hogy 120 as levaval kezdetünk bizony ez kozel 50 % es meg az itteni legalabb 50% vagy tobb. Minimum 100% mondjuk az elmult 6-8ev. Nem tudom mikor volt 240 az euro de volt.

Janos.

zs1975 Creative Commons License 2018.06.18 0 0 52739

Mivel elég szépen kuszik fel a leva àra én még 2hete meg vettem elöre az mkb bankban akkor még 1=170 forint volt.

János 2 Creative Commons License 2018.06.18 0 0 52738

Burgasba nem szabad bemenni hiszen minden Napospart fele közlekedő busz bemegy a reptéri megalloba. A közvetlen buszt nem tudom de viszonylag ritkán jar. A 10 es naposparti busz 40 percenkent jar 8.40 9.20 10.00 10.40. Ez a burgasi indulás ideje a 9.20 ast lehet elerni általában.

Telefonon térképen kövesd merre jártok. A nessebari naposparti utcsatlakozásnál van egy körforgalom a körforgalom utanni megállónál leszálltok jelezni szólni kell.

Atmentek a túloldalra onnan megy eleg sűrűn 1 es busz Nessebarba ahol sűrűn megáll. 1.30 a menetjegy a másikat holnap megírom 6 leva lehet.

A feltett menetrend csak az egyik busztársasag buszait tartalmazza.

Nem kell pánikolni nem lesztek egyedul a buszkozlekedes és a feliratozás jo.

Egyebkent a megállóba van menetrend hátha jobbat találtok.

Janos

Előzmény: Palveva (52736)
Henter Ákos Creative Commons License 2018.06.17 0 0 52737

Előzmény: Palveva (52736)
Palveva Creative Commons License 2018.06.17 -1 1 52736

Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. 3 hét múlva indulunk Burgaszba repülővel. Neszebárban lesz a szállásunk. Egyszerűen nem találok tömegközlekedést, pedig számtalan módon kerestem. Azt olvastam van az 5-ös busz a reptérről, ami Neszebárba megy, de azt sem találom.  Van még a 15-ös, ami Burgaszba és onnan másik busz Neszebárba. Szóval, fogalmam sincs hogy jutunk a szállásra. Van lehetőség transzferre a szállástól, de az 60 leva lenne, és inkább elszórakoznám ezt a pénzt, mint egy félórás útra költsem. 

Tudnátok segíteni? Köszönöm szépen Éva

Katana750 Creative Commons License 2018.06.17 0 1 52735

Én meg jó időt, meleg Fekete-tengert kívánok!

Előzmény: nessebar (52734)
nessebar Creative Commons License 2018.06.17 0 0 52734

Köszi ! Végül sikerült Montanában a foglalás ! Majd meglátjuk . Jó utat neked !

Előzmény: Katana750 (52733)
Katana750 Creative Commons License 2018.06.17 0 2 52733

Szia! Sajnos a gyengülő forint miatt minden balkáni fuvaros olcsóbb nálunk, ezért nyugaton kóválygok. Azt a 3 km. lezárást a nulláson remélem már megcsinálták!

Előzmény: nessebar (52720)
János 2 Creative Commons License 2018.06.17 0 0 52732

Udv!

Emailba elküldtem.

János.

Előzmény: ujvarosinekata (52726)
csocso34 Creative Commons License 2018.06.17 0 0 52731

Sokat látni ilyenekből, főleg a kisgyermekes családoknál.

Előzmény: SSly91 (52730)
SSly91 Creative Commons License 2018.06.16 0 0 52730

Sziasztok!

Bulgáriába készülünk nyaralni.

Az érdekelne, hogy pl. a Sunny Beachen mennyire szoktak vagy lehet-e egyáltalán olyan Decathlonos Napvédő popup sátrat használni?

Henter Ákos Creative Commons License 2018.06.16 0 0 52729

Az egesz családnak Telekom van.Szuper gyors kint is.Messenger video chat gond nélkül megy.

Előzmény: Gyurma197 (52727)
János 2 Creative Commons License 2018.06.16 0 0 52728

T mobilom van az adatfotgalom olyan mint ltthon. 4G hasit én még kiesest a Naposparton nem lattam. Egyebkent az itteni TELENORnal lehet kapni adatkartyát 9.90. 7 nap. Nem tudom hogy 2 vagy 3 Giga persze 4G vel.

János.

Előzmény: Gyurma197 (52727)
Gyurma197 Creative Commons License 2018.06.16 -1 0 52727

Érdekelne, hogy hogyan működik az adatroaming a legnépszerűbb helyeken.

Vodafone, telenor, t-home sebesség, lefedettség talán másoknak is hasznos lehet az információ.

Akinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata megoszthatná itt a fórumon.

Előre is köszönöm!

ujvarosinekata Creative Commons License 2018.06.16 0 0 52726

Szia!Engem érdekel, hogyan jutottál ki. Mégsem repülővel mentetek? Jó nyaralást és további szép időt nektek!

Előzmény: János 2 (52713)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.06.16 -2 0 52725

A legolcsóbb Fekete-tengeri partszakasz Abházia.

De oda az EU szabályai miatt tilos idegenforgalmat szervezni, így csak nagyon bonyolult az eljutás. Azaz orosz irodán keresztül kell menni, plusz kell 2 vízum is: orosz és abház is. (Szervezett idegenforgalom esetében vízummentes magyaroknak, de orosz vízum akkor is kell.) S maga az utazás meg drága a kitérők miatt.

Viszont a helyi árak a bolgár árak negyede, harmada.

Gyakorlatilag az Abháziába menő turisták 99 %-a orosz a fentiek miatt.

Előzmény: kismolotov (52724)
kismolotov Creative Commons License 2018.06.15 0 0 52724

Igen már európaikat ezek szerint. Tavaly még egész tűrhető volt, de ha így haladnak az árakkal, akkor megint irány Montenegro. Bár ott is emelkedtek ahogy hallottam. Pár éve még ott is nagyon baráti árak voltak.

Előzmény: gambl-R (52722)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.06.15 -2 0 52723

Nálunk itt az üzemi étkezdében, Szeredőcön is egy ebéd 10-12 leva körül jön ki.

Előzmény: gambl-R (52722)
gambl-R Creative Commons License 2018.06.15 0 0 52722

Ezek már teljesen európai árak.... Bulgária lassan kezdi elveszíteni az eddigi árakból fakadó előnyét.

Előzmény: stevie-13 (52721)
stevie-13 Creative Commons License 2018.06.15 0 0 52721

Friss parti ár: sör 5. Leves 4-5 valamilyen spagetti 10 grillezett csirke 300gr 15 salata 8-10. Az uditok is 4-5 a koktelok több.

Igen, én most jöttem meg Szófiából, ahol utoljára másfél éve voltam, és nagyjából másfélszeresére drágult minden. A belvárosban sör már nincs 3 leva alatt, négyen nem nagyon tudtunk 80 leva alatt megvacsorázni, de inkább 100 körül jöttünk ki - Szófia gyakorlatilag elérte a budapesti árszintet, pláne a mostani EUR árfolyamok mellett.

Előzmény: János 2 (52718)
nessebar Creative Commons License 2018.06.15 -1 0 52720

Sziasztok  !

A jövő héten indulunk ! Katana750 és MÁSOK  akik friss útinfóval tudnak szolgálni . Ahogy korábban írtam , Calafat-Vidin-nél lesz a határátkelés a Duna hídon . Most először választjuk ezt az útvonalat .  Várom a friss híreket !! Szép napot mindenkinek ! 

zs1975 Creative Commons License 2018.06.13 0 0 52719

Köszi a sok infot.

Jó nyaralàst !!!

Előzmény: János 2 (52718)
János 2 Creative Commons License 2018.06.13 0 0 52718

Friss parti ár: sör 5. Leves 4-5 valamilyen spagetti 10 grillezett csirke 300gr 15 salata 8-10. Az uditok is 4-5 a koktelok több.

Előzmény: zs1975 (52717)
zs1975 Creative Commons License 2018.06.13 0 0 52717

Köszi szépen

Előzmény: János 2 (52714)
ottakring Creative Commons License 2018.06.12 0 0 52716

Bal oldalon a kereső 2 + 63 találatot dob fel.

Előzmény: Panni77 (52715)
Panni77 Creative Commons License 2018.06.12 -3 0 52715

Sziasztok!

Szeretnèk infót kèrni az alábbi kèt szállodáról

Aronia Beach

Paradise Beach

Tapasztalatok èrdekelnènek.

Ès hogy egy 3 èves gyerekkel merjek e utazni.

Oltást adattok be?

Tapasztalatok a szállodai étkezéssel kapcsolatban?(hányás/hasmenès?)

Köszi szèpen!

János 2 Creative Commons License 2018.06.12 0 1 52714

A napernyő napàgy 10-10 leva két főnek tehat 30. Nekem egy kicsit húzós. Mást nem veszek a parton. Az árak az uzletekben kb mint otthona nem diszkontba. Minimális emelés lehet hogy volt nem veszes.

Udv János. A víz remek.

Előzmény: zs1975 (52712)
János 2 Creative Commons License 2018.06.12 0 1 52713

Most megyek a partra. 30 fok a viz 25 fok.

Ha érdekel valakit hogy jöttem ide tisztan tomegkozlekedessel leirom.

Az utobbi 10 év legjobb juniusa.

Udv Janos.

zs1975 Creative Commons License 2018.06.11 0 0 52712

Sziasztok.

Friss àrakat tud valaki írni a napospartról??

Pl üditö,sör,napozóàgy a parton,éttelek.

Elöre is köszi a vàlaszt.

Ill a lion sunny beach hotelben volt màr valaki??

Ha igen mi a véleménye.

tirah Creative Commons License 2018.06.09 -2 0 52711

Sziasztok. Napospart Merlin Beach szálloda. Tud valaki infót,hogy milyen???

urano Creative Commons License 2018.06.08 -2 0 52710

Mi júliusba utazunk ebbe a szállodába először  , Illyanról csak jót hallatom személyesen  vele intéztem a foglalót .

Most van lent egy család és csak jókat mondtak az ellátásról Remélem úgy is lesz.

Előzmény: Pop123 (52707)
JoMe Creative Commons License 2018.06.08 -1 0 52709

Megbízhatsz benne.

gambl-R Creative Commons License 2018.06.07 -1 1 52708

Bal oldali keresot tudom neked ajanlani.

Pop123 Creative Commons License 2018.06.07 0 0 52707

Üdv

Tud valaki segíteni?

Gavrilov Iliyan www.nyaralasbulgaria.hu keresztül utaznánk Hotel Rainbow Beach szállóba.

Ismeri valaki Őket? Megbízhatók?

Katana750 Creative Commons License 2018.06.06 0 0 52706

Szia Melcsi! Nagyon jó a link, én is így szoktam megvenni. Időnként az elárusító bódéknál várakozás, sorbaállás van és drágábban is adják ha úgy tetszik. Itt megveheted előre, kevesebb mint 1000 ft, te magad nyomtatod ki és ennyi. Sajnos a Bolgár matrica még tényleg matrica és külföldről tudtommal még nem lehet megvenni. 

Előzmény: Melcsi625 (52704)
mol 123 Creative Commons License 2018.06.05 -1 0 52705

Szevasztok! Volt valaki mostanában, mit változtak az árak. Reggelivel foglaltam de, godolkodom all-incluz.Strandokon mit változtak az árak helyi kis vonat, napozó ágyak, székek, ernyők.....stb

Melcsi625 Creative Commons License 2018.06.05 0 0 52704

Köszönöm szépen mindenkinek!

Előzmény: zlaky (52703)
zlaky Creative Commons License 2018.06.05 0 0 52703

Üdv ! Ezt az oldalt ajánlom:   https://www.roviniete.ro/hu

Előzmény: Melcsi625 (52700)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.06.05 -2 0 52702

Csak a románok olcsóbbak a bolgároknál, kisebb a díjazás. 

szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.06.05 -2 0 52701

Ott a bolgár rendszerhez hasonló van: minden fontosabb út díjköteles, nem csak az autópálya.

Melcsi625 Creative Commons License 2018.06.05 0 0 52700

Ezt köszönöm,de látom már,hogy nem fogalmaztam pontosan...Elnézést érte.

A bulgáriai rész rendben van,engem a romániai utakra érvényes fizetni való érdekelne elsősorban.

Köszönöm!

Előzmény: szeredőci maxval bircaman (52699)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.06.05 -2 0 52699

BG-ban nincs autópálya-díj, csak tervezik. Viszont van díj MINDEN útra egységesen, kivéve azt a települést, ahol a kocsi be lett regisztrálva. S miven ha a rendszám külföldi, akkor az egyetlen bg-i településen se lett regisztrálva, ezért az minden bg-i úton díjköteles.

Előzmény: Melcsi625 (52696)
kismolotov Creative Commons License 2018.06.04 0 2 52698

Hát én már többször írtam, hogy az elmúlt 40 évben kb 16-18-szor voltam Bulgáriában a tengerparton. Ismerem végig az egészet. Valami miatt azonban nekem a Burgasztól délre eső területek jönnek be. Kedvencem Primorsko. Szinte már törzshely. Olcsóbb is, csendesebb is az a rész, ízlés kérdése. Akinek a bulinegyed jön be az menjen északabbra. Pl. Obzorban nagyot csalódtam, nem jött be. Viszont az egész part nem olyan hosszú, ha délre mész, kocsival 2-3 óra alatt Balcsikban vagy, szóval nem olyan vészes távolságok.

Előzmény: zoli913 (52694)
g.l.b.70 Creative Commons License 2018.06.04 0 0 52697

Magára az autópályára már nem kell külön fizetni, de hídpénzt azt igen. Úgy tudom minden Dunán átívelő és Bulgáriába menő hídra igaz ez.

Előzmény: Melcsi625 (52696)
Melcsi625 Creative Commons License 2018.06.04 -1 0 52696

Üdv!Olyan kérdésem lenne,hogy ha Románia felé  megy valaki és megfizeti az "útadót" a határon,-bocs ha hülyeséget írok,egy ismerősöm így ismeri,hogy útadó -akkor kell még külön autópálya díjat fizetni?Vagy az arra is érvényes?Köszi!

sziszi49 Creative Commons License 2018.06.03 0 0 52695

Szia! Aktuális még?

Előzmény: yaldi (52619)
zoli913 Creative Commons License 2018.06.02 0 0 52694

Köszönöm a hozzászólásokat, szerintem Sozopol lesz, aztán innen legfeljebb majd autózunk ide-oda. Vagy busz, ha megtaláljuk

JuditEFerencz Creative Commons License 2018.06.02 0 0 52693

Van Szozopoltól északra is, néhány kilométerre: Csernomorec. S aztán egész délen, Szinemorec. Erdős, sziklás gyönyörű strandok. 

Előzmény: gorun20 (52692)
gorun20 Creative Commons License 2018.05.30 0 0 52692

"Szozopoltól délre vannak még (viszonylag) érintetlen partszakaszok."

pl a Duni

és Obzortol délre Irakli

Előzmény: stevie-13 (52682)
g.l.b.70 Creative Commons License 2018.05.30 0 0 52691

Köszönöm szépen, ezek igazán jó hírek! :) Szófián valahogy mindig átbotorkálok, mert általában éjjel érkezem oda és nincs forgalom.

Előzmény: szeredőci maxval bircaman (52688)
gy_cs Creative Commons License 2018.05.30 0 0 52690

Azért erre még érdemes lehet odafigyelni (igaz nem Neked, hanem a lefelé indulóknak): http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=147594887&t=9162096 

Majd várjuk Katana új infóit. Mi is júli elején indulunk, reméljük addigra kész lesznek.

Solozo

Én akkor is imádom, mondjuk jól jött volna egy részletesebb infó, de gondolom így kevesebbet kellett fordítani. :)

Előzmény: szeredőci maxval bircaman (52689)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.05.30 -2 0 52689

Ami a szófiai elkerülő gyűrűt illeti, északi irányban kész van teljesen. Dél felé viszont csak félig, az út kb. fele - ha az ember Görögország felé akar menni, az teljesen kész, viszont a Plóvdif/Burgász felé vezető részen a legleherteltebb szakaszon csak 3-4 év múlva várható építkezés.

Előzmény: g.l.b.70 (52685)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.05.30 -2 0 52688

Átadták az alagútat Pirotnál, szóval már Crvena Rekától a bolgár határig végig autópálya van. Csak előtte van még kb. 20 km nem autópálya.

szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.05.30 -2 0 52687

Ha  bulizós, hangos, mozgékony hely kell, akkor Primórszkótól délre nem való neked, ez tény.

solozo Creative Commons License 2018.05.30 -2 0 52686
g.l.b.70 Creative Commons License 2018.05.30 0 0 52685

Sziasztok!

Van valakinek új híre az autópályák épüléséről Nis után?? 

Mi a helyzet most a szófiai elkerülővel?

Július elején megyünk, mire számíthatunk?

Köszönöm a válaszaitok.

Csak egy megjegyzés...Mi próbáltuk a Szozopol alatti részeket már, és már Primorszko sem jött be. Lehet, hogy olcsóbb, de egy szozopoli nyaralás után össze sem lehet hasonlítani a 2 helyet. Viszont érdekes volt a kavaci strand, oda átjártunk Szozopolból rendszeresen. Jóval kevesebben vannak és olcsóbb is mint a Harmani. 

szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.05.29 -2 0 52684

A répa és a tök nem stimmel, a tojás meg határeset.

Előzmény: stevie-13 (52682)
szeredőci maxval bircaman Creative Commons License 2018.05.29 -2 0 52683

Ez a legolcsóbb rész. Primórszko és a török határ között.

Előzmény: zoli913 (52678)
stevie-13 Creative Commons License 2018.05.29 0 0 52682

Olyan tengerparti települést keresek, ahol van lehetőség napernyő mentes területen strandolni.

Arra gondolok, hogy nem a "kijelölt", napernyőkkel, emberekkel teli partszakasz érdekelne, hanem ahol kevesebb ember van, lehet vinni saját napernyőt, és nem kell a tömeget kerülgetni.

Szozopoltól délre vannak még (viszonylag) érintetlen partszakaszok.

Talán az egyik probléma volt, hogy sok étteremben  csak bolgár és cseh nyelvű étlap volt, angol nem.

A cseh étlapot nem tudom hová tenni, de kétségtelen, hogy minél kevésbé turistás helyre mentek Bulgáriában, annál kisebb lesz az esély idegen nyelvű étlapra. Mondjuk logikus :-)

Amúgy alap étlap-bolgár:

– szvinszko – sertés

– pilesko – csirke

– telesko – marha

– agnesko – bárány

– ríba – hal

– szalata – saláta (fogás)

– göbí, manatarki – gomba

– maszlina – olívabogyó

– sunka – sonka

– bekon – szalonna

– kartófi – krumpli

– kartófeno pjure – krumplipüré

– jajcó – tojás

– kaskaval – sajt

– szirene – fehér sajt

– luk – hagyma

– krasztavica – uborka

– domat – paradicsom

– zele – saláta (növény)

– markóvi – répa

– tikva, tikvícska – tök, patiszon

– patlatzsan – padlizsán

– cseszen – fokhagyma

– butilka – üveg

– csasa – pohár

– csiníja – tányér

– vilica – villa

– nos – kés

– lazsíca – kanál

Előzmény: zoli913 (52678)
János 2 Creative Commons License 2018.05.29 0 0 52681

Melegszik. Emlékeim szerint május végén még nemigen volt 23 fokos  viz.

János.

gambl-R Creative Commons License 2018.05.28 0 0 52680

Erre az utazasi szerzodesed tudna valaszt adni.

Előzmény: salieri81 (52679)
salieri81 Creative Commons License 2018.05.28 0 0 52679

Sziasztok!

Július 16-án mennénk a napospartra 1 hétre 2 fő,de sajnos nem tudunk elutazni. Előleget fizettünk az utazásra,valamint komplex utazásbiztosítást is kötöttünk. Ilyen esetben a teljes előleg visszajár?

zoli913 Creative Commons License 2018.05.28 0 0 52678

Sziasztok

Olyan tengerparti települést keresek, ahol van lehetőség napernyő mentes területen strandolni.

Arra gondolok, hogy nem a "kijelölt", napernyőkkel, emberekkel teli partszakasz érdekelne, hanem ahol kevesebb ember van, lehet vinni saját napernyőt, és nem kell a tömeget kerülgetni.

Eddig Sozopol és Primorsko strandjain voltunk. Sozopol régen volt, nem emlékszem, hogy volt-e ilyen része, Primorsko pár éve volt, ott találtunk kb 1 km-re az északi strandtól egy hosszú partszakaszt.

Ez a strand nagyon tetszett, viszont a várossal nem annyira. Nem tudom elmondani, hogy mi volt a gond, de Sozopol jobban tetszett. Talán az egyik probléma volt, hogy sok étteremben  csak bolgár és cseh nyelvű étlap volt, angol nem.

Szóval Primorsko emiatt kisebb eséllyel indul.

Napospart kizárt.

Köszönöm

DonEzio Creative Commons License 2018.05.27 0 0 52677

Ohh, akkor jól elértelmeztem. :) köszi.

Előzmény: stevie-13 (52676)
stevie-13 Creative Commons License 2018.05.27 -1 1 52676

Sziasztok. Most nyáron júliusban megyünk családdal kisgyerekkel nyaralni sunny beachre. Melyik strandot ajánlanátok? Cacao beach, cayo beach?

Ugye még nem jártatok a Naposparton? ;-)

A Cacao Beach és a Cayo Beach nem strandok nevei, hanem szórakozóhelyek nevei, a Cacao Beach hatalmas, a Cayo kicsike. 

Naposparton az egész tengerpart egyetlen egybefüggő strand. Ha muszáj, lehet tagolni, de nincs különösebb jelentősége. A széle felé olcsóbbak a büfék, középen drágábbak.

Előzmény: DonEzio (52675)
DonEzio Creative Commons License 2018.05.26 -2 0 52675

Sziasztok. Most nyáron júliusban megyünk családdal kisgyerekkel nyaralni sunny beachre. Melyik strandot ajánlanátok? Cacao beach, cayo beach? 

sbseaside Creative Commons License 2018.05.22 -4 3 52674

Sziasztok! Egy nagyon jó lehetőség Bulgáriát kedvelőknek. 

Idén nyáron nyit a legújabb Fekete-tengeri apartmanház, az SB Seaside Residence!

Apartmanjaink a 700 méter hosszú homokos strandot, szélein vadregényes sziklás partokat rejtő Chernomorets-i öbölre néznek. A tenger itt a kis, védett öbölnek köszönhetően sekélyebb és melegebb vizű, mint máshol, így tavasz végétől ősz közepéig kitűnő helyet biztosít a kikapcsolódásra, feltöltődésre vágyóknak.
Chernomorets-től 10 kilométerre található a festői Sozopol, 25 kilométerre a tengerparti kertjeiről híres Burgas, de autóval könnyedén elérhető a 60 kilométerre fekvő középkori Nessebar világörökségi óvárosa is.
Családi vállalkozásunk itt kínál öt tengerre néző erkélyes, 3-4 férőhelyes, konyhával és fürdőszobával felszerelt apartmant, valamint egy 2 férőhelyes szobát.

Árak:
4 férőhelyes apartman: 65 €/éj
2-3 férőhelyes apartman:45 €/éj

Jelenlegi kedvezmény:

Kihagyhatatlan ajánlat! Június 10-30 között foglalsz szállást az alábbi árak lesznek érvényben:

4 fős apartman 50 €/éj
2 és 3 fős apartman 35 €/é

További információk:

https://www.facebook.com/sbseaside/
http://seaside.sb-creations.com/

GYURMÓKA Creative Commons License 2018.05.21 0 0 52673

Én mindíg szeptemberben utazom, és abszolút úgy van, ahogy leírtad

Előzmény: balkáni maxval bircaman (52672)
balkáni maxval bircaman Creative Commons License 2018.05.21 0 0 52672

Szeptember: szerencse kérdése.

Van, hogy téliesen őszi hangulat, van hogy teljesen nyári.

8 évvel ezelőtt szeptember első napjaiban volt ott, lásd https://www.flickr.com/photos/bircamax/sets/72157635515293542 - akkor pont nyári volt a helyzet, de minden évben más.

Előzmény: Pat326 (52664)
JoMe Creative Commons License 2018.05.17 0 0 52671

Múlt évben mi is szeptemberben töltöttünk el egy hetet itt az Arany szivárványban. Végig napos meleg időnk volt, egyszóval csodálatos. Az all in ellátással voltak gondok nyár elején, de mikor mi voltunk már minden normálisan működött. A szálloda szerintem ideális nyaralásra. Ha jól akarod érezni magad akkor jól fogod, ha mindenben hibát keresel akkor elrontod a nyaralásod. Jó időt jó nyaralást kívánok.

gy_cs Creative Commons License 2018.05.17 0 0 52670

A Golden esetében utazási irodáknál akkor érdemes nézelődni, ha nem szeretnél bajlódni a lejutás megszervezésével.

Ha ez nem gond, s szóba jöhet az autó vagy fapados repülő, akkor itt: http://nyaralasbulgaria.hu/ érdemes szétnézni, "közvetlenül" a szállodánál foglalsz.

Más, másoknak is.

Nagyon jók a promó képek az ellátásról:

https://www.laspalmeraskft.com/news/golden-rainbow-bulgaria-elmenyek-kepekben/

János 2 Creative Commons License 2018.05.17 0 0 52669

A mai WIZZAIR kedvezmény első ránézésre nem rossz.

János

János 2 Creative Commons License 2018.05.17 0 0 52668

Igen érdemes menni Bulgáriába, de szerintem nem kempingbe.

Jó utat.

János

Előzmény: szeximaxi (52667)
szeximaxi Creative Commons License 2018.05.16 -1 0 52667

Szép estét!

Friss kemping élménye van valakinek? Illetve tipp hol érdemes 9 éves gyerkőccel kellemesen eltölteni pár napot!

Nem jártunk még egyáltalán Bulgáriába. Érdemes?

Köszi!

Katana750 Creative Commons License 2018.05.16 0 0 52666

Egy kicsit (nagyon) kibicként írok neked, mert nyaralni először és utoljára 1976 augusztusában voltam Bulgáriában a szüleimmel 5 éves gyerekként. 1991 óta kamionsofőrként kb 100-120 alkalommal voltam fuvarban vagy tranzitban Bulgáriában, úgy gondolom a bolgár tengerpart rajongói nem köveznek meg, ha az a véleményem, hogy augusztus végén vége a szezonnak. Tehát ha napozós, meleg tengervízben lubickolós nyaralás a célod, javaslom válassz korábbi időpontot! Emiatt vélhetően többe fog kerülni a nyaralásod, de megéri ha fontosak az említett kritériumok. Ha sétálgatós, kirándulós nyaralást tervezel megfelelő a szeptember is. Amivel jó tisztában lenni, Bulgária nem mediterrán éghajlatú ország még a Fekete-tengernél sem. Simán lehet jó idő is, de jócskán megvan az esély esőre, erős szélre.  A GR szállodáról sokat olvastam az elmúlt években itt a fórumon. Először azt, hogy jó hotel és a szomszédos hotelban van az all inkl. ellátás ami kiváló, aztán jó hotel, saját all inkl. ellátással azonban nagyon nem jó. Ha te(ti) önellátóban mész (mentek) akkor mellé nem nagyon nyúlhatsz!  

scarabaeus Creative Commons License 2018.05.16 0 0 52665

(A hotellel kapcsolatban: a Golden Rainbow illetve GR rövidítése talán a leggyakrabban előforduló tulajdonnév itt a Napospart után, a topik utolsó egy évében)

Pat326 Creative Commons License 2018.05.16 0 0 52664

Sziasztok!

Szeptemberben tervezünk menni Bulgáriába, a Napospartra. A Las Palmeras utazási irodánál a Golden Rainbow hotelt találtuk, buszos utazással, önellátással. 

Valakinek van már tapasztalata az irodával, a hotellel kapcsolatban? Szeptemberben általában milyen idő szokott lenni?

Egyéb, bármilyen infót szívesen olvasok :)

Köszi!

Béci 72 Creative Commons License 2018.05.14 0 0 52663

Sziasztok!

Sajnos visszamondtak egy foglalást június 27-július 11-ig a naposparti négyszemélyes apartmanunkban.

Ha valakit érdekel,emailen keresztül megtalál.

solozo Creative Commons License 2018.05.11 -2 0 52662
gy_cs Creative Commons License 2018.05.07 0 0 52661

Szia!

Keresgéltem akkor, mikor a buszos lejutásban próbáltam segíteni, de normálisan működőt én nem találtam.

Anno mikor Várnában voltunk, az ottani társaságnak volt chat ablaka, velük el tudtam diskurálni a google fordító és egy cirill billentyűzet fordító segítségével.

Esetleg próbálkozhatsz így a bolgár nyelvű honlapon.

Vagy írd le ide, mit szeretnél megkérdezni, hátha innen valaki lefordítja oroszra vagy bolgárra.

Előzmény: Vivien88 (52660)
Vivien88 Creative Commons License 2018.05.07 0 0 52660

Igen, való igaz.

Néha de jó is lenne egy időutazás, persze hátrafelé, de jó ha egy kicsit belelátnánk a jövőbe.

Tudsz esetleg abban segíteni, hogy melyik helyi busztársasággal érdemes felvenni a kapcsolatot, mert akinek én írtam, az nem válaszolt, egy másik meg csak bolgár nyelvű honlapja van.

Előzmény: gy_cs (52659)
gy_cs Creative Commons License 2018.05.06 0 0 52659

Dehogy aggódom, csak próbáltam egy kicsit viccelődni, mert elírtad valamelyik időpontot, s erre reagáltam:

július 20-án indulunk Bécsből és 06.21-én érünk Burgaszba. Ez így időutazás.  

Előzmény: Vivien88 (52658)
Vivien88 Creative Commons License 2018.05.06 0 0 52658

Ne aggódj, legkésőbb délután 5-6 körül a szálláson leszünk, de amúgy a Booking-on jelezve van, hogy későn érkezünk.

Előzmény: gy_cs (52656)
stevie-13 Creative Commons License 2018.05.02 0 1 52657

Részletes szerbiai büntetési táblázat:

Legfelső táblázat: sebességtúllépés lakott területen belül.

Oszlopok balról jobba: túllépés km/h-ban, pénzbüntetés, elzárás (nap), büntetőpont (külföldiekre nyilván nem vonatkozik), jogosítvány bevonása (hónap)

Második táblázat: sebességtúllépés lakott területen kívül. Oszlopok ugyanazok.

Harmadik táblázat: alkohol. 

Ahol egyszerre van pénzbüntetés és elzárás, ott "választható". Ahol csak elzárás van opcióként, ott automatikus a böri. (Lakott településen 140 felett, autópályán 220 felett, vagy merev részegen.)

Fontos tanulság, hogy már 1 km/h sebességtúllépés is büntetendő.

gy_cs Creative Commons License 2018.05.02 0 0 52656

Kérdezzetek rá a szállásra, hogy meddig lehet elfoglalni, mert szerintem nem fogtok időben odaérni.

😃😃😃😃😃

Előzmény: Vivien88 (52655)
Vivien88 Creative Commons License 2018.05.01 0 0 52655

Szia!

Köszi a linket.

Hihetetlen, hogy ez a férfi ennyi helyen járt már.

Amúgy mi július 20-án indulunk Bécsből busszal, Szerbián keresztül autópályán.

06.21-én érünk Burgaszba és onnan vagy helyi busszal vagy taxival megyünk tovább Neszebárba, és ettől a naptól él a szállásunk 06.28-ig

Ti merrefelé mentek?

Vivien

Előzmény: mol 123 (52654)
mol 123 Creative Commons License 2018.04.30 0 1 52654

Szia itt van a link. Ti mikor utaztok? mi augusztus 14 repülő.

http://indafoto.hu/nagy_istvan/sozopol_ettermek_kajaldak_etel

Előzmény: Vivien88 (52628)
szalámi Creative Commons License 2018.04.27 0 0 52653

Köszönöm a segítséged. Akkor maradok az E-79-en. A szörényvári tankolás pont ideális.

Előzmény: Katana750 (52643)
nickd1977 Creative Commons License 2018.04.27 0 0 52652

Hello Stevie :) Már rég fárasztottalak, gondoltam írok. Hogy tudnálak megtalálni Bulgárián kívüli kérdéssel? Egy Thassosal kapcsolatos fórumon láthattalak téged?

Előzmény: stevie-13 (52650)
gy_cs Creative Commons License 2018.04.27 -1 0 52651

"és extrém esetben valóban"

Pontosan erről beszélek, biztos jót akart a hozzászóló, lehet kekeckedésnek tűnik, de a figyelemfelhívás például így lett volna helyes:

Mostantól extrém esetben börtönbüntetés jár a gyorshajtóknak Szerbiában.

Előzmény: stevie-13 (52650)
stevie-13 Creative Commons License 2018.04.27 0 0 52650

Ezt a friss cikket találtam, itt részletezik, miért jár 30-60 nap elzárás:

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/od-utorka-ostre-kazne-za-saobracajne-prekrsaje-voznja-bez-pojasa-10000-dinara-zatvor/2kkkdbd

- nagyon részegen vezetve (2 ezrelék véralkoholszint felett)

- városban 140 km/h, országúton 190 km/h, autópályán 220 km/h felett

- oszlopok előzése záróvonalon

- egynél több piros lámpán áthaladás 10 percen belül (egyért még csak pénzbüntetés jár)

stevie-13 Creative Commons License 2018.04.27 0 0 52649

És ez hol is van leírva a cikkben?

Ebben a cikkben sehol, de tényleg létezik egy táblázat a büntetési tételekről, és extrém esetben valóban az "elzárás" is opció, de tényleg csak az extrém esetekben.

Előzmény: gy_cs (52648)
gy_cs Creative Commons License 2018.04.27 -1 0 52648

"Börtönbüntetés a gyorshajtóknak Szerbiában 120 km/h felett, mostantól."

És ez hol is van leírva a cikkben?

Előzmény: Gianniz (52647)
Gianniz Creative Commons License 2018.04.26 0 0 52647

Börtönbüntetés a gyorshajtóknak Szerbiában 120 km/h felett, mostantól.

http://rtv.rs/hu/vajdas%C3%A1g/b%C3%B6rt%C3%B6nb%C3%BCntet%C3%A9s-a-gyorshajt%C3%B3knak_913116.html

Gianniz Creative Commons License 2018.04.26 0 0 52646
János 2 Creative Commons License 2018.04.26 0 0 52645

Ennyiért meg kell venni. Egy picit lehet olcsobb de inkabb sokkal drágább. Ez szinte busz ár. Julius masodik felere en 5 ezerrel drágábban megvettem majd lett egy picit olcsóbb most 50 ezer folott van. En megvenném.

Udv Janos

Előzmény: Mihályné Fabulya (52644)
Mihályné Fabulya Creative Commons License 2018.04.25 0 0 52644

János! Megvetted már a repjegyeket? A 34 ezer oda-vissza drága? Gondolod, hogy lesz még olcsóbb? Böbe

Előzmény: János 2 (52524)
Katana750 Creative Commons License 2018.04.25 0 1 52643

Olyan, hogy nem jó nincs csak észrevétel. Először is amit Stevie írt az valós probléma lehet Nagylak 2 autópálya határátlépőnél. Szeged környékén Police.hu és megnézed a várakozási időt! Ha 1 óra vagy több, akkor jöhet a battonyai forgalommentes határ. Még Arad előtt visszatérsz az elhagyott autópályára és tovább ahogy akartad. Ha jól emlékszem 700 km. körüli hatótávot mondtál a kocsidra, Calafat majdnem 650, úgyhogy a híd előtt érdemes megitatni a lovakat!(ha korábban kell akkor szörényvári MOL vagy Petrom, stb.) MOL a kifelé, Lukoil a visszafelé vezető oldalon. A román matricát előre érdemes megvenni online, mert ha sokan vannak a határon akkor a bódénál is sokan lesznek. Bár Battonyánál ez sem gond. A kártyás otthoni kifizetés után kb. 3 nappal jön egy mail és azt ki kell nyomtatni. Ragasztani való matrica nincs, annál inkább a bolgároknál. Vicces de nekem már sikerült úgy járnom, hogy a matricás néni levából nem tudott visszaadni, úgyhogy a rendőrtől kaptam vissza 5 levát. 1 hetes 15 leva vagy 8 €. Vidinbe nem kell bemenni és én maradnék az E-79-en! Valamelyik évben a 112-es betyár szar volt, úgyhogy én kihagynám! Ráadásul ott nincs 12t-s súlykorlátozás, míg at E-79-en van. (Montana után nincs) A többi rendben van. Ugye téged is érint a Kazichene-A1 közti 3km. lezárása, reméljük mire mész(meg mások is) már nem lesz lezárva az említett szakasz! Nagyjából ennyi. 

Előzmény: szalámi (52637)
szalámi Creative Commons License 2018.04.24 0 0 52642

Az időpont nagyon szar. Mi mindig kedden, szerdán vagy csütörtökön indulunk, de most 22-én jövök meg Portugáliából, 2-án már ismét megyek ki. A júliusi görögországi utat természetesen már úgy terveztük, hogy szerdán induljunk.

Nem a mi ötletünk volt Bulgária, hanem rokonoké, őket visszük.

Előzmény: stevie-13 (52641)
stevie-13 Creative Commons License 2018.04.24 0 0 52641

Egyébként hogyan jön ki a bő négyszáz kilométer? Ez az útvonal tervező szerint 1289, Szerbián

keresztül meg 1192.

Bocs, a térképen Szófiánál volt az 1289 km tábla, azt hittem, odáig számolja. Mondjuk megjártam már párszor, szóval tudhattam volna :-)

Sajnos 23-án, szombaton kell indulnunk, se előtte se utána nem jó

Ha ennyire rossz időpontban mész, akkor igen, érdemes lehet elkerülni Szerbiát.

De hozzá kell tenni, hogy a romániai vendégmunkások is sokan vannak, ilyenkor Nagylak sincs meg 5 perc alatt.

Én dolgoztam keresztül-kasul Dél-Romániában, és végig nagyon jól éreztem magam, de az A-ból B-be jutás borzalmas tud lenni. Az utak jó minőségűek, de keskenyek, nehéz előzni, és tele vannak lakott településsel, közöttük meg nemhogy kamionokkal, de traktorokkal, kombájnokkal, lovas kocsikkal. És radarokkal. Meg feltűnő mennyiségű elütött állattal.

Előzmény: szalámi (52640)
szalámi Creative Commons License 2018.04.24 0 0 52640

Egyébként hogyan jön ki a bő négyszáz kilométer? Ez az útvonal tervező szerint 1289, Szerbián keresztül meg 1192.

Előzmény: stevie-13 (52638)
szalámi Creative Commons License 2018.04.24 0 0 52639

Elég jól ismerem én is, hogy Szerbián keresztül hogyan lehet menni, ezt tudhatod. Sajnos 23-án, szombaton kell indulnunk, se előtte se utána nem jó, akkor meg 3 német tartományban kezdődik a nyári szünet. Garantált a 4-5 óra várakozás összesen. Én úgy vagyok vele, hogy inkább megyek és ha kell hosszabb úton, több ideig, minthogy álljak a kilométeres sorokban. Álltam már 5 órát a szerb-bolgár határon. Kösz, nem kell. Egyébként meg utoljára '92-ben voltam Vidin felé, de akkor még komp volt. 

Előzmény: stevie-13 (52638)
stevie-13 Creative Commons License 2018.04.24 0 0 52638

Ha van esetleg észrevételed, hogy mi nem jó azt megköszönöm!

Az útvonaltervező szerint Pestről 15 óra alatt lennél Szófiában - optimális esetben. De a gyakorlatban a kamionok miatt plusz egy óra össze fog jönni. Esetleg kettő.

Illetve egy idő után, mondjuk 7-8 órával a lábadban megunod a rengeteg bazi hosszú lakott települést Dél-Romániában, és már nem figyelsz annyira az 50-re. Na, pont akkor jön a rendőr a radarral.

Bp-Szófia Szerbián keresztül nettó 8 - 8.5 óra, és a fenti útvonalnál bő négyszázzal kevesebb kilométer. Egyszerűen nem lehet annyit állni a határokon, meg esetleg az autópálya kapuknál, hogy érdemes legyen a romániai útvonalat választani. Az egyetlen érv az lehet, ha meg akarod nézni Dél-Romániát (nagyon érdekes egyébként), illetve ha valamilyen ok miatt nem akarsz kilépni az EU-ból az autóddal.

Előzmény: szalámi (52637)
szalámi Creative Commons License 2018.04.24 0 0 52637
Előzmény: Katana750 (52636)
Katana750 Creative Commons License 2018.04.24 0 0 52636

Ugyan magam illetve a foglalkozásom ellen beszélek, de egyértelműen a többszörös kamionforgalom. Egy turizmussal foglalkozó topikon a turisták érdekeit kell előtérbe helyezni és a Bukarest, Konsztanca felé menő forgalom nem éppen turistabarát. Ennek töredéke kerül útjába a turistának, ha Vidinnél lép be Bulgáriába. A nagy volumenű kamionforgalom Bulgáriában Dragoman, Szófia, Szvilengrad, felé megy és ezt megint csak kihagyod Vidin felől.(ha a Szófia kőrgyűrű keleti irányát választod) Esetleg még javasolható útvonal a Szörényvár(Drobeta Turnu Severin), Craiova, Caracal, Alexandria, Gyurgyevó, Rusze, stb. Mondjuk a te autód, ha jól emlékszem támogatja a gyorsan kiugrok és előzök stílust, de 100 kilométereken keresztül azért fárasztó az ilyen vezetés.

Előzmény: szalámi (52635)
szalámi Creative Commons License 2018.04.23 0 0 52635

A javasolt útvonaladdal kapcsolatban kérdezem, hogy mennyivel rosszabb, ha észak felől jövünk, Nagyszeben, Pitesti, Gyurgyevó irányában? Erre felé jártál már? Gondolom igen. Mik a hátrányai?

Előzmény: Katana750 (52573)
gy_cs Creative Commons License 2018.04.20 0 0 52634

A fórumtárs köszöni a friss infót. Bízzunk benne, hogy jól fognak haladni. S várjuk a fejleményeket.

Előzmény: Katana750 (52632)
gy_cs Creative Commons License 2018.04.20 0 0 52633

A térkép szerint: http://www.sbavto.com/index.php?option=com_content&view=article&id=45&Itemid=81&lang=en (sajnos a honlap már nem megy rendesen, de valamikor megelégedéssel használtuk ezt) a 11-s busz megy a burgaszi vasútállomásról Nessebarba. A gmapson (2015-ös felvételek) a térképen szereplő megállók (pont az utolsó 32-es kivételével) rendesen beazonosíthatóak. Ha minden igaz a 32-es itt: https://www.google.hu/maps/dir/42.6583464,27.7166865/42.6593167,27.7243758/42.6587302,27.730108/@42.6590608,27.7190554,16z/data=!3m1!4b1!4m2!4m1!3e2 a kiindulópont, 700m-re a Mill, onnan 500-ra a busz végállomása. Tehát nem nagy távolság visszasétálni, persze csomag és kedv függő. :) Érdekes, hogy visszafelé 250m-re van megálló, de a túloldalt, a környékén én nem találok.

Csak egy tipp, de hátha tesz még hozzá valaki infót.

Előzmény: Vivien88 (52629)
Katana750 Creative Commons License 2018.04.20 0 2 52632

Közben értesültem dolgokról amit megosztanék itt, annak ellenére, hogy még elég hamar vagyunk. Tehát mától a "Trákia" A1 autópálya 18-as főút(Szófia kőrgyűrű) csomóponttól észak felé (Kazichene) le van zárva és a "Hemus" pálya felé (Botevgrad) van terelve a forgalom. Ez azoknak vagy annak az egy fórumtársnak szól aki nem a déli elkerülőn szokta kikerülni a Bolgár fővárost. Illetve annak is szól aki Vidin felől úgy gondolta, (egyébként jól) hogy az északin rövidebb és jobb az út eljutni a "Trákia" pályára Burgasz felé. Mindössze 3 km. a lezárt szakasz, de ne vegyünk rá mérget, hogy befejezik az idénykezdetig! Ha mégis, akkor természetesen közlöm itt azt is.

Katana750 Creative Commons License 2018.04.20 0 0 52631

"járata"

Előzmény: Katana750 (52630)
Katana750 Creative Commons License 2018.04.20 0 0 52630

Az Arda tur járta 40 perc és 6€/fő, illetve gondolom ennyi €-nak megfelelő BGN! A Busradar.com segít dátumra pontosan, hogy kinek van járata és mikor. Hogy pont a hotelnél tegyenek le, annak kevés esélyét látom, de legyél kreatív és üljetek be egy taxiba!

Előzmény: Vivien88 (52629)
Vivien88 Creative Commons License 2018.04.20 -1 0 52629

Mindenkihez!

Volt olyan, aki nemrégiben járt Bulgáriában a tengerparthoz közeli helyeken és használta a tömegközlekedést?

Mert én találtam és kaptam is infókat a helyi buszközlekedésről, de a legtöbb 2011-es menetrendű.

Legutóbb találtam egy oldalt, amin rajt voltak a menetrendek, de sajnos bolgár nyelven íródott és ott találtam egy e-mail címet, de azóta sem kaptam választ tőlük és most újfent nem találom.

Az Arda tur társasággal utazunk Bécsből-Burgaszig.

Onnan szeretnénk eljutni Neszebárba a The Mill Hotelba. A térképet nézve ott csak 1 buszmegállót találtam, ami a Festa Panoráma Hotelhez van közel.

Ha tud valaki segíteni, annak nagyon megköszönném.   

Vivien88 Creative Commons License 2018.04.20 0 0 52628

Kedves mol 123!

Egyszer én is megtaláltam Nagy István képeit.

Esetleg el tudod küldeni nekem a linket, ahol a képeket találtad,mert én már nem találom őket.

Köszi.

Tulip990911 Creative Commons License 2018.04.18 0 0 52627

Szia!

A szárnyashajókat leselejtezték. Most tengeri macskák vannak forgalomban, illetve már tavaly is csak ilyenek szaladgáltak.

A megfelelő oldal számodra: https://www.fastferry.bg/

Árak, menetrend, sapka, bicska, talicska :D

Előzmény: mol 123 (52626)
mol 123 Creative Commons License 2018.04.17 0 0 52626

Nagy István feltett képeket infókat szozopolról nagyon jók,csak hát azok 2012.évi képek.Változott e azóta / gondolom igen / a város kép,az árak hogy alakulnak a hazai árakhoz képest.Minden infó érdekel a szárnyas hajóról tud e valaki szozopol - neszebár utvonal ár?....stb  Köszi!

solozo Creative Commons License 2018.04.16 -2 0 52625

Nincs fizetős, csak a napernyőért, napozóágyért kell.

Előzmény: mol 123 (52624)
mol 123 Creative Commons License 2018.04.16 0 0 52624

Szozopolban minden strand fizetős vagy van szabad strand is ami nem fizetős pl Harmani az milyen? segítsen valaki.  Köszi.

maxvalbircaman szeredőc Creative Commons License 2018.04.16 0 0 52623

Kb. 10 %-kal drágább.

Előzmény: Nina28 (52621)
keca043 Creative Commons License 2018.04.15 0 0 52622

Üdvözlök mindenkit! Lenne 1 kérdésem (megint :) ) Mégpedig azzal kapcsolatban,hogy ha megyünk Bulgáriába (napospart)-ra Szerbia felé,akkor hol érdemes pihenőt tartani? Esetleg jó étterem,vagy szép kilátás,netán 2 az 1-ben? :) Előre is nagyon köszönöm a választ!!

Nina28 Creative Commons License 2018.04.15 0 0 52621

Sziasztok!

Júliusban szeretnék újra Bulgáriába nyaralni, Sozopol van kinézve megint. 3 éve voltunk utoljára, mennyire változtak az árak(étel,ital),nem tudjátok? köszönöm

Marko61 Creative Commons License 2018.04.14 0 0 52620

Sziasztok. Most jöttem haza Szófiából. Szerb autópálya díj:560din,800din,190din.Bulgária:1 hét15leva, 1 hónap 30leva. 

yaldi Creative Commons License 2018.04.14 0 0 52619

Sziasztok! Ha esetleg Neckermann-nal utazna valaki... Építkezés miatt eladó utazási utalvány  381.200 Ft értékben. 2018.09.25-ig beváltható (hosszabbítani lehet). Ára 325.000 Ft.

Katana750 Creative Commons License 2018.04.13 0 1 52618

Nem ez lenne a lényeg, hanem az, hogy melyik úton közlekedtél Vidin és Szófia között!

Előzmény: BMW-GMBH (52617)
BMW-GMBH Creative Commons License 2018.04.13 0 0 52617

Bocsi látom te vidinre kérdeztél.

2 éve augusztus végén álltam 6 órát, de akkor jöttek vissza az auslanderek nyugatra, azért volt ekkora dugó3 a híd 1 sávos volt

Előzmény: Katana750 (52615)
BMW-GMBH Creative Commons License 2018.04.13 0 0 52616

Röszkén volt rossz a határ. Vidin üres volt, az 2 perc volt.

Előzmény: Katana750 (52615)
Katana750 Creative Commons License 2018.04.09 0 1 52615

Gondolom még a híd átadása előtt lehetett ilyen hosszú várakozás! Vidinből, Szófiába 3 féle úton lehet menni. Melyiken mentél? Gondolom Nessebar fórumtársat azért érdekli a téma mert én pont az ellenkezőjét írtam neki nem is olyan régen. Tehát én a Dimovó-Smolyanovtsi-Montana-Berkovitsa-Kostinbrod-Szófia útvonalról állítom, hogy nyáron is forgalommentes, 12t. súlykorlátos, néhol tökéletes néhol hibás de simán elfogadható minőségű út. Van még az Archar-Dobri dol-Doktor Yosifovo-Montana-Vratsa-Botevgrad-Yana-Szófia ahol mennek a kamionok és forgalmas. A harmadik már nem érdekes, a lényeg az lenne, hogy te merre mentél?

Előzmény: BMW-GMBH (52614)
BMW-GMBH Creative Commons License 2018.04.09 0 0 52614

Vidini határon én már álltam 6 órát sorba, gondolom többen is.

Vidin Szófia nem nagy távolság. Nyáron izgalmasabb, mert nagy a forgalom.  Semmi extra, kanyargós, hegyes, sok előzni tilos van.

Szófia- Röszke nekem most 6.5 óra, volt de végig 140-el jöttem ahol tudtam.

Előzmény: nessebar (52611)
BMW-GMBH Creative Commons License 2018.04.09 0 0 52613

Röszke--- Nem Horgos..

Előzmény: BMW-GMBH (52610)
maxvalbircaman szeredőc Creative Commons License 2018.04.09 0 0 52612

A szeredőci körgyűrű északi és nyugati szakasza rendes autópálya már.

Éppen a legforgalmasabb szakasz, a déli és délnyugati a gond, ott egysávos, régi út van.

Előzmény: nessebar (52611)
nessebar Creative Commons License 2018.04.09 0 0 52611

Szófiától a Vidinig maradt minden úgy ahogy volt, max Szófián kivül az elkerülő új.

Bocsi , kicsit bővebben kifejtenéd , hogy ez mit takar ? Mi az idén ezen a Vidin- Szófia útvonalon mennénk , ezért érdekelne az út minősége .

Előzmény: BMW-GMBH (52610)
BMW-GMBH Creative Commons License 2018.04.08 0 0 52610

Tegnap jöttem haza Szófiából.

Szófiától a Vidinig maradt minden úgy ahogy volt, max Szófián kivül az elkerülő új.

Határ teljesen üres volt, Szerbiában Nis- ig szokszor le terelnek, csinálják az alagutakat, de sosem lesz kész.

Horgos tegnap este 10- kor 4 óra volt, mentek vissza németbe az auslanderek. Utálatos dolog ez a határ.

maxvalbircaman szeredőc Creative Commons License 2018.04.06 0 0 52609

Akkor félreértettelek.

Én azért erős kétséggel tekintek erre a nyári befejezésre, bevallom. Kicsit úgy vagyok ezzel, mint a Szeredőctől a szerb határig terjedő autópályára, melynek HIVATALOS átadási időpontja 2018 decembere. Miközben a valóságban az út kétharmadán időközben megsemmisítették a pályáztatás eredményét, s azóta sincs új pályázat, az út egyharmadán, Herakovo és Szeredőc között pedig még terv sincs. Szóval tényleges építkezés eddig az egész szakaszon 0 azaz nulla méter. Most persze lehet, hogy decemberig meglesz a terv, a pályázat, s az építkezés is, de ennél szerintem az is valószínűbb, hogy Szerbia visszaadja Szabadkát Mo-nak a jövő héten.

Szóval ismerve a bolgár útépítési szokásokat, nekem kellemes meglepetés lenne, ha mondjuk meglenne 2020 végéig, de ha fogadni kellene, akkor inkább 2025-öt mondanám időpontként.

Mondjuk a szerb helyzet tényleg jobb, hiszen tényleges építkezés zajlik az egész kérdéses szakaszon, sőt egy rész kész is van, csak nincs átadva. Azaz még az is lehet, hogy tényleg kész lesz.

Előzmény: gy_cs (52608)
gy_cs Creative Commons License 2018.04.05 0 0 52608

Ezt tudom (110). A nagyjából ennyi lehet a szerb oldalon is, azt a még el nem készült pályaszakaszra értettem. De mint jelezted, csak 35 van már hátra. De a legjobb híred a végére maradt, reméljük így is lesz, s a nyáron már a kész pályán mehetünk végig a bolgár határig.

Előzmény: maxvalbircaman szeredőc (52606)
maxvalbircaman szeredőc Creative Commons License 2018.04.05 0 0 52607

Sajnos nem vagyok ebben otthonos. Nekem van saját lakásom Szeredőcön, szóval ez a rész sose izgatott.

Előzmény: Kód 001 (52596)
maxvalbircaman szeredőc Creative Commons License 2018.04.05 0 0 52606

Nem. Niš és a bolgár határ között 110 km a távolság.

Előzmény: gy_cs (52604)
maxvalbircaman szeredőc Creative Commons License 2018.04.05 0 0 52605

Bolgár részen 0 km autópálya szakasz van. Az csak egy tervezett szakasz, nemhogy építkezés lenne, de még a terv se hivatalos. Csak elméleti elképzelés van, amolyan eszmei terv. Szerintem nem is várható a 20-as évek elejéig, hogy kész legyen. Jelenleg más utak élveznek prioritást a bolgár autópályaépítésben. Jelenleg a Szeredőc és a görög határ közti autópálya befejezése a fő cél.

Szerb részen 31 km nincs kész, a többi kész van. A tervek szerint idén májusra kész lesz az egész.

Előzmény: BMW-GMBH (52602)
gy_cs Creative Commons License 2018.04.05 0 0 52604

Km-ben, emlékeim szerintem forma-forma. Határtól Szófiáig kb 60, s nagyjából ennyi lehet a szerb oldalon is.

Előzmény: Katana750 (52603)
Katana750 Creative Commons License 2018.04.04 0 0 52603

A hiányos elég megengedő kifejezés, főleg a Bolgár oldalra vonatkoztatva.

Előzmény: BMW-GMBH (52602)
BMW-GMBH Creative Commons License 2018.04.04 0 0 52602

Sziasztok.

Szófiától meddig van kész az autópálya hazáig?

Szófia- Nis között még hiányos?

Köszi

ujvarosinekata Creative Commons License 2018.04.02 0 0 52601

Köszönöm szépen a válaszokat,sokat segítettél.Ki fogom próbálni. Kellemes Húsvéti ünnepet!

Előzmény: János 2 (52600)
János 2 Creative Commons License 2018.04.02 0 1 52600

Udv!

Raneztem a kovetkezot gondolom, illetve nekem igy sikerult.

A masod osztalyt kell valasztani es akkor a Teged es a lanyokat engedi egy fulkebe, a masod osztaly 3 fos az elso osztaly ket fos a biznic egy fos.

A férjed vagy elutazik a harom fosbe vagy egy kulon tranzakcioba vesztek neki egy biznic klasz egy vásárlásba nem tudtok kulonbozo osztályokat vennit. Osszességében 4 fonek ugyanannyi. Egymas mellettk fulke is mukodik. Egy hónappal korábban lehet megvenni, igy elsok kozt kell lenni.

A FIP jegyet szerintem ugy lehet érvényesíteni  hogy van egy kocka ahol "vasúti azonosítót" kér. Nekem még nincs meg a FIP jegyem beirtam az 1234567 számsort és akkor olcsóbban adta a jegyet. Próbálkozz a szabadjegyen lévo  szamokkal elfogadja e.

Ha nem akkor is nem nagy a kulombseg  illetve a biznicnel nem is érvenyesítheto.

Próbáld ahogy írtam.

Udv. Janos

Előzmény: ujvarosinekata (52599)
ujvarosinekata Creative Commons License 2018.04.01 0 0 52599

János! FIP-el enged utazni Sofia-Burgas viszonylatban? Nem látom sehol feltüntetve. Illetve még azt szeretném megkérdezni, hogy a 3 ágyasba nem enged a 2 lányommal együtt utazni, külön tesz engem és megint másikba a férjem. Azt már valaki írta előttem, hogy férfi-nőt nem enged egy fülkében (hajrá családok ), de hogy a 2 lányommal sem...ezt nem értem... Hátha tudsz válaszolni.Köszi szépen előre is!

Kód 001 Creative Commons License 2018.03.30 -1 0 52598

Szuper, köszönöm szépen.

:)

Előzmény: solozo (52597)
solozo Creative Commons License 2018.03.28 -2 0 52597

Bár szeredőci szaktársat kérdezted, én ajánlanék kettőt(na jó, hármat). Az egyik a déli elkerülőhöz nagyon közel van, egyszerű a közlekedés, nem kell bemenni a városba, és reggel gyorsan kijuthatsz onnan. Modern, kényelmes, tiszta.)

https://www.booking.com/hotel/bg/dream-sofia.hu.html

A másik kettő akkor praktikus, ha be akarsz sétálni a belvárosba, ahhoz közel vannak (ill, ott van). Egyszerűek, szolid áron, és a másodiknak remek az étterme. (vagy legalábbis az volt 3 éve).

https://www.booking.com/hotel/bg/medic.hu.html

https://www.booking.com/hotel/bg/the-house.hu.html

Előzmény: Kód 001 (52596)
Kód 001 Creative Commons License 2018.03.28 -1 0 52596

VAn esetleg olyan szállás melyet szívesen ajánlanál?

Előzmény: maxvalbircaman szeredőc (52595)
maxvalbircaman szeredőc Creative Commons License 2018.03.26 0 0 52595

Pont jó helyen van a pihenés szempontjából.

Előzmény: Kód 001 (52579)
nessebar Creative Commons License 2018.03.26 0 0 52594

Meglátjuk . Voltunk , már mi is többször júniusban , júliusban és augusztusban is . Novemberben ,  amikor foglaltunk lehetetlen meglőni  , hogy milyen lesz a nyár . Pihenni megyünk . Nekem már elég , ha a pici lábam  belemártom a tengerbe . Jó pihenést , és jó időt kívánok nektek is .

Előzmény: kismolotov (52586)
Katana750 Creative Commons License 2018.03.25 0 0 52593

Örülök, ha segítenek az információk!

Előzmény: gy_cs (52592)
gy_cs Creative Commons License 2018.03.25 0 0 52592

Nagy-nagy köszönet az infókért! Szeretem a kalandokat (bár ez nem akkora kihívás) szerintem le tesztelem. A gmapson lefelé még csak egy OMV-t láttam. Hazafelé biztos északi lesz, mert nem kell tankolnom majd csak itthon.

Előzmény: Katana750 (52591)
Katana750 Creative Commons License 2018.03.25 0 0 52591

Amit sikerült a Bolgár kollégáktól kiderítenem: A Szófiát déli irányban elkerülő úton vannak közlekedési lámpák és felújítási munkák is, ennek ellenére a nyári hétvégéken sincs ácsorgós dugó. 5 darab ŐMV benzinkút van a 18-as sz. úton a 8-as kőrforgó és az A1 kilépő között, 2 a tengerpart felé, 3 hazafelé jövet. Aktuális árak: 98-as 2.39 lev./liter, 95-ös 2.11 lev/liter, Gázolaj 2.15 lev/liter, LPG 1.10 lev/liter, CNG 1.18 lev./kg.  

Előzmény: gy_cs (52590)
gy_cs Creative Commons License 2018.03.24 0 0 52590

Ez is volt linkelve, igaz tavaly: http://utikritika.hu/bulgaria/szozopol

Előzmény: mol 123 (52587)
gambl-R Creative Commons License 2018.03.24 0 0 52589

Én sem emlékszem ilyenre.

Előzmény: gy_cs (52588)
gy_cs Creative Commons License 2018.03.24 0 1 52588

Ez gyanús, nekem nem rémlik ilyen hsz.

Nem Stevie egyik linkelt leírására emlékszel?

Esetleg ez volt: http://hurrabulgaria.blog.hu/2013/02/07/szozopol_ahol_a_helyiek_nyaralnak

Előzmény: mol 123 (52587)
mol 123 Creative Commons License 2018.03.24 0 0 52587

kb 3 hete olvastam ezen az oldalon Szozopolt mutatta be valaki.Nagyon tetszett,be mutatta az egész várost utcáit, éttermeit, utcai étkezdéit, hol érdemes enni mit ne hagyjunk ki ,sőt még mezei diszkont árudákat busz indulást burgasz felé  stb. Szóval sok mindent, csak most nem találom.Tudna nekem segíteni valaki megtalálni?

kismolotov Creative Commons License 2018.03.23 0 0 52586

Hát legyen szerencsétek. Én kétszer voltam június végén, egyik nagyon jó volt, a másikat viszont nagyon megszívtuk, csak éppen mártózni lehetett, mert olyan hideg volt a víz. Meg éppen szeles idő

Előzmény: nessebar (52585)
nessebar Creative Commons License 2018.03.23 0 0 52585

Most több tényező miatt így alakult ! Június vége lesz .

Előzmény: Katana750 (52584)
Katana750 Creative Commons License 2018.03.22 0 0 52584

Júniusban nem hideg még egy kicsit a Fekete-tenger?

Előzmény: nessebar (52583)
nessebar Creative Commons License 2018.03.21 0 0 52583

Köszönöm szépen a válaszod ! Megnézem a hotelt , júniusban megyünk .

Előzmény: Katana750 (52581)
Katana750 Creative Commons License 2018.03.21 0 0 52582

Szeredőc Bulgária fővárosa.(Szófia). Jómagam is a történelmi Magyarország elszakított helységeit az eredeti magyar nevén szoktam először leírni és utána zárójelben a román, szerb, stb. nevét. Bulgária fővárosát a 13. században rövid ideig birtokolták hazánk fiai és innen a Szeredőc név. A mélyelemző szerintem viccelt veled egy kicsit! Vidinnek is van magyar neve, Bodony. Szerintem nagyon belebonyolódni nem érdemes! 

Előzmény: Kód 001 (52579)
Katana750 Creative Commons License 2018.03.21 0 0 52581

Szia! A helyzet az, hogy nekem amikor kiskocsival megyünk a nőm is szívesen kiveszi a részét a vezetésből, ezért nem alszunk útközben. Kamionnal meg értelem szerűen a hotel Volvo. Mindezek ellenére egy tisztességes szállodát tudok, de nem Vidinben. Hotel Montana, értelem szerűen Montanában. Úgy rémlik 30-35€ körüli leváért szálltam meg ott, igaz nem mostanában. A probléma az, hogy mielőtt ajánlanám meg akartam nézni az aktuális árait és ezért beírtam találomra 2 júliusi hétvégét és nincs szabad szobájuk már most akkorra. Persze nem tudom mikor mennél, lehet semmi gond nem lenne a te utazási dátumoddal, de azt meg te tudod:-)  

Előzmény: nessebar (52580)
nessebar Creative Commons License 2018.03.21 0 0 52580

Szia !

Nagyon örültem a hozzászólásodnak , a számomra hasznos információk miatt . Mi Hajdu-Biharban lakunk , Románián keresztül szoktunk a Fekete tengerhez menni . Korábban az Olt völgyében utaztunk , tavaly változtattunk . Ártándnál léptük át a határt - Nagyvárad- Arad- Temesvár- Lugos- Karánsebes-Orsova- Szörényvár-Caracal-Alexandria-Ruse volt az útvonal . Meglepődtünk az út nagyon jó minőségétől , és attól is , hogy sokkal jobban lehetett haladni a másik úthoz viszonyítva . Az idén Calafat -Vidin határátkelőn tervezzük , és mennénk tovább Montana-Szófia irányában .Vidinben tervezzük , hogy megalszunk egy éjszakát .

Tudsz-e valami jól bevált , hotelt ajánlani , ami lehetőleg a főúthoz közel van , az is jó lenne ha őrzött parkolója lenne  . Nem kell luxus minőségre gondolni , de azért legyen tiszta és megfizethető . Nagyon megköszönném , ha bármilyen információt megosztanál , ami fontos lehet . Köszönöm előre is .  További szép napot kívánok .

Kód 001 Creative Commons License 2018.03.21 -1 0 52579

Szivesen.

Jó a szállás, vagy szép a környék?

Előzmény: maxvalbircaman szeredőc (52578)
maxvalbircaman szeredőc Creative Commons License 2018.03.21 0 0 52578

Állj meg Szeredőcön, ha Szerbián keresztül mész.

Előzmény: Kód 001 (52563)
gy_cs Creative Commons License 2018.03.20 0 0 52577

Szia!

A kérdésem nem célirányosan Neked szólt, ezért is írtam új hozzászólást.

Hanem mindenkinek, aki tavaly, tavalyelőtt használta a déli elkerülőt.

Ha sikerül rákérdezni, előre is megköszönöm.

Üdv gycs

Előzmény: Katana750 (52575)
kismolotov Creative Commons License 2018.03.20 -1 0 52576

Nincs mit köszönni. Szeretem a pontosságot, és azt, ha valaki olyan szól hozzá, aki nem 10 évente egyszer téved arra, és utána itt osztja az észt.

Mi egyszer mentünk románon keresztül, de az direkt előre eltervezett volt, mint írtam oda vissza félúton a Kárpátokban aludtunk.

Mint említettem kb. 18-20 alkalommal voltam már a bolgár tengerparton. Pontosan azért nem tudom, mert ez az elmúlt 40 évben volt. Volt olyan nyár, hogy 2x2 hetet is voltam, de olyan is, hogy Mamaián voltunk két hetet és csak átugrottunk Balcsikba. Igaz volt egy egybefüggő 6-8 év mikor odakint zűrösek voltak a viszonyok (lopták a kocsikat, mint a cukrot) talán a 90-es évek közepe, második fele, mikor nem nagyon mentünk arra.

Általában Burgasz alá megyünk, ott nyugisabb, bár az elmúlt öt évben ott is egyre nyüzsibb a part. Látszik, hogy kb 10 éven belül ott is az lesz (délen) mint görögben. Elhagyott szellemváros részek lesznek majd, illetve elhagyott apartmanváros részek. Kicsit túl tolják a biciklit, szerintem nagyon gyors és indokolatlan építkezések folynak, melyeket megtérülés után lepusztulásra hagynak.

Hej azok a régi 70-es évek második fele, mikor kezdtem, még hátizsákkal és sátorral. Néha jó nosztalgiázni.

Ebben az évben is gondolkodom, hogy menni kéne, de még nem jött össze egy jó társaság (3-4 fő) egy vagy két kocsi. Primorskóban van csapos, gyümölcsárus, bolttulajdonos (kicsi magazin) főtt kukorica árus helyben lakó "haverom" aki mindig érdeklődik, hogy na akkor jövő évben mikor jössz, és mindig örülnek ha meglátnak.

Lehet, hogy ebben az évben, csak úgy ad hoc menés lesz, nem is foglalok előre, majd a helyszínen, hiszen időhöz nem vagyok kötve, illetve csak az időjáráshoz, mert nálam a július vége- augusztus közepe jöhet számításba, mert akkor megbízható az idő.

Ezzel a románon keresztüli általad írt úttal már szemeztem, a Szerbián keresztüli autópálya olyan lélekölő, semmit nem látsz, én meg szeretek nem rohanni, nézelődni.

Ja és én is, mi is, mindig hétfőn indulunk és hétköznap jövünk, a hétvégéket kihagyjuk (utazás szempontjából)

Katana750 Creative Commons License 2018.03.20 0 0 52575

Nem vagyok naprakész mert én 98 szâzalékban Blagoevgrad, Kulata, Görögország felê megyek. Pénteken szoktak jönni Bolgár kollégák a céghez ahonnan én is szállítok és megkérdezem .

Előzmény: gy_cs (52574)
gy_cs Creative Commons License 2018.03.20 0 0 52574

Engem viszont érdekelne egy kicsit bővebb leírás a déliről.

Kifelé menet Szófián áthaladva tankoltam (OMV nálam az elsődleges célpont) eddig. Sajna lefelé az északi elkerülőn (tudomásom szerint) nincs OMV, viszont a délin van, ezért lehet letesztelném, ha nem jön össze, marad az északi és a SHELL.

A gmaps-n 2012-s és 2015-s felvételek vannak a déliről. Jól sejtem, hogy a 8-as és a 18-as út között teljesen fel van újítva? A 18-ason "végig menve", sok helyen 2x1 sávos eléggé rossz minőségű út látszik (2012), viszont van ahol már több sávos (2015), ez a felújítás, több sávosítás, megtörtént már vajon végig az A1-ig (elég volt rá 2 év)? Több helyen látni még lámpás kereszteződéseket, ezek meg vannak még?

Köszi gycs

Katana750 Creative Commons License 2018.03.20 0 2 52573

Köszönöm. Pedig én az EU.-ból kilépni nem akarás miatt pont RO felől járok BG-ba. Ez a teherfuvarozás miatt van, ami nem erre a fórumra tartozik, az viszont igen, hogy csúcsidényben, szombat vasárnapi utazás esetén időben lehet gyorsabb a RO tranzit is. Persze nem Prahova és az Olt felől. Csak tájékoztatásul annak aki nem tudja, 2013 06. hó 14. óta nem csak a Giurgiu-Rusze hídon lehet RO.-ból BG.-ba átlépni. Hazánkat Nagylaknál(A1 pálya) elhagyva Lugosig autópálya, utána a 6-os úton Szörényvárig(Drobeta Turnu Severin) kitűnő minőségű országút vezet BG.-felé. Szörényvár után az 56A jelű úton kell továbbmenni Maglavitig, ami szintén jó minőségű út. A végső megközelítés az E79-es(román 56-os) úton történik Calafat irányába,(ez 2013 óta fel van marva, kb. 15 km elég ócska) de a településre nem kell bemenni. A hídra felhajtás előtt személyi vagy útlevél ellenőrzés, 6€ hídpénz, bolgár matrica megvétele és mehetünk tovább Vidin-Montana-Szófia-stb. irányába. Személyautóval ez a tranzitút gyorsabb amikor hétvégén a szerb-magyar, szerb-bolgár határon és a fizetőkapuknál torlódás van, becsúszik egy baleset. Persze a legjobb az lenne, ha végre schengeniek lennének a románok meg a bolgárok is! Szóval ez is egy alternatíva. Most, hogy gy_cs fórumtárs tisztázta a Szófia északi elkerülő minőségét, akár Várna, akár Burgasz felé megy a nyaraló, nyugodtan használható ez a kevésbé forgalmas tranzitút is! 

Előzmény: kismolotov (52572)
kismolotov Creative Commons License 2018.03.20 0 0 52572

Nagyon pontos leírás, érdemes megszívlelni! Én is hasonlóan szoktam menni.

Egyszer mentünk Románián keresztül, nem siettünk, szép a táj akár az Olt, akár a Prahova völgyén keresztül mész. Mi az Olt völgyén mentünk le, és a Transzfogarasin jöttünk vissza, de oda és vissza is megaludtunk előre foglalt szálláson a Kárpátokban.

Egyébként Románián keresztül nagyon lassú, csak a szép táj miatt éri meg, meg ha nem sietsz. Sok az apró falu és város, ami lelassít.

Előzmény: Katana750 (52566)
Katana750 Creative Commons License 2018.03.19 0 0 52571

Akkor természetesen az északin is lehet menni, bár én inkább a Várna felé tartóknak ajánlanám!(A2) Akinek tavaly nyáron a déli elkerülőt ajánlottam, nem panaszkodott. Mondjuk ott is elég változó volt a minőség, de járható és könnyen megtalálható a plovdivi irány.  

Előzmény: gy_cs (52570)
gy_cs Creative Commons License 2018.03.19 0 0 52570

Pontosan ezért kérdeztem. Eddig mindig keresztül mentünk Szófián, de hiába a viszonylag korai (szombat 6 óra) érkezés elég nagy volt a forgalom, s a lámpák összehangolása is elég érdekes. Így tavaly hazafelé máf az új északi elkerülőt használtuk (szintén szombat 15 óra), s nem volt semmi gond vele, minimális forgalom, jó minőségű út, átlátható táblák. Talán a déli rövidebb, de azt is újították, jó lenne tudni, ténylegesen hogy áll.

Előzmény: Katana750 (52568)
Kód 001 Creative Commons License 2018.03.19 -1 0 52569

Köszönöm szépen.

Katana750 Creative Commons License 2018.03.19 0 0 52568

Teljesen szubjektív. Régen az északi borzalmas volt, ezért nem használtam. Meg aztán Kulata, Svilengrad felé is ésszerűbbnek tűnik a déli. Ha valaki járt mostanában az északi elkerülőn és rendben levőnek találta az utat, természetesen arra is lehet menni, de én nem tudom, hogy milyen állapotban van és ezért nem mertem ajánlani. Persze keresztül is lehet menni Szófián, de nem olyan egyszerű mint Belgrád, ahol nincs lámpa, végig pálya, stb. 

Előzmény: gy_cs (52567)
gy_cs Creative Commons License 2018.03.19 0 0 52567

Szia!

Miért a déli elkerülő az ajánlott Szófiában?

Katana750 Creative Commons License 2018.03.19 0 0 52566

Ha lehet, július 16. hétfőt ajánlom és akkor Szerbia irányába! 21 óra körül indulnék, így max. kedd délre leérsz és egyből lehet elfoglalni a szállást. M5 Szeged-Röszke-Belgrád-Nis-Dimitrovgád-Kalotina-Szófia-Plovdiv-Burgasz-Fekete-tenger. Az itthoni teendők gondolom világosak, matrica az M5 miatt és indulás! A szerb átkelés előtt jó drága ŐMV benzinkút, ajánlatos teli tölteni, hogy Szerbiában ne kelljen! (ott még drágább) A magam részéről, személykocsival a Belgrádon keresztülmenést javaslom! Az autópályán a díjfizetés kapus. Az első kapunál felveszed a jegyet és Belgrád előtt kifizeted! A " Beograd centar" táblákat követve beérsz a fővárosba és ott a Nis táblát követve keresztül mész a városon! 12-15 perc alatt simán végzel. Ha a pályán követed a Nis táblákat, elvisz a kőrgyűrűre ami befejezetlen és hosszabb és bonyolultabb. Belgrádból kiérve hamarosan megint kapu ahol megint felveszed a jegyet és majd Nisnél fizetsz! A fizetés után a 4 sávos út 2 sávja Thessaloniki-Skopje, 2 sávja Sofia-Pirot és te természetesen az utóbbit követed. Egy darabig autópálya vezet a bolgár határ felé, utána építkezés, félig kész szakasz stb. mész Bulgáriáig. A Bolgár belépéskor azonnal van benzinkút(Shell) ahol kötelező megvenni az úthasználati matricát! Még valami. A szerb fizetőkapuknál javaslom a bankkártya használatát mint fizetőeszközt! Bulgáriában, hogy ne kerülj kényszerhelyzetbe, javaslom legyen levád!(már itthon vegyél tankolásra matricára valót) Előfordulhat, hogy szarakodnak a kártyás fizetéssel, tankolásnál nem jellemző, de matricánál lehet, hogy csak a kp. játszik. €-ért ne vegyél mert direkt úgy váltják ahogy nekik jó! A 2018-as árak: 1 hetes 15 BGN, 1 hónapos 30BGN, 3 hónapos 54 BGN, 1 éves 97 BGN. Ha 1 hétre mész, akkor is a havit vedd, mert csak 7 napos a heti, tehát hazafelé megint venned kéne! A hónapossal meg elvan intézve ha 2-3 hétre mész is a pénz meg ugyanannyi. A formaságok elintézése után irány Szófia, de itt inkább a kőrgyűrűt javaslom! Szófia déli irányú elkerülése közben a Plovdiv, Svilengrad, A1 irányt követed! Plovdiv után elágazik az út (A4) Törökország felé, de te maradsz az A1 pályán! Innen már nem lehet eltévedni. Pénzügyről. A költőpénzed legyen € amit átváltasz valahol BGN-re! Az árfolyam fix, 1€=1,9558 BGN. Ennyiért nem fogsz kapni mert akkor hol a haszon a váltóknak, de 1,91-1,92 már jó vétel. Itthon vegyél forintért az első tankolásra meg a matricára valót! Mondjuk 170-180 levát. Ha mégis július 14. szombaton mennél akkor más a leányzó fekvése de csak akkor írom le azt ha aktuális. 

Előzmény: Kód 001 (52565)
Kód 001 Creative Commons License 2018.03.19 -1 0 52565

Szuper, köszönöm.

Az indulás Bp röl lenne, kb julius közepén indulnánk.

Előzmény: Katana750 (52564)
Katana750 Creative Commons License 2018.03.19 0 0 52564

Menet közben megállni mindkét lehetséges útvonalon akkor kell amikor pisilni kell, éhesek vagytok, nyújtózkodni akar a vezető. Megszállni szerintem nem érdemes. Le lehet vezetni rövid pihenőkkel. RO felől akkor érdemes menni, ha hazánk keleti, délkeleti részéről indulsz, vagy a török vendégmunkásroham idején hétvégi turnusváltásod van. Akkor az egyébként gyorsabb szerb tranzitútvonal maga a szívás. Kezdődik Röszkén, folytatódik a fizetőkapuknál, véget ér a bolgár belépéssel. Ha részletes felvilágosítás érdekel, szívesen leírom neked a szerintem fontos dolgokat, tankolás, matricázás, stb. ügyben. A tengerpart már nem az én pályám(kamionnal nem az a cél) de az eljutási lehetőségekről tudlak tájékoztatni.

Előzmény: Kód 001 (52563)
Kód 001 Creative Commons License 2018.03.19 -1 0 52563

Ebben a topikban szvsz egészen másra kíváncsiak az emberek, mint a te igazságaidra.

Engem történetesen most az érdekel, hogy a bolgár tengerpart autóval való megközelítése esetén hol érdemes menetközben megállni, megszállni

- a: román útvonal esetében

- b : szerb útvonal esetében

Minden ötletet, tapasztalatot köszönök előre is.

Előzmény: maxvalbircaman szeredőc (52562)
maxvalbircaman szeredőc Creative Commons License 2018.03.19 0 0 52562

Álljak le az igazság keresésével?

Előzmény: solozo (52561)
solozo Creative Commons License 2018.03.19 -2 0 52561

Nem tudom, mit szedsz, de állj le vele.

Előzmény: maxvalbircaman szeredőc (52560)
maxvalbircaman szeredőc Creative Commons License 2018.03.19 -4 0 52560

A delfinsó ugyanaz, mint a homokos perverzek menete: liberális szokás, ami azonban távol áll az emberiségtől.

Szerencsére a nyugat zuhanásának idejét éljük.

Előzmény: solozo (52559)
solozo Creative Commons License 2018.03.18 -5 2 52559

Nem vagyok hipokrita, sem hardcore állatvédő, nem gondolom, hogy bűn, ha a létfenntartáshoz (értsd: táplálkozás) megölünk és elfogyasztunk élőlényeket. Nem tiltakozom, ha pl. patkányokon kísérleteznek valamely gyógyszer kifejlesztéséhez. Amivel bajom van: a puszta szórakozásunk/szórakoztatásunk céljából állatokat bezárni, kínozni, hogy betanuljanak ilyen-olyan kunsztokat. Ez mocskos dolog. Embertelen. Aki ezt élvezettel nézi, az nézze meg a Majmok bolygója első részét. Aztán lehet felháborodni. 

P.s: aki szerint azért vagyunk az evolúció csúcsán, hogy megnézhessünk egy delfinshow-t, az egy akkora proli, mint ide Lacháza. 

Előzmény: mol 123 (52558)
mol 123 Creative Commons License 2018.03.18 -4 2 52558

Solozó ! az hogy szeretne valaki meg nézni állat bemutatót szerintem az még nem bűn. Tudod mi a bűn? ahogy viszonyulsz hozzá.Istentől való bűn hogyha felülsz egy ló hátára mert meg alázod? istentől való bűn mert megeszel egy csirkét?Bűn mert megölte valaki (netán te? ).Szóval mi emberek fő emlősök azért vagyunk az evolúció csúcsán hogy meg nézhessünk delfin bemutatót.Ne dugd a fejed a homokba ne ítélkedj meggondolatlanul csúnya dolog másnak az  iskolázottságát bántani vagy nem bántani.Az állatok azért vannak hogy ember féljen tőle vagy gyönyörködjön benne ,vagy meg egye.Oszt Jónapot!

solozo Creative Commons License 2018.03.18 -4 3 52557

„Egy delfin show nem az állatkínzásról szól"

De, arról szól. Attól, hogy te meg még X ezer ember kábítja magát, pontosan arról szól.

A cikkből ez a leglényegesebb gondolat:

„A show-műsorok tudatlan nézői nem néznek a delfinek mosolya mögé, hogy megértsék, ezek a show-k a fölényeskedés bemutatói, és a delfineket csakis kedvtelésből kínozzák."

Előzmény: JoMe (52556)
JoMe Creative Commons License 2018.03.18 -4 5 52556

Biztos van a te érdeklődési körödbe is olyan amiről másnak hasonló véleménye lenne. Egy delfin show nem az állatkínzásról és az állatok kivégzéséről szól. Ne menjünk bele a részletekbe mert itt inkább a válaszod minősége botránkoztatott meg. Lenézni lekicsinyíteni valakit mert megnézne egy ilyen műsort nem kellő intelligenciára utal. Belinkelheted volna akkor és azok után mindenki eldöntheti megnéz egy ilyen előadást vagy nem. Diplomásként ilyen választ adni, megalázni másokat szégyenletes dolog.  

Előzmény: kakula z. (52555)
kakula z. Creative Commons License 2018.03.16 -5 2 52555

Kérlek szépen, ha már ez foglalkoztat téged, 1991-ben szereztem meg a diplomámat az ELTE-n, magyar-történelem szakon, de igen, előtte a 8 általános is megvolt. Mint ahogy azoknak is, akik ilyeneket firkálnak.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20140129-flipper-veres-oroksege-delfinvadaszat-japanban.html

Előzmény: JoMe (52554)
JoMe Creative Commons License 2018.03.16 -6 3 52554

Gondolom te legalább 8 általánost végző értelmiségi vagy.

Előzmény: kakula z. (52551)
zlaky Creative Commons License 2018.03.16 -4 1 52553
Előzmény: Vivien88 (52550)
gy_cs Creative Commons License 2018.03.15 0 0 52552
kakula z. Creative Commons License 2018.03.14 -6 4 52551

A delfinshow az olyan prolik szórakozása, akik élvezetüket lelik az állatkínzásban.

Előzmény: Vivien88 (52550)
Vivien88 Creative Commons License 2018.03.14 -4 0 52550

Hali!

Azok akik mostanában voltak, kérlek áruljátok el nekem, hogy mi az amit érdemes megnézni, mint település mint pedig műemlék szempontjából Várna-Burgasz vonzáskörzetében. Várnában a Delfinshow-t semmiképpen nem fogom kihagyni, és Neszebárban lesz a szállás, úgyhogy ott az Óváros lesz a felfedezni való hely, de más helyekről mit lehet tudni?

Csak 1 hét áll majd a rendelkezésemre. Esetleg valami fakultatív program is szóba jöhet. Ezzel kapcsolatban találtam 1-2 programot, de sajnos nem tudom, hogy a megadott ár per fő vagy két főnek annyi.

Ebben is a segítséget kérek.

Előre is köszi az infókat.

Vivien

Katana750 Creative Commons License 2018.03.10 0 0 52549

Nem. Ő fél $. Nem engedélyezett fizetőeszköz a szerb autópályán. 

Előzmény: G___ (52548)
G___ Creative Commons License 2018.03.10 0 0 52548

Mármint Ő?

Előzmény: G___ (52547)
G___ Creative Commons License 2018.03.10 0 0 52547

50 cent is játszik

Ki? Ő?

Előzmény: Katana750 (52544)
zsazsi30 Creative Commons License 2018.03.10 0 0 52546

a barlangba be lehet menni, emlékeim szerint belépőjegyes volt. Itt forgatták a Feláldozhatók 2.-t. Nehéz megtalálni, mert nincs jól kitáblázva, legalábbis pár éve még nem volt... de érdemes küszködni, fantasztikus az egész! (és itt él közép-Európa (talán) legnagyobb denevérpopulációja). Lovecs is megér pár órát, kellemes kisváros klassz óváros résszel (Varosha). Vízesést mi Veliko Tarnovo közelében találtunk, Kaya Bunar a neve, és túraútvonalak is vannak ott, elég látványos az is. Összességében elmondható, hogy Bulgária belső, nem tengerparti részei rengeteg látványosságot tartogatnak, abszolút érdemes elkalandozni! :)

Előzmény: scarabaeus (52543)
MZ/X33 Creative Commons License 2018.03.10 0 0 52545

Ez meseszép! Lehet, újratervezzük az útvonalat!!! 😊

Előzmény: scarabaeus (52543)
Katana750 Creative Commons License 2018.03.10 0 0 52544

Nyugodtan elsütheted az apródat. A 190 RSD=1,50€. Tehát az 50 cent is játszik. Stevie valószínűleg arra gondolt, hogy kártyával a leggazdaságosabb fizetni! Ez vitán felüli. 

Előzmény: Hofi78 (52539)
scarabaeus Creative Commons License 2018.03.10 0 2 52543

A Win10 aktuális záróképernyője épp egy barlangra váltott, megkerestem, mi az a barlang, mert tetszett, kiderült, hogy a Lovecs közelében lévő Devetaska-barlang. Ahogy néztem róla infókat, kiderült (számomra), hogy nem messze tőle van egy szép vízesés is, a Krusuna-vízesés. (Angol keresésekhez mindkettőben sh az s). Tetszik, megjegyzem ezeket. A barlang képén vannak emberek is. :-)

János 2 Creative Commons License 2018.03.10 0 0 52542

Most nem. 2017 ev alapjan akkor lenyegesen alacsonyabbak voltak. Én tovabbra is várok, es folyamatosanfigyelem. En vonattal gondoltam tovabb de kosz a tippet.

Janos.

Előzmény: MZ/X33 (52529)
Béci 72 Creative Commons License 2018.03.09 0 0 52541

Mióta nem?

Előzmény: stevie-13 (52540)
stevie-13 Creative Commons License 2018.03.09 0 0 52540

a szerbiai fizetőkapuknál elfogadnak-e fém 1-2 euro-st.

Nem.

Fizess kártyával.

Előzmény: Hofi78 (52539)
Hofi78 Creative Commons License 2018.03.09 0 0 52539

Tudja-e valaki, hogy a szerbiai fizetőkapuknál elfogadnak-e fém 1-2 euro-st. Centekkel nem centizek :),de az 1-2 eurósaimat elpasszolnám ha elfogadják. Köszi!

stevie-13 Creative Commons License 2018.03.09 0 0 52538

Tudna valaki szerb autópálya díjakat mondani az elkészült és átadott szakaszra? (itt a Nis-től átadott része gondolok.)

190 dinár (kb 500 ft).

Előzmény: mbatvh74 (52537)
mbatvh74 Creative Commons License 2018.03.09 0 0 52537

Sziasztok!

Idén ismét Bugária Sunny Beach!!! :). Az utat autóval tervezzük, mint ahogy az elmúlt 2 évben. Az eddigi autós utakon szerencsére semmi probléma nem volt (csak a sebességhatárokat kell betartani :)).Békéscsabáról indulva  Románia - Szerbia - Bulgária Sunny Beach 1095 km. Tudna valaki szerb autópálya díjakat mondani az elkészült és átadott szakaszra? (itt a Nis-től átadott része gondolok.) Köszönöm!

Vahurka1 Creative Commons License 2018.03.09 0 3 52536

Nagyon sok ez a repjegy ár.

Simán 500 000 Ft-ot is lehet spórolni az útiköltségen akkor is, ha bérelt 9 fős mikrobusszal mentek ki.   

Előzmény: Béci 72 (52521)
GYURMÓKA Creative Commons License 2018.03.09 0 0 52535

Nem  lesz könnyű . Pár éve a Robinson Toursnál póbálkoztam  csak repülőjeggyel. A szállásom már meg volt (nem náluk  foglaltam ) , az indulás -érkezési nap is stimmelt, mégsem adtak repjegyet  -drágán sem  -, elhajtottak, mint a libát -pedig utószezon, szeptember volt .  A busznál valószínűleg hasonlóan van, de meg kell póbálni, hátha sikerül.

üdv

Gy

Előzmény: fekete és fehér (52533)
fekete és fehér Creative Commons License 2018.03.08 -3 0 52534

Szia!

Köszönjük az ajánlatot.

Nem elvetendő az ötlet!

Előzmény: T-boy01 (52532)
fekete és fehér Creative Commons License 2018.03.08 -3 0 52533

Szia!

Próbálkoztunk már 2 utazási irodánál is, de mivel már konkrét foglalásunk van időpontilag, és 8-an megyünk, idáig nem jött össze. Próbálkozunk tovább, és köszönöm az ötletet.

Előzmény: GYURMÓKA (52531)
T-boy01 Creative Commons License 2018.03.08 -1 2 52532

75 000 Ft ért elviszek egy kanyart Bulgáriában egy hétre benzin-gázos G Astra kombimmal. Rajtatok áll hány fő 2-3-4

Fiatal nyugdíjas vagyok, ráérek. Szállást megoldom magamnak vagy betársulok. Kirándulhatunk is helyben ismerem a helyeket.

Ajánlatom bárkinek áll egész idényben.

Vodafone 389 nulla öt 70

Előzmény: fekete és fehér (52523)
GYURMÓKA Creative Commons License 2018.03.08 0 0 52531

Szia !

Nekem sikerült a Robinsonnál buszjegyet foglalni, még tavaly október végén, szerintem elég kedvező áron: 27.400.-Ft-ért (+2.000 a vidéki felszállás )   oda-vissza . Néztem én is a repjegy árakat, már az első napon irreálisan magas volt, gondoltam, hátha lejjebb megy . Nem ment . Idáig nagyon ódzkotam a busztól de azt gondoltam : nem fogok  80 ezret adni a repjegyért , mikor a szállás egy hétre all incl. -Nessebar Beach - a felétől is kevesebbe került . Ráadásul vidéki vagyok (3 órára Bp-től ) , a gép reggel 6-kor megy, az éjszakám így is el van cseszve , akkor mindegy , ha egy buszon fetrengek végig egy éjszakát.  Sajnálom, hogy  az Eurolines nem jött össze -pár éve én is azt tapasztaltam, hogy már tavasszal sok dátumra nem volt hely, érthetetlen, hogy megszűnt. Azt javasolom, hogy ha busszal akartok utazni, nagyon sürgősen keressétek meg az utazási irodát, mert nem lesz hely -az ún. csomagban foglalókat előnyben részesítik , - a csak buszjegy  a kimaradó helyekre lehetséges. Másrészt , ha adnak is csak busz jegyet, jóval drágábban, mint amennyiért én foglaltam.

üdv

Gy

Előzmény: fekete és fehér (52523)
Marko61 Creative Commons License 2018.03.08 0 0 52530

szia Hogy tervezzük a határátkelést,hogy jó legyen?

Előzmény: stevie-13 (52528)
MZ/X33 Creative Commons License 2018.03.08 0 0 52529

Várok én, várok, jobbat úgy sem tudok 😀 .....amúgy nálunk is szóba került a Budapest-Szófia-Burgasz repülés, de azok az árak sem jobbak.

Előzmény: János 2 (52524)
stevie-13 Creative Commons License 2018.03.08 0 0 52528

De 12 órát nem zötykölődök szar utakon

Az utak speciel egyáltalán nem rosszak, az 1200-1300 km gyakorlatilag végig autópálya. Dél-Szerbiában van még egy kb 50 kilométeres hiányzó szakasz (viszont szép az út), illetve Szabadkától Topolyáig (kb 60 km) és Szófától Plovdivig (kb 100 km) férne rá a felújítás az autópályára, Mindkét szakaszon csak a "lefelé" irányban. De talán idén annak is nekiállnak. Az út többi része kifejezetten jó minőségű, Burgasz előtt az utolsó 250 km gyakorlatilag a legjobb nyugati autópályák színvonala, ott a megengedett legnagyobb sebesség sem 130, hanem 140 km/h. Az igazi problémát a határátkelések jelenthetik, de ügyes tervezéssel ezen is sokat lehet segíteni.

Előzmény: G___ (52522)
Frenata83 Creative Commons License 2018.03.08 0 0 52527

3 éve a Robinsor toursal utaztunk Bulgáriába. Korrektek voltak. Meg voltunk elégedve velük. Kedve, segítőkész volt az utaskísérő. Idén is őket választottuk

Előzmény: joe söv (52372)
Frenata83 Creative Commons License 2018.03.08 0 0 52526

Sziasztok! Van itt valaki aki július 21-től utazik a rio grande-ba? 😊

Frenata83 Creative Commons License 2018.03.08 0 0 52525

Mi 3 éve voltunk itt. Elégedettek voltunk a szállással. Szoba tiszta, medence tiszta, személyzet kedves. Ételek mások mint itthon. Idén ugyanoda megyünk.

Előzmény: Judit Horváthné Molnár (52478)
János 2 Creative Commons License 2018.03.08 0 0 52524

Várni, várni. Én is minden nap ezzel kezdek, most is. Egyszer megadják magukat. Ha mégsem Neked a kocsi nekem Szofia az alternatíva.  Ez most oda vissza atlagba 34 ezer, de én fele, harmad áron szeretnem megvenni. 

Udv Janos

Előzmény: MZ/X33 (52515)
fekete és fehér Creative Commons License 2018.03.07 -3 0 52523

Sziasztok!

A fórumon már volt róla szó, hogy a MÁV az idei évben megszüntette a közvetlen járatát Bulgáriába.

Most foglalni szerettünk volna buszjegyet Napospartra az Eurolines járatára, ahol szintén kiderült, hogy a Volán is megszüntette a járatát a Napospartra. Állítólag veszteséges volt a járat. Ami azért furcsa, mert némelyik nyári járatra hónapokkal előtte le kellett foglalni a jegyet. Most aki busszal szeretne leutazni, maradnak az utazási irodák járatai!

Sajnáljuk!

G___ Creative Commons License 2018.03.07 0 0 52522

Ja, az a baj, hogy az olcsó szállást elviszi a drága repjegy. De 12 órát nem zötykölődök szar utakon, annyit sem ér...

Előzmény: Béci 72 (52521)
Béci 72 Creative Commons License 2018.03.07 0 0 52521

Baromi drága!Szerintem ennyit nem ér Bulgária...

Előzmény: G___ (52514)
gambl-R Creative Commons License 2018.03.07 0 0 52520

Ti tudjatok! :-)

Mindenesetre, a wizzair legoptimalisabb utasai pont ilyenek. Megvesznek mindenfele extra szolgaltatast a jegy melle. Ez persze nekem is jo, mert ezaltal tudok en olcsobban repulni. :)

Előzmény: G___ (52519)
G___ Creative Commons License 2018.03.07 0 1 52519

Kell. 4 gyerekre sok cuccot kell vinni. Nem maradhat otthon semmi! 

:-)

Előzmény: gambl-R (52518)
gambl-R Creative Commons License 2018.03.07 0 2 52518

A millió csomag miatt.

Előzmény: G___ (52517)
G___ Creative Commons License 2018.03.07 0 0 52517

Ezt miért kérdezed?

Előzmény: gambl-R (52516)
gambl-R Creative Commons License 2018.03.07 0 2 52516

Bocs, de nyaralni mentek, vagy ki akartok vándorolni? :)

Előzmény: G___ (52514)
MZ/X33 Creative Commons License 2018.03.07 0 0 52515

Én októberben foglaltam szállást a Neckinél. Azóta MINDEN nap megnézem a repjegyet, ez már napi szertartás lett. De sajna egyszer sem volt akció Budapest-Burgasz-Budapest útvonalra. Ha más nem, megyünk kocsival, de reális áron mégiscsak kényelmesebb lett volna a repülő. Máskor már 15.000Ft/főért simán lehetett már ilyenkor foglalni.... :(

G___ Creative Commons License 2018.03.07 0 0 52514

Ez a mai állapot, ja és úgy látom, még kedvezményt is tartalmaz. :-) 123e Ft per fő oda-vissza. Fapados repülés - nem fapados árakon ??? (Jó, van benne csomag, azt igazán el is hagyhatnánk, nem?)

Előzmény: gambl-R (52512)
János 2 Creative Commons License 2018.03.07 0 0 52513

Leirtad a lenyeget. Vagy rugalmas vagyok, vagy megveszem anyi amennyi.

Udv Janos

Előzmény: gambl-R (52512)
gambl-R Creative Commons License 2018.03.06 0 0 52512

Nezd, ezt elore ember meg nem mondja neked. Folyamatosan nezegetni kell, rugalmasnak kell lenni az idopontokkal kapcsolatban, stb. Aztan, ha neked elfofadhato az ar, akkor megvenni. Vagy felmesz a legitarsasag honlapjara, aztan megveszed, kerul, amibe kerul.

Előzmény: G___ (52509)
G___ Creative Commons License 2018.03.06 0 0 52511

Nesze semmi fogd meg jól, ez az elmélet. Aszongya: ha korán foglalok, biztos akarok utazni (ld mellékelt képen lévők). Viszont: ha augusztusban mennék, és júliusban foglalok, egyáltalán nem biztos, hogy lesz hely, mert a sok birka (rajtam kívül...) szintén erre apellál...ergo, jól megszívom. Vagy nem. Na, pont ezt nem lehet most éppen tudni.

Mondjuk konkrétan, lehet megpróbálom: júliusban megnézem, van-e repjegy, ha igen, foglalok szállást, ha van, ha egyik sincs, akkor elmegyek autóval az Adriára, ha lesz szállás, ha nem, akkor maradunk itthon. :-) Így is lehet tervezni, nem? :-)

Előzmény: stevie-13 (52510)
stevie-13 Creative Commons License 2018.03.06 0 0 52510

könyörgöm, írja már meg, hogy MIKOR KELL FOGLALNI, hogy a legjobban járjak??? Ja igen, és FŐSZEZON-ra! Lehetőleg egy konkrét hónap/hét intervallumot kérnék megadni...:-)

http://etkt.blog.hu/2010/04/12/elmelet_miert_kerul_ennyibe_a_jegy_4_yield_management_a_feketemagia

Előzmény: G___ (52509)
G___ Creative Commons License 2018.03.06 0 0 52509

Persze, semmi gond. Már azt hittem, én nem értem. Szóval, lényeg a lényeg, a "veréb" utazó időben - mert hát, ha nem időben, akkor nyilván rosszkor - foglalta le a jegyét egy nyaraláshoz. Megjegyzem, továbbra sem tudom, mikor van a "tuti" időpont, amikor biztosan a legolcsóbb a jegy, Wizzair, bármi más légitársaság. De biztos én vagyok hülye, és más jobban tudja, de akkor könyörgöm, írja már meg, hogy MIKOR KELL FOGLALNI, hogy a legjobban járjak??? Ja igen, és FŐSZEZON-ra! Lehetőleg egy konkrét hónap/hét intervallumot kérnék megadni...:-)

Előzmény: János 2 (52508)
János 2 Creative Commons License 2018.03.06 0 0 52508

Úgy latszik én tévedtem az idopontba. Bocs

Janos

János 2 Creative Commons License 2018.03.06 0 0 52507

Bocs, a cikket elovastam es a jelenseget ismerem vegig figyelemmel kisertem. Lehet hogy nem egyrol beszelunk talan igen. A panaszos utas 2017 junius 24-jaratrol beszel szombat. Mi ket nappal korabban jottunk haza. Meg kell mondanom kurva szar ido volt. Ez eloszezon es a jun 17. 24 jaratra sok az altaluk leirt osszeg.

Meg kell mondani amikor itthon halottam a tortenteket atgondoltam talan mit tettem volna. Tehat juniusrol van szó az elso egy hetes oda vissza. Gondolom a szar ido plusz ez betette a kaput naluk es még tettek ra egy lapattal.

Egyebkent ez az osszeg minden szinten sok ezert kár fél évvel korábban megvenni.

Udv Janos

Előzmény: G___ (52505)
áim Creative Commons License 2018.03.06 0 0 52506

Nem tisztem megvédeni, de szerintem úgy értette, hogy a jegyfoglalási szezon elején :)

Előzmény: G___ (52505)
G___ Creative Commons License 2018.03.06 0 0 52505

Bulgáriába július közepe ELŐSZEZON? Mikor van a főszezon akkor? Ne mondd, hogy csak augusztusban... :-)

Előzmény: János 2 (52504)
János 2 Creative Commons License 2018.03.05 0 1 52504

Udv.

Olvastam es ismerem a konkret esetet amikor a leszálláshoz készülődő WIZZ  gep előtt   túlfutott egy gep Burgasba.Leírom jo nagy pancser volt aki ennyit adott ket jegyért eloszezonba. Dehat ilyenekre vadasznak a fapadosak. Amit pedig utana csináltak az sem piskóta.

Vonattal nyugodtan hazajöhetették volna ha mar maguk intézték. En is jartam igy ket izben is minket azonban nem engedtek ki a repterrol. Vonattal akartam hazajonni. Egyszer este 7. Maskor ejfel korul kuldtek gepet.

Udv Janos

Előzmény: G___ (52502)
gambl-R Creative Commons License 2018.03.04 0 2 52503

Amíg xar van, veréb is van! :)

Előzmény: G___ (52502)
G___ Creative Commons License 2018.03.04 0 0 52502

sziasztok,

A múltkor téma volt a repjegy, ezen belül is az ún. "fapados" légitársaságok.

Engem csak a főszezon érdekel, hiszen akkor nyaralnék, és csak mert október 25-én lehet 5.000 Ft-ért repülni, azt nagy ívben lesz_rom.

Tessék. Szerintem a charter is ennyiért visz el, ha nem olcsóbban.

Szőkeani Creative Commons License 2018.02.28 0 0 52501

Igen,sok szaftos ételük van.Csak leírtam a tapasztalataimat,engem nem zavart:),nem azt ettem...Attól még Bulgáriát szeretem:)

Előzmény: stevie-13 (52498)
solozo Creative Commons License 2018.02.27 -3 0 52500

Csülkös pacal?

Előzmény: Szőkeani (52497)
Vivien88 Creative Commons License 2018.02.27 0 0 52499

Sziasztok!

Mind nagyon érdekes, amit mondtatok.

A helyi közlekedésről is találtam már infokat, csak sajna 2011-es.

Van esetleg valakinek frissebb képe vagy linkje a buszos és taxis közlekedésről, gondolok itt a menetrendre és az árakról.

Köszi a segítséget.

stevie-13 Creative Commons License 2018.02.26 0 0 52498

Egyhangú.pl.sült krumpli alig volt,vagy ràntott hús.

A bolgárok nem paníroznak. Vagyis csak sokkal kevésbé, és azt is másképp.

Előzmény: Szőkeani (52497)
Szőkeani Creative Commons License 2018.02.26 0 0 52497

Szia! 

Rio Grande Napospart szélén van.A legközelebbi part kb.15 perc gyalog.Homokdünén keresztül.Ez a rész nyugisabb.Aztán Napospart központjàba kb.45 perces setaval lehet bejutni.De helyijaratos buszok is járnak (gyerekekkel egyszerűbb úgy menni).Hotelbe  magyar animátor van,akár egesz nap foglalkozik velük.A szàlloda tiszta,medence jó.Csak az étkezés ami kifogásolható.Egyhangú.pl.sült krumpli alig volt,vagy ràntott hús.Gyümölcs jevés.A kávé isteni.A szemelyzet nagyon normàlis.mi jól éreztük magunk.nem enni mentünk

Előzmény: Judit Horváthné Molnár (52478)
kismolotov Creative Commons License 2018.02.26 0 0 52496

Én is közel 20x voltam és egyértelműen Szozopol és attól délre szavazok. Nem olyan hosszú az a part, hogy onnan is ne lehetne egynapos kirándulásokat szervezni. Pl. felugrani Balcsikba, vagy a kőerdőbe. Délen minden olcsóbb, kaja, pia, gyümölcs stb. Meg azért csendesebb is, az ember akkor megy zajba, ha akarja és nem a zaj megy hozzád, vagy van a szállásod mellett.

Előzmény: János 2 (52492)
János 2 Creative Commons License 2018.02.26 0 0 52495

Udv!

A hepatites vedooltas nem gondolom, hogy kellene, csak mert a Bulgaria az uticel. Egyeb ok miatt adasd be ha gondolod.

Az utazasi irodaknal a reklamalas nem biztos, hogy eredmenyes. En is jartam igy egy nagy irodanal foglaltam es tengerre nezo szoba helyett oldalrol tengerre nezot kaptam. Helyben reklamaltam az osszekotonel, hulyenek nezett azt mondta ha kihajol latni a tengert.

Jegyzokonyvezes helyben, ithon az iroda elismert 40 euro karteritest amit a kovetkezo utnal beszamitott. Ez egyebkent a Burgas Beach volt.

Udv, Janos

Előzmény: Vivien88 (52493)
stevie-13 Creative Commons License 2018.02.25 0 0 52494

Abban esetleg tudsz segíteni, hogy valamelyik oldalon olvastam, hogy ajánlott a védőoltás Hepatitis A és B ellen.

Röviden: nem kell nagy ügyet csinálni belőle.

Hosszabban: ezt érdemes elolvasni.

http://www.utikalauz.hu/del-eu/szekeres_istvan_-_stevie_minden_amit_jo_tudni_a_bolgar_tengerpartrol_-_2009/

Ugyan 2009-ben írtam, de gyakorlatilag teljesen érvényes ma is. A legnagyobb kivétel a roaming díj, ami a megjelenés idején még elég magas volt, ma meg ugye ingyenes.

Frissebb és részletesebb infók a blogomon:

hurrabulgaria.blog.hu

Előzmény: Vivien88 (52493)
Vivien88 Creative Commons License 2018.02.25 -1 0 52493

Szia János!

Köszönöm a válaszodat. 

Szozopolnál a következő átveréssel szembesültem:

1. Kapuváron a Kisalföld touristól mentünk busszal oda, Budapestről indultunk, végig Erdélyen keresztül.

2. A szállást ott foglaltuk le, úgy hogy emeleti szoba erkéllyel. 

3. Mikor odaértünk kiterült, hogy egy kis lyukat találtunk. (1 franciaágy, a füdrő és wc együtt, valamint 1 ajtó, ami a közös helységbe vezetett, de nem volt jó a kapott kulcs).

Amúgy szép hely volt, de a szállás volt leginkább az átverés. Gondoltam visszamegyek Kapuvárral az utazási irodában, de mivel ilyen olcsó volt kettőnknek a szállás, végül nem mentem vissza. Lehet, hogy ez hiba volt.

Neszebárt azért választottuk, mert ott még nem voltam. Plusz a környéket be lehet járni a helyi busszal.

A mostani szállásunkat a Booking.com-on foglaltuk le, és az óvárossal szemben van. Való igaz drágább lesz, mint Szozopol, de ennyit képes vagyok költeni, ha már egyszer nyaralok.

Abban esetleg tudsz segíteni, hogy valamelyik oldalon olvastam, hogy ajánlott a védőoltás Hepatitis A és B ellen. De beszéltem a Győri ÁNTSZ-szel és azt mondták, hogy: "nem kötelező a védőoltás, de persze az utazó dönti el, hogy kér-e vagy sem. "

Mi a véleményed róla?

Köszi
Vivien

Előzmény: János 2 (52492)
János 2 Creative Commons License 2018.02.25 0 1 52492

Udv!

Mi volt az átverés. Jó, hogy okosabb lettél, de akkor miert Nessebart választottad es mire vagy kivancsi. Kozel 20-szor voltam Bulgariaba, de Nessebarba csak kirandulni, erre pont jó. Szeretem Bulgáriát,  en nem akarok dontest befolyasolni, de ha valahol lehet átverés konkrétan  vagy ár érték arányba, az Nessebar.

Nem kell velem egyetérteni én Sozopolra szavazok!

Udv, Janos

Előzmény: Vivien88 (52491)
Vivien88 Creative Commons License 2018.02.24 -1 0 52491

Sziasztok!

Én egyszer már voltam Bulgáriában, akkor Szozopolba mentem, de kész átverés lett belőle.
Most már egy kicsit okosabb lettem Bulgáriával kapcsolatban és az idei úti cél Neszebár. Ebben szeretném az itt lévők segítségét kérni, hogy minden olyan információ érdeklel, amit Neszebárról tudni érdemes. Sok honlapot végignéztem már, de "több szem többet lát" alapon kérem a segítséget.

Bécsből indulunk busszal és valószínűleg Burgasban szállunk le. Az itt lévő emberek feltettek menetrendeket és taxiárakat Burgaszból, de azok 2011-ek. Kérdés: Van esetleg valakinek frissebb információja az árakról, illetve hol tudok utánanézni a helyi buszmenetrendeknek?

Előre is köszönöm a segítséget.

Marko61 Creative Commons License 2018.02.24 0 0 52490

szia 8-9 napot,autóm van,a mladostban lesz egy lakás,ketten leszünk

Előzmény: stevie-13 (52488)
Hofi78 Creative Commons License 2018.02.23 0 0 52489

No akkor immár sorozatban negyedszer is Bulgária. A bulis Napospart, Neszebár város, Aranyhomok után egy hét Old Neszebár. Természetesen autóval :) Ha valaki tud parkolóházat a környéken, lécci jelezze. Sok a sirály jeligére :D

stevie-13 Creative Commons License 2018.02.23 0 0 52488

Szia Steve,április elején Szófiában vagyok.Mit érdemes megnézni Szófia környékén? Köszi

Mennyi ideig leszel? Kivel mész? Hol lesz a szállás? Lesz-e autód? Mi az, ami általában érdekelni szokott egy idegen városban?

Ha gondolod, dobhatsz rám egy emailt a telefonszámoddal.

Előzmény: Marko61 (52486)
Katana750 Creative Commons License 2018.02.23 0 0 52487

Nem is kicsit. A 2017 12 01 óta érvényben levő árak szerint a Szabadka-Dimitrovgád útvonal ára 1550 RSD és vissza úgyszintén. Presevói végcéllal (Görögország felé) egy százassal több. 1650 RSD. A Makedón nem változott még, de ott hátravan az új szakasz átadás. Majd utána lesz emelés szerintem! A Bolgár úgy nézem nem változott. Továbbra is a hónaposat érdemes megvenni annak is aki 1 hétre utazik a Fekete-tengerhez!

Előzmény: gy_cs (52485)
Marko61 Creative Commons License 2018.02.23 -2 0 52486

Szia Steve,április elején Szófiában vagyok.Mit érdemes megnézni Szófia környékén? Köszi

gy_cs Creative Commons License 2018.02.23 0 0 52485

Most, hogy válaszoltál, beugrott, mintha az "autóval görögországba" topikban mintha írták volna az új kapuk árait, sőt talán Te említetted, hogy emelkedtek is az árak.

Előzmény: stevie-13 (52484)
stevie-13 Creative Commons License 2018.02.23 0 0 52484

ezt folyamatosan frissíti, de azt nem tudom hogy az új szerb kapuk szerepelnek-e már benne.

Nem, azok még nem szerepelnek, itt sajnos kénytelen leszek a csoporttársak tapasztalataira hagyatkozni.

Sajnos (vagy talán nem annyira sajnos) másfél éve mással foglalkozom, mint korábban, így a rendszeres balkáni autózásoknak már vége (ezt a részét amúgy semmiképpen sem bánom). Viszont a topikokat követem, és az ott mások által leírtak alapján továbbra is frissítem az írást.

Előzmény: gy_cs (52483)
gy_cs Creative Commons License 2018.02.23 0 0 52483

Bal oldalt kereső, s nagyon sok találatot fogsz kapni. Tavalyi év egy kicsit :) negatívra sikerült az ellátás miatt, reméljük tanultak a reakciókból.

Sok infót olvashatsz Bulgáriáról stevie blogjában, amit egy kicsivel lentebb linkelt. Ő írt a lejutásról is egy nagyon jó leírást, a közvetlen link: http://www.utikalauz.hu/del-eu/szekeres_istvan_-_stevie_szerbian_at_a_bolgar_tengerpart_deli_reszere__2015/ ezt folyamatosan frissíti, de azt nem tudom hogy az új szerb kapuk szerepelnek-e már benne.

Denisa Tóth Creative Commons License 2018.02.22 0 0 52482

Sziasztok!

Mi most foglaltunk a Naposparton, a Golden Rainbow vip residenceben szállást :) Valakinek esetleg tapasztalat? Illetve azt megtudjátok mondani, hogy Budapestről Szerbián keresztül mennyi az autópálya díja?

Köszi előre is ! :)

Arima65 Creative Commons License 2018.02.21 -2 1 52481

Szia:-)) Köszönöm, megnéztem. Nagyon érdekes volt olvasni, és tetszett. Meg persze furcsa is volt:-)) Azt még hozzá teszem, mi nem a tengerpartra mennénk, mert hát - biztosan megköveztek - de nem nagyon szeretjük a vizet. Inkább a hegyeket, patakokat, kis falvakat részesítjük előnyben.:-)) Annyi minden hasznos információt olvastam itt tegnap, bár a 9. oldalig jutottam el visszafelé napjainktól. Érdekes, hogy 2001-ben indult ez a topik és azóta mennyi mindent változott,az ország, a szokások, a csatlakozások az unióhoz, stb. Ez már egy kortörténet:-))

Előzmény: stevie-13 (52480)
stevie-13 Creative Commons License 2018.02.21 -1 2 52480

az igazat megvallva semmit nem tudok erről az országról.

hurrabulgaria.blog.hu

:-)

Előzmény: Arima65 (52479)
Arima65 Creative Commons License 2018.02.20 -3 1 52479

Sziasztok:-))

Épp most találtam erre a topikra, ha nem baj, szeretnék kicsit csatlakozni, tapasztalatokat, érdekességeket olvasni itt.  Mi nyáron szeretnénk elmenni, egyik ismerősöm szülőföldje, most is ott dolgozik. Ő segít nekünk szállást keresni, de az igazat megvallva semmit nem tudok erről az országról.

Judit Horváthné Molnár Creative Commons License 2018.02.14 0 0 52478

Szia. Rio Grande-s vélemény érdekelne. Idén készülünk oda 2 felnőtt és 2 gyermek ( 2 és 4 évesek). Minden tapasztalat érdekel. köszi

Előzmény: Szőkeani (52431)
urano Creative Commons License 2018.02.10 0 0 52477

Megy közületek valaki a Goldenbe ?

Tulip990911 Creative Commons License 2018.02.07 0 0 52476

Tavaly július 8-22-ig voltunk Pomorie-ban, kétszer esett, pár napig fújt a szél, a maradék időben nagyon jó idő volt.

Az előző években egyetlen esős napot sem fogtunk ki, jellemzően szintén július-augusztusi időszakban.

Előzmény: kismolotov (52475)
kismolotov Creative Commons License 2018.02.07 0 0 52475

Saját tapasztalat az elmúlt 40 év alapján: mindig július második felének végén mentünk úgy augusztus 10-15-ig maradtunk. Két esetben fordult elő, hogy volt mondjuk 1-2 nap eső, de az is hirtelen mediterrán bődületes zápor, ami tartott 1-2 órát, vagy fél napig csendes eső, utána szó szerint meleg gőzfürdő és vége. Én ezt az időszakot pártolom.

Előzmény: solozo (52473)
nessebar Creative Commons License 2018.02.07 0 0 52474

Sziasztok !

Szálláshelyet keresek Vidinben 1 éjszakára . Valaki esetleg , jól bevált hotelt tudna ajánlani  ?

solozo Creative Commons License 2018.02.06 -2 0 52473

Volt itt olyan kommentelő, aki az egyhetes júniusi nyaralásán 5 napig a szobájából nézte a zuhogó esőt, meg nyilván olyan is, akinek minden oké volt. Egyetértek az előttem szólóval, az utóbbi években nem volt túl szerencsés júniusban menni.

Előzmény: fifti (52468)
János 2 Creative Commons License 2018.02.06 0 0 52472

2007. helyesen.

Előzmény: János 2 (52471)
János 2 Creative Commons License 2018.02.06 0 0 52471

Én ugy mondanam igen bizonytalan a junuius. Volt olyan, hogy 20-a korul abszolut meleg rekord dolt meg es 26 fokos viz. Ez 207 junius volt. Azonban volt kellemetlen szelesebb idonkent csapadek pl. 2017 is ilyen volt ez foleg az utobbi evekben. Talan most jobb lesz. Nem kiszamithato.

Udv Janos

fifti Creative Commons License 2018.02.05 0 0 52470

Kedves Kata!

Köszönöm az információkat.

Előzmény: ujvarosinekata (52469)
ujvarosinekata Creative Commons License 2018.02.05 0 0 52469

Szia! Az időjárás olyan mint kb itthon ekkor. A Trakia Garden sztem jó helyen van. Nem túl közel és nem túl távol a központtól (Kuban) és kb 5-8 perc séta a tengerpart. Hatalmas kertje van, ahol nyuszik is találhatóak(voltak 4 éve). A kaja nem volt annyira klassz (szerintünk), de éhen soha nem maradtunk... A medencéje is jó főleg kis gyerekesnek. A szoba egy légterű volt, emeletes ággyal a gyerekeknek.

fifti Creative Commons License 2018.02.05 -2 0 52468

Üdv.

Érdeklődöm, hogy júniusba milyen az időjárás a naposparton?

A hotel trákia garden rol van valakinek infója?

margo1948 Creative Commons License 2018.02.05 -1 0 52467

Mi 69 évesek vagyunk...többször jártunk már Bulgáriában,,,,,az idén is mennénk, most nézegetem a szállásokat,  nem kizárt a repülő, de a kocsi sem...a Wizzair oldalán nem jelennek meg a burgaszi járatok, és az árak sem....

Előzmény: mol 123 (52459)
maxvalbircaman szeredőc Creative Commons License 2018.02.05 0 0 52466

A hasonló magyar viszonyok 70-80 %-a mindenhol.

A tengerparti árak a hasonló magyar, idegenformilag frekventált része 70-80 %-a.

Egyébként a szeredőci árszint 150-200 %-a is előfordul a legdrágább tengerparti részeken.

Előzmény: kismolotov (52456)
Kele64pisti Creative Commons License 2018.02.05 0 0 52465

Mi két 4 éves gyermekünkkel mentünk. Még a reggelit is inkább a sok-sok étkezde, étterem közül ettünk a Naposparton. Volt néhány nagyszerű tészta és steakétterem, de a fastfood nemzeközi láncai is ott vann ismerős izekkel, és higiéniával - aki félti a gyerekeket.

Biztos, hogy all inculisve nálam nem játszik főleg olyan olcsón nem ahogy kinálják az itt ajánlott szállodákban. Menza-t inkább otthon eszek munka közben, nyaraláskor a fiuknak is jobban tetszett, hogy ott ettünk, ahol tetszett. Persze kiválaszottunk egy éttermet, ahol számunkra izlett a kíválnat és oda 4-5x visszamentünk..

üdv.

mikorkak1 Creative Commons License 2018.02.05 -1 1 52464

Én is írtam már, többször. :)

Mi nem a "habzsi-dőzsi" kedvéért választjuk az all-t, hanem mert számunkra kényelmesebb. Amennyit mi fogyasztunk szerintem jóval olcsóbban kijönne, s lehet jobb minőségben, önellátásban, mint az all. De gyerekekkel (ezt is írtam, rosszul neveltük Őket) nekünk sokkal könnyebben lekezelhető az egész nyaralás alatt az étkezés, s eddig egyik szállodában sem volt gond a minőséggel. S igen sajnos ebben szerepet játszik a minimális nyelvtudás, s ráadásul én is eléggé válogatós vagyok. És nem mindegy, hogy látom, hogy miből szedek, vagy rendelek valamit, aztán ha nem jön be, rendelek megint valamit, hátha az se (hol a vége?)  Szerintem felesleges tovább részletezni, mert kinek a pap, kinek a papné. De az biztos, hogy nem mindenki azért választja az all-t, hogy hülyére egye-igya magát. Simán lehet - ha van rá igény - programokat szervezni, nem mindenki úgy van vele, hogy ez is ki van fizetve, nehogy már kimaradjon.

Előzmény: kismolotov (52463)
kismolotov Creative Commons License 2018.02.04 -1 1 52463

Párszor már regéltem erről, de csak megismétlem. Aki teljes szabadságra vágyik - mármint arra, hogy az idejét maga ossza be, és nem a habzsi-dőzsi kedvéért megy - annak legfeljebb reggelire szabad befizetni. Az megéri. Tényleg lépten-nyomon lehet kajalehetőséget találni, ha nem válogatós az ember. Ha meg válogatós, akkor mindegy, hogy saját ellátás, vagy all-inc.

Én is benne vagyok a korban, legalább 16-18-szor voltam Bulgáriában az elmúlt 40 évben. Volt olyan nyár, hogy kétszer is voltam (2x2 hetet) de az mégy egyetemista koromban volt, és az akkori hátizsákos rendszerben.

Bulgária mellett végigjártam Spanyolországot, Görögországot, az egész Adriát. Mindenhol volt ami megfogott de valami miatt ha választanom kellene, hogy csak egy helyre mehetek tengerre, akkor az a bolgár lenne.

Lehet fiatalkori nosztalgia, hiszen a hetvenes években kezdtem, mikor nem is lehetett máshova meleg tengerre menni, csak oda.

Ja és nincs nyelvi problémám, mert oroszul a hétköznapi nyelvet jól beszélem, nemhiába voltunk rákényszerítve (mármint az én korosztályom) 10 év (egyetemmel együtt) orosz nyelv tanulásra.

Előzmény: gy_cs (52460)
zs1975 Creative Commons License 2018.02.04 0 0 52462

Én a lion sunny beach hotelba foglaltam egy kis gyerekel.

Csak pozitiv dolgokat olvastam róla.

Előzmény: katioh (52455)
solozo Creative Commons License 2018.02.03 -2 0 52461

De hát azok se nem barátok, se nem ismerősök. :-)

Előzmény: mol 123 (52458)
gy_cs Creative Commons License 2018.02.03 0 0 52460

Vigyázz, le fognak hurrogni :), ha magyarokra vágysz, miért nem Siófok.

De ebből az apropóból, ha még nincs szállás én itt nézelődnék: http://nyaralasbulgaria.hu

A Golden szerintem jó szálloda, közvetlen tengerparti, az ellátás tavaly többeknek necces volt, de lentebb önellátást emlegettél, így jó lehet.

Iliyan, aki szervezi a dolgokat nagyon segítőkész, s sajnos vagy nem, ebben és a lentebbi Hotelben is sok a magyar.

Meggondolandó lehet még, szintén Iliyan-n keresztül a Dune Residence. Ez kissé csendesebb, családiasabb, mint a Golden.

Itt sem kötelező az ellátás, de az all inkl jobb, mert a Burgas Hotelben van.

Üdv gycs

Előzmény: mol 123 (52459)
mol 123 Creative Commons License 2018.02.03 0 0 52459

Nem vagyunk már fiatalok én 66 a nejem58 éves nyelvet nem nagyon beszélünk.

mol 123 Creative Commons License 2018.02.03 0 0 52458

A repjegy már biztos.Augusztus 14 Wizzair Bpest-Burgas 6.20 ind-érk 8.55. Keresnék valakit( valakiket) akinek ebben az időben van foglalása,és Nesebárba van szállás foglalása.Barátokkal ismerősökkel jobb.

Szőkeani Creative Commons License 2018.02.02 0 0 52457

Szia! Mi 2011-ben voltunk a Hotel Arsenal-ban.Tisztaságra nem volt panasz,akkori félpanzió nem volt vàltozatos,de bőséges.Személyzet nagyon kedves volt(bár a bolgárok szerintem mindenhol kedvesek) Közvetlen a parton van a szálloda.Medencéje tiszta .Akkor nem volt modern.de a mi igényeiket kielègítette

Előzmény: katioh (52455)
kismolotov Creative Commons License 2018.02.02 0 0 52456

Ez igaz, de nem közvetlenül a parton. A parton vannak magyar bolti árak, ha beljebb mész 20-30 km-rel, akkor 70-80%

Előzmény: maxvalbircaman szeredőc (52454)
katioh Creative Commons License 2018.02.01 0 1 52455

Sziasztok ! Segítséget kérnék, hogy voltatok-e már nyaralni a Hotel Lion Sunny Beach -ben vagy az Aparthotel Rubyban, 

illetve a Hotel Arsenálba, és ha igen nagyon örülnék véleményeknek mielőtt lefoglaljuk a nyaralást. Ha esetleg tudtok tuti jó hotelt félpanzióval vagy all inclusive- val a Naposparton azt is nagyon megköszönném, mert még nem voltunk Bulgáriában.

Ketten mennénk a férjemmel, kisgyerek nincs.

maxvalbircaman szeredőc Creative Commons License 2018.02.01 0 0 52454

Bolti árak: a magyar szint 75-80 %-a.

Előzmény: mol 123 (52453)
mol 123 Creative Commons License 2018.01.31 0 0 52453

bocsi még érdekelne éttermi árak,bolti árak busz jegy árak ilyesmik.Még annyit augusztus 14.én reggel 6.30-kor indul repülő WiZZ air Budapest-Burgasz.közvetlen.ha volna valaki akkor mi megismerkednénk. A feleségem és én utazunk én 66 a feleségem 58 éves. Köszi.

mol 123 Creative Commons License 2018.01.31 0 0 52452

MI először megyünk WiZZair már fix kivan fizetve.Így is változhat az ár? Sunny Beach/Apartments in Central Plaza ittvan foglalásunk .Tudna valaki mondani róla valamit? Egy kicsit drágállom 75 ez 8 nap önellátó , vagy nem?

T-boy01 Creative Commons License 2018.01.31 0 0 52451

Hrizantema:

Az izraeliek az első emeleten vannak a kaszinó felett külön lezárt szinten, saját biztonsági emberekkel személyzetnek öltözve illetve túristának. Fegyelmezni is őket ha túlzásba viszik a dolgokat. Az ellátás magas színvonalú nincs külön kajájuk. Van az all ún mellett 3 plusz étterem hal, csirke, pizza este bejelentkezések ingyenes. A pizzázó délben korlátlanul kiszolgál!

Előzmény: schillerandi (52450)
schillerandi Creative Commons License 2018.01.31 0 0 52450

Szia Gyurmóka,

ez is jó infó nekünk, így legalább tudjuk, hogy feljebb lévő szintre kell, hogy kérjük a szobát, a nyüzsgést meg a gyerekek miatt szeretjük mi is, bár nyugdíjas korosztály vagyunk a lazább fajtából :)

üdv

Előzmény: GYURMÓKA (52449)
GYURMÓKA Creative Commons License 2018.01.30 0 0 52449

Szia !

Én csak régebbi infókat (2-3 éves ) infókat tudok. 8-10 éve a Napospart egyik legjobb hoteljének mondták a Neckermannál-bár, ahogy Stewie is írta, a dzsumbuj közepén van, és nem tengerparti. Az ellátást , kiszolgálást nagyon dícsérte mindenki. Viszont az elmúlt 2 évben azt írták, hogy jó-jó, de tele van tökrészeg izraeli fiatalokkal, akiktől éjszaka nem lehetett pihenni, folyamatos volt a zaklatás. Egyébként nincs rossz helyen, én a vele szemközti Mena Palace-t ismerem -az szerényebb-. Ha már be van foglalva,akkor mindegy , de biztosan jó lesz, az ellátásra , medencére nem volt panasz  most sem

üdv

Előzmény: schillerandi (52438)
schillerandi Creative Commons License 2018.01.30 -1 0 52448

Szia Stevie,

valóban igazad van, mindig foglalás előtt kérdezünk. Gyakorlott utazók vagyunk, előtte mindig tájékozódom több oldalon is. A hely a két kiskamasz gyerekkel jónak látszik, ár érték kategóriában is rendben van, nem félek attól, hogy nem találjuk fel magunkat. Már végigolvastam a Tripadvisor véleményeit, és egyéb fórumokat is, valamint a lehetséges látnivalókról tájékozódtam,  amelyek meggyőztek arról, hogy foglalhatom.

Itt azért kérdezek, hogy hátha még több személyes tapasztalattal találkozhatom...

Azért köszi.. :)

Előzmény: stevie-13 (52442)
X polgártárs Creative Commons License 2018.01.30 0 0 52447

Szia Stevie,

én kérném a séta útvonalát :) Pontosabban az érdekelne, mi az ami egy téli hétvégén érdekes lehet még a klasszikus turistakörön felül, ami elég pofásnak látszik amúgy (https://freesofiatour.com/free-sofia-tour/). Lesz három napom, Szófián felül a Vitosa és/vagy a Rilai kolostor van tervben.

Köszi!

Előzmény: stevie-w (39937)
'szti Creative Commons License 2018.01.30 0 0 52446

plusz még az utazási irodák is leköthetnek helyeket

Előzmény: János 2 (52444)
gambl-R Creative Commons License 2018.01.30 0 0 52445

Így van! Amit a foglalási rendszerben látsz, azok csak a konkrétan lefoglalt helyek. Aki nem vett konkrér helyet, azoknak nem látod a foglalását.

Előzmény: János 2 (52444)
János 2 Creative Commons License 2018.01.30 0 0 52444

Üdv!

Mi is visszamegyünk a szokott helyre inmár harmaadszor. Egyenlőre az utazásra megoldás nincs. Most úgy gondolom odafelé Szófia+éjszakai vonat, visszafelé, pedig mégis Burgasból kellene jönni. Azonban a szófiai járatok is számomra szokatlanul drágák azonban a gépeken a helyfoglalás minimális. Tudom ez nem jelenti feltétlen, hogy nincsenek foglalások.

Üdv: János

Előzmény: ujvarosinekata (52443)
ujvarosinekata Creative Commons License 2018.01.29 0 0 52443

Szia!Még kivárok én is, csak kalkulálgatunk... Viszont a hotel és időpont már fix, visszamegyünk az Iskarba-olyan jó volt :) De hogy mivel... még nem tudjuk :)

Előzmény: János 2 (52386)
stevie-13 Creative Commons License 2018.01.29 0 0 52442

ismeri valaki a hotel Hrizantémát Burgaszban? Oda foglaltunk két gyerekkel júliusra! Kiváncsi lennék a tapasztalatokra...

1) Mindig foglalás ELŐTT kérdezünk....

2) Mekkorák a gyerekek? A Hrizantema éppen a Napospart messze legfrogalmasabb, leghangosabb részén helyezkedik el, az aljában egy kaszinó és egy kívülre nyitott bár található, ez utóbbiban már többször láttam éjfél körül versenyt hányó angol "turistákat".... Kamasz gyerekekkel ez elmegy, de kicsikkel kifejezetten rossz választás.

job666 Creative Commons License 2018.01.29 0 0 52441

Sziasztok !

Szeretném kérdezni, hogy Neszebarban a Sol Marina Palac-ról van valakinek tapasztalata ?

Illetve, ha Röszkénél autópályán lépünk ki, még Magyarországon fel kell menni 1 kilométeres szakaszra. Ezért is kell matrica ?

Előre is köszönöm !

gy_cs Creative Commons License 2018.01.29 0 0 52440

Jó, sokak által dícsért színvonalas szálloda. Nekem csak azért nem szimpatikus, mert viszonylag messze a tenger, s ha all ellátást választ valaki, elég nehéz kihasználni. Ha autóval mentek el ne tévedjetek Burgasban a nagy keresgélésben. :) Hrizantéma -> Napospart

T-boy01 Creative Commons License 2018.01.29 0 0 52439
schillerandi Creative Commons License 2018.01.29 -1 0 52438

Sziasztok, ismeri valaki a hotel Hrizantémát Burgaszban? Oda foglaltunk két gyerekkel júliusra! Kiváncsi lennék a tapasztalatokra...

Szőkeani Creative Commons License 2018.01.29 0 0 52437

Köszi az infokat!!!Remèlem mi is kedvelni fogjuk!

Előzmény: János 2 (52435)
Marko61 Creative Commons License 2018.01.28 0 0 52436

Sziasztok az Aqva Dreams aparthotelről Sveti Vlasban,van valakinek tapasztalata? Köszi

János 2 Creative Commons License 2018.01.28 0 0 52435

Mi is legalabb 8-10 alkalommal voltunk Pomoriéba. Nekunk is bejött. Azonban az utobbi evekben időnként a nyár vegefele megjelenik a hinar ami kezdetben nem volt jellemzo. Kis varos csucsidoben tomeg azert alapvetoen jo strand. A homok kisse sötétebb színű. Sok jo étterem kis családi éttermekkel. Csak a strandhoz kicsit közelebbi szállást kedvelem.

Meg kell mondani en Pomorie parti vagyok.

Udv Janos

Előzmény: Szőkeani (52433)
Tulip990911 Creative Commons License 2018.01.28 0 0 52434

Kb. 10 éve járunk oda, nekünk nagyon bejött. Idén sajnos csak egy hétre megyünk.

Előzmény: Szőkeani (52433)
Szőkeani Creative Commons License 2018.01.28 0 0 52433

Köszi! És Pomorie milyen??

Előzmény: János 2 (52432)
János 2 Creative Commons License 2018.01.28 0 0 52432

A szallodat nem ismerem, a strandtol messze van. A strand a felsziget ellenkezo oldalan van. A diszko ott van szinte vele szembe.

Udv Janos

Előzmény: Szőkeani (52431)
Szőkeani Creative Commons License 2018.01.26 0 0 52431

Sziasztok! Pomorieben járt valaki Sveti Georgi szállodában! Köszi.

Én már 2-szer voltam Bulgáriában.Nessebarban Hotel Arsenalban,2011-ben,ill.tavaly Naposparton Rio Grande-ban.Valakit érdekel szóljon.

zs1975 Creative Commons License 2018.01.24 0 0 52430

Decemberben néztem ki ill intéztem.

Előzmény: zs1975 (52429)
zs1975 Creative Commons License 2018.01.24 0 0 52429

Júliusi utazás 8 nap 7 éjjel repcsivel fél panzió 2 felnött egy gyerek aki 5 éves 4* szállodában lion sunny beach 340 ezer volt idei évre a neckermanál szerintem nagyon jó árban van.

solozo Creative Commons License 2018.01.22 -3 1 52428

„ott délen még viszonylag eredeti a környezet”

https://www.youtube.com/watch?v=7G5NwEoF2-4

Előzmény: kismolotov (52427)
kismolotov Creative Commons License 2018.01.22 0 1 52427

Gyerekek! Aki bulizni akar az északabbra menjen. Aki olcsóbban és nyugisabban akar kijönni az Burgasztól délre, tehát Szozopol Primorsko és még lejjebb. Egyébként ott délen még viszonylag eredeti a környezet és az árak is 20-30%-kal barátibbak az északinál.

keca043 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 52426

köszi! :) 

Előzmény: gambl-R (52423)
keca043 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 52425

:) :) Köszönöm stevie!!

Előzmény: stevie-13 (52424)
stevie-13 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 52424

Igaz stevie gondosan levázolta,csak kicsit bekavarodtam,hogy hányszor kell venni útdíjat..de vki azt mondja,hogy már autópálya van végig..akkor végülis 1x kellen megvenni..tudom 1 hónaposat..

Szerbiában pályaszakaszonként kell jegyet venni. Fizetőkapuk vannak, másra nem kell odafigyelni, csak hogy ne felejts el megállni a sorompónál :-)

Előzmény: keca043 (52422)
gambl-R Creative Commons License 2018.01.21 0 1 52423

+  a szerbiai szakasz(ok)

Előzmény: keca043 (52422)
keca043 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 52422

Igen,remélem rendben lesz minden és eljutunk végre mi is..:) :) Cak az úton ne tévedjünk el..:) Igaz stevie gondosan levázolta,csak kicsit bekavarodtam,hogy hányszor kell venni útdíjat..de vki azt mondja,hogy már autópálya van végig..akkor végülis 1x kellen megvenni..tudom 1 hónaposat..

Előzmény: nessebar (52418)
keca043 Creative Commons License 2018.01.21 0 0 52421

Szia,köszi!  Mi már napok óta nézzük és cseteltünk a neckermanos ügyintéző v. üzletkötővel..Nekünk is ez jött ki kb. csak jul.15-től 24 754 euró pár ezer ft. különbség . Akkor holnap utaljuk..:) :) 

Előzmény: gy_cs (52419)
gy_cs Creative Commons License 2018.01.21 0 0 52420

Az előző Neked ment volna.

Előzmény: keca043 (52416)
gy_cs Creative Commons License 2018.01.21 0 1 52419

Szia!

Nem tudom hol foglaltál, de a Neckermannál 230ezer most 2+1 (2006 tavaszi gyermek) főszezonban, tengerre néző szobában.

Ebben nincs storno (amire anno nekem azt mondták a neckinél, hogy olyan feltételek vannak a vissza térítésnek, hogy felesleges kötni), s utasbiztosítás, mert amennyiért itt adják, máshol a gk is belefér. Ha még nem utaltál előleget, nézz rá.

nessebar Creative Commons License 2018.01.21 -1 1 52418

Szia !

A NESSEBAR-nak tényleg fizetős parkolója van csak / Kb 10.E Ft / , és a szállodába való megérkezéskor , a szállodában kell fizetni  . Nem közvetlenül a szálloda előtt , 2-3 szállodával arrébb . 24 órás őrzött parkoló . A szállodával szerintem jó döntést hoztatok . Mi is sok éve visszajárunk ide .

Előzmény: keca043 (52414)
áim Creative Commons License 2018.01.20 0 0 52417

Teljesen igazad van, Aranyhomok lesz az, amit én le Aranypartoztam!

Előzmény: gambl-R (52413)
keca043 Creative Commons License 2018.01.20 0 0 52416

Igen sajna rossz megtudni az utolsó pillanatban,hogy milyen plusz költségek vannak..,remélem a klímáért nem kérnek pénzt..Végülis most lefoglaltuk.. 2 napon belül utaljuk az előleget..Köszönöm még1x a tanácsokat!!!:)  

gambl-R Creative Commons License 2018.01.20 0 1 52415

Általánosnak nemmondanám, de nem is ritkaság.

Előzmény: keca043 (52414)
keca043 Creative Commons License 2018.01.20 0 0 52414

Tényleg csak fizetős parkoló van? A NESSEBAR-nak nincs parkolója! :( z általános arra? :( így több mint 10.000ft csak a parkolás..ejnye 

gambl-R Creative Commons License 2018.01.20 0 0 52413

Az Aranypart, nem a Balatonon van? :)

Előzmény: áim (52411)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!