A pár nap nekem kb. két hét ( legalábbis ennyit mondtak ) mert csak holnap fogom megrendelni, de úgy néz ki hogy van raktáron amit szeretnék. (piston gray :))) Egész jól lehetett alkudozni : téli gumi, metál, távirkpzár, valamilyen GPS ( ez ajándék a hitel miatt, de ehelyett még gondolkodom valami máson ).
A gumiméretet nemtom, de ahogy látom elég nagy a káosz, kinek hogy.. de valszeg 185 lesz. Nembaj.
Köszi a gyors választ! A felni sajnos most anyagi okokból nem aktuális(az autó és a téli gumi elvitte a pénzt), majd remélem tavaszzal meg tudom oldani. Egyébként elég pofás! Miért adod el ha megkérdezhetem? Nem tetszik a gépen?
Látom neked is LX+ CRDI SW lesz mint nekem. Gratulálok! Nekem is napok kérdése az átadás.
Remélem szerdáig meglesz (már egy hete megjött), mert megint lesz egy hosszú hétvége és nem szeretném, ha én itthon a kocsi meg a kereskedésben figyelne!
A távirányítóról:
Nekem sikerült az árba belealkudni a metál fényt és a riasztót. Viszont, mivel az LX+ alapból sajnos még nem bicskakulcsal jön (erről személyesen már meg is győződtem) a távirányítót már nem engedték felár nélkül, ezt 19e Ft-ért teszik bele. Úgy voltam vele, hogy egy ilyen értékű autónál ez már nem számít olyan nagy plusz költségnek.
Neked mit sikerült még kialkudnod? A téli gumikat én is próbáltam, de azt mondták, hogy az LX+ on elég kicsi az árrrésük, így ez már nem fér bele.
Mondom, szinte mindegyik benzines moci kb így pörög, ennyit megy 3000-nél az egyes fokozatokban, kézi 5 seb.: 20-40-60-80-100, tehát 150 kb 4500 V-ben.
Nagyobb a különbség, hogy mekkora fordulaton adja a legnagyobb nyomatékot és mennyit is. És ha valaki ment túl hosszú fokozatú géppel, mindíg tudja, az sem jó.
I30 és Cee'd mondhatni ikrek, nem kell a másikat fikázni.
Ez egyébként hülyeség, hogy rövid az áttétel, egy átlagos 1.4 16V motor már jópár éve ennyit pörög, ebben nem kivétel a Ceed. Céges Seat Cordoba és 4000körül forog autópályatempóban.
"A fordulatszámra hangolt motort igyekszik megtámogatni a váltó, de öt rövid áttétel rossz választás. Ha 140-nél 4200-at forog a motor, akkor az szinte biztos, hogy kellemetlenül zajos lesz"
Ha a rövid áttételezésű váltó miatt jobban pörög a motor, mint a Ceed-ben, akkor simán más fogyasztás jöhet ki. Hiába ugyan az a motor, ha a váltó más hozzá.
Üdv mindenkinek pár napja nem jártam erre,sok dolog volt:) Elvileg úgyan az a motor,de én nem hiszem el ezt a cikket.Az enyém bejáratos még(300 Km-t tettem bele városban,holnap megyek egy hosszú bejáratásra) de nekem a komputer 8,4 átlagot mutat, full dugóban.Jó 40-60 km talán volt benne folyamatos haladás. Majd késöbb be tudok számolni ha beált a fogyi,de ha visszaolvasol akkor megtalálod az ehez kapcsolatos hozzászolásokat.
Ha minden jól megy akkor 1-2 héten belül nekem is meglesz egy 1.6 CRDi SW, hála nektek jól rábeszlődtem. Végigolvasva a fórumot sikerült jól alkudozni így sikerült egy téli garni gumit is kicsikarni belőlük :). Csak azt nem tudom milyen téli gumit forgalmaznak? Feltételezem az is Mich. mint a nyári?
LX plushoz kapott már valaki távirányítós kpzárat?
Olvastam egy cikket az i30 -as igen rossz fogyasztásáról (1,4 -es motor) http://www.vezess.hu/bview.php/?bid=cikk&id=25&cid=11932&action=cikk_nyomtatas&csat=teszt
Ez ugyanaz a motor mint a cee'd -ben lévő 1.4 -es?
Tudja valaki a 15"-os lemezfelni ET számát? A kézikönyvben nem találom sehol, és elkezdenék alufelni után nézelődni, mert tavaszra tervezem a vásárlást. Addig meg rá szeretném szerkeszteni az autó képére, hogy melyikkel hogy néz ki, és tudnom kéne miből válogathatok. Egyenlőre a felnikonfigurátorokban nem találtam sw-t.
Én sem próbáltam ki, csak agyalok azon, hogy leszabályzásig elforoghat-e. Talán nem, mert a fordulatszámtartomány legvégén elég jelentősen esik a motorteljesítmény, Ha pl. 5500-as fordulaton lead egy motor 100Le-t, akkor 6500 tegyük fel már csak 80-at. Az a teljesítmény pedig nem biztos, hogy elég a 190km/ó feletti tempóhoz.
Igen, az LX és LX+ verziók régebben és most is 185-ös gumikkal jöttek. De úgy tudom, hogy csak a dízelek régebben LX és LX+ verióban 195-ös gumikkal jöttek, mint az EX Limitednél. Most sajna meglepődve láttam a saját kocsimon (dízel SW LX+ amit remélem napokon belül át tudok már venni), hogy 185-ös abroncsok vannak rajta. Hát jobban örültem volna nyáriban a 195-ös méretnek, csak közben belecsúsztam a felszereltség váltásba, hiába okt. 15 előtt rendeltem. Ezért nyugtatgatom magam, hogy jobban gyorsul, meg kevesebbet fogyaszt, mert lecserélni úgy néz ki egy darabig nem fogom tudoni.
Nem igazán jut eszembe olyan, de majd körbenézek. Sajnos panelban lakom és ott a pincéhez többeknek van kulcsa... Innentől kezdve ez kilőve. Ismerőseim is hasonló helyzetben vannak. :(
A régi cégem a céges autóinak gumiait mindig a gumisnál tárolta. Mindig meg is lett és soha nem volt gond. Sajnos árat nem tudok, de ha a tárolást nem tudod megoldani, akkor több gumis is vállal ilyet.
Egyébként nincs egy rokon, haver, barát se, aki lerakná a pincéjébe? Enni nem kér, helyet meg alig foglal...
200000 eladott autónál darabonkint ezen-azon megspórolni 10-20 eurót nem kis plusz hasznot hozhat....
Olyan kiélezett a verseny, hogy minden apróságon megpróbálnak fogni valamit. Ahol dolgozom, bérmunkában gyártunk bármit. Egy nagy nevű, kamionokhoz kitörésgátlóval kombinált abs vezérlőt szerelő cég korábban a Bosch-tól vette a vezérlőelektronikát. Nemrégtől kezdve, tőlünk. Darabonkint 100Eurót spórol. Egy kamion árához képest ez nevetséges. Mégis felmondták a régi beszállítóval a szerződést, és eztán nálunk gyártatják. Holnap jön valaki, aki még 20 euróval olcsóbban megcsinálja, és ott fog készülni. Ez ilyen egyszerű.