Szerintem nem olyan nagy durranás a netes kiértékelés, ha már egyszer mérnek időt, ez már a neandervölgyiek óta gond nélkül és magas szinten működik más szervezőknél, pl. Marathon Klub.
A Sukoró-Agárd 2,3 km-es távot a Marathon szervezte eddig, de most ki tudhassa, mér, idén nem írták ki (és ha már eddig nem, valszeg ezután sem fogják), tehát nincs a programlistájukon. Az előző évek eredménylistája fent van, a 2003-as, legutolsó megrendezett pl. a http://www.marathon.hu/listak/vel03/vel03.htm -on. Tavaly is kiírták, csak az időjárás áthúzta a dolgokat és nem volt pótidőpont a többi úszás miatt, így ez elmaradt sajna.
Én csak 2003-ban voltam, de az jó élmény volt, jó szervezéssel - igaz, rosszul osztottam be az erőmet, ezért leszorultam a korosztály-dobogóról, de ez már az én szoc.problémám...
Időmérés van, netes kiértékelésről nem tudok. Ha belegondolok, elvileg a szervezőknek meg kellene, hogy legyenek az adatok. Hátha erre az évre már megoldják a sorrend közzétételét. Tényleg: nem tudja valaki, hogyan lehet elérni a szervezőket? Mi ez a Sukoró-Agárd? Hol olvashatok róla valamit? Te már részt vettél rajta?
Meg bírja mondani valaki, aki már volt ezen a 3,6-os velencein, hogy van-e időmérés és netes kiértékelés? Vagy csak kap az illető egy oklevelet, rajta az idővel, helyezés nélkül?
Én lemennék, mert ezen még nem voltam, de csak ha itt is lesz kiértékelés, mint pl. a Sukoró-Agárd közöttin, az Öblön vagy a BÁ-n!
Én csak eccer voltam, még jó régen (99-ben talán?), nekem nem jött be. Ettől persze még lehet jó :-) Ha nincs más dolgod, menj nyugodtan, veszítenivalód úgysincs :-))
Igen, háromszor. 1x mellben, 2x gyorsban. Pontos időeredményt sajnos nem tudok, mert az oklevelet soha nem volt időm megvárni. Kíváncsi vagyok, hogy akik már szintén úszták, mit gondolnak a távról (tényleg annyi-e).
A szervezés egyre jobb. Tavaly már zuhanyozni is lehetett átúszás után, a visszaöltözés még problematikus volt (hatalmas sor az öltözőkabinok előtt), de lehet, vissza kellett volna utazni a célba (biztosítanak buszokat) és ott megoldani. A táv egyébként gyanús, valamivel kevesebbnek tűnik. A hangulat szerintem nagyon jó; bár az is igaz, hogy eddig mindig barátokkal úsztam.
3,6 km, mint az Öböl-átúszás, nincs akkora tömeg, várakozni nem kell sokat, a szervezés jó. Amikor 18 fokos vízben úsztunk, még pokrócok is várták az érkezőket. A célban: poló, jégkrém (tavaly 2 db./fő), frissítő, minőségi müzliszelet (külső standon is osztogattak), egyik évben még gyógymasszőr is volt - ingyen, úgy 10 percig. A hangulata is jó, a strand kultúrált.
Itt ezen az alábbi belinkelt képen 3 valamennyi km van kiirva..
Hogy kivel megyek? Mikor kivel sikerül.. nincs egy stabil ember aki jönne velem minden évben.. most lesz a 6. azt hiszem amin indulok, s minden alkalommal mással mentem. Pedig oltári történések voltak már :) másnaposan is úsztunk egyszer (pepsi)szigetről átruccanva.. kicsit kidőltem a végén.
Az emberkék vagy nem érnek rá, vagy berezelnek, vagy lusták.. nem tudom..
Egyébként 3 vagy 4 éve mi is találkoztunk egy átúszáson :) mAlter és még vki társaságában ha nem nagyon homályosak az emlékeim.
Egyszer voltam rajta, hát, őszintén szólva meglehetősen unatkoztam, egyrészt a táv csak 2km, a víz tükörsima, és már azt sem tudnám megmondani, hogy mi volt a célban, csak a póló van meg, mint emlék. A Füred-Tihany Öbölátúszás nagyságrendekkel jobb, nagyobb a táv, és hullámosabb a víz, és a mindig óriási sor ellenére valahogy a hangulat is szuper. Persze biztosan az is számít, kivel mész :-)
A Velencei-tó átúszás időpontja engen is érdekelne. A Júl. 17. gyanús, mert a fűzfőit is aznap rendezik. Tavaly úgy 2 héttel korábban levelet is küldtek a pontos időponttal, de előtte már fent volt a Schöller honlapján.
A leggázabb eddig nekem az volt, amikor ötszáz fokban úsztunk, s a meleg miatt vettem úszósapit, nehogy gutát kapjak. Este meg nagy röhögés körülöttem- a homlokom közepén bazinagy vörös vonal, ahol a sapka széle volt, azalatt tökéletesen rákvörösre égtem :) vörös-fehér zászló volt a fejem.
kicsit ritkábban mentem emberek közé pár napig ezután :)
Ha hideg a viz, a testeden keresztul hulsz ki, a fejed az ami a legtobbet kint van a vizbol! Szoval ruha nelkul szvsz semmi ertelme, talan meg annal is kevesebb.
Mi a véleményetek/tapasztalatotok neoprén úszósapka használatáról, ha hideg a víz (<22 C)? Úgy tudom, hogy fejről könnyen ki lehet hűlni; számítana valamit, ha egyébként nincs neoprén ruhám? Vagy szilikon sapi is megteszi ez esetben? Vagy mindegy?
úgy tudom, könyvesboltban nem nagyon kapható, a szerzőtől az atuszasok@freemail.hu címen lehet megrendelni. az aug. 6-i nagy átúszáson is lehet majd vásárolni, dedikáltatni, ott lesz egész nap az Attila. sőt, valami aznapi egyedi bélyegző is lesz.
jó könyv tényleg, ha az elmúlt években pl. az első 200-ban benne voltál az időeredményed alapján, akkor valóban ott a neved. a végén vannak a táblázatok, ahol az eredménylistákat lehet böngészni.