Keresés

Részletes keresés

Green Corner Creative Commons License 2019.06.11 0 0 160095

Földgázzal üzemel, 80-100 Ft- ba kerül egy 1L 50-es lefőzése. Borból ennyi sem!

Előzmény: szü(r)cs (160089)
vandox4 Creative Commons License 2019.06.11 0 0 160094

Az email címet az egérrel kell bemásolni. A küldre kattintva jobb egérgomb, másolás.

Előzmény: Praxator (160090)
sogi01 Creative Commons License 2019.06.11 0 3 160093

                                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (160078)
endrepp Creative Commons License 2019.06.10 0 0 160092

Ez nem lesz egy takarékos rendszer, nem érdemes ezt a szempontot nagyon kergetni. Pont ahogy írod, fűti a környezetét a felület és távozik a hő a füstgázzal, ez a veszteséged, nem tudsz a fűtés szabályozásával ezen változtatni, optimálisan kell fűtened, nem pedig kevésbe vagy jobban. A konstrukcióból adódik, hogy mennyi hő jut az üstbe és mennyi veszik el.

Előzmény: Praxator (160090)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2019.06.10 -2 0 160091

Nem engem kérdeztél, én 4,5 üstöt főzők le egy palackkal. 

Előzmény: szü(r)cs (160089)
Praxator Creative Commons License 2019.06.10 0 0 160090

Köszönöm a válaszokat!

 

Próbáltam emailt írni. Az outlookhoz dobott ki, nem jött össze. Beállítások, tapasztalatok érdekelnének nagyon.

 

Mindenképp az ajtón szeretném betenni. Az elforgatást megoldom. A Egy c18 az kevés lehet? Bár lehet, hogy egy ipari reduktor mellett teljesen mindegy, azzal leszabályozható a kívánalom szerint, bár nem értek, hozzá. 

 

A gázzal még nem fűtöttem, azzal nincs tapasztalatom. De rájöttem, hogy a felesleges hőveszteség csökkentése viszont nagyon sokat számít, jelentősen csökkenti az energia szükségletet, és sokkal kevésbe van a főző mellett meleg. Általánosságban úgy gondolom, hogy adott folyadék felmelegítéséhez, adott energia szükséges, akármiből is viszem be. Talán fontosabb lehet még a szabályozhatóság a folyamatban.

 

1zsakkrumpli köszönöm a képet. De nem akarom túlbonyolítani, és a szakértelmemnek is határos. Legegyszerűbbnek egyelőre egy ipari reduktor tűnik, amellett döntöttem próbaképpen. Fúvókák vannak, azt már megérdeklődtem, 200Ft/db.

Előzmény: vandox4 (160082)
szü(r)cs Creative Commons License 2019.06.10 0 0 160089

Átlagban hány felöntést bír a normál PB gázpalack ezzel az égőfejjel (cefrézés,100l-es üst)?

Előzmény: Green Corner (160088)
Green Corner Creative Commons License 2019.06.10 0 0 160088

Ha befér, akkor kisebb az ajtónál!:)

Valami ilyesmire gondoltam, 17kW és az egész alját melegíti, a java levegő előkeverés az üstházon kívül történik, nem kell  a füstcsonk huzatszabályzóját nagyon nyitni max teljesítmény mellett sem!

 

Előzmény: vandox4 (160086)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2019.06.10 -2 0 160087

Szerintem "C" válasszál, ahhoz biztos kapsz PB fúvókát.

Kicsit belemerülsz, csinálsz egy ilyet:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=141718599&t=9007484

biztonságos, nem kell még gyufa sem hozzá. :)

 

Előzmény: Praxator (160081)
vandox4 Creative Commons License 2019.06.10 0 0 160086

Előzmény: vandox4 (160084)
Green Corner Creative Commons License 2019.06.10 0 0 160085

Próbáld meg egyszer az ajtónál nagyobb égőt berakni!:)

Előzmény: vandox4 (160084)
vandox4 Creative Commons License 2019.06.10 0 0 160084

Lehet úgy is, de lehet az ajtón is. Én az ajtóst szeretem, egyszerűbb.

Előzmény: Green Corner (160083)
Green Corner Creative Commons License 2019.06.10 0 0 160083

Ne az ajtón akard berakni, fordítsd ki az üstöt és úgy fűzd be!

Előzmény: vandox4 (160082)
vandox4 Creative Commons License 2019.06.10 0 0 160082

A c-sek biztos jók, nekem c24 van, több mint elég.

Mikor ürül a palack, vagy hidegben dermed le. Diszperzites vödörbe teszem, meleg vízzel felöntöm. A fúvókákat kicseréltem pb-sre. Az ajtón nem fér be az égőtálca, csak ha beforgatod, ehhez speckó csövezés kell, nem állhat merőlegesen a tálcára. A láng távolsága is fontos az üsttől. Stb. Ha több infó kell, privátban kereshetsz(email), nem egy perces dolog.

Előzmény: Praxator (160081)
Praxator Creative Commons License 2019.06.10 0 0 160081

Sziasztok! 

Fég égő tálcában tanácsot kérnék, aki ilyet használ. 100l Deshez/pb palack.

 

Alábbiak közül melyik javallott jobban?

c24, c18; c21; V4; mw21 -et néztem még.

 

c24 az nem sok alá, mennyire fagy a palack, és mennyivel több a fogyasztás? Kíváncsi lennék a tapasztalatokra.

 

C24 égőtálcának ismerem a méreteit, gondolom a többi se sokkal nagyon, a 20cm ajtón befér.

 

Köszönettel

 

 

1zsakkrumpli Creative Commons License 2019.06.09 -2 0 160080

Küldtem emailt!

Előzmény: cloaked (160079)
cloaked Creative Commons License 2019.06.09 0 0 160079

Persze, örülök, ha linkelitek!

Előzmény: 1zsakkrumpli (160069)
sogi01 Creative Commons License 2019.06.09 0 3 160078

   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (160063)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2019.06.08 -2 1 160077

Ez így van!

Előzmény: Jolida (160074)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2019.06.08 -2 1 160076

Így van!

Előzmény: Jolida (160071)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2019.06.08 -3 1 160075

Hibás a link, rég javítani kellett volna, vagy törölni.

 

És ez:

Hagyományos kisüsti eljárás

Előzmény: körte51 (160073)
Jolida Creative Commons License 2019.06.08 0 1 160074

A ReggeLink-ben ez a link

 

https://www.kokoferm.hu/pdf/cikkek/szesz/SZESZ~16.PDF

 

nem jó.

 

Ettől -404-es hiba!- még a Kokoferm weblap elérhető, a tartalom böngészhető, de a linkelt oldal nem ott van.

Javítani kell a ReggeLink-et.

Előzmény: körte51 (160073)
körte51 Creative Commons License 2019.06.08 -1 0 160073

Lapozzatok lefelé és lássátok csodát! Rengeteg infó!

Előzmény: Jolida (160071)
Jolida Creative Commons License 2019.06.08 0 1 160072

Egyébként a Kokoferm publikációs oldalát  https://www.kokoferm.hu/palinka-szeszipar#palinka-szeszipari-publikaciok érdemes végigböngészni.

Az "olvasás sose árt" jeligére .. :-ppp

Előzmény: Jolida (160071)
Jolida Creative Commons License 2019.06.08 0 1 160071
Előzmény: körte51 (160070)
körte51 Creative Commons License 2019.06.08 -1 0 160070

Nekem működik. Nagyon sok érdekes, letölthető írást tartalmaz. 

Előzmény: 1zsakkrumpli (160069)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2019.06.08 -3 2 160069

Én támogatom, nekem nagyon tetszik!

Még annyi javaslatom lenne, hogy a pirossal bekarikázott linket ki kéne venni. Az egyik nem működik, a másik idejét múlta (otthon pálinkafőzés jogi háttere)

Nyilván meg kéne kérdezni Cloakedet, hogy hozzájárul.

Előzmény: körte51 (160064)
Jolida Creative Commons License 2019.06.08 0 0 160068

+1

endrepp Creative Commons License 2019.06.08 0 0 160067

Csatlakozom.

Előzmény: körte51 (160065)
Figyelget Creative Commons License 2019.06.08 -1 0 160066
Támogatom az óhajt!
Előzmény: körte51 (160065)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!