Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Ez nem lesz egy takarékos rendszer, nem érdemes ezt a szempontot nagyon kergetni. Pont ahogy írod, fűti a környezetét a felület és távozik a hő a füstgázzal, ez a veszteséged, nem tudsz a fűtés szabályozásával ezen változtatni, optimálisan kell fűtened, nem pedig kevésbe vagy jobban. A konstrukcióból adódik, hogy mennyi hő jut az üstbe és mennyi veszik el.
Próbáltam emailt írni. Az outlookhoz dobott ki, nem jött össze. Beállítások, tapasztalatok érdekelnének nagyon.
Mindenképp az ajtón szeretném betenni. Az elforgatást megoldom. A Egy c18 az kevés lehet? Bár lehet, hogy egy ipari reduktor mellett teljesen mindegy, azzal leszabályozható a kívánalom szerint, bár nem értek, hozzá.
A gázzal még nem fűtöttem, azzal nincs tapasztalatom. De rájöttem, hogy a felesleges hőveszteség csökkentése viszont nagyon sokat számít, jelentősen csökkenti az energia szükségletet, és sokkal kevésbe van a főző mellett meleg. Általánosságban úgy gondolom, hogy adott folyadék felmelegítéséhez, adott energia szükséges, akármiből is viszem be. Talán fontosabb lehet még a szabályozhatóság a folyamatban.
1zsakkrumpli köszönöm a képet.De nem akarom túlbonyolítani, és a szakértelmemnek is határos. Legegyszerűbbnek egyelőre egy ipari reduktor tűnik, amellett döntöttem próbaképpen. Fúvókák vannak, azt már megérdeklődtem, 200Ft/db.
Valami ilyesmire gondoltam, 17kW és az egész alját melegíti, a java levegő előkeverés az üstházon kívül történik, nem kell a füstcsonk huzatszabályzóját nagyon nyitni max teljesítmény mellett sem!
A c-sek biztos jók, nekem c24 van, több mint elég.
Mikor ürül a palack, vagy hidegben dermed le. Diszperzites vödörbe teszem, meleg vízzel felöntöm. A fúvókákat kicseréltem pb-sre. Az ajtón nem fér be az égőtálca, csak ha beforgatod, ehhez speckó csövezés kell, nem állhat merőlegesen a tálcára. A láng távolsága is fontos az üsttől. Stb. Ha több infó kell, privátban kereshetsz(email), nem egy perces dolog.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Még annyi javaslatom lenne, hogy a pirossal bekarikázott linket ki kéne venni. Az egyik nem működik, a másik idejét múlta (otthon pálinkafőzés jogi háttere)
Nyilván meg kéne kérdezni Cloakedet, hogy hozzájárul.