Ja igen, és láttam a netten utolagos beszerelhetö könyöklöt , minden modositás nélkül. Én hiányolom mert az elöbbi autoimban voltak és ebben a szerény öszeállitásban amit választottam nincs. Valaki már szerelt be ilyet ? melyik tipus talál a legjobban ? ha netán valaki átesett ezen az ügyön, kérem irja meg. 1.4 LX
Köszi a választ! És még, ha tudnál erre is válaszolni megköszönöm az elsö adandó alkalommal., külömbözö biztik, melyeknek semmi tartalékot nem kaptam, vásárolhatok 2-3 fajtát a kereskedelemben ? Gondolom 1-et kihuzok és bemutatom...:-)) 1.4Lx
Nálam érdekes eset történt. Szeptember 22-én rendeltem egy 1.6-os benyás SW-t. November végére, december elejére ígérték. Október első felében (3 hétre a megrendelésem után) meggondoltam magam, hogy inkább készletről rendelek egy másik modellt, mert nem bírom kivárni ezt az időt, mivel közben a régi autómat eladtam. Így akkor már CRDi -re váltottam ugyanebben a felszereltségben (LX+), mert akkor inkább a dízelért fizetek többet, mint az EX felszereltségért. Nagyon rendesek voltak a kereskedésben, meg lehetett csinálni a váltást. Egy-két nap múlva csörög a telefonom, hogy megjött az autóm, de nem a dízel készletről, hanem az előzőleg gyártásból rendelt benyás. A kereskedésben sem gondolták (hiába mondták vissza az első rendelést), hogy gyártásból 3-4 hét alatt a szalonba lesz a verda. Aztán rá egy pár napra megjött persze a dízel szíd is.
Tehát a tapasztalatom alapján, ha készletről rendelsz, kb. 1 hét mire a kereskedésbe ér a kocsi és még egy hét mire át tudják adni. Ha gyártásból rendelsz, bármi lehet, mert lehet hogy közben érkezik egy pont a rendelésednek megfelő modell Magyarországra.
Én mondjuk jól megszoptam az átadást most ezzel a sok hosszú hétvégével.
OK! Ebben megeegyeztünk , mi ketten , de remélem a többi topicos is elfogadja... Ma is köröztem a városban és mind a ceed-eket vadásztam, jó lenne összejönni, sok cécó és felhajtás nélkül is, de a hétvégi talik se rosszak:-)) Sok mindent megosztani , a sok infó aranyat ér!- ime itt újra bizonyságot nyert. 1.4 Lx
Az alkatrészek lassú beszerzését nekem is mondta egy autószerelő ismerősöm. Remélhetőleg ez csak a Koreában gyártott modellekre vonatkozik, nem pedig a szomszédos Szlovákiában készülő Ceed-re. De végigolvasva a topicot, úgy látom még senkivel sem történt komoly meghibásodás.
Sziasztok, jó ötletnek tartom a topik végén a tipus jelzését! Könnyitésként a külömbözö ceed tipusokat betükkel egy kellene jelölni , (pl 1.4 benzin baze=A 1.4 " LX =B 1.4 " LX plus=C 1.6 " stb, stb stb.........) És egy kérdés : a régi topikokban olvastam , valaki égö készletében H4-es izzót kapot, én is.......! A lámpákban H7-es van? hogy ellenörizzem , vagy nyugodtan vásároljak mást? Köszönettel. 1.4 Lx
A Ti véleményetekre is kíváncsi volnék. Éppen egy SW 1.6CRDI vásárlásán gondolkodom. Jónéhány véleményt, tanácsot meghallgattam, és itt a fórumon is nap mint nap olvasom a hozzászólásokat. Sokan elővigyázatosságra intenek a típussal kapcsolatban, mondván, hogy a KIA szervizháttere még elég gyerekcipőben jár és az alkatrészek beszerzése igen hosszadalmas (sokszor hónapokat kell várni) és drága mulatság. Én éppen egy BMW E46 320d-ből kívánok átülni, ez az autó igen magasra tette a mércét mint minőségben mint a szerviz és alkatrészellátotságban. Ezért érthető, hogy ha valami meghibásodik nem szeretném hosszú hónapokra letenni az autót. Nektek mi a tapasztalatotok, véleményetek? Előre is köszi a hozzászólásokat!
Komoly erőfeszítés árán igyekeztem végigolvasni ez elmúlt egy év hozzászólásait, hogy képben legyek. Tetszik, hogy végre egy igazi pörgős topik alkult ki.
Nem kívánom befolyásolni a topikban kialakult szokásokat, de talán segítség lehetne némely a célirányos keresésekben, ha a hozzászólások végén odaírnánk az autónk tipusát (pl. 1,4 EX LIM, vagy 1,6 CRDI LX, stb.)
Persze csak akkor, ha a megjelölt típussal kapcsolatos az érintett téma.
A pár nap nekem kb. két hét ( legalábbis ennyit mondtak ) mert csak holnap fogom megrendelni, de úgy néz ki hogy van raktáron amit szeretnék. (piston gray :))) Egész jól lehetett alkudozni : téli gumi, metál, távirkpzár, valamilyen GPS ( ez ajándék a hitel miatt, de ehelyett még gondolkodom valami máson ).
A gumiméretet nemtom, de ahogy látom elég nagy a káosz, kinek hogy.. de valszeg 185 lesz. Nembaj.
Köszi a gyors választ! A felni sajnos most anyagi okokból nem aktuális(az autó és a téli gumi elvitte a pénzt), majd remélem tavaszzal meg tudom oldani. Egyébként elég pofás! Miért adod el ha megkérdezhetem? Nem tetszik a gépen?
Látom neked is LX+ CRDI SW lesz mint nekem. Gratulálok! Nekem is napok kérdése az átadás.
Remélem szerdáig meglesz (már egy hete megjött), mert megint lesz egy hosszú hétvége és nem szeretném, ha én itthon a kocsi meg a kereskedésben figyelne!
A távirányítóról:
Nekem sikerült az árba belealkudni a metál fényt és a riasztót. Viszont, mivel az LX+ alapból sajnos még nem bicskakulcsal jön (erről személyesen már meg is győződtem) a távirányítót már nem engedték felár nélkül, ezt 19e Ft-ért teszik bele. Úgy voltam vele, hogy egy ilyen értékű autónál ez már nem számít olyan nagy plusz költségnek.
Neked mit sikerült még kialkudnod? A téli gumikat én is próbáltam, de azt mondták, hogy az LX+ on elég kicsi az árrrésük, így ez már nem fér bele.
Mondom, szinte mindegyik benzines moci kb így pörög, ennyit megy 3000-nél az egyes fokozatokban, kézi 5 seb.: 20-40-60-80-100, tehát 150 kb 4500 V-ben.
Nagyobb a különbség, hogy mekkora fordulaton adja a legnagyobb nyomatékot és mennyit is. És ha valaki ment túl hosszú fokozatú géppel, mindíg tudja, az sem jó.
I30 és Cee'd mondhatni ikrek, nem kell a másikat fikázni.
Ez egyébként hülyeség, hogy rövid az áttétel, egy átlagos 1.4 16V motor már jópár éve ennyit pörög, ebben nem kivétel a Ceed. Céges Seat Cordoba és 4000körül forog autópályatempóban.
"A fordulatszámra hangolt motort igyekszik megtámogatni a váltó, de öt rövid áttétel rossz választás. Ha 140-nél 4200-at forog a motor, akkor az szinte biztos, hogy kellemetlenül zajos lesz"
Ha a rövid áttételezésű váltó miatt jobban pörög a motor, mint a Ceed-ben, akkor simán más fogyasztás jöhet ki. Hiába ugyan az a motor, ha a váltó más hozzá.
Üdv mindenkinek pár napja nem jártam erre,sok dolog volt:) Elvileg úgyan az a motor,de én nem hiszem el ezt a cikket.Az enyém bejáratos még(300 Km-t tettem bele városban,holnap megyek egy hosszú bejáratásra) de nekem a komputer 8,4 átlagot mutat, full dugóban.Jó 40-60 km talán volt benne folyamatos haladás. Majd késöbb be tudok számolni ha beált a fogyi,de ha visszaolvasol akkor megtalálod az ehez kapcsolatos hozzászolásokat.
Ha minden jól megy akkor 1-2 héten belül nekem is meglesz egy 1.6 CRDi SW, hála nektek jól rábeszlődtem. Végigolvasva a fórumot sikerült jól alkudozni így sikerült egy téli garni gumit is kicsikarni belőlük :). Csak azt nem tudom milyen téli gumit forgalmaznak? Feltételezem az is Mich. mint a nyári?
LX plushoz kapott már valaki távirányítós kpzárat?
Olvastam egy cikket az i30 -as igen rossz fogyasztásáról (1,4 -es motor) http://www.vezess.hu/bview.php/?bid=cikk&id=25&cid=11932&action=cikk_nyomtatas&csat=teszt
Ez ugyanaz a motor mint a cee'd -ben lévő 1.4 -es?
Tudja valaki a 15"-os lemezfelni ET számát? A kézikönyvben nem találom sehol, és elkezdenék alufelni után nézelődni, mert tavaszra tervezem a vásárlást. Addig meg rá szeretném szerkeszteni az autó képére, hogy melyikkel hogy néz ki, és tudnom kéne miből válogathatok. Egyenlőre a felnikonfigurátorokban nem találtam sw-t.
Én sem próbáltam ki, csak agyalok azon, hogy leszabályzásig elforoghat-e. Talán nem, mert a fordulatszámtartomány legvégén elég jelentősen esik a motorteljesítmény, Ha pl. 5500-as fordulaton lead egy motor 100Le-t, akkor 6500 tegyük fel már csak 80-at. Az a teljesítmény pedig nem biztos, hogy elég a 190km/ó feletti tempóhoz.
Igen, az LX és LX+ verziók régebben és most is 185-ös gumikkal jöttek. De úgy tudom, hogy csak a dízelek régebben LX és LX+ verióban 195-ös gumikkal jöttek, mint az EX Limitednél. Most sajna meglepődve láttam a saját kocsimon (dízel SW LX+ amit remélem napokon belül át tudok már venni), hogy 185-ös abroncsok vannak rajta. Hát jobban örültem volna nyáriban a 195-ös méretnek, csak közben belecsúsztam a felszereltség váltásba, hiába okt. 15 előtt rendeltem. Ezért nyugtatgatom magam, hogy jobban gyorsul, meg kevesebbet fogyaszt, mert lecserélni úgy néz ki egy darabig nem fogom tudoni.
Nem igazán jut eszembe olyan, de majd körbenézek. Sajnos panelban lakom és ott a pincéhez többeknek van kulcsa... Innentől kezdve ez kilőve. Ismerőseim is hasonló helyzetben vannak. :(
A régi cégem a céges autóinak gumiait mindig a gumisnál tárolta. Mindig meg is lett és soha nem volt gond. Sajnos árat nem tudok, de ha a tárolást nem tudod megoldani, akkor több gumis is vállal ilyet.
Egyébként nincs egy rokon, haver, barát se, aki lerakná a pincéjébe? Enni nem kér, helyet meg alig foglal...
200000 eladott autónál darabonkint ezen-azon megspórolni 10-20 eurót nem kis plusz hasznot hozhat....
Olyan kiélezett a verseny, hogy minden apróságon megpróbálnak fogni valamit. Ahol dolgozom, bérmunkában gyártunk bármit. Egy nagy nevű, kamionokhoz kitörésgátlóval kombinált abs vezérlőt szerelő cég korábban a Bosch-tól vette a vezérlőelektronikát. Nemrégtől kezdve, tőlünk. Darabonkint 100Eurót spórol. Egy kamion árához képest ez nevetséges. Mégis felmondták a régi beszállítóval a szerződést, és eztán nálunk gyártatják. Holnap jön valaki, aki még 20 euróval olcsóbban megcsinálja, és ott fog készülni. Ez ilyen egyszerű.
Nálam a pollenszűrő-csere orvosolta a problémát, sőt az eddigi szellőző-motor erősség harmada is elég a kívánt szinthez. Februárban költöztünk új kecóba és csak most októberben asztfaltozták az utat a por szinte elviselhetetlen volt néha és hiába porszívóztam már ki egyszer a szűrőt a mikropólusokat gyakorlatilag teljesen telítette a por, ezért gyengélkedett a szellőzőrendszerem. De mivel a tiéd gyakorlatilag zsír új, így nincs más ötletem, mint a szervíz.
Sajna.
Más.
Egyébként teljesen ki vagyok akadva hogy a magyarországi marketinguruknak megint elgurult a gyógyszerük ezzel az új felszereltségi lista módosítgatással!
Ne haragudjatok, de az LX-nél csökkentik a gumiméretet 185-ösre!!!Mekkora szarrágás! Kb. olyan mint amikor nem nem fújják le a tükörházat és ezen spórolnak sorozatgyártott kocsinként kb 5 eurót!
Jól látható egyébként, hogy a bűvészkedésre az i30 megjelenése adott okot! Testvérmodell ide, vagy oda.
Ma dutan vettem at a verdat 1.a LX Best, de sajnos az oromhos urom vegyult,ugyanis a legbefuvoknal gondok vannak. A szemben levokon gyengen jon a labnal viszont minden pozicioban fujja.
Mondom, túl röviden fogalmaztam,így ,mert nem tettem hozzá , hogy a ceed gumijairól írom, miről is írnám ezen a topikon?arra meg igaz minden megállapításom.
Nincs elírva, ezek a ceed különböző felszereltségi szinten lévő gyári kerékméretei.
És bár eltérő átmérők, mindegyik lehetséges váltóméret, mert a százalékos tűrésküszöbön belül van az eltérés. Máskülönben hogyan is szerelhetnék azonos autókra?
Sokat beszélünk itt a téli gumikról és szerintem van valami, ami ilyenkor felvetődik (bár itt még szó nem esett róla), méghozzá a tárolás. Tudom a legtöbben meg tudják oldani a nyári gumik tárolását télen és fordítva nyáron, de vannak - köztük én is - akik már nem annyira. Láttam 1-2 helyen, ahol hírdetik ezen gumik megörzését valamilyen tárolási díj ellenében. Van e valakinek ezzel tapasztalata vagy tud e olyan megbízható helyet, ahol nagy valószínűséggel ugyan azt a gumit kapom vissza, mint amit beraktam tárolásra és olyan állapotban is?
Az első kettő nyilván nem váltóméret hiszen egyforma, csak a szélesség más. A másiknál pedig szerintem csak elírtad a 16-ost 15 re. Én csak azt írtam, hogy szélességgel nem változik a sebesség, illetve akkor sem, ha váltóméretet használsz.
Rosszul fogalmaztam. A "vékonyabb"-on keskenyebbet értettem.
Viszont fékezésnél meg a szélesebb abroncs a jobb, persze száraz úton.
Egyébként jött már valakinek 1.6 dízel 185-ös gumikkal )LX+ ? Régebben ez tudtommal 195-össel jött (az LX+ is), csak október 15-től változtattak pár dolgon a felszereltségen.
De ha úgy gondolkozunk, hogy ötödikben tövig nyomott gázpedállal eléred a motor végső teljesítményét, egy kisebb átmérőjű kisebb kerékkel, amelyiknek emiatt a kerülete is kisebb, egységnyi idő alatt kevesebb utat tesz meg, ennélfogva kevesebb a végsebesség .Nem?
Sziasztok! Nagyon régen nem szóltam hozzá a témához, mert nem tudtam belépni és nem törtem magam, hogy újraregisztráljak, most megtettem. Az autónk 1.6 EX benzines. Jelenleg olyan 8000 km-rel. A téli gumikat viszont már megvettük. A választás során a Good Year UG7+ és a Michelin Alpin A3 volt versenyben, de szóba jött még a Continental WinterContact TS810 és a Dunlop SP Wintersport 3D. Én az elejétől fogva a Michelin fele hajlottam, maximum az árával nem voltam kibékülve. A gumissal való beszélgetések és árajánlatok során hagytam is magam rábeszélni a Michelin Alpin A3-ra (nem a legjobb téligumi, de tapasztalatok szerint is jó és nagyobb a futásteljesítménye, mint a többinek). A gumi méretei: 195/65R15. Mivel a 16"-os felni van jelenleg az autón (EX tartozék), ezért lemezfelnit is vettünk. Ez a kis akció szereléssel együtt 122 000 Ft-ba került. A felni darabja 13 000 Ft volt. A gumi pedig 17 500 Ft szerelve. Természetesen netet böngészve láttam olcsóbban is, hiszen folyamatosan vannak akciók és változnak az árak, de mire felszerelik és leszállítják szinte sehol sem jöttem volna ki olcsóbban és ez helyben volt.
Egy percig nem vitattam, hogy keskenyebb jobban gyorsul, hisz ez is szimpla fizika, kisebb a gördülési ellenállás... a fogyasztásra is jótékony hatással van a keskenyebb... (az ideális guminyomást persze feltételezzük)...
Látom elindtottam egy érdekes vitát. De azért ne vesszetek össze!
Az én konkrét tapasztalatom: téli gumi méret volt autómon (Hyundai Accent): 175/70-R13. Nyári méretem 195/50-R15. Ezek ugye váltóméretei egymásnak és a kerékátmérőben is minimális a különbség. A téli vékonyabb gumival érezhetően jobban (könnyebben) gyorsult a verda.
Másik példa: bicikli. Minél vékonyabb a gumi, annál könnyeb tekerni...
Ezzel vitatkoznék viszont... a kis átmérő olyan, mintha csökkentenéd a végáttételt... adott motor karakterisztikájától függően ez a végsebességre még ellentétesen is hathat, feltéve, ha eredeti állapotban nem tudtad leszabályzásig forgatni...
kétlem, hogy kisebb lenne a végsebesség. Biztosan nem forog el a motor 5-ben leszabályozásig. AZt próbálta már valaki, hogy negyedikben vagy ötödikben magasabb-e a végsebesség?
na, rákerestem, tárgytalan srácok (bár nem tolongtatok:))
fabris123 válasz | megnéz | könyvjelző 2006.12.25 14:09:09 Š (177) Hogy még véletlenül se azt vedd meg. SZVSZ azért nem lesz szedán a Cee'd-ből, mert annak a szerepét a Cerato szedán fogja betölteni, mivel azt továbbra is fogják gyártani. Előzmény: scenic(725) (176)
Ez elég nagy sületlenség. A 185 , 195 vagy 205 az a gumi szélessége. Az átmérő mindig egyforma. Ha a felni nagyobb akkor a gumi persebb azért, hogy az átmérő állandó legyen.
Sziasztok, most 1 honapi átvétellel az 1.4 ceed Lx ben ki tudja milyen hüttö folyadék van? esetleges cser szükséges télire? És még 1 kérdés, mintha valami olyant mondtak volna hogy az ülésre tilos huzatot tenni a légzsákokért. (nagy volt az izgalom, ezért nem vagyok biztos benne) Vagy van szpeciál amikröl irtak már a forumon ? Köszönettel , az okitásért! kiaautós
Én úgy tapasztaltam eddig , hogy a vékonyabb gumival a kocsi jobban gyorsul, viszont nincs olyan útfekvése. Nekem az SW 185/65-R15-ös gumikkal jön és a télit is ilyen méretben veszem majd meg. Az előző autómon széles peres gumik voltak könnyűfém felnikkel. Nagyon jól nézett ki és feküdte az utat is rendesen főleg nagy tempónál, de szétrázta az agyam ezeken a szar magyar utakon. Úgy döntöttem az új szídemnél maradok a vékonyabb méretnél télen és nyáron is, ráadásul ez a fogyasztásra is kedvező hatással van. Úgy látszik kezdek felnőni...
Igaz, hogy csak kb. 25 km-t mentem a Firestone Winterhawk gumival(15-ös acéltárcsára szerelt) 1,4-el, de jónak érzem, főleg, mivel a nyári 16 colos is acéltárcsás. Így nem érzem, hogy nehezebben gyorsulna! Lámpánál, ha egy kicsit jobban rá lépek a gázra, ugrik, de nagyon!
"Ma 13:22-kor egy piros CRDI rendszámát írtam fel a Stefánián, kicsit korábban vészvillantott köszönésképpen: kfy-149... jól néztünk ki egymás mellett a lámpánál, első helyen két CRDI Cee'd... :)"
Ugyanez volt a Swift2 megjelenésekor.... (ugye emlékszel? :-) ) Majd ha a ceed-ből is lesz néhány tízezer, akkor ez elmúlik. :-)))
Nekem a Fulda Kristall Montero2 nagyon bejön, most kerültek fel, már az előző autómon is bizonyítottak, itt eddig még jobb a véleményem róluk... az ADAC ajánlott minősítést adott neki, amúgy német gummák... :)
Ma 13:22-kor egy piros CRDI rendszámát írtam fel a Stefánián, kicsit korábban vészvillantott köszönésképpen: kfy-149... jól néztünk ki egymás mellett a lámpánál, első helyen két CRDI Cee'd... :)
Esetleg itt is előfordul az illető? :)
Más:
Ez az átvizsgálás mindenkinek ment, úgy fest... :) Akinek problémája volt a szellőzéssel (most had ne olvassak vissza), annak tényleg érdemes lehet, mert az is benne van a listában... figyelem, a szórólapon galád módon nettó árak vannak az akciós cuccokra!!! ;)
Egész jók ezek a Firestone Winterhawkok,az új felnijeimről ugyanez nem mondhato el:( Nem nagyon hallok gördüési zajban változást a nyári Michelin Energie gimmák után. Most olyan mintha alufelniket raktam volna föl,mintha hosszabb lenne a fékút és rosszabbul gyorsul:( Nehéz szar felnik:(
szisztok.milyen téli gumit ajánlotok a kocsihoz? ami viszonylag olcsó, jól tapad és nem hangos.Most vettünk rá egy garnitúrát és baromi hangos a gumi, mintha egy busz lenne.a nevét nem tudom.köszi
Nos megtekertem 130-al a téligummát... igaz rövidtávon, nedves aszfalton... tök faxa... nem zajos, sokkal rosszabbra számítottam... de élek a gyanúperrel továbbra is, hogy a nyári gumma is hangos, és azért nem érzem ezt annak...
Tapasztalatom a gumiról eddig nincsen, kb. 5 km-t tettem meg vele.
Nem érzem, hogy instabil lenne!
Az első 100 km-ig óvatosabban kell vezetni, mivel a gumis szerint ennyi idő kell, amíg a szilikon bevonat (amivel bevonják) a felszínéről lekopik. Könnyebben csúszhat addig
Már eleve csak nagyon peres gumikhoz csinálják, sportkocsikra, ahol tényleg nem fér el a pótkerék. De egy 195/65 gumi biztos nem lesz defekttűrő, és nem is biztos, hogy használnám. Gondolom én, hogy annyira kemény az oldalfala egy ilyen guminak, hogy kábé olyan komfortos lehet, mint egy fakerekű lovasszekér. Inkább hordom magammal a pótkereket.
Velem egyszer megtörtént az, hogy tízegynéhány éve a Moszkviccsal defektet kaptam, és sajnos a pótkerék sem állt a helyzet magaslatán. Ott kellett hagyni a kocsit az országút szélén, hazastoppolni (akkor még nem volt mobil), és mire visszaértem, a kocsit kifosztották. Elvinni szerencsére nem tudták, mert nem volt ki a négy kereke.
Ezért abban a helyzetben én biztos hívtam volna az assistancot, és rájuk förmedtem volna, de nagyon. Ugyanis az autó mozgásképtelen lett, az ő hibájukból. Ha ugyanis pótkereket adtak volna, akkor az autóval el lehetett volna menni egy szervízig, viszont az általuk gyárilag adott módszer (defektjavító) nem használható ilyen esetben.
Dísztárcsát télire nem kultiválom, kerékmérettől függetlenül... én rátehettem volna, de külön mondtam, hogy ne tegyük... marha egyszerű... hóban-jégben könnyen karistolod, meg a járdaszegélyt se látod, megintcsak karistolod... ennél nyomosabb érv, hogy a felni, és a dísztárcsa közé szorul a trutyi, és rohasztja a felnit... nem kell... csúnya fekete, de télre kibírom...
Ma átvettem, és hamár fel is rakattam a Fulda Kristall Montero2 télieket 205/55R16 gyári méretben, a gyári lemezre... :)
Azt hittem zajos lesz a gép, és nem... noha még csak városban mentem vele, de hamarosan suhanok az M1-M7 bevezető felé, és kíváncsi leszek... az is lehet, hogy a nyáriak is zajosabbak az átlagnál, ezért nem tűnik úgy, fenetudja... előző autómnál nagy volt a difi, pedig ugyanezek a téliek voltak...
Kivánok sok gondtmentes autokázást és váljon igazi büszkeségedekre a ceed, utcátokban, helységetekben és országotokban és határon túl is. De pontosan melyik tipusod van?, nekem 1 szerény de nagyon szeretett ceed lx-em van sok bövitéssel.A hosonló tipusú topikúsokkal, valahogy testvériesebben állok hozzá.( de ez csak egy +kiváncsiságra értsétek) Idö hiányában most ennyi , sok ujságom és jó ötletem van és sok , megvalosított hasznos kütyüm, beállitásom , modositásom , melyek a garit nem zavarják , csak a kényelmedet biztonságodat növelik. majd jelenkezek, egyelöre figyelmes szemekkel nézem és nyelem a többiek sok okos infojait Jó oldal , igazán szupi, bár ilyen lenne mindenben az országban, az a sok ember.... Még1x minden jót , a többi kedves tulajnak és topkosnak is. Kiaautós.
Tapasztalatok a gumiról? Hang? stb Én is most rakattam fel dísztárcsa nélkül a 4db winterhawkot. Nekem eddig tecc,de bővebbet csak ha lesz vele tapasztalat....
minden kocsinál a karteba köt ki az olaj, ha nem igy volna az volna a baj. a dugyattyú gyűrű mellet nem lefelé hanem felfelé az égéstérbe kerülhet olaj. az égéstérbe honnan kerülhet motor olaj??????? oda nem fecskendezik soha!!!!
A fönököm Új Renault Megan Sportjában (225Le) nincs még mankókerék se!! Ezért ott kellett hagynia az autót pécs mellett az erdőbe éjszakára,mert nem tudod menni. A 17" alufelniket meg nem akarta kinyirni...:D Én örülök a mankókerekemnek :)))
Én is hasonló helyzetben vagyok. Nov. végére, december elejére jön meg az autó. Ezért is írtam hogy többeknek ebből a szempontból biztosan a november lenne a nyerő, annak is a vége. Ha lesz autó megyek, ha nem, akkor én is csak a következőre. :)
" Havi törlesztés: 0 Ft egy éven át Egy év után autóját visszavesszük és a fenti befizetések mellett újat adunk Önnek úgy, hogy a következő évben ismételten nem fizet havi törlesztőt! "
De valakinek csak fel kell venni a hitelt, és biztos nem a kereskedés fogja. egy 38ezres tölesztő tuti 10 éves hitel, akkor egy év múlva még több a tőketartozás mint a kocsi piaci értéke nem?
Veszszek meg, de Én ezt a konstrukciót nem értem na!
Igy van Kiberlovag,én megkérdeztem,ez egy szimpla bérlés.Annak nem jó aki tényleg autot akar venni viszonylag hosszútávra(3-10 év)! Kiszámoltad menyibe kerül az autó? És melyik felszereltséggel adják ennyiért? jó ötlet a buli ,de mikor?Én is elég elfoglat vagyok,de azért talán megoldható a jelenlétem:)
Gyerekek, ez ugyanaz, mintha bérelnéd a kocsit... évi 600-700ezerért... az alulról nézve havi 50000, ez elég olcsó piaci viszonylatban, de ne felejtsük, itt minden mást Te magad fizetsz (biztosítás egyebek), és a végén garantáltan bérelsz tovább, hisz kapsz egy másik (újat) bérelni tovább, és persze így tovább...
a cég pedig miután Te jól bérelted, eladja használtan... a cég általában jól jár, mert egy év alatt nem bukik az ára ennyit, vagy ha mégis, akkor az eladott autó hitelén megtérül...
mikor nem jár jól? Ha valaki ebben a konstrukcióban mondjuk egy év alatt beletesz 50-70e km-t... na de azért ez ritka... ergó az állandóan bérlő emberke fizeti azt az összeget, amit a szalon elhagyásakor minden autó veszít... viszont hosszútvon nem tesz jót, mivel sok lesz a használt autó a típusból, és ez lenyomja a használt árat, ami visszaüt a fenti konstrukcióra... ráadásul globál a márkának is xar...
Ha én KIA Motors Hungary volnék, nagyon anyáznék...
persze lehet az egészet csak én most találtam ki, és tök másról van szó, de ennyi infóból ez jön...
Mondom, hogy nem a hely, hanem az idő a szűk keresztmetszet, felőlem bárhol lehet az országban elmennék, de jó eséllyel nem érek rá... :)))))))))))))))))))))))))
Havi törlesztés: 0 Ft egy éven át
Egy év után autóját visszavesszük és a fenti befizetések mellett újat adunk Önnek úgy, hogy a következő évben ismételten nem fizet havi törlesztőt!
Hogy ez hogy jön ki, hogy megéri a kereskedésnek??!!
Már megint mi szerveződik? Hát én nem is tudom... :p :)
Tökmind1, hogy hol van, nem a hely a szűk keresztmetszet, hanem az időpont... majdnem minden hétvégém be van táblázva, ha mégse, akkor más is közbejöhet sajna... :( De azért csak legyen, max kimaradok... én nehéz eset vagyok ilyen szempontból...
Nekem jó mert óriási a vonzáskörzetem:))) de többen jelezték az ország keleti feléről hogy nekik messze van lehetne valahol félúton!!! Mondom, nekem mindegy!!!
Mindenki!!!
Ha valakinek van ötlete jelezze!!! Szerintem azért elég rugalmasak vagyunk, ha van egy megfelelő időtartamú program ill. társaság!
Akár novemberben lehetne is! Tél előtt van téma bőven(téligumi, hidegindítás-járatás, olajtéma, ESP(ugye) :)), fűtés-hűtés-párátlanítás stb stb stb) Biztos lenne sok hasznos tanács egymásnak! Megint ki lehetne találni egy időpontot és egy helyszínt és szerintem lennénk is többen! Nekem ez a bowling tökre bejön , de vevő vagyok pizza, sör ez-az-amaz mindenre:)
Ja és még annyit,h a normális olajfogysztást a gyártók mindig elég nagy számban határozzák meg(pl:opel twinport motorok 0,8L/1000KM,tehát 15 000km alatt elfogy bőven az a 4-5 Liter ami belevaló:((( ),hogy nehogy emiatt akár egy motorfelujtást is bebukjanak. Sok ismerősőnek valóban ennyit eszik a corsa,astra és a szerviz hárit,ez normális hisz benne van a kezelésiben!!De egy ezeréves lada nem eszik ennyit,az már más kérdés. Itt csak az a lényeg mennyit írnak mi kis cee'd -ünkre gyárilag!?
Pontosan így igaz. Minden hidegindításnál amikor még nincs megfelelő nyomás a dugattyúgyűrűkön lemegy a karterbe egy kis gázolaj. Ez emeli a szintet némiképp,ha valaki sok rövidet megy akkor ez fokozodik mert nem melegszik fel az olaj annyira,h ezek a belekerült anyagok elpárologjanak. Ezért is szokták tanácsolni a csak városban rövid távon használt autók tulajdonosainak ,h havi 1 alkalommal legalább üzzék meg a gépet a pályán.... A tubos autóknál ugye a kipuffogo és az olajvezeték között csak egy csapágy van ,ami elég nagy illesztésű (pár század mm) hogy kibírja a nagy hőt és a 80.000 1/Perc fordulatszámot. (Hidegen hajtott turbosnál itt is veszítünk némi olajat.) Ez azaz olajfogysztás pontos menete egy modern autónál,ha minden igaz... :)
Nekem 5k-nál le lett dobva a gyári olaj, saját elhatározásból, akkor nem volt fogyás... azóta mentem még 8-9k-t (nem néztem az ODO-t egy ideje), ha nem felejtem el, megnézem, csípett-e a kicsike, bár panaszom nincs rája, teker, mint állat... :)
Olaj: sok esetben nagyobb a nyomás max szintnél, féltől min-ig kevésbé fogy az olaj, nem kell a max, valamint némileg csökken.
Szervízben most néztem 1000 felett csere, (nem tudom minek), a szűrő fekete. Ezrenként akartok cserélni? -nem besz*rni a színétől...
Sebesség: nem az autópálya a vészes , hanem oszágút, de legfőképpen a város: kiszámoltam, tényleg igaz, bármilyen hihetetlen is: 50 helyett 60-nal megyünk, ahol az 50-es áll, a 60-as ott még 30 felett megy (ha jól emlékszem) és üti el az iskolába menő gyerekemet. HOL IS KELL MÉRNI ÉS BÜNTETNI??
(Apró nüansz, valamelyik év 1. sulis napjaiban a zebránál (lámpa) pofázik 3 rendőr, miközben hol az autósok, de méginkább a gyalogosok osonnak a PIROSON át!)
"oljcsere előtt se, és most utána se fogyott ,nem lett kisebb a szint egy mm-t se!!!! Valami ott hibázik"
talan valamelyik olajos topicban irta egy szagerto kartacs, hogy a leheto legnormalisabb allapot az, amikor szereny mertekben de eszi az olajat az auto. ha mar zabalja, az ugye az az eset amikor tul hig az olaj az adott motorhoz, vagy mert "vastagabb" a gyari eloiras, vagy a motor mar megkopott, azert kivanja a vastagabbakat. ha egyaltalan nem zabalja vagy netan termeli az olajat (ld. mazda 6 topic), az viszont hibara utal, mert ez praktikusan azt jelenti hogy amennyi olaj tenylegesen elfogy, annyi (vagy tobb) be is kerul mindenfele nemodavalo anyag az uzemanyagbol a motorolajba, amitol annak a mindenfele (kenesi, hoturesi, mittomen) parameterei lassan elromlanak. aztan hogy melyik motornal mennyi a szereny, de kivanatos merteku olajfogyas, az tipusonkent valtozik, mindenesetre egy 5w40-bol nehany deci 10.000 km-en teljesen atlagosnak (es normalisnak) tunik.
Sajnos az a baj hogy rajtad kívül nem nagyon van olyan ember aki összefogná a brigádot!!! :) Volt már szó egy Albertirsai pizzáról is (sajnos elhalt a kezdeményezés) :(
Én benne vagyok mindenben és egy jó társaságért, programért És hát szép Cee'd-ekért bárhova elmegyek!!!
Többieknek
Vissza az olajhoz!
Én nem azért akarom az olajat sűrűbben cserélni mert fogy, hanem mert hát csak nagy a teljesítmény, van fordulat is és hát csak jobb lenne a motornak egy 15000-es szervíz intervallum! Csak szerintem:)))
az utak helyrerakásával maximálisan egyetértek, nem is értem mire fel szedik be az útadót ilyen utak mellett? Minden évben csak több kátyút meg korlátozó táblát látok.
Legújabb Cee'd akciónk:
Kezdő befizetés:299.000,- Ft
Havi törlesztés: 38.000,- Ft
A 13. hónapban autóját visszavesszük, és az Ön választása alapján egy új Cee'd -et adunk anélkül, hogy plussz befizetést kérnénk. A havi törlesztőrészlete is azonos marad!
Érdeklődjön szalonunkban a Lurdy házban!
Na valaki mesélje el, ha tudja, hogy ebben az ajánlatban mi a trükk.
Én sűrűn nézem (1000km -enként) DE az oljcsere előtt se, és most utána se fogyott ,nem lett kisebb a szint egy mm-t se!!!! Valami ott hibázik:((( Az astrámon amikor tönkrement a turbo akkor 30km enként 3-4 deciket öntöttem rá!!!!
"Visszatérve a kamerákhoz... szinte sose megyek 140-től többel az autópályán, még nem kaptam gyorshajtásról"
Akkor te km/órára pontosan 130-al mentél. Azok a kamerák, amiket elsőnek szereltek fel idén az M1-M7 kivezető szakaszára, azok úgy voltak beállítva, hogy a 100-as táblánál 130, az autópályás szakaszon 160fölött fényképeztek csak. És így csináltak az első időben napi 2000 fényképet. Pályán egyébként sem olyan egetverő bűn, ha 10-el gyorsabban haladsz, az csak pár %. Ha viszont egy 4 sávos városi bevezető szakaszon, ahol 80-as tábla van, és kinnthagynak egy 30-as táblát, te pedig belezúgsz 100-al, arra számítva, hogy az még "belefér" a 80-ba, akkor nagyot szoptál. Ez az ígérgetetett 300ezres bírság is inkább ilyenkor fog szerintem előjönni, nem a pályán a 130 helyett 160-al közelkedőknél. Esetleg még az országútra kirakott 40-es tábla mellett 120-al elhajtók.
Nekem nem fogy. Most cseréltettem 20.000-nél. Az első cserekor, 9000km-nél tán 1-2 deci hiányozhatott. A másodiknál semmi. Az első cseréig ez teljesen normális, ha párszor megzavarod, elfogyaszthet egy kis olajat. De ez a téma is ki lett már vesézve. Oda- vissza.
Bocs, ha valamit kihagytam. Ez azért van, mert nincs klubélet. Kellene már kocsmázni, vagy bowlingozni egyet. Vagy valami hasonló.
KINEK MILYEN ÖTLETE VAN RÁ?
Itt Esztergom - Párkány -ban van egy szuper pálya. Jó a kaja, sok a pálya, olcsó is relatív, tágas is. Egyik szombat délelőtt lehetne egy jó kis bowling- sör- pizza program.
Ez csak egy ötlet. Pösti népeknek nincs messze, dunántúl szintén oké.
Akár lehetne pld. Székesfehérváron is, az egyik plázában. Az közelebb lehetne több topiktársnak.
Nekem is gyanús ez az olajfogyás. Tényleg ennyire eszi az olajat?? Ha ez így van, el kell gondolkodnom, most, az autóvásárlás előtt. Nem túl szimpatikus ez a történet :(.
valakinél előfordult már, hogy 11000 km-nél lecserélte az olajat, mert elfogyott
az lehetetlen. Ha elfogyott, nem lehet lecserélni...:-) Egyébként hogy a bánatba tud elfogyni vagy 4-5 liter olaj??? Ezt nem vágom, annál az autónál valami nagyon nincs rendben!
Én is ki akartam várni az első olajcserét 20000 km-ig, ahogy az elő van írva, de most a nívó 7100 km-nél a max és a min között félúton van (újonnan maxnál volt) és eléggé sötét is az olaj színe, ahogy valakinél előfordult már, hogy 11000 km-nél lecserélte az olajat, mert elfogyott. Nekem is elfogyna addig, ezért marad az idő előtti csere, amit ugyan nem akartam, és a szervíz sem ír elő, de lehet hogy mégsem hülyeség. Remélem a következő 13000-et és az utánna jövő 20000-et jelentős olajfogyasztás nélkül teljesíti. Lassan én is azt gondolom, hogy jobb lenne a 15000-es intervallum a dieselnek is.
Tulajdonképpen igen. Én csak azt cáfoltam, hogy az, hogy a kormánytagok, "fejesek" betartják a szabályokat, az még önmagában nem elég , ennek nincs súlya a közlekedés többi résztvevőjére. Annak már annál inkább, ha velük szemben is a törvény teljes szigorával járnak el.
A követendő minta ilyen értelemben -bocs-, naivitás. Attól egy felnőtt ember , egy közlekedésszegő, nem megy lassabban, mert egy kormánytag nem száguldozik.
A megoldás inkább az, hogy a szabályok, ill. azok betartatatása mindenkire érvényes legyen
A minta adás úgy igaz, hogy apuka kösse be a gyerekét, akkor is ,ha 100 métert megy a boltig, ne húzzon át a piroson , ha bennül a gyerek stb..
.
És például attól én a falat tudom kaparni, ha egy "médiaszemélyiség, színészakárki" azzal kérkedik, hogy rendőrbácsi felismerte, és jól futni hagyta, mert szépen rávigyorgott a "művészúr"..!
Nem akarok tovább OFF-olni, de csak részben értek veled egyet.
Annak ugyanis semmi értelme, hogy olyan helyen, ahol a baleseti kockázat alacsony, feleslegesen trafizzanak és büntessenek. Pl autópálya, ahol a baleseti kockázat sokkal kisebb, mint egy kétszer egy sávos úton. Viszont kényelmesebb és olcsóbb sebességet mérni, majd büntetni.
Nem mondom kell a büntetés, de ha már büntetést akarunk osztani, akkor azt ne a legkisebb ráfordítással és ne a legkényelmesebben akarjunk.
Sajnos ahogy többen is mondták, a közlekedési morál csak rajtunk közlekedőkön múlik. Lehet büntetni, lehet korlátozni, de egyik sem ér xart se, ha nincs hajlandóság a közlekedők részéről a szabályok betartására.
Szerintem így nem jutunk előbbre. Nem mondom, hogy könnyű a megoldást megtalálni, de törekedni kell rá...
Pontosan nem tudom, (olyan 35.000 körül mozog) mert sikerült belealkudni az autó árába. Itt sajna arról van szó, hogy kb 30-35 cm-re tudom felnyitni, ami azért nagyon kevés. A héten megpróbálok bemenni Angyalföldön egy csomagtartógyártóhoz, hátha valami sínes előretolós megoldást ki tudunk találni.
Értem amit mondasz, de az induló részlet jelenleg egy 1.0-s OFF Yaris-ban van. Az a helyzet, hogy nem akarok télire új autót venni. Most már ezt a 3 hónapot kibekkelem és jövőre veszek egy évvel fiatalabbat :)
Rémtörténetek mindenhol vannak... Aki nagyon alapos akar lenni, vigyen vastagságmérőt, én alaposan megnéztem a fényezést, körbenéztem kívül-belül, oszt el a szalonból.
OFF swift2 fórumon járt valaki úgy, hogy csak otthon vette észre a felhasadt ülésszövetet. Persze elhajtották.
A külső belső sértetlenséget mindenképpen megnézném (gumik is), mert a funkcionális hibákat azért gariban lehet orvosolni. Plusz a felszereltséget, nehogy utólag szereljék be. (pl. tempomatra gondolok)
Rémtörténeteket hallva esetleg rétegvastagság mérőt is lehet vinni....
Én leginkább a fényezést néztem, illetve a legtöbb elektromos kütyüt kipróbáltam, viszont lehet hogy lenyúltak egy csomagrögzítő hálóval. Mintha valaki azt írta volna, hogy az jár az sw-hez.
Abban igazad van, hogy az autópálya a közutak közül a legbiztonságosabb.
Sajnos, az is valószínű, hogy a nagy szabálytalanságokat elkövetők megússzák, míg azok, akiken esetleg "nincs, vagy van sapka", fizetni fognak.
Jó lenne azokat kiszűrni, és a közlekedésből kivonni, akik mások életét-testi épségét veszélyeztetik.
Persze, ehhez az is kellene, hogy a közlekedési rendőrök is betartsák a szabályokat - ezt bizonyára többen tapasztaltátok, hogy sokszor, magasról tesznek rá(záró vonal átlépés, index nem használata, stb.).
- Ti átvételkor mit néztetek meg az autón? (Gondolom most már érdemes lenne azt a pár - általatok is említett problémát célzottan is leellenőrízni..) - Adamax korábbi kérdésére kapható válasz engem is érdekelne: "Ki tudja, hogy lehet megnézni, pontosan mikor gyártották le az autómat?"
Teljesen egyetértek abban, hogy a közekedési morál, és a balesetek visszaszorításának egyértelmű módja a szigor.
De!
Az, hogy a közúti kölekedés egyik legbiztonságosabb terepén, az autópálya vonalain akarnak szigorítani, csak blöff, ill. egy újabb könnyű pénzbehajtási módszer!
Egy olyan út, ahol ha 130 helyett 150 -nel megy valaki (nem helyeslem) nagyságrendekkel kisebb baleseti veszélyforrás, mint egy alsóbbrendű úton 90, 100 km nél szabálytalanul előzni, sebességet túllépni.
Márpedig a balesetek döntő többsége itt, és nem az autópályán gyorshajtás miatt következik be.
Nem beszélve arról, hogy előbb az utakat kellene rendbeszedni, a sokmillió beszedett benzinadóból, mert a sok kinhagyott kilométereken át érvényben lévő 40es 60as sebességkorlátozás demoralizáló hatású az autóvezetők számára.
Véleményünk egyezik, szerintem is JELENLEG az egyedüli út a rengeteg BALESET számának visszaszorítására, a BÜNTETÉS.
A sok felelőtlenül közlekedőt, egyéb módszerrel rendszabályozni, sajnos nem lehet.
Minél nagyobb teljesítményű autót vezet valaki (tisztelet a kivételnek!), azt hiszi, hogy akkor ő már egy ász, azt tehet, amit akar, akár a többi közlekedő, és annak testi épsége rovására!!
A közlekedési kultúra, sajnos nagyon is alacsony Magyarországon.
Illetve a többiektől is várom az ötleteket, mert most kicsit kiakadtam. Az autónak semmi baja, imádom. Most ebéd után volt egy kis időm, gondoltam kipróbálom a gyári keresztrudat, és a síboxomat, hogy mutat az autón. felraktam a keresztrudat, (azzal semmi gond) és ahogy rátettem a síboxot rögtön észrevettem, hogy nem tudom felnyitni a csomagtartót!!!!!!!!!! Elkezdtem előrébb tologatni a boxot, és annyira előre kell tolni, hogy már kezd lebillenni magától, illetve ott már nincs gyári rögzítési pont. (már a kereszttartót sem tudom előrébb tolni) Van valakinek valami ötlete? esetleg valahogy emeljem meg a boxot? (bár légellenállás miatt ezt nem tenném) Szereljem le majd mindig, amint ki akarom nyitni a csomagtartót??? Csütörtökön megyek be az 1000-es átvizsgálásra a szervizbe, majd megkérdezem hátha tudnak valami okosat mondani, de addig is várom az ötleteket. A boxom egy Thule Polar 500-as, már azon is gondolkozom, hogy rendelek hozzá gyorsrögzítőt, és akkor marad a le és felszerelgetés. Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de picit kiakadtam.
"Egyértelmű ugyanis, hogy nem a tiltások és korlátozások valamint ezek szankcionálása a legmegfelelőbb módja a balesetek csökkentésének..."
Szerinted!
Szerintem meg egy olyan országban amiben olyan a közélet, a közlekedési morál, a kulturáltság amilyen, ez a leggyorsabban járható út a heti 10-20 halálos áldozat csökkentésére.
Amíg érzem a különbséget a közutakon, hogy a saját lanosban, swiftben ülök vagy a céges csilivili új astra ill. fókuszban, nem is változik a véleményem.
Amikor meg néha nagyobb új flottaautót kipróbálhatok, még szembetűnőbb az "autóstársak" hozzáállása. (Tisztelet a kivételeknek)
Pedig 21 év jogsival és pár százezer kilométerrel ugyanúgy vezetek egy szakadt lanost mint egy új nagy terepjárót.
A két autót csak azért hoztam fel példának, mert TÖBB alkalommal olvastam a ceed dízel esetleges "rángatásáról" és ez megijesztett. ( A jövő év elején tervezek autót vásárolni, jelenleg úgy néz ki 1,6 Ceed)
Amiért biztosan nem veszek Astrát, vagy Fókuszt:
1. A 194cm magasságommal nem fér el egyikben sem a lábam. A feleslegesen vastag közéőkonzol verdesi a jobb térdemet. Ezzel ellentétben a Ceed (nekem) kényelmes. Az egész konzol előrébb van. Ez döntő érv. Mögöttem nagyobb hely marad a gyerekeknek...
2. Iszonyat csörgő hangjuk van, új autóhoz képest. A 7 éves Lanosom sem hangosabb náluk... A Ceed ebben is jobb. Gyengék. Az Astra szeret indulásnál fulladozni. (nem csak nekem)
3. A számomra fontos függönylégzsákok csak jelentős felárért kaphatók.
4. Még sok egyéb apróság.... (felszereltség, szervízdíj, biztosítás,...)
Olyat kerestem a Cora-ban is, az más típus Mindendéléhez van talp 7000Ft-ért. VAn köztük KIA is, ha jól emlékszes Shuma. A rúd asszem 6000FT-. Csak azt nem tudom, melyik jó a Ceed-re. Ha az amlített Shuma talpa ugyanaz, akkor nyert ügy.
Thule-t azért nem veszek, hogy hátha egyszer egy évben kell. Ahhoz drágaszág.
Szerintem ne csak az árlistát, hanem a felszeretséget is nézd!
Az Essentia Astra és a Trend Focus elég fapados egy EX Cee'd-hez képest, merthogy ezek vannak egy árban. Én tudom, mert néztem mindet autóvásárlás előtt.
Mást egyelőre nem találtam, de a THULE-ban az a jó hogy csak a tetőn lévő rögzítési pontokhoz csatlakozik, és nincs olyan alkatrésze, amit az ajtó és a tető pereme alá kellene illeszteni, így biztos, hogy hosszútávú használat során sem fogja bántani a fényezést.
Tipp? 10-12% befizetéssel megkapod már. A jobbikat választod, tehát nem kell cserélgetni pár évente,hanem sokáig meg tudod tartani +kicsi a költség a dízellel. Tehát vedd meg hosszú távra,és takarékoskodj egy kicsit melette. (pénzügyileg) Ha akarod, hamarabb ki tudod fizetni, bár nem éri meg. Lesz pénzed, és lesz autód is.
Előre spórolni, később megvenni, gyakran cserélni, mert nem a jobbikat vetted, pénzkidobás szerintem. Autóban pénzt tartani mindenképp bukta. A banét kell bele tenni. A saját lóvét meg pld fejlődő országok részvényeibe. Kína pld idén már 70%-ot emelekdet. Bocsi az off-ért.
Nem szeretnék vitatkozni, de ha te magad írod azt, hogy az astrával és a focussal nincs semmi baj akkor miért nem azok közül választasz? Nekem ez nem világos, érted?
Itt a péda 5 ajtósokban, szerintem elérhető áron:
Astra 1.7 CDTI 110 Le Essentia: 4676000 Ft Astra 1.9 DTJ 120 Le Essentia: 5031000 Ft
Plussz kapsz ugye árengedményt is, gondolom én!
Focus 1.6 TDCI 110 Le Trend: 4793000 Ft
ebből lejön 600000 Ft, használtautó beszámítás címén.
Meg persze találsz korszerű benzines motorparkot is mindkét márkánál, szóval lehet választani bőven. A felszereltségi szintekről nem is beszélve.
A kényesség témához: a dízeleknél és a benzineseknél a motortérben lerakodások keletkezhetnek, ez függ a használattól. Tehát ha valaki keveset megy és nem hajtja a meg a vasat rendszeresen előjönnek ezek a tünetek, amire te gondolsz. Mivel te céges kocsival jársz, gondolom nem keveset és tempósan ezek a tünetek elmaradhatnak. Bővebb felvilágosítás ügyében keress fel opel és ford szervizeket. De csak egy apró példa: opel benzines motorokban a lerakódások rángatást okoznak, nem megy a gép, ez típushiba, rossz a konstrukció. (szelepek) A dízelekről nem tudok nyilatkozni, de biztosan elég jók a Fiat és a PSA motorjai.
Na de a végére tényleg egy cinikus megjegyzés, aki Cee'd-et vett az meg is érdemli! :)
Gondolom azon a szakaszon is lesz majd kút is, pihenő is, csak még folytatni fogják, így nem tudni hova kell majd pihenő...gondolom én :)
Egyébként ez a kamerától kameráig ötlet ha jól tudom az olaszoknál működik. Csak ott kaputól-kapuig.
Szerintem egyébként csak bizonyos szakaszokon van értelme, ahol több a baleset. Nem hiszem, hogy minden pályára és minden kamera között lesz ilyen. Legalábbis, ha rajtunk múlik, biztosan nem (motoros érdekvédelem). Nemrég volt egy kerekasztal beszélgetés közlekedésbiztonság tárgykörben és szinte mindenki ellenezte. Egyértelmű ugyanis, hogy nem a tiltások és korlátozások valamint ezek szankcionálása a legmegfelelőbb módja a balesetek csökkentésének...
Boccs a hosszú OFF-ért. :)
Egyébként figyelek, írjatok csak minden infót, mert csak azért is ceed-em lesz. (SW 1.6 CDRI EX + El csomag a jelenlegi tipp) Már csak a pénz hiányzik, de rajta vagyok! :)))
Csak az a helyzet, hogy már pisáltam BENZINKÚTNÁl, és azon a szakaszon, amelyikre céloztam (M7 völgyhídtól Keszthely felé) nincs benzinkút, ha jól emlékszem pihenőhely sem.
Enni meg, ilyen rövid távolságokon, minek? Csak hízik az ember fia - lánya.
Amúgy pont ezen gondolkodtam én is. Félreállsz mondjuk max 5-10 percre, majd nyomsz neki 180-at a kamera alatt, azok meg nézik hogy de szépen ment ez 120 km/h-val... Nem hiszem hogy ez lenne a megoldás. A szemléleten, közlekedési kultúrán kéne változtatni, nem trafipaxokkal és kamerákkal teleszórni az autópályákat. Akkor nem lennének olyan esetek, mint ami tegnap dílerrel vagy sok mással aki már esetleg nem tudja elmondani...
Szerencse, hogy nem kellett tesztelned az 5*-ot, mint a Megane-ban... Csak csatlakozni tudok KL-hez, hogy örülünk hogy megúsztad. Nagyon sok a felelőtlen ostoba az utakon. :(
Már túl vagyok rajta. Ki kell venni a lámpákat, úgy könnyebb. Ha szettet veszel, ügyelj hogy pontosak legyenek az égők. Sok a kacat,aminek fél centikkel beljebb van a gyújtópontja. Az eredmégy: iszonyú szórás.
A minap ment a vita, hogy kell-e ESP, vagy nem. Nem akarom szítani csak megírnám, hogy pénteken megmentette az életem.
Országúton lakott területen kívül, egy hosszú jobbos kanyarból kiérve szembe találtam magam egy autóval. ( Már megint ) 2 teherautót előzött az isten barma két kanyar közt.
Elrántottam a kormányt jobbra, és padlófék. Hála a jó reflexemnek, hiogy figyeltem, a jó féknek, az ESP-nek, hogy nem szálltam el, vagy ő belém szemből.
Pont a barátom ment mögötte, utána felívtam, örvendeztönk a menekülésnek. Volt ám b...megezés.
Céges autóval én se foglalkoznék. Itt inkább az van, hogy a tulaj kényes a motor járására. Tudod a ceed dízelje olyan simán jár, hogy a legkisebb rezdülést is észreveszed benne, nem úgy mint egy csörgő, csattogó német olajkályhában :)
Természetesen, erre már rég gondoltam, - amikor hallottam a törvénytervezetet, - de azért elég macerás lenne utána hosszú ideig poroszkálni, sztrádán, a szélső sávban. Kivéve, ha csak egy rövid ideig száguldozol.
Melyik a jobb? Amit nagyon akarnak, azt elvisznek. Ha áll egymás mellett két szürke autó, és az egyikben nincs semmi, a másikban van váltózár, vagy egyéb szirszar, akkor az elsőt fogják elvinni. De olvastam valahol olyat is, hogy ha nagyon el akarják vinni a váltózáras kocsit, akkor alul szétakasztják a váltórudazatot, beteszi kettesbe, és kész. Persze azzal már babrálni kell a helyszínen, tehát az előző mondat lép életbe.
A véleményem az, ha a Cee'd annyira kényes ahogy sokan tapasztalják, nem kell megvenni! Astrát és Focust kell, mert azok nem kényesek és megbízhatóak. Én nem gondolkodnék akkor a helyedben a Cee'd-en!
Én is kipróbáltam egyszer az 1,4-es benzinest, 160-ig, még volt benne szufla, de visszavettem a gázt.
Arra reagálnék, hogy mint írtad, eljön az ideje, a 150 km-nél nagyobb sebességnek is, mivel bejáratos az autód.
Nem biztos, hogy eljön az ideje, ha januártól bevezetik az autópályákon, a matrica figyelő kamerák által történő sebesség mérést is!! 2 kamera közti távolság megtételének idejéből kiszámítják a sebességet, és jön a NAGY büntetés!
A robbanékonyság jó lesz majd az előzések gyors véghez viteléhez.
Én megyek majd a Defend-Lock-hoz, a Stilomon is ez szolgált, megbízható darab. De az egyik autósújságban olvastam egy komplex védelemről, ami a sebváltózár bezárása esetén egyidejűleg több rendszert is élesít.
Májusban én ezzel a defend lock váltózárral szerelve vásároltam a kocsit, ajándéknak kértem és kaptam.
Könnyű kezelni: hátramenetbe kapcsolva, csak benyomom és kissé elfordítom a hengert. Nyitáshoz a kulccsot elfordítom benne, oszt jó napot-nyitva is van!
Biztonságosnak tűnik.
Ezen kívül 24 helyre gravírozták, - csak UV fénnyel láthatóan - az alváz számot. Ezt matrica jelzi, a rafináltabb tolvajoknak, így aki bontásra lopja-lopatja, esetleg könnyebben lebukhat.
Szerintem mg világ a világ, és lesznek benzinesek és dízelek, no meg cee'd fórum, mindig menni fog a vita a "melyik jobb?" témában?
Én ma hajnalban jöttem vissza a Balatonról, most már kemény 430 km van az autóban. A hosszú ötödikkel rendelkező Stilomhoz képest amit tapasztalok: mivel rövidebb az ötöse, picivel többet pörög 150-nél, viszont bármilyen furcsa is, egyszer sem váltottam vissza. A zaj nem zavaró 150-nél sem, tovább egyelőre nem mentem, eljön annak is az ideje. Viszont szélérzékenyebb, de majd megszokom (a Stilo 3 ajtós volt). A váltó hál'istennek ugyanolyan pontos, mint a Stiloé volt.
Na majd írok, egyelőre ennyi fért bele a 2 napba.
Ja, ki tudja, hogy lehet megnézni, pontosan mikort gyártották le az autómat?
Ahogy olvasom, az adagolás 40l-ig van leírva... ez kb jó is lehet, ha úgy tankolsz... kérdés, mennyibe kerül ez a folyékony cucc, mert az lenne igazán érdekes, bár a leírás inkább benzineshez van kihegyezve...
Értem az érveidet. Mindössze arra akartam rávilágítani, hogy szerintem ne csak az alapján döntsön valaki, hogy megéri vagy sem. Nyilván a legfontosabb a pénztárca, ez határoz meg mindent lényegében. De emelett még sok tényező is ott van, ahogy Te is említetted: nyomaték, fogyasztás, hang, pörgethetőség, szervizköltség... Bármelyik mellett is dönt az ember, előtte próbálja ki mindenképpen. :)
De elég nagy az árkülönbség, másrészt nem mindenkinek jön be a szűk használható fordulatszám.
(2-3000 között húz igazán. a benzines meg ha kell, pörgetni és visszakapcsolni kell, esetenként többet is, valamint a fogyi szempontjából hímestojás.)
Amúgy sokan az itt említett mértékű dízelesedést és felszereltséget sajna anyagi okok miatt nem engedhetik-jük meg. És lehet sosem térül meg. Csak 1* üt be valami...ha nem garis, iszonyat árak...)
És a zaj (kia a legcsöndesebb dízelek egyike ugyan).
A 140 lovas Leon azért ütősebb volt...még szűkebb használható tartománnyal, igaz 6 seb. És szégyenletes traktorhanggal.
És ami miatt Cee'd-I30-at vennék, elsősorban alapár-6 légzsák-biztonság. (pl Skoda-Suzuki mennyibe kerül így, és jóval kisebb, 4*,stb.) Minden csak utána levő ok: 7 év gari(Kia), szépség, erő, motoros ablak-fűtött tükör kevésbé 6 meg. És ez is sok, 3-3,5 m-ért nincs távkpzár, ajtóvédő gumicsík. Pitiáner spór.
Benzines nyomatékosabb, robbanékonyabb, pörgősebb. Problémát nem okoz, van rá garancia, és biztosítás. Nem gagyi. Válaszolok szívesen, de mielőtt marketing lenne... na mindegy, ki kell próbálni,és kész.
Mondja meg valaki, miért kell adalékolni a ceed dízelt? Miért ilyen kényes? Rángatás az állítólagos rossz gázolajtól. (itt is néhányszor ill. Totalcar tesztben)
Céges fókusz és astra dízelek minden nyekk nélkül mennek iszonyat kilométereket.
3 autót hajtunk kb. tizen. másfél év alatt 150.000km kocsinként....
Bejáratás? Első nap csúcsra járatunk mindent.....
Nem egyszer előfordult, hogy kimarad egy 20000-es szervíz!!!
Motorikus gond egyikkel sem volt. Csak a cég belső szabályai miatt kell leadni 120000km-nél. (jellemző, mire kapunk új autót már 150000km-nél járnak)
Ugyanazzal a magyar gázolajjal járnak mint a ceed
Misztikus "lerakódások" amit tisztítani kellene, vagy rángatásnak nyoma sincs.
Kicsit elbizonytalanodtam a dízellel kapcsolatban. (igyazán az 1,6 benzines is jó lenne km alapján) Inkább a csendesebb autópálya, hatótáv, és kellemesebb nyomaték miatt kacsingatok a dízel felé)
Megint egy pitiáner hiba. :( Lehet, hogy nem is a kapcsolóval lesz a gond, én még BCM (karosszéria vezérlő modul) hibát sem zárnám ki. Próbáld meg áramtalanítani a gépet, hátha segít.
MPG tablettát használok már a 3. autóban a családban, és pár haverom is veszi.(tőlem) 2 benyás, ez a harmadik a KIA a dízel. Ehhez a folyékonyat vettem (MPG Boost)ugyanaz mint a tabletta, csak keni az üza rendszert, befecskendezőt, és felveszi a vizet, ha esetleg van. A csajom 1.3-as Yarisa 5 l fogyaszt ( nekem többet, mert tolom neki :) Anyám 1.3-as off Wagonja extrém körülmények közt is csak 6 litert evett. (nálam) A KIA relatív mennyit eszik, egy tankoásnyit most űzött vad-ként autóztam ki, ma rátankoltam: 6.1l . Egy biztos: padlózva sem kormol, nem kopog, és 180-nál is csend van.
Az link2] fémnemesítő adalékot most először tettem a Ceed-be, szintén MPG(már vártam) Szárazon jobban indul, ha meg nyomom neki, mint egy GTi, baromira húz, nincs surlódás, elcsendesedik a motor. Ugyan csendes volt eddig is.
Be tudok regisztrálni bárkit ha kell, hogy nagyker áron rendelhessen magának. Vita most ebből ne legyen, nem üzleti reklámnak szántam.
Ne értsd félre nem kötekedésként, de csak akkor vegyen valaki dízelt ha megéri? Ha több 10.000 km-t megy évente? Maga a vezetési élményért ne is? Szerintem ez nem ennyire fekete-fehér...
igaza van dílernek, tudtommal a Castrol TXT családot cserélték le EDGE-re:olyan ez mint pl. kijött az új off opel astra, de még lehetett mellette a régi classic-ot is kapni. És ha itt megnézed, látható, hogy van némi árkülönbség. Mindenki döntse el, hogy ér-e többet a NÉV. Mellesleg én már 3.x öntök 5w-30-ast (txt softec plus) az off másik autómba, semmi olajfogyás/panasz (japán a gépem, mi is lenne?), és ha még lesz jövőre is ebből, felkutatom az elfekvő készletet. Pl. innen. http://www.autoteka2000.hu/olaj_lapok/Castrol/castrol%20motor%20olajok.htm
vlevi, cerka72! Köszi a választ, megnyugodtam. Eddig én is úgy tudtam ez benne van, de az Auto Don-nál kapott felszereltségi lista nem így írta. Én az 1.4 és 1.6 LX plus SW között vacilálok, de egyre inkább az 1.6 felé hajlok. A dizel sajna már túl drága nekem.
Minden dieseles kivárja a 20.000 km olajcseréig??? Nem konkrétan az elsőre gondolok, hanem magára a ciklusra!!! Ok hogy 150.000-ig nem lesz baja, de utánna??? Nem ajánlott inkább ezt is 15.000-enként cserélni???
A válasz a kérdésedre: Évi 25.000 -kilométert megyek minimum, és csak saját célra használom. ersze azért ennyi, mert nagy a család, és az ország keleti, és nyugati végében is lakik rokon.
Megvolt az első tankolásom: 46,68 liter 868 kilométerre. Én ezzel nagyon elégedett vagyok, mert ez eddigi benzines autóim ezt meg se közelítették.
Van valakinek tapasztalata a Kia óbuda szervízével? Lehet oda olajat vinni, vagy csak a sajátjukat használják?
Eddig, mint már írtam csak benzines autóim voltak, azok nem kívántak a motorolajon és a benzinen kívül semmi kegyszert. Csak mpg-caps-ot használtam, egy ideig, amitől picit jobban húzott a gép, de a fogyasztás csökkenés az nálam elmaradt.
Látom dízelek esetében jobban kell figyelni a motorra.
A mororolaj és üzemanyag esetén is megnéztem az adalék palettát és hát elég széles.
Nekem első dízel tulajnak nehéz eldöntenem, hogy mit és milyen gyakran használjak. A reklámok nem érdekelnek, csak a valós eredmények.
Ezért szeretném kérni az öreg dízeleseket, hogy osszák meg velem a tapasztalataikat Spuri? STP ? MPG ?
Végre nem vagyok egyedül. Szánalmas ez a bejáratósdi, nem pörgetem x fölé, felkapcsolok, ott meg lefullad a gép.
Anno Ladán a 10000. km-ig kellett 3* olajat cserélni, könyörgöm, eltelt azóta 30 év, gépben, olajban.
Hozzászólhatna már olyan is aki gyárban dolgozik. Én csak látogatóban voltam 2-3 helyen, nos nem volt idő bemelegítésre sem és kaptak rendesen. Mindegyik!
Ismerősöm mondta, valamelyik gyárban kivesznek minden x-edik mocit és "megfingatják", majd be a gyártott autókba. Ő azt mondta, ebből szeretne kapni ha 1* veszi azt a márkát. Nem használt, hanem letesztelt.
Arra is kíváncsi lennék, akik itt írnak, mennyit mennek évente, mert szinte mindenki dízelben gondolkodik. 15000/év alatt meg sem fordulna a fejemben, mert valami beüthet, meg drága az üzemanyagszűrő , stb. Maszekba meg hova megy több 10ezer km? cég az más.
És ma nem lenne szabad dízelt részecskeszűrő nélkül forgalmazni. Ezt senki sem nehezményezte.
Így van, az olajból is már "divatos" holmit csinálnak. Én használom a régen jól beváltat. Az adaléktól pedig megszűnt a motor "száraz" futása indításkor. A kenés is jobb.
tegnap átvettem az autót, egyből le is utaztam vele a Balatonra, innen írok most is. KXU-... a rendszám egyébként.
240 km-el a hátam mögött egyelőre semmilyen negatívumot nem tudok mondani, pedig bőszen keresem a lehetséges kifogásaimat :D Csendes, jól suhan, a gumija Michelin Energy, el is döntöttem, eredeti terveimmel ellentétben nem cserélem le 205-ös gumikra, marad ez, csak alufelnit veszek hozzá, az acélra meg rámegy a már megrendelt GoodYear UG7.
Mindenkinek jó cee'delést, majd még írom a tapasztalataim, csao!
Nincs semmilyen tapasztalat. Egyszerűen láttam a TV-ben és gondoltam megkérdem ki mit hallott róla. Pont azért kérdezem, mert én sem veszek meg valamit, csak azért mert reklámozzák.
Tapasztalat? Ezt hogy érted? Ha bedobnak egy reklámot, akkor állapítsam meg, hogy melyik a jobb? Képtelenség. Én csak egyszerűen nem eszem meg a reklámot, ennyi. Jó az a Total 9000, tudja az értékeket, és kész. Öntettem hozzá még (off) MPG Extreme fémkezelő adalékot is. Megy, mint a GTi, mocskosul húz :) 180-nál tök csend, csak egy kis szélzajt hallani. Tegnap kipróbáltam. :)
Akkor Neked lehet más garifüzeted van. Mert nekem nem tudták beleírni az első előtti szervizt így a hátsó oldalra pecsételtek. Meg persze számlát is adtak... De nekem a 3+2+2 garis még.
Nekem tegnap jött meg a kereskedésbe az 1.6D SW LX+ és van benne külső hőmérséklet jelző. A csomagtartóban még a tárólórekesz is benne volt a pótgumi fölött, pedig úgy tudom ez csak az EX limitedtől jár. Remélem benne hagyják!
Amit viszont észre vettem:
Módosult a felszereltségi lista otóber 15-től , mert eddig a DRDi autók LX+ kivitelben 195/65-R15 ös gumikkal jöttek, az egyémen meg már 185/65-R15-ös abroncs van.
Viszont még nincs bicska kulcsom!
Most először nem örülök ennek a hosszú "hétvégének". Ha nem lenne, már a jövé héten át udtam volna venni a verdát, így meg sajna el fog tolódni a jövő hét utáni hétre. Hát nem nagyon alszom már!
Szinte minden fórumon megy a "bejáratósdi" és az "első olajcsere idő előtt" téma. Mindkettőt elég nagy ostobaságnak tartom. (hacsak nem versenyzésre használja valaki) Szal szerintem használja mindenki normálisan, ahogy amúgy is használná (egy előzéskor tiport padlógáztól nem megy tönkre) az olajcserét meg hagyja nyugodtan akkorra, amikor a szervízkönyv írja! Ha nekem szervízem lenne, én is mindenkinek javasolnám a +olajcserét, sőt, ajánlanám, hogy inkább 10e-enkit cseréljen :-)) Ezek a motorok 4-500e km-t csuklóból elmennek. Persze ha valaki nagyon odafigyel, akár 600e-et is. Komojan ennyit terveztek menni vele????
Én csütörtökön vettem át a kocsit és KYL-es rendszámot kaptam. Nelem is azt mondták,hogy csak a 15000-es a kötelező,de ha akarom akkor 5000-nél cseréltessem le az olajat. akkor a motor első 1000 km-es bejáratásának az a legjobb ha 1600-3500 között forog? Gondolom az állandó dugó nem tesz jót?
15w40-et sürgősen felejtsd el! 5w40-et szereti a CRDI, nekem a castrol már benne van, nem vártam meg a kötelezőt, 5000-nél ledobtam, mert szeretem a minőségi olajat...
Sziasztok!Nekem CEED 1.6d LX+-os verdám van április óta.Néha lefagy a hifi, egyszer izzót cseréltem a rendszámtábla felett,de más komoly gond semmi.Nem zörög nem kattog.Én nem cserélnék néhány ezer km. után olajat, mert a Gyártó biztosan jó olajat rakott bele,ha nem,akkor aproblémákból adódó összes költség az Ő sara!!!!!ezt hívják garanciának.Remélem,nem tévedek!Most viszem a vasat a 20000km-es szervízre.Tatabánya,Ezüst Autó KFT./A Szervízvezető volt munkatársam./ Költségek:MOBIL1 15w40+olajszűrő+üa.szűrő+8000ft.rezsióradíj=36000ft.Lehet,hogy más olajat választok.Láttam a faxot aGyártótól és 20000km. után javasolja az üa.szűrő cseréjét.De a Cimbi szerint ez nem kötelező.Még valami:most öntöttem a tankba az első adag SPURI adalékot,még csak 200km-t mentem majd írok a tapasztalatokról
Egyszer már körbe futottuk ezt az olajcsere témát! Akkor is megoszlottak a vélemények, volt aki mellette, volt aki ellene. Akkor 3000 körüli cseréről volt szó, nem 1000-ről. Mindenki tegyen saját belátása szerint én azt mondom! Csak azt nem értem, ha a gyárból 10W-40-essel jön ki, a benzines, akkor azt miért nem preferálja a szervíz!?
A Pappas-nál azt mondták, hogy nem kell 15000 előtt elvinni és a szervízkönyv sem írja. A szervízkönyv azt írja, hogy 1000-ig ne menj sokáig sem alacsony, sem magas fordulatszámon. A magas a 2/3-ot jelenti. Hozzáértő kollégáim szerint 1000 vagy 1500-nál értelmetlen, 3000 körül "javasolják", de csak a lelki béke kedvéért. Kollégám volt a győri AUDI gyárban, egy teremben "csilingelésig, izzásig" járatják az új motorokat, majd olajat cserélnek benne. Szóval 77%-ban arra hajlok, hogy 3000 előtt nem szüséges, és a szervíz sem kéri. Ergo, marad a saját lelki béke.
Szia nekem nem mondták,h vigyem 1000 szervire,mert nincs is benne a garifüzetbe(még a helye sem!!),ugyhogy kiváncsi lennék hova pecsételnek? De lehet új garifüzet van már a 7 év miatt!? De mivel szakmámból adodoan odafigyelő gazdija vagyok kis "KUK" kapitányomnak:))) Igy 5000km nél voltunk olajcserén Érden az M6 ba. Én vittem az olajat jó kis 5w40 est,és így került 6200Ft ba!
Én a benzines 1,4-est kb. 1.200 km megtétele után vittem olajcserére, nem szóltak semmit, hogy miért nem 1. 000.mél mentem. (Ceglédi szervíz).
Legújabban azt észlelem, hogy járó motornál, ha jobbra-balra rángatom a kormányt, akkor furcsa KATTANÁSOKAT hallok! Szervizben nézték, azt mondták, semmi vész nincs, beavatkozást nem igényel, más autójánál is észlelték.
Próbáljátok ki, kiváncso vagyok, más is észleli ezt a kazzogást?
Nekem is mondták, hogy 1000km után vigyem átvizsgálásra, és cseréltessek benne olajat is. Csak nem tudom, hogy 1000 km alatt vigyem-e vagy inkább 1000 fölött? Nehogy beszóljanak a garancia miatt...
Most 400-nál vagyok, és nem tudom, hogy merjek-e 1000km fölé menni a szervíz előtt.
Ha valaki rendelkezik tapasztalatokkal, megköszönném.
Meg tudnátok mondani, hogy most milyen rendszámokat osztogatnak (a betűkre vagyok kíváncsi)? :) Nekem még kb 20 nap van hátra a kocsi átvételéig, és érdekelne, hogy mire számítsak.
Biztosan több helyen gyártanak méretpontosat! Én itt vettem: http://www.uleshuzatshop.hu/. Méretpontos, és jó minőségűek a felhasznált anyagok, meg korrektek is voltak!
Most ültem a gép elé, ezért nem tudtam hamarabb kifejezni őszinte sajnálatomat a téged ért trauma miatt! :-))))))
Na de most komolyra! Nekem "még" nincs ilyen problémám,remélem nem is lesz. Működik minden rendesen, oda fúj, ahova állítom! Ami a gombát illeti, megnéztem, nem jár ki, csak egy kicsit lehet mozgatni ha lenyomom, ki sem tudtam pattintani, persze csak módjával próbáltam! Nyiszogni viszont rossz úton nyiszog, de ezt majd megoldom.
Jó a 15-ös is a hegyi kanyarokban.Semmi hátrányát nem érzem. Pesze, a 16-os stabilabbnak tűnik a kanyarban, (jó érv mellette elvileg)de ha kicsit nyomvályús, kátyús vagy göröngyös, akkor pattoghat. Persze a ceed jó futóműve nem ráz be. Nekem a komfort miatt jobb, stabilitás veszteség nincs, vagy minimális. Kompenzálja a rugalmassága. Egyszóval a magyar utakon nekem sokkal jobb a 15-ös.
Voltam szervízben (pappas), a "gomba" ügyében, és két megoldást vázoltak az elején. Műszerfal jobb oldal lebont,megpróbál műszerfal alól benyúlni és egy kicsit jobbra húzni az egész cuccot. Ha nem megy akkor cserélik. Nem nagyon örültem a bontásnak, de belementem, ne kelljen cserélni, ha nem kell. Úgy tűnik szerencsém volt, szépen meg tudták csinálni, most korrekten a helyén van minden. Egy kicsit féltem a bontástól, de úgy tűnik a srác jó munkát végzett. Gomba tehát egyelőre kipipálva, nem zizeg. A másik dolog az LX kérdése. Nekem 3 hetes LX-es a kocsim 1500 km-el, de még semmi rendelleneset nem érzékeltem, pedig az előbb, hogy furikáztam le is ellenőriztem mindent, ugyanis korábban olvastam a problémát. Az az igazság, hogy minden elromolhat, tehát nem aggódok, mert ott van a gari, fogom magam és elviszem a szervízbe, ha szükséges. A gombával is így voltam. ha elromlana megint, elvinném újra és kész. Persze nem jó dolog szervízbe rohangálni, de csak rendbe rakják....remélem. Ja igen eredetileg azt akartam kérdezni, tudjátok-e hol lehet kapni ceed üléshuzatot?
5w40!!! Neves gyártó megbízható forrásból származó full- szint olajat raknák bele! GM/Opel kivétel!!!!! Én olyat raktam bele, ami a VW dieselekbe is jó,mert azok elég finnyásak.
Lehet hülye vagyok, de nem értem ám, hogy egyes autógyárak (nem csak a KIA) miért a légellenállás csökkentésére bízzák a fogyasztás csökkentést. Ugyanis pl. én városlakó lévén 90%-ban Pesten autókázom, dugóban araszolva, vagy 50-60-al haladva, ilyen esetekben a kégellenállás szinte tök mindegy, akár téglával is közlekedhetnék.... Jó, tudom, nem mindenki itt él, de a Föld népességének több, mint fele városlakó, és ez az arány a "fejlettebb" országokban még nagyobb.
Mondjuk az viszont jó elképzelés, hogy megállásnál leáll a motor is, és újraindul ha gázt adok, csak milyen indítómotor bírja ezt ki?
Én nem szólok, mert EX-em van, és várom, hogy a többi LX tulaj beszámoljon, hogy ez egyedi jelenség, vagy jellemző, mint a szélvédő alatti szellőző-rács végeinek gombástul való megemelkedése/cicergése?
Nálam pl. ez utóbbi jelenség is igen visszafogott, picit tudom nyomkodni ujjal a gombákat, amik rugalmasan lesüllyednek, majd vissza, de hangjuk nincs, és nem lógnak ki...
Pedig ez bizony a 9 hónapos Ceedemnél elromlott, nem kicsit nagyon!
Azonban úgy látom a téligumi-téma 120 decibellel dübörögve tematizálja jelenleg a topikot, így engem a márkatársak még egy sajnálkozó hozzászólásra sem méltatnak problémámmal kapcsolatban rajtad kívül. :((
Pedig van ám köztünk tudtommal még LX tulaj nem is egy!
Mindegy pénteken viszem szervízbe és majd jól nem mondom meg mi volt a baja! :))
Van aki a Goodyear Ultragrip 7-re esküszik, a Startguminál egész kedvező áron kapható. Én szerintem olyat veszek, ha leesik a hó. A téliguminak puhább az anyaga, mint a nyárinak, ezért tapad jobban hidegben. A mélyebb barázdáltság pedig jobban elvezeti a vizet és a latyakot. A múlt telet kihúztam egy minőségi, puha anyagú Yokohama nyári gumival, nem csúsztam meg egyszer sem. Az új kocsimnál viszont nem kockáztatnék. Pláne ha most tényleg lesz tél is.
Hogy a pollenszűrő mit fog meg és mit nem, azt ne firtassuk szerintem... :) Láttam már pollenszűrő mellett átjött levelet. Amúgy szüleimnek mindig tekergetős levegő irányítás volt és sose romlott el, pedig volt tekergetve rendesen. :)
Értelemszerű, hogy tükörjégen nem úgy kell értelmezni a tapadást, mint szárazon, vagy egyéb útviszonyoknál...
De pl a polaris2 keskenyebb kivitelben (165) jégen elkaszált, míg a relatíve széles (185) fulda óvatos gázzal szépen elindult, és óvatos fékkel meg is állt... persze más autó, más súly... (barum polaris1, és fulda kristall montaro1 gummákról beszélünk)
Nagy hóban a polaris jobb volt, de nem annyira a mintázat, inkább a keskenység miatt, igaz, csak kapaszkodásban volt érezhető az előnye, noha nem volt olyan kritikus különbség, mint jégen a másik javára... de mikor lesz itt nagy hó, amibe bele is megyek? :)))
Azóta mindkét gummának 2-es utódja van, biztos javultak az elődhöz képest...
Télen egyszerűen jobban oda kell figyelni, óvatosan adagolni a gázt, meg a féket, kíváncsi leszek, hogy ez életem első saját diesel-autójánál hogy fog kinézni... majd 2-ben indulunk, nyomatékszegényebben... :)))
Ja most láttam a Tesco-s újságban R15-ös Pirelli téligumit 15999-ért, állítólag ebben a szerelés is benne van.....ezt nem tudom biztosan. Szerintem jó ár, és hétköznapi kocsikázáshoz elég is ez a gumi.
Tükörjégen mi? :o)))) Azon nem tapad csak a szöges gumi... Ne szőjünk anekdotákat, ha az útfelület és a gumi közé más idegen anyag kerül (jég, hó, és társaik) a téligumi is szépen csúszkál. A nyári és a téli főleg anyagában különbözik, így csúszós felületen erős túlzással élve úgyanúgy csúszik. A téligumi szerintem csak száraz úton sokkal jobb télen, mint a nyári, minden más esetben nagyon óvatosan kell vezetni. Szerintem!!!
Bocs, az okoskodásért, de nekem eddig ez a hozzáállás bejött 17 év vezetési tapasztalata alapján.
Még annyi, nekem a korábbi G Astrán Barum Polaris 1 volt (ezt már nem gyártják, utódja a Polaris 2), tökéletesen működött. Most a Focus 1-en valami régebbi típusú Michelin van télen, ez csúszkál, de szerintem a kocsi más súlyelosztása miatt, ill. hogy ezek szélesebbek picit.
Az 1000 km-es átvizsgálás kötelező??? Mert már túl vagyok az 1500-on. A szervizkönyvében és a kézikönyvében nem találtam róla semmit. Vagy nem jól látok? Csak azért, nehogy ez miatt ugorjon a gari!
Sajnos jelentkezett az első és az én saját minősítési skálámon jelentős - főleg a tél közeledtével - hiba a Ceed-nél!
1,6 CRDi LX-ről(!!!!) tehát manuális klímás felszereltségű autóról van szó.
A meghibásodás azért is aggályos, mert sajnos már az autó átvételekor átfutott rajtam az a gondolat, hogy ez a technikai megoldás (konkrétan a szellőző levegőbefúvás irányának állító-tekerő gombja) - az általában hasonló, más gépkocsikba szereltekhez hasonlóan - nem igazán szokott hosszú életű lenni, de akkor az új autó átvételének öröme elnyomta ezt az aggályomat.
Az LX-nél (az EX felszereltségű automata klímás márkatársakkal ellentétben) a levegőbefúvás irányát egy külön tekerő-szabályozó gomb irányítja, Gyakorlatilag olyan ez mint egy potméter, (csak a leggyakrabban használt állásokat irom) van "full" szembe állás, szembe-lábra "felező" állás, "full" lábra állás, szélvédő-lábra állás és "full" szélvédő állás.
Eme kissé körülményes, de remélem érthető bevezető után tegnap azt a meghibásodást vettem észre, hogy a "szembe állás"-ba állítva a gombot gyakorlatilag nem működik, tehát fúj ugyan valamit, de maximum erősségű ventillátorra állítva is csak "leheli" a levegőt. Nagyon bosszantó meghibásodás ez, különösen azért, mert a reggeli indulásnál a szélvédő jégmentesítése-párátlanítása után a "full szembe" állás lenne az, amivel a leggyorsabban és a legnyagobb mennyiségű meleg levegőt lehetne bejuttatni utastérbe a két középső, illetve az egy-egy szélső szellőzőrostélyon.
Szóval oké a gari, de mégis bosszant a dolog, mert a kocsi 9 hónapos és 19500 km van benne.
Ez a tekerős megoldás a levegőbefúvás irányának beállítására, főleg elektromos rendszerrel karöltve (tehát nem huzalok és karok, hanem elektromos motor, illetve vákumszelepek vezérlik a lamellákat az egyes levegő-utak zárására-nyitására) pedig sajna más tipusoknál is rendszeresen meghibásodást okoz!
Végezetül persze nem tekergetem bolond módjára ezt a gombot, rendeltetésszerűen használom, de azért kissé "korainak" tartom ezt a meghibásodást!!
Eszméletlen jó, bár még csk 50 km-t mentem vele, de nagyon tetszik! Holnap reggel indulok egy nagyobb túrára, úgyhogy csütörtökre, már be is jelentkeztem az 1000 km-es átvizsgálásra. A jövő héten a téli gumit is meg szeretném venni, úgyhogy sok dolgom lesz.
Volt már valakinek diesel-re kötelező szervize? Mi volt benne és mennyibe került? Illetve tudja valaki milyen árfekvésűek a kia cee'd alkatrészei vagy mely márkához hasonlatosak. Azt halottam nagyon drágák és így nem biztos hogy annyira akarom.
Noja, de én csak a 205/55R16-ról fogok tudni beszámolni, mert végül így döntöttem... ha a swiftnél be mertem vállalni a 185-öst, akkor itt is bemerem a 205-öst...
Nekem , mint már írtam, személyes tapasztalat alapján bevált a Kléber.
Ahogy korábban az F1-ben, úgy az életben is megy a harc a gyártók között.
Objektív teszt és gumiforgalmazó is kevés van, ezért nehéz hírek alapján dönteni.
Mellesleg a publikált gumiteszteket nézve a Fulda nem igazán brillírozik, persze ettöl még a valóságban lehet jó gumó. Javaslom a www.gumiteszt.com oldalt, ahol felhasználók írnak véleményeket, ezek alapján sem mondható rossznal a Kléber.
Noja, be is rendeltem a fuldákat, most már nincs idő szarozni... ráadásul visszaemlékezve a SwiftII-re, amint ilyenek voltak 185/60R15 méretben, csupa öröm, olyanokat lehetett rodeózni vele, és még tükörjégen, meg havon is (pedig jó széles volt) fogott szépen... :)
Éves díjat is érdemes mekkkpróbálni. :-D Olcsóbb, és még az utalási költség is nem kevéssel kedvezőbb. (Na, ezt jóm megmondtam.)
Nekem is Aegon van, évek óta. Gyorsan korrektul fizetnek, megegyezéses alapon is, házhoz jön a DEKRA kárszaki. Nincs vita, meg pör. :) Kárbejelentés egy telefon, és működik a gépezet. ( kipróbáltam :) Mégane t.k.
Milyennek érezted a kocsit a hegyekben, kanyarokban? Mivel Te lecserélted 15"-ra a gumikat lehet összehasonlítási alapod a 16"-hoz képest. Még mindig nem döntöttem el hogy én is lecseréljem e 15"-ra vagy sem. Lehet inkább maradok a 16"-nál az SW feneke és súlytöbblete miatt. :)
Gratulálok az új boldog tulajoknak! Jól választottatok, megnyugodhatok!
-Nagyon jó a vas, most 20.000Km-nél vagyok, és még mindíg várom, hogy egy jót repüljek vele. Legyen nektek is sok élményetek!
Volt ma is egy jó kis túrám görbe országba. (Nógrád, Berkenye) Óriásit vágtattam, igazán élvezetes hegymenetben is, kanyarogva. Ha utasom lett volna, biztossan összaokádja magát :-))) Végig túrtam neki oda vissza, átlagfogyi 5.4. ( CRDI)
Ma este 7 - 1/4 8 között Bp, Rákosligeten a vonatálomásnál lévő buszmegállóból láttam egy Xr-t kompass blue-ban. KP(?)-404 volt a rendszáma. Azt nem láttam a sötét miatt, hogy benzines volt e vagy dízel, de elég jól nézett ki. :)
Én 2 autómon is használtam Daytont, igaz még a DW500-at, de nagyon meg voltam vele elégedve. Elvileg holnap átveszem az SW-t, és arra is nagyon gondolkozom a daytonon, de az én méretemben (EX Limited) 12.000.- a különbség a 4 dayton, és a Dunlop Winter Sport 3D, úgyhogy valószínű az utóbbi lesz.
Nekem az Aegonnál van, 4700 ft/hó, 1,4-esre vidéki lakhellyel. Különböző kedvezményeket kaphatsz, ha van náluk más biztosításod is! Ez volt a legolcsóbb.
Én meg végül lehet maradok az előző autómon is használt Fulda Kristal Montero 2-es gummánál... árban kb egykutya, de míg a klébert sokan lehúzzák, a Fuldára ez nem jellemző... picit zajos gumi, de kapaszkodik, mint az állat, minden körülmények közt...
Én voltam a Matador MP59 pártoló 17.000 Ft áron, de végül visszamondtam !
Kléber Krisalp HP lesz helyette. 5 éve használom ezt a márkát telente tökéletes elégedettséggel, csak a 22.000 Ft ár ,ami guminként 5e Ft. tartott először vissza.
Végül győzött az észérv( biztonság ) a pénztárca felett.
Hallottam és olvastam egy két dolgot a gumigyárakról és nem győztek meg, hogy prémium márkát kell választani egy átlagos autósnak.
Csak ajánlani tudom a Klébert, saját tapasztalat alapján a minőség/ár/érték arányában.
A pillanatnyi fogyasztást a mai gépek a befecskendezett üzemanyag mennyiségéből (egyszerűség miatt, a befecskendezés gyakorisága-FORDULATSZÁM és az időtartama-GÁZADÁS MÉRTÉKE), valamint a mindenkori pillanatnyi sebességből adja. Természetes az, hogy azonos fordulat esetén nagyobb gáz (emelkedő, ellenszél, stb), többet mutat. Valamint kis sebesség és nagyobb gázadás esetén (tipikus elindulás-gyorsítás) természetesen igen nagy érték jön ki, mert ezt a sebességet vetíti 100 km-re.
Rossz úton melegszenek a lengéscsillapítók, valahol ez is a benzintől lesz...
Vontatást kérdezte valaki, az adattáblán valszeg van 1 össztömeg (mint a forgalmiban) és 1 annál nagyobb szám, a szerelvény max tömeg, a kettő különbségét húzhatja ráfutófékkel ha a horog is megfelelő. Kb 1200 kg lehet.
Mások rányitása ellen persze a gumicsik nem nagyon véd, inkább csak az ellen, hogy te ne csapd neki az ajtó peremét valaminek. A hypermarketekben a legjobb védekezés a távolság: nekem megéri az a plusz 1 perc gyaloglás, hogy inkább a bejárattól távoli, kevésbé zsúfolt részre álljak.
A gyári nem ér kalap sz*rt se, mivel nem az ajtó középső, legjobban kidomborodó részére rakják, hanem az alsó 1/3-ára. A riderauto gyárt vékonyabbat, de az legalább középre kerül. Nekem is le kéne vakarni a gyárit és azt rakni fel helyette.
Nekem az Aegon jött ki a legolcsóbbnak, nézd meg a saját weblapjukon a kalkulátorukkal. Náluk ha együtt kötöd a cascót és a kötelezőt, akkor mindegyikből 10% kedvezmény van, plusz a metálfényre mint extrára se számítanak fel plusz díjat. Nekem igy a casco az 1.6 CRDI EX Limitedre 6700Ft/hó, a kötelező 3400Ft/hó. A kötelező persze eléggé lakóhely függő, én vidéki kisvárosra fizetem.
Én is gondolkodtam oldalvédő gumicsíkon, de sajnos a korábbi tapasztalataim szerint egy hypermarket parkolójában a hülyeség és figyelmetlenség elől az sem védi meg. Nagyon sok jó és drága autón nem látni díszcsíkot, szerintem az esélyt, hogy megüssék az oldalát max. 10%-ban csökkenti. Egyébként a Roosevelt téren láttam egy mars red-et csíkkal, nem néz ki szebben. Nem is tudom, valahogy most letettem róla.
nagyon szép ez az autó, lila ez a piston grey (grey=szürke, de én akkor is lilának látom)??? ! Álmom! (Igaz, 1 éves a mostanim, de szívesen bármikor lecserélném egy SW-re) Ne bánd, hogy nem feketét vettél. Faternak fekete off astra classicII-je van, gyakorlatilag 2x szép az autó: 1x amikor a szalonból 3 éve elhoztuk, 2x autómosás és vaxolás után. A lehető lexarabb szín tisztántartás szempontjából...örökké átkozza hogy ezt a színt választotta.
Igen, mi is feketét akartunk eredetileg, de mivel nem egy népszerű szín, így kiegyeztem a piston grey-ben. Most, hogy láttam, örülök neki, hogy nem népszerú a fekete szín ;-)
Azt javaslom, a www.biztositas.hu-n futtas le egy casco díjelemzést, ott feldob egy pár ajánlatot, valamint külön lopáskár, külön töréskár stb. esetére is.
Ebben a gumisfórumban keress rá a cégnévre. Bár némelyek kicsillagozzák a****a néven igy a kereső nem mindig tud rákeresni. korábban olvastam, hogy több éves gumit adnak el újként meg hasonlók. találtam is egy elhintett mondatot velük kapcsolatban, tessék http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=72349759&t=9017159
Kiberlovag !!
Hallgass az "öreg" DiabloCorsára. Tavaly én is ezt a gumit akartam venni (Fulda Kristall Montero 2) , de épp az érkezésem előtt pár órával vette meg egy illető :( Helyette Firestone Winterhawk gumikat vettem, tökéletesen meg voltam velük elégedve. Én ezeket ajánlanám, minthogy a matador-dayton-barum-kleber közül válassz, ha már a Dunlop/Pirelli félékre nincs pénz (Alpine3-ról meg szintén sok rosszat olvasni). Persze nem kell hogy rámhallgass...... :))
Testvérek közt is még rá kell dobnom 16e pézt, ha ilyet akarok... valóban jobb annyival? Minta alapján zajos egy gumma lehet... amúgy persze, ha megdobsz Zs-vel, már veszem is... nálam most 20e/db körül van a lélektani határ... már így is fölé kanyarodok sajna... :(
Nem akarok vitát, de én a Dunlop 3D-t javasolnám, az Alpine-nal kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Sőt úgy emlékszek olcsóbb is a Dunlop 3D :-) Tudod, kinek a pap, kinek a papné.... nekem a Dunlop.
Jó1 van na! Bevallom én is 205/45r16-osra vágyok csak csóró vagyok. Ezért veszek Kiát. :) Viccet félre. Én nem értek a gumikhoz csak ennyit tudok, hogy hóban latyakban vízátfolyáson meg tud tréfálni a széles gumi. Illetve most Bp-i lettem és elég ramatyok az utak ezért inkább ballonosabb gumi kell és olcsó mert biztos sokat kell majd cserélgetni. Egyébként én is szeretnék 17" széles papucsokat csak hát én már öreg vagyok oszt' minek mán. :) 5 éve tuti a TX változatra alkudtam volna de semmiképpen nem adtam volna alább az EX-nél. Olyat végy amilyet szeretnél és ne halgass senkire, mert csak bánni fogod. :)
Megnéztem a "nagy vetélytárs" i30-ast és nagyot csalódtam. Azzal kezdtem, hogy a Cee'ddel szemezek és győzzön meg hogy i30-asra essen a választásom. Sorolja el, hogy mitől jobb a i30. Mondott egy pár dolgot, mint pl, komfortosabb futómű vagy igényesebb belső, amit készséggel el is hittem neki. De amikor azt állította, hogy nagyobb hátsó lábhely, akkor fogtam magam és beültem magam mögé :) és nagyon meglepődtem, hogy nem férek el csak ha terpeszben ülök!!! 186 vagyok és a kiában magam mögött van még támla és a térdem közt vagy 5 cm.
Na de komolyan, nem jellemző rám a nagy hóban való kapargálás, viszont momentán keskeny a pénztárca, nagyon xart nem vennék, középkategóriában gondolkodom, így belőttem a típust, meg hogy csak gumit, és a felni az lesz, ami van...
Itt pedig kimerült, mert váltóméret r16-ban, ami keskenyebb, az horror áron van...
mellesleg jelen autónál nem érzem szélesnek a 205-öst, főleg, mert egy téliguminál a bedöntött peremnél egy ilyen széles acélfelnin az aligha lesz valóban 205-ös futófelület... ügye a gumi felfekvése is számít... :)
A nyomatékosabb motor miatt jobb lenne, de a pénztárcánk határozza meg alapvetően a választást. Én csak évi ~10000 km megyek, így lassabban térülne meg az olcsóbb üzemanyag árból eredő előny. Kipróbáltam már egy ötajtós 1.4-t és egy SW 1.6 dízelt is, mindkettő nagyon jól ment, persze a dízel nyomatékosabban, de a jelenlegi Suzukim 68 lóereje után a 109 paci is nagy változás lesz. Ami még meglepett a Ceed-ben az a hatalmas belső tere. Én 197cm-es vagyok, így döntő szempont hogy férek el, s mennyi hely marad még a mögöttem ülőnek. Itt nagyon meglepődtem, még én is kényelmesen elférek benne.
Héé! Várjunk csak! Nem azt kell nézni, hanem hogy azonos fordulaton más fokozatban mennyi a fogyasztás. De valszínű az értékből kiindulva hogy úgy is jól mér. Thx.
Üdv! Az év végén, jövő év elején szeretnék én is egy SW boldog tulajdonosa lenni. Anyagi megfontolásból megvárom az 1.4-ek forgalmazását. A Casco téma érdekel engem is. Mikor bent voltam az Autóvárosban ott a hitelbe épített teljeskörű casco-t ~7000 Ft-ért számolták. Kérdésem, a nem teljeskörű (csak lopás, elemi kár) mibe kerülhet. Van erről infója vkinek?
Nos, a motor terheltségtől persze hogy függ mivel ilyenkor több üzemanyagot használ, több folyik át a mérűműszeren de a fogyasztásváltozás szvsz csak az aktuális sebfokozatra vonatkoztatva mérvadó. Nekem az a gyanúm, hogy tök egyszerűen a fordulatszám és az átfolyás viszonyábol számítják a pillanatnyi fogyasztást, amit a emelkedő természetesen módosít hiszen megváltozik az átfolyt üzemanyag mennyisége. Lehet hogy ez egy összeesküvés elmélet, de csak mert paranoiás vagyok még nem jelenti azt, hogy nem követnek. :)
Kicsit belekotyogok én is. Diesel témánál azt is figyelembe kellene venni, hogy amennyivel drágább, majdnem annnyival többért lehet eladni később. A fogyasztáshoz: nem csak fordulatszámot, hanem sok minden mást is, tehát egyáltalán nem igaz az, hogy pl.: 2000-es fordulatnál ugyanannyit fogyaszt 4.-ben mint 5.-ben. Én mindig a pillanatnyi fogyasztást lesem, és vannak érdekes dolgok: -a legenyhébb emelkedő vagy lejtő hatására akár fél literrel mást mutat (azonos fordulatnál) -kanyarban, tartva a fordulatot, többet ír ki 2-3 decivel -a szeles időt is nagyon érzi Tehát a motor terheltsége nagy figyelmet kap a pillanatnyi fogyasztásnál.
Így van, de a saját szememmel láttam. Direkt kipróbáltam. Ezért próbáltam sugallni, hogy valaki nézze meg a Cee'dnél, hogy így van-e. Ez kettő db kocsinál volt, más computereshez még nem volt szerencsém és amikor a Cee'det tesztvezettem inkább a vezetésre koncentráltam és elfelejtettem megnézni.
Na kérem szépen előkotortam az ajánlatokat. Az önrész ua. csak az ár több 638e-rel a diesel ebből adódik a magasabb törlesztőrészlet, amit kompenzál a kissebb fogyasztás.
Viszont, bár ki is mondta a cascos dolgot, szöget ütött a fejembe :) Erre rá is fogok nézni mert úgy halottam van 20e-es önrésszel nem is horror áron némely biztosítónál.
Szerintem ha valaki megalkuszik egy benzinesre nyugodtan kérjen egy diesel ajánlatot is. Fél perc és nem kerül semmibe. Én speciel dieseles vagyok jelenleg, de át akartam térni benzinesre az ár miatt. Azonban egy kis számolás után rájöttem nincs értelme. Pedig nagyon akartam. :) Ha kp-re venném lehet hogy nem érné meg, de így.
(igaz, így majd nem számolhatok be, kattól-kattig mért szenzációs, ám nem valós fogyasztási adatokról, amik csak az átvert, látszólag több km-t megtett kisebb kerékátmérőből következnek)...
Nem túlzás ez egy kicsit?? :-D
Így a kijelzett 101,6 km helyett valós 100km -ert kell számolni. Szerinted mennyi a "csalás" a 7 literes átlagfogyit alapul véve? elárulom: 0,4deci vagy is 7,04 a valós fogyi.
Nem lehet megmondani a valós fogyasztást computer alapján mivel az én tapasztalatom szerint a fordulathoz viszonyítva mérik az "átfolyást", így kettesben 2000-nél kb. ua. mint 5-ben 2000-nél. Nem kiáról beszélek Egy Boránál és egy Hondánál tapaszatlatam ezt. Pesze lehet hogy tévedek de a saját szememmel láttam. Ezért kértem én is valódi fogyasztási adatokat mivel a computer lefelé csal, főleg városban. Mondjuk arra mérget nem veszek, hogy minden kocsiban így van.
Hehe, ez jó... én meg megintcsak azon gondolkodom, hogy mivel a 205/55R16 alá van felnim, ezért mégiscsak ezt a méretet veszem téliben is, főleg, hogy a nyári alá előbb-utóbb kf-et szeretnék venni...
Viszont sok függ a felhasználás átlagos körülményeitől... szűz havat 4 éve láttam utoljára, akkor is szándékosan mentem bele csapatni... arra viszont bármilyen gumi jó, pont az a lényeg, hogy csússzon... :)))))))))))))))))
Ha télen külföldre mennék (babaproject miatt nem valószínű a következő két-három szezonban), akkor meg úgyis hólánc lesz a vége... :)))))))))))))
Szóval fene tudja... még mindíg olcsóbb a drágább gumiméret, ha nem kell alá felnit vennem... :(
... a -4-5 év itt is igaz de lehet akár 3-4 is csak én nem a megtérülési idővel számoltam mivel annak csak kézpénzes vásárlásnál lenne ebben az esetben jelentősége, hanem hogy a törlesztő részlet kb. ugyanannyi ha a benzineséhez hozzáadom a töblet üzemanyag költséget. Városban illetve 130-a tempó környékén ahogy látom a diesel verhetetlen fogyasztásban többek között az alacsonyabb fordulat és a nagyobb hatásfok miatt). A szürke állományra :) pedig nem beszélek rá senkit (én 5 éve azzal járok) de azt elmondanám hogy a szűrő azért van hogy kiszűrje a ganét. Ha kannába tankoltok (tisztába) bármelyik kúton rendszeresen megfogjátok látni, hogy mindegyikben vanak nem odaillő anyagok. Az igazán veszélyesek szerintem az oldott anyagok kemikáliák amiket a szűrő értelem szerűen nem érzékel. Azért ilyen azonban nem valószinű. Egyébként meg minden cég-ről hallottam már rémhíreket. Ettől függetlenűl a garancia miatt mindig egy tásaságnál fogok tankolni és minden számlát el fogok tenni ahogy az manapság is teszem nehogy a rossz minőségű üzemanyagara hivatkozva ne akarják a garos hibákat kijavítani ingyen. Ezt mindenkinek ajánlom!!!
... továbbá az évek a alatt változtak a hitelkonstrukciók és ami nagyon fontos itt nem 800e vagy 1m ft-os diesel felárról van szó hanem 400e ft-osról!!! Meg is van az a fele akkora futásteljesítménnyel is gazdaságos diesel.
Ne értem ezt az önrész dolgot? Teljesen ua. a konstrukció csak az ár más. A casco havont kb 8000ft (10%/50e ft) és amíg a kocsi nálam van fizetni is akarom. ez nem egy nagy összeg. Ezért még mindig nem értem mi ez az önrész dodlog. Százalékosan pár száz forint az eltérés de megint hagsúlyozom benne a van a törlesttésben. És az az igazság, hogy a beépített cascóval sokkal kedvezőbbek a törlesztő részletek. Kb 5e ft-tal olcsóbb a hitel a végösszeg meg 3e ft-tal több. szerintem ez jobban megéri de mondjuk eddig csak használt kocsikat vette és mindig kp-re így lehet hogy behúznak a csőbe ezért minden észrevételt szívesen fogadok. Egyébként csak a 7 év gari miatt akarok új kocsit venni. Nekem megéri azt az évi kb 50e-t hogy nyugodtan aludjak. A saját kocsimra is ráköltöttem évi 30e ft-t a "kisszervizekre" mivel évente másfélszer került rá a sor + a kisseb nagyobb javítások, így ebből a szempontból sem tartom túl drágának. Persze ez csak akkor igaz ha tartják a szavukat illetve nem lesz állandóan szervízben a gép.
Csak egy megjegyzés a téli gumihoz. Amint leesik a hó vagy valami annak látszó :) rá jössz hogy bárcsak virsilibb gumit vettél volna. A széles gumik csak száraz illetve nem vizes csak nedves úton jelentenek előnyt ezért én téli guminak mindig jóval keskenyebbet választok. De az is igaz hogy nem cserélem le már október végén hanem az időjárástól függően (a hőmérsékletet nem veszem nagyon figyelembe) kb nov. végén rakom fel és febr végén veszem le.
Alapjáraton és 40km/h alatt nem ír fogyasztást. HA pl 60km/h val gurulok üresben(csak a teszt kedvéért.) akkor 0,6L körül mutat,ha mindezt 5.ben teszem akkor 0,0L. Vonohorgom nincs,abban nem tudok segíteni!
Böngészve a netet, a két méret árai, szinte dekára egyformák... ez a 195-ös gumma felé tolja a mérleg nyelvét...
a váltóméreteket nézve is a 195-ös tűnik ideálisabbnak... ha a 205/55R16 méretből indulok ki, és azt veszem etalonnak:
- a 185/65R15 választása esetén a km-óra relatív 1,6%-al fog többet mutatni, mivel kisebb a kerék külső átmérője picivel...
- a 195/65R15 választása ugyanezt az eltérést 0,4%-ban produkálja, ráadásul ellentétes irányban... a kerék külső átmérője hangyányit, de nagyobb...
ergó ha az etalonméretből indulok ki, mindenképp a 195-öst választanám... (igaz, így majd nem számolhatok be, kattól-kattig mért szenzációs, ám nem valós fogyasztási adatokról, amik csak az átvert, látszólag több km-t megtett kisebb kerékátmérőből következnek)...
és most, hogy ezt így jól elmorfondíroztam magamban, megyek, és megnézm milyen gumma volna 195/55R15-ben az ideális választás... :)
Valaki megmondaná, hogy mennyi a fogyasztása a 1,6cdri ceednek alapjáraton álló helyzetben? Csak kiváncsiságból. Gondolom a computer ezt is kiirja ilyenkor...
lehet most akciósan 15"-os 5,5"-es szélességű acélfelnit kapni a Cee'd-hez, picivel 12490.- /db áron... erre ügye értelemszerűen 185/65, ill 195/65-ös méretet teszek... merthogy gyárilag mindkét mérettel szállítanak autót... hajlok a 195-ösre, mert azért a 185 már nagyon virslinek tűnik a 205-ös nyári papucs után...
viszont elgondolkodtam, hogy a két méret értelemszerűen sehogysem váltómérete egymásnak, mégis mindkettő gyári méret...
Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor casco ügyben nézz szét a lehetőségek között! Súlyos ezreket tudsz azon is spórólni, ha külön kötöd saját szakálladra! Gondolom a megfelelő önrészed megvan ahhoz, hogy ne legyen kötelezö a kötés. A másik előnye meg az a különkötésnek, hogy nem kell a hitel teljes futamidejéig fizetned, bármikor felmondhatod, vagy akár válthatsz is!
Eddig akárhol olvasgattam, mindíg kb. az jött ki, hogy egy dízel a benzineshez képest, mindent átlagosan bekalkulálva kb. 20-25 ezer km évi futásnál 4-5 év alatt hozza be a különbözetet.
De ahogy a Te számításod alakul, valahogy tényleg az jön ki, hogy miért ne? :-D
(Bár szerintem az önrész különbségét most sem kalkuláltad bele)
Ja, "szürke"üzemanyaggal szerintem ne nagyon foglalkozz, ha dízel lesz, és nem akarsz kiadós javításokat..
Fele ekkora futásteljesítménynél is meggondolandó egy diesel. Mivel ez a kérdés eldőlni látszik már csak az a dilemmám, hogy kombi legyen-e. Nem az a kérdés, hogy kihasználom-e vagy sem mert nem, de jó ha ott van az a kis hely és még csak sokkal többe sem kerül. De milyen az úton? Mivel szintszabályozás az nincs ezért keményebb a rugózás!? Kinek van és mi a tapsztalat? Üresen nem pattog nagyon, mint a Kangoo félék?
Nos, azt nem tudom, hogy mely felszereltséghez lehet tempomatot kérni, de csak 60e + az elektromos csomag plusz a sima elektromos csomaghoz képest, amit csak a diesel ex v. ex limitedhez kérhető. Az 1.4 exl + ecs nem metál 3.7m a 1.6d exl + ecsp nem metál pedig 4.338m. A fogyasztás számításánál évi 15e km-t azaz 1250km/hó-ot feltételeztem a jelenlegi futásom a alpján. (Valójában az 5éves átlagom 1583km/hó). 269/278ft 6/8l volt a feltételezett fogyasztás és nem számoltam az esetleges szürke :) üzemanyagot. 20175/27800ft havonta. Különbég 7600, törlesztés +6200. A törlesztést mind két esetben beépített cascoval számolták így benne van a törlesztésben. Azt nem tudom mennyivel több a kötelező szerviz, de ahogy alant láttam 60e ft-t nem haladja meg a diesel. Javítsatok ki ha tévedek. a benzinest nem tudom, de max havi 2000 ft-mínusszal számolok éves szinten. Még így sem rossz.
Ja és ez a különbség az 1.4-hez képest van ami még kisebb ha a 1.6 benzinessel számolunk. Ha valaki vacilál, gondolja meg én azt hiszem a drágábbat veszem mert havonta ugyanott vagyok a szerény számítások alapján is. Már ha jól számoltam.
Az önrész viszont a dieselnél magasabb, azt se kell elfelejteni, és a valamivel költségesebb szervízt sem. Ha jól értem, a számításodat az 1.6-os dízelnek a havija több 6200-al, a kalkulált üzemanyagfogyasztás kb átlag 7000 ft-al kevesebb?
Ez évi 10ezer ft megtakarítás lenne, nem számolva a fentebb említett kiadásokkal.
Igen, az áremelésnek csak részben (20e) volt oka a gari bővítés. Egyébként a Carens esetében plusz befizetéssel a régebbi tulajok is megvehették az 5 év km korlát nélküli garanciát. Itt erről sajnos nem hallottam :(
Végeztem egy egyszerű és elég visszafogott számítást és arra köv-re jutottam, hogy havonta kb kb 5-8000 ezer forinttal tankolnék többet (inkább 8), mint a 1.6 dizellel, viszont a havi törlesztő részlet 6200ft-tal több. Asszem mindenképpen a dízelt kell vennem. Ja és ez aza ajánlat még tartalmaz egy tempomatot is amai a 1.4-eshez nincs.
Nekem nem jött be speciel a zöld szín 5 ajtósban és ezt meg is írtam. Az hogy fikáztam volna, elég erős túlzás... Maradjunk a tényeknél ha lehet. Köszi
Ott , ahol a 170 lovas automata vasam visszatette eggyel a sebességet, 140 nél úgy gyorsul ötödikben emelkedőn, az M3on (a gödöllőin például), hogy lenyűgöző. (el se tudom képzelni milyen lehet a diesel, ha ez ennyire rugalmas..:-))
140 nél még egyáltalán nem hangos a motor, szélzaj csak akkor van, ha viharos szembe-vagy oldalszél van.
én maximálisan és azon is túl megvagyok elégedve az erejével, és a kultúráltságával.
Nekem az 5+2, meg a év egy kutya, de szerintem ez felhasználás kérdése...
ne feledjük el ugyanis, hogy az első 3 évben van csak km-korlátozás nélküli, utána már 150000km-ben limitált... ergó ha a futásteljesítményem ilyen marad, akkor a 150e km-et cca 3-4 éves kora közt érem el... innentől pedig érthető, miért is mondtam a fentieket... ;)
Meg tenné valaki, hogy beírja ide a az 1.4-es valós, tapasztalati fogyasztási adatait. Leginkább a tiszta autópálya 130-160km/h között illetva a túlnyomóan budapesti városi használatban alakuló értékek érdekelnének, mivel azt szeretném eldönteni, hogy megéri-e nem dízelt venni. Esetleg jöhet az 1.6-os is ha valaki nem rest és beírja. Előre is köszi
Szia ! Segítséget szeretnék tőled kérni ablakemelő ügyben. Lx-m van és a kereskedő beválalta, hogy a riasztóval együtt megoldják az ablak felhúzást is. De,a beépitő nem volt hajlandó megfúrni az ajtón lévő gyári csatlakozot. Kérdésem az lenne, hogy ezt megfúrás nélkül meglehet-e oldani. Válaszodat előre is köszi.
Az 1000km azért túlzás, de általában az akksira csak 1 év, klímára talán 2. És megnézném azt az embert, aki a fényszóróizzókra érvényesíteni tudja a 7 év garanciát.
Ma voltam a gödöllői szalonban, ahova délután érkezett egy SW 1.6 benyás LX+ metál sötétzöld és szegénynek egyelőre nincs gazdája! Azonnal elvihető! Megnéztem az udvaron és SW-ben szerintem nagyon jó szín ez (nem tudom de valaki fikázta itt a fórumon, bár az nem SW volt), pláne az ezüst tetősínekkel.
Aki gyorsan szeretne autóhoz jutni, szerintem csapjon le rá.
Sajna az enyém még nem érkezett meg, de remélem a jövő héten az is megjön a szalonba!
Én 5 ajtós CRDi LX ből ültem át CRDi SW EX Sport ba. Nekem 10% a bukta de nincs kedvezmény az újból valamint jó 3.95% hitel. Ott áll csorban kocsija mellett 6000 km-rel 3.800.000 ért. Még a szine is stimmel.