2 hete voltam a kereskedésben, akkor azt mondták, hogy a fekete színben nem kapkodják el a gyártást, nov. végére, dec elejére várható.
Milyen jó volt régen a Merkúr időkben !
Nem kellett izgulni, hogy 1 vagy 2 hónap, az meg már mindegy volt, hogy 5 év, vagy 5 és fél.
Viszont akkor, legalább volt sorszám és tudtuk követni, hogy hol tartunk.
Picit bosszantó, hogy a XXI. században, nem lehet hétre pontosan megmondani a várható időpontot. Legalább valamilyen azonosító szerint követni lehetne, de nem!
Több cikkben megjelent, hogy heti 1000 db SW gurul le a szalagról. Ezek szerint nagyon sok megrendelésük lehet.
Sziasztok! Ha tud valaki jo allapotu hasznalt lemezfelnit (15"-ost) Ceed-re tegye mar meg, hogy dob egy mailt nekem... Keresek mar hetek ota (duen.hu, hasznaltauto.hu) es sehol nincs, 12.000 Ft-ot meg nincs kedvem adni darabjaert :) Melleselg ha valakinek kell egy 15"-os, 4x100-as, ET49-es lemezfelni az is irhat :) Koszonetem.
1.6 CRDI EX Lim. (+ vele kapott "veletlen" extrak :))
Ja igen, és láttam a netten utolagos beszerelhetö könyöklöt , minden modositás nélkül. Én hiányolom mert az elöbbi autoimban voltak és ebben a szerény öszeállitásban amit választottam nincs. Valaki már szerelt be ilyet ? melyik tipus talál a legjobban ? ha netán valaki átesett ezen az ügyön, kérem irja meg. 1.4 LX
Köszi a választ! És még, ha tudnál erre is válaszolni megköszönöm az elsö adandó alkalommal., külömbözö biztik, melyeknek semmi tartalékot nem kaptam, vásárolhatok 2-3 fajtát a kereskedelemben ? Gondolom 1-et kihuzok és bemutatom...:-)) 1.4Lx
Nálam érdekes eset történt. Szeptember 22-én rendeltem egy 1.6-os benyás SW-t. November végére, december elejére ígérték. Október első felében (3 hétre a megrendelésem után) meggondoltam magam, hogy inkább készletről rendelek egy másik modellt, mert nem bírom kivárni ezt az időt, mivel közben a régi autómat eladtam. Így akkor már CRDi -re váltottam ugyanebben a felszereltségben (LX+), mert akkor inkább a dízelért fizetek többet, mint az EX felszereltségért. Nagyon rendesek voltak a kereskedésben, meg lehetett csinálni a váltást. Egy-két nap múlva csörög a telefonom, hogy megjött az autóm, de nem a dízel készletről, hanem az előzőleg gyártásból rendelt benyás. A kereskedésben sem gondolták (hiába mondták vissza az első rendelést), hogy gyártásból 3-4 hét alatt a szalonba lesz a verda. Aztán rá egy pár napra megjött persze a dízel szíd is.
Tehát a tapasztalatom alapján, ha készletről rendelsz, kb. 1 hét mire a kereskedésbe ér a kocsi és még egy hét mire át tudják adni. Ha gyártásból rendelsz, bármi lehet, mert lehet hogy közben érkezik egy pont a rendelésednek megfelő modell Magyarországra.
Én mondjuk jól megszoptam az átadást most ezzel a sok hosszú hétvégével.
OK! Ebben megeegyeztünk , mi ketten , de remélem a többi topicos is elfogadja... Ma is köröztem a városban és mind a ceed-eket vadásztam, jó lenne összejönni, sok cécó és felhajtás nélkül is, de a hétvégi talik se rosszak:-)) Sok mindent megosztani , a sok infó aranyat ér!- ime itt újra bizonyságot nyert. 1.4 Lx
Az alkatrészek lassú beszerzését nekem is mondta egy autószerelő ismerősöm. Remélhetőleg ez csak a Koreában gyártott modellekre vonatkozik, nem pedig a szomszédos Szlovákiában készülő Ceed-re. De végigolvasva a topicot, úgy látom még senkivel sem történt komoly meghibásodás.
Sziasztok, jó ötletnek tartom a topik végén a tipus jelzését! Könnyitésként a külömbözö ceed tipusokat betükkel egy kellene jelölni , (pl 1.4 benzin baze=A 1.4 " LX =B 1.4 " LX plus=C 1.6 " stb, stb stb.........) És egy kérdés : a régi topikokban olvastam , valaki égö készletében H4-es izzót kapot, én is.......! A lámpákban H7-es van? hogy ellenörizzem , vagy nyugodtan vásároljak mást? Köszönettel. 1.4 Lx
A Ti véleményetekre is kíváncsi volnék. Éppen egy SW 1.6CRDI vásárlásán gondolkodom. Jónéhány véleményt, tanácsot meghallgattam, és itt a fórumon is nap mint nap olvasom a hozzászólásokat. Sokan elővigyázatosságra intenek a típussal kapcsolatban, mondván, hogy a KIA szervizháttere még elég gyerekcipőben jár és az alkatrészek beszerzése igen hosszadalmas (sokszor hónapokat kell várni) és drága mulatság. Én éppen egy BMW E46 320d-ből kívánok átülni, ez az autó igen magasra tette a mércét mint minőségben mint a szerviz és alkatrészellátotságban. Ezért érthető, hogy ha valami meghibásodik nem szeretném hosszú hónapokra letenni az autót. Nektek mi a tapasztalatotok, véleményetek? Előre is köszi a hozzászólásokat!
Komoly erőfeszítés árán igyekeztem végigolvasni ez elmúlt egy év hozzászólásait, hogy képben legyek. Tetszik, hogy végre egy igazi pörgős topik alkult ki.
Nem kívánom befolyásolni a topikban kialakult szokásokat, de talán segítség lehetne némely a célirányos keresésekben, ha a hozzászólások végén odaírnánk az autónk tipusát (pl. 1,4 EX LIM, vagy 1,6 CRDI LX, stb.)
Persze csak akkor, ha a megjelölt típussal kapcsolatos az érintett téma.
A pár nap nekem kb. két hét ( legalábbis ennyit mondtak ) mert csak holnap fogom megrendelni, de úgy néz ki hogy van raktáron amit szeretnék. (piston gray :))) Egész jól lehetett alkudozni : téli gumi, metál, távirkpzár, valamilyen GPS ( ez ajándék a hitel miatt, de ehelyett még gondolkodom valami máson ).
A gumiméretet nemtom, de ahogy látom elég nagy a káosz, kinek hogy.. de valszeg 185 lesz. Nembaj.