A nyitasnak is van ertelme. Melohelyen parkolok, kocsiban hagyom a cuccot en meg uton vagyok (ceges kocsival). Kollegaak kell a cucc es tavolrol kinyitom. De akarmilyenmas szitut el lehet kepzelni (nincs a kocsi kozeleben kulcs es kell belole valami vagy csak megnezni valamit).
Nem tudom mitől függ kinél megy meg kinél nem. Ha jól tudom ehhez valami előfizetés kell ami az új autókra 3 évig benne van az árban. A többiek ezt lehet jobban tudják.
Mondjuk a nyitást én sem értem. A zárásnak még van értelme, ha nyitva hagytad az autód akkor be tud csukni. Én igazán a climatize now featurenek örülök (ez csak a 330e-nél van akkor ha van elég delej az akksiban). Hétvégén voltunk a Premier Outletben és ott lógott az autó töltőn és amikor az utolsó helyen voltunk csak benyomtam, hogy akkor most fűtsön és mire odaértünk már meleg autó várt.
Ha ezen az oldalon megadom az alvázszámomat, azt írja nem található. Pedig tuti nem írom el. Az autóban pedig van CD menüpont. F328448 amugy az alvazszam vége
Málam ilyen funkciók nincsenek a remote cockpit-on (és a History-ban a Transmission Status) alatt mindig csak azt jeleníti meg, hogy “Currently No Transmission”.J Mondjuk az ajtónyitás funkciót örülök, hogy nem érem el, mert az egy kapitális baromság szerintem, mégis ki akarná interneten keresztül nyitni az autójat? Cserébe arra jó, hogy meg lehessen hekkelni, és könnyebb nyithatóvá váljon a tolvajok által.
Ajtónyitás web appal, interneten keresztül, mindössze egy usernév-jelszó megadásával... hat gratulaálok annak, aki ezt kitalálta, és annak is, aki ezt sec. oldalról engedélyezte.
Es mi lenne a megoldas? Kis torlolapatok mint a lampaknal? Vagy mi? Mert felulre nem tudja rakni a radart... Minden kocsin ugyanott van es tuti mindegyiknel megvan ez a problema. Amugy meg saros es ahavs uton nem is hasznalnam a radart, szoval engem nem zavar. De eddig a 2-3 tel alatt nem sokszor volt problema, inkabb nagy havazasban, mikor felrakodik, meg egyszer egy iszonyatos felhoszakadsnal.
Es szerintem ilyenkor is mukodne, csak ugye igy ha megis gaz van nem tudod oket perelni...
Nekem megy a CD. Főleg a G30 topicban beszélgettünk róla de van hozzá Andoridos app is. Innen letölthető: https://mobile.softpedia.com/apk/bmw-connected/ mert a play store-ban régió korlátozás van rajta.
Működik a távoli klimatizálás, meg tudom nézni a töltés épp hogy áll, be van-e zárva az autó, ki be lehet nyitni az autót (erről jön egy plusz email is minden esetben) stb.
Az az! És nyilván rámegy, mert alul van, de baszki ehhez nem kell mérnöknek lenni, hogy tudd ez így nem lesz oké. Pont a latyakos, hókásás időben probléma. Meg a kemény -1,5 fokos télben. :D
Baromsag, mert amikor deaktivalja magat a radaros resz (tavtartos tempomat, rafutes figyelo) attol meg megy a sima tempomat, sot irja is hogy csak az van
Ez az alsó radaros rész a lökhárítónál (adaptív tempomat), nem hiszem, hogy ezt optikailag lehetne helyettesíteni. Illetve mindegy, hogy lehet-e, mert jelzi, hogy ezen funkciója nem aktív.
+5 fok alatt automatikusan bekapcsol a lencsefűtés, ami mindig része volt a távolságtartó tempomatnak.
Indítás után a vezérlő leellenőrzi a lencsefűtést, és ha hibás, deaktiválja magát. Természetesen nyáron is, tehát külső hőmérséklettől függetlenül.
És ha deaktiválja magát, akkor még normál tempomat sincs. Szóval vagy megveszed újonnan, az új ára olyan 600..700e forintos úri móka...
...vagy szoftveresen kiberhelik, hogy akkor is maradjon aktív, ha hibás a fűtőáramkör. Ilyenkor történik az télen, ami nálad is.
Tessék szépen zsebbe nyúlni, és mosolyogva venni egy újat, ezzel is tovább tömve a BMW feneketlen pénztárcáját, közben gondolj arra, hogy a 21. században direkt nem tudják oldani, hogy egy tenyérnyi üveglap fűtése ne menjen tönkre néhány év rázkódástól, vagy hogy lehessen kapni hozzá külön csak a fűtött lencsét.
Érdekesség, hogy pl. a Suzuki Swift hátsóablak fűtése évtizedeken keresztül bírja, sose megy tönkre.
Köszi, ezmindent megmagyaráz. De balószínűleg így is törlöm. Egyrészt mert informatikus vsgxok, kicsit konyítok a UX-hez, és én még életemben ilyen amatőr módon megvalósított “festure”-t, ami mindenkinek hibának tűnik inkább, még nem láttam. Az a minimum, higy egy ilyen jelentős változást alapból kikapcsolnak, és bekapcsolhatod, ha akarod. De az, hogy ha már fenn vagyok egy fizetős szakaszon, akkor még utat sem talál (mintha mehőn lennékj), az a hülyeség netovábbja. Ez a tipikus “fejlesszünk valamit fejetlenül” eset, mert ugye muszáj fejleszteni, pedig lenne mit a kurva szerverükön, hogy ne afjon állandóaf “Uh. Oh. Something happened” hibaüzenetet vagy request timeout-ot, ha mondjuk 600 km-re van egymástól az indulópont és cél.
Másrészt meg csesszék meg, nem kell nekem big brother. F@szomat érdekli őket, hogy milyen matricám van. Van alternatíva, Waze megy a szemétbe, úgyis a bögyömben van már egy ideje.
Nem tudom, hogy másnál is jelentkezik-e a probléma, de én ma felbasztam magam azon, hogy ebben a "rettenetesen nagy" télben, 20 km-en belül elkezdett visítani a ráfutás jelző szenzora, hogy deaktiválta magát... Komolyan b+? A taknyos, csúszós úton kikapcsolsz? Ugyanis képtelen megbirkózni egy kis jéggel, fagyott hóval, de még annak sem nevezném. Nem bírtak beletenni fűtést? Senki nem próbálta ki ezt télen a teszt során? Régebben is volt hasonló, de akkor elég cudar idő volt, akkor sem értettem, de elfogadtam, de ez a mai... Ez kész.
Cak nálam vacakol a Waze pár napja, vagy Ti is találkoztatok azzal, hogy nem akar autópályára tervezni útvonalat? (a beállítások jók, fizetős dzakadzok engedélyezve).
Nagyon fura, megyek az autópályán, és úgy tervezek, olyan utat tervez, mintha nem is létezne az autópálya... Totál használhatatlanná vált, törlöm le a telefonról.,
Hátha valakinek volt már hasonló: indítok, önindító elkezd normalisan hajtani, aztán egy pillanatra önindító nem hagy tovább 0.5-1mp fenyszoro is “elhalkul” aztán gondol egyet megint hajt és indul is. Aksit feltöltöttem 7ig ctek 5.0 töltővel, de nem változott ez a dolog semmit. Akkun a csatlakozás szoros, színben semmi elváltozás rajta. 318d 2013.06/2014.02 62.000km
Ez egy vadiúj C-220D-T volt, automata váltóval és elég sok jósággal felszerelve (adaptív temponat, adaptív Led-fényszórók, navi RTTI-vel, mindenféle vezetésfigyelő, beleértve a sávelhagyás-figyelmeztetőt meg a holttér-figyelőt is, parkolóaddzidztens, stb, szóvsl egy rakat extra). Nem az infotainment-tel volt gondom, mentem vele több mint 500 km-t városban és autópályán is, két napig volt nálam (egyik nap reggeltől második nap késő estig), és annak ellenére, hogy egyértelműen negyobb, mint a 3-as bömös, messze nem éreztem olyan stabilnak, ráadásul a jobb motor ellenére öregurasabb volt, mint az én mezei 318d-m. Hozzátartozik a dologhoz, hogy a BMW után erősen szokni kell a kezelését, az jobboldali bajuszkapcsoló pl. maga a váltókar, tehátminden “bajuszkapcsolós dolog” a baloldalin kapott helyet, ami aztán így meglehetősen komplikáltra sikeredett. Ennek eredmenyeként xsak a második napon jöttem rá, hogyan kell a szélvédőmosót használni, es két nap alatt nem jöttem rá a vészvillogó bekapcsolásának módjára, sem a hátsó szélvédőmosó használatra (kombiról van szó, ugye). Ez persze az én hülyeségem, nem álltam neki átolvasni a használati útmutatót, mert egy bérautó használati eszköz, amivel időre el kellett jutnom A-böl B-be... Ezen dolgok nagy részét siman meg lehet szokni, de nem intuitív egy csöppet sem (kivéve a bajuszkapcsolós 9 sebeséges váltót, ami überkirály, es kva intuitív, 5 perc alatt megszokja az ember), főleg, ha BMW-hez vag szokva. Azt külön nehezményztem, hogy meg kellett állnom egy benzinkútnál, hogy kistudírozzam, hogyan fog működni az ablakmosó, mert már muszáj volt.
De a legbagyobb gondom a vezetési érzettel volt (amit nehéz leírni, de nyilvánvaló, ha beülsz egy bömös után), valamint a belső dizájnnal, ami szerintem ótvar, kivéve a kormány mögötti műszerfalat, mert azt irigyeltem...
hatnemtom, en most epp kiprobaltam az elobb egy MOLLimo Merci-t, nem tudom az milyen felszereltsegi szint a Merdzsonal, de azert a BMW marketingesei egy kicsit korulnezhetnenek a piacon hogy mi a "Minimum Viable Product" mondjuk egy infotainment szempontbol ... :)
TIgen, most épp a csomagtérajtó nyikorog veszettül. Valahogy kibírom még egy-két évig, aztán agyő bmw. Bár még nem tudom, mi legyen helyette, mert a C-Merci, amit a múlt héten Némethonban vezettem, nem győzött meg. Egyedül a 9 sebességes váltója volt istenkirály.