Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímed ne hozd nyilvánosságra a fórum topikban. Címed nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicokban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
90-100 körül megvehető!Nekem is ez van évek óta.Nagyon precíz és pontos az állító kerék,torzítása szinte 0!Nagy távolságra is kitűnő.Használtam 0,22 és 223 kaliberen.223-assal lőttem 200m-ről őzet szíven egy lövéssel!Rengeteg távcsövet próbáltam,de mind elbújhat mellette!
NE vegyél egy rakás sz..r! A paralax kerék nem ment fel a helyére sehogy ( 1.5mm-el kisseb volt a kerék belső átmérője , mint a másik külső átmérő) ! A paralaxot ( kimértem ) 80 méterig lehetett normálisan állítani , utána már nem , homályos volt a képe ( nem is értem akkor miért van rajt osztás 300m-ig ) ! De a legnagyobb baj az volt vele hogy vizszintes balra állításkor ( klikkeléskor) ugrott a szálkereszt , kb 3-4 klikket , egy klikre , ( vagy 40x megnéztem és mindig ugyanott ugyanúgy ) !
Vadonatúj távcső volt egy 2,5-15x32! Itthon vettem , visszaküldtem , visszakaptam az árát !
inkább vettem ( nem sokkal többért ) egy használt, de eredeti angol Hawke Sidewinder 6,5-26x52 -t !
Már hogyne tudnám. Ha most a kimondottan hajtásra való távcsöveket nem is említem, bármelyik átlagos variábel távcsővel is működik a dolog. Akármikor előfordulhat olyan helyzet, amikor ilyen rövidet kell lőni. Az igaz, hogy ezek nem 10-20 ezres csövek.
Valószínű, hogy a decathlonos távcső is vadászatra jó. 100 méter +-os. Nekem van egy régi Ofotértes (Japán) bajor tüskés távcsövem, 4x-es nagyítású, ovális képmezővel. Annak 15 métertől a végtelenig éles a képe, és a bajor tüske is éles, minden tartományban. Éjszaka is nagyon szép a képe, és a bajor tüske világít a bevetődő fénytől.
45 éve vadászom, volt pár céltávcsövem, de egyiken sem volt parallax állítás. Mert nem kellett. 100 méterig nem kell. Legalábbis egy normális távcsövön. Egy 10-20 ezresnél pedig nem is ezzel lesz a baj, hanem azzal, hogy rövid idő alatt szétrúgja a puska.
Honnan tudod, hogy a védőkupak nincs megfúrva, így a mélységélességet javították a kukkeron. Tudod, ha a rekesz kevesebb fényt ereszt át, javul a mélységélesség :-)