Keresés

Részletes keresés

Kis Alfi Creative Commons License 2011.01.29 0 0 26604

Az nem baj, ha ezt is használja valaki, de egyenlőre a petvetdatába mindenképp regisztráltassa kutyáját!!!

Előzmény: Beubabu (26603)
Beubabu Creative Commons License 2011.01.28 0 0 26603
leoland Creative Commons License 2011.01.28 0 0 26602

Annyira, de annyira büszke vagyok Rátok!!!!!!!!!!!!:))))))))))))

 

Ezelőtt kb. 3 évvel, amikor eljöttetek hozzám érdeklődni a leonbergerről,nem gondoltam volna, hogy hozzátok kell fordulnom, ha a kutya nevelésével kapcsolatban kérdésem támadna! Eszméletlenül nagy utat jártatok be ez alatt a 3 év alatt, azt kell mondjam, példaértékű!

Floydból, aki lássuk be, nem egy minta kutya, eléggé konok, nehezen kezelhető leonberger fiú, megpróbáljátok kihozni a maximumot, több szntű engedelmes vizsga van mögöttetek, most a nyomkövetést tanuljátok én meg csak kapkodom a fejem!!!

 

Bocs mindenkitől a kitérőért, de úgy érzem, ezt le kellett írjam!:)))

 

Továbbá had ragadjam meg az alkalmat és kicsit előbb, de mindenképpen elsőként köszöntsem a Marcali-szépe F almot, azon belül is sok szeretettel Floydot 2. születésnapján, ami január 31-én lesz!

Előzmény: Floydi (26600)
Snapszli Creative Commons License 2011.01.28 0 0 26601

:o)))

Elképzeltem, hogyan adtátok Floyd szájába a saját fülébe csavart ujjatokat. Persze ehez speckós kutya kell, mondjuk egy spániellel könnyebb, mint egy  német juhásszal. Persze a leok még erre is alkalmasak.

Erről jutott eszembe, a két leonk harapás erőssége sem egyforma. Emlékszem az első szép tisztára rágcsálta, nyalogatta a lábszárcsontokat, a Napóleon meg úgy eltünteti sicc-micc, mintha nem is lett volna. Egyedül a marhalábszárból hagy egy egészen kicsi csövecskét. :o)

Előzmény: Floydi (26600)
Floydi Creative Commons License 2011.01.28 0 0 26600

"Szocializáció az az interakciós folyamat, amelynek révén a személy (ezesetben kutya) viselkedése úgy módosul, hogy megfeleljen a csoport tagjai által vele szemben támasztott elvárásoknak."

 

Magyarul otthon legfeljebb magatokhoz tudjátok szocializálni, amennyiben ti vagytok a csoport. Szóval mindenképp ki kell mozdulni vele, hozzá kell szoktatni a környezeti ingerekhez, zajokhoz, járművekhez, idegen emberekhez és állatokhoz. De legfőképp más kutyák közé kell vinni, mert egymástól is rengeteget tanulnak. Eközben meg kell neki tanítani azokat a szabályokat, amik a társas együttéléshez szükségesek. Erre való a kutyaovi. Szerintem, ha nincs túl nagy kutyás tapasztalatotok, akkor ne magatoktól kísérletezzetek, mert ahhoz, hogy a kutyát tanítani tudjátok, előbb nektek kell megtanulni a kutyák nyelvét! Ehhez kell a szakemberek segítsége. A kutyatársaság mindenképpen szükséges és megkerülhetetlen. De mint már korábban írtam, csak miután a kölyökkori oltási programja befejeződött!

Előzmény: Csomós (26599)
Csomós Creative Commons License 2011.01.28 0 0 26599

És hogy lehet otthoni egyéni módszerekkel szocializálni a kutyust.?

Floydi Creative Commons License 2011.01.28 0 0 26598

Jónak biztosan nem jó, hogy 6 hetesen hoztátok el, de ezen már nem lehet változtatni. A 6-8 hetes kora közti időszak nagyon fontos a szocializáció szempontjából. Többek között ilyenkor tanulja meg azt is az anyjától és a testvéreitől, hogy csak finoman szabad harapni. Persze ezt később nektek is gyakorolnotok kell vele, ha erősen harap, faképnél kell hagyni. Akkor megtanulja, hogy csak úgy van játék, ha óvatosan csinálja. Mi belecsavartuk a kutya fülébe az ujjunkat és azt adtuk a szájába. Így, ha erősen harapott, az neki is fájt. Gyorsan megtanulta, hogy nem szabad. A labradorokra szokták mondani, hogy puha harapásuk van, ehhez képest Floyd tavaly húsvétkor kivitt az asztalról a kertbe egy kifújt tojáshéjat úgy, hogy semmi baja sem lett a tojásnak!

 

Ahogy Snapszli is írta, a fajtatiszta leokölykök súlyára azt szokták mondani, hogy körülbelül annyi kiló, ahány hetes. (10 hét - 10 kg) Persze nem grammra pontosan és egyedenként is vannak jócskán eltérések. Viszont  a Ti kutyusotok keverék, így nem lehet tudni, hogy kitől mit örökölt. Valószínűleg nem a leó méretet örökölte, mert nagyon kicsi, de az csak később fog kiderülni, hogy mi lesz belőle. Ha probléma van a fejlődésével, azt az állatorvos úgyis jelzi, hiszen ilyen korban egyébként is kéthetente látnia kell a kutyát... A mozgásigénye megintcsak sokváltozós egyenlet, fajtánként de azon belül egyedenként is eltérő lehet. Majd látjátok, hogy mi kell neki, ha testileg és szellemileg is lefárasztjátok, akkor nem lehet baj.

 

Előzmény: Csomós (26596)
Snapszli Creative Commons License 2011.01.28 0 0 26597

Úgy gondolom első sorban az egészségére kell eleinte nagyon odafigyelnetek. Megfelelő orvosi ellátás, tanácsok (oltások, egyebek) meg a minőségi kutyaeledel. Kipróbáltunk sokféle etetési módszert az évek során, és a legpraktikusabb és ellenőrizhető kaja a minőségi prémium tápok kornak és méretnek függvényében. Aztán ha minden ok és a doki is áment mond rá keressetek neki kutyatársaságot, mert tőlük olyant is tanulhat amit az emberektől nem.

Azt írtad lakásban tartjátok, de ez azt jelenti hogy nincs egyáltalán udvari rész? Mi vidéken, kisvárosban lakunk, jó nagy udvarral és nálunk a lakás tabunak számít az állatok számára. Nem azt mondom hogy sosem voltak bent, de nem jellemző, pláne a leonál. Mi nem vagyunk híve a lakásban tartott szőrös állatoknak, nem csak a higiénia szempontjából, hanem mert igazából szerintem nekik is sokkal egészségesebb a "szabadság". Persze tudom, nem mindenkinek adatott meg ez a lehetőség. Azt tudom, hogy keresztlányaimnak van egy panelban tartott beagle kutyusuk, aki szegény epilepsziás, sajnos. Nem tudom hogy ebben közrejátszik-e maga a kutyatartás vagy csak simán a divatos fajta "túltenyésztése", vagy akár véletlen is lehet.

Ha sokat mozogtok, kirándultok vele, pláne kutyasuliba jártok majd, mint Floydiék nagy esélyetek van egy jólnevelt, egészséges, szerető kutyatárshoz.

Előzmény: Csomós (26596)
Csomós Creative Commons License 2011.01.28 0 0 26596

És az mennyire baj hogy 6 hetesen hoztuk el. Milyen hátrányai lesznek. Kihat a felnőtt korára. Ja és hogy lakásban tartjuk de mint mondtam nagy mozgás lehetőséget biztosítunk neki nem fog kicsit "bekattani"?

Snapszli Creative Commons License 2011.01.27 0 0 26595

Szia!

A kutyus súlyával kapcsolatban szerintem nincs összehasonlítási alap, még tán akkor sem ha ismert a vérében keveredő fajták kiléte. Ha vidám, egészséges, virgonc, akkor nagy baj nem lehet. A leonk kiskori súlyát nem tudom már, főként mert ha jól emlékszem 10 hetes kor körül hoztuk el (tenyésztő fiatalabb kutyát oda sem ad) és általában ők 10 kg körül vannak ilyenkor. Nem vagyok sem tenyésztő sem szakember, csak gyerek korom óta gazdi, és ő a második leonk.(Volt jagdterryer, német és skót juhász is előtte.)

A picik valóban nagyon szertelenek tudnak lenni és ez idő tájt tanulják meg anyjuktól, testvéreiktől mi az a gátolt harapás. Ami nem fájdalmas. Erre a tiéteknek sajnos már nincs lehetősége, de tőletek is meg tudja tanulni, ha rávezetitek. Jelezzetek neki határozottan ha fájdalmat okoz. (Ez lehet erősebb hangnem, egy kis grabancrázás, mindenesetre hogy kétséget kizáróan tudja miért kapta. (Ütni tios, és nem is értené meg, ezt figyelmetekbe ajánlom!)

Első gazdisok vagytok? Nagyon sok jó és olvasmányos kutyatartásról szóló könyv van a piacon. Még nem késő egyet-kettőt áttanulmányozni. A Jan Fennell-féle Hallgassunk a kutyánkra és Tanuljunk meg kutyául címűeket tudnám jó szívvel ajánlani, de a neten is találtok rengeteg hasznos információt.

Jó egészséget, sok-sok türelmet és szeretetet!

Előzmény: Csomós (26594)
Csomós Creative Commons License 2011.01.27 0 0 26594

Sziasztok leonbergi keverékünk a pár hozászólással ezelőtti kutya. 7 hetes 3,3 kg ez sok vagy kevés? És amikor elmegy vagy jön valaki nagyon izgatott lessz és le kell nyugtatni. És amikor játszunk egyre erősebbeket harap ezekkel mit lehet csinálni? Meg marad felnőtt korában?

Snapszli Creative Commons License 2011.01.27 0 0 26593

Jelentem: Baranyában pár centi hó, az is olvadófélben, szerencsére csak kevés volt az utánpótlás. Kutyák pofája természetesen fehér :o) Túrják azt a keveset is amit találnak.

Előzmény: Szórcsómó (26591)
Beubabu Creative Commons License 2011.01.26 0 0 26592

Itt Pesten majdnem egész nap szakadt a hó, bár nem túl nagy pelyhekben, így csak pár centi van.

Előzmény: Szórcsómó (26591)
Szórcsómó Creative Commons License 2011.01.26 0 0 26591

Sziasztok ma egésznap esit a hó vagy az esö ma, már ma votl olyan is,hogy majdnem kisütöt a nap nálatok milyen idö van .  Ez a Kisalföld.

Floydi Creative Commons License 2011.01.22 0 0 26590

Szia!
Jópofa kis fekete szőrcsomó! Vajon melyik szülője a leonbergi??? Ha "kisebb lesz az átlagnál", akkor arra tippelek, hogy az egyik szülő kisebb lehetett, tehát valószínűleg az apa. (Ha nem, akkor rosszul logikáztam. :-) ) A házban tartás csak szoktatás kérdése, ha kielégítitek a mozgásigényét, akkor jól fogja érezni magát. A futást viszont ne eröltessétek, amíg kicsi! Annyit futkározzon, amennyit önszántából szeretne! Ha felnő, akkor majd látjátok, hogy végülis milyen testalkatú és mekkora súlyú lesz, azután el lehet dönteni, hogy jó-e neki a futtatás vagy sem. Az okosságnak nem sok köze van a fegyelmezéshez, mindenesetre (főleg, ha első kutyások vagytok,) érdemes lehet beíratkozni vele egy kutyaiskolába, és akkor mindkét igényetek teljesülhet. Mindenképp vigyétek más (kis)kutyák társaságába, amint befejeződött az oltási programja! Én egy kutyaovit javasolnék szakértők felügyeletével, hogy pótolni lehessen a korai elválasztásból adódó hiányos szocializációt.

Előzmény: Csomós (26589)
Csomós Creative Commons License 2011.01.22 0 0 26589

Sziasztok!!!

Van egy egy keverék 6 hetes leonbergi kutyánk. Valószínűleg kisseb lessz az átlagnál. Mi házban szeretnénk tartani. szerintetek jó ötlet-e . Szeretnénk megfegyelmezni, hogy okos legyen és hozzászokatni a 56m2 lakásunkhoz.lenne időnk naponta többször több órára elmenni vele futni mozogni. van e valami javaslatotok ?. Ha igen azt megköszönném.

Floydi Creative Commons License 2011.01.18 0 0 26588

Most először fordult elő, hogy együtt aludtak (legalábbis eddig nem kaptuk rajta őket). Ezért is videóztam le. Korábban, amikor a cica elfoglalta Floyd helyét, akkor Floyd nem feküdt mellé, hanem kicsit odébb, a betonon telepedett le. Mérges is voltam, hogy a macska kitúrja őt a helyéről. Most viszont szépen, óvatosan ő is mellé feküdt, először félig lelógott a matracról, aztán lassan arrébb kúszott egyre közelebb a cicához. Örülök neki, mert a másik cica attól a pillanattól  utálja őt, ahogy hazahoztuk. Pedig Floyd mindig próbált vele barátkozni, de fújáson és karmoláson kívül mást nem kapott. Most végre van egy saját cicája. :)

Előzmény: UJOKA (26587)
UJOKA Creative Commons License 2011.01.18 0 0 26587

Tündériek! :)

Előzmény: Floydi (26584)
Beubabu Creative Commons License 2011.01.18 0 0 26586

Szegény cica, alig élte túl :-D

Előzmény: Floydi (26584)
Kis Alfi Creative Commons License 2011.01.18 0 0 26585

:-)))

Ezek a hirtelen, és agresszív mozdulatok.... :-)))

Aranyosak!!!

Előzmény: Floydi (26584)
Floydi Creative Commons License 2011.01.18 0 0 26584

Vérleonbergi:

 

Beubabu Creative Commons License 2011.01.16 0 0 26583

Ez nagyon jó hír! Hála nektek a nehezén úgy tűnik túl van. Bízunk a további javulásban :-) Várjuk a híreket. Jobbulást :-)

Előzmény: Castor mackó (26580)
Kis Alfi Creative Commons License 2011.01.16 0 0 26582

Köszi Margó!

 

Drukk továbbra is Nektek!

Előzmény: Castor mackó (26580)
Kis Alfi Creative Commons License 2011.01.16 0 0 26581

Szerencsére ez gyorsan ment! :-) Köszi a hírt!

Előzmény: UJOKA (26579)
Castor mackó Creative Commons License 2011.01.16 0 0 26580

Sziasztok!

Hála égnek Castorkám egyre jobban van, sokat van kint és már megfogja a kezem (szokása és igényli is hogy kézen fogva hozzon be  a lakásba), jól eszik és már stabil a járása is.

Úgyhogy már nyoma sincs a rosszul létnek.

 

Nagy valószínűséggel Sziladekorral öntötték le,mert ahogy mostam le a kádban ennek a szaga csapta meg az oromat és olajos,ragacsos volt a bundája.

Azt mondta a doki,hogy bőrőn keresztül nem szívódik be a vegyszer,de ha lenyalogatja az tudhat gondot okozni.

Azt tudni kell Castorról,hogy egy nagyon kiegyensúlyozott, békés és szeretet teljes kutyus,nagyon érzékeny lelkű. Minden ilyes fajta támadást nagyon nehezen él túl,a kis korában elszenvedett,majdnem vaksággal járó támadást is marha sok idő volt amíg kiheverte.

Nem a szervi baj volt a legnagyobb gondunk akkor sem,bár az sem volt annyira egyszerű.

A szívpróblémáját most is a stressz okozhatta, de azért mindenképpen meg kell vizsgálni,ahogy tudok valamit mindenkit értesíteni fogok.

Addig is mégegyszer köszönöm az aggódásotokat!!!

Előzmény: Kis Alfi (26572)
UJOKA Creative Commons License 2011.01.16 0 0 26579

Megkerültek! :)

Előzmény: UJOKA (26578)
UJOKA Creative Commons License 2011.01.16 0 0 26578

Gordon és Mogyi

 

Előzmény: UJOKA (26577)
UJOKA Creative Commons License 2011.01.16 0 0 26577

Figyelem, lélgyszi aki arrafelé ismerős, kérjük figyelje őket!

 

Mogyoródról elveszett Gordon, aki fajtatiszta, chip-el ellátott leonbergi és társa, Mogyi, közepes termetű, fekete keverék, szintén chip-es.

Tel: 06/70/455-5654

 

beachsurfer Creative Commons License 2011.01.16 0 0 26576

Gyönyörűek!

Gondolom nehéz lesz megválni tőlük,de hát ez az élet rendje!

 

Előzmény: Kis Alfi (26573)
Kis Alfi Creative Commons License 2011.01.15 0 0 26575

Még nem mindnek, pedig egyre nő a kötődés.....

Épp most kéredzkedtek ki, már szobatiszták....

Előzmény: Beubabu (26574)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!