Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
2. halozati csatlakozas megnyit, pici forgalom tuske, avg es egyebek procit foglaljak, halozati forgalom nincs, mozilla beall 200 Ram-ra
b valtozat:
1. halozati csatlakozas megnyit - csak avg es egyebek erdeklodnek egy picit
2. mozilla megnyit - proci terhelesen nagy megugras, mozilla es egyik svchost a ludas, uresjarat 40%-ra csokken egy idore, majd 90% lesz
tovabbiak azonosak:
3. webes bongeszesnel mozilla elkezd lasssan hizni, ha kugli maps oldalt megnyitjak, 500 ram-ra ugrik es folyamatosan no, ha tobb ablak van nyitva, 700 ram-ig lattam, utana bezarult
4. yahoo megnyitasakor csak bongeszo foglal 55% cpu-t, s.img.yahoo weboldalra varva par percig halott a kepernyo, csak egerkurzor mukodik, utana latszik, hogy halozati forgalom nem volt, proci terheles kozel 100%-ra ugrott, de nincs nyoma, hogy csak a bongeszo, vagy mas is okozta
5. mozilla bezarasakor egyik svchost cpu terhelese hirtelen megno, de nem volt idom ra, hogy a pid-et megnezzem.
Tehat csak nehany processz mutat nulla feletti erteket, azok viszont tul gyorsan valtoztak, hogy lekovessem, az biztos, hogy messze dominans a bongeszo, idonkent egy svchost es egy-ket avg is van az elso harom sorban. Illetve idonkent dwm.exe is egy-egy utemre 5-10% korul van.
Ezen kívül megjelent a programok között egy Search Extension nevű könyvtár, amiől hiányolja windows (indító) a client.exe fájlt, nyilván ezt akarja elindítani, de nincs meg. Van viszont egy uninstall.exe a könyvtárban, de az nem csinál semmit. Mi ő és merre van hazája :-?
Az én, szinte teljesen laikus buksimnak felfoghatatlan a dolog.
Ha simán, bal gombbal kattintok az albumokra, akkor az elvárt módon megnyílnak, de ha a görgővel, akkor mindig ez az idővonal jön elő. És ami végképp beteszi a kaput zömében logikusnak hitt eszecskémnek, hogy bárki bármely albumánál ez történik. Mintha hozzárendeltem volna a görgőhöz konkrétan ezt a parancsot. :( :( :(
Fészbúkon egy friss problémám - Magamtól idézek, szerénytelenül: :-(
- - -
EMBEREK!!!
Rég voltam ily zaklatott!!!!!!!!! :/ :( :( :(
Bárki, bármely albumára - beleértve a sajátjaimat is! - kattintok görgővel (ami, ugye arra lenne hívatott, hogy új lapon nyissa meg a linket) ennek a valakinek - https://www.facebook.com/imgia - az idővonala jön elő !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Van ilyen nevű, Fészen lakozó vírus?!?!?! :/ :(
No de még a Gugli széles és kies honában sem tanátam, hogy mi az a „kvt"! :-/
Most (egy órája! :-( ) azokkal a linkesítettjeiddel próbálkozom, de sehol nem találok tizennyolcadikánál régebbi akármiket. Semelyik ott leírt úton. :-( Persze, azért köszi! :-) (Nem rajtad múlik! :-( )
Valami összefüggésben lehet a Rocket Tab nevű szintén nem tudom honnan bekerült programmal, mert amikor azt akarom eltávolítani, mindig előjön a gb-installer-core.exe kiakadása.
Van egy új "barátom" a gb-installer-core.exe, ami folyton leáll a gép indulásakor és sír. Mi a nyavaja ez? Honnan került be? Hogy tudok tőle megszabadulni?
Néztem a googlin, sokan foglalkoznak vele, de az eltávolításuk mindig úgy kezdődik, hogy töltsem le ezt vagy azt a fixáló programot és indítsam el. De félek, hogy ezek az ismeretlen forrásból származó programok raknak be helyette valami saját akármit. Mit tegyek?
NEM-E-LEHETNE ELŐSZÖR BÉKÉN HAGYNI AZ ÖSSZES KIBASZOTT MOZILLÁT, MEG TÖKÖMTUGGYA PROGRAMOT ÉS EGY TELJESEN TISZTA ASZTALÚ GÉPPEL LÉPNI FÖL A NETRE??!!!!
SEMMI SE FUSSON A FELADATKEZELŐN KÍVÜL!!!!
Mert hát kibaszottul nehéz úgy elkülöníteni a zabálót, ha minden szirszar programot elindítasz, aztán persze, hogy amint van net, mindegyik ráugrik.
Várjál, várjál... egyelõre a netre csatlakozásos dolognál tartunk, és nem a memóriafoglaltság az érdekes (az is, csak azt nehezebb elkapni)... mondom: melyik pörgeti a CPU-t... melyik processz CPU felhasználása kiugróan magas olyankor?
Az a gond, hogy nincs olyan, hogy egy gorgeti a cpu-t, mert mindegyik megno. A bongeszo terhelese (Ram es cpu is) latvanyosan megno, de mellette megjelennek a svchost-ok es az avg is foglal vagy 10%-ot tobb soron osszesen, igy 60-75%-ot ossze tudok adni, addig megy a kovetes, csak amikor meg jobban megno, akkor mar nincs kepernyofrissites, nem latni, es utolag se tudni, mi tortent.
A folyamatot reszletesen le tudom irni:
1. pc bekapcs, megvarom, amig lenyugszik, folyamatoknal 5% proci terheles van a szokasos 2-3 alap folyamattal 2. Mozilla elinditva, proci terheles 10-15% lesz 6-8 folyamattal, megvarom, amig beall egy szintre, Mozilla os proci terhelés. (mozillara egyedul adblock plus van telepitve) 3. netre kapcsolodasnál proci terhelesen es netes forgalmon is nagy tuske, avg es minden egyeb aktivizalja magat, majd netes forgalom lenyugszik, proci terheles 10-20%-on megy, mozilla es avg es svchostok meleltt masok is, kb. tiz folyamat lehet, Mozilla ram 200 Mb-ra felkuszik tizesevel-huszasaval novelve magat 4. webezesnel proci terheles marad ezen a szinten 5. yahoo oldalra kattintaskor proci terheles megno, netes forgalmon hupli 6. yahoo emil fiokba bejelentkezeskor inbox oldal megjelenik, majd kepernyo lefagy, eger mozog, de kattintas es billentyuzet nem mukodik, kepernyokepet nem lehet valtani, alul uzenet, hogy y.img.yahoo vagy hasonlo weboldal valaszara var 7. 5-10 perc utan pc ismet hasznalhato, proci terheles teles volt szinte vegig, netes forgalom nem volt, csak par pici hupli
8. emilek olvasasa, irasa 9. mozillaban uj ablak nyitasa, kugli maps megnyitasa, billentyuzet szakaszosan akadozik, majd mire megjelenik a kis ablak, es elkezded beirni a cimet, mit akarzs megnezni, mozilla bezarul es jon egy uzenet, hogy Mozilla a osszeomlott, kivanja-e, hogy stb.
A folyamatsor chrome-val lenyegeben ugyan az, annyi a kulonbseg, hogy nincs adblock telepitve, igy yahoo weboldalon latni, hogy elindul egy reklamvideo es addig nem enged belepni az emil fiokba, amig le nem fut, valamint 9-nel elobb egy figyelmeztetes jon, hogy nagy memoriaterheles miatt zarjon be par alkalmazast az adatvesztes megelozese miatt, es utana vagy lefagy a kepernyo, vagy bezarul a bongeszo.
Majd megnezem kesobb reszletesen cpu %-kokkal, amig tudom kovetni, ahogy kerted, de biztos, hogy a bongeszo %-a lesz a legmagasabb, a svchostok tobb soron vannak ugyan ugy, mint a virusirtoei is, tehat egyenileg kisebbek, de ez a harom csoport adja a donto tobbseget, mikozben a webes forgalom minimalis.
Ezert mondta az iroda fookosa, hogy a bongeszot tamadjak valami beepulok ip cimek lekerdezese miatt webezes soran, javascriptek es egyebek, amiket a bongeszo letolt a cash-be es igy nem nemtrol, hanem a memoriaban futnak, azert foglal a bongeszo annyi ram-ot es ezt nem birja egy ido utan a gep.
Hogy klasszikusokat kis modositassal idezzek: Nem vagyok en (ennyire) hule! :-))
Tisztaban vagyok vele, hogy az osszes folyamatot hogyan lehet megjeleniteni, mint ahogy a PID elocsalogatasaval is, sot, meg azt is tudom, hogy a feladatkezelo nem taskman, hanem taskmgr.exe neven talalhato.;)
Ésa 2010essel mi a baj? Ha szerveren fent maradnak a dolgok, akkor ugyanígy nem tűnnek el. Szóval mi a baj azzal az Outlokkal? Nekem mondjuk kényelmes volt, több 10 gigányi levelet rendesen kezelt, mikor az alternatív javaslatotok 2 gigától bedurcizott. Bár nem occsó, azt meg kell hagyni.