Feri! A B 507-es pályaszámot lestipistopiztad? Ha einstand van, mondhatnál egy másik számot az én kocsimhoz. (A 90'-es Históriában van róla egy tök jó fotó, ezért én is azt akartam.) A karaktereket lehet hogy együtt kellene megcsinálni, hogy ne legyen többféle a kivitele, hanem "szabvány" alapján készüljön. Esetleg megcsinálom én a grafikát, aztán a szabiroli kinyomtathatná... Hátha megfordulnak majd a kocsik egy vonatba sorozva...
Off, de nem akad valakinek egy LÁÉV motorkocsi metszeti ábra? Sehogy sem tudom a tetőívet kitalálni - ami van, ott pont a lényeg nem látszik a hűtő ábrázolása miatt... Előre is köszönöm :)
Nem tudom, mert - Istennek hála - nagyon sok barátom van (a fővárosban is), igyekszem is megbecsülni, lehetőségeim szerint segíteni minden hozzám fordulót. Off - az egész világ másabb lenne, ha barátságosabb lenne - On
Egyébként gondolkoztam rajta, hogyan lehetne, milyen technikával, milyen összefogással - ha már a Fleischmann és a Csehmodell kiesett - modelleket gyártani kisszériásan. Pld. felmérést lehetne itt, a topicon végezni, mely járművekre lenne kereslet, illetve ki mit tudna gyártani-gyártatni és mennyiért. Lásd a GV Uba rézmodellt. Van, aki "alkatrészkittként" kivágja, valaki összeforraszt, valaki fényez, valaki feliratoz... Csaponganak a gondolataim, hogy lehetne a kicsiből hatalmasat kihozni... csakhát én a semmit tudom hozzáadni :-(
Egyenlőre az állományom egy átfestett FMG személykocsi (MÁV ABu 381 fantázia modell), meg egy átfestésre váró FMG fedett teherkocsi (MÁV Gu 1591 fantázia modell). Várhatóan lesz egy Weitzer háromablakosom (MÁV B 507) és szeretnék egy Weitzer paklit (MÁV D 616). Ezeket még talán az én szerszámozattlanságom és amatőrségem is lehetővé teszi, főképp, hogy topictársunk által előmart karosszéria elemekből dolgozom és a szomszéd városban él és tevékenykedik "szabiroli".
Vontatójármű egyenlőre nincs.
Tehervagonoknak megint csak nagyon egyszerűvel kezdenék, R lóré...
Szóval szeretnék én sokmindent, de ismerve a lehetőségeimet (idő/pénz/kézügyesség hiánya) beérem a ti munkáitokban való gyönyörködéssel. :-)
Károly Zsolttól van egy képem, Mezőhegyesen áll egy C50, mögötte öt Ja kocsi, cukorrépával megrakva. Innen jött az inspiráció nálam. A cukorrépa-imitációhoz a szőlőmag már megvan, csak a kocsi hiányzik.
A mezőhegyesi facebook csoportban láttál valami érdekeset azokon kívül, amiket átküldtem?
És idővel milyen szép tehervonatokat tudtok majd összeállítani:
1972.X.3.-án Battonya-Dombiratos vonalon közlekedő 3867/II sz. vonat mozdonya és első kocsija 11:15 órakor a 284+40.7 szelvényponton kisiklott. A vonat 22 tengellyel 75 tonnás volt, összeállítása: GV 3758+GV J 27156+GV Ja 20079+GV Ja 22031+GV J 27007+MÁV Ja 3307+GV J 27139+GV Ja 22119.
Dr. Károlyi Zsolt barátom főműhelyében elkészült az egykori MÁV Alföldi Kisvasút büszkesége, az "Orion" :
MÁV Alföldi Kisvasút Békéscsabai Jj. által épített dízelmozdony története:
A volt CGV motorkocsik hajtott forgóvázaira épült, Jendrassik dízelmotorral meghajtott, két vezetőállású mozdony története:
1954.VII.23.-án tartották meg Hatósági Vizsgamenetét. Pályaszáma ekkor MÁV De 496,501.
1955.VII.8.-án Békéscsaba AK. állomást elhagyva a Békéssámsonra induló 9020 sz. vonatot továbbítva a 7/8 sz. szelvényközben hordrugó törés miatt két tengelyével siklott.
1955.-ben átszámozták MÁV De 496,5001 pályaszámra.
1955.IX.27.-én a mozdony Vésztőről tartott Békéscsabára a 9313 számú személyvonattal. A mozdonyvezető Bugár György volt, a vonat 34 tengely, 80 tonna elegysúlyú volt, kézifékezéssel közlekedett, fékezve 16 t. Békés belterületén a 146/147 szelvényközben a Békési Tangazdaság VA 436 forgalmi rendszámú traktora, mely két pótkocsit vontatott, a Sas utcából a vonat elé hajtott. A traktoros a vágányon megállt és kiugrott. A mozdony 15:20 órakor a 15 km/h sebességről légfékkel és villanyfékkel fékezve sem tudta az ütközést elkerülni, az elütött traktor felborult és azt még 3 méteren át a mozdony megtolta. A mozdony kisebb sérülésekkel megúszta (kárösszeg 6 430 Forint, 83 fillér), viszont az egyik pótkocsin utazó rakodómunkás bal lábát térd alatt eltörte. A rendőrségi helyszínelés és a vágány szabaddá tétele után a vonat 43 perc késéssel folytatta útját.
1960.III.19.-én Békéssámson állomáson, az 582/583 szelvényközben a 9042 sz. vonatot továbbítva ismét hordrugó törés miatt a mozdony siklott.
1962.IV.6.-án Békéscsabán selejtezték.
"Ha jött a vonat és láttam, hogy gőzös húzza, nem örültem, szórta a füstöt, kormot, szikrát. De ha a dieselmozdony jött, örültem, lehetett az ablakban lógni. A dieselnek a tetején volt a hűtője, a beceneve „Orion” volt."