Róma-szenvedély topik mellékleteként nyitottam ezt a topikot, hogy minden, ami reptérről bejutás, buszjegy és RomaPass, szállás és hasonlók itt legyen. Az összes infó részletesen megtalálható a http://roma-szenvedely.eu/ oldalon is. Az "őstopik" így remélhetőleg megmarad azon témáknak, melyek Róma történelméről, felbecsülhetetlen kincseiről és a Róma iránti szenvedélyről szólnak. Ha itt megtudtál minden gyakorlati tanácsot, nézz be oda is, hogy megtudd, más mit szeret Rómában.
Quartiere Coppede jó választás:) Ebben az albumban találsz róla jónéhány képet, a 322. képtől. Könnyen megközelíthető a 3-as vagy 19-es villamossal, a Pz Buenos Aires-nél szállj le.
Tudnátok segíteni az előző kérdésemben? Hogy az FR1-ről át tudok szállni közvetlen az A metrora vagy el kell mennem Tiburtináig és ott B metro majd Termininél A-ra...
Meg annyi hogy A barátnőmmel megyek és ha vki taxizni szeretne, a Terminiig mi is benne lennénk, ha gondoljátok megbeszéljük!
Én már másodszor megyek Rómába. Először kb. 15 éve voltam. Nagy álmom volt a katakombák, mint ahogy Párizsban is megnézném, és ahogy Londonban elmentem egy Hasfelmetsző Jack sétára és nem bántam meg.
Amit mi kihagyunk, az a múzeumok, képtárak, Borghese, mert annyira nem érdekel. (Kivéve Vatikáni múzeum és S. P. kincstár.) Angyalváron gondolkodunk. Megyünk Ostia Anticába, én megnézném Tivolit is, de nem fér bele. Kicsit szeretnénk sétálni is. Viszont megnéznénk néhány "nem mainstream" látnivalót. Ilyen egy katakomba és a Quartiere Coppede. Nem sűrű a programterv, a 4. napon azt nézzük meg, amiről reggel úgy döntünk, hogy "kár, hogy kihagytuk".
A katakombák mindegyikét csak vezetéssel lehet megnézni, a vezetés elég rövid, minimális részét mutatják meg. 4 nap alatt én is kihagynám, túl sok időt visz el.
Bocsi, ha tévedek de a A metró megállói között nem találok olyat hogy Tuscolana... Mi FR1-el megyünk FCO-ról... és az A metróra kellene átszállnunk. Eddig úgy néztem hogy Tiburtináig aztán onnan termini majd A metro. Meg lehet könnyebben is csinálni? FR1-ről egyből az A metrora szállni?
jah és én a 4 napból kihagynám őket, csak akkor bumliznék ki ha minimum 10 napra mennék. de ez az én egyéni meglátásom. (nekem a leírások alapján izgibbnek, regényesebbnek tűnt, mint maga a valóság. nem mondom h csalódás volt, mert nem. de... )
Felrakok én fagyizót, kávézót, csak küldjetek ajánlókat róla. (Emailben lécci) Hogy meg is lehessen találni, címmel, ha van fotóval együtt. Katakombáknak utánanézek, de biztos nem lesz meg holnapra:)