Todok sok alu öntőt , de ez mutatta a legszebb referenciákat . Ebből kiindulva az ár nem számít , mert egy 70 éves autó alkatrésze , amin nem akartam olyan részletet nélkülözni , ami nehezíti a beformázást . Volt olyan öntő , aki pár dolgot leköszörűlt volna a darabról , hogy egyszerűbb legyen neki .
Nem bír ki az anyag egy lágyítást majd újraedzést? Ezt akár védőgázban is el lehet végezni. Forgácsolásra is akadna itt ötlet, de segíthetnél egy-két fotó felrakásával.
Helló! Nem látom az email címed. Valami levelezőprogramot kér a gépemre a küldés funkció. Légyszíves írd az enyémre az öntöde elérhetőségét, és ha tudod azt is, hogy kb mennyibe lesz a kormánymű. Abból ki tudom következtetni, hogy én mire számítsak. Köszönöm!
Egyébként kíváncsi lennék arra is, hogy majd hogy munkálod ki a kormánymű furatait. Hasonlót újítottam fel nemrég. (Opel kadett) A fogasléc és a hajtótengely furatának távolsága és bezárt szöge igen kényes dolog.
kis Dremel vagy hasonló a késtartó helyére, bele először egy 20 mm átmérőjű, mondjuk 3 mm-es kő, annak a palástjával lenagyolod, ami marad, azt meg egy 4 mm-es átmérőjű kővel kiveszed teljesen. Ha jól értettem, hogy ez a homlokfelületen végigfutó, 60mm átmérőjű, 4 mm mély csatorna.
Egy kemény edzett anyag forgácsolásához kérek tanácsot. Esztergálni lenne a legkönnyebb szerintem, de olyan "általános" szakember nem bírt vele. (vagy nem is nagyon erőltette)
Adott egy fogaskerék (pici fogakkal) olyan 100 mm átmérőjű. A közepén egy furat, aminek a házrésze olyan 40 mm tengelyirányban kilóg a síktól. Ez megmunkált, tehát nagyon jól befogható.
A másik oldalon kellene egy műveletet megoldani. Egy 60 mm-en van egy nút kialakítva rajta.
Ez 4.5 mm széles és 4 mm mély. Ebbe van 6 db hegesztés CO hegesztővel. Kb. 4,5 x 5 x 4 mm terjedelmű anyag. Ez úgy átedződött és megkeményedett, hogy nem bírják kiszedni.
Én megpontoztam egy ilyen hegesztést és belefúrtam egy 3-as fúróval félig, mert kiment az éle.
Azt gondolom, hogy keményebb egy kissé, de annyira nem hinném, hogy egy gyorsacéltól keményebb dolog nem viszi. Mondjuk a pontok "Ütögetik" a kést, de csak meg lehet valahogy munkálni. Mi a vélemény?
Én is most öntetek aluból kormánymű házat . A zsugorra és azokra a felületekre , amit megakarsz munkálni figyelj oda .... A képeken látható , hogy + anyagokat raktam oda , ahol meg lesz munkálva .
Öntés után hőkezeltetni is viszem .
Ha érdekel valakit az öntöde elérhetősége( BP. XXIII. ker . ) , privátban elküldöm .
Oh, ha csak ekkora akkor ismét az esztergát javaslom, elvégre nem csak kerek anyagot lehet befogni.
Ha megtartod a fúró karját fixen és a tokmányt megpróbálod föl le mozgatni akkor az nem mozdul pár századnál többet?
Ha így van akkor azzal a géppel is mennie kell a fúrásnak. Mondjuk én még nem láttam ilyen gépet, mert ez csak a pici furatoknál számít, ahol az
orsó és a tokmány súlya elég hogy haladjon a fúró, sőt ez gyakran az eltöréséhez is elegendő. A legtöbb fúrón a kézikar tengelyén van a visszahúzó rugó, és ha öreg kicsit kotyogós a masina akkor a furat átszakadásáig nyomott fúrót hirtelen a saját súlyától harapni kezd és már el is törik.
De 3x7x34 lapos anyag. És a 7 mm-est kell átfúrni.
A fúrógép orsója nem lóg. (És melyik asztali gépen nincs visszahúzó rugó?)
Igaz, nem mai gyerek. 1977-ben gyártott WMW, megtoldva egy Fritz Heckert névvel is. Csak nálam 20 évig állt a garázsban mert valamikor jó vásárnak tünt.
Akár ez is működhetne. Lényeges, hogy a végeredmény festhető legyen és formára úgy nézzen ki mint az eredeti, mivel OT minősített autóról van szó. A hegesztés még menne, de a műanyag öntéssel végképp nem vagyok tisztában.