Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Nem is az IP-vel van a gond (pontosabban a csomagszűréssel, mer' azér' a sima ip-válogatásnál az is jóval szofisztikáltabb), hanem a többi jogosultcsági meg egyéb rendcerrel való összelövéssel. De ez itten má' indifferens :))
Milyen letölthető képszerkesztőt ajánlanátok, aminek nem gond 7000×10000 felbontás (hátha ez a baj)? Kéne "vödörrel kiöntöm" funkció, mint a paint-ben.
"Hibás DNS-szerver tud még jó mókákat produkálni."
Így igaz; mivel a f@szbuk összevissza dobálja a forgalmat mindenféle gépekre (hogy rohadna le a p@cse, aki kitalálta; képtelenség normálisan letiltani, vazze...), az is lehet, hogy ezek közül az egyiket nem érik el (mármint Etus gépei).
De az MTU-t pár perc tesztelni: ha az 1452 átmegy (ha jól emlékszem, ADSL-ről beszélünk; kábelnél 1500-nak is menni kéne), akkor ez a rész jó. Ebben az esetben is ki lehetne puhatolni, hol téved el/mit nem talál, de ahhoz már a forgalmat kéne elemezni. (Praktikusan wireshark, ugyi.)
Volt már nálam is olyan, hogy egy darabig csak 500B körüli csomagok mentek ki. Vmi eszköznél elfelejtik beállítani a csomagok összerakását (mer'ugye lehet, hogy útközben olyan technológián megy át, ami szétdarabolja, mer' kisebb a max. csomagmérete).
Aztán egycercsak megjavult.
"Matt..."
Nem feltétlenül: vagy a rúterben, vagy a winben lejjebb kell venni az MTU-t.
Az mondgyuk ölég szégyen, hogy a szógáltatgató embere nem tud ennyit elmagyarázni, ill. megnézetni a júzerrel, hanem rögvest tömeges kamuhibákkal kezdi riogatni.
Átmásolás, felülírás nem mindig jó. OEnél importálás kell, majd importálás más tárolómappából és úgy kijelölni azt, ahova mentettük. Wabnál ugyanez, inkább importáljuk. Pontosabban inkább ne foglalkozzunk vele, OE rég kihalt.
Szokásos cache törlés és hasonló varázslat volt már? - igen ezen is túl vagyunk
Most körbe kérdeztem a venezuelai ismerőseimet, és kiderült, hogy náluk sem megy a facebook.
Én mobil telefonról tudok csak belépni, egy öreg BlackBerry-vel, de nem az igazi.
A másik amiért szomorú vagyok, hogy a héten azt hittem, hogy kipurcant ez a telefonom és azért nem működik rajta a PIN (ezért pedig fizetek) és egy csomó szolgáltatás. Elvittem szolgáltatóhoz és kiderült, hogy 1 hete már nem támogatnak semmilyen BlackBerry telefont, mert "kiment a divatból". Bolond egy ország ez. :( (nem is lehet kapni mobil telefont, majdnem sehol)
pdf-ből hogyan tudok képet készíteni? Egy térképet kellene átszínezzek, ez van a pdf file-ban. A Print Screen mint banális megoldás nem jó ide, mert nagyobb kép kell belőle, mint a monitor mérete.