És ennyiből mindkettő kitalálható, vagy ez amolyan hakansukur-féle "csak haladóknak" agytörő? :-) Én amúgy ma későn érek haza, nem biztos hogy be tudok nevezni a versenybe. Viszont: hazafele menet is útba esik egy harangvirág, előbb-utóbb lefotózom!
Köszi az infót. Én bennt tartom télen is, de úgy nő, hogy nem győzöm visszavágni. Már többször totál visszavágtam szegényt, de nincs szívem kidobni. Mág az általános suliból csórtam a tanteremből egy ágat és kigyökereztettem, ennek immár sok-sok éve.
Nekem is van ilyen növényem, neve: Synadenium, rokona az Euphorbia-féléknek (ld. fehér tejnedv). Gumifaként is emlegetik, tévesen. A mínusz-fokokat nem bírja, de nyáron a teraszon tartom, télen 12-15C-on. A tűző napot sem kedveli, de a meleg-száraz klíma megfelelő. Nyáron rendszeres, télen ritkább öntözés, talaj: jó vízáteresztő legyen (kaktuszföldhöz hasonló, némi kerti földdel erősítve. Szaporítható dugványról és elvileg magról is, de nálam még nem virágzott.
Ez a kemény a csészéje. Lehet hogy már kihullottak a szirmok belőle. Ha nem teltvirágú fajta, akkor ez - mármint a sziromhullás - nagyon hamar megtörténik.