Keresés

Részletes keresés

Eirik Raude Creative Commons License 2007.04.01 0 0 781
Na tessék! Mér csak az én szüleimet hívatják be?
Előzmény: esotherica (772)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.01 0 0 780
minek regisztráltál ?
Előzmény: a_viking (779)
a_viking Creative Commons License 2007.04.01 0 0 779

Azér megoszthatta volna a testi hibákat hármójuk között, hogy ne csak egy szenvedjen multiféltestrészségben.
---

(Ez a gány fórum ezután tényleg küzdeni fog a jelszavammal, és tényleg mindig meg fogja kérdezni, hogy biztosan fórumozni akarok-e vipmél meg blogozás helyett? Nyugtassatok meg, hogy csak valami április elsejei vitz.)

Előzmény: Gömbtatu (773)
esotherica Creative Commons License 2007.04.01 0 0 778
Találtam még egyet.

A félelmetes vérnyúl... Felhívnám a figyelmet a rémületes tejmetszőfogakra!
(Remélem, azért el tudtok még aludni ma éjjel... tiszta horror. :))
Előzmény: esotherica (776)
Gömbtatu Creative Commons License 2007.04.01 0 0 777

:DDDDDDDDDDDDDD

Eirik, most láthatod, mekkorát tévedtél, a nyulak szandit meg tépőzáras kiscipőt hordanak a valóságban, nem bakancsot.

Előzmény: esotherica (776)
esotherica Creative Commons License 2007.04.01 0 0 776
Nostehát, a beígért színházi fotó...
A három nyulak. Én vagyok a bal szélső. Hihi. :)

Gömbtatu Creative Commons License 2007.03.31 0 0 775
El.
Előzmény: esotherica (774)
esotherica Creative Commons License 2007.03.31 0 0 774
Most elárultad hogy elárultam.
Előzmény: Gömbtatu (773)
Gömbtatu Creative Commons License 2007.03.31 0 0 773

Eirik, a rajzodon sírok már fél napja.

Előzmény: esotherica (772)
esotherica Creative Commons License 2007.03.31 0 0 772
És a megfejtések.

a_viking

1. Keféltek. Sokáig, sokszor. Nyúlszájuk van, emellett bőrjakójuk „I love carrot pie” felirattal, és papírzacskóba rejtett, erjedt répalevet tartalmazó üveggel a kezükben járják az erdőt, „A kööör közepén állok”, valamint a "Don't fear the reaper (répa)" c. örökzöldeket danászva.

2. Az oroszlánnal, aki megsápolja őket, de mert a nyulaknak nincs egy krajcáruk sem, a kakasnak pedig ugyan van, de csak fél, igaz, hogy az gyémántból, így nem akarja nekik adni, a nyusziknak ki kell rabolniuk az Erdei Takarékpénztárat (ETP).

3. A szemtanú, egy gímszarvas, nem tud pontos személyleírást adni róluk. A nyulak harisnyát húznak a fejükre, és répából faragott pisztollyal hadonásznak a bevételt követelve.

4. A fentebb már említett oroszlán, az neje, egy arra ballagó medve, a kakas, valamint a szarvas mint koronás tanú, az ő neje, továbbá a takarékpénztár igazgatója, a hangya, és az idegesítő pénztáros, a tücsök.

5. Nem nézem túl sokat az Animal Planetet, de nagyjából tudok válaszolni erre a kérdésre.
Az oroszlán neje tökkopasz, és parókáért nyaggatja az urát, ami viszont drága, és a hím emiatt döntött a sápolás mellett. Ragadozó nagymacskafélék, imádják a nyúlpörköltet.
A medve nagytermetű, a szóban forgó példány barna bundás, imádja a mézet, és nem támadja meg az embert, ha nem zaklatják, akkor sem, ha éhes; táborozáskor viszont minden ételt légmentesen el kell zárni lefekvés előtt, mert fél mérföldről is megérzi a szagokat. Puskával lövöldözni rá nem tanácsos, némely népeknél pedig isteni eredetűnek tartják, és lelkét kiengesztelik vadászat után.
A gímszarvas neje koronát nem visel, ura viszont fölöttébb büszke rá, s minden fa orra alá dörgöli, ami tiszta hülyeség, mert a mese rámutat, hogy a fáknak nagyobb a koronájuk. Mindketten vegetáriánusok, és imádják a csokis Cerbonát (a gyümölcsöseket viszont utálják).
A kakas olyan, mint egy török szultán: ruházata tarka, nagy háremet alakított ki, a tojói imádják, és zsugorian ül a krajcárjain. Emellett q..ára tud csípni.
A hangya szorgalmasan gyűjtögető ambíciója hozta létre az Erdei Takarékpénztárat (ETP). Sajnos, vállalkozása a csőd szélén áll: az állatok ugyanis többnyire önellátók, és már alig-alig teszik be az élelmüket megőrzésre, még kamat fejében sem, mert az igazgató nem képes alkalmas tároló- és hűtőberendezésről gondoskodni (a szarvasok korábban már panaszkodtak a megrohadt széna miatt).
A pénztáros tücsök folyton a hegedűjét babrálja, és ezzel az igazgató idegeire megy, aki csak szánalomból alkalmazta, mert a tücsök egész nyáron hegedült, és nem halmozott fel kaját, emiatt télen befagyott a segge és nem volt mit ennie. Az igazgató tudta nélkül egyébként a tücsök sikkaszt is, mert nem keres annyit, hogy új húrokat vegyen.

+1: A nyulak magukhoz ragadják az ETP soványka bevételét, de az oroszlán nem tud mit kezdeni se a szénával, se a csokis Cerbonával, se a mézzel, mert egyiket sem bírja. (A tigrisekhez hasonlóan szereti ugyan a csukamájolajat, de az nem szerepel a bevételben.) Mire a némiképp kijózanodott nyuszik megérkeznek hozzá, az oroszlán rájön, hogy nem fog bazárt rendezni az élelmekből, a haszonból ekképp szerezve nejének parókát, ellenben tényleg nagyon, de nagyon szereti a nyúlpörköltet, így aztán mindhármójukat bevágja a zubogó levesbe (a vacsora miatt a nej is megengesztelődik). Itt a végük, lakjanak jól vélük.

Gömbtatu

1. A nyulak az erdőben sokáig ülnek egymás felé fordulva, valójában rágcsálnak, a látszat szerint viszont erdei uralomra törnek. Nagyok és félelmetesek, legalábbis a híresztelések szerint (igazából kicsik és puhák). Nyúl-türannisz az erdő víziója.

2. A rókával, az a legnagyobb pletykafészek. De lehet, hogy a kígyó volt mégis, pont arra kerékpározott, hordta ki a póstát.

3. Már mondtam. Azt is mondtam, hogy csak egyszer mondom el. De lehet, hogy ez utóbbit nem mondtam. Ezért mondom most.

4. A nyulak mindenképp érintettek, ők képezik a belső kört. Inkludálva van továbbá a medve, a farkas, a róka, a víziló, és természetszerűleg a zsiráf is, de ő esélyes a kizárásra, mert nem ért az egészből egy hangot se.

5. Rettegnek, félnek, reszketnek, cidriznek, pánikolnak, szoronganak, aggódnak és fosnak (párdon).

+1. A nyulak mit sem sejtve a köröttük csapott nagy hisztériáról, békésen gubbasztanak a fűben, szundikálnak, a köztes időben táplálkoznak, és szelíden, csendben megbeszélik a nap eseményeit. Az egész mese semmi másról nem szól, mint arról, hogy a nagy állatok mekkora pánikot tudnak kelteni, ha kinyitják a szájukat, továbbá, hogy semmit ne higgy, amit nem látsz a saját szemeddel. De inkább még azt se, amit látol. Zelk Zoltán tudta ezt.

galendil

1. Kerekerdő közepén relaxálnak az üregükben. Amúgy hárman vannak és nyúlnak látszanak.

2. A nyúlrémhír-terjesztővel.

3. Nagyon rettentően,de a szemtanú vmi tudatmódosító szer hatása alatt állt.(Ezt a részt a korhatárra való tekinttel kihagyták és csak Philip K. Dick műveiben szerepel.)

4. Róka,farkas,medve,vadász.

5. Futottak, mint a nyúl.

+1 A könyv hátsó borítóján, egy extra francia ágyban, dunyha alatt alatt aludtak a három nyulak, mintegy példát mutatva a kicsi gyerekeknek. (Nincs több mese mára, alvás van,de izibe!!)

Eirik

1. Három nyulak összegyűltek, selyemfűre települtek. Nem ültek ottan
sokáig, talán csak egy félóráig. Namost a könyvillusztráció szerint ritka
hülyén néztek ki. Egy vonallal voltak megrajzolva, és félelmetesnek
tűntek; el is ment kicsit a kedvem a mesétől a rajzok miatt.

2. A rókával tuti, mert azt mondják neki, hogy „ezután már urak
leszünk, ebédre rókahúst eszünk”

3.

4. A nyuszikás vicceket alapul véve a farkas, aztán a medve, tán a
végén még az oroszlán is.

5. Menekülnek, mint az űzött vadak.

+1 „három nyuszi alszik szépen, összebújva, békességben” (Elvileg
amikor a mese ideért, már nekem is aludnom illett volna, de legalábbis
kussolnom, azonban nem ez volt a jellemző.)

hamisciprus

1. Selyemfűre települtek, de fél óránál többet nem töltöttek ott, mert valószínű,
hogy időhiányban szenvedtek. Vagy egyszerűen csak nem tudták merre kell hazamenni.

2. Szarkával, aki roppant hiszékeny madár, mindent elhisz, amit mondanak neki.
Rögtön az elején van a mese tanulsága is, nem kell mindent elhinni, amit mondanak,
előbb gondosan ellenőrizni kell.

3. Szemtanú, a fent említett szarka, erősen rövidlátó volt, vagy épp egy horrorfilm
hatása alatt állott, ezért kevéssé volt beszámítható. Elképzelhető az is, hogy
kábítószeres befolyásoltság alatt állt, mert medvének nézte a nyulakat. Ide vezet a
kábítószer (másik tanulsága a mesének.)

4. Róka, farkas, medve, vadász (knock-on effect)

5. Leginkább menekülnek, mert tévesen tájékoztatták őket.

+1 Nyulak, akik mit sem tudtak a róluk keringő pletykáról, miszerint ők veszedelmes
bérgyilkosok, jól befüveztek, majd elaludtak.
esotherica Creative Commons License 2007.03.31 0 0 771
Nostehát.

Zelk Zoltán: A három nyúl

1. Mit csináltak a nyulak, hol és meddig? Hogy néznek ki?

"három nyulak összegyűltek,
selyemfűre települtek,
ottan se ültek sokáig,
talán csak egy fél óráig,"

Habár a kinézetükre a mese nem tér ki, de az világos, hogy sima nyúlformájú nyulak.

2. Kivel találkoztak útközben?

"amikor felkerekedtek,
hogy már végre hazamennek,
egy szarka felettük szállott"

És csak a sztori miatt a folytatás:
"(s felkiáltott: -Mit csináltok?
Mit csináltok, három nyulak?
Úgy ültök ott, mint az urak --

- Úgy, úgy bizony, mint az urak! -
felelték a három nyulak.-
Ezután már urak leszünk,
ebédre rókahúst eszünk!
Nem fogjuk az időt lopni,
most indulunk rókafogni! -)"

No, saztán innen indul a bonyodalom.

3. A szemtanú szerint hogyan néztek ki?

"Jaj, mekkora nyulak voltak!
Jaj, mekkora fejük, szájuk,
a medve egér hozzájuk!"

4. Sorold fel, mely lények lesznek érintettek a nyúlsztoriban?

szarka, róka, farkas, medve, vadász

5. Mit csinálnak ők leginkább?

szaladnak, menekülnek

+1. És közben a nyulak?

"Ezalatt a nyusziházban,
fűszálakból vetett ágyban
három nyuszi aludt szépen,
összebújva békességben -"
esotherica Creative Commons License 2007.03.31 0 0 770

Profi vagy. :)

Elnézést kívánok, az előző én voltam. :)

Előzmény: Corall (769)
Corall Creative Commons License 2007.03.31 0 0 769
Ez egy kicsit skizo, jól érzem? Jó vásárlást. Nektek. Hah.
Előzmény: Gömbtatu (768)
Gömbtatu Creative Commons License 2007.03.31 0 0 768

Tényleg elnézést, elfeledtem, hogy tegnap este nem tartózkodom netközelben.

Ma este azonban tényleg...

Előzmény: Gömbtatu (766)
Gömbtatu Creative Commons License 2007.03.31 0 0 767
Bahhh.
Előzmény: Eirik Raude (762)
Gömbtatu Creative Commons License 2007.03.31 0 0 766
Mivel most mink vásárolni megyünk, ebből valószínűleg ma este lesz. Én kérek elnézést.
Előzmény: a_viking (764)
hamisciprus Creative Commons License 2007.03.31 0 0 765
bocs, én pl. késtem a küldéssel
Előzmény: a_viking (764)
a_viking Creative Commons License 2007.03.31 0 0 764
mivanmá
a_viking Creative Commons License 2007.03.30 0 0 763
holnap este van
Előzmény: esotherica (760)
Eirik Raude Creative Commons License 2007.03.29 0 0 762
Nem értem, miről beszéltek. Ebben a topikban én vagyok a despota, és nem tűrök semmiféle versenyt a pozícióért.
Előzmény: Gömbtatu (746)
Eirik Raude Creative Commons License 2007.03.29 0 0 761
Elküldtem.
Előzmény: esotherica (760)
esotherica Creative Commons License 2007.03.29 0 0 760
Dehogy!
Holnap este terítek.
Előzmény: hamisciprus (759)
hamisciprus Creative Commons License 2007.03.29 0 0 759
este, késő este... ha nem baj
Előzmény: esotherica (756)
Gömbtatu Creative Commons License 2007.03.29 0 0 758
Kűttem.
a_viking Creative Commons License 2007.03.29 0 0 757
küldtem
esotherica Creative Commons License 2007.03.29 0 0 756
Küldjétek, küldjétek.
Legalább 5 megfejtést bevárok, és csak utána terítek.
Előzmény: hamisciprus (755)
hamisciprus Creative Commons License 2007.03.29 0 0 755
én is csak késő este bírom megcsinálni, pedig a selyemfűre települt nyuszikra talán még emlékszem is
Előzmény: galendil (754)
galendil Creative Commons License 2007.03.28 0 0 754

ez az a mese amit tuti olvastam,még a könyv borítója is rémlik,azaz lehet mégse olvastam,mert csak a borító rémlik :)

most már nem kezdek bele az agyalásba,de holnap este küldöm a válaszaimat

Előzmény: esotherica (753)
esotherica Creative Commons License 2007.03.28 0 0 753
Mondom hangosabban:

+1. És közben a nyulak?
Előzmény: esotherica (752)
esotherica Creative Commons License 2007.03.28 0 0 752
No, akkor lássuk a feladványt.

+1. És közben a nyulak?

Na, ennek már most sincs sok értelme, úgyhogy hajrá. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!