Keresés

Részletes keresés

Pac Creative Commons License 2009.01.29 0 0 8820
"Budapest az SZDSZ számára minden."

Tudjuk.
Sajnos azt is tudjuk hogy az SZDSZ mit jelent a fővárosnak (+ az egész országnak).
Előzmény: Kevin (8813)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.29 0 0 8818
Vagy inkább az öreg Rosenbaumé...
Előzmény: Kevin (8817)
Kevin Creative Commons License 2009.01.29 0 0 8817
"who the fuck is rózsa misi?"

Gondolom az öreg Rózsa fia.
Előzmény: Törölt nick (8814)
Kevin Creative Commons License 2009.01.29 0 0 8816
Vazze, lebuktam :)
Előzmény: Törölt nick (8815)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.29 0 0 8815
Nocsak, te is a címzettek között voltál? :-DD
Előzmény: Kevin (8813)
Kevin Creative Commons License 2009.01.29 0 0 8813
És még van, aki szerint nem a ballibsik kezében van az Index:




"From: Rózsa Misi To:
Sent:
Subject: Munka-SZDSZ

Kedves Barátaim!

Tavaly elkezdtük az SZDSZ „nettkommandóját” szervezni, idén viszont gőzerővel el is kell indítani a közös munkát. Ez az év a kampányok éve lesz. A kampány eredményes megvívásában rendkívül nagy szerepe lesz a Világhálónak, így nektek is, akik ennek használatában mind kifejezetten profik vagytok. Eddig is sok eredményt elértek a liberálisok azzal, hogy elmondták a véleményüket, hogy megcáfolták az ellenfeleink rágalmait, hazugságait.

Viszont szervezetlenül ez kevesebbet ér. A főváros liberális vezetői ismerték fel először, hogy ez egy fontos terep és az ő kiemelt segítségükkel indulhatott el a dolog. Ebben nagy jelentősége volt Demszky Gábornak is. A rendszer működése a következő lenne. A Nett összes nagyobb fórumán jelen kell lennünk. El kell érni, hogy mindenhol megszólaljon a hangunk. Ezért ezeket a fórumokat fel kell osztani magunk között. Vannak a kiemelt jelentőségű fórumok, amin szeretném, ha mind rendelkeznétek regisztrációkkal. Ezek: Index, Budapest Portál, NOL, Klub Rádió. Ezeken ajánlatos lenne, ha mindenki napi legalább 5 beírást megejtene. Ezen kívül fontos fórumok: Origo, HVG, 168 Óra, Gondola, MSZP, SZDSZ, Fidesz társalgó, RTL-KLUB, TV-2, Hír-tv, stb. Ezeket az egyéb fórumokat kéne egymás között úgy elosztani, hogy mindenkire az alapok mellett legalább egy jusson ezekből.

Vagyunk 10-en, tehát a felosztás megoldható. Ne legyen olyan fórum a politikában, ahol mi nem vagyunk jelen. Mindenkit arra kérek, írja meg az egyéb fontos fórumok alatt felsoroltak közül hány helyet, és melyik helyet tudná bevállalni. Ezekre, bőven elég napi 3-4 beírás körüli mennyiség. A másik fontos dolog, hogy a csoport létszámát folyamatosan emelnünk kell, hogy minél nagyobb legyen az általunk képviselt hangerő. Ezért arra kérlek titeket, ha van megbízható liberális ismerősötök, vagy a fórumozás közben akadtok össze normális liberális fórumozóval, akkor azt is próbáljuk meg beszervezni. Előny, ha a beszervezendő az SZDSZ tagja, vagy biztos szavazója.

Elmondtam nektek, hogy Demszky Gábortól kaptuk ehhez a rendszerhez a legnagyobb segítséget. Pont ezért, Demszky Gábor és Budapest az egész projektben kiemelt prioritást élvez. Rendkívül fontos, hogy azokon a fórumokon, ahol ti megjelentek, a fővárossal foglalkozó bármely topicban azonnal jelenjen meg pozitív véleményetek Demszky és a liberális vezetés mellett. Cáfoljátok a rágalmakat és bizonyítsátok az eredményeket. Budapest az SZDSZ számára minden. Amíg Budapest a mienk, addig olyan nagy tragédia nincsen. Ha Budapestet elveszítenénk, annak tragikus következményei lennének, ezért a főpolgármesteri poszt számunkra létkérdés és ezt így is kell kezelni.

Ha az adott fórumon nincs topic Budapestről, akkor érdemes csinálni egyet, vagy erre terelni kissé a beszélgetést. Elképzelhető, hogy egy fórumon erős támadás alá kerültök, vagy véleményetekkel elenyésző kisebbségbe kerültök. Saját tapasztalataim alapján, sokszor a vitát nem az érvek döntik el egy fórumon, hanem a mennyiségi többlet. Ha valami mellett láthatóan sokan állnak ki, vagy valaki mellett, akkor a támadók és ellenhangok visszahúzódnak. Magyarul, ha úgy érzitek megszorultatok, vagy nagyon erősen támadnak titeket, azonnal, tessék engem felhívni vagy dobni egy mailt, ami után én a csoport összes többi tagját értesítem, hogy ezen és ezen a fórumon, ebben a topicban gond van.

Megkérek mindenkit, ha ilyen tartalmú levelet kap tőlem, akkor lehetőség szerint azonnal menjen be az adott oldalra és segítse, erősítse megtámadott barátunkat. Sok lúd disznót győz! A vitában az van előnyös pozícióban, aki komoly információk birtokában van. Az információ, a legnagyobb fegyver. Rendszeresen fogtok tőlem anyagokat kapni fontos kérdésekről, amikből szabadon merítkezhettek, lesznek közöttük bizalmas információk is, amit felhasználhattok szintén. Ha bármilyen vitában anyagokra lenne szükségetek, akkor szóltok nekem és én azokat záros határidőn belül a rendelkezésetekre, fogom bocsátani.

Legkésőbb február végére, létre akarok hozni egy zárt és titkos webes oldalt, amiről a csoport tagjain kívül nem tud senki. Ez az oldal külső személyek előtt láthatatlan lesz. Számotokra viszont ide is tematizálva felrakom a fontosabb információkat.

Ezen túl meg fogjuk oldani, hogy fórum is működjön rajta, ahol egymástól is kérhettek információt, segítséget és meg tudjátok osztani tapasztalataitokat is. Fontos lenne, ha egy bizonyos kérdésben olyan érveket tudtatok felhozni, ami nyerő lett, akkor ezt osszátok meg másokkal is a csoportban, hogy hasonló esetben egy működő válasszal tudjanak ők is fellépni. Ha bármi hasznos ötletetek lenne, azt is osszátok meg velem. Minden ötletet továbbítok felfelé. Most a fővárosi SZDSZ vezetői és a főváros vezetése kifejezetten kíváncsi javaslataitokra, ötleteitekre és szeretnék, ha közösen építenénk fel azokat.

A kapcsolattartó felfelé én vagyok. Ha bármit akartok, minden rajtam keresztül történik. Azok számára, akik nehezebb anyagi helyzetben vannak, lehetőség lesz arra, hogy a nett hozzáférésében akár anyagilag is segítséget kapjon. Később, ha a rendszer már jobban megerősödött, akkor, ha a résztvevőknek egzisztenciális, vagy munka problémái vannak, elképzelhető, hogy arra is tudunk majd helyi válaszokat, megoldást találni Demszky segítségével, vagy az SZDSZ-től nem túl távoli vállalkozások által. A munkának el kell indulnia most már. Hogy az indulásnál kik kerüljenek bele a csapatba, azt én döntöttem el szubjektív módon, ehhez szabadkezet is kaptam. Úgy gondolom elég erős ütős kis csapatot, tudtam összeválogatni, és ha ebbe a munkába keményen részt tudtok és akartok vállalni, akkor erős fegyver leszünk az SZDSZ oldalán. Úgy kell működnünk, mint egy sejt. Folyton szaporodjunk. / Uraim, ne csillogjon a szemük, nem úgy gondoltam! /

Mindenki hozzon magával mégegy embert. De ti tényleg hozzatok. Kérésem lenne még, ha regisztráltok egy oldalon, akkor küldjétek el nekem, milyen névvel regisztráltatok. Nagyon fontos, hogy tudjam ki milyen néven, és hol szerepel éppen. Az sem baj persze, ha szorgalmasak vagytok és akár több néven is, regisztráltok egy vagy több fórumon. Úgy gondolom, most már semmi akadálya annak, hogy az érdemi munkát elkezdjük. Hiszek bennetek, hiszem, hogy az SZDSZ-t a Parlamentbe fogjuk rugdosni és hiszek abban, hogy 2007-ben amikor bemegyünk a főpolgármester úrhoz koccintani, akkor Demszky Gábor meg fogja köszönni, hogy segítettünk neki megőrizni pozícióját. Hogy a munka milyen hatékony lesz, az kizárólag rajtunk múlik. Felülről a munkához minden segítséget megkapunk, a zöld jelzést fellőtték, a rajthoz állhattunk, induljunk el és bizonyítsuk be, hogy méltók vagyunk a bizalmukra és tudunk jól dolgozni. Menet közben pontosíthatunk még sok mindent. Ha bárkinek kérdése volna, az forduljon hozzám bármikor bizalommal. Nos Hölgyeim és Uraim! Felkészültek? Indulhatunk? Barátsággal:

Rózsa Misi"
Vasi Kutya Creative Commons License 2009.01.29 0 0 8812
Lesz ez még így sem... Ahogy egyre jobban érzik a vesztüket az "Urak", úgy majd megtiltják azt is, hogy pl. bomber dzsekiben, bakancsban és netán tarkopasz fejjel az utcán sétálni szigorúan tilos. Mert félelmet kelt a társadalom bizonyos csoportjaiban, másrészt fasiszta ruházat és potenciális veszélyforrás a demokráciára (Ő rájuk...) aki ilyen és ehhez hasonló öltözékben közlekedik az utcán.
Ljungberg Creative Commons License 2009.01.28 0 0 8809
"Vasárnaptól akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető az, aki a garázdaságot tojás- vagy papírgalacsin-dobálással követi el; Juhász Gábor rendészeti államtitkár szerdán sajtóbeszélgetésen ismertette azt az új törvényt, amely a tárca szerint hatékonyabb fellépést biztosít a közrendet, vagy az igazságszolgáltatási és hatósági eljárást megzavarók ellen."

...
Kevin Creative Commons License 2009.01.28 0 0 8808
Total Creative Commons License 2009.01.20 0 0 8801
Van olyan, hogy Stromfeld Aurél emléktúra?! :D
Előzmény: Tamas(Ottawa) (8800)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2009.01.20 0 0 8800
Gondolod elégedettebbek lennének, ha csapatostul (!!!!) jelentkeznénk? Én igen, de ők... :-)
Előzmény: Kevin (8799)
Kevin Creative Commons License 2009.01.20 0 0 8799
Olvasom, hogy a szlovákok meglepődve tapasztalják, hogy a korábbi évekhez képest alig megy magyar síelni hozzájuk. A korábbi 50%-hoz képest csak 10% a magyar túristák aránya.

Dunaszerdahely után még azt a 10%-ot is sokallom ...
Total Creative Commons License 2009.01.16 0 0 8796

Szerintem minden rendben.

Pl. személyes "kedvencem" az azordenáré idióta a belterjes feltörekvő új politikus nemzedék kiváló képviselője, John Emese a kiadós pofáraesése után, nem indul újra a Ferencvárosban! (Az indok, valami egetrengető kamu.)

FASZA! :D

 

Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2009.01.16 0 0 8795
Rém kiábrándító, hogy a választásra jogosultak csak alig egy negyede vette a fáradságot... túl hideg volt talán? (nálunk tartósan -25 -35 között van széllel, és bussztrájk...)

Pár kérdés.
• Van egyéb üresedés a parlamentben, és ha igen, mikor járnak urna elé az illető szavazópolgárok?
• Milyen alapon döntik el a voks cédula sorszámozását (mert nem névsorban szerepelnek a kandidátusok)?
• Már ennyire lesüllyedtünk, hogy a Hewlett-Packard (HP) is indulhat a választásokon? :-))
Előzmény: Törölt nick (8793)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.16 0 0 8794
Imadlak, draga FERENCVAROS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: Törölt nick (8793)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2009.01.07 0 0 8791
Milyen fura is a világ... két közel-keleti kosárcsapat európakupa meccset játszik... Valami nagyon el lett rontva...
Előzmény: Törölt nick (8790)
Matt Creative Commons License 2008.12.12 0 0 8788
http://reakcio.blog.hu/2008/12/12/vago_istvan_lakossagi_foruma_reakcio_tv
Hát ne éljen Eduárd? Creative Commons License 2008.12.12 0 0 8787
Esetleg az SS-tagság vagy Nyilaskeresztes Pártban való részvétel öröklődni fog,mint a családi ezüst.
Fizetni kell hetedíziglen.
Előzmény: Törölt nick (8785)
Hát ne éljen Eduárd? Creative Commons License 2008.12.12 0 0 8786
És ilyenkor mi van?Évet ismétlünk?Megint 2008 lesz?
Előzmény: Kevin (8782)
Kevin Creative Commons License 2008.12.11 0 0 8782
Nácivadászatból elégtelent kapott Magyarország

MTI


Rossz osztályzatot kapott Magyarország és több más állam a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központtól a szervezet 2008-as jelentésében, amelyben a náci háborús bűnösök felkutatására és felelősségvonására vonatkozó erőfeszítéseket értékelte.

Vazze, hogy fogok ezek utan nyugodtan aludni ...
Pac Creative Commons License 2008.12.11 0 0 8781
Milyen kár hogy 68-ban ilyen ügyetlen rendőrökkel került szembe ez a Dani fiú.
Célozhattak volna gondosabban is.
Előzmény: Törölt nick (8780)
Vasi Kutya Creative Commons License 2008.12.09 0 0 8779

Mert van pofájuk ehhez...

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.05 0 0 8778
Négy év
Lukács Csaba
2008. december 5. 00:01

Ma négy esztendeje annak, hogy Gyurcsány Ferenc hivatalban levő miniszterelnök és a kormányon levő liberális–szocialista koalíció „egy bátor, felelős nemmel” elárulták nemzettársaikat. A határon túli magyarok kettős állampolgárságáról szóló december 5-i népszavazás lassan gyógyuló sebeket ejtett több millió magyar lelkén, de ez láthatólag most sem zavarja ennek a hazugságba ragadt országnak a vezetőit.

Sokszor leírtuk már, de nem lehet elégszer elmondani, hogy fölöslegesen forgatták meg a tőrt sok millió ember szívében: ha nem nyilatkoznak a kérdésben, akkor sem lett volna érvényes a népszavazás, de még egy halk igenre buzdítás is belefért volna. Hiszen akkor is a kezükben volt a parlamenti többség, így a népszavazás után olyan állampolgársági törvényt szavaznak meg, amilyet akarnak, például szavazati jog nélkül, mert ugyebár ettől féltek, mint az ördög a tömjénfüsttől.

Négy év után jól látszik, mennyire rossz stratégiát választottak. Bumfordi gesztusukkal üzentek a szomszédos országokban élő nacionalistáknak: ütheted a magyart, mert nincs, aki megvédje őket, hiszen már az anyaországnak sem kellenek. Szerbiában „csak” a huligánok értettek a szóból, és szaporodtak el a délvidéki magyarverések, de Szlovákiában a kormányzati politika szintjén vették a lapot.

Négy éve romániai nyugdíjasokkal, felvidéki munkavállalókkal és ki tudja még, mivel riogattak, és azóta csattanós, fájdalmas választ adott erre az élet. Szlovák rendszámú autók, Felvidékre áthelyezett vállalkozások ezrei jelzik, hogy az anyaország hajója holtágba fordult. A felvidéki magyarok most fordítanak, könyvelnek, banki ügyeket intéznek sokunknak, és nem mondják, hogy bezzeg ellenünk szavaztatok, most meg ide jöttök spórolni. És akkor még nem is beszélünk a sokáig lesajnált Romániáról; arról az országról, amelynek szárnyal a gazdasága, így sok ezer, a keleti országrészben lakó honfitársunk keresheti meg maga és családja számára a mindennapi betevőt azzal, hogy átjár a határ másik oldalára dolgozni. És most örülnénk a határon túli magyarok spórolt pénzének is, persze, de azok sem hülyék, hogy egy lassan összeroskadó ország kincstárjegyeit és állampapírjait vásárolják meg, amikor okosabban is befektethetik a pénzüket.

A 2004. december 5-i sokk után a szocialisták – és a közpénzt tartalmazó kasszák körül lebzselő gazemberek – koncerteket, kulturális eseményeket szerveztek a határon túl „a népszavazás okozta fájdalom enyhítésére”. Eközben csendben megszüntették az Illyés Közalapítvány, bezárták a Határon Túli Magyarok Hivatalát, leépítették azt az infrastruktúrát, amelyet a rendszerváltást követő kormányok építettek fel a magyar–magyar kapcsolatok erősítésére. Most bumerángként üt vissza mindez, hiszen lassan megfordulna az irány. Mint a történelemben jó néhányszor már előfordult, most is úgy tűnik, az anyaország lakói fognak rászorulni az erdélyi, felvidéki és másutt élő magyarok segítségére.

A rendszerváltozást követő időszakban Magyarország vezetői szinte mindenkitől elnézést kértek a nagyvilágban, akik – vélt vagy valós okokból – a történelem során valamiért haragudhattak, megsértődhettek ránk. „Bátor és felelős” miniszterelnökünknek, Gyurcsány Ferencnek ideje volna halkan bocsánatot kérnie a határon túli magyaroktól is.

Csülkös Pantani Creative Commons License 2008.11.30 0 0 8777
elcsiptem egy levelet

remélem a heti retkesbe ezt is felolvassák

na jó
tudom nem oda való, kurvára nem vicces
mondjuk a heti retkes sem
igaz vagy 5-6 éve bele sem nézek
Előzmény: Törölt nick (8776)
chopper Creative Commons License 2008.11.30 0 0 8775

Van par topik az ugybol.

Nagyon sok a "hallottam,mondtak,allitolag,elkepzelheto"..

 

De a polgarmesteruk beszelt a lachazai ciganybunozesrol,valamint akartak

vagy 30 kispesti ciganycsaladot oda telepiteni,ez most nem fog

megtortenni.

 

Előzmény: Törölt nick (8773)
Vasi Kutya Creative Commons License 2008.11.30 0 0 8772
A budapesti VI. kerület, azaz Terézváros önkormányzatának képviselő-testületében 2008. november 27-től egy volt fideszes képviselő a Jobbik Magyarországért Mozgalom színeiben folytatja munkáját. A 36 éves, nős és családos Gyenge Zsolttal beszélgettünk a döntése okairól, kerületi elképzeléseiről és az első testületi ülés furcsa, de egyáltalán nem meglepő tapasztalatairól.

 

barikád.hu: -Kézenfekvő kérdés, hogy miért választotta a Jobbikot, a Jobbikban való politizálást?

 

Gyenge Zsolt: -Egy aktuális eseményre, a ferencvárosi időközi országgyűlési képviselő választás kopogtatócédula gyűjtési tapasztalataira szeretnék hivatkozni, ahol is – személyes meggyőződésem alapján – magukat „régi fideszes”-ként jellemző polgárok tucatjai adják ajánlócédulájukat Szegedi Csanádnak és a Jobbiknak. Aki tudja a választ a miértre, az tisztában van a döntésem indokaival. A Jobbikot egyrészt a nemzeti radikalizmusa és a politikai szüzessége miatt választottam, vagyis én is szükségét érzem egy határozott és új jobboldali párt megjelenésének. Másrészt – ahogy ez elvárható – a Jobbik ledönti a tabukat, nem vergődik a politikai korrektség csapdájában, hiszen egy olyan országban élünk, ahol békének álcázzák az ellenünk, magyarok ellen vívott gazdasági, szellemi és erkölcsi háborút.

 

-Sajnos egyébként ez a folyamat az egész világra jellemző. Immáron Jobbikosként milyen meglátásai vannak Terézváros jelenéről és jövőjéről?

 

Engem leginkább a közbiztonság, a városüzemeltetés, illetve a környezetvédelem témaköre érdekel. Ugyanakkor -mint az országra- Terézvárosra is jellemző, hogy a szocialista-liberális városvezetés kiárusítja a vagyonát; eladják még azt is, ami mozdíthatatlan, vagyis az ingatlanokat. Ezt a folyamatot mindenképpen meg kell állítani, különben az önkormányzat egyszerűen csődbe megy.

A közbiztonság terén is van mit javítani, mert nem szabad beletörődni abba, hogy évente mintegy 8.000 bűncselekmény válik ismertté a kerületben, mondván „ilyen a belváros”. Bárki bármit állít, ma sincs elég rendőr az utcákon. A lassan 20 éve létező polgárőrséget végre illene komolyabban venni, és megfelelő képzéssel segédrendőri állományt lehetne belőle létrehozni. Persze, ezek állami feladatok, de egy önkormányzatnak kötelessége lobbizni a változásért. Aztán természetesen itt van a Magyar Gárda, ami államilag elismert szervezetként szintén vállalhatna közrendvédelmi feladatokat.

 

-Terézvárosban mennyire működik a városüzemeltetés? Hasonló a többi kerülethez, vagy esetleg eltér a "nagyátlagtól"?

 

A városüzemeltetés a környezetvédelemmel együtt katasztrofális képet mutat. Ezek elhanyagolása miatt van úgymond balkáni érzésünk egész Budapesten. Az utcákat, tereket minden nap takarítani- , az összetöredezett járda- és útburkolatokat javítani-, a parkokat, növényeket gondozni kell. Még egy komoly téma a hajléktalanok ügye. Egy valóban gondoskodó önkormányzat nem engedheti meg, hogy emberek a saját piszkukban fetrengve halálra igyák magukat egy kartonlapon fekve a fal tövében, csak azért, mert maguk rendelkeznek a saját életükkel. Ezeket az embereket, akár a gyerekeket, nap mint nap fedél alá kell vinni és ott gondoskodni róluk.

 

-Végezetül megkérdezném, hogy hogyan telt az első, a Jobbik színeiben lezajlott képviselő-testületi ülése?

 

Hat évig voltam a Fidesz-KDNP frakció tagja, ahonnan egyszerűen kizártak. Igaz, felajánlották, hogy lépjek ki, de a lényeg, hogy semmiképpen sem maradhattam. Vagyis a Fidesz-KDNP-Jobbik hivatalos együttműködést eleve nem vállalták fel. Sőt, még a Környezetvédelmi Bizottság elnöki posztjából is leváltottak az MSZP és az SZDSZ frakciók segítségével. Ekkor mondtam én, hogy az egyedüli ellenzéki vagyok a képviselő-testületben.

Aztán úgy hozta a sors, hogy pont ezen a napon – mindenféle világválság ellenére – választott a testület egy új alpolgármestert havi bruttó 522.000 forint fizetésért, 100.000 forint költségtérítéssel – így már négyen vannak – és létrehoztak egy városfejlesztési kft-t is egy ügyvezetővel és három felügyelő bizottsági (feb) taggal. Bár a cég megalapítását a Fidesz sem támogatta, azért a feb-be minden teketória nélkül bedelegálta egy emberét, nevezetesen a kerületi elnököt, dr. Illés Zoltánt, aki így már lassan annyit keres a Terézvárosban, mint egy alpolgármester. A legszebb az a dologban, hogy én ezt a pozíciót ingyen elvállaltam volna, előre lemondtam a tiszteletdíjról egy kerületi szervezet javára, de leszavaztak.

Összességében tehát mindenki ízelítőt kapott abból, hogy milyen, ha valódi ellenzéki ül a képviselői székben. Én jól érzem magam.

 

-Köszönjük a beszélgetést!

 

barikád.hu

chopper Creative Commons License 2008.11.27 0 0 8771

Egyenlo elbiralas.

Megolnek egy apat a lanya(i) elott.

Apa talalja meg megeroszakolt,megfojtott 14 eves kislanyat.

 

Dunantuli Naplobol:

 

"Pécs: A bíróság közlése szerint várhatóan ma lezárul az a Baranyában eddig példa nélkül álló büntetőper, amelyben öt barcsi fiatal ellen nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport tagja elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat. A fiatalok a vádhatóság szerint tavaly januárban roma származásuk miatt támadtak meg egy asszonyt és a lányát egy kivilágítatlan parkban.(Prostitualtak voltak,kurvak.) A fiatal lány elmenekült, édesanyja azonban könnyű sérüléseket szenvedett. A vádlottak korábban részben elismerték, hogy ütöttek. A fiatalokat akár tizenegy éves szabadságvesztéssel is sújthatják, ha a bíróság igazolva látja bűnösségüket. 

 

n M.B.

Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2008.11.24 0 0 8770
Egyenesen Peter New tollából, ha nem tévedek...
Előzmény: Törölt nick (8769)
chopper Creative Commons License 2008.11.21 0 0 8768

Pecsi hirbol egy reszlet.

Kerdessel a vegen:

 

"Pécs Kedden éjszaka kézigránátot dobtak egy roma család házába a pécsi Hősök tere közelében. A szülők a helyszínen meghaltak, négy gyermekük csodával határos módon szinte sértetlen maradt.."

 

A sajtóreferens annyit közölt, megítélésük szerint nem rasszista indíttatású volt a gyilkosság, hanem bosszúból követhették el. Hogy állításukat milyen tényekre alapozzák, azt a nyomozás zavartalanságának biztosítása érdekében szintén nem árulta el.

 

Az utcabeliek azt is mondják, hogy az elhunyt férfinak korábban erőszakos jellegű cselekmények miatt „a hatósággal is voltak ügyei, többször volt börtönben is, de ezek már régen voltak”. Zsobrák Péter, a rendőrség sajtóreferense ezzel kapcsolatban annyit jegyzett meg, „nem volt ismeretlen a rendőrség számára a férfi”.

 

A baranyai roma vezetők azonban másképpen vélekednek. Szerdai sajtótájékoztatójukon Hegedűs István Baranya megyei és Kovács István mohácsi roma kisebbségi vezető arra utaltak, szerintük rasszizmus állhat a tragédia hátterében. Kovács István szerint az áldozatok szegény körülmények között laktak, így nem lehettek kétes üzleti ügyeik. Hozzátette azt is, ha kell, „olyan szervezetet hoznak létre, amellyel meg tudják védeni magukat”.

 

 

"Országos hatáskörű nyomozócsoport felállítását rendelte el szerdán az országos rendőrfőkapitány a Molotov-koktélos, illetve a romák ellen elkövetett kézigránátos, fegyveres támadások felderítésére, és tízmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a pécsi gyilkosság ügyében – közölte az ORFK kommunikációs igazgatója."

 

 

A kerdes:Anno hany millio forintot ajanlottak fel a mori rablogyilkosok kezrekeritesere?

sergiototta Creative Commons License 2008.11.15 0 0 8767
Egy illúzióval keveseb
Nyílt levél Galba-Deák Ádámnak

Nyílt levelet kaptam a Demokratikus Hálózat tagjától. Galba-Deák Ádám azt veti a szememre, hogy mivel cégem Szlovákiában van, és szlovák rendszámú autóval járok, ezért a magyarverő szlovák rendőröket támogatom az adómmal, s felteszi a kérdést, hogy "főállású magyarként" ezt miképpen tudom összeegyeztetni a lelkiismeretemmel.

Nem akartam reagálni erre a "bezzeg mennyi lélegeztetőgépet lehetett volna ezért vásárolni" színvonalú semmiségre, de miután Galba-Deák Ádám úr tegnap jó sokáig gyalázott az egyik országos kereskedelmi televízió reggeli műsorában, ahová engem természetesen nem fognak meghívni, hogy reagáljak, hát rosszkedvűen, fáradtan és kényszeredetten mégiscsak megteszem észrevételeimet itt, lapunk hasábjain.


Tisztelt Galba-Deák Úr!


Először talán arról, hogy miért vittem a cégemet Szlovákiába. Számos oka volt, nézzük sorjában!

Nem titok, hogy soha nem voltam lelkes híve az Európai Uniónak. De mivel Magyarország tagja lett ennek a szervezetnek, attól fogva muszáj komolyan venni ezt a tényt. Nos, uniós csatlakozásunk előtt s azóta folyamatosan azt mondják a globalizáció hívei és papjai, hogy az Európai Unió lényege a tőke és a munkaerő szabad áramlása. Jómagam komolyan vettem az állítást, és megvalósítottam a gyakorlatban. Miképpen ezt teszi mindenki, aki a globalizáció haszonélvezője és nyertese. Ezért jön Magyarországra az úgynevezett működő tőke. Olcsó munkaerőért és nagyon nagy adókedvezményekért. A multinacionális vállalatok munkahelyteremtésre annyi pénzt kapnak a magyar államtól – vagyis az adófizetőktől –, amennyi pénzről egy hazai kis- és középvállalkozó nem is álmodhat. És annyi adókedvezményt, amennyiről szintén nem. Nem hiszem, és nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy ezt az előnyt kizárólag a multinacionális tőke élvezheti és használhatja ki. Nem vagyok hajlandó elfogadni már csak azért sem, mert Gyurcsány Ferenc miniszterelnök járt elöl jó példával ez ügyben. A vagyonosodását vizsgáló parlamenti vizsgálóbizottság feltette neki a kérdést annak idején, hogy miért vitte ki pénzét offshore cégekbe. Erre a miniszterelnök azt válaszolta, hogy azért, mert az törvényes és bevett eljárás. Nos, ugyanilyen törvényes és bevett eljárás, ha egy egyszerű közember oda telepíti vállalkozását, ahol elviselhető mértékű az adózás. Amikor Komáromban bejegyeztettem cégemet, bizony majdnem az ezredik magyar cég voltam ott. Tudja, Galba-Deák úr, olyan ez, mint amikor a középkori jobbágy megszökött a földesúrtól az elviselhetetlen terhek elől, és a városba ment. "A városi levegő szabaddá tesz" – hangzott a középkori mondás. Mivel adóterheink meghaladják a középkori állapotokat, az ember a lábával szavaz. Amúgy nagyon hiányzott az a nyílt levele, amelyet Gyurcsány Ferencnek címzett volna, amikor ezek az offshore cégek kiderültek. Miképpen talán a Fittelina-ügyben is tollat ragadhatott volna. Emlékszik, Galba-Deák úr, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és becses neje kft.-jére, a Fittelinára? Amelyet azért hoztak össze, hogy cégként újítsák fel családi villájukat, és építsenek a villa alá úszómedencés fitnesztermet. Tették ezt csak azért, hogy az építkezés után visszaigényeljék az áfát. S ezért papíron úgy tettek, mintha a családi villa alagsorában lévő fitneszcentrum valamiféle vállalkozás lenne. Holdampf Lajos barátom lassan két esztendeje alapította meg hasonló nevű cégét, majd levelet írt az APEH elnökének, amelyben tájékoztatja, hogy ezzel a céggel szeretné felújíttatni családi házát, és szeretné visszaigényelni az áfát, s kéri az elnök úr véleményét, vajon megteheti-e ezt törvényesen. Választ azóta nem kapott… Nos, Ön írhatna egy levelet Gyurcsánynak, hiszen soha nem késő. S írhatna azért is, mert én komolyan vettem a miniszterelnök szavait akkor is, amikor két évvel ezelőtt a munkaadókkal és a vállalkozókkal folytatott tárgyalásán, amelyen Demján Sándor azt mondta neki, hogy a magyarországi adóterhek miatt a vállalkozások el fognak menni külföldre, kijelentette: "Akinek nem tetszik, tessék, elmehet!" Akkor mélyen magamba néztem, és rádöbbentem, hogy nekem nem tetszik. És elmentem. Ennyit az okokról.

Nézzük a következményeket!

Ön a hozzám intézett levelében azt próbálja érzékeltetni, hogy mivel nem itthon adózom, ezért nem vagyok hazafi. Akkor igyekszem erre is válaszolni. Először is: itthon (is) adózom. Talán az Ön figyelmét sem kerülte el, hogy a baloldali kormány úgy döntött néhány évvel ezelőtt, az újságírók nem dolgozhatnak vállalkozóként, muszáj alkalmazottnak lenniük. Sok százezer forint bevételkiesést jelent ez az újságíróknak éves szinten, de most alkalmazottak vagyunk. Én alkalmazottként a fizetésem csaknem felét befizetem adóként a magyar állam kasszájába. És ez nem kevés pénz. Hanem inkább sok. Mondhatnám, ez az összeg bőségesen fedezi mindazt a szolgáltatást, amelyet én a magyar államtól igénybe veszek. Mondhatnám – de nem mondom. S tudja miért nem, Galba-Deák úr? Azért, mert amit ma a magyar adófizetők személyi jövedelemadóként befizetnek a magyar államkasszába, az az utolsó forintig elmegy a külföldi hitelek kamataira. Mondom, az utolsó forintig. Abból nem lesz se iskola, se kórház, se metró, se semmi. Mi, magyarok, azért adózunk, hogy az Ön kormánya által felvett kölcsönök kamatait törlesszük. Ehhez jön most még ötezermilliárd forint hitel… Vagyis, tisztelt Galba-Deák úr, a mi adónkból nem lesz lélegeztetőgép, erről a vonalról le kell hátrálnia… S levelem ezen pontján vissza kell utalnom mondandóm első részére, ugyanis a helyzet a következő: miután a vállalkozásom Szlovákiába menekítettem, így elértem, hogy minden száz forintomból mindössze tizenkilencet fizetek be adóként, míg ha itthon maradtam volna, úgy minden száz forintomból nyolcvanat kellene ilyen-olyan címen az államnak adnom. Annak az államnak, amely lassan semmilyen szolgáltatást nem nyújt ezért cserébe. Így a minden száz forintomból megmaradó nagyjából hatvan forintot viszont itthon tudom elkölteni. Ez pedig "forró pénz", Galba-Deák úr. Ezekből a hatvan forintokból vásárolok, fogyasztok, ezáltal keresletet generálok. Ez pedig a jelenlegi helyzetben maga a nemzetmentés. Mert, tudja, Galba-Deák úr, azt is komolyan vettem, hogy ideje van az öngondoskodásnak. Az önök kormánya szajkózza ezt évek óta, s mindig hozzáteszi, hogy ideje leszoknunk a kádári nosztalgiáinkról és a gondoskodó államról. Nem foglalkozom most ennek a kijelentésnek penetráns gusztustalanságával, csak megjegyzem, önmagában még igaz is lehetne. Mert, ugye, a modern kori kapitalizmusban az állam kétféle megoldást választhat, s Ön mint szépreményű politológus hallgató talán hallott már erről. Követheti, mondjuk, a skandináv modellt, vagyis magas adók mellett széles körű és kiterjedt állami szolgáltatások és szociális háló. Vagy az amerikai modellt, vagyis alacsony adók mellett kevés állami szolgáltatás és öngondoskodás. Nos, az ön kormánya feltalálta a harmadik utat: iszonyú magas adók mellett semmilyen állami szolgáltatás. És ez egy baloldali kormány… Viszont kétségtelen tény, hogy ebben a helyzetben a polgár kénytelen gondoskodni saját magáról. Például úgy – mint mondtam –, ahogy a középkori jobbágy. Elmenekül. Pénzét viszont hazahozza, és itthon költi el, ami a közjót szolgálja. Arról nem is beszélve, Galba-Deák úr, hogy az én generációmnak, úgy tűnik, most már nem is lesz nyugdíja. Nem lesz, aki megtermelje. Mindeközben a maguk kormánya kötelezően magánnyugdíjpénztárakba terelte az embereket, és ezek a magánnyugdíjpénztárak éppen most veszítették el a vagyonuk jelentős részét. Nagy kuss van ekörül, nem gondolja? Amit az emberek befizettek, azt elvitte a pénzügyi válság. S hogy van-e rá állami garancia? Nem tudom, de ha van, akkor legfeljebb befizetik még egyszer, igaz?

Összefoglalva tehát, Galba-Deák úr, aki ma komolyan veszi az öngondoskodást és segíteni akar ennek az országnak, az elmenekül innen, viszont az így megmaradt – megmentett – pénzét idehaza költi el, ahelyett, hogy a Gyurcsány-kormány feneketlen zsákjába hajigálná.

Végezetül pedig arról, hogy milyen érzés egy olyan országban adózni, amelynek kormányfője, annak koalíciós partnere és egész államgépezete magyargyűlölő.

Nagyon rossz érzés, Galba-Deák úr. S hogy én az adómmal a magyarokat verő szlovák rendőröket támogatom? Ez még rosszabb érzés. Ennél már csak egy rosszabb érzést lehetne elképzelni: ha háromszor ennyi adóval támogatnám a magyarokat verő magyar rendőrséget, és a magyarok verését parancsba adó, amúgy pedig mindent ellopó, aljas Gyurcsány-kormányt. S azt soha ne felejtse el, Galba-Deák úr, hogy a szlovák nacionalisták, a szerb nacionalisták, a román nacionalisták éppen annyit merészelnek megtenni a magyarokkal, amennyit mi megengedünk nekik. S amikor maguk, élükön a Himnuszt szívére tett kézzel éneklő, farizeus Gyurcsánnyal, saját nemzetük ellen kampányoltak 2004-ben, akkor adtak zöld jelzést minden magyargyűlölőnek. Úgyhogy maguk soha ne vegyék a szájukra a hazafiság szót.

Amúgy érdekes ez a nyílt levél. Amikor a nyár végén Monokon eltöltöttünk két napot, egészen olyan volt, mintha emberi lényekkel lettem volna együtt. Ugyan mindenben mást gondoltunk a világról, de beszélgettünk, borozgattunk, nevettünk, egészen meg voltam hatva. Nem gondoltam, hogy önök közben az autómat fényképezik, "hátha jó lesz még valamire" alapon. Persze mit várjon az ember azoktól, akik 2006-ban besúgókat küldtek a templomokba, hogy felvegyék, mit mond a pap a misén és az istentiszteleten. Egy illúzióval megint kevesebb.

Minden jót, Önöknek…
Bayer Zsolt, főmunkatárs
Előzmény: Csülkös Pantani (8765)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!