Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
De az MTU-t pár perc tesztelni: ha az 1452 átmegy (ha jól emlékszem, ADSL-ről beszélünk; kábelnél 1500-nak is menni kéne), akkor ez a rész jó. Ebben az esetben is ki lehetne puhatolni, hol téved el/mit nem talál, de ahhoz már a forgalmat kéne elemezni. (Praktikusan wireshark, ugyi.) - Nekem 1500 az érték a TP LINK routeremben.
Ha router nélkül kapcsolodok a netre, akkor a win.-ben hol lehet megnézni az MTU-t? Lehet állítani ott is?
Nem feltétlenül: vagy a rúterben, vagy a winben lejjebb kell venni az MTU-t.
Az mondgyuk ölég szégyen, hogy a szógáltatgató embere nem tud ennyit elmagyarázni, ill. megnézetni a júzerrel, hanem rögvest tömeges kamuhibákkal kezdi riogatni. -> igen ez tényleg szégyen. Maga a szolgáltató sem ért szerintem hozzá nálunk :(
Ki kell puhatolni, mekkora csomag megy át -> ok, hogyan kell? Igy?
Max Transfer Unit: a legnagyobb átvihető adatmennyiség. A routerben megtalálod, állítsd 1492-re ha nem így lenne. -> Nálam 1500 van. állítsam át 1492-re?
Eszedbe ne jusson, mer'hogy az egyrészt nettó lehúzás (má'ha el nem lopod, ugyi), másrészt semmi köze ehhez a problémához (igazából máshoz se, de erről nem is állítják, hogy vóna).
Semmit nem kell csinálni, bedugod, működik. 13 géphez 16 lukas kell, ilyet keress pld. TPLinkben: TLSF 1016D. Occsó, egyszerű. Bár ennyi géphez néha már nem árt amúgy is valaki, aki időnként ért hozzá és rugdalja.
Ez 16 lukú, de csak azért, mert 4-8-16-24 körül vannak a kivitelek, így a 7+3 az kb. kevés, ez a 16os meg nem olyan dárga, mint amilyen ésszerű.
Viszont most lett még egy bajom. Beraktam a képre egy szövegdobozt, azóta semmit nem hajlandó csinálni, csak a dobozon belül, csak oda rajzol. A dobozon kívül semmire nem reagál.
De melyik a görgő? Nem találom, hol van. Viszont találtam a jobb alsó sarokban egy "nyilaskeresztet", az úgy ahogy utánozza az egérrel megmarkolást. Ez se igazán kényelmes.
Most már úgy is késő, letöltöttem. :) Pár dolgot körülményes volt benne, például az átlátszóság szürke kabátmintáját eltüntetni. Egy dolgot nem tudok sehogy megoldani.
Hogyan lehet a nézetet mozgatni akár kurzorral vagy egérrel megmarkolva? Kizárólag a scroll barokkal tudom, de az borzasztó idegtépő.