Keresés

Részletes keresés

GEORGIE Creative Commons License 2000.09.07 0 0 367
Szia!

A Fantazy general meg mi a turo?

Előzmény: Sics (364)
Stuxi Creative Commons License 2000.09.07 0 0 366
Sziasztok!

Tiger I részletes méreteire lenne szükségem. Tudna valaki segíteni?
Köszi
Stuxi

Sics Creative Commons License 2000.09.06 0 0 365
Üdv !

Szerintem a Turán nem volt valami nagy szám: könnyű- vagy közepes HK-nak elment, de ... leginkább azt mondhatom rá, hogy sajnos le volt maradva a korához képest. A PzIII-as szériával ért fel, legfeljebb. Akkor, amikor a németek alapharckocsija már a hosszúcsövű PzIVf volt... és amikor a ruszki T34-ekkel való találkozás a harcmezőn már realitásnak számított.

Erre pedig a Turán lássuk be kevés volt.

Ami a Zrínyi rohamtarackokat illeti: ha jól tudom a 75mm-es páncéltörő ágyúval készült szériából igencsak kevés született meg, legtöbbet 105 mm-es tarckkal szerelték .. Gyalogság ellen a maga korában ez korszerű volt, és a páncéltörő ágyús változat is jó lett volna ... különösen jó lett volna, HA nagyobb darabszámban jelenik meg a harcmezőn.

De hát HA a HA hal volna ...

bye
Sics

Előzmény: eMM (356)
Sics Creative Commons License 2000.09.06 0 0 364
Üdv !

Az alábbi játékok nagyjából ugyanazzal az engine-nel készültek:

Panzer General
Pacific General
Allied General
Fantazy General

( A Pacific nekem is fagyott, de volt olyan is, hogy feltelepítettem és szépen ment. Talán a 32 mega kevés neki... Vagy valami dll gondja van. Ki tudja. )

Ez után jött ki a Panzer General 2, a maga kifinomultabb grafikájával ... és a People's General-t nem próbáltam, ellentmondásos dolgokat hallottam róla ...

A Panzer General 3 pedig egyszerűen SUXX. Nincs hangulata, macerás kezelni stb. :-(

bye
Sics

Előzmény: GEORGIE (360)
mezga geza Creative Commons License 2000.09.06 0 0 363
Jatek temaban mindenkinek nagyon tudom ajanlani a Combat Mission: Beyond Overlordot. Nagyon kiraly!!!
Borbarát Creative Commons License 2000.09.06 0 0 362
Valahol van a neten egyszer már megszereztem, kb. 10-15 pálya vegyesen, jó-rossz, de a térképek ugyanazok. Sajna 1x letöröltem. De van a játékban builder, ugyhogy csinálhatsz érdekes pályakat is te magadnak : ). Majd utánnanézek honnan voltak meg, ha lesz időm...(kb. 1-2%) :)))
Előzmény: FOMA (358)
eMM Creative Commons License 2000.08.31 0 0 361
NekeMM is fagyott úgyhogy hagytam.
Viszont a Fleet Commadot tudnám ajánlani,ámbár neMM olyan mint a PG, de azért elég flottás.
Van róla topic, a Gamezben.
Előzmény: YERICO (359)
GEORGIE Creative Commons License 2000.08.30 0 0 360
Kedves FOMA es YERICO!

A People's Generallal jatszotattok-e?

Nekem egy kicsit csalodas volt a PG2-hoz kepest.
A legharc -ha volt ilyen- a helikopteres haborura korlatozodott, a harckocsik eleg gyengen muzsikaltak, csapatlegvedelem sem volt annyira hatekony.
A loveszpancelosok hatekonysaga kicsit meglepett.
Persze, amikor a gep tamadott, akkor egy kicsit masmilyen vot a helyzet...

Vajon miert ilyen adatokat vittek be az egysegekre?!

A palyak idovel unalmassa valtak, ugyhogy mar leszedtem a gepemrol...

YERICO Creative Commons License 2000.08.29 0 0 359
Valo igaz, letezik a Pacific General, olyan, mint a Panzer General 1, ugyanaz a motor van alatta. Nekem mindig fagyott, igy nincs meg. Raadasul nem is talaltam erdekesnek.
Előzmény: FOMA (358)
FOMA Creative Commons License 2000.08.29 0 0 358
Úgy tudom, hogy létezik egy Pacific General(?) nevű játék, ami hasonlít a PG-hez és a csendes-óceáni csatákat adja vissza. Sajnos még nem tudtam megszerezni.

Ha már PG2, nem tud valaki hozzá kiegészítő scenariokat, vagy akár hadjáratokat? Már ezerszer végigjártam az összeset, jó lenne valami frissítés.

Előzmény: GEORGIE (357)
GEORGIE Creative Commons License 2000.08.29 0 0 357
Sziasztok!

Mostanra sikerult elolvasnom a topic tartalmat.

Teccet a legiero kontra harckocsik cimu pengevaltas.

En meglatasom a fegyvernemek komplex alkalmazasa c. vonalhoz kapcsolodik.

Egy megjegyzesem van, hogy a jovo konfliktusai nemcsak-e topic olvasoit, iroit izgatjak, hanem a biztonsagpolitikai kutatokat, strategakat is!
A globalis szembenallas, ketpolosu vilag helyett a helyi konfliktusok szama novekszik es a kozeljovoben alkalmazando harceljarasokat maximum most meg csak elmeleti szinten lehet bemutatni. Jo, hogy a vita resztvevoi megprobalkoztak valami hasonloval.

Lehet, hogy nem sikerult nekik a jovo csodareceptjet megtalalni, de Mitchell-t is kritizaltak, mert repulovel akart csatahajokat elsullyeszteni.

Napjaink helyi valsagai (Szomalia,Csecsnya,Koszovo)
tobb olyan problemat is felvetetnek, amire meg egy evtizeddel ezelott se nagyon gondoltak a nagy strategak es most is csak elmeltileg optimalisnak tartott valaszt adtak, amelyrol meg a gyakorlat dont...

Mas: eleg sokat jatszottam a PG 1 es 2-vel. Letezik-e ket jatekhoz hasonlo, jo haditengereszeti program?

eMM Creative Commons License 2000.08.26 0 0 356
Meg a Zrínyi rohamlövegek.
Talán a Tass HK seMM lett volna utolsó, de az angolszász bombázók betettek a termelésnek.
Előzmény: tier (355)
tier Creative Commons License 2000.08.25 0 0 355
Az igaz. Az akkori magyar hadiipar nem volt nagy szerias harckocsigyartasra meg fejlesztesre dimenzalva. De a Turan azert szep teljesitmeny volt a magyar ipartol.
eMM Creative Commons License 2000.08.24 0 0 354
Azért azt a T-22őt lyól átdolgozták,amíg Turán lett belőle, ámbár elég bonyira sikeredett a lelkem, csapaptnál neMM is tudták javítani ha valami gáz volt vele.
Előzmény: tier (353)
tier Creative Commons License 2000.08.24 0 0 353
Az achtungpanzer is jo, de klasszikusnak szamit.

Egyebkent a revizio.ini.hu - nak semmi koze sincs a harckocsikhoz, az oldal elegge suxx, mar ami a pancelostechnikat illeti, es az ide belinkelt kepen kivul semmi nincs rajta a harckocsikrol.A belinkelt kep alairasa az, hogy a kepek a "kisantantvero magyar neheztuzerseget" abrazoljak, az igazsag az, hogy a kepeken lathato Turan harckocsi kisantant - termek volt - a cseh T-22- es magyar valtozata. A kepen lathato jarmuvek egyike sem nevezheto meg veletlenul sem "neheztuzersegnek", szoval hulyeseg az egesz.
ToM Creative Commons License 2000.08.23 0 0 352
Szevasztok!
Még nem tudtam végigolvasni a topicot, de addig is itt egy jó cím, harckocsi rajongóknak kötelező,
ha már valaki belinkelte, akkor bocs.
www.achtungpanzer.com
tier Creative Commons License 2000.08.23 0 0 351
Kosz a linket, de talan egy kisebb banner is eleg lett volna :-)

Tovabbi tippek ?
revi Creative Commons License 2000.08.22 0 0 350

revizio.ini.hu
tier Creative Commons License 2000.08.21 0 0 349
Nem tudtok valamilyen harckocsikkal foglalkozo magyar nyelvu weboldalt (a JATE haditechnikai gyujtemenyen kivul, termeszetesen) ? Ugy latom, vannak elegen, akik a pancelosok irant erdeklodnek, de website sajna annal kevesebb akad ...
Sgt. Elias Creative Commons License 2000.07.27 0 0 348
Sziasztok!

Megyek a napokban Berlinbe két hétre egy konferenciára, de lesz néhány szabadnapom is. Nem tudnátok valami jó kis múzeumot ajánlani? Elsősorban harckocsik érdekelnek, de jöhet bármi más is, ami haditechnika. Előre is kösz.

antalcs Creative Commons License 2000.07.26 0 0 347
>De ez a kocsi nem tegnap bukott le, ráadásul >készületlenül érhette a dolog... Szerintem >igenis tele van vízzel.

Az biztos.

udv
Csaba

Előzmény: Brumimackó (345)
nils Creative Commons License 2000.07.26 0 0 346
El tudom képzelni, hogy pl. félt volna. :-))))
(bocs, Ciceró)
Előzmény: tier (344)
Brumimackó Creative Commons License 2000.07.25 0 0 345
De ez a kocsi nem tegnap bukott le, ráadásul készületlenül érhette a dolog... Szerintem igenis tele van vízzel.
Előzmény: antalcs (342)
tier Creative Commons License 2000.07.24 0 0 344
És mit csináltál volna Kurszknál ? :-)
Előzmény: Ciceró (343)
Ciceró Creative Commons License 2000.07.24 0 0 343
Bocs,hogy nem írok de a Discoverry-n éjjel nappal tankok mennek.
Nézem is.
Kár,hogy nem lehettem ott Kurksz-nál.
antalcs Creative Commons License 2000.07.23 0 0 342
>Szerintem majdnem biztos, hogy tele van vízzel. >Csak az atomháborúra készülő orosz és nyugati >tankok hermetikusan zártak (sőt azok is csak >hermetizálhatók), előtte nem volt ez szükséges.

Mar a 2.vh kezdeten is voltak eroszakos folyami atkelesek, mindeket fel reszerol. Vagyis a tank a meder aljan kel at, es egy 4m hosszu pipaval kap levegot a motor. Ilyet lehetett latni az x pancelos es egy kutya cimu lengyel filmalkotasban is. Persze ehhez kellett valami kence a resekbe...

udv
Csaba

Előzmény: Brumimackó (292)
Emeric Creative Commons License 2000.07.11 0 0 341
Nem, az egyik képen egy rövid csövű ágyús jármű látható (alig áll ki a lövegpajzsból, de határozottan ágyúnak tűnik).
Előzmény: YERICO (339)
eMM Creative Commons License 2000.07.11 0 0 340
NeMM, a csapatszállítót is tervbe vették, de törölték a programból.
A rakétás más tészta.
Előzmény: YERICO (339)
YERICO Creative Commons License 2000.07.11 0 0 339
A rakétás változatról van most szó, ha jól vettem ki az írásaitokból. Ez nem igazán csapatszállító, ez ugyanolyan páncélvadász, mint az ágyús.
Előzmény: ploty (338)
ploty Creative Commons License 2000.07.11 0 0 338
Thenx. De azér furin néz ki csapatszállítónak.
Előzmény: eMM (336)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!