az dugóban állással semmi baj nincs mert üzem meleg tud lenni a motor és tud lenni öntisztulás a használandó fordulatszám tartományhoz ajánlom a nyomaték görbét
Nem emlékszel? Majdnem elírtam magam, amikor Weres 3000 fölé húzatta. 10 év alatt nem tudtam rávenni magam, hogy 3000 fölött kapcsoljak. Jó, nem 40 és ötödik a használati mód, városban nem is használom az 5. fokozatot.:D
Én is sok ilyen 2-4 km-es távot mentem vele helyben. A benzin oké, amíg volt, addig Agipnál tankoltam, most viszont a választás sajnos MOL, Lukoil (ez is MOL, csak más színekben) vagy Auchan az opció. (Én azt mondom, nem a benzinnel van baj, hanem a belé kevert adalékanyagokkal, azok kavarnak be). A benzinre háklis, ezt már régen tudom, jelzi is. De - kopp kopp kopp - szelepekre még nem volt panaszom, remélem nem is lesz. Most egy ideje a gyerek nyúzza, napi 35-38 km, de ebből sok dugóban ácsorgás is van sajnos. Azért jó lenne, ha még mondjuk 4-5 évig nem kellene szétborítani a motorját. meg utána sem.
Sajnos az 1,4-es motorokra jellemző a szelepszár megszorulásának hibája a kokszosodás miatt. Borsodban sajnos nem tudok szerelőt, talán sebike tud majd. De volt egy debreceni címem, majd előtúrom, ha kell.
1,4-es motor van benne, gyertyát a szerelőm ajánlása alapján autósboltban vettem, megnézték ott is számítógépen hogy milyen való bele és olyat rendeltek nekem (közép kategóriás, típusát nem tudom). A gyertyakábel kivételével már majdnem mindent kicseréltettem. Tavaly márciusig sokat jártam vidéken, havi 1500-2000 km-t, márciustól főleg városban, vagy 25-30 km-es körzetben közlekedek, de a hiba már akkor is jelentkezett, nem csak amióta városban használom. Igaz nem vezetek sportosan, inkább óvatosan, kímélve a kocsit. Mondták is, meg olvastam is fórumokon hogy hogy az 1,4-es motort néha meg kell pörgetni, hajtani mert "ellustul". Esetleg tudtok Borsodban egy spéci szerelőt, akinek van tapasztalata, lacetti javításban?
A P300 hibakód amúgy nem gyújtáskimaradás, hanem égéskimaradás. Nem ugyanazt jelenti!
Lehet ám sok minden, nem kell rögtön a kipufogószelepek szorulására gondolni. Lehet akár egy EGR szelep hiba is. Vagy egy elkoszolódott injektor csúcs is. A legegyszerűbb irányból kell megközelíteni, hátha ez a hiba forrása. Szerintem (saját tapasztalat alapján) ez a hibakód nem a hiba okára mutat rá, hanem a hiba következmény. Megmagyarázom: valamiért kimarad az égés, ezért rángat, ezért van P300. De a hiba nem maga az égés kimaradása, az már a hiba következménye. Az okot kell megkeresni, miért nincs égés. Nekem legutóbb azért dobta és rángatott, és adott egy P300-t (Szlovákiában, menet közben, szombeton este), mert:
- elmentem 27000 km-t a 15000 km után cserélendő gyertyával
- koszos benzint tankoltam és az adalékanyag kiült az injektorra, nagyon lerontva a befecskendezési képet
Tehát volt cserélve gyújtás oldalon egy sor dolog cserélve, de rángat. Milyen motor van benne? 1,4 - 1,6 -1,8?
Belevaló gyertya volt és van-e az autóban? Rettentően érzékenyek erre.
Hogy van használva az autó ? Városban? milyen a vezetési stílus?
Nem mondom, hogy nem valószínű az a kipufogó szelep kormolódás, de nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Ismerek olyan cartársat és autót, akinek soha nem jött el ez a típushiba.
Captainb köszönöm hozzászólásodat! Gyertyák körül nincs olaj, szelepfedél tömítés is cserélve volt, gyertyakábel még nem, de megpróbálkozok még azzal is.
Gyertya pipák le és megnézni nincs-e olaj a gyertyák körül - ez csak egy ötlet. Ha igen, akkor szelepfedél tömítést ki kell cserélni. Gyújtáselosztó (???) helyett nem inkább a gyertyakábeleket akartál írni? Ha az nem volt még, akkor erősen javasolt az is 100k km megtétele után.
Sziasztok BÚÉK MINDENKINEK! Esetleg tud Valaki segíteni? 2006-os, benzines lacettim van. Régóta küszködök azzal (2-3 éve), hogy főleg téli, hideg időben, amint kiteszem a kerekem a városból és meghúzatom, egy-két apró rángás után, sárga chek lámpa 1-2 percig villog, majd folyamatosan ég, motor újra pontosan jár, jól is megy, a chek lámpa 4-5 újra indítás után elalszik, tehát nem tárolt hiba. Érdekes módon városban, ezt nem csinálja. Szerelőm tanácstalan, műszer P-300-as hibát (azt hiszem véletlenszerű gyújtás kimaradás) mutat. Cserélve lett most októberben, komplett vezérlés, gyújtás elosztó, gyertyák, jeladó, lambda szonda, inőségi olaj lett betöltve. Fórumokon olvastam, hogy el van koszolódva a szelepszár, többször tankoltam minőségi benzint, öntöttem hozzá adalékokat (molly, stp, stb.) eredmény ugyanaz, vagy esetleg megadta magát az EGR (műszer egér hibát nem mutatott). Esetleg járt már így valaki, adjatok tanácsot, vagy vigyem szakszervízbe. A lacsim 170 000 km-t futott, nagyon jó állapotú, megkímélem, nem hajtom túl, néha-néha igaz meghajtom pályán is. Köszönöm a segítséget, tippeket!
Nem tudom, mennyire vagy pesti. Nagykőrösi úton van egy Daewoo bontó. Van a tulajnak rgy olyan jó tulajdonsága, hogy minden műanyag bazt megtart, ha nem törött. Tőle szereztem én is, próbáld meg, hátha malacod lesz!
Én se akartam nyitva hagyni, így egy 5 literes fagyállós bödönből vágtam ki egy oda passzoló darabot, és az van most is ott ideiglenesen. Azért remélem hamarabb lesz megoldás...
Hasonlóan jártam. Nem tudtam szerezni. 7 hónapig vártam egy törött, bontott lámpára, arról szedtem le, mert egy jó lámpát nem akartam venni miatta.
Amíg sikerül szerezned egyet, átmeneti megoldás a Pringles chips dobozának teteje. Kis teflonszallag köré, majd szigetelőszalaggal rögzítve kiadja. Nem szép, de nem megy be a dzsuva.