"Az én képzeletemben ugyanaz az ember aki jó szívvel, örömmel hirdeti Isten országát. Inkább úgy képzelem, hogy vannak körülötte olyan emberek, akik igyekeznek köré egy olyan képet vetíteni, ami segít igazolni öt."
Én 8 évig hitegettem magam ezzel... Feleslegesen. Fejétől bűzlik ez az egész. A probléma nem az, ha valaki szerint szétesnek TF könyvei (meg a többi hasonló, amit írtál), hanem az, hogy ezt NS személyesen mondta (pontosabban mondogatta) a színpadról. Ezt hirdette (pl. "I" beszéde helyett).
"NS bűne az, hogy nem igazítja helyre az ilyen beszédeket."
Ez tévedés. Az, hogy ilyeneket mond, és az, ahogy kaján mosollyal élvezi az ilyen beszédek elmondását. Különben meg, "hogy a frászba" tudná magát helyre tenni? Münchausen-módszer? Saját hajánál fogva kirántja magát a mocsárból?
Ps.: BÁ bizonyságáról és az egész sztoriről valószínűleg elég keveset tudsz, ha azt gondolod, hogy az a helyre tevés arról szólt... Ha gondolod, magánban leírom.
"Nagyon örülök, hogy te is megismerted Krisztus Úrunk szeretetét. Ugye mielőtt megtértél, nemcsak káromkodtál, de drogoztál és loptál is, ahogy én is? Talán még ittál is és állandóan felületes kapcsolataid voltak, pedig írva van, ne paráználkodj!"
Igen, így van. (az ő nevében is mondom) :-)
Ez azt jelenti, hogy a HGy-ben az emberek zöme valóban megtér a bűneiből, és nem csak átfesti a cégtábláját.
"A hitről való kezdetleges beszéd általános szóval a prédikáció. (Pontosan ezt jelenti). "
Cserfa,
Ezt rendszeresen leírod, de nem igaz, utánanézhetsz pl. itt.
A Zsid.6:1-ben nem a prédikáció elhagyásáról van szó. Nem vagyok egy görög szakember, de szerintem pontosabb lett volna így fordítani a verset:
"... továbblépve a Krisztus igéjének kezdetéről, haladjunk a tökéletesség felé ..."
Nem prédikáció (kérügma), hanem ige (logosz). Nem kezdetleges beszéd, hanem a beszéd (tanítás) kezdete. Nem elhagyás, hanem továbblépés. És nem a beszédtől/tanítástól, hanem annak a kezdetétől való továbblépés.
* * *
A többin is lenne mit vitatni, de nem látom sok értelmét.
PS vfo-nak az 51-hez
Igyexem jóhiszeműnek lenni, hogy velem is így bánjanak, ha arra kerül (távol legyen) a sor. Majd leírom bővebben, most megyek melózni.
Mindenkinek kellemes hetet!
üdv:b
Kedves Cserfa!
Kösz mindent! Jobb ötletem nekem sincs. Nem gondoltam versenyezni, hogy bibibi, csak szeretem a munka könnyebbik végét megfogni. Azonkívül, ha beválik, mingyárt nem a te gyülid lesz jobb, hanem az enyém is!
Szorgos népünk győzni fog! (Hol hallottam ezt?)
üdv:ba
Nem hallottam ilyesmit a szinpadról. El se tudok képzelni NS ről semmi gonoszságot. Az én képzeletemben ugyanaz az ember aki jó szívvel, örömmel hirdeti Isten országát. Inkább úgy képzelem, hogy vannak körülötte olyan emberek, akik igyekeznek köré egy olyan képet vetíteni, ami segít igazolni öt. És ez könnyen korruptá teheti az embert. Emlékezz: BÁ bizonyságot tett a VASAS színpadán, hogy kirakta a N házaspár képét otthon, és hogy megáldotta őt az Úr. Utána következett NS, aki ott azonnal helyrerakta, tiszteltem is ezért. Ehhez képest most bárki jót mond a gyüliről, az rendes ember, aki bármi hibát észtevesz, az gazember. Emlékezz: PE amíg lojális volt, addig OK, mihet leírta a kérdéseit 4 pontban, rögtön panamista megrögzött szakadár lett. TF könyvei is csak a szakadás után kezdtek szétesni, addig ő volt a nagy evangélista. Sorolhatnám, de te jobban tudod. Képzelem, ha most jönne a filippi leány a mondókájával, előre ültetnék, és megjelenne a pozitív bizonysága a HETEKben. Egész addig nagy tiszteletnek örvendene amíg valaki ki nem űzné belőle a démont. Az ilyen gonosz híreket + rólad-amit, "hivatalos" helyről sosem hallottam csak akkor verik a fejemhez, amikor valami pozitívat, vagy akár semlegest mondok egy eltávozott atyafirol. A rombolást inkább ügynök értelmében gondoltam. Tudod, ha valakire nem lehet semmi cégéres bűnt ráhúzni, akkor az jobb híján ügynök. NS bűne az, hogy nem igazítja helyre az ilyen beszédeket. Hogy nem mutatja meg, hogyan kell tisztességesen bocsánatot kérni. Kétség kívül egyszerűbb bibliákat küldözgetni, mint elismerni hogy tévedett. Biztosan jól esik neki, hogy mindig igaza van. (Kicsit én is így vagyok ezzel.) Ez a megalkuvás egy önmagát gerjesztő folyamat, kár érte.
summa: Nagyon remélem, hogy nem NStől ered mindez, mert sátáni (vádló) dolog. Inkább csak emberi gyengeség, a könnyebb út elfogadása.
Voltam én lojális HCSban. Azt is lehet jól lehet rosszul csinálni. Ott is a szomjúság volt a vízválasztó. Kár érte, hogy elsorvasztották.
üdv:ba
Keress, éhezz, kutass, szorgalamsan.
Ha létrejön, becsüld. Én is évekig keresetm, és bizony, volt, hogy észre sem vettem. Jó, ha éhezel és szomjazol, akkor boldog vagy! Csak ne törődj bele!
A másik, hogy ne az legyen a kép, bibibííí, az én gyülim sokkal jobb, bibibííí. Ezt nem vállalom. Aztán szvsz te is képes vagy igazi istentiszteletre, próbáld csak ki, és meglátod! Én nagyon-nagyon szeretem a spontaenitást, ami jó, tartsátok meg, ami rossz, egyből el lehet hagyni. Ehhez pedig nem kell szervezet.
Márpedig ez lenne kialakulóban.
Most pedig megyek gyűlni, mert testvér jött, és tudod... ;-)
(A vacsit csak azért említettem, mert a melegszendvicset melegen kell enni, ezért megszakítottam írásomat, de gondolkodásomat nem.)
Lásd, márpedig a prédikáció szó szerint kezdetledes, kezdő beszédet jelent. Ha ezt nem tudtad, minek szólsz erről? Tudakozz, és érts!
Akik hitük elején, vagy hit nélkül hallgatják a prédikációt, jól teszik. Én is így jutottam hitre.
De, hogy valaki sok éven keresztül (4, 5 évnél tovább) leragad ennél, az szvsz erőtlen, idővel elhalt, aztán hamis (ha még meri magát élő hitűnek mondani). Jézus sem azt tanította, hogy gyümölcs nékül sokáig, négy évnél tovább kéne öntözgetni, meg tisztítani a fát.
Írsz valami felkent emberekről. Ez kétségbeejtő! Vagy én értem félre? Ilyen felkent embert már igazán bemutathatnál, meg azt is megmutathatnád, mi is az a felkent ember? Hova kenték fel? És miért nem szedték le? Nem kegyetlenség ez?
Mindenesetre a Bibliában szó sincs arról, hogy felkent emberek prédikálnának, sem, hogy pásztorok állnának gyülekezet élén, stb. A szolgálókat nem kenték fel, az új szövetségben egyetlen egy Felkent van, nemzetközi szóval Krisztus. Érted? Egy Felkent van!
A Hgy istentisztelete tudtommal leszerepelt, senki nem tudta megvédeni itt a Fórumon (más fórumon sem), hogy bibliai lenne (ha nem értesz egyet, ott vitasd, ahol eddig nem tudták), bebizonyosodott, hogy a hagyományokat, emberi szokásokat követi, de a Bibliától elég távol esik hitélete.
Ezeket neked sem itt kéne hát újra előhoznod, hanem tudomásul kéne venni a tényt (vagy ott cáfolni, ahol eddig nem tetted). Én nem véletlenül írogattam 5 évig, nem fogom újra és újra bizonygatni, bizony tényként veszem ezeket. Ha te képes vagy igazolni a ti bibliai mivoltotokat, én el is fogom ismerni. De nem itt, hanem ott, ahol eddig erről a viták folytak. Ha igazolod, akkor itt is elismerem, és visszavonom rólatok tett állításaimat.
Aztán ez a széles körben való szédítés sem igei, sőt, egyenesen borzalom! Ne dicsekedj te ezzel, szégyellhetnétek magatokat, nem büszkélkedni, mit is műveltek! Ápolni kéne a kicsiket, és nem elveszni hagyni. Ezt én csak szédítésnek tartom, ez nem krisztusi gyümölcs. Ugyanis a Hgyből kb. annyian mennek el, ahányan közétek állnak, azaz gyakorlatilag 100% a lemorzsolódás. Ha ehhez hozzávesszük a tőletek kiszakadókra mondott átkaitokat, rágalmaitokat, sátáni minősítéseiteket, akkor ti borzalmas, rettenetes munkát végeztek (ajánlom figyelmedbe: az a bibliai az arány, hogy aki megtér, és visszaesik, aki bocsánatot nyer, aztán megint vétkezik, rosszabb lesz neki az utolsó állapota, ahogy aki szabadul, de visszafogadja a gonosz lelket, annak utolsó állapota nyolcszorosnál is rosszabb lesz). Mondom, a ti gyümölcseitek, ha az egészet, megvallásaitokkal együtt nézzük, rettenetesek! Rettenetes állapotú (tőletek kiszakadt) emberek, annyian, sőt, jóval többen, mint ahányan ti megmaradtatok, és még ti tesztek ezek ellen vallást! Rettenetes a ti rossz gyümölcsötök a jóval szemben! Minimum 8:1 arány a borzalom:igaz arány.
8:1-hez arányú, ez a ti a ti gyümölcsötök bibliai mértékkel.
Szóval te csak ne legyél büszke ezekre az iszonyú gyümölcsökre! Mellettetek alig szól valami (noha én is elismerem, sokat köszönhetek a néhai-valamkri Hit Gyülekezetének), de ellenetek annál több.
Egyébként a te megvallásod tipikus Hgys megvallás, ilyen rengeteg elhangzott itt a Fórumon, én ismerem ezeket, mégis írod nekem? Lásd, én nem fogom ismételgetni magamat! Egyszerűen ténynek mondom, ami eddig bizonyítást nyert, és ha jössz a szokásos hgys mantrákkal, semmibe sem fogom venni őket. Újat mondj, a régit meg saját helyén vitasd!
Örömmel ittam bölcs és jószándékú szavaid! Valóban, a H.Gy.-ben én is többet tanultam, mint addig egész életemben! Ezt a csodálatos életet bárki megismerheti, aki eljön, vagy csak megnézi a Vidám Vasárnap egy adását. Való igaz, hogy példátlan mértékű az ébredés, de nem csak Magyarország, de az egész világban is! Nézzük Kínát, ahol egyre több és több testvérünk bánja meg bűneit és tér meg! Naponta ezrek és ezrek! Pont a kommunista Kínában! Ha EZ nem bizonyíték a hitetlenkedők számára, akkor nagy az ő elvetemültségük, és megkapják majd érte méltó büntetésüket. Most még számukra is van lehetőség, megtérhetnek, de az Úr jóságával nem lehet sokáig visszaélni, mert jó az Úr.
Kösz a választ. Én is azt hallottam, hogy a házicsoport-rendszert fokozatosan elsorvasztották, mára talán egy-két lojális HCS-vezető maradt, a többi megszűnt.
Érdekes, amit írsz rólam. Ezek szerint azt a hírt terjesztették , hogy én valamilyen sötét gazember vagyok, akinek ténykedése csak rombolta a hgy-t, ha jól értem. Különös ez kiváltképpen abban az összefüggésben, hogy ugyanazok, akik ilyeneket terjesztenek, kiállnak a színpadra és másokat építenek.
Kedves Cserfa!
Nagyon megtisztelő, amit írtál, különösen a szendvics után (egészségedre!). Igyexem rá méltó lenni.
A föld szerintem sem a gyülekezet, hanem az emberek. Pl: a magvető az igét az embereknek hinti, +Ádám neve: Vörös föld(ből való), +a földből feljövő fenevad. Semmiképpen sem gyülekezet, hanem az emberek. És még sok egyéb, de én most ezt az értelmét mondom. A jobb sorsra érdemes embereket szánom, mert a gonoszt jónak, a jót gonosznak stb. mondani már üdvösségi kérdés. Ennek a megmutatását fontosnak tartom. A világiaknak nem ez az üzenet (elsősorban) hanem a megtérés. Utána jöhet a jó és rossz közötti különbségtétel. A dolgok megítélése nagyon fontos a felnőtté váláshoz, és a megszentelődéshez. A környezetem fél ettől a szótól, mert: ”ne ítélj, hogy ne ítéltessél”. Ebben munkálkodom, hogy nem az embereket, hanem a cselekedeteiket igenis meg kell ítélni. Ezt a különbséget próbálom megmutatni. Persze nem én ítélgetek nyakra-főre, hanem a tekintély alatt gondolkodni nem merő embereknek segítek (ahogy tudok igazság szerint).
A szentek közösségében való személyes növekedéssel egyetértek. Én is többet épültem a HCS-ben mint azonos idő alatt a Vasaban az újhullám idején. Emléxem ezekre, vágyom rá, és próbálok igényt ébreszteni a környezetemben. Ez olyan HCS volt amilyen közösséget most is szeretnék. Most néha összejövünk tesókkal, nagyon hasznos közösségeink vannak, sajnos nagyon ritkán. Nem gondolom, hogy csak egy másik közösségbe (bejegyzett egyház) lehet kimenni. De légüres térbe kimenni nem sok értelme van. Igenis fontosnak tartom látni, hogy ahova megyek, szintén éhes és szomjas emberek vannak. Itt maradni legalább másnak a hasznára vagyok. Ha tudsz ajánlani szentek közösségét, épülésemre, szívesen veszem.
Üdv:ba
"Különben is, hogyhogy kellemes neked a hitről való kezdetleges beszéd?"
A H.Gy.-ben Isten felkent emberei prédikálnak,és nem hinném hogy kezdetleges módon.Én közel 2 éve járok oda,és annyit épültem ott,mint egész életemben együttvéve.
Folyamatosan építő prédikációk vannak,szerdánként más és más pásztor,nem mindig a Sándor.
Amugy meg az ATV-n menő Vidám Vasárnap önmagáért szól hogy milyen nagy szükség van arra hogy széles körben is ébredés történjen,és szerintem a kezdetektöl,végig építkezve minden szóba kerül,ha végig követted volna az adásokat.
Az az igazság hogy M.o történetében nem volt még ilyen mértékü ébredés,és az Ur munkájának tudható be ezek a gyümölcsök.Annak csak örülnöd! kéne hogy ez történik,emberek ezrei jutnak hitre,nyernek sokan üdvösséget,születnek ujjá,változnak meg az életük.Nem pedig fikázni kéne a gyülit,és Isten felkent embereit,munkáját.
Én ajánlom neked az adatok-ra kattintva adataimnál a Keresést. (Ajánlottam is, hogy nézz szét a Fórumon, így is illik, ha valaki itt kezd)
A kereséssel az összes hozzászólásomat olvashatod, azt is megalálod, eredetileg (ha jól emléxem 1998 őszéig) én Hgy szimpatizáns voltam. Akkor fordultam a Hgy ellen, mert ördögnek mondták a bennem levő szellemet, engem magamat is. És ezt eluntam, sőt elfáradtam ezt tűrni (nem is kellett volna soha).
Én vagy öt éve nyomulok a Fórumon, és pár dolgot felírtam... Amiket pedig a Hgyről írok, igazolt, megvédtem elégszer, nincs kedvem állandóan ismételgetni magam. Ha te új vagy, sem jár neked újra, meg újra a régiek ismételgetése, ez Fórum, itt tilos a floodolás, viszont a hozzászólások megmaradnak, kereshetők. Tudom, meló valakinek utánanézni, mégis így van e dolog.
Kérdésedre ez egyszer utoljára, igen, én Hgys voltam, 7 évig, hitoktatói oklevelem is van '92-ben kelt, NS maga adatta, mert kértem, és mert fellelkesült azon, amirő beszéltem vele akkoriban. Írtam, sokat köszönhetek a Hit Gyülekezetének, stb. 1996 nyarán mentem ki a Hgyből annak szentségtelensége miatt.
A te szokványbizonyságod neked valóság, ahogy mindenki újjászületése valóság – neki. Tudod, Simon mágus is hitt és megkeresztelkedett. És tudjuk, mit is ért ez. Ha te újjászlettél, igyekened is kéne, jól nekidőlve futnod, mintha csak egy nyerhetne. Ehhez képest nem gondolom, hogy sokra jutottál 7 év alatt. Nem bántásból írom, ha nem igaz, kérlek, bocsáss meg nekem, ha igaz, el kéne gondolkodnod ezen.
Szóval, hogy szavamat ne feledjem, nekem nem elég a szó, hiába bizonygatja a szóló, hogy bizony igazat szól, bizony, bizony, valóságos, amit ő érzett, valóságosan újjászületett, stb.
Ha pedig te csak kicsit ismered a Bibliát (hét év alatt az Újszövetséget, benne a Zsidó levelet) azért el kellett volna néhányszor olvasnod, ha egyszer alig szereted az igét (különben miért nem ismered jobban?), szóval én bizony azt vélem, te hited elején állsz. Különben is, hogyhogy kellemes neked a hitről való kezdetleges beszéd? Hogyhogy képes vagy hallgatni még az embertől jövő tanítást? Pláne NS-ét! Szerintem mindenki a hite elején (esetleg végén, mert nemsokára elhal) áll, aki megmaradt, ott, hogy hitről való kezdetleges beszéd, meg tanítások, meg újra és újra mindig a hit alapjainak lerakosgatása.
Akik mindenkor tanulnak, de az igazság ismeretére el nem jutnak, nehogy testvérek, de kerülnivalók. Kerülnivalók, mert megálltak, mert ami megáll, meg is romlik (Ezékiel látomása a folyóvízről).
Kérdesz a bővölködésről.
Aztán ezt a gazdag ifjú példájával folytatod. A válaszom:
Soha nem voltam gazdag. És nem is hívott engem az Úr, hogy hagyjak el mindent, és kövessem Őt. Hanem egyelőre a helyemen állok, és várom, hogy aktuális, érvényes legyen elhívásom (mert van).
Ha engem hívott volna Jézus, én követtem volna Őt, mindent elhagyva Érte.
Ha már kérdezted...
A bővölködésről:ezek szerint te mindenedet eladtad,és úgy követed az Urat?
Az,hogy 7 év alatt hol tartok,nem tudhatod,hiszen nem ismersz személyesen.
Amit állítok nem csak beszéd,hanem valóság!
Te egyébként exhites vagy?/Utálom amikor azt mondják:hites/
No, kedves Fórum-társak,
intett egy testvér emilben, hát pontosítok.
Csak a budapesti Hit gyülekezetéről tudok érdemben írni, akik Németh Sándor vezetése alatt állnak.
A többi vidéki gyülekezetet nem ismerem, és csak annyira illik rájuk, amiket én vélekedek a Hit Gyülekezettéről, amennyire engedelmesek Németh Sándornak (amennyire elismerik, mint előttük járót, akarom mondani ülőt-állót).
Tehát mégegyszer, én csak a budapesti Hgyről írtam, bizonyságom is csak ellenük van, hiszen Budapesten élek).
Mi Jézus szerint a föld savai (sója) vagyunk. A gyülekezet nem a föld, gondolom. Nem vagyok benne biztos, hogy nekünk a gyülekezetet kéne sózni, az szerintem belterjes lenne (csak a gyüli jó, csak a gyülibe jót, stb.) Inkább a földet, az egészet kéne sózni, és a gyülekezet egésze lenne a só, hiszen többesszámban tanította ezt Jézus. Nem én vagyok, mi vagyunk. A mibe szerintem nem fér bele (a kezdőket leszámítva), hogy valaki nem só, és vele mégis közösségben vagyok. Akkor az monmcskos só.
De lásd, nem vagyok ebben biztos, így a te válaszodat elfogadom.
Elfogadom már csak azért is, mert azt vélem, lelkiismerettel teszed, amit teszed, és Isten előtt vannak a kívánságaid. Azaz hiszek neked, igazat írsz. De azt vélem, választ nem fogsz mást kapni, mint kaptál, azaz szerintem ebben hiába vársz, előbbre nem jutsz, inkább csak látod, amint mind jobban és jobban romlik a Hgy.
A vezetőkről nem kéne, hogy így vélekedj, szerintem te már rég nem szorulsz vezetőkre, azok a kezdőknek valók. De Isten népe nem emberhez megy Istentől tanul, és Istentől vezettetik, erről kéne tanúskodni, és nem dajkák, meg tejjel itatók mögött haladni (azaz állni).
Kérdésedre, igen, a jelenléteddel legitimálod a Hgyt, én pontosan ezért mentem ki, holott nem volt hova (másik szervezet) mennem. A Biblia sem azt mondja, menjetek át más gyülekezetbe, hanem csak azt, menjetek ki! És ahol ketten, vagy hárman egy akarattal együtt vannak Jézus Nevében, Ő ott van, az már Gyülekezet (nagy betűvel, mert Ő a Fej, ahol Ő, ott gyülekezet, ki az Ő teste).
Persze nagy merészség kimenni, de ha valaki elsorvad, és mégsem kap, tán nem Isten a felelős, nem gondolod? Én évekig imádkoztam a Hgy-ért, mert évekig tépelődtem, menjek-e, vagy maradjak. Én tudom, mit beszélek!
Hogy téged nem izgat a NS által gyűjtött kincs (te vagyonnak írod), biztos igazad van. De én mégsem tenném félre Krisztus és apostolai tanítását, akik azért mégis tanítottak erről-ezekről. Ezek bizony jelek, miről bizony fel kéne ismerni, amit fel kéne, és itt jön megint, aki legitimálja NS-t, hogy vezető, azaz, hogy előtte jár, azzal gáz van. Mert amíg előtte jár (elöljárója), addig tudjuk, hova halad, és tanítvány nem lehet különb mesterénél. Ha tehát beveszed NS tanítását, gáz van. Ha meg nem veszed be, ha ellene élsz csendesen, nem úgy teszel vele (NS-ral), ahogy szeretnéd, ha veled tegyenek (Gondolom, neked sem lenne jó, ha bólogatnának a szemedbe, ámeneznének, meg színből becsülnének, a hátad mögött meg elmondanának mindenféle bizonytalannak, vagy egyszerűen nem vennének rólad tudomást.) Szóval vizsgáld meg ezt, kérlek, mert így valahogy ez nem tiszta, inkább zavaros. A jelek jeleznek, arra vannak, aki nem akar látni-hallani, érezni, megkeni a szemét, bedugja a fülét, megkövéredik a szíve, mondd, kedves az ilyen az Úrnak? Nem inkább ordítozni, lökdösni, beleakaszkodni, tolakodni akár? Csak nem békét hagyni? Szerintem ez a szeretet, (ha NS-t szereted, akkor is), ezt tették Jézussal is, apostolaival is, ott pezsgett a dolog, és Isten maga állt ki emberei mellett. NS mellett meg a vonalas hgysek állnak ki, meg e világ istene.
Kedves Báthory Ödönke!
Míg vacsoráztam (meleg szendvics volt), rajtad gondolkodtam. Mert tanultam tőled, bizony. (Egyébként is tanulok a Fórumon, csak nem szoktam említeni, mit és kitől.) Elgondolkodtam ezen a te erődön. Mert erőd van, mert nem keresel mentségeket, nem magyarázod ki magadat. Tanulhatnának tőled a hgysek! Akkor én nem bírnék velük, lásd, rajtad nem találok fogást.
Igaz, ha sokan olyanok lettek volna a hgysek, mint te, nem mentem volna ki közülük.
Én többet nem is kérdezek a Hgyről, célomat elértem.
(Látom, van még élet a Hgyben, legalább két élő van ott, Nikola, meg te :-) Ennyi tanúság elég.)
Viszont azt ne gondold, hogy feltétlenül csak más szervezetbe lehet átmenni. Neked soha nem volt olyan élményed, mikor együtt voltatok nem szervezetten, de spontán, és csakugyan a szeretet tartott össze benneteket, hogy ott az Úr? Nem vetted észre, hogy csendes, egyáltalán nem harsány ember mellett micsoda bizonyságot tehet az Úr, hogy beléd hatol, és újjászül, életre visz, megváltoztat egyszerű ember egyszerű beszéde? Én sok ilyennek voltam tanúja, és megtaláltam azt, hogy korántsem szervezett formában van az Őr jelen, sőt, a szervezetben mindig (már a Bibliában is) törekednek a magasabb helyekre, és akik törekednek, mind silányak (Jánossal szemben is így volt, Pál meg egyenesen az alacsony helyre való törekedést tanította).
Az ember hajlamos hitelt adni az elölülőnek, meg a fényes öltözékűeknek, és áhitattal nézi őket, és valóban, már csak figyelme, áhitata miatt is kap valamit. De ez nem igazolja a fényes öltözékűt, meg a magas sapkájút (emelvényen állót, kimagaslót, stb.), ilyeneket akár az utcán, rádióból is hall az ember, ha van füle a hallásra. A szentek közösségében meg jó sokat hall, én többet kaptam olykor így egy nap alatt, mint a Hgyben egy év alatt (mert azért a Hgyben is kaptam).
Gondolkodj el ezeken, kérlek!
Kedves Cserfa!
Az 1 rész első bekezdésével szószerint egyetértek, örülök neked.
Második bekezdés: nem látom a megoldást, amit mondasz, ugyanis már sokan megtették, amit mondasz. Egy baj van, hogy hirtelenjében nem látok olyan vezetőt, akit magam mellé véve megdorgálhatnám azt a vezetőt, akivel bajom van.
Az áldozatot illetően egy kicsit enyhébben fogalmaznék. Bár van rá példa: Róm. 9.3
„Mert kívánnám, hogy én magam átok legyek, elszakasztva a Krisztustól az én atyámfiaiért, a kik rokonaim test szerint”, azért az átokká levéstől félnék. ( Kíváncsi vagyok, hogy Pál ezt hogy gondolta?). Nem látom a kimenetelnek a gyakorlati hasznát. Én csak az Rkat történelmét ismerem (úgy-ahogy) és tudtommal nem javult meg a kiválásoktól. Igaz, a bennmaradástól sem. A HGY-ből is elég sokan kimentek, köztük vezetők is, közben az általad említett intés is megtörtént, és mégsem javult meg. Gyakorlatilag se a menés, se a maradás mellett nincs érv. A jelenlétemmel legitimálom? Ez nem az én felfogásom. Inkább sózom. A sónak a só-nélkül-egyébként-íztelen ételben van a helye. Csak ott használ. Persze közben keresek. Ha találnék olyan helyet, ahol…. De ezt már leírtam.
NS által gyűjtött vagyon megint csak nem izgat. Ha szétosztja, de marad a régi, mi hasznom van abból? Tartsa meg, vagy ossza szét, nem érdekel, csak térjen vissza az igazság szeretetéhez és a bűn gyűlöléséhez, ami sokunk előtt példa volt megtérésünkkor.
Üdv:ba
Nagyon örülök, hogy te is megismerted Krisztus Úrunk szeretetét. Ugye mielőtt megtértél, nemcsak káromkodtál, de drogoztál és loptál is, ahogy én is? Talán még ittál is és állandóan felületes kapcsolataid voltak, pedig írva van, ne paráználkodj! Jézus Krisztus azonban megbocsátott, mert annyira szeret minket, hogy Örök Életet ad nekünk. Hallelúja! Áldassék az Úr Szent Neve! Ámen!
A hitről való kezdetleges beszéde a Zsidó levél szerint kéne elhagyni.
Gondolom, te még hited elején járhatsz, mert ezt nem ismered, nekem viszont szól ez az Ige (ezért írom nagybetűvel).
Az egy jó dolog, ha neked bizonyságot tettek, szóltak, és hittél. Én is megtértem egy adventista összejövetelen, és mégsem lettem adventista. Szóval, ha valaki valahol hitre jut, állna is be a szentségtelenek közé?
Hogy a bővölködés benne van a Bibliában, mondom, benne van. A testi, szolgai törvény szerint, mit Pál jól kiosztott (többet erről a Hiszek a bövölködésben topicban).
Az viszont dedós vita, hogy állítom, nincs érvényben, nem érvényes ránk nézve, megmutattam, igazoltam, vitázz vele ott, ahol ezt megtettem, és erre te itt mondod, de, de, bibibiíííí, bizony bővölködés, bővölködés, bővölködés. Nem! Ha engem tudsz cáfolni, tedd meg, eddig senki nem tudott, ez (eddig) tény). Ez van. Hagyd el, kérlek, a dedót!
A hitről való beszéd engem meg nagyonis érdekel.
A bizonyságodra:
A te bizonyságaid, hogy miket éreztél, és hogy változott el életed (ezt pedig nem is írtad), nos, ezek nálam is megvannak, és gondolom, tán nagyobb mértékben, mint nálad. Ez még semmiben nem igazolja a Hit Gyülekezetét, inkább te is ellenük tanúskodsz, hiszen hogy lehet, hogy 7 év alatt csak itt vagy? Még a hitről való kezdetleges beszédnél vagy, még ezt jónak is tartod! Aztán a Bibliát felületesen ismered (én általában bibliaismerő embereknek írok, elemi dolgokat hadd ne magyarázzak).
Aztán hol van az erő, nem az érzés, hanem az erő??? Hol vannak a cselekedeteid (én nagy arccal tártam életemet, nevemet, munkahelyemet, stb. a Fórumra, csakugyan vizsgálható vagyok)? Hol vannak a te próbáltságod, mely nem csak beszéd? Általában silánynak tartják a Hit Gyülekezete tagjait, erről sok szó volt a Fórumon. Én elég komoly referenciát tudok erről adni, több ezer szülőről és gyermekről van szó. Ezeket nem fogom sokat ismételgetni, de te új vagy a Fórumon. Néznél körbe a hgys topicokba, és meglátnád, itt egyáltalán nem valami pozitívnak tűnik a Hit Gyülekezete, bizony vannak keresztény közösségek, ahol a hgysektől való szabadságért imádkoznak, mert a hgysek tempói egyre több embernek teher.
Amit te ísz, figyeld meg, kérlek, csak beszéd, amit én állítok, sok-sok ember bizonysága a hgysek silányságáról, arroganciájáról, érőtlenségéről, istentelenségéről. Fejükkel, Németh Sándorral kezdve. Persze ti is sokan mondjátok csapatotok jó dolgait,, de ha megnézzük azokat, csak azt látjuk, a világban vagytok áldottak, a világ dolgaival, de a bibliai ígéretek, a szentség, stb. hol van nálatok?
Tények ellen írod, mit is érezték ekkor, meg akkor? Az én monitoromon legalábbis ez látszik.
Viszont én a kérdéseimbe foglalt állításokat ténynek tartom ezután, ha jön egy, vagy több buzgő hgys csapattag, nekik sem fogok bizonykodni, inkább ignorálom ezeket, mégiscsak fura, hogy minden újnak el kéne mondani, te, nem is úgy van a dolog a Hgyvel, ahogy te rajongásoddal véled, nézz inkább egy kicsit körül!
Kedves új Hgys fórumtársak, mielőtt begyakorolt hgys mantráitokat, szokványbizonyságotokat elmondanátok, nézzetek kicsit körül, miről is van szó!
Ha én szokvány megvallást olvasok ezentúl (ami persze az illetőnek komoly, életre meghatározó dolog lehet), bizony nem veszem figyelembe, hiszen ő sem veszi figyelembe, amit én írok. Előbb gondolkodjatok, vizsgáljatok, tudakozzatok, mert csak úgy ideírni egy halom szokványmegvallást, ezzel bizony le lehet mosni az igazi kérdéseket. De én az ilyet úgy fogom fel, vizet bocsátotok ki a szátokból, hogy az Igazat elnyelje.
Így én nem fogok küzdeni veletek.