Keresés

Részletes keresés

CSerfa Creative Commons License 2003.12.07 0 0 401
JUVEFAN!

Nem tudom, minek írsz nekem. Tanítsalak tán? (Kérdesz, mit kéne visszavonnod)
Ahhoz nagyobb tisztelettel kéne beszélned. Tényleg, az a fő bajod, nem adtad meg a tiszteletet, hanem személyeskedtél... (No, most kíváncsi leszek, képes vagy-e visszavonni, ez is egy próba.)

Krisztus rosszabnak nevezte a nálad istenfélőbbet. Nyugodj meg, elégedj csak meg azzal, arrogáns hgys bunkó vagy. Mert az vagy. És ugyan ki nem lát annak, az arrogáns hgys bunkókon kívül? Aki veled egyetért, az is vagy arrogáns hgys bunkó, vagy arrogáns nemhgys bunkó. Mondd, mit szólongatsz? Mazochista vagy tán? Én nem változom, ilyesmiben sem, legfeljebb nagyon-nagyon lassan, akár évek alatt sem. Ahhoz sokáig kéne téged szemlélnem, mert rontani ugyan hamar lehet, de megépülni sokkal lassabb (gondolj arra, egy tőrszúrást akár ezerperces simogatás sem hoz helyre).
Szóval oda jutottam veled, ha nem lépsz át ezen a dolgon, ha arrogáns hgys bunkáságodat magyarázod, meg engem cikizel, ignorállak.
Én nem járok utánad, te jársz utánam.
Én nem keresem a békétlenséget, te keresed azt.
Én nem támadtalak, te kezdted.
És azóta is te kezded, újra és újra.
Mondd, mire jó ez neked?
Nálam arrogáns hgys bunkó vagy, kidumálhatalanul, engem csak a szelídség győz meg, amiről te azt sem tudod, mi az.

NS-t meg nem akarom lejáratni. Ő akarja magát. Én inkább kihoznám abból, amibe jutott. Én még akár munkát is segítek neki szerezni (írtam már a Fórumra), és, ha éhezik, adok neki enni. És ezt valóban! Ahogy adtam is szegénynek szállást (hónapokig!), tanítottam számítógép-használatra másokat, hogy el tudjanak helyezkedni. Csakugyan, ezt NS-ral is megtenném! Ha ezzel fordulna hozzám, és már minden harácsolmányát szétosztotta volna, és nem lenne állása.
És semmi mást nem kívánok NS-nak, de neked sem, mint amit szeretném, hogy helyetekben velem tegyenek! Abban viszont egész biztos vagyok, te egész mást kívánsz nekem, mint magadnak!
Ciki neked, ha így van, ha tagadod, akkor meg nem hiszek neked.
Ciki.

Hát ne járj utánam, mert eddig csak abban mélyült el rólad az ismeretem, te igazságtalan szemét arrogáns hgys bunkó vagy, leszerepeltél, mint keresztény, mondd, mit akarsz még tőlem? Hisz most odajutottunk, kétszer annyi idő alatt sem hinnék neked, mint hittem volna.
Persze fogod magad, ha kell, és nicket váltasz, arcnélküli sötétből lövöldöző arrogáns hgys bunkó, és más nicken akármikor kikezded a nevével, arcával stb. fellépő embert. Te sok minden vagy, de krisztusi az egyáltalán nem vagy, nem is ismered Őt! Legfeljebb a hgys krisztust (kisbetűvel). A felkentet, a felkent pásztort, meg a felkent akármiket.

Azt jól írod, nem vagy az ellenségem. Az ellenségemet szeretem, téged nem szeretlek. Mivel pedig nem vagyunk felebarátok, nem egy Istenben hiszünk (te meg is veted az enyémet, és nem féled) így ellenségem sem vagy.
Téged tehát nem szeretlek, viszolygok tőled. Nem is utállak, de jobb nélküled, mint veled (úgy vagyok veled, mint a kakimmal, attól is viszolygok, de nem utálom, hanem lehúzom a WC-be, azaz megszabadulok tőle Vigor nyomán a példa)

Ha nem hagyod abba, csak tedd, mit tehetek? Tt nincs WC, hogy helyretegyelek, hát amit tehetek, azt teszem, szemétségeidre ignorállak.

CSerfa

Előzmény: JUVEFAN (398)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2003.12.07 0 0 400
Cserfával hosszasan leveleztünk a témában. Röviden összefoglalom:
1: Doktrinális problémákat nem látok, csak emberieket. Úgy látom, aki elment, se hitbéli dolgokat kifogásolt, hanem szervezeti és emberi-erkölcsi dolgokat. Valamint a hibák leplezésére szolgáló hazugságokat (azért ez utóbbi már bűn, jól tudom). Erről szól a Fehér Füzet 1-2, a Fesz van, magánbeszélgetések, és a fórumon is mintha ezt látnám. Segíts, ha tévednék.
2: Ha kijönnék. se javulna meg. Ha a presbiterek fele, a nyáj kb 1/3-a, végül Te, mint ismert valaki eljöttetek és nem javult meg semmi (ill kevés), akkor egy ilyen senki távozása mit használna?
3: Ki más tenné helyre azokat az embererket, akik Téged még mindig szabotőrnek tartanak?
És a többi BPA-st árulónak?
4: Láttam már jó példát a változásra. kb 7-9 éve egy kedves testvérnő (ha érdekel a neve magánban) elég durván leteremtette a Sándort, hogy néhányan igen sokáig ott maradunk a VASASban takarítani étlen-szomjan, és még egy szendvicset se képes adni. (Valóban kicsit vaskosan fogalmazott) A hölgyet eltanácsolták, azóta se láttam, de legközelebb kaptunk egy csomó szendvicset. Amíg a VASASban voltunk. ez így maradt.

Persze Cserfával való beszélgetés közben sokat gondolkodtam a dolgokról és a következőkre jutottam: A Testben (tudom, hogy a HGY nem a test, hanem csak egy része, de munkahipotézisként kivételesen hadd nevezzem így) kétféle baj lehet
1-külső (kormos az arcom, lecsúszott a sliccem stb). Ezt csak a külső szemlélő veheti észre.
2-belső (fáj a hasam, fejem stb) Ezt csak belülről lehet érezni.
tudom, hogy lehetnek átfedések a kettő között (lyukas fog, nyilt törés stb, de a lényegen nem változtat).
Mind a két féle hibajelzés arra való, hogy a segítségével nagyobb bajt előzzünk meg, figyelmen kívül hagyása a romlás kiterjedését eredményezheti. A kétféle kontroll analógiája még mindig a testnél maradva:
1-külső-tükör-Isten Igéje. Ebben Ti, Igét ismerő és a külsőt látó tesók sokat tudtok segíteni
2-belső-lelkiismeret. Ezt csak az érzi aki belül van. Persze nem nevezném magamat lelkiismeretnek, de hibajelzést adhatok.
Hirtelenjében ennyi
üdv:b

Előzmény: vfo (397)
CSerfa Creative Commons License 2003.12.07 0 0 399
Kedves Ödönke!

Tévedsz, a Hgyben konkrét ajánlatot nem tettek. Igaz, valaha, még ’92-ben, ha jól emlékszem, de lehet, hogy ’91-ben hcsopvezetőm, Tőke Ferenc célozgatott valamire, hogy beajánl, vagy szerez valami megbízatást, mert én ambíciózus ember vagyok. De nem győztem szabadkozni.

Ha ráhajtottam volna, akár a hgyben is lett volna megélhetésem „hit”-ből, mert olykor mély nyomokat hagytam emberekben, NS-ban is, másokban is.
Gondolom, ezért is adta meg NS egy kérésemre az oklevelet.

Konkrét (vagy majdnem konkrét, mert nem tudom, fel voltak-e ezek az ifjak hatalmazva erre) ajánlatott Budapesten járt pünkösdi felekezet ifjaitól kaptam (a Mogyoródi út környékén laktak, valami koleszban, vagy hol, ide jártak fősulira, az EPK sulijára, gondolom). Kikkel sokat beszélgettem, és igen nagy hatással volt rájuk hitem, nézeteim, reménységem, meg amim van. Ők mondták el, hogy nincs pásztoruk, mert meghalt, és keresnek, tulajdonképpen nekem ajánlották az ő állását, olyan kérdéseimre, hogy én itt élek, itt van lakásunk, megélhetésünk mind volt válaszuk. Ez '97 nyarán volt, ha jól emlékszem, akkor rég nem voltam hgys.
Valahova csakugyan írtam már ezt, de nem kerestem vissza, így gyorsabb (és most részletesebb is).

Az oklevél sem „hitből” való megélhetés, pusztán bibliaszakkört szerettem volna indítani volt iskolámban, ahol tanár voltam. Ehhez oklevél kellett. Hitet nem lehet oktatni, de az oklevelet így nevezik.

Én amióta eszemet tudom, nem gondoltam arra, hogy „hit”-ből én megélhetnék dologtalanul, munka nélkül. De másokon sokáig nem is gondolkodtam. Csak akkor kezdtem ezen gondolkodni, mikor azon is elgondolkodtam, én miért is nem vállalnám a főállásúságot. Addig bizony még arra is gondoltam, ugyan hova is adjak tizedet, úgy megszoktam.
Hogy miért nem ez meg itt is található e topicban.

CSerfa

Előzmény: Báthory Ödönke (396)
JUVEFAN Creative Commons License 2003.12.07 0 0 398
"Én pedig ígéret szerint hívom hgys arrogáns bunkónak a hgys arrogáns bunkókat."Még te mondod hogy bunkó vagyok?

Mit kéne visszavonnom konkrétan?Nem értelek!

"Legfeljebb te is emlegess, ahogy csak akarsz."
Nem süllyedek le a te szintedre!

Írod hogy beléd kötöttem.Mivel?
Te beszélsz krisztusi jellemről?Minden bunkónak lehordtál,ez a krisztusi szeretet?Nem azt mondja az írás,hogy még az ellenségeiteket is áldjátok?Szerintem én nem vagyok az ellenséged,de ha az lennék is,így nem beszélhetsz velem,ha komolyan veszed a Bibliát!
Az egész életedet arra tetted föl,hogy Németh Sándort lejárasd?Szépen be lettél oltva!

"Pl. az is rágalmazás, hogy nem találsz szikráját sem tiszteletnek nálam."Ha egyszerűen nem találom,mit csináljak?Hazudjak tán?Látod,most lesüllyedtem a te szintedre.De tudod mit?Visszavonom,boccs!
Bocsáss meg hogy írtam,hogy meg mertelek szólítani!Bocsáss meg hogy megszülettem,hogy élek!

Előzmény: CSerfa (394)
vfo Creative Commons License 2003.12.07 0 0 397
Pardon, hogy közbeszólok, de hadd kérdezzem meg, hogy ha te ilyen világosan látod a hgy-ben fennálló anomáliákat, akkor mi tart téged még mindig ott?

Igaz, könnyen beszélek, amikor én tartottam itt 2001-ben és hangot adtam a véleményemnek, rövid úton kipenderítettek, mégis maradtam még egy ideig. Vagyis lehet, hogy ezért a kérdésfeltevésem sem adekvát.

Előzmény: Báthory Ödönke (396)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2003.12.07 0 0 396
Kedves Cserfa!

Bocs, hogy ismét beledumálok kettőtök beszédébe, de olvastam Tőled valamit, ami érdekel:

"(ó, nekem is lett volna lehetőségem „hitből” élni, nekem is ajánlottak főállású pásztorságot, vagy mit). És sorolhatnám."

Eddigi olvasmányaimból úgy gondolom, hogy ez a HITben lett (volna). Ha jól gondolom, akkor kérlek, meséld el nekem az okát, hogy miért nem fogadtad el? Már akkor gyógyíthatatlannak láttad a hibákat? A környezeted nem vetett meg Téged, mert visszautasítottad? Milyen lépések vezettek a NS kezéből átvett oklevéltől a távozásodig? Mi volt az utsó csepp?
Tartok tőle, hogy a Tőled megszokott kimerítő válasz egy regény terjedelmét igényelné, ezért megértem, ha csak címszavakban válaszolsz.
Továbbá tartok tőle, hogy ezeket már 1000* leírtad, ezért beérem utalásokkal is (bár inkább olvasnám itt, tudod modem+tel szla).
Kíváncsian várom (nem OFF, mert a HGYre vonatkozik):b

Előzmény: CSerfa (395)
CSerfa Creative Commons License 2003.12.07 0 0 395
Kedves BZoltán!

Nem kéne fogalmaznod! Amit László atyáról mondtam, lehet, hogy a rómaiak sem ismerték jobban. De elismerem, nem tudom, mit jelent nálad a jobban ismerés.
Akkor is az az igazságos, ha magamból indulok ki, azaz, mit szeretnék az ő helyükben. Krisztus Urunk már csak így tanította, és inkább minden ember legyen hamis, Ő akkor is igaz.
Lásd be, kérlek, itt én teszem jól azt, hogy így beszélek, és így bánok a rómaiakkal. Mondom, ha az ő helyükben lennék, én bizony örülnék Cserfának, és engednék is neki. Ember már ne bírálja felül Istent!

Én akkor hagytam abba a rómaiakkal való küzdelmet, amikor még voltak. És ha hiszed, ha nem, idővel mellettük (legalábbis Satya mellett álltam ki, igaz, nem hitben, hanem, mert emberként becsültem. Kiálltam még akkor is, mikor római vallású kezdte cikizni, és hazugnak, meg ilyesminek állítani).

Azt nem tudom, minek kéne ismernek a római szertartásokat. Az utolsó kenetről amit írok, bizony úgy is van, római kiadású könyvekből is igazolni lehet. Semmi nekem ebben ellent nem mond. Minek kéne nekem megismerni mindazt, amit elvetek? Lásd, a megismerés közösségbekerülést is jelent, és nekünk rendelés az, óvakodjunk mindentől, ami gonosznak látszik. Márpedig a rómaí vallás gonosz, miért is reménysége van a maffiózónak, ha öl is, hogy idővel (élete végén) mondjuk, feloldozza bűnei alól a pap (különben megöli, vagy elhajtja a fia, és hozat új papot). Mert ti beszédre oldoztok fel, és az utsó kenet is ehhez hasonló. Ha olyanok lennétek papjaitok, mint én, kivetnétek a gyülekezetből azokat, akiket ki kéne, nem lennének társai a rendetlenül élni akarókkal, nem politizálnátok, nem állnátok bosszút, munkájából élnének papjaitok (ó, nekem is lett volna lehetőségem „hitből” élni, nekem is ajánlottak főállású pásztorságot, vagy mit). És sorolhatnám.
Lásd, téged át és áthat, hogy emberivel hasonlítod össze az istenit, és magadból kiindulva azt gondolod, én is így teszem. De nem! Vizsgáld meg alaposan írásaimat, és megtalálod, nagyon-nagyon pontosak, valóban ilyesmik vannak a Bibliában. Én még magamnak sem adok igazat ugyanis a Bibliával szemben. És nem keresek mentségeket, magyarázkodást az emberek, így a magam számára sem Krisztussal (az Igével) szemben. Ő fog ítélni, és Ő is ítél, akiben az Ő gondolkodása (értelme), az mindent megítél. Ez neked bosszantó lehet, és meghökkentő, de én ezt nem tudom, pontosabban nem akarom kioltani magamban (akkor a Szellemet oltanám meg). Miért nem elég neked, hogy én nem keresem a rómaiakat, nem igazítgatom őket, nem is ítélgetem őket? Ha nekem békét hagysz ezzel, abba is hagyom. Én nem indulatból, nem elhirtelenkedve írok ám, ne gondold, hogy csak úgy idelöktem, és bármiről is meg tudnál győzni. Nálam állhatatosabb embert nemigen találsz e Fórumon, és ha bolondnak tűnök is, ne gondold, hogy értelem, vagy jószándékúnak tűnő emberi gondolatok engem megváltoztatnak.

• Azt javaslom tehát, ne kérdezgess a rómaiakról, ne kívánj megváltoztatni, és ne ítélgess, hisz én sem teszem ezt veled.
  • Elég széles a Fórum kettőnknek, miért kéne személyeskedésbe menni? Én egészen biztosan nem változom a római felekezetről való vélekedéseimben, ahhoz Krisztus kéne. Ő meg, ahogy vélem (hiszem), inkább erősít engem ebben.
  • Aztán boldogok a békességre igyekvők, neked miért nem jó, ha mi békességben vagyunk egymással?
  • Aztán ez Hgys topic, itt Offok vagyunk.

CSerfa

• Előzmény: BZoltan (392)
    CSerfa Creative Commons License 2003.12.07 0 0 394
    JUVEFAN!

Én pedig ígéret szerint hívom hgys arrogáns bunkónak a hgys arrogáns bunkókat. Mint pl. téged. Annak tartalak, és annak is írlak, nem tudom, miért ne tenném?
    Ahhoz neked vissza kéne vonnod.
    Amíg nem teszed, arrogáns hgys bunkó leszel nálam, így emlegetlek, mikor csak kedvem van.
    Legfeljebb te is emlegess, ahogy csak akarsz.

A rágalmazás pedig az, ha olyat állítasz, hogy mondtam (írtam) volna magamról, amit nem mondtam, ha felbontod írásomat, és olyat próbálsz kimutatni belőle, aminek ellenkezője igaz (pl. sokszor írtam, gyakran esem el, és éppen nem azt, hogy tökéletes szent lennék). Nos, igen, rágalmaztál, és nem tudod kidumálni.
    Igazságomat kétségbevontad, pedig idéztél is, hogy engedelmes voltam Jézus tanításának, előbb felebarátommal, aztán elöljáró előtt, majd mindenki előtt, így kell ezt, ez krisztusi. Ez igazság, amit te ebből kihoztál, igazságtalan.
    Ha te igazságos lennél, szólnál NS-ral, térne meg rém helyzetéből, és nem velem próbálkoznál. És hoznád ide a jó hírt, hogy NS kezd Krisztus képére formálódni.

De nem!
    Te az én személyembe kötöttél bele. Nem szólítgattalak, senkire nem szálltam rá, és mégis. Arrogáns hgys bunkónak mutatkoztál, akár a többi arrogáns hgys bunkó. Mondd, ha egyszer az vagy, miként mondhatnám, hogy nem vagy az? Hazudjak tán? Nem! Szokjál le a személyeskedésekről, és a rágalmazásról.
    Pl. az is rágalmazás, hogy nem találsz szikráját sem tiszteletnek nálam. Olvass inkább rám, és találsz embereket, kiket magamnál különbnek tartok, holott más nézeten vannak, vagy más felekezet tagjai is, hova nem is mennék. Bizony, hgys is van ilyen, nem is egy. De mostanában is tisztelettel szóltam a Fórumon, minek rágalmazol? De nem bírom a hamisságot (krisztusi tulajdonság, tudtad?), hát úgy látszik, összeakadtunk. Mit gondolsz, miért beszélek tisztelettel pl. Ödönkével, Nikolával, holott hgysek? Nagyon éretlennek (vagy halottnak) tűnsz, ne engem unszolj hát, hogy a képedre formálódjak, hanem csendesedj el. (Esetleg első indulatod múltával megértenéd, az ő titkuk, hogy emberek, sőt, tanítványok, igazság kedvelői, pl. nem is védik, amit nem lehet védeni, pl. iszonyú falkátok szemétségeit az igazsággal szemben (csak, hogy bosszantsalak, mert, ha kiállod, meglátod esetleg azt is, a rómaiakat rosszabbnak tartom falkátoknál)). Ha meg meg tudod mondani, mi nálam az igazságtalan, miben kerülök szembe a krisztusi-apostoli tanítással, megköszönöm, és elhagyom. De nem! Te inkább belémkötsz!
    Hát ne támadd meg azt, aki téged nem bántott. Ha meg iszonyú falkádról írogatok, és igazat, álld, ne engem változtatgass, hanem falkádat! Neked kéne óvakodnod, nem társul állnod a rendetlenül élni akarókkal, stb. Munkáld inkább, hogy kivetnétek NS-t, meg a rémeket a hgyből, még akad nálatok élet, tán van gyógyulásra még remény. (Igaz, sokak szerint a Hgy=Németh Sándor)

Szóval ha velem változást akarsz, a te visszavonásodat, megbánásodat várom, és utána minden olyan lesz, mint rég, én semmit nem bánok veled kapcsolatban, és nem kívánok változni, ha te akarsz változást, hát változz.
    Elengedni meg elengedtem neked mindent (akarom mondani az Úrra vetettem) nem tartozol nekem semmivel, nem várok tőled semmit. Ő pedig irgalmas, ha megvallod vétkeidet, Ő meg is bocsát.

CSerfa

Előzmény: JUVEFAN (391)
    ikaljan Creative Commons License 2003.12.07 0 0 393
    Mivel a Hit Gyülekezete és az Iszlám topicon senki sem volt hajlandó válaszolni ezért itt is felteszem a kérdést:

Szóval ahogy így nézelődtem a topicok között, feltűnt, hogy a hgy-s hozzászólók a legtöbb esetben avval foglalkoznak, hogy valamit (legyen az vallás, társadalmi csoport, személy, elég durva módon, támadnak)
    -mondjuk a két kiemelt célpont az r. kat egyház, és az iszlám (persze azért a többi történeti keresztény egyházak, illetve a távol-keleti vallások is kapnak a jóból)

-Odáig még meg is érteném a dolgot (bár a mentalitást akkor is furcsának tartanám), ha ez a bírálat kimerülne az esetleges hittételekbeni ellentmondások felvetésére.
    Itt azonban nem erről van szó. A különböző hozzászólásokban az emberek többségét(lényegében a hgy-seken kívül mindenkit) minden tisztesség nélküli szörnynek próbáljátok beállítani. Többek között 1,3 milliárd muszlimot kollektíven terroristáztok (vagy potenciális terroristáztok le) a katolikusok embereket képmutatással, a pedifilia támogatásával, és más egyéb dolgokkal vádoljátok.

Nos kérdezem én, hogy ha ennyire nem tisztelitek az embert, vagy egyáltalán, szinte nem is tartjátok embernek azt, aki nem a ti vallásotokat, felekezeteteket követi, hogy mertek a szeretetről, a toleranciáról sőt, keresztény barátaim nevében kérdem, hogyan mertek kereszténységről beszélni.

Mielőtt bárki félreértené. Nem a Hit Gyülekezetét, mint vallást, vagy felekezetet akarom evvel támadni. E felekezetet nem ismerem, lehetséges, hogy ezek a sorok, amiket itt megfogalmaztam nem jellemzők a felekezet egészére (sőt van egy exdrogos ismerősöm, aki elég sok mindent köszönhet annak, hogy a HGY-hez csatlakozott, és ezért hálás is vagyok Istennek, hogy milyen sok féle úton menthet meg embereket a maguk okozta bajból)

Viszont nektek, kedves HGY-s hozzászólók, akik itt a fórumon vagytok, és másokat kritizáltok, sértegettek elég durva módon, figyelmetekbe ajánalanék két gondolatot. Talán ismerős lesz:

Az első a szálkáról és a gerendáról szól, a második pedig így hangzik:
    "Jézus kiment az Olajfák hegyére, majd kora reggel újra megjelent a templomban. A nép köréje sereglett, s ő leült és tanította őket. Az írástudók és a farizeusok egy házasságtörésen ért asszonyt vittek eléje. Odaállították középre, és így szóltak hozzá: Mester ez a z asszonyt röviddel ezelőtt házasságtörésen érték. Mózes azt parancsolta a törvényben, hogy az ilyet meg kell kövezni. Hát te mit mondassz? Ezt azért kérdezték, hogy próbára tegyék, s vádolhassák. Jézus lehajolt, és az ujjával írni kezdett a földön. De tovább faggatták, azért fölegyenesedett, és azt mondta nekik: Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek! Aztán újra lehajolt, s tovább írt a földön."

BZoltan Creative Commons License 2003.12.07 0 0 392
    Kedves Cserfa,

nem akarlkal, nem tudlak és nem is foglak meggyőzni semmiről.

Ahogy elmondtat, talén ha két katolikus papot ismersz felületesen. Én felületesen vagy százat, emberileg barátilag és lelkileg úgy tucatot. Ezen tapaszataltom alapján mondom, hogy nagyot tévedsz a megítéléseddel. De jogod van a tévedéshez, és jogod van az abban való maradáshoz.

Írod, hogy nem küzdesz a katolikusokkal a fórumon.. nos nehéz is lenne, ugyanis egy darab katolikus nem látogatja a fórumot. Komolyan. Én sem tartommagam igazán katolikusnak és a fórumben sem ezen minőségemben irogatok. Innen az elmúlt évek során elkoptak a katolikusok... leugatták, verbálisan megalázták őket.

Az utolsó kenettel kapcsolatbn félreértésben élsz, de nem baj.
    Sajnos nem ismered eléggé a katolikus liturgiát sem pedig a szertartásokat sem a tanításokat.
    Az utolsó kenettel kapcsolatban sem aza atanításuk a katolikusoknak amit te vélsz. De ez sem baj.

Hogy mi a baj.. a baj, az hogy igazán sem katolikus hívőt nem ismersz, sem papot nem ismersz, sem a tanításokat nemismered.... mégis büszkén vállalod eglehetősen negatív nézeteidet.
    Ez nekem furcsa.

z

Előzmény: CSerfa (390)
    JUVEFAN Creative Commons License 2003.12.07 0 0 391
    Kedves Cserfa!
    Miért számít rágalmazásnak ha azt mondom rólad,hogy szent vagy?Ha azt mondanám neked amiket te nekünk (dedós,arrogáns bunkó stb),akkor igazat adnák neked.
    Én soha nem mondtam rólad olyanokat amiket te mondasz rólam,pedig nem mindenben értek egyet veled,ennek ellenére tisztellek téged,mint embertársamat.A te írásaidban viszont az embertársaid felé való tiszteletadás szikráját sem találom. Ha mondtam is olyat,amely esetleg megsértett,elnézést kértem tőled,de te nem hiszel nekem,mert előítélettel viszonyulsz hozzánk.Ez téged minősít.
    Mikor mondtam neked olyanokat,hogy arrogáns bunkó vagy?Te viszont csípőből lebunkóztál bennünket,de én nem fogom átvenni a te stílusodat.
    A továbbiakban vitatkozzunk úgy,hogy ne sértsük meg egymást ok?
    Gondolom ebben egyetértünk.
    Üdv!
    Előzmény: CSerfa (388)
    CSerfa Creative Commons License 2003.12.06 0 0 390
    Kedves BZoltán!

Köszönöm, hogy nem sértődtél meg!
    Nem tagadom, az volt a célom, elriasszalak, hogy engem a történelmiekről faggass. Helyette véletlenül sem Téged akartalak bántani.

Kérdésedre, én jártam talikra, és Satyával beszélgettem, de alig ismerem őt. De becsülöm.
    Dr. Lipp László atya (a közismert László atya) adott össze minket, ő is készítet fel a házasságra a római szertartás szerint, nála voltam első áldozó, és egyébként messze többet beszélgettünk, el is kísértem olykor, pl., ha betegekhez ment, olyanokat is megtudtam tőle, kész egzisztencia várta volna Amerikában, állás, ház, minden, de a magyar elöljárói keresztbe tettek neki, igaz, autót kapott, de nem engedték ki, meg rosszakat meséltek róla még nekünk is (késett a temetésről, meg hasonlók). De őt sem ismerem. Igaz, László atya azt mondta, nem kell az Urat oly intenzíven keresni, ahogy én kerestem, meg egyebek.
    Más római papokkal is beszélgettem olykor, de nem tudom, te milyen ismerésre gondolsz.
    Én ugyanis magamból indulok ki (és jól teszem), azaz abból, mit szeretnék, hogy velem tegyenek annak az embernek a helyében, akiről szó esik. Ha én római pap lennék, tehát azt szeretném, ha felbukkanna egy Cserfa, és jól kiosztana, miképp maradhatok pap? Miképp maradhatok római? Remélem, megértesz!

Azt meg figyeld meg, kérlek, én nem ostorozom a rómaiakat, nem járok olyan topicba sem, ahol rómaiakat cikiznek, és egyáltalán nem küzdök velük, nem győzködöm őket. Inkább békességben élünk.
    Ezért kívántalak Téged is visszariasztani attól, hogy engem kérdezgess erről!

Ezután sem szeretnék a rómaiakkal küzdeni, hiszen eleve reménytelennek tartom a dolgot. Mikor pl. Satyáról megtudtam, hogy római pap, egyből abbahagytam vele minden vitát, és emellett, mint embert, becsülöm. Kérlek, legyen elég neked is ennyi!
    Mert egyetérteni, meg visszavonni, amit meggyőződésemből írtam, nem fogok.

Az utolsó kenetről sem kéne vitáznunk, mert semmiképpen nem nyerhetsz, nem is állhatsz nekem ellen. Egyértelmű, hogy az utolsó kenet szertartást a Jakab levél alapján vezették be, de Jakab nem azt írta, hogy a hitből való imádság letemeti a meghalt beteget, hanem azt, felsegíti, megépül. Ez lenne az utolsó kenet helyett a betegek megkenésének bibliai gyakorlata. Olyan gyakorlat viszont, amit ti utolsó kenetnek hívtok, nincs a krisztus-apostoli tanításban, ez emberi, magaválasztotta istentisztelet. A Bibliában hát nyoma sincs olyan utolsó kenetnek, amit ti gyakoroltok, emellé Pál nem jót ígért annak, aki mást tanít, mint ők.
    A ti szertartásotok inkább hamis biztonságot ad a haldoklónak, meg családtagjainak, bizony sokan vétkeznek egész életükben, abban a reménységben, hogy életük utolsó idejében majd papot hívatnak, és rendbe tesz mindent Isten és az ember közt. De ez gyökeresen, egész más, mint a krisztusi-apostoli tanítás. Szóba sem jön az, te csak vétkezz, meg élj, ahogy akarsz, és mi majd kijárjuk neked a Jót!

Kedves BZoltán, én azt javaslom, engem ne faggass a történelmiekről, mert vélekedéseim ismertek, és kereshetők, nem szépek, és egyebek...
    Lásd, mily jól meg tudunk maradni a Fórumon barátságosan, különbségeink ellenére, miért kéne egymást győzködnünk arról, ami tök felesleges?

CSerfa

Előzmény: BZoltan (379)
    vfo Creative Commons License 2003.12.06 0 0 389
    A hócipőm kétségkívül már többször tele volt és semmi garancia nincs arra, hogy ez a jöveben nem fog megismétlődni.

Amit meg a Mikulás hozott, az nem fért bele....

De remélem, jó hétvégéd van.

Előzmény: Báthory Ödönke (387)
    CSerfa Creative Commons License 2003.12.06 0 0 388
    JUVEFAN és Zsoltee27 (ha már egyetértesz JUVEFAN-nal)!

Hogy nagy dolgokat tesznek Jézus Nevében, attól még lehetnek gonoszok, ezek ugyan nem igazolnak senkit. Ezek tehát nem is gyümölcsök (Jézus maga tanította, sokan tesznek ilyeneket az Ő Nevében, de Ő soha nem ismerte ezeket, gonosztevőket). Nekem tök felesleges mondogatnotok ezeket a gyógyulásokat, egyebeket.
    Aztán sok (jelentős része) a ti bizonyságotoknak hamis, rájátszotok, fogalmaztok, színeztek, stb.
    Aztán sohasem tagadtam NS karizmáját, hogy szerintem valóban pásztor.

Azt viszont nem értem, miért ne taníthatnám NS-t? Ha egyszer én is tanulok kis gyermekektől is. Stb. Szóval rágalom, hazugság, ha ti azt mondjátok beszédem alapján, tökéletes, tévedhetetlen szent vagyok, nagyon is kíváncsi vagyok, miben tévedek, és azt bizony visszavonnám, ahogy eddig mindig vissza is vontam. Az egy más dolog, hogy hitbeli dolgokban tudtommal mg nem tévedtem (legalábbis nem mutatta meg senki). Úgyhogy fel kéne hagyni a rágalmazással, hiszen magam írtam, meg is szoktam köszönni, ha tévedésemet megmutatják.
    A tizedről, bővölködésről, szent és tiszta életről, saját munkából élésről, az állandó tanítás és hitről való kezdő beszéd elhagyásáról, meg egy sor egyébről pedig úgy vélem, valóban taníthatnám, mert úgy tűnik, igazam van, ha a Biblia igaz, és NS-nak nincs igaza.

Viszont magam írtam, meg is hallgattam volna NS-t, így, ha ő győz meg arról, nincs igazam, ...
    Szóval nektek nincs igazatok. És tény, NS nem jött el, többszöri hívás ellenére sem.

Az én igazságom meg hitem szerint Krisztus, és ezt kész vagyok megmutatni, és eddig is ezt tetem. Ha nektek nem tetszik ez, hát nem tetszik. Nem ti vagytok igazságosak, mert nem azt nézitek, mit mond, hanem csak azt, hogy ki mondja. Mivel pedig nem NS mondja, evettek engem. Pedig megmutattam, és meg is tudom mutatni, amit én írok, az van összhangban a krisztusi-apostoli tanítással. Ezzel szemben pedig nincs igazság! Itt tehát ti vagytok igazságtalanok, arrogáns hgys bunkók, akik ha egyszer nem tudok az igével jönni, ha nem tudtok egészségesen vitázni, beleköttök Fórumtársatok személyébe. Ez e Fórumon jól ismert hgys fogás, afféle dedós stílus, intettek is téged JUVEFAN most is, ne tedd ezt.
    Szóval, hogy te bocsánatot kérnél, nem hiszek neked! Hanem az Urat hívom segítségül, tegyen ő igazságot köztem, és te közted, köztem és Zsoltee27 között, akinek szvsz nagyobb a vétke, mert egyet is ért veled.
    Nekem semmivel nem tartoztok, fel nem rovom (igaz, arrogáns hgys bunkók vagytok szerintem, de ez csak olyasmi, mint a szőke ember, nemfelrovás, hanem megállapítás). Nem tartoztok nekem semmivel, el sem tudom engedni, mert az Úrra vetettem, nekem nem kell szabadkozni.
    Azt viszont nem tagadom, nagyon unom már, hogy az arrogáns hgys bunkók bárhol jönnek, és bárkit kiosztanak, és ugyanazzal a mocskos szájukkal (billentyűikkel) közben merik mondogatni, Uram, Uram! Nagyon unom az arrogáns hgys bunkókat, mert engem messze a hgysek szidalmaztak a legtöbbet, lettem ördög, meg ördögi szelemtől hajtott, meg mindenféle rossz. Én általában ilyenkor össze szoktam magamat szedni, és jól leverem ezt a Hgyn, de lassan-lassan már ezt is unom. Inkább az Úrra vetem, tegyen Ő igazságot köztem, és köztetek!

CSerfa

Előzmény: JUVEFAN (384)
    Báthory Ödönke Creative Commons License 2003.12.06 0 0 387
    Milyen strapa? A pezsgőt (gyertyát) utólag gondoltam. Remélem, ma végre tele lett a cipőd:-)
    üdv:b
    Előzmény: vfo (383)
    Báthory Ödönke Creative Commons License 2003.12.06 0 0 386
    Üres maradt a cipőm, ezért az ajándáék után fizetendő tizedre vonatkozó kérdésem okafogyottá vált. Majd karácsony előtt ismét fölteszem:-)
    b
    Zsoltee27 Creative Commons License 2003.12.06 0 0 385
    Igazad van!
    Előzmény: JUVEFAN (384)
    JUVEFAN Creative Commons License 2003.12.06 0 0 384
    Először is szeretnék bocsánatot kérni tőled,ha megsértettelek! /Egy hites is tud ilyet?/
    Ha valóban Isten embere vagy,én annak csak örülök és hálát adok Istennek.Ha netalántán a jót gonosznak mondom,abból valóban nem származik számomra jó,viszont ez te rád is igaz!Én is éveket imádkoztam,most is imádkozom,és nem hagytam el a gyülekezetet.Vajon Te milyen szellemből írod,hogy istentelen istentisztelet?Én Németh Sándort is Isten emberének tartom,akin keresztül folyamatosan kapok kijelentéseket,áldást,növekedést stb.
    Az Istentiszteleteken rendszeresen kiárad a Szent Szellem kenete,meggyógyulnak és Jézushoz jönnek az emberek.Szerintem ezek jó gyümölcsök,amiket komolyan veszek.

"Te az én igazságomba semmiképpen nem tudsz belekötni, én igazságosan, okkal vagyok a Fórumon (beszéltem testvérrel, és beszélni kívántam elölülővel is, Jézus ezt a rendet rendelte). Most tehát mindenki előtt vallom istentelennek istentiszteleteteket, és Németh Sándorotokat. Bizonyságaim meg egyértelműek, megmagyarázhatatlanok (ha a Biblia igaz), nekem az én dolgaimban senki nem tud ellenállni."

Neked van saját igazságod?De jó neked!
    Nekem Jézus Krisztus az igazságosságom!
    Tanítottad volna Németh Sándort?Jó fej vagy.
    Szavaid alapján te egy hibátlan,tökéletes és tévedhetetlen szent vagy,éppen emilyatt nem is kívánok veled vitatkozni.Inkább elteritőre hagyom ezt a nemes feladatot.Sok sikert!

Előzmény: CSerfa (365)
    vfo Creative Commons License 2003.12.06 0 0 383
    Kár a strapáért...
    Előzmény: Báthory Ödönke (382)
    Báthory Ödönke Creative Commons License 2003.12.06 0 0 382
    Akkor mégegyszer: PS BZolinak

Ha egyszer túllépek ezen a várakozási idő dolgon, akkor pezsgőt bontok. Esetleg gyertyát gyújtok:-)
    b

Előzmény: Báthory Ödönke (380)
    Báthory Ödönke Creative Commons License 2003.12.06 0 0 381
    PS:
    Előzmény: Báthory Ödönke (380)
    Báthory Ödönke Creative Commons License 2003.12.06 0 0 380
    Kedves BZoltán!

1: A félelemről
    Én nem félek, hogy kiprédikálnak, esetleg kiutálnak egynémely, a hivatalostól eltérő véleményemért. Ezekből néhányat itt a topicon is olvashat bárki. Sajnos nem tudom, hogy ezzel a bátorságommal mennyire vagyok egyedi a gyüliben. Néhányan ismernek személyesen, nem bújok a nickem mögé. Minden véleményem Igei alapokon áll, és lelkiismeretem szerint tartom. Ezért nem félek. Mert aki Krisztusért (Ő az Igazság) szenved üldözést.... Mert mit veszíthetek, ha DonV. szavaival: "az orromra koppintanak"? Istent hogyan is vehetnék el tőlem? Nemde annál lakik, aki ajtót nyitott Neki? Nemde a Fiú ott van ahol ketten-hárman összegyülnek az Ő nevében? Egyébként is doktrinális kérdésekben nem bánthatnak, mert nincs vita. Gyakorlati kérdésekben pedig engedtessék meg nekem is ugyan az a szabadság, amit bárki elvár magának (ha nem ellenkezik az Igével). Persze ez utóbbit nem tőled kérem, hanem az esetleges "orra koppintók"tól.
    2:Második generáció
    (Az alábbiak szigorúan a magánvéleményem)
    Ezügyben fontos lenne, hogy a gyerek egyértelműen lássa, hogy mi a jó és mi a rossz. Ez fontos lenne a bűn gyűlöléséhez. Nem szabadna, hogy működjön a szituációs etika. A bűn, az bűn akkor is, ha apuci csinálta. Ezesetben egy szívből jövő bocsánatkérés jó példát adhatna a megtérésre. Ezt sajnos ritkán látom. Helyette a bűnös cselekedet kidumálása, magyarázgatása, letagadása tapasztalható sok esetben. Sajnos nem látom, hogy ilyen esetekben milyen szülői példára tudna a gyerek igazán megtérni? Bár ne lenne igazam. De az Úr irgalmasabb, mint én, ezért akármi is lehet.
    Egy teli cipőt kívánok reggelre:b

Előzmény: BZoltan (368)
    BZoltan Creative Commons License 2003.12.05 0 0 379
    Huhh Cserfa cimborám, bevallom nagy levegőt kellet vennem a válasz előtt.

Az utolsó kenetes eszmefuttatásodat had hűtsem le annyival,hogy szemlátomást a leghalványabb fogalmad sincs a katolikus rituálékról, szertartásokról, hagyományokról és struktúrákről. Ez nem baj!!! Tényleg.. de akor inkább hagyjuk az ezen való vitatkozást. Tudod, nem praktikus a saját hitünk szabályait másokon számon kérni. Szerinted nincs utolső kenet, mások szerint meg van. Elmúltak már azok az idők, hogy ilyen dolgokon agonizájunk.

"mennyi istentelen szertartásotok van, és mennyire elhagytátok az istenit!"

Ez hagyjuk jó? Ennek nincs semmi, de semmi értelme. Tényleg és nagyon komolyan.

"nem lehet hívő a pap"

konkrét numerikus kérdésem van... te hány katolikus papot ismersz személyesen? Nem látásiból, hanem valóban.

"a rómaiak visszavárják, amit harácsoltak"

A háború után átvonuló oroszokra valaki Kecskeméten rálőtt a menetoszlopra. Az oroszok a piaristákra gyanakodtak... átkutatták az egész kollégiumot és pár diáknál találtak töltényhüvelyeket (a kamaszok már csak ilyenek) Rónai György atya vállalta a flelőséget... 8 évig ült börtönben megmentve pár gyereket, utánna még 30 évig tanított matekot és fizikát, és lakott a cellájában, csendben és alázattal.

"Most már eleget írtam... "

valóban :(
    mindig szomorú leszek ha ilyen emberekthallok és látok mint te. Rendes ember vagy és minden bizonnyal igaz keresztény. Egyszer majd rájössz, mint Pál a dmaszkuszi úton, hogy elég volt az üldüzésből.

z

Előzmény: CSerfa (378)
    CSerfa Creative Commons License 2003.12.05 0 0 378
    Kedves Bzoltan!

Én nem tetszelgek, hanem azért vagyok ilyen nyakonöntő, mert csakugyan semmi esélye senkinek, hogy az én hitbeli meggyőződésemet módosítsa. Ezt ugyan nem játszom (valóban kíváncsi vagyok mások véleményére, ezért is járok ide), de észrevettem magamon. Sőt, azt gondoltam, más is így van vele. És a többség csakugyan így is van, el nem ismernének más meggyőződést, nem is engednek, legfeljebb csendben, óvatosan, araszolva. Én meg úgy sem.

No, ha már megfigyeltem, ilyen nyerseséggel el lehet kerülni sok magyarázkodást, úgyis reménytelen.
    Tudod, te azt reméled, ahogy látom, hogy meg lehet javítani, meg Isten emberek megvallásai mellé áll.
    Én meg azt vallom, Isten természetfeletti, hát illi,, hogy az övéinek természetfelettit adjon, ha keveset is. Azaz, ha nincs természetfeletti, nincs Isten, csak megvallások.
    Én pedig semmibe veszem (hit dolgában, nem erkölcsi értelemben!) az emberek vallásos igyekezetét, gonosznak tartom, ha megvallják azt, amit nem is hisznek, csak szeretnék hinni. Lásd, milyen magas normát találtam a presbiterek-vének felett, én kirúgnám-kirugatnám azt a papot, amelyik feladja az utolsó kenetet, és meghal a beteg. Ne vállalja, ha vállalja, akkor meg igenis épüljön meg a beteg! Jézus határozottan törekedett arra, hogy az Írásnak, a próféciáknak eleget tegyen. Hogy mernek utolsó kenetet csinálni hát a betegek megkenéséből? Szégyen! Éppen azt bizonyítják, nem segít Isten, el kell temetni, lemondtunk róla. Szégyen! És mondd, én mit is becsüljek egy olyan rómaiban, aki feladott valakinek utolsó kenetet, aztán a beteg nem felépült, hanem meghalt. Miért vén az ilyen? Tán hamis a Biblia? Nem gondolom. Az ilyen pap hamis, és káromolja Istent. Én ha a helyébe lennék, és meghalna a beteg, ha nincs hitem, bizony nem kennék fel, ordítanék, magamnál különbet hívatnék, vagy megérteném, eljött az órája, sátorát leteszi, és atyáihoz költözik (de akkor sem kenném meg, hogy felépüljön, csak, ha hiszem, hogy fel is épül, mert a hitből való imádság ilyen, bizony!)
    És ezt nem kerestem, hanem a hgysek miatt jött elő (a vének egyik melója ez). Ó, mennyi, de mennyi istentelen szertartásotok van, és mennyire elhagytátok az istenit! (Ne vedd magadra, ha nem római vagy, a rómaiakra értem.)

Értsd meg, nem is neked írtam, hogy nem is vén, aki nem ilyen imájú. Nekem egyszerű, egyértelmű vezetésem van, hopgy felismerjem, számomra mi az isteni, és mi nem. Ebben még nem csalódtam, ezért nem vontam vissza, még hitbeli dologban semmit nem vontam vissza (persze polgári dolgokban, szakmámban, stb. tévedek, és vissza is vonok). De nem is mindenről mondom, hogy isteni, mert bennem csak rész szerint van az ismeret, a hit is.

Kiegészítésül, mielőtt félreérted: Persze nem mindenki gyógyul meg, lásd, nem is mindenkiért imádkoztak, hanem beteget ápoltak. De akkor sincs utolsó kenet! (Hehe, ha nem olvastál végig, és már magyarázni kezdtél, magadra vess :-))

Ezzel azt kívántam megmutatni, én lehetetlennek tartom a római szertartású bibliai istentiszteletet, hiszen nem lehet hívő a pap, akkor miért is marad ilyen rémszervezet tagja, sőt, kiszolgálója?

De én nem politizálok, nem akarom visszavenni, amit tőlem eltagadtak (én is rómainak születtem, és a rám eső részt nem adták ki, igaz, nem is kértem, nem is várom), érdekes, a rómaiak visszavárják, amit harácsoltak, de aki elmegy tőlük, nem viheti magával azt, ami az ő része...
    Nem kívánok az állam hatalmasaitól sem sokat, csak, hogy mi csendes és nyugodalmas életet élhessünk. Stb. Persze indulat olykor van bennem, emberből vagyok, és olykor külső emberem erős, nincs megfeszítve. De nem ragaszkodom ó emberem irányításához, idővel mindig a szellemi, a belső diadalmaskodott.
    Az is a véleményem, aki politizál, nem krisztusi, Ő ugyanis semmit nem szórakozott sem Pilátussal, sem a császárral, pedig azok sokkal szemetebbek voltak, mint a mindenkori magyar kormány. Megadta, ami kell, meg is adatta, ám, ha törődött valakivel, az Isten népe volt, szegények, és kurvák és vámszedők, és farizeusok, és sokféle forgatag, akik Hozzá, mint Úrhoz mentek, hittek benne. Meg ostorozta Isten népét, ha nem ezt tette.
    Én nem törtem erre, de mégis ezt teszem a Fórumon. És nincs ezzel bajom, mert erről is azt vélem, krisztusi.

Nem hiszek neked, hogy te láttál krisztusi-bibliai római szertartású istentiszteletet, azt sem hiszem, hogy képes vagy ezt felismerni (azért nem, mert magad római maradtál, azaz eleve kizárt számomra ez a dolog). Nem bántásból írtam ezt neked, mondtam előbb is, nem tudják sokan, mit beszélnek.
    De én reménytelennek tartom a vitát erről, mert bárki, aki újjászületett, valóban, nem csak megvallotta, és annak örült, hogy őt szerető tezsvérek közé került, szóval az újjászületettek mind ugyanazt kapták, mint én (egy Szellemmel is vagyunk átitatva).
    Ha valaki mást mond, de erősködik, hívő, és krisztusi, adok neki hitelt, és pár évig figyelem, hoz-e gyümölcsöt. Meg kell, hogy mondjam, vagy otthagyta a rómaiakat, vagy az Élő ustent, és megvallásaiba, meg felekezete szertartásaiba temetkezett.

Most már eleget írtam...
    Dolgom is van.

CSerfa

Előzmény: BZoltan (377)
    BZoltan Creative Commons License 2003.12.05 0 0 377
    Hibát követsz el, ha egy ostoba ingyenes netes fórumon anonim irogatók hozzászólásai alapján ítélsz meg bármit.

Te szinte kérkedsz, hogy milyen lesújtó a véleményed a történelmi egyházakról. Ezen mosolyogtam egy kicsit, nem cinikusat és nem is bántóat.
    Úgy tünik nem én nem itt és nem ebben a formában fogom megváltoztatni a véleményedet. Nem is akarom. Akkor akarnám, ha te is akarnád...de szemmel láthatólag te értéket látsz a te lesulytó véleményedben. Így én esélytelen vagyok :) Sajnálom.

Én mindenestre tapasztaltam teljesen bibliai istentiszteletet történelmi felekezetek szertartásain. Én tapasztaltam őszinte és tiszta hitet a katolikusok között. Ismerek igaz embereket százával a katolikus egyházban.
    Mindazt amit te hiányolsz náluk én megtapasztaltam. Mindezt amit te nehezményel én meg tudom bocsátani.
    Mást nem tudok mondani...

z

Előzmény: CSerfa (375)
    vfo Creative Commons License 2003.12.05 0 0 376
    Megtisztelsz a kéréseddel és örömmel megteszem.
    Előzmény: CSerfa (370)
    CSerfa Creative Commons License 2003.12.05 0 0 375
    Rosszul tudod, kedves BZoltán.

Én egy felekezetnek nem vagyok a tagja. Gyülekezetbe ugyan járok, de efféle leigazolt tag sehol nem vagyok (tudod, ahol ketten, vagy hárman összejönnek Jézus Nevében, Ő ott van). A gyülekezet, ahova járok, nem is tud főállású tagról, mindenki munkájából, vagy férjének munkájából él. Ilyen állandó hierarchia sincs, ha jól sejtem, én legalábbis nem törődök ilyesmivel, el sem ismerném, de senki el sem várja. Egyszer egyik, másszor másik van fentebb, akinek van, az szól, és teljesen bibliai a mi istentiszteletünk, ilyennek nyoma sem akad a történelmieknél.

Én tehát egyszemélyes szekta vagyok, és roppant lesújtó a véleményem a történelmi felekezetekről, sokkal-sokkal rosszabbak, mint a Hit Gyülekezete. Utóbbiban van még élet, az ajándékok sem haltak még ki, de a történelmiben csakugyan a valóságosan újjászületett keresztények lehetnek egy rövid ideig tagok. Ha tovább maradnának, hitük lehalna, a régi hívőket (most polgári értelemben) tehát vagy nagyon erőtlennek, vagy olyannak tartom, akik nem is tudják, mit beszélnek.
    Jómagam ugyan a római felekezetnél vallottam meg először Krisztust hivatalosan, de még nem hittem Benne. Ő viszont úgy látszik, komolyan vette, mert 3 év múlva el is hívott. És nem embertől vettem, hogy szinte azonnal kiírattam magam (írásban is bejelentettem, személyesen vittem a plébániára) a rómaiaktól.
    Bennem él Krisztus, semmit nem lohadt, noha ... itt nem is én vagyok a téma, ha komolyabban érdekellek, ott vannak a hozzászólásaim...

Nem adok igazat neked, hogy hitet találna Krisztus történelmi felekezetben.
    Ha erről érdekel a véleményem, ehhez fáradj át pl. a református topicba, vagy nézz utánam, és padlót fogsz, mennyire bigott szektás vagyok.
    Én azt vélem, az ó tömlőnek esélye sincs, hogy megújulhat, képzeld, én még a Hit Gyülekezetét is ó tömlőnek tartom!
    Hát gondolhatod, mit vélekedek a történelmiekről! Sokkal-sokkal rosszabbnak tartom őket a Hgynél!

Fórumkodásom elején jól szembekerültem a római felekezettel, (noha egy-két tagjukat becsülöm, mint embert), mostanában a reformátusokkal, nemrég meg a történelmi babérokról ábrándozó adventistákkal. Meg az unitáriusokról, bármi történelmi felekezetről azt vélem, esélyük sincs, hogy éljenek, megújuljanak, ott kell hagyni őket, kimenni, mert ott csak satnyák, kiskorúak maradnak.
    Én egyetlen egy emberöltős gyülekezetet nem ismerek el krisztusinak, sok ilyenben voltam, és nagyon rossz tapasztalataim voltak.

Ha csakugyan kíváncsi vagy, még egyszer szólok, olvasd el régebbi szólásaimat (Cserfa és Cserfa nickem is van), és biztos vagyok benne, többet nem kérdezel.
    Ha viszont kérdezel, mindenképpen hozd fel azt a topicot, melyben szóltam, mert én tartom a szólásaimat, hitbeli dolgokban nem vontam vissza, nem módosítottam, azaz nem változott semmi nálam, legfeljebb erősödött, határozottabb lett (én egy úton járok, amiről nem tértem le se jobbra, se balra, legfeljebb olykor-olykor elestem. De fel is segítettek!)
    Akkor miért írnám le újra, meg újra ugyanazt? Nem teszem, ez olyan lenne, mintha floodolás lenne (az is lenne, mert magamat idézném). Nem véletlenül kereshetők valaki hozzászólásai!
    Ha meg nem is érdekel téged a véleményem, csak egész kicsit akkor ne is kérdezz. Te döntesz hát... :)

De ez nem a Hgyről szóló topic?
    Igaz, most összehasonlítottam a történelmiekkel, ennyiben nem off a dolog.

CSerfa

Előzmény: BZoltan (374)
    BZoltan Creative Commons License 2003.12.05 0 0 374
    Válaszolhatsz te is, hiszen ha jól értem te is egy ilyen karizmatikus felekezetnek vagy a tagja.

z

Előzmény: CSerfa (373)
    CSerfa Creative Commons License 2003.12.05 0 0 373
    Kedves BZoltán!

Köszönöm válaszodat!
    Én most akkor meg is hagyom a hgyseknek, válaszolják meg ők kérdésedet, ha egyszer nekik szegezted.

CSerfa

Előzmény: BZoltan (371)
    BZoltan Creative Commons License 2003.12.05 0 0 372
    ... és ebből jön is a következő kérdés. Mennyire veszik ezek a karizmatikus felekezetek tudomásul, hogy a történelmi egyházakat leginkább ez a lassú és kevésbé intenzí tűz fűti? Mennyire fogadjátok el, hogy a történelmi egyház híveinek a nagy része örökölte a hitét és a rítusokat, meg a templomokat is. Örököltük a szüleinktő, a nagyszüleinktől és a dédszüleinktől. Miért furcsa ha védjük az örökséget?

z

Előzmény: BZoltan (371)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!