Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.03.29 0 0 8935
oszt majd jön Bajnai...
biztos voltam, hogy felmerül majd a neve
Előzmény: Kevin (8934)
Kevin Creative Commons License 2009.03.29 0 0 8934
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.28 0 0 8933
Szabadulás az élősködő zsizsiktől

Akinek még soha nem lett zsizsikes a kamrában tárolt és a rosszabb napokra félretett babja, az nem érti a jelen írás címét. Sajnos sokszor azok sem, akik már találkoztak a hazai zsizsikkel. Pedig a kérdés egyszerű. A zsizsik szempontjából a babszem táplálék, amiért nem kell nagy erőfeszítést tennie, mert a szorgos termelő elültette, kapálta, locsolta, betakarította és zsákokba szedve eltárolta magának a kamrában. A termelő szempontjából pedig a zsizsik, egy élősködően élő, s értéket romboló, tehát kárt okozó állat, amely ellen védekezni kell! Csakhogy a zsizsik "nem látható" és nem ismerhető fel csupán annak, aki ismeri, s nagyon figyel!

A magyar társadalomra már régen rátelepedett és hangadóvá vált egy teljesen zsizsik stílusú politikusi és közgazdász banda, akik bizony komoly döntéshozói hatalmat, és jelentős kommunikációs erőt birtokolnak. Ezen élősködőknek a társadalom megtévesztésére minden a rendelkezésükre áll, s el is hitették és hitették önmagukról az " realista europear reformer, totálprogresszív elemző, hipereuropid közgazdasági szakértő " jelzőket, sőt lenyúlták a régebben igen jól csengő liberális és emberbaráti értelmiség jelzőket is. Persze menetközben kiderült, hogy a hülyeség teteje volt a gazdaság irányítását olyan személyekre bízni, mint - a "választásokon" jól szereplő, lenyúló politikusaink és az ő közgazdász zsenijeik -, akik még a saját hazudozásaiktól is megrészegülve, valóban Istennek képzelik magukat. Ma már ott tartunk, hogy a számomra sok szempontból hiteltelen Lengyel László (közgazdász, politológus)is így ír a hvg.hu oldalán megjelent cikkében róluk:

"A magyar gazdaságpolitika és irányítói az ezredfordulóig a régió tekintélyes képviselőinek számítottak, mára nem számítanak annak. Az ország egésze, ezen túl politikai és gazdaságpolitikai elitje leértékelődött.
A miniszterelnök, az ellenzék vezére, a pénzügyminiszter és a jegybankelnök- a válság idején leginkább számító szereplők -, nemzetközileg nem hitelesek. (Gyurcsány és Orbán előzetes tárgyalásairól a nemzetközi sajtó egyszerűen nem vett tudomást.) Magyarországot csak botrány esetén veszik észre."

Ráadásul nem csak a természet törvényeit, nem csak az európai trendet, hanem a józanész, legelemibb követelményeit - mint pl. a logikus gondolkodást - sem tudják most - de nem voltak rá képesek soha -, hogy magukévá tegyék. Mert azt ugyan el tudják hitetni a magyar választók egy részével, hogy csak a neoliberális piacgazdaság működik tökéletesen, de azzal nem számoltak, hogy még a legnagyobb cápa, a "Nyitott Társadalom" legnagyobb szószólója - aki egyébként éppen ennek, a hibás doktrínának a SOROS vámszedője és nagyrészt előidézője is - szóval, még ő is kimondja az új igét és "érdekből vagy számításból" de váltott! Idézem:
"Ez a piaci fundamentalizmus, amely a reagani-thatcheri idők óta a meghatározó hitvallás volt, most megbukott.... ez endogén válság, amelyet a pénzügyi rendszer önmaga hozott létre."

Tehát nem arról van már szó, hogy a piac mindenekfelett és a privatizáció, s az "államtalanítás" a legjobb gyógymód, hanem éppen a fordítva: az állam szabályzó szerepére és gazdaságélénkítő, sőt beruházási szerepvállalására van szükség. A kártékony élősködők viszont nem akarnak lemondani a szépen megszerzett és eddig biztonságosnak gondolt "műhelymunkájukról" és az ezzel járó (a visszaosztott közpénzből származó) gyarapodásukról. A politikai és gazdasági korrupció "feetback" rendszerét építette fel itt ez az élősködő és köztörvényes banda. Ezek itt az ál-szocialista országok közül a legkárosabbak és legaljasabbak.

Elhitették a jobb sorsra érdemes magyarokkal, hogy ők valamilyen közgazdász guruk, akik mindenkinél mindent jobban tudnak, különösen jobban tudnak mindent a mindenkori nemzeti oldal közgazdászi gárdájánál, akik viszont nem többek, mint közönséges primitív parasztok, akik csak nevetséges dolgokat mondanak. Sajnos még a nemzetinek gondolt pártok támogató rétegében is vannak olyanok, akik nagyon nevetgélnek Drábik János elemzésein, vagy Gál Marcell, Varga István, Bogár László, Csath Magdolna írásain. Pedig kedves kártékonykák bebizonyosodott, hogy a felsoroltaknak volt igaza, sőt még Molnár Ervin szolidabb elemzéseit is felülírta a kegyetlen valóság.

Sajnos még a szlovákiai szélsőségesen magyargyűlölők is jobb gazdaság irányítóknak bizonyultak, mint a "jó, okos és szép vagyok", öntömjénező áltudós hazai zsizsikek. Akik persze tele vannak "jóindulattal és neoliberális tudással", ám a babcsíra felfalásának szeretetét és az azt, mindenáron megszerző gátlástalanságukat röhögve letagadják. Kitűnő képességeik vannak az egyszerű és tisztességes magyar emberek megvezetésére és művészi fokon tudnak beszélni a nem létező és csak általuk ki talált állatfajtákról. Pl. a Pannon Pumáról, vagy az Irigykedő Gall Kakasokról, de mi szót sem ejthetünk egy létező állatfajtáról, a hazai zsizsikről. A számukra jól működő kettősmérce eredménye ez! Ha jól meggondolom a mi államháztartásunk zsizsikjei nem is annyira tehetségtelenek, ha a saját vagyon megszerzéséről és gyarapításáról van szó. Sőt ők azok, akik teljesen tudatosan rabolják ki az ország közvagyonát. Mindezt persze szigorúan az "ál-törvényesség" megtartásával és a "birka-magyarok" többségének olcsó média megtévesztésével megszerzett, önsorsrontó szavazataival, tehát az úgynevezett "szabadválasztások" felhatalmazásával. Sajnos ezek még el is hiszik magukról, hogy okos közgazdászok, demokraták! Persze amíg a hazugságból meg tudnak gazdagodni, s amíg a rosszabb napokra félretett babot nem vizsgálja meg a gazda, addig élősködnek. Talán már nem sokáig.

Egy tankönyv akadt a kezembe, ahol világosan megfogalmazták, hogy a gazdasági válságnak két megszüntetési lehetősége van. Az első az állam szerepének a közjó érdekében történő fokozása, azaz szociális foglalkoztatással olyan pénzkiáramlás a társadalom felé, amely a termelésnek biztosít fizetőképes piacot. Erre példa az USA által bevezetett New Deal program. A másik a diktatúra bevezetése. Erre példa a Hitler hatalomra juttatása. Lehetséges, hogy nekünk már megvan a mi hosszúorral füllentő Adolfunk? Mert a másik irányba még nem mutat semmi! A politikai osztály ugyanis - élén a pártok hálójában tartózkodó "Köztársasági Elnökkel" - mindeddig nem tett semmit a magyarság és a közvagyon megmentése érdekében. Hagyják az országot lejáratni a külföldön kolduló barát módján bohóckodó, itthon pedig a saját népe ellen tevékenykedő és a polgárháborús helyzetet kiprovokáló, a 130-as IQ és a mérhetetlen lopott vagyon, s az egész ország "tulajdonosaként" rendelkező Gy. F. kezében vergődni Mindez sajnos nem új keletű kritika a lassan már magyarnak semmiképpen nem nevezhető politikusokkal szemben. Már József Attila is erről a jelenségről írta: "Az erőszak bűvöletében mit bánja sok törvényhozó, mint pusztul el szép fajunk!"

Nem kéne felszabadulni már?
Előzmény: Törölt nick (8927)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.28 0 0 8932
mocskos zsidó
így röviden
az ilyenek miatt utálják többek között az emberek őket
Előzmény: Törölt nick (8927)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2009.03.28 0 0 8931
Ez van... mit lehet tenni...

right...
Hát ne éljen Eduárd? Creative Commons License 2009.03.27 0 0 8929
Biztos a szemét zorbánviktor volt,esetleg a Magyar Gárda.
Előzmény: Total (8928)
Total Creative Commons License 2009.03.27 0 0 8928

Soros közleményében kijelentette, hogy nem ő adott megbízást az ügyletre és sajnálja a történteket.

 

Hát persze ...

Előzmény: Törölt nick (8927)
Green Army Creative Commons License 2009.03.20 0 0 8925

Gábor (egyszer) elszáll, s a hazugság marad? (Újra elcsórták Áron nevét) - Sylvester Lajos

www.3szek.ro



A Másság Pártjának fő prókátora, Fodor Gábor képviselő napirend előtti parlamenti felszólalásában az 1848—49-es forradalomra és szabadságharcra emlékezve Az ünnep elszáll, a válság itt marad cím alatt azt a bölcs megjegyzést tette, hogy ,,Elődeink 48-ban együtt harcoltak a szabadságért, együtt harcoltak a lengyelekkel, románokkal, horvátokkal, szerbekkel, zsidókkal."


Az együttharcolás arányairól most tekintsünk el, hogy arra figyelhessünk, a jeles liberális politikus Kállai Ernő és Daróczi Gábor cigányfőemberek után megismételte, hogy Gábor Áron cigány származású volt.

Ennek hatására Székelyföldön a jogos felfortyanásoktól felforrósodtak a telefonhuzalok. Az említett két, a cigányságnak hőst lopó roma történésztudós badarságát a múlt évben többen, több írásban is kimutattuk, de a hazugságok és hamisítások makacs természetűek, s ha Fodor Gábor ilyen mentorokra támaszkodik, saját magáról egyszer ő is megtudhatja, hogy Gábor utóneve révén roma származású hős, Gábor Áron cigány rokona. A különbség csupán annyi, hogy ő az ellenőrizetlen, ostoba és minden bizonyíték híjával lévő szónoki-sajtóbéli kacsával hápog és pufogtat, és nem ágyúval, mint, Kállai csodálatos, nyelvi minta értékű megfogalmazása szerint a ,,Gábor cigányközösséghez tartozó ágyúkészítő..." Gábor Áron.

A balliberális szadeszesek nem először lőnek túl a célon, s a cigányügy manapság egyébként is divatosan felkapott téma. A szadeszesek Gá­borának a melléfogása sem véletlen. Jelzi a magyar históriában, és különösen a székelység történetében való szánalmas tájékozatlanságot, de beszédes bizonyíték Gábor Áron nemzeti hovatartozásának elcsórása és a Magyar Országházban való elhangzása arra is, hogy Fodor Gábor tanácsadói is megérik a pénzüket. A magyar névadás történetéről halvány fogalmuk sincs, tőlük, neve alapján, Bethlen Gábor akár Erdély cigányvajdája is lehet.

Gábor Áronra visszatérve, néhai Incze Lászlót, a kézdivásárhelyi Céhmúzeum volt igazgatóját idézem (Székely Hírmondó, 2006. február 22.): ,,Egyszerűen felháborítónak tartom Daróczi Gábor kijelentését, aki magas fokú tudatlanságáról, a történelem nem ismeréséről tett ezúttal is tanúbizonyságot. Ennek a politikusnak — aki ráadásul még oktatásügyi minisztériumban is dolgozik — fogalma sincs arról, hogy kik a székelyek, vagy hogy egyáltalán hol élnek a Gábor cigányok Erdélyben. Daróczi egyszer már felháborított egy nyilatkozatával, akkor sem hagytam válasz nélkül, és úgy gondolom, hogy ezt követően is levelet fogok írni neki."

Khell Ödön, a berecki Gábor Áron Alapítvány elnöke ugyanabban a lapszámban:

,,Nemrégiben elkészítettük Gábor Áron családfáját is, akinek ősei tulajdonképpen Lemhényből származnak. Gábor Áron egyébként köztudottan székely ezermester volt, aki leginkább asztalossággal foglalkozott, semmiképpen sem a cigányokra jellemző kézműves-mesterségekkel. Kí­váncsi vagyok, hogy Daróczi úr mivel tudná alátámasztani kijelentéseit."

Néhai Kónya Ádám, a Székely Nemzeti Múzeum volt igazgatója:

,,Egyáltalán azt kellene megvizsgálni, hogy a XIX. században léteztek-e Gábor cigányok Felső-Háromszéken, mert tudomásom szerint Maros és Hargita megyében telepedtek meg annak idején. Olvastam már olyant is, hogy Gábor Áront egy román mesterember tanította meg ágyút önteni, úgyhogy én már semmin sem csodálkozom. Szólásszabadság van, mondani bármit lehet. Hogy is mondta, hogy hívják az urat? Daróczi Gábor? Tehát ő is Gábor?

Valójában nincs jelentősége annak, hogy Daróczi úr Gábor-e vagy sem, s attól sem kellene megfutamodni, ha Gábor Áronról valamilyen csoda folytán az derülne ki, hogy tényleg roma származású volt — aminek azért nagyon kevés a valószínűsége. Annak idején a cigányok is hoztak áldozatot a szabadságharc oltárán, érdemüket egyáltalán nem csorbítja faji hovatartozásuk. De azért a napjainkban dívó liberalizmus túlkapásai ellen fel kell emelnünk szavunkat, hiszen a nagy egységesülés, homogenizálás jegyében fölösleges romának nevezni egy történelmi hőst, ha történetesen nem is volt az. De még ennél is elszomorítóbb az a tény, hogy az MSZP-SZDSZ irányította (sokak szerint inkább elzüllesztett) magyar oktatásban az illetékes szerint az a legfontosabb cél, hogy Gábor Áron cigány volta ki ne maradjon a tankönyvekből." (Lejegyezte Gyergyai Csaba)

Gábor Áron 1814. november 27-én született Bereckben. Tüzérségi ismeretekre Gyulafehérváron tett szert, katonai, műszaki előadásokat hallgatott Budapesten és Bécsben. Ott ismerkedett meg az ágyúk szerkezetével.

Dr. Imreh István professzor szerint: ,,A bereckiek nemcsak hitet tettek a szabadság és testvériség eszméi mellett, hanem Gábor Áron személyében a gátakat sodró forradalmi áramlásnak irányt szabó vezetőt, a harchoz eszközt gyártó művelt, tanult, képzett, felkészült embert is tudtak adni."

Fábián (férjei után Kovács, illetve Vántsa) Erzsébet sepsiszentgörgyi óvónő:

,,Megint készül egy történelemhamisítás. Gábor Áron testvére, Gábor Anna az én nagyapámnak a dédanyja volt. Apjuk, Gábor István Bereckben volt nótárius. Anna egy Kováts Mózes nevű földbirtokoshoz ment feleségül. A nagyapám elmesélte annak idején, hogy hétszilvafás nemesek voltak, tehát hamis a leírt kép. (...) Szégyen hogy így lehessen a történelmet hamisítani a mai napig is. Visszautasítom a feltételezést a családom és a rokonság nevében, akik nagyobb részben még a mai napig is Erdélyben élnek."

Fodor Gábor úr szíves figyelmébe ajánljuk, hogy a székelyföldi kételemű névadás szokása — egyébként császári rendeletre — a 16. század utolsó évtizedeiben alakult ki. Eszerint — mint dr. Demény Lajos tanulmánya bizonyítja — Bereczk Balázs fia a Balás családnevet kapta, a nevezett Balás Gáspár fia Gáspár Simon volt.

Szabó T. Attila professzor: ,,Amíg a magyarság kisebb társadalmi közösségekben, a család szűk vérségi korlátok közé szorított keretei között élt, vérségi alapon elkülönülő csoportjainak tagjait a rokoni kapcsolatok megjelölésével különböztették meg egymástól." Később, századokon át az egyelemű név volt használatos. A kereszténységre való áttérés hozott jelentős változást, a bibliai eredetű egyelemű nevek, Ábrahám, Ádám, Barnabás, Dávid, Eszter, Márk, Máté, Pál, Péter stb., stb. az előbb bemutatott séma szerint kételemű — vezeték- és utónévvé — névvé váltak. A számos és bokros Gábor családnév etimológiája is a fennebb bemutatott passzus szerint alakult. (Főleg.)

Egyébként a Gábor — a kalapos — cigányokat nagyra becsülöm, írtam is róluk bőven, Gábor Áronról egyikük sem tudott semmit, holott ők voltak 1990-ben Marosvásárhely véres márciusának hősei.

De a berecki Gábor Áron családjához semmi közük.

Fodor Gábornak pedig azt ajánljuk, hogy históriai kutatásainak eredményét őrizze otthon, s Gábor Áron szülőföldjére ne merészkedjék, mert itt még a papírgalacsin- és tojásdobálást nem tiltja a törvény.

A márciusi ünnep Magyarországon valóban elszállt, s a válság maradt, mert a legsúlyosabb válság erkölcsi-politikai.

A névlopás, az ősök kicserélése vagy elcsórása ezek közé tartozik.

Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2009.03.19 0 0 8924
Már nekik is kényelmetlen a dolog... szeretném azt hinni, hogy őszinte ez a hang...

Sajnos már nem emlékszem honnan a link... :-(
Előzmény: Törölt nick (8923)
Kevin Creative Commons License 2009.03.17 0 0 8922

"NEM CIGÁNYKÉRDÉS !

Igazolatlan hiányzásért közmunka.


Pénzbüntetésre és közmunkára ítélt a bíróság kiskorú veszélyeztetése miatt négy ivádi szülőt, akiknek gyerekei túl sokat hiányoztak igazolatlanul az általános iskolából.

Azok a szülők álltak bíróság elé, akiknek gyerekei évente kétszázötven óránál többet hiányoztak igazolatlanul az iskolából. Ez gyakorlatilag a tanév egyharmad része. Az ivádi iskolában akad olyan gyermek, aki ilyen okból már harmadszor járja az első osztályt. A kemény fellépés meghozta az eredményét, míg a 2006/2007-es tanévben 3892 igazolatlan hiányzási órát kellett elkönyvelniük, ez a szám a 2007/2008-as tanévre 2164-re csökkent. Idén még kedvezőbbek az adatok. Az első félév végén mindössze 545 óra gyűlt össze igazolatlan hiányzásból.
A kihelyezett tárgyaláson két vádlottat száznyolcvan napi száznyolcvan forintos, illetve kétszáz napi kétszáz forintos tétel pénzbüntetésre, kettőt pedig húsz, illetve tizenkét napi közérdekű munkára ítélt jogerősen a bíróság. "

NAGYON HELYES!!!
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.15 0 0 8921
A 24. órában vagyunk.

Egy tanár levele

"Ez most rasszizmus..

Egy magyarországi általános iskolában tanítok középkorú tapasztalt kollektívában. Településünk nem Borsodban található, még csak nem is a közelében. Tágabb környezetünkben alig jelent problémát a cigánykérdés egyelőre. Bár egyik alsós gyerekünk a tanító nénijének már beszólt a minap, hogy "hiába dumál, mer mán úgyis mink vagyunk többségben!"

Iskolánkban félévzáró értekezletet tartottunk, melyen a szokásoknak megfelelően értékeltük az osztályok teljesítményét elsőtől nyolcadikig.
Az alábbi értékelés az elsősök osztályfőnökétől és napközis nevelőitől származik, akiknek a nevét (mint ahogy iskolánk, településünk, megyénk és jómagam nevét sem) nem teszem közzé, okulva egyebek mellett a tanárverésekből és a miskolci rendőrkapitány esetéből, aki bátorkodott szakmai kérdésekben tényeket közzétenni a cigánybűnözésről - szóval, mert félünk. A pedagógus kollégák szavait, mondatait szó szerint közlöm.
Nem rendszereztem tematikailag a mondatokat, úgy írtam le, ahogy azok elhangoztak.

1. osztály félévi értékelése (2008/09):

Az osztályomba járó gyerekek túlnyomó többsége kritikán aluli képességekkel és szülői háttérrel rendelkezik. Mindössze négyen vannak, akik megfelelő családi háttérrel rendelkeznek. Szaguk alapján - nem félek kimondani - magamban büdösekre és illatosokra osztom az osztályt.
Ha szóvá teszem a szülőknek, hogy a gyerekük mosdatlanul jön iskolába, ordibálnak, fenyegetőznek. Mi köze hozzája, magának az a dolga, hogy megtaniccsa! Vannak, akiknek a kezén hétfőn még ott van a pénteki vízfesték nyoma. Volt, akinek a ruháján és a hajában hetekig ott volt az ételmaradék. Már pedig nem fogom hagyni, hogy büdösen, koszosan járjanak az osztályomba! (Megjegyzés: Van, akinek retkes a bőre, és gyakori a tetvesedés az iskolában.) A gyerekek követelőzők, akaratosak, hangosak, türelmetlenek, irigyek, koszosak, mosdatlanok. Vannak közöttük, akik éheznek, és ez számukra fizikai fájdalmat okoz.

Az az igazság, hogy többek szüleit kiskorúak veszélyeztetése miatt fel kellene jelentenünk. Egyelőre nem tettük, mert bizonyítani is kellene, és ki tudja, mi lenne a következménye. A minap este felhívott otthon mobilion az egyik gyerek családja és megfenyegetett. Senkinek nem adtam meg a mobil számomat. A Családsegítő Szolgálatnak szóltunk már, de a szolgálat munkatársainak segítségét is durván visszautasítják. Az osztályban többeknek nincs téli ruházata, a legnagyobb fagyban is vászoncipőben járnak, de kólára, chipsre és ékszerekre valahonnan futja.

A képességeikről szólva: A szóbeli kérdéseket nem értik, nem fogják fel.
A betűk hangjait nem hallják meg, nem tudják értelmezni. Nem tudnak egymással játszani, csak veszekedni, és egyfolytában ordítoznak. Némi javulás, hogy az osztály legdurvább gyereke már nem verekszi végig az egész napot.

Négy gyerek kivételével nem tudnak semmit, nem ismerik a betűket, a számokat. Hazudnak és lopnak, pedig csak 6 évesek. Nem úgy lopnak, hogy elcsenik az asztalról a radírt vagy a ceruzát, hanem előre megfontoltan, kitervelten. A lányok erőszakoskodnak a fiúkkal. Rájuk másznak, tapizzák, csókolgatják őket, a fiúk igyekeznek menekülni. Az iskolai élet egy végeláthatatlan küzdelem az osztályban.

Semmit sem érnek a tanult és a korábbi osztályaimban sikerrel alkalmazott pedagógiai módszerek, pedig azokban az osztályokban is volt gondom bőven. Amíg egy szót leírnak, kétszer-háromszor beesnek a pad alá, mert nem tudnak egy helyben ülni. Tudják viszont betéve a Tv-sorozatok tartalmát. Éjszaka is a Tv előtt ülnek, mert elmondják, hogy mi volt az esti horror és pornó filmekben. Óriási bajok, súlyos bajok vannak! A minap egyikük lepisilte a másik táskáját és tetves ribancnak nevezték egymást. A könyvet legtöbbször félre kell tetetnünk velük órán, mert remény sincs arra, hogy haladjunk az anyaggal, inkább megpróbálunk a tanítás helyett nevelni, amennyire lehet. Legtöbbnek nincs felszerelése, tolltartója, tornacucca, és mellette játsszák az agyukat.

Ha a gyerek semmit sem tanul az iskolában, akkor is jobb helyen van itt, mint otthon. Egyiküknek év eleje óta egy aláírás sincs az ellenőrzőjében, félévkor a szülő mégis rám rontott, reklamált a gyerek értékelése miatt. Folyamatosan hadakozunk a szülőkkel. Nem tudnak egy helyben ülni, egyáltalán a széket használni, nem tudnak orrot fújni, ceruzát használni. Egyik kezemmel a ceruzás kezét fogom, másikkal mutatom, hogy hova nézzen. Nem figyel fel a saját nevére! A lapot középen kezdi el nézegetni és nem a bal felső saroknál. Mint egy majom, úgy mutogatom neki ugyanazt az ábrát egyszerre a táblán, és a könyvben is, nem tudja, hogy mit kell néznie. Nem tudja, melyik a jobb és a bal keze. Nem ismerik az alatta, fölötte, mellette fogalmakat.

A menzán nem tudja a kanalat használni. A száját teszi bele a rizsbe, úgy lapátolja be az ételt, gyorsan, mohón, mint a kutyák. Nem tudják használni a WC-t. Már az oviba sem jártak rendesen. Ha a kötelező nagycsoportba be is volt íratva a gyerek, egy napot járt, két hétig hiányozott, így ment egész évben. A leggyakrabban használt szavuk az, hogy Akarom, Akarom, Akarom!!

Eddig az idézet. Néhány egészen elképesztő történetet kihagytam, mert beazonosíthatóvá tenne minket. Iskolánkban még valamivel kevesebb a cigány, mint a magyar gyerek. Ismerve az elsősök és az óvodás gyerekek összetételét, egy, legfeljebb két éven belül megfordul az arány.

(Megjegyzem: tantestületünk nem jogosult a problémás gyerekeket tanító pedagógusoknak járó illetményre nem mintha ez megoldást jelentene, legfeljebb a fizetésünk haladná meg a százezer forintot.)

A kollektíva amúgy kiváló, mondhatnám, hogy rutinos, harcedzett. Jól tudjuk, hogy kis újjal sem nyúlhatunk hozzá a cigánygyerekhez, amikor órán lehülyéz, tudjuk, hogy nem érdemes még csak kiabálnunk sem a kezelhetetlen tanítvánnyal, mert bejön az öntudatos cigánycsalád, ordibál, fenyegetőzik, netán kiveszi a gyereket az iskolából, mi meg bezárhatunk, mert a kritikus alá csökken a létszám. Sajnos igaza van a borsodi cigányvajdának, aki így fogalmazott a minap: egy cigánygyereknek több joga van, mint a tanárnak!

Egy ideje észrevettük, hogy nem egyenlő mércével mérjük a magyar és cigánygyerekeket. Hátrányos megkülönböztetésben részesítjük a normális családi helyzetben lévő tanítványainkat azáltal, hogy a neveletlen és gyakran buta gyerekekkel kénytelenek vagyunk elnézőbbek lenni, mert számolnunk kell a kellemetlen következményekkel. Az integrált oktatás következtében szinte minden osztályban hátrányt szenvednek a magyar gyerekek, mert az állandó fegyelmezési kényszer tőlük veszi el az időt.
Mivel a 70-es IQ fölötti gyerekeket már integráltan kell tanítanunk, alig van lehetőségünk a tehetséggondozásra. (Megjegyzem amikor integrált oktatásról beszélünk, akkor ez iskolánkban ettől a tanévtől már a kisebbségben lévő magyar gyerekek cigány osztályokban való tanítását
jelenti.)

A cigányok parasztgyereknek nevezik a magyar gyerekeket, mégsem megy senki az ombudsmanhoz, de kikérik maguknak, ha a tanár vagy a tankönyv a cigány szót használja rájuk.

Egyik kolléga sem cigánygyűlölő. Mi több, mi köszönünk előre az utcán a cigány tanítványaink szüleinek, igyekszünk alkalmazkodni a kihívásokhoz.
Cigány tanítványaink közül van több jó képességű, tehetséges és jó modorú gyerek is, akinek az oktatására kiemelt figyelmet szentelünk, talán azért is, hogy bizonyítsuk: nem a származás alapján tanítunk és nevelünk. És ez valóban így is van. És bármennyi gond is van velük, sajnáljuk azokat a cigánygyerekeket, akik minősíthetetlen családi környezetből, koszos putrikból, netán éhezve jönnek iskolába.

Számunkra ugyanakkor nem kérdés, hogy létezik-e Magyarországon cigánykérdés, mert mi tudjuk, a saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy létezik, bármit mondjanak is a politikusok. Aki ezt tagadja és nem tesz ellene semmit, az felelőtlen és bűnös politikát folytat. Nehéz megmondani, hogy mi lenne a megoldás, és nem is a mi dolgunk, mi csak normális körülmények között szeretnénk tanítani, mert ez a szakmánk, ez a hivatásunk. De tisztán látjuk, kiket adunk tovább a szakmunkásképzőkbe, és tudjuk, hogy ha így folytatódik, 10-20 év múlva már nem lesz ebben az országban elég képzett dolgos kéz, és nem lesz, aki megtermelje a nyugdíjunkat. És azt is látjuk - a KSH népességi adatai is előrejelzik - hogy rövidesen kisebbségbe kerül a magyarság saját hazájában. S ha a többség olyan lesz, mint a mostani alsósaink - márpedig csodát a legnagyobb erőfeszítések árán sem tudunk tenni velük.

Isten óvja hazánkat, gyermekeinket és unokáinkat!"
Prücsökk_ Creative Commons License 2009.03.08 0 0 8920
http://www.youtube.com/watch?v=vTzxdPktV9g

Már biztos láttátok, de azért ez nekem meredek...
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.07 0 0 8919
a nyugdíjas rendőr már törölte is magát
Előzmény: Törölt nick (8915)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.07 0 0 8918
csak név rokonok :)
Előzmény: Törölt nick (8914)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.22 0 0 8910
Gyurcsány Ferenc, miniszterelnök a jósnőnél.
- Mondd, öreganyám, mikor fogok meghalni?
Jósnő nézi az üveggömböt, némi hókuszpókusz után megszólal:
- Egy nemzeti ünnepen fogsz meghalni.
- Lárifári... de mikor, melyik évben, melyik napon?
- Az teljesen mindegy, fiam. Az a nap Nemzeti Ünnep lesz.
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.22 0 0 8909
hát a k....a anyját nekije
Előzmény: Pac (8908)
Pac Creative Commons License 2009.02.22 0 0 8908

Miért nem sikerült 20 év alatt egyik kormánynak sem elérni érdemi eredményeket - kérdeztük az 1990-es években még szociológusként esélyegyenlőségi kutatásokat végző Lévaitól, aki jelenleg az Európai Parlament szocialista frakciójának romaügyi szóvivője.

 

Szerinte a többségnek nagyobb a felelőssége, ugyanis a magyar társadalom nagy része nem képes előítélet és diszkrimináció nélkül elfogadni és befogadni romák más életformáját, állítja a volt miniszter. "Erre nincs kormányzati eszköz, ezt meg kell tanulni az embereknek" - fogalmazott.

 

A magyar társadalom nagyon patriarchális Lévai szerint, és nem befogadó a cigányokkal, de ugyanúgy létezik szerinte diszkrimináció a fogyatékosokkal és a nőkkel szemben is. A volt miniszter közölte: "Úgy néz ki, hogy 20 év se volt elég erre, sőt ha megnézzük, hogy mi van ezekben a hetekben, akkor árokásás folyik a cigányok és a nem cigányok között, ami nagyon rosszat tesz mindenkinek. A magyar társadalom jelenleg nem tűnik alkalmasnak a cigányság integrálására" - fogalmazott Lévai Katalin.

 

 

Köszönjük szépen, képviselő asszony.

Alkalmatlanok vagyunk, rasszisták, előítéletesek, és meg KELL tanulnunk befogadni és elfogadni. És miénk a felelősség nagyobbik része.

Tessék bennünket átnevelni. Valahol egy tábor a tundrán jó lesz nekünk.

Kevin Creative Commons License 2009.02.18 0 0 8904
Tenisz: zárt kapuk előtt játsszák svéd-izraeli Davis Kupa-meccset


Biztonsági okok miatt nem engednek be a nézőket a március 6. és 8. között rendezendő Svédország-Izrael férfi tenisz Davis-kupa-mérkőzésre. A Világcsoport malmöi nyolcaddöntőjének időpontjára több Izrael-ellenes megmozdulást terveznek, ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy üres lelátók előtt tartják meg a négy egyes és egy páros találkozót.

Rasszista svedek ...

Habi Creative Commons License 2009.02.16 0 0 8903

Emailben kaptam.

Nem OFF...

 

Itt lehet velemenyt nyilvanitani,szavazni.

 

  

http://www.romanialibera.com/voxpopuli/voxpopuli.php?n=crt

 

csak szavazz a 95% foltti gombal,majd nyomd meg lennebb a VOTEAZA ablakot.Ez a Szekelyfoldi Autonomiaert erdeklodo roman kozvelemeny kutatas.

 

Aki tud es akar segitsen.

 

(Greenie,nyomtam "Entert"...  :0)))    )

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.13 0 0 8902
Ja, az első 366-ot az év más-más napjain használom (szökőévre is gondolni kell), a 367-est meg ünnepnapokon.
Előzmény: Pac (8901)
Pac Creative Commons License 2009.02.13 0 0 8901
Azt hiszem, neked semmi okod a panaszra...

Előzmény: Törölt nick (8896)
fokhagymás nápolyi Creative Commons License 2009.02.13 0 0 8900
Előzmény: Törölt nick (8899)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.13 0 0 8899
"a Csongrád megyei egyik irányítója Bolgár György ávós százados volt."

Csak nem apuka?
Előzmény: fokhagymás nápolyi (8898)
fokhagymás nápolyi Creative Commons License 2009.02.13 0 0 8898
Aki még nem olvasta, érdemes. Rostás Gergely:hullámverés (Bába és tsa kiadó) A kékcédulás választásról, aminek a Csongrád megyei egyik irányítója Bolgár György ávós százados volt. De a megyei nagyfőnök az a Komlós János votl.
Előzmény: Kevin (8894)
Total Creative Commons License 2009.02.13 0 0 8897

:)

Ugyan már, inkább röhögj ezen egy jót te is!

Előzmény: Törölt nick (8896)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.13 0 0 8896
Jaaa, hogy csak én vagyok belassulva? :-)
Előzmény: Pac (8893)
Kevin Creative Commons License 2009.02.13 0 0 8895
Csermely
Előzmény: Kevin (8894)
Kevin Creative Commons License 2009.02.13 0 0 8894
Mi meg azt hittük, hogy Csemely poénkodik. Hát tessék, drága jó Albán úr újabb gyöngyszeme:



" Orbán úr többször is bepanaszolta a kormányt Európánál, talán én is tehetek rá panaszt Önöknél"
Bolgár György: Feljelentés az Európai Néppártnak
Wilfried Martens elnök úrnak, az Európai Néppárt elnökének


Tisztelt elnök úr!



Mivel politikai pályája során Ön mindig különös figyelmet fordított Magyarországra, és már Kádár Jánossal is szívélyes viszonyt tartott fenn – értékelve a magyar szocializmus óvatos külön útjait –, feltételezem, hogy kíváncsi arra, mi történik ma Magyarországon. Már csak azért is, mert Ön személyesen is részt vett az itteni események alakításában, például akkor, amikor 2006. október 23-án a lehető legnagyobb belpolitikai feszültség csúcspontján részt vett és felszólalt a Fidesz nagygyűlésén, az Astoriánál. Látszott, hogy nemcsak követi a magyarországi eseményeket, hanem bele is akar azokba szólni, mert beszédében egyértelműen a szocialista miniszterelnököt tette felelőssé az akkori válságért, amelyhez azóta sajnos újabbak is társultak. Lehet, persze, hogy Ön most is ugyanazt a receptet ajánlaná a magyar társadalomnak, vagyis hogy a miniszterelnök távozzék, és ettől megoldódna a gazdasági, a szociális, az erkölcsi, valamint az újabban kirobbant etnikai válság, de végül is hol van az megírva, hogy egy kereszténydemokrata vezetőnek szeretnie kell egy szocialistát? Éppenséggel az ellenkezője van megírva, a rögtön kínálkozó szocialista-ellenes recept pedig felírva, ahogy az már a politikában lenni szokott.

Úgyhogy ismerve ugyan az Ön politikai vonzalmait, valamint jó kapcsolatát Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével, az Európai Néppárt egyik alelnökével, mégis arra kérem, fontolja meg a Fidesz Magyar Polgári Szövetség felfüggesztését az Európai Néppártból. Ha az európai szocialisták ezt tették szlovák tagpártjukkal, amiért az együttműködik egy szélsőséges nézeteket hangoztató, magyarellenes párttal, akkor Önök is megtehetik ugyanezt egy olyan párttal, amely nem egyszerűen elfogadja mások szélsőséges nézeteit, hanem maga is vállalja azokat.

Fent nevezett párt elnöksége ugyanis legutóbbi ülésén olyan állásfoglalást tett közzé, amelyet feltételezésem szerint egyetlen tagpártjuk sem engedne meg magának. Egy cigánymaffia által elkövetett felháborító gyilkosságból odáig jutottak, hogy a bűnözést etnikai alapon ítéljék meg. Bár Magyarországon nem tartják nyilván a bűncselekmények elkövetőinek származását, az elnökség tényként állapította meg, hogy a cigányok által elkövetett súlyos bűncselekmények száma aggasztó módon megszaporodott, tápot adva ezzel az amúgy is erős cigányellenes előítéleteknek. Tudom, hogy egy olyan országban, ahol Ön él, és amelyet két különböző nyelvet beszélő nép, a flamand és a vallon alkot, különösen érzékenyek az óhatatlanul meglévő előítéletekre, és a mértékadó politikusok arra törekszenek, hogy az ellentéteket csökkentsék, ne pedig élezzék. Lehet, hogy tévedek, de a magam részéről nehezen tudnám elképzelni, hogy az Ön pártja mondjuk a vallonokat vagy akár az arab bevándorlókat nevezze meg a Belgiumban feltűnően gyakori és világszerte döbbenetet kiváltó pedofil gyilkosságsorozatok rendszeres elkövetőiként. És amikor jó néhány éve egy magyar lelkész szörnyű sorozatgyilkosságaira derült fény Önöknél, feltehetően egyetlen kereszténydemokrata vagy szocialista párt sem adott ki nyilatkozatot az idegenek növekvő bűnözéséről.

El tudná képzelni, hogy az Európai Néppárt spanyol tagpártja (szintén Néppártnak hívják) például az amúgy gyakori baszk merényletek nyomán a következő közleményt adná ki: „Itt az ideje az őszinte beszédnek. Ki kell mondani: a baszk származású emberek által elkövetett súlyos bűncselekmények száma aggasztóan növekszik. Követeljük, hogy a kormány a bűnelkövetők származás alapján való mentegetése helyett kerítse kézre az elkövetőket, és biztosítsa az áldozatok jog- és érdekvédelmét.” Ugye, elképzelhetetlen, hiszen a terrortámadásokat nem baszk származásúak hajtják végre, hanem baszk terroristák, akikkel a baszkok többsége sem ért egyet. Vagy lehetségesnek tartaná, hogy Sarkozy elnök pártja, a francia UMP közzétegyen egy olyan elnökségi állásfoglalást, amely sürgetné az őszinte, egyenes beszédet a franciaországi arabok által elkövetett súlyos bűncselekmények számának aggasztó növekedéséről, valamint arról, hogy az arabokat ne mentegesse senki a származásuk alapján. Pedig valószínű, hogy vannak olyan bűncselekmények, amelyek az arabok körében gyakoribbak. Mellesleg ugyanakkor az is érdekes volna, ha bárki bárhol azt állítaná, hogy a baszkoknak, araboknak, cigányoknak inkább szabad bűnözniük, hiszen ők már csak ilyenek, értsük meg őket. Tudtommal azonban nem állítja.

Tisztelt elnök úr! Tudom, hogy az Önök számára fontos tagpártjaik sikere, és Ön nyilvánvalóan értesült arról, hogy a Fidesznek óriási esélye van a következő választások megnyerésére Magyarországon. Nem szeretné tehát semmi módon akadályozni a párt térnyerését, csökkenteni népszerűségét. Abban is biztos vagyok, hogy az Önök pártjai többé-kevésbé egyetértenek egymással politikai, társadalmi, ideológiai kérdésekben. De azt is merem feltételezni, hogy az Európai Néppárt, mint az egységesedő, demokratikus Európa egyik fontos pártalakulata, a hasonló érdekek és a hasonló nézetek ellenére sem hajlandó szemet hunyni a szélsőséges nézetek terjedése fölött saját táborában. Önök nyilvánvalóan tudják, hol a határ, és tisztában vannak azzal, hogy ennek a határvonalnak az átlépése beláthatatlanul súlyos és veszélyes folyamatokat indíthat el Magyarországon, de a hasonló problémákkal küzdő egyéb európai országokban is. Ön jól ismeri a világot, bizonyára az Egyesült Államokat is, hiszen egykori belga miniszterelnökként szoros kapcsolatokat kellett fenntartania az amerikai kormányzattal. Valószínűleg tehát őszinte megdöbbenéssel fogadta volna, ha bármelyik amerikai elnök vagy a pártja a fenyegető négerbűnözésről, a néger származásúak által elkövetett súlyos bűncselekményekről adott volna ki nyilatkozatot, holott mindannyian jól tudjuk, hogy az amerikai nagyvárosi gettók munkanélküli, képzetlen, drogos, és túlnyomórészt fekete lakói egész városrészeket tartottak rettegésben, és hogy a szegénységből, munkanélküliségből, képzetlenségből fakadó hátrányok még ma is sokakat löknek a bűnözésbe.

Éppen ezért arra kérem Önt, hogy ezekben a válságos időkben, amikor Európa békéje és nyugalma ugyancsak veszélyben forog, a lehető leghatározottabban figyelmeztesse eltévedt gyermekét és alelnökét, aki ezzel az állásfoglalással beállt Európa Le Pen-jei közé. Gondolom, Önök nem akarják fölvenni tagjaik sorába Le Pen és a hozzá hasonlók pártjait, így azt is meg kell mutatniuk, hogy ezt az alapállást a Néppárt elutasítja. A magam részéről nem vagyok feljelentő típus, de ha már Orbán úr többször is bepanaszolta a kormányt Európánál, talán én is tehetek rá panaszt Önöknél. Várom megnyugtató válaszát.
Bolgár György
Előzmény: fokhagymás nápolyi (8890)
Pac Creative Commons License 2009.02.13 0 0 8893
:-)))))
Előzmény: Törölt nick (8891)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.13 0 0 8892
Pedig régen, még a Demokratás korszakában nagyon szellemes cikkeket írt. Még 2000 előtt. Volt egy rovata, azt hiszem, 1 perc volt a címe, szétröhögtem magam rajta mindig.
Előzmény: Törölt nick (8891)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!