Nem nagy baba, pont hogy pici, csalóka a kép. 2770el született 46 cm-vel. A 3. napra visszafogyott 2560ra mert még nem volt elég tejem, ezért kapott tápszert. De 2,5 hetes korára nőtt 2 cm-t és meghízott 3 kg-ra! Minden rendben van nálunk és velünk. Elég lassan szopizik, nem is szívja ki az összes tejet, lustika kicsit, így kb. 45 percig tart a szoptatás. Lehet azért, mert még pici és elfárad. Picit már fájdogál a hasa is sajnos.
Huh, ez elég rosszul hangzik. De legalább nem az amnio-tól van. 15 hetesen én is az Uzsokiban voltam egy hetet. Engem megnyugtatott, hogy "ha" bármi gond lenne, akkor legalább jó helyen vagyok.
Nézd a jó oldalát, első kézből lehet infókat gyűjteni az újdonsült anyukáktól.:-)
Drukkolok a jövő hétre, hogy minden rendben legyen! De úgyis rendben lesz! :)))
Halolajbol siman veheted a E vitaminosat, egyutt jobb a felszovodas. En meg plusz 100 mg-os E vitamint is szedtem a stimutol, szoval ez a 10 mg siman elfer mellette. Max ne egyszerre vedd be, hanem mas napszakban.
Orulok, hogy ilyen aktivak vagytok, jo is ez a feltankolas! En hiszem, hogy a minoseget lehet javitani ezekkel a cuccokkal. :)
Ismeri, szedi valaki a BioCo Q10extrát? Most nézegetem, hogy feltankoljak, és jónak tűnik, kapszula plusz tabletta, és 30mg q10 van benne, plusz rengeteg vitamin!
Azt néztem, hogy van benne E vitamin is, rádásul napi ajánlott 100%-a, akkor sima halolaj kapszulát vegyek inkább? Mert a herbáriásat akartam.
Úgy döntöttem ráfekszünk nagyon erre a hónapra!
A másik pedig a barátcserje! Ismerősöm mondta most, hogy szedett, rendbe tette a ciklusát nem volt pecsételgetés. Utána olvastam, és növeli a progeszteront, a prolaktint pedig csökkenti! Na pont ez kell nekem mert legutóbb a prolaktin szintem a felső határ kétszerese volt!
Megnézem, hátha csak egy ilyen vitamin bomba kellene nekünk!
Férj is szorgosan szedi a vitaminját. Ha más nem a lombikhoz is jól fel leszünk tankolva! :)
Hát, velem az történt, hogy szerda este elkezdtem nagyon durván görcsölni. Hajnalban bejöttünk az ügyeletre, és reggel be is fektettek az Uzsokiba. Mára lettek meg a laboreredmények: szép kis fertőzésem van, valószínűleg húgyúti... A méhszáj zárt, a lepény rendben, a kisbaba ficánkol, vérzés nincs - ez nagyon megnyugtató. Az amniocentézissel nincs összefüggésben a dolog, valószínűleg felfáztam :-( A tegnapi nap cudar volt, mert dacára a 2 liter magnéziumos infúziónak meg a NoSpának, semmit nem javult a helyzet, egészen estig. Akkor kaptam először antibiotikumot, azóta rohamosan javulok, de legalább hétfőig itt tartanak. Nem is baj, egyelőre csak feküdni tudok...
Hát sajna ezek mind drágák, és tök szemétség, hogy pl. az egy dolog, hogy a magzatvédő vitaminok nem támogatottak itthon, de még egészségpénztári kártyával sem vehetőek meg. Egyszerűen nem is értem!
Én az előzőnél Merionalt kaptam, arra nem igazán reagáltam jól, ezért most ezt kapom majd! Egy egész vagyon! :(
Igen, azért néztem, hogy szteroid, és csodálkoztam, de így már értem!
Q10-et akarok majd még venni, Gravidát szedek, sajnos nekem jelenleg a Femibion baromi drága:(
De jó Neked, hogy márciusban indul a dolog!
Én nem akartam nagyon nyomulni, hogy legyen március, adunk egy esélyt a spontánnak, hátha! Ha jól reagálok-na ezzel kétségeim vannak, mert a múltkor is csak emeltük, és emeltük az adagot, akkor május elején beülti.
Mi is Nála vagyunk, ugyanez lesz a protokoll! Márc 16-án startolunk!
A Gonal-F árai:
900 NE: 30 000 Ft
450 NE: 15 000 Ft
300 NE: 10 000 Ft
75 NE: 3 000 Ft
Én kb simán el szoktam "fogyasztani" 2 db 900, és 1 db 450-es Gonalt, de most lehet, hogy még több lesz, mert az előző lombiknál nem volt elégedett Dr. K a feljődés ütemével. Most eleve nagyobb dózissal kezdünk!
A prednisolon az szteroid. Azért adják, hogy picit visszafogja az immunrendszert a túl heves aktivitástól, azaz hogy ne lökje ki idő előtt a behelyezett embriót. Én így tudom.
Vitaminokat én is nyomok, D vitamint egész télen, már 1-2 hete szedem a Femibiont, + szedek Q10-et is. Mást nem hiszem, hogy kéne. A Femibionban elég sok minden benne van, ami ilyenkor fontos: folsav, , B, C, Evitaminok, + nyomelemek, ráadásul olyan arányban, ami fedezi a napi szükséglet 100%-át.
Ja, még cink+szelént fogok ma venni, azt is tervezem szedni.
Jajj, gyönyörűek a babák, gratulálok Cat34, Solano!
Életképem!Igen, Rád gondoltam, bocsi nem tudom honnan jött az egyetlenem!
Én szerdán túl voltam a varratszedésen, minden okés, már teljesen jól is vagyok, nem húzódik semmi!
Ma pedig voltam Krizsa dokinál! Egy hónapot adott, hogy spontán összehozzuk, utána kezdődik a stimu! Prednisolon, Suprefact, Gonal-F, Clexane lesz a mostani kombó! :) A Gonal-F tényleg olyan baromi drága? Valami 23 ezer vagy mennyi körül láttam az árat!
A Prednisolon az mire kell? Kapott valaki? Ezekkel kapcsolatban mik a tapasztalatok? Tudom, hogy kaptatok ilyet, de mint azt már észre vettétek, baromi rossz a memóriám!:(
Nagyon köszi ha megírja valaki!
És eldöntöttem, hogy mozogni fogok, egészségesebben étkezni, és elkezdek egy komolyabb vitamin bombát is!
Szerintem lopom Életképem a Te listádat, ha nem baj!
Vagy mit tudtok javasolni? Teljesen el vagyok kenődve, mert baromi vékony vagyok /178 cm, 50 kg/ és nem tudok hízni!:(
Nem is tudtam, hogy lehet képet mellékelni, mint ahogy Cat tette, de végül megtaláltam. Rakok fel én is képet Levi babámról, aki holnap lesz 3 hetes. Cat! Nagyon szép a kisfiad!
Továbbra is olvasom minden nap a fórumot és nagyon drukkolok Nektek!
Jaj de gyonyoru kisfiu! Gratulalok meg egyszer! Boldog nevnapot neki! :)
Voltam szerdan a gerincdokinal es mindenkepp csaszar lesz. Sajnos nagy a kockazat a termeszetes szulesnel, hogy utana rogton visznek is a gerincmutetre. Azt meg nyilvan nem szeretne senki. Mar be is kerult a kiskonyvembe, hogy csaszar... De nem baj, legalabb igy erre keszulhetek lelekben.
Voltam a nodokinal is, megkaptam a beutalokat (terheleses cukor, labor), jovo heten megcsinaltatom oket. Izgulok, hogy jo legyen minden. Viszont szep nagy mar a kisfiunk 671 gramm 23 hetesen.
Mi baj a gerinceddel? Ha lehet, jobb volna a hüvelyi szülés.
Szopi jól megy, igen. Ügyes baba Ákos. Már a szülőszobában is egy órát szopizott. :) Meg második gyerekkel már rutinos az ember, tudja hogyan is kell csinálni. :)
Ne izgulj! Minden rendben lesz. Az elején nagyon sokat kell mellre tenni és hamar beindul akkor.
Megjöttünk a dokitól. Nem tudom mi történt.... :) Azt mondta jók az eredményeim (főleg a véreredményre gondolt, de megbeszéltük a többit is, hogy negatív), kérdezte, hogy volt e máshol inszem. Mondtam nem volt. Azt mondta menjünk vissza oda ahonnan jöttünk, mert itt fizetni kell érte. Férjemmel egymásra néztünk és tudtuk, hogy nem várunk, nem megyünk sehová. Elkezdjük. Mondtam, hogy ma jött meg, még nem az igazi, holnaptól számolhatjuk a ciklust. Erre írt clostit, beírt UH-ra és elmondott mindent.
Nem erre számítottam, de örülök (még csak kicsit, halkan és el sem hiszem). Amennyit elvett az élet, most annyit adott. Újra van remény és hamarosan nekünk is izgalom....
Kérlek írjátok már meg, hogy ki adja be Debrecenben a lipidet. Most hívtam Fülöpöt, nem tudja beadni, mert amikor kellene, már sokan vagyunk. Nagyon fontos lenne, hogy kit keressek Debrecenben. Mindjárt leszívás, és cserben hagyott. :-(
Engem a Szakács dr úrhoz küldtek, a MM-be mentem hozzá, és ő küldött el a vizsgálatokra. Én a G1-ben csináltattam meg a teszteket. Ezután mentem vissza konzultációra. Aztán mentem immunológus drnőhöz konzultációra. Ő még kiírt egy sor újabb vizsgálatot. Ezután visszamentem az immunológushoz. Megkaptam az ambuláns lapot, aztán vissza Szakács dr. úrhoz.
Most elővettem a leleteimet. Nálam az NK: 44% (normál: 8-12), MLC vizsgálatot is csináltattak, na itt minden magas, erős, blokkol, stb. Röviden összegezve: alloimmun vizsgálat során erős reakció, amit rögtön le is blokkolok. Nekem szteroidot írtak fel: Medrolt, ezt kell szednem a lombik előtt 6 héttel, és ha terhes leszek, akkor végig.
Én a második (fagyasztott) beültetés előtt állok, pár nap múlva lesz és most a napokban kaptam meg ezt a magasabb NK arány eredményt 21%. Így csak most gyűjtöm sos-ben az infókat róla.
Ilyen rövid idő alatt már elég lehetetlennek tűnik ezt megszervezni.
Én budapesti vagyok, Fülöp dr-nál ez így biztos nem megy.
Debrecenben neked nem is kellett OGYI engedély? Azt tudja valaki hogy a g1-ben vagy egyéb budapesti magán helyen mi ennek a módja és menete?
Bocs, rosszul írtam, a lipidet lehet támogatásra is kérni, a Fülöp doktoréknál, deúgy hallottam elég hosszú a kivizsgálás és utána ő adja a lipidet, de mivel tb-re adja, van volumenkorlát. Nem tudok róla többet, de nem volt kedvem újra 6-8 hónapot várni. Biztos lesz, aki tud neked a tbs-ről is részleteket mondani.
Magánban Debrecenben, a lipid és a beadás 9500,- ft volt. lehet, hogy beadják máshol is, de sürgetett az idő, nem nagyon tudtam keresgélni közelebbi helyet, ahol nem is kell hónapokat várni. Te felvetted mát vagy csak tervezed?
Gyvanita!
Úgy tudom a Lab Kft a régi MÁV Kórházban van, szerintem egyről beszélünk.
A pesti kaáliban sem mindenki támogatja, én immunológussal és belgyógyásszal is beszéltem, nincs olyan hatása, ami a lombik ellen hatna, ezért mi nem is szóltunk róla. Van olyan orvos ott, nem írom le a nevét, mert ahogy kivettem sokan jártok hozzá, aki egyenesen hülyeségnek tartja. Nekünk nem zavart be a kezelésbe sem.
Nekem pl. ennél a panelnél derült ki a B vitaminhiány is, amit a beülti előtt kezeltek is komplex b vitaminnal.
Én intra illetve smoflipidet kaptam, nekem ennyi elég volt. A nulladikat a beültetés előtt 7 nappal, a másodikat a terhesség megállapításakor, a harmadikat azt követő 3 hét múlva. Aktív hatása 3-4 hét, de maga a terhesség is termel olyan anyagot, ami az ölősejtek ellen és a babák védelmében hat, de ez magas NK sejtaránynál önmagában nem elég, ezért kell valami plusz. Nekem 12% helyett 150% volt ez az érték.
Gyvanita!
Az alap vizsgálat - a neve NK sejtarány és funkció - 30 e ft, a régi MÁv Kórházban végzik, a vérvétel optimális időpontja a ciklus 21.napja. A másik vizsgálat illetve a teljes immunológiai panel a húzós, de szerintem az csak akkor kell, ha felmerül a szükségessége vagy az alap lipidkezelés sem hoz eredményt. De erről majd ír valaki, akinek esetleg volt ilyen. Ha komolyabb immunológiai probléma áll fenn, akkor más a kezelése is. Van ismerősöm, akinek a lipid után spontán lett babája.
Bennem is felmerült hogy megcsináltatom a vizsgálatot. Régebben hallottam róla, a neten kutakodtam is.... ráadásul (kb. 1 éve) kérdeztem a dokimat és Ő azt mondta, hogy érdemes megcsináltatni.
Csak kicsit húzósnak találtam már az alap vérvételt. A továbbiak menetét nem tudom, de akkor ezek szerint már több száz ezerről beszélünk. Meglátom mi lesz holnap, ha úgy van akkor próbálkozunk egyet (gondolom inszemet) és ha nem jön be, akkor lehet, hogy én is befizetek egy vérvételre. Abból sok minden kiderül, hogy kell e tovább menni. Azért kíváncsi lennék a Kaális doki véleményére erről....
Nekem az a tapasztalatom, hogy a meddőségi központokban erről nem tájékoztatnak, van egy alap protokoll, aszerint járnak el és van olyan orvos, aki flegmán minden felvetésedre azt mondja "hát hinni sok mindenben lehet". Persze vannak kivételek is, nem akarok általánosítani. Egy központról hallottam Győrben, illetve egy klinikán Pécsett, ahol erre is kérnek vizsgálatot, az NK sejtarány és funkcióra.
Nekünk sem a dokink mondta a pesti kaáliban, nem tudott a vizsgálatról, annak eredményéről és felvett kezelésről sem
.
Én már nem csodálkoztam semmin 7 év után, elég sokmindent megéltünk már. Pl. az első dokim a kaáliban a 3-as TSH értékemre is azt mondta, hogy remek, az endokrinológus meg itthon azt, hogy ezzel nem fogok teherbe esni. Azt mondta le kell vinni 1,5 alá, megtettük és spontán teherbe is estem, csak volt ott még más probléma is, amit akkor még nem tudtam. Gyorsan orvost is váltottam intézeten belül és neki legalább erről már volt fogalma.
Szerintem ezek a fórumok, meg a blogok sokszor többet segítenek, mint egy-egy orvos.
Szóval lehet, hogy NK-ról konkrétan nem hallottam, de feltúrtam a leleteimet, mert emlékeztem rá, hogy immunvizsgálatokat én csináltattam pár éve, és valóban egy rakat immunkémiai, immunszerológiai vizsgálati eredményt találtam. Nem tudom megítélni, hogy pont NK köztük van-e, de mindegy, mert minden csupa-csupa negatív.
Szóval talán nincs nagy gáz :)
De azért legközelebb ott járok a dokinál rákérdezek!
Mindenki volt első lombikos...Szóval nyugodtan kérdezz csak! :)
A Gonal szuper cucc, nyugodj meg. Az, hogy nekem még más (pl. Merional) szuri is volt mellé, az azért volt, mert 42 éves vagyok és brutál adag hormon kellett a stimulálásomhoz (Gonalból is a tiéd duplája volt :)).
De ezt tényleg bízd rá nyugodtan a dokidra, ő látja a hormonsorodból és a minden más eredményedből, hogy mennyi hormon kell. Minél kevesebb, annál jobb, pénzben is, szervezetre gyakorolt negatív hatásban is, mindenben.
Egyébként valószínűleg fogsz még kapni más szurit is, majd a stimu vége felé, lehet, hogy kapsz olyat, ami meggátolja, hogy idő előtt megrepedjen a tüsző, és biztosan kapsz olyat is, ami viszont a leszívás előtt 36 órával megrepeszti a tüszőt.
Szerintem nagyjából mindegy melyik napszakban adod be, de mindig ugyanakkor, igen, praktikus reggel vagy estefelé. Én azt hiszem reggel adtam a stimulálót. Aztán a tüszőrepedésgátlót (és tüszőrepesztőt) pedig este.
Köszi kérdésed, megvagyok, és remélem jól van a kis pincurkám is (mocorogni mocorog, az tuti!), de már 3 hete nem láttam. Holnap délután megyek a dokimhoz. Már nagyon várom!
Ne izgulj, a dokid azt írja neked fel, amit a legjobbnak talál számodra. Ez mindenkinél más, gondolom nézik ilyenkor a hormoneredményeket, súlyt, stb. Az ultrahangnál látják majd, hogy hogyan alakulnak a petécskék, és akkor még felturbózhatják magasabb gyógyszerrel, vagy marad minden ugyanazon a szinten, ha szépen növögetnek a tüszők.
Közben beelőztek a többiek a válasszal. Bocsi, nem akartam ám rád hozni a frászt. :-( Csak saját tapasztalatból kérdeztem rá. Sajna nekem is nagyon magas az NK-m, így kezelés nélkül felesleges is volt lombikoznunk, utólag visszagondolva. :-( Engem 3 sikertelen lombik után küldtek el kivizsgálásra. Minden szuper szokott lenni a stimu során, csak nem tapad meg az embrió. Én a teljes panelt megcsináltattam (arra küldtek el), kb. 4 hónap volt, sajnos a nyári szabadságolások is beleestek ebbe az időszakba. És önköltségi alapon olyan kb. 150-200 eFt volt a kivizsgálás és konzi díjakkal együtt. Viszont örülök neki, hogy most már ezt a faktort is kezeljük. Egy pár száz forintos gyógyszert kell csak szednem rá, a beavatkozástól számított 6 héttel előtte kezdtem. Most csuriban az ujjam. 5 év, 2 műtét, 3 lombik után most már itt az idő. :-) Ma vagyok a 2. stimulációs napomon, holnap UH. :-)
Igen, számomra is meglepő vollt, hogy a decemberi első konzultáció után ilyen gyorsan sorra kerülünk! :)
Mást nem kaptam, egyedül a Gonalt kell használni. Szerinted mást is fel kellett volna írnia a dokinak? Csak a Gonal nem elég hatásos?? Bocsánat a hülye kérdésekért, de nekem ez az első, nagyon tájékozatlan vagyok... Még azt szeretném kérdezni, hogy mikor kell a szurit beadni (reggel/este/mindegy, csak ugyanabban az időpontban)?
UH-re elvileg majd március 9-én megyek. Ez a dátum 28 napos ciklussal lett számolva (elvileg szombaton jön meg), 3-án kell kezdenem a szúrást. Véleményed szerint a megadott dózis (125 majd 112,5 egység) elegendő lehet???
Remélem Te jól vagy, és hogy a babóca is szépen fejlődik! :-)
Szuper! Egesz gyorsan eljutottatok idaig! Hajra! :)
Gonalnal nekem semmi mellekhatas nem volt, a legsimabban lehet beadni az osszes kozul, nem kell keverni, nem kell kulon venni hozza tuket, nem dagad be, nem faj, szoval szerintem szuper. Arra kell csak figyelni, hogy ugyanabban az idoben adjatok be, illetve, hogy kinyomjatok belole a teljes anyagot.
Csak Gonalt kell hasznalnod? Semmi mast? Mikor kell visszamenned uh-ra?
Tegnap voltam második konzultáción a Kaáliban. Szerencsére minden leletemet rendben találta, úgyhogy végre megkaptam a Gonal-f receptet. Első 3 nap 125, utána 3 napig 112,5 egységet kell szúrni. Tudnátok egy kis tájékoztatást adni, hogy milyen mellékhatások lehetnek, mire kell figyelni, stb? Előre is köszönöm!
Mindenkinek nagyon sok sikert, erőt, kitartást vagy épp boldog babavárást kívánok!
Maximálisan egyet tudok érteni, szerintem is az NK ölősejtes vizsgálat simán beleférhet ilyen esetben.
Pár vizsgálatot egyébként tényleg érdemes megcsináltatni, mert az jót tesz az ember lelkének is ilyenkor.
Én vetélés után az endokrin, inzulinrezisztencia vonalon kezdtem el kutakodni. De minden értékem jó volt. Aztán utána jött volna ez a genetikai, immunológiai vonal, ha most nem jött volna össze.
Nekem Debrecenben, ahova első körben irányítottak, azt mondta a doki, hogy pl. a magas NK (natural killer= természetes ölősejtek) sejtarány és funkció,- ami normál esetben lehet magas, de terhességnél 12% alatti érték a jó, . sikertelen IVF kezelést, beágyazódási zavart és vetélést idézhet elő, már első illetve egy esetben is. Meg sem tapad az embrió vagy elhal. Persze nem szokták javasolni egy után, csak ha én ezt évekkel ezelőtt tudom, nem várok meg 3 korai spontán vetélést és 2 sikertelen lombikot. A vizsgálat 30 e ft volt, a kezelés 2x10e és meglett az eredménye is, de persze mindenki maga dönt. Én sem a legsúlyosabb és legkomolyabb immunológiai problémáról beszéltem, nem is értek hozzá, csak azt írtam le, amit én tapasztaltam. A leiden és a többi, amiket abban a sorban írtál még, a prothrombin, MTHFR ezek valóban haematológiai vizsgálatok.
Eleniel, nálam az 1 évvel ezelőtti 8 hetes vetélésnél azt mondták, hogy nem volt életképes, azért halt el. A petesejtek és a spermiumok minőségét lehet javítani. Ez nálunk bejött.
Habituális vetélés többszörös vetélés után van (de az is a 6. hét utáni vetélésre vonatkozik), elvileg akkor kellenek ezek az immunológiai, genetikai vizsgálatok. 1 után még nem szokták javasolni. Ettől függetlenül természetesen nyilván érdemes megcsináltatni, de valószínűleg csak sok pénzért, privát sikerül pl. G1-ben.
Szerintem immunológiai és véralvadás vizsgálatot nem kértek.
Ezek voltak:
alaphormon labor (2. és 21. napon)
AMH
TSH
D-vitamin
terheléses vércukor
inzulin rezisztencia
Leiden-mutáció, prothrombin, MTHFR
rákszűrés
chlamydia szűrés
HSG
emlő UH
HIV és Hepatitis szűrés
EKG
altatáshoz labor (vér és vizelet)
A prolaktinom kicsit magas volt, de a doki 600 alatt nem javasolta a Bromocryptint, úgyhogy nem szedtem. Illetve a TSH-m a lombikhoz kicsit magas volt (3,5), erre negyed tabletta L-Thyroxint kaptam, az be is állt 1,5-re.
Illetve a D-vitamin augusztus végén (!) nagyon alacsony volt (44), ezt mostanra 67-re tornásztuk fel vitamin tabletta szedésével. Valahol olvastam, hogy ez is kihat a progeszteron szintre.
Viszont nekünk rögtön lombik lett, mert a férjem leletei alapján az inszemináció esélytelen lett volna. Októberben volt egy polyp műtét, a HSG során találták, de az problémamentesen lezajlott.
Milyen vizsgálatra gondolsz pontosan? Mi a neve?
Szombaton már nem szúrtam progeszteront, elvileg ma megjött, bár elég kevés, igaz, az első napon sose volt sok, mindig a 2-3. nap volt a max., majd holnap meglátom.
Szerintetek csináltassak hormonsort a 3-5. napon? A doki most nem kérte...
Aztán arra is gondoltam, hogy elnézek a fogászatra, egy friss röntgen és kontroll biztos nem ártana, meg aztán beültetés után úgysem lehet.
Timicsek nagy gratuláció! Kívánok sok örömet és kitartást és türelmet!!!! Hipp hopp és mindjárt ott van a kezetekben!
Eleniel: Végtelenül sajnálom. Nem is tudok mit írni, hiszen talán ez az egyik legnehezebb változat, amikor elindul, de mégse marad ott. Próbáljátok úgy felfogni, hogy ők a kistesók szeretnének lenni és előre engedik a következő lombikból születendő manócskákat. Tudom, könnyen beszélek, mi még előtte állunk a dolgoknak, de a lényeg, hogy ne adjátok fel!
Lányok, holnap gondoljatok rám, mert holnap megyünk a dokihoz konzultációra, hogy indulhatunk-e a lombikra és milyen kihívások állnak előttünk. Jaj, annyira sürgetném az időt, hogy már legalább a beültetésnél tartsunk.
Nem akarok beleszólni, de ha majd lélekben készen állsz, szerintem fogadd meg midnight princess felvetését. Nekem is hasonló volt 2 terhességem ,mint amit most te leírtál és végül kiderült, hogy immunológiai ok áll a háttérben. Tudom, hogy ebből is van többféle, komolyabb és kevéssbé komoly, de ha nem "komoly" viszonylag egyszerűen kezelhető és meghozhatja az eredményt. Ha viszont kezeletlen marad, akkor a legjobb stimu és lombik sem segít, mert az a probléma okát nem szünteti meg és csak a sebeket gyűjti az ember.
A hCG a hétfői 850-ről 300 alá csökkent vissza, ami azt jelzi, hogy... elhalt a terhesség.
A doki csinált UH-t is, hogy lássa, nincs-e méhen kívüli terhesség, vagy más gond.Szörnyű volt ott ülni, és hallani. A férjem nem tudott bejönni velem, kint maradt a parkolóban, félt, hogy nehogy megfertőzzön valakit a váróban, vagy odabent...Nem tudtam megállni a sírást. Feküdtem a nyavalyás vizsgálóasztalon, és folytak a könnyeim. A doki azt mondta, nincs méhen kívüli terhesség, nincs petezsák. Valami fellazulást mutatott a nyálkahártyán, hogy ott volt... és hogy amúgy minden rendben, mármint nőgyógyászati szempontból...
Azt mondta, abba kell hagynom a progeszteron injekciókat, és akkor egy héten belül jelentkezni fog a menses. Aztán az utána következő menses közben 5 napig kell szednem egy Clostilbegyt nevű bogyót, utána pár nap múlva UH, és beültetik a felolvasztott embriókat - a háromból annyit, amennyi az 5. napon életképes.
Szóval nagyjából 6 hét múlva újra próbáljuk. Reméljük, akkor sikerülni fog.
Igaza van ételképemnek,hogy nem szabad végig izgulni a terhességet. Pihenj sokat és biztosan a legjobb eredményt fogjátok kapni. Tudod pozitív hozzáállás! Ez a legfontosabb.Puszi
Aranyosak vagytok, köszönöm! Maga a mintavétel nem viselt meg nagyon, de gondolom az izgalomtól annyira kimerültem, hogy mióta hazajöttünk, csak alszom. Picit még fáj a hasam, de eszem a MagneB6-Nospa kombót :-)
Örülök, hogy minden szuper nálatok, egészséges és szépen növöget a kisfiad. Ráadásul a szülésed is nagyon simán ment!
Most már én is egyre többször gondolok a szülésre és álmodok is róla, pedig azért nekem még messze van. Remélem. :)
Még ki kell derítenem, hogy lehet-e normálisan szülnöm, vagy csak császárral. A gerincdoki szerint császár, de jövő szerdán megyek a specialistához, aki majd megmondja a tutit. A dokim mondjuk a hüvelyire esküszik és azt szeretne, de ha nem lehet, hát lehet, nyilván elfogadja, és akkor császár lesz.
A szoptatás is jól megy? Az a másik, amitől kicsit tartok. Pláne császárnál nem indul be olyan könnyen, ahogy olvasom.
Igen, túl vagyok a félidőn, tegnap töltöttem be a 22. hetet. Köszi, jól vagyunk, most már minden nap többször is érzem, ahogy bulizik bent a kisördög. Jó erős rúgásai vannak. Az előbb ittam meg egy mézes gyümölcsteát és még most is ugrál a hasam. :)
Remélem rövidesen Ti is érzitek ezeket a fantasztikus, hihetetlen érzéseket!
Örülök, hogy minden oké volt nálad, szerintem ez a jobbik verzió, mintha még kiderül valami komolyabb baj, amit esetleg még műteni is kell.
Nospa és magnézium! Ezeket lehet/kell szedni.
Nekem chorion boholy biopsziám volt tavaly és most itt szopizik a 4 hetes, egészséges kisfiam. :)
Majdnem 2 hétig (azt mondják ennyi a veszélyes időszak) rettegtem a vetéléstől. Aztán megtudtam, hogy csak a legelején lehet, mert akkor éri stressz a méh izomzatát, amitől begörcsölhet. Ezért kell a nospa.
Pihenj, ne emelgess, ne hajolgass és minden rendben lesz!
Szorítok nagyon!
Nagyon aranyosak vagytok! Már túl is vagyok rajta, én voltam az első (9-kor már kész is voltam), nem volt időm izgulni sem. Nem volt kellemes, de fájdalmasnak sem mondanám. Hála Istennek a tűt nem láttam, csak a monitoron (úgy biztos kevésbé ijesztő). A babát nem nagyon zaklatta fel a dolog, integetett, de szerencsére nem mocorgott közben. Most nagyon enyhén görcsölök, és van egy kis nyomás, de ez normális. És rettenetesen kifáradtam :-) Szóval most pihi. Délben ki is engednek minket, ha minden igaz.
Zsófihanna! Gondolok Rád, már biztosan túl vagy rajta, és minden rendben volt! Jók lesznek az eredmények is, nagyon szorítok!
Timicsek! Gratulálok! Szuper hír! :)
Eleniel! Kitartás, holnap már többet tudni! Szerintem csak lesz már Uh is, ott azért többet látni!
Gyvanita! Köszi a kérdésed, túl vagyok rajta. Hétfőn megvolt a műtét, nem találtak semmit! Ez most nem tudom, hogy jó vagy nem jó! Jövőhéten megyek vissza a Kaáliba, ha minden igaz, következő ciklussal kezdünk is!
Mindjárt mész Te is a dokihoz! Kíváncsi vagyok majd mit mond!
Többiek hogy vagytok? Egyetlenem? Te jó, ég, most volt a pozitív teszt, és félidős vagy már ugye?
Nekem az első beültetésem után méhen kívüli terhességem volt.
A terhességi tesztem pozitív volt, de egyszer csak erős görcseim lettek, megjött a vérzésem, azonban nem olyan volt mint szokott.
Pár nappal később a Kaáliban vérvizsgálatot végeztek, ami kimutatta, hogy a hcg szintem emelkedett, de nem abban az ütemben mint a normál terhességeknél.
Nekem nagyon erős görcseim voltak, de már vérzés nélkül.
Remélem veled minden rendben lesz, és csak megviccelnek a babáid, nagyon drukkolok neked pénteken.
Engem hívott a Kaális doki, hogy a hétfői eredmények, amit elküldtem neki e-mailben, aggasztják, szerinte nem emelkedett eléggé a hCG, és csökkent a progeszteron... :((
Pénteken újra mérünk, és meglátjuk.
Érzelmi hullámvasút... Még reménykedek, de nem tudom, hogy nem önáltatás-e.
Csak egészséges legyen, ez jár a fejemben. Mert ha nem, akkor inkább... aztán menekülök a gondolat elől.
Jó lenne valami biztosabb kapaszkodó. Talán majd az UH. Nem tudom, hogy azt is megcsinálja-e pénteken, elvileg akkor letelik a 4 hét.
Ráadásul a férjem influenza-szerű tünetekből gyógyul kifelé (enyhe lefolyású volt, lekopogom), úgyhogy nem jön velem, nehogy véletlenül megfertőzzön valakit a váróban... Pár napja száműzte magát a nappaliba, hiába vagyok beoltva, jobb az óvatosság, de persze hiányzik a közelsége. :(
Köszi! Hát, kezd alakulni a para, de igyekszem arra gondolni, hogy holnap ilyenkorra már túl leszünk rajta. 7-re kell bemenni, délelőtt megcsinálják, délután kiengednek.
Magamról egy rövid bemutatkozást írnék. 1993.05.25-én születtem Budapesten. Édesanyám Gyermek-ifjúság védelmis.Édesapám közalkalmazott.Iskolai végzettségem: érettségi,de sikeres felvételt nyertem az Általános Vállalkozási Főiskolára. Sajnos (Nem sajnos:))közbe szólt az élet. 2014.06.11-én született meg a Kisfiam.A gyermekem apjával megromlott a kapcsolatom, így egyedül nevelem a Kisfiamat. Én Írországban élek,de január elején hazajöttem a családom miatt. Eddigi terveim azok voltak hogy márciusban vissza megyek, Viszont szeretnék elindulni egyedül az életben a Kisfiammal, nem a szüleim támogatására szorulni. Így átgondolva a dolgokat, a kölcsönös segítség lenne a legjobb induló. 168cm és 55kg vagyok. Hosszú barna hajam van. Káros szenvedélyektől mentes életmódot élek. A terhességem alatt mindent megtettem annak érdekében hogy a Kisfiam minden szükséges orovosi,illetve vitamin készítményt megkapjon. A Sote 1-en született a kisfiam 10/10-es Apgar értékkel. Teljesen természetes úton,minden fájdalomcsillapítást mellőzve. Ha felkeltettem az érdeklődését kérem jelezzen emailban Hakomolyan gondolja telefonszámot csatolok,és a részleteket személyesen is megtudjuk beszélni!
A nevem Fábián Melinda és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudomány Karának hallgatójaként, olyan Önkénteseket keresek, akik szívesen részt vennének egy a Meddőséggel kapcsolatos társadalmi kutatásban. Egyetlen jelentkezési feltétel, hogy az adott személynél elsődleges vagy másodlagos klinikai meddőséget állapítottak meg. A tanulmányban való részvétel hozzávetőlegesen 60-90 perces időtartamot vesz igénybe és interjú formájában kerül sorra. Kutatás célja: Felfedni a meddőséggel kapcsolatos társadalmi attitűdök jellemzőit, a társas kapcsolatokra kifejtett hatásait és megoldást találni arra, hogy az Érintettek minél kevesebb akadállyal és fájdalommal szembesüljenek a társadalmi és magán szférában. Továbbá olyan soron következő tanulmányok alapját képezhesse, amely hozzájárul a magasabb színvonalú lelki és fizikális szakmai felkészültség és támogatás kialakításához.
Ennek megvalósításához az Önök tapasztalatai és történetei szolgáltatnak alapot.
Anonimitás: A kutatás eredményei nem kerülnek nyilvánosságra olyan formában, hogy azáltal a részvevőket bármely módon azonosítani lehessen.
Várom nők,férfiak és párok jelentkezését. Ha több információra van szüksége, bátran kérdezzen, továbbá a jelentkezéseket az alábbi email címre várom.
Jaj ez jó hír. Örülök neki. Majd szépen lassan minden kialakul odabenn. Csak ne idegeskedj. Vigyázz magatokra.
Életképem: Most jól bírom. Voltak vannak tünetek. Cici szurkálás has szurka. Még nwm csináltam tesztet. Igen szerda. Nagyon szeretnék egy két csíkos tesztet produkálni.
A vérzés egész szépen lecsökkent... viszont ma megint jelentkezett enyhébb görcs, és picit megint több volt a vérzés. Gondolom, alakulnak odabent a dolgok, igyekszem nem aggódni emiatt, de azért jobban örülnék, ha elmúlna.
A mai vérvétel alapján (a beültetés utáni 25. napon, és a beültetés előtti "utolsó" menses utáni 43. napon) a hCG 852 és a progeszteron 80,67.
A leletet nem értékelik, csak elküldik e-mailben. A neten kutakodtam, szerintem mindkettő benne van a normál tartományban, bár lehetne picit magasabb... nem tudom.
De most már csak pár nap az ultrahangig, aztán meglátjuk. :)
Még nem múlt el teljesen, de szerencsére jelentősen csökkent.:)
Ma reggel is pozitívat teszteltem, már egy perc elteltével megjelent a csík, és a 3. percnél már szép élesen kirajzolódott. :))
Hétfőn megyek vérvételre, és rá egy hétre az UH-ra, de egyre bizakodóbb vagyok.
Azon filózok, hogy nem attól van-e a vérzés, hogy esetleg a méhszájhoz közel tapadtak meg a maszatkák... és hogy így nem veszélyes-e az UH. De majd a doki megmondja.
A sporthoz-étkezéshez gratula. :)
Én annó szobabiciklin tekertem 20-25 percet (egy Agymenők pont belefért), és már ennyi is sokat számított. Most ugyan ez kilőve, de ha a doki engedi, a kétszer fél óra sétát majd mindenképp szeretném.
Örülök, hogy sikerült dönteni az amniót illetően... nem könnyű... de az adott helyzetben szerintem is jól döntöttetek.
Nagyon keményen nyomod!!! :) Én örülnék már ha az egyik időben összejönne. De most így végiggondolva bele kéne húznom, mert a lombik miatt is jó a mozgás. Nekem sincsen súlyfeleslegem, sőt 175 cm/55 kg, de az erőnlét az nagyon kéne.
Spinning, aerobic, futás ezek a kardiók és pilates még, az csak úgy, mert jól esik a lelkemnek :)
Fura mert nem fogyok.... Jó, mondjuk nem is vagyok túlsúlyos, de azért lenne pár kiló, ami lemehetne... Gondolom egy szigorú diéta beindítaná azt is, de hát na, enni imádok :)
Ezek szerint a sport is segít. /hogy én milyen lusta vagyok/ :) ,tényleg mit is sportolsz? Én itthon elkezdtem minden 2. nap az elliptiken mozogni, de aztán jött 3 hét betegség.
Már vártuk mikor írsz. Nagyon bátor vagy és így végigolvasva, hogy miket mondtak a dokik én is így döntenék, ahogy te vagyis ti a pároddal. Így kb. 3 hét múlva megvan az eredmény és akkor az egy pontos eredmény, gondolom a dokik is jobban bíznak ebbe a vizsgálatba mint a prena eredményébe.
Szóval csak annyit tudok mondani, hogy kitartást és meglátod minden rendben lesz!!
Sziasztok! Tegnap voltunk az MDK-ban és a Bajcsyban is. Mindkét helyen csináltak ultrahangot, semmi eltérést nem találtak, de mindkét ultrahangos orvos azt mondta, hogy az Edwards a közhiedelemmel ellentétben nem mindig jár látható fizikai elváltozással, és vannak olyan jelek, amik majd csak a 30. hét körül jelennek meg. Ők is, és a genetikus is azt mondták, hogy ilyen rossz véreredmény mellett - a jó uh ellenére - mindenképp csináltassuk meg az amniocentézist, és semmiképpen ne a Prenát. Miután a saját dokim is ezt mondja, és én is így érzem helyesnek, hallgatok rájuk. Jövő csütörtökön lesz a beavatkozás, és kb 2 hét, mire megvan az eredmény.
Nagyon-nagyon drukkolok Nektek! Bizakodjunk a legjobbakban!!
Jelentkezz a hírekkel, várjuk!
Lányok!
Engem hatalmas öröm ért az elmúlt napokban, megosztom veletek is.
Az októberi lombik előtt mondta a dokim, hogy hagyjam abba a metformint, higgyem el neki, hogy nincs IR-em, manapság indokolatlanul ezzel riogatnak mindenkit. Nem állítja, hogy minden eset indokolatlan, de egy csomó igen, és én azok közé tartozom...
Hát, nagy kétségek közepette abbahagytam, de megmondom őszintén tartottam tőle, hogy mi fog ebből kisülni.
Mint tudjátok 2 hete voltam 2. napi hormonsort csináltatni, és nem lett a legfényesebb az eredményem, magas lett picit a FSH, alacsony az ösztradiol
Aztán ezen a héten elmentem végre egy IR vérvételre is, de rettegtem az eredménytől .
Ehhez képest:
Glükóz 0: 5,2
Glükóz 60: 5,8
Glükóz 120: 4,8
Inzulin 0: 3,0
Inzulin 60: 36,0
Inzulin 120: 14,2
HOMA IR: 0,7
Úgy is mondhatom, hogy ennyire jó eredményem sosem volt még, amióta ezt figyeljük, amíg szedtem a gyógyszert, konkrétan tovább romlott L
Most meg csak annyi van, hogy picit figyelek a táplálkozásra, ami azt jelenti, hogy 0, vagy max nagyon kevés cukor és finom lisztes cuccot fogyasztok, de nem számolgatom a ch-kat, meg ilyenek . VISZONT pár hónapja nagyon rendszeresen és becsületesen sportolok! És megvan az eredménye! J
Még annyit, lehet, hogy drága a prena, de ha negatív, akkor nem kell amnio és mivel nem invazív beavatkozás, nincs olyan kockázata, mint az amniónak. Értem én ezt a fél %-ot a vetélésre, de ha pont te esel ebbe a kevésbe, akkor ez nem fog vigasztalni és utána azért lesz lelkiismeret furdalásod, hogy ha egyébként egészséges és az amnio nem marad meg. Én ezt nem tudtam volna feldolgozni. Szerintem bármilyen drága is a pren - vagy nifty- megéri az árát. Eredmény 7 nap alatt megvolt, de kérhető express is persze plusz néhány tízezerért. Egyébként meg sajnos ha beigazolódik, amitől tart az ember, még mindig van választásod és nemcsak az, hogy megtartjuk. Nálunk is a 18. hétre állt össze minden eredmény, plusz mire eldöntöttük mi legyen... Még jóval későbbig is dönthetsz úgy, hogy nem tartjátok meg, nekem azt mondta az orvos, hogy eleve a 12-14. hétig tudják művi úton altatásban megszakítani a terhességet, utána sajnos "meg kell szülni", de nem az az egyetlen alternatíva, hogy megtartod, még később sem. Csak a realitások miatt írtam mindezt. Nem vagyunk egyformák, de szerintem jobb, ha az ember minél előbb szembenéz a problémájával, ennek ellenére kívánom a legjobbakat, hogy csak rád ijesztettek és nincs valós probléma.
Zsófihanna most olvasom milyen hírekkel jössz. Most akkor jól rád ijesztettek, rendesen feladták nektek a leckét.
De igazuk van a lányoknak, hogy minél előbb, minél több vizsgálatra menj el és úgy mérlegelj, az amnio-t illetően, ha egyáltalán szükségesnek tartják az orvosok.
Nagyon izgulunk érted és holnap ahogy tudsz írj!!!!
Régóta olvaslak benneteket, de nem írtam még hozzászólást, talán majd egyszer én is leírom a történetemet, lenne mit.
Nekem most volt prena test, mert két babát várunk és az egyik esetében a R_zsakert MC-ben végzett kombinált teszt Uh-ján ismét vastagabb nyaki redőt mértek és az életkorom és egy korábbi beteg (down-os) spontán terhesség miatt azonnal a magas kockázatba (1:24) tettek. Gondolhatod mit éreztem, annak ellenére, hogy a biokémia és minden más - szívfrekvencia, áramlási értékek, orrcsont jelenléte, 4. agyi kamra megléte - rendben volt, de hát a megnyugvás végett elvégeztettük az alap prena testet, ami negatív lett. 99,8%-a a biztonsága, de valóban úgy van, ahogy írod, ha nem jó az eredménye a prenának és nem akarod megtartani a babát, el kell végeztetned a méhlepény vagy magzatvíz vizsgálatot.
Nekem a 12. hetes uh-n egyébként azt mondta a sonográfus, hogy az edwardsnak olyan durva külső megnyilvánulási jelei - kéz és ujjtartás, végtagi eltérés - vannak, ami egyértelműen látható már a 12 hetes uh-n is.
Hajdú Krisztinát én is csak ajánlani tudom, személyes tapasztalatom is van vele, nekem a korábbi beteg babánál ő végezte el a chorion boholy mintavételt, nagyon jó szakember és emellett emberséges, sok jó tanáccsal lát el a vetélés megelőzése érdekében is. Mondta, hogy rengeteg magnézium, mert azt nem lehet túladagolni, max hasmenésed lesz és no-spa. Mivel a méh egy mélyizom, a magnézium pedig izomlazító, míg a nospa görcsoldó. Nem is volt gond utána, nem volt semmi jele annak, hogy vetélés lenne, lehetne. Csak az eredmény lett pozitív sajnos.
Én azért javaslom, hogy minél előbb menj el hozzá, hogy utána még legyen időtök dönteni a jövőt illetően.
Az Edwards olyan súlyos rendellenesség, hogy annak egyértelmű jelei vannak, amit az UH-n egy jó szakembernek észre kell vennie. A kombinált teszt csak egy statisztika, nekem pl. 1:22-höz lett, és a fiam egészséges volt. De volt olyan is, akinek 1:2-höz és az ő gyereke is egészséges volt. A következő gyereknél nem mentem el rá, kidobott pénz.
Ma töltöttem be a 16. hetet. Holnap délelőtt elmegyünk az Magzati Diagnosztikai Központba ultrahangra (ők hívtak az előbb, hogy az eredményem indokolja a mielőbbi ultrahangot - hát ez nagyon megnyugtatott), és délután megyek a Bajcsyba a genetikai tanácsadásra. Szóval holnap sok minden kiderül.
Szia! Most hány hetes vagy? Én a helyedben a genetikai tanácsadást (ahová eredetileg el sem akartam menni, de így utólag engem ez nyugtatott meg) egybekötném az 18. heti ultrahanggal, ha kell akkor keresnék egy olyan helyet, ahol még van időpont. Mert ha mindkét uh-d tökéletes, akkor azért jó az esély, hogy nincs komoly baj. Én már majdnem 20 hetes voltam mire a tanácsadásra eljutottunk. Tehát szinte azonnal kellett volna cselekedni, legyen az amnio vagy prena, ha javasolta volna vmelyiket. És "ha" esetleg baj lett volna, akkor még keresni kellett volna vkit, aki soron kívül megcsinálja a terhességmegszakítást. Na most ezzel kapcsolatban csak azt akartam írni, hogy minket nagyon szorított az idő. Meg ilyenkor az ember már nagyon tud ragaszkodni a babához, én legalábbis nem tudtam volna elvetetni. Nyilván ha nagy baj van az más. A genetikus, akinél mi tanácsadáson voltunk szülész-nőgyógyász is, aki végez magzati uh-kat is, tehát le tudhattuk volna egyben a kettőt. Egyébként a Bajcsyban vezet le szüléseket, abban a magánrendelőben ahol mi voltunk szerdánként rendel és ha jól néztem van is jövő hétre hozzá időpont.
Nekem is úgy ajánlották, egyébként tényleg nagyon szimpatikus és nem erőltette mindenáron az amnio-t vagy a prenát és nem mellesleg nagyon jó uh gépeik vannak.
Igen, ezt nem is ajánlották, ezért lesz magzatvíz-mintavétel, mert ott nem fordulhat ez elő. A méhlepény biopszia azért ciki, mert a sejtek mozaikosan helyezkednek el, nem mindegyik hordozza a gyanús sejteket.
Közben beszéltem a Bajcsy genetikusával, ő azt mondta, hogy az életkoromhoz képest ez az arány nagyon rossz (az össz hCG - a lombik ellenére! - negyede a normálisnak), és ő az amniót javasolja, méghozzá gyorsan. Azt mondja, hogy az én esetemben sokkal nagyobb annak az esélye, hogy beteg a baba, mint annak, hogy bármi baja lesz az amniótól (fél százalékkal emeli a vetélés kockázatát a beavatkozás utáni 10 napban). Sikerült elérnem a dokimat, ő tőle függetlenül ugyanazt mondja.
Az elváltozásokkal kapcsolatban azt mondta a genetikus, hogy ezek nagyon gyakran csak a 30. hét környékén jelennek meg, ilyenkor még nem feltétlenül látni, ha baj van. Az Edwards-kór egy kromoszóma-triszómia, vagyis a 18-as kromoszómából 3 van a normális kettővel szemben, ezzel nem lehet életben maradni, szóval lehet korrigálni egy artériazáródást, ennél a rendellenességnél nem csak erről van szó.
A híres professzor intézetében csinálták az integrált tesztet, és ők a Prena felé akarnak tolni, de azt ők is elmondták, hogy ha ott nem jó az eredmény, akkor kell az amnió.
Ezt találtam Neked, egy anyuka írta akinek Edwards szindrómás volt a babája: "azt sem ertem, hogy miutan volt negativ chorion biopsziank hogy fordulhatott ez elo .......
azóta megtudtam, hogy bizonyos ritka esetben a méhlepény nem hordozza a magzat betegségét, ill fordítva is lehet, a méhlepény beteg, a magzat nem."
Nem nagyon szeretnék belekotyogni, mert ezen még nem estem át.... azért elmondom a véleményem, hátha segít valamit. Timicsekkel értek egyet, ameddig lehet menj el mindenféle vizsgálatra, hogy minél több eredménnyel kiszűrjétek, hogy tényleg van e baj. A saját véleményem pedig az, hogy sokat gondolkodtam, hogy a gyermekvállalás hosszú, rögös útjának végén, amikor már eljött a várva várt "pillanat" és végre egy kis élet cseperedik bennem, akkor kiderülne, h valami nincs rendben mit csinálnék..... ha kisebb rendellenesség, akkor megtartanám a babát, de ha nagyobb és az ő vagy a család életét keserítené meg a felnevelése, akkor akármennyire is fáj vagy önző dolog, de nem tartanám meg....
Elolvastam a géndiagnosztika honlapját. Úgy vettem ki, hogy a tünetek nem jelennek meg egyszerre. Lehet kisebb v. csak testi probléma is (pl. artéria záródása), amit műtéttel tudnak korrigálni. Ezt írják még: "A terhességi vizsgálatok szokatlanul nagy méhet és feleslegben jelenlévő magzatvizet mutathatnak ki az Edwards-kóros babák anyukáinál." és még ezt "A fülek szabálytalan alakot vehetnek fel és lejjebb csúszhatnak. Az állkapocs és a száj feltűnően kicsi lehet. Az orr gyakran felfelé áll. A szemek egymástól igen távol helyezkedhetnek el." Lehet, hogy én gondolom rosszul, de ezeket viszont UH-on látniuk kéne nem?
Remélem tudtam valamit segíteni, kitartás és előfordul, hogy sokszor az eredmények (meg a dokik is) megijesztik a kismamát/családot és egy egészséges babát hord ki nagy stresszel. Esetleg még ha el tudsz menni, javaslom a híres professzort keresd fel :) Tudod kire gondolok :)
A fiam 23 éves és annak idején sajnos nem voltak ilyen vizsgálatok,vagy talán jobb is,nem tudom...szóval 7 hónaposan egy érték rossz lett és a gyönyörű terhességemet elküldték amniora,ami hatalmas szó volt akkoriban! Nyitott gerinc volt az eredmény és azt mondtam ilyen nincs! Az ismételt vv.is ezt mutatta...az uh nem látta...a fiam tökéletes:))
A genetikai szűrés valóban nehéz döntéshozatal elé állít.Mivel én 43 vagyok már rákészültem a dolgokra.3 hét múlva megyünk,de azt tudom...ha az eredmény nem "kedvező" ,akkor sem gondolkoznék azon,hogy megtartsam-e a babát.Megtartanánk.Nem mondom,h nem félek,félek az eredménytől,félek mindentől..Az amnioról a véleményem,hogy én nem megyek bele azt hiszem majd,nem látom értelmét,ha minden képen vállaljuk a dolgokat.
Életképem,Te merre voltál genetikán?Mi az istenhegyibe megyünk vissza,ott voltak a lombikhoz is a vizsgálatok,kezdésnek elég a kombinált teszt,majd kiderül.
Ez valóban egy nagyon nehéz kérdés. Az én véleményem az hogy ami vizsgàlatra tudsz menj el. Igen a kérdés hogy mivan akkor ha? Akár mennyire is szeretnénk már babát de én ha kiderülne hogy baj van nem gondolkodnék a terhességem megszakítàsàn. Lehet hogy önzőnek hisztek de én így gondolom. De Zsófihanna bízni kell a végsőkig és nem lesz semmi baj.
Az a baj, hogy az Edwards az élettel összeegyeztethetetlen. Az Edwards-os babák - ha meg tudnak születni - néhány napig, maximum néhány hétig élnek. A hasbaszúrást mi is elutasítjuk, nem akarok kockáztatni, de ha megcsináltatjuk a Prenát, és annak rossz az eredménye, mindenképp kell az amnio. De ha nem derül ki minden időben, akkor nem dönthetünk arról, hogy megtartjuk-e...
De a fő kérdés, amit nekem is feltett a dokim: Mit csinálunk, ha bármi kiderül?
Az én válaszom az volt, hogy ha nem élettel összeegyeztethetetlen a probléma (ez azért kiderült volna már az uh-on), akkor mindenképp megtartjuk a babát. Erre a genetikus is azt mondta, hogy akkor nem szükséges Prenára költeni. Én egyébként arra mentem volna, már félreraktuk rá a pénzt. De aztán a magas korom ellenére is elég jó eredményeim lettek, így nem csináltattunk semmit.
Persze a kombinált teszt, genetikai uh-ok, szívultrahang, genetikai tanácsadás, minden ilyesmi megvolt, a lehető legprofibb helyen. És még a 30. héten is megyek, akkor még néhány kisebb probléma kiderülhet, amit jó tudni szülés előtt, mert akkor azonnal lehet műteni vagy kezelni.
Szóval én azt mondom, hogy válaszoljatok őszintén "a mi lenne ha..." kérdésre, és annak megfelelően döntsetek. Én a hasbaszúrást egyértelműen elutasítom, tehát ha úgy van, akkor Prena/Nifty.
Lányok, a véleményetekre vagyok kíváncsi. Tegnap jött meg az kiterjesztett szekvenciális szűrés eredménye, és nem lett sokkal jobb, mint a kombinált teszté volt a 12. héten. A Down kórra továbbra is nagyon kicsi a kockázat, de az Edwards-ra 1:310 (a 12. heti teszten 1:260 volt). Ez közepes kockázat, továbbra is közel az 1:250-es határhoz (onnantól magas, 1:1000-től alacsony). A dokim azt mondta (akkor még csak az 1:260-as eredmény volt meg), hogy ezt kezeljük úgy, mintha magas lenne, és menjek el magzati szívultrahangra, meg persze a nagy genetikai ultrahangra, és ha ezeknek, meg a kiterjesztett szűrésnek megvan az eredménye, lehet menni a Bajcsyba genetikai tanácsadásra. A két ultrahangra csak a betöltött 19. hétre kaptam időpontot, ha ezután megyünk a Bajcsyba, akkor már a 20. héten leszünk, és gyakorlatilag azonnal dönteni kell a Prena/amniocentézis témakörben, ha szükségesnek ítélik (vagyis persze ha mi is úgy gondoljuk).
Szóval az egyik verzió az, hogy szépen megvárjuk az ultrahangokat, és ha ott minden oké, nem izgulunk tovább, ha nem oké, akkor genetikai tanácsadás, és újabb vizsgálat (de már az utolsó pillanatban). A másik verzió, hogy ugyan nem feltétlenül indokolt, mert nem annyira magas a kockázat, de megcsináltatjuk a Prenát most, kerül, amibe kerül, és két hét múlva minden kiderül. A harmadik verzió, hogy elmegyünk most egy genetikai tanácsadásra (ahol szerintem amniocentézisre küldenek). Két dolog miatt izgat ez a viszonylag rossz arány: egyrészt a lombik pont az ellenkező irányba befolyásolná az eredményt (a lombiktól magasabb lehet a ß-hCG szint, de az Edwards esetében meg épp az a probléma, hogy alacsony - nekem elég alacsony), másrészt meg az életkorom alapján sokkal jobb kéne, hogy legyen az eredmény (csak 32 vagyok), szóval nem az húzza le.
Ti mit csinálnátok a helyemben? Kismamák, volt valaki Prena/Nifty teszten? Érdemes volt?
Sziasztok! Szombat hajnalban 4.40kor megszuletett Levi babam 2770gr es 46 cm. Csaszarral mert semmit nem tagultam. Meg mindig korhazban vagyok mert hetfo este belazasodtam,nem tudni mitol nem faj semmim kiveve a csaszaros hasamat. Kapok antibiot, ma reggel is volt meg lazam. 24 ora lazmentesseg utan mehetek csak haza. Tejem van de meg nem eleg neki igy kap tapszert is melle a kis sulya miatt.
Én életemben először beoltattam magam még december elején, a doki javaslatára, és lekopogom, megúsztam az influenzát. Igaz, három hete nem is nagyon mentem sehova.
Hát igen, azért huszonévesen is biztosan más minden... A bőr rugalmassága is. :)
Ez jó ötlet, igen, tényleg fontos személyes tapasztalat, ha eldőlt, hogy intézményt váltotok. Fontosak a megérzések. Érdemes hallgatni rá.
Sajnos én is beteg voltam most 1 hétig, ma kezdem már viszonylag jól érezni magam. Párom hazahurcolta az influenzát. De szerencsére nálam nem volt 39 fokos láz, mint nála.
A vérvételt javasolnám. Én se bírtam ki az első uh-ig és elmentem megnézetni a HCG-t.
Febr. 23. meg még tényleg messze van. De legalább akkor már szívhang is lesz! :)
Drukkolok, hogy minden szépen alakuljon és az a vér most már tűnjön el! :)
Ez a hülye alvási ciklus pedig nálam az eleje óta tart, este 9-10-kor már kidőlök, aztán hajnali 4-5 körül meg felébredek, aztán nézem a tévét és néha bealszom még egy kicsit.
Na végre olyan gép előtt ülök, amiről válaszolni is tudok, nem csak olvasni! Nagyon örülök a két babának, és nagyon szurkolok, hogy szépen fejlődjenek! Öt napos embriókkal sokkal nagyobb az esély. Mikor kell hivatalosan tesztened? Sok puszi, és kitartást kívánok a várakozáshoz!
Na igaz ami igaz, akkor még csak 25 éves voltam, azt hiszem ma már én se úsznám meg csík nélkül, de azért az se mindegy hány csík lesz az emberen. :)))
Köszönöm a kérdésedet, de úgy elkapott az influenza, hogy 3 hétig beteg voltam, most kezdek magamhoz térni. Ez a tipikus esete annak, hogy valami láthatatlan erő hogyan húzza az időt. Tehát most megint egy hónap kiesett, de megbeszéltük a párommal, hogy elmegyünk a Versysbe egy konzultációra, hogy ott mit mondanak, aztán meglátjuk mennyire lesznek szimpik. Szóval itt tartunk.De mindig olvaslak titket, hogy növögettek és örülök, hogy ilyen jól alakulnak nálatok a dolgok, csak növögessetek szépen és semmi para! :)
Alapvetően jól, csak a vérzés elmúlhatna. Kicsit mintha kevesebb lenne a tegnapihoz képest, remélem, nemcsak bebeszélem magamnak...
A progeszteron szurik helye kicsit fáj, és a pocakom itt-ott néha enyhén szurkál, de szerintem ez normális lehet.
Viszont hamarabb elalszom este, és hajnalban felébredek, aztán csak nézem a plafont...
Azért majd pár nap múlva csinálok még egy tesztet, messze van még febr. 23., meg az UH. Vagy több értelme lenne a vérvételnek? Jól jönne a pozitív megerősítés.
Én a terhességem alatt ezt a krémet használtam Chicco Mamma Donna Terhességi csíkok elleni krém és egy csík se lett rajtam, pedig 27 kg-ot híztam. Igaz elhasználtam vagy 4-5 tubussal. :) De ezt tudom ajánlani, tényleg jó.
Szia. Köszi a tanácsokat bár már túl vagyok egy pár ilyen hosszú két hetes várakozási időszakon. Így is úgy is rettentő lassan telik el. És ez a legrosszabb. A bizonytalanság. ..
Nézz vicces filmeket, vagy olvass, ezek segítenek a várakozásban, elterelik a gondolataidat, és ez kell, különben az ember állandóan agyal, meg figyeli magát, és úgy nagyon hosszú a két hét...
Én pl. ezeket néztem: Szerepcsere, Csúcsformában, Ace Ventura 1., Amerikába jöttem, Holiday, szóval csupa könnyedet... Meg újra elkezdtem a Harry Potter sorozatot olvasni. :) De szájtátva nézem az ismeretterjesztő csatornákat is, a jövőbe utazástól a japán makákókig.
És egy kicsit belekontárkodom a nyelvtanulásba is, garázdálkodok a neten...
Ami a kiegészítőket illeti, én ezeket szedem:
Reggel: szelén, folsav, C-vitamin, magnézium
Délben: vas
Este: Gravida, folsav, magnézium, D-vitamin
Reggeli előtt 30 perccel L-Thyroxint is szedek (belgyógyász írta fel, da a kaális doki is áldását adta), de csak negyedet, ezzel lett 1,59 a TSH, előtte 3.5 volt, kicsit alulműködött, most jó.
A beültetés óta lement 3 kg, pedig nem célom a fogyás, csak híznom nem szabad, mert sajnos túlsúlyos vagyok, körte formátumú...
5-ször eszek, sosem vagyok éhes, igaz, kétszer annyi vizet iszom, mint előtte, most 3 litert. Főleg tejterméket (túró, joghurt, sajt, tejturmix), fehér húst, zöldséget, gyümölcsöt eszek. Utóbbiakat jól megmosva, hámozva. kenyeret kis tenyérnyi szeletet (kb. 3-4 dkg) reggelire, vacsorára, ennyi kell a dietetikus szerint. Kevés rizs, krumpli is belefér.
Tízóraira vagy uzsonnára joghurtot ezek (natúr vagy gyümölcs), ebbe keverek 2 teáskanál zabkorpát (ezt fél órát állni hagyom), és étkezés után pár szem aszalt szilvát - ezt a doki tanácsára, hogy ellensúlyozza a kevés mozgás és a vastabletta okozta szorult helyzetek kialakulását.
A cinkről én is hallottam, meg az Omega 3-ról, Q10-ről, de ezeket a férjemnek ajánlották a kiskatonák edzéséhez, úgy 2 hónapig szedte
Egyébként nekem durván D-vitamin hiányom volt (nyár végén 44-es), de sikerül 67-re feltornázni, ami már majdnem normál tartomány (75-től jó), pedig most tél van. 2000 NE-eset szedek 3 hónapja.
A vasat nekem is mondta a védőnő 2-3 hete, de csak emlegette, hogy majd lehet, hogy kellene. Mondjuk az első vérkép szerint (11. hét körül) még rendben volt.
Szelént és cinket nem szedek én sem. Lehet, hogy a Femibiont felváltva kéne szedni mondjuk a Gravidával, amiben van szelén, cink, vas, és mindből jó sok? Én már extra tablettát nem szednék, inkább akkor valamit, amiben van minden extra.
Na, én meg a múlt héten jártam a védőnőnél, aki teljesen kikészült, mert nem szedek vasat. Én meg csak néztem rá, hogy miből gondolja, hogy hiányt szenvedek belőle?
Azt mondta hogy az kell terhesség alatt és kész! Én meg mondtam neki, hogy talán megvárnám a laborvizsgálat eredményét, aztán kezdenék el bekapkodni még ezt-azt, mert lehet hogy nincs is vashiányom...nem tudom, na mindegy.
Te miket szedsz mostanában?
Csak mert mikor utoljára előadtam a dokimnak, hogy szedem a femibiont, c-vitamint, magnéziumot, kálciumot, D-vitamint, azt mondta hogy most már ne találjak ki újabbakat, elég lesz. De mikor a rendelőben várakoztunk, egy szórólapon láttuk, hogy szélén és cink is kell. Most meg hogy vas is kell. Kiváncsi lennék mi kellhet még?
Hát én már 6-7 kilónál tartok sajnos és a mindenhová ment...
Kb. ugyanezeket használom én is, DM-es mamaglück és mama olaj (olivás). De lehet, hogy eddig inkább a hasamra koncentráltam kenegetés közben és nem a mellemre, ezért repedt meg. Mondjuk a mellem is 2x akkora, mint volt.
Húúú, a hasam kb 1 hét alatt nőtt vmi brutálisat. Őszintén szólva meg is ijedtem egy kicsit, a párom szerint azóta is napról napra nő. Nem is nagyon tudom, mi lesz velem a végéig. Összesen 4 kg híztam eddig, de az mind a hasamra jött. Én dm-es krémet használok, mamaglück a neve, vmi vajas cucc. Most akarok venni mandulaolajat is és arra gondoltam, hogy bekeverem a testápolómba, mert vhol olvastam hogy az is jó. Talán ha felváltva használnám ezeket, valamelyik csak hatásos lenne.
Szia Bocicica! Én is sokszor gondolok arra, hogy mizujs veletek!
Igen, mocorog, sokszor érzem már. :)
Ez nagyon jó, mert úgyis folyton csak paráztam, hogy minden rendben van-e, de sajnos még én se jöttem rá, hogy mitől indul be. Azért az édes kajával és piával én is kezdek vmi összefüggést találni.
A doki nekem is mondta, hogy ha legközelebb megyek (22-23. héten), akkor kiírja a következő vizsgálatokat pl. terheléses.
Én egyszer voltam ilyenen még tavasszal, akkor enni egyáltalán nem lehetett kb. este 8-9 után, de úgy emlékszem, hogy sima vizet lehetett előtte inni. Nekem mindig mondják is, hogy igyak reggel, mert nincs vénám.
A pocid már gondolom neked is szépen alakul. Hát az enyém nagyon. Én már brutálisnak látom magam. És a cicim oldalt be is repedt. A hasamon szerencsére nincs még stria, de ha így folytatom, zebra leszek. Te mivel kened magad?
Tud valaki valami jó módszert, hogy ne repedjen szanaszét az ember?
Sziasztok. Bakker most értünk haza. Ennyit még nem kellett soha várni. Rengetegen voltak. Szóval ketten maradtak. Sajnos a többieknek nem sikerült tovább fejlődni. Na de ketten benn vannak a pocakban. Most jön az a keserves várakozás.:-))
Életképem, mi újs veletek? Múltkor olvastam, hogy már nálatok is mozog a fiatalúr. :)))
Én mostanában épp azt tesztelgetem, hogy mitől aktivizálja jobban magát...eddig az édes kaják és a zene jött be neki a legjobban, attól rögtön beindult a boksz. Bár nem tudom eldönteni, hogy ez most tetszik neki vagy nem?!
Jövő héten kell mennem vércukor terhelésre és aki volt már, meg tudná mondani hogy mit lehet enni előző este és meddig? Ja és inni ugye azt lehet reggel is?
Azért ez a hcg emelkedés 3 nap alatt elég tetemes, szerintem jó jel.:-)))
Lehet, hogy a vérzés is csak azért volt, mert alacsony volt a progi szint és majd most szépen elmúlik. És bevallom őszintén én sem sok reményt fűztem hozzá az olvasottak alapján, na de így! Drukkolok nagyon! :-)))
De szuper! Nagyon örülök!!! Én ugyan nem véreztem a terhesség elején, de görcseim nekem is voltak, a doki 3 x 500 mg magnéziumot javasolt, és ez segített is. Nagyon szurkolok, hogy továbbra is minden a legjobban alakuljon!
Miután szombat éjjel erős görcseim voltak, meg eléggé vérzek, és darabos is, bevallom, nem számítottunk jó hírekre, DE ma a doki azt mondta, hogy a labor értékek változása abszolút jó. Pénteken, a beültetés utáni 15. napon a Hcg 95 volt, ez mára, a 18. napra 367 lett (vagy hasonló, most fejből tolom). A progeszteron 30-ról 120-ra nőtt.Azt mondta, vérzés és görcs ide vagy oda, a terhesség megvan. Továbbra is pihenjek, szúrjam a prog injekciót, szedjem a magnéziumot. Jan. 23-án lesz UH, a többi akkor derül ki. De azt mondta, hogy a Hcg szint alapján a méhen kívüli terhesség nem valószínű... A görcsöktől meg ne ijedjek meg, azok valószínűleg lesznek a terhesség alatt. A vérzésnek persze el kéne múlnia, ha erősödne, hívjam fel.Most nagyon örülünk, visszakaptuk a reményt. :)))
Fél háromkor arra ébredtem, hogy görcsölök...Aztán teszteltem, halvány pozitívat...Aztán fogat akartam mosni, de közben hányinger és szédülés tört rám.Hatig görcsöltem, közben a férjem kezét szorongattam, akkor elmúlt annyira, hogy bealudtunk.A vérzésem darabos. Egy kicsit még most is fáj a hasam. Azt hiszem, nem sok értelme van reménykedni ezek után... de holnap meglátjuk, mit mond a doki.
Meg a nem kell rajta görcsölni.....,!!!! behalok!!!
meg megkérdezik, hogy a lombikot próbáltátok már? Mintha valami eper fagyiról beszélne, hogy azt csak úgy van, hogy bemész valahova és lombik és kész. van gyerek.
Nekem kedden pecsételő vérzés jelentkezett. Ugyanakkor csütörtökön és pénteken pozitívat teszteltem, de sajnos a vérzés is erősebb.
Tegnap voltunk a Kaáliban, mértek hormont. A Hcg 95, ami a doki szerint normális, de a progeszteron alacsony, és hát a vérzés is megvan és sajnos piros, bár a mennyisége elmarad a mensesétől, de azért van... Szóval még kérdőjeles a dolog.... A doki Prolutex progeszteron injekciót adott az eddigi hüvelykapszula helyett, hogy amint hazaértünk, adjak be egyet, és után reggelenként egyet. Hétfőn újra mérünk, 8-ra kell menni.A doki szerint 50% esély van, azt mondta, olyan is előfordul, hogy egy páciensénél 12 hetes terhességnél derült ki, hogy terhes, mert a csaj elmondása szerint volt mensese... Aztán tök egészséges volt a magzat...Hát, úgy legyen.
Nálam hasonló volt az arány, mint a te első lombikodnál: több, mint 10-et szívtak le, abból 6 volt használható. A fele ICSI-s lett, 3 termékenyült meg, de csak 2 volt szép. 3 naposan kaptam vissza mindhármat - a doki azt mondta, segítik egymást, és fagyasztani úgysem lehetett volna, nem tudtak volna elmenni az 5. napig. Akkor teljesen odavoltam attól, hogy ez milyen rossz arány, de hát mégis sikerült :-)
Köszi, Csajok! Nagyon aranyosak vagytok. :-) Nagyon sokat segítettetek.
Nekem a "kedvencem", amikor mondjuk az ismerőseinknek, hogy feliratkoztunk az öf-i listára, erre: "Na akkor biztosan rögtön összejön a saját gyerek". Persze, ami a kórházban, minden optimális körülmény mellett eddig nem sikerült 5 év alatt, az biztosan, csak mert felkerültünk egy listára, hirtelen varázsütésre sikerül. Tiszta bolondok az emberek. :-/
Sajnos csatlakoznom kell hozzátok. Annyira igazságtalan az élet. Tudjátok mi a kedvencem? Amikor olyan emberrel beszélgetek akinek ripsz-ropsz összejön a baba, és mikor elmondom, hogy sajnos nem sikerült a lombik, lazán odavágja, hogy nem baj, majd a következő! De igenis baj! Csak ők nem értik, nem tudják, hogy min megyünk keresztül, mind testileg, mind lelkileg. Hogy a babagyártás nekünk nem egy csodálatos együttlét, hanem hormonok, tabletták, injekciók és fájdalom. És ha ezek után nem sikerül, rettentően nehéz felállni, és újra bizakodva elkezdeni előről. Sajnos igen, mindenki terhes, ráadásul nem egy ismerősöm tőlem kapott kedvet, csak nekik rögtön összejött, és meg mondom őszintén én sem tudok tiszta szívből örülni és gratulálni. Ez van sajnos, de legalább mi itt megértjük egymás érzéseit és fájdalmát...
Szia! Gyere nyugodtan, ha gödörben vagy! Itt mindenki megért, együtt érez Veled. Nem vagy egyedül.... körülöttem is mindenki sorra jelenti be a babát. Egyik barátnőm májusban fog szülni, a másiknak novemberben született a 3. babája, komámék családjában is jön a 2. és egy rendszertelen menzesszel rendelkező ismerősnek is sikerült a 3. hónapban. A húgom is pedzegette, hogy még ebben az évben neki állnak.... és mindenkinek körülöttem (szomszédok, régi kollégák, osztálytársak, ismerősök, barátok.... és még sorolhatnám) van vagy éppen útban van legalább 1 bébi. Mindenkinek van családja :( Lehetek őszinte?.......... Én sem vagyok feldobva, ha újabb baba hírt hallok :( Ez szemétség vagy sem, sajnos már az sem érdekel. Lehet, hogy irigy is vagyok.... nem tudom :((((( Kavarog minden bennem.... megértelek.
Szia. Sajnos ez tényleg így van. Ezt nem érti más meg csak mi akik benne vagyunk. Négy éve egyszerre lett terhes tesóm és a legjobb barátnőm. KO. Azt hittem hogy nem élem túl. De muszáj felállni és tovább csinálni. Kívánom neked is a legjobbakat.
Sziasztok. Már jó régen nem írtam. Nálunk egyelőre még sajnos semmi friss babahír nincs. Már több, mint 5 éve. Az egész tavaly nyár újabb kivizsgálásokkal ment el, szóval, megint felírhatok újabb problémát a listámra, ami immár: endometriózis 4.-es legsúlyosabb fokozat, inzulinrezisztencia, pajzsmirigy + innentől immun problémák. Lesz nekem valaha biológiai gyerekem? Kivagyok. És már 37 éves vagyok. A legjobb barátnőm ma mondta meg nekem, hogy terhes. 23 éves, 3 hónap próbálkozás után. Nagyon szemétnek érzem magam, hogy nem örülök neki. :-( Egyfolytában arra gondolok, hogy én mikor kerülök már sorra? :-( :-( :-( Bocsi a lelkizésért, de rajtatok kívül ezt senki sem érti meg.
Köszönöm kérdésed. Én most "parkoló pályán" vagyok. Megjött 28 napra. Mehettem volna UH-ra (ill. úgy terveztem), de annyira el voltam havazva a munkával, hogy kb. az 5. napon jutott eszembe, hogy nem kértem időpontot. Elmentem a 3. napi vérvételre, de még akkor sem esett le, hogy kéne időpont. Aztán lebetegedtem és a család is.... ez a hónap így megint kimaradt. 25-én megyek a meddőségibe a friss hormonsorral. Reménykedem, hogy a doki mond valami jó hírt és elkezdődik már valami, mert elegem van abból a láthatatlan akárkiből aki húzza az időnket!
Én ma a szülésről álmodtam, de olyan életszerű volt, hogy amikor felébredtem, azt se tudtam, hogy hol vagyok és akkor én most már tényleg szültem-e vagy sem. Pedig hol vagyok én még a szüléstől! :)
Igen, már mindenórás vagyok, 38+4 hetes vagyok. Ez az érkező front és hó nem indította be a szülést. Minden készen áll a baba érkezésére, nagyon izgulunk! Remélem minél hamarabb lesz időm legalább 5 percre netközelbe jutnom és megírnom majd nektek!
Minden nap olvaslak Titeket, higgyétek el, veletek együtt örülök és veletek együtt sírok!!! Nagyon-nagyon drukkolok mindenkinek, hogy végre sikerrel járjon!!!
Nagyon sajnálom, nekem ma kellene megjönnie, de még semmi. Az orvosom azt mondta, hogy a sárgatesthormon tabletta miatt lehet, hogy egy pár napot késik a menzeszem, de biztos, hogy meg fog jönni :-(
Szia csillu. Nekem sajnos ugyan igy volt az első lombiknál. Pecsétes a vége felé aztán semmi aztán a 14.nap negatív teszt és vérzés semmi. Ahogy az utrot abba hagytam pár napra meg is jött. Nekem azt mondta a doki ha a 14. Nap negatív akkor nem kell tovább használni az utrot mert akkor nem fog megjönni. Sajnálom. :-((.
Köszönöm szépen. Annyira bízom hogy most jött el az én időm. Neked gratulálok a kisfiadhoz.
Gitkuspille.: Én is hasonlóan gondolom hogy milyen jó is ez a fórum. Az az igazság hogy ezt az érzést nem tudja más csak az aki benne van. Hiába van mellettünk a család ők nem élik meg azokat a dolgokat amit mi nap mint nap. Az a bizonyos hullám vasút.
Én is így érzek a fórummal kapcsolatban. Jó, hogy nem vagyok egyedül, olyan jó, hogy ti megértitek, hogy min megyek keresztül, ez nagyon sok erőt ad nekem:-)
Előre is sok sikert a 11-hez, sajnos nem ismerem az orvosodat, de remélem megértő lesz, ne hagyd magad!
Nagyon köszönöm, izgulok is rettenetesen. Sajnos a tüneteim teljesen eltüntek, de azért még reménykedek, hátha csak megviccelnek a babáim. Úgyhogy reggel....
Képzeld az én fiam olyan szégyenlős volt7. hónapban mondta az orvos, hogy na most már megtudom mondani a nemét! Én meg, hogy köszönöm, de akkor most már legyen meglepi :-)
Jaj lányok, ahogy olvaslak benneteket, tisztára átélem, beleélem magam az épp aktuális állapototokba. El se hiszitek mennyire izgulok Értetek, és ezért az évért, hogy mindenkinek beköltözzön a pocakjába a kis angyalkája.
Én most azon stresszelek, hogy mit fog mondani a dokink, mert február 11-én megyünk a BMC-be. Szerintetek, ha én kitartok amellett, hogy lombikunk legyen, miután volt 2,5 sikertelen inszemünk, akkor belefog menni Zeke?
Timicsek nagyon szorítok, hogy mind megtermékenyüljön, aztán a pocakban osztódjon, hogy 2x annyi baba legyen :)
Regina, megy a drukk, kitartást!
Csillu ne add fel bárhogy is legyen!
Újra és újra le kell, hogy írjam nektek, hogy olyan jó, hogy vagyunk egymásnak! Szeretlek így ismeretlenül is benneteket!
Hat en is nagyon izgultam, mar fel 3-kor felebredtem hajnalban es nem is birtam visszaaludni, ossze-vissza kattogott az agyam, aztan egesz delelott hasmenes... Szoval ez az izgalom mar sose lesz jobb! :)
Mar 1 honapja megmutatta, hogy kisfiu lesz, ugyhogy most mar nem volt meglepi. Persze most is latszott a kis kukija premier planban. :)
Na de holnap nalad lesz nagy nap! Tesztelsz reggel ugye?
Szia. Igen én is nagyon jónak tartom az eredményt. Most már csak bízni kell. Igen fáj a hasam de nem vészes. Kibirom a cél érdekében .:-)). Veletek mi újság?
Nagyon szoritok, hogy ez ne menstruacio legyen. Szerintem is tesztelj, vagy menj el vv-re.
Most jottem meg a 20. heti genetikai ultrahangrol. Minden rendben van, mar 334 gramm a baboka es megint ossze-vissza hadonaszott, rugkapalt. De azert nagy nehezen sikerult mindent lemerni, ellenorizni.
De nagyon megértelek, ilyenkor már én sem szoktam reménykedni... :(
Pont így voltam az első három lombikomnál, mint most te. A progipótlás ellenére a menzesz idejében, vagy akár előtte 1-2 nappal is, beindult a barnázás... Kivéve az utolsó lombiknál, amikor is ovitrelle-t kaptam, na akkor nem indult be, és be is csaptak rendesen a pozitív tesztek...
Ha megteheted, csináltass laborban egy HCG-t, még aznap megvan az eredény, és az biztosat mutat.
Csillu, amíg nem piros, ne add fel a reményt! A barnázás nem zárja ki a terhességet, van, akinél a pozitív teszt után is megmarad egy darabig. Nagyon szurkolok!
jól vagyok, köszönöm, bár pár napja elkezdődött egy "itt szúr-ott szúr" időszak, nyúlnak a szalagok. Kicsit több magnéziumot szedek, az használ valamennyit :-) puszi!
Sziasztok! Valaki esetleg tudja, hogy a BMC-ben Zeke doktor a jövőhéten lesz-e? Vagy ha nem, akkor aki helyettesíti az is elkezdi velünk a lombikos megbeszélést?
Nem nevettem ilyen jót mostanában de neked most sikerült megnevettetni. :-))). Szóval szerdán lesz a nagy nap. 11 tüsző van (8 bal oldalon, 3 jobb oldalon). Jó nagyok. Majd szét durranok. Ti jól vagytok? Puszi
Első beültetésem volt most, de van már egy11éves kisfiam, szintén Krizsa dokis, ő másodikra sikerült. 8 év? Nagyon becsülöm a kitartásodat, ezúttal biztosan minden rendben lesz. Nagyon drukkolok neked is...
Ránk férne már egy kis siker, idén lesz 8 éve, hogy elkezdtük ezt a küzdelmet. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ezt leszek kénytelen magunkról elmondnai, azaz leírni....
Köszönöm szépen a sok drukkot! Igyekszem nyugodt maradni es nem folyamatosan kattogni. Most enyhe gorcseim vannak de kozel sem olyan mint mikor meg szokott jonni. Nehéz napok elé nezek de tenyleg remeljuk hogy kesobb mar csak jot mosolygunk.
Csillu nagyon szorítok neked, csak ezt vészeljük át a babákkal. Kitartás és nyugalom, én is azt olvastam, hogy a beágyazódástól lehet barnás színű folyás. Remélem pár hónap múlva csak jót mosolygunk ezeken a stresszes napokon, miközben a babáink rugdosnak belűről.
Köszönöm szépen de most igazából nagyon tanácstalan vagyok. ráadásul egyedül is vagyok itthon és csak kattog az agyam. Nem tudom. Most éppen egy meditációs zenét hallgattam és simogattam a babókat. Remélem Velem akarnak maradni.
Lehet a beágyazódástól kicsit vérezgetni, nekem mondjuk nem volt ilyen, de hallottam már ilyenről.
Mensi még nem lehet szerintem, ahhoz korai lenne már most barnázni.
A hőd okés, nem zuhant le. Nyugalom!
Ha már végképp nem bírod az idegbajt, szerdán menj el HCG-t nézetni. A BMC-be is akkorra hívtak volna be vv-re. Akkor már 80-100 körül kell lennie a HCG szintek, vagy még magasabbnak, ha mindkét babó elindult. :)
Beszélj hozzájuk, hogy kapaszkodjanak erősen és hogy imádod már most őket. :)
Ne haragudj hogy ismét zavarlak de most egy kicsit megijedtem mert enyhe barna színű folyásom van de vérzés még nincs. Most teljes tanácstalanság. A hőmérsékletem meg 36.9. Igyekszem nem stresszelni de ez normális lehet?
Nem vagy idős, az AMH-d is csodálatos, még ha 1 év alatt csökkent is vmennyit, szóval ez még messze nem lehet korai petefészek kimerülés. De azért azt az terheléses cukor-inzulint meg kéne nézetni, az csinálhat furcsa dolgokat.
Inzulint nem nézettem, mert nem értem volna rá 2 órát ott dekkolni, de ezen a héten elmegyek arra is. Kíváncsi vagyok, mert Krizsa abbahagyatta velem a Metformint, 3 hónapja már nem szedem. Diéta nem 100%, viszont sokat mozgok...
Ez tényleg a legnehezebb időszak, teli kétséggel, hullámzással, tünetek figyelésével, reménnyel és elbizonytalanodással. De kitartás csajok, már csak pár nap és kiderül!
Én tesztelős típus vagyok, mert borzasztóan türelmetlen vagyok. Ezek az utolsó napok meg már szinte elviselhetetlenek voltak számomra, így én már a 12. naptól teszteltem első pisiből. Ha volt terhesség, akkor nálam már nagyon korán volt jelzés (magas HCG-m volt januárban és októberben is), ha nem, akkor sajnos nem.
De minden tiszteletem a tiétek, hogy így bírjátok!
Nálam most annyi van, hogy hétvégén 2 este is felugrott a vérnyomásom 140 körülre. Eddig tök alacsony volt, de éreztem, hogy szarul vagyok, így kicsit most be vagyok parázva, hogy ez már a terhességi toxémia. Ráadásul pont a 20. héten vagyok és ahogy olvastam, pont a 20. héttől szokott ez a terhességi magasvérnyomás előjönni. Márpedig az elég veszélyes a babára és rám nézve is.
De szerencsére most már minden nap érzem, hogy mocorog a babóka. Ez megnyugtat kicsit. Plusz szerdán megyek a 20. heti genetikai uh-ra. Már azt is alig várom, számolom visszafelé az órákat!
Múlt hét csütörtökön megjötta menzeszem, és pénteken elmentem egy ciklus eleji hormonsort csináltatni, gondoltam legyen friss, mert az utolsó 1,5 évvel ezelőtti és márciusban lesz a következő lombik.
Eddig mindig kiváló értékeim voltak.
Erre most: alacsony ösztrogén, picit magas FSH, és a prolaktinom is magasabb, mint amikor legutóbb mérve volt.
Köszönöm kérdésed megvagyok. Szerdan de lehet hogy inkabb csutortokon megcsinalom a tesztet. De a hetvegen egy kicsit olyan erzes fogottel hogy nem sikerul de igyekeztem elhessegetni ezt a csunya gondolatot.
Igazabol a melleim erzekenyek es egy kicsit nagyobbak a megszokottnal. A hasam neha begorcsol de nem teljesen olyan mintha megakarna jonni.
Aranyos vagy, hogy érdeklődsz. Képzeld reggelre teljesen elmúlt a mellemben a fájdalom, ráadásul hason is tudtam aludni :-( Teljesen kiborultam, a kedvesem próbálja tartani bennem a lelket. Nem merem idő előtt megcsinálni a tesztet, mert lehet, hogy csak azért lenne negatív mert még korai, de az biztos, hogy teljesen elveszne a reményem. Várok csütörtökig és reménykedek, csak most elég nehéz.
Timicsek, veled álmodtam, kicsit rémülten újságoltad, hogy mindkét oldalon 50 petesejtet szívtak le :-D Szóval biztosan nagyon jól fog sikerülni a szerdai akció!
21-én, 3.44-kor megszületett Ákos baba! 3560 gr, 56 cm, egészséges, gyönyörűség. Gyors, könnyű szülés volt. Mindössze 4 óra az otthoni magzatvíz elfolyástól a kibújásig. Mindenkinek ilyet kívánok!
Szia. Minden rendben van. Eddig azt mondta hogy le vagyok maradva egy két nappal az előző stimuhoz képest de felemelte maximumra a gonalt és mára teljesen utol értem magam. Eléggé feszül már a hasam de nem bánom csak sikerüljön. Ti hogy vagytok?
Bőven lehetek a beágyazódás tünetei. Plusz a kismedencei kötőszövetek, izmok kicsit "kilazulnak", hogy a majdani növekedést előkészítsék. Nekem is előfordulnak PMS szerű tünetek, először egy kicsit ijesztő, de lazítani kell, mély levegő, hogy oldjuk a sztresszt. Én mantraként mondogatom, hogy "minden rendben"... Az álmok a szorongástól vannak. (Én tegnapra virradó éjjel azt álmodtam, hogy megjött, képzelhetitek... de az álom csak álom, nyilván a félelmemből táplálkozott.)
A 27. napon vagyok, eddig minden okés. :) És maradjon is így.
Igazabol nekem is a szedules az ami a legrosszabb. De ennel nincs rosszabb tunet. A menstruacios tunetek meg hol jobban vannak hol kevesbe. De igyekszem nem idegeskedni.
Koszonom a nyugtato szavakat. Olyan jo hogy van akik megertik ezt az egeszet.
A Prolutex ilyen, nekem is minden bajom volt tőle, fájt, bekeményedett a helye, szédültem tőle, de ha ennél nem durvábbak a tüneteid, akkor ez nem gáz. Egyébként ezek is 2-3 hét után megszűntek, mert hozzászokott a szervezetem és rájöttem, hogy pl. a beadás után kicsit szét kell körkörösen masszírozni és akkor nem fáj úgy.
9 naposak a pincurkáid, szóval a beágyazódás már megy ezerrel! :)
Szerintem egyáltalán nem baj, ha görcsölgetsz, meg fura érzéseid vannak.
Nekem olyan felfázás szerű tüneteim voltak és erős cicifájás. De mindenki mást érez (azért a menstruáció szerű érzés tipikus!), vagy nem is érez semmit és mégis sikerül. Szóval nyugodj meg, bármit érzel, az normális. :)
Szerintem próbálj megnyugodni. Nagyon sok terhesnek vannak menzesz szerű tünetei. Én azt olvastam, hogy a beágyazódás is okozhat ilyeneket. Fel a fejjel minden renben lesz, pihenj sokat... A mellékhatások miatt pedig beszélj az orvosoddal. Vigyázz magatokra...
Ez a nap nem az én napom. Ma vagyok az ET+7 NAPON.Tegnap eseménytelen volt a nap. Az éjszaka mwgint alig aludtam es megint összevissza álmodta. De ma egész nap görcsöl a hasam és majd leszakad a derekam. Tiszta olyan mintha megakarna jönni. Ráadásul elolvastam a prolutex injekcio utasításàt amelyben egy jo par olyan mellékhatas van ami neha nalam is előjön. Most nagyon elbizonytalanodtam.
Ti mit gondoltok. Ja elvileg az a nem vart nap februar 6 vagy 7.
Sziasztok! Ma voltam ultrahangon. Szépen alakulnak a dolgok odabenn. 90 százalék hogy szerdán lesz a leszívás. Még hétfőn megyek ultrahangra ott mondja meg biztosra.
Én is gratulálok akiknek már növekszik a baba a pocakban. Akinek még nem az pedig ne feledje a 2015-ös év a mi évünk:-)))!!!
Hematóma sok kismaminál van, figyelni kell rá, de nem szokott gondolt okozni.
A mellednek viszont nagyon örülök, hogy nem rosszindulatú volt a daganat! Persze oda kell figyelni. Nekem is nagyon gyakran kell vizsgálatra mennem, mert teli van cisztával. Vannak jó nagyok is, nyáron 4 cm-es volt a legnagyobb, úgyhogy lombik előtt nyáron a mell uh eredménye után még mammográfiára is elzavart D. doki. De szerencsére semmi. Elvileg a lombikos hormonok sajnos növelik a kockázatot.
Nagyon drukkolok neked, hogy minden rendben legyen! Nagyon megérdemlitek már ti is a babás boldogságot!
A melleim nekem is fájnak, hol jobban, hol kevésé, és inkább reggel érződik, ez szerintem okés... Ma vagyok a 26. napon, egyre bizakodóbb vagyok, mert mostanában 24-26 napos ciklusaim voltak, és most hálistennek semmi jele... csak maradjon így. Rossz álmom volt az éjjel nekem is. Hangulatingadozásom nincs, de ezt nem bánom.
Hétfőn megpróbálok tesztelni, a csüt. az nagyon messze van.
Életképem, nagyon köszönöm. Email cím: chillag@hotmail.com. Remélem nekem is szerencsét hoz. Azért az biztató, hogy 40x évesen sem reménytelen a babavárás. gratulálok a boldog kismamáknak és kitartást akik még izgulnak!
Köszönöm szépen a segítséget. Akkor már nincs egy hét és tesztelek egyet. De most egy kicsit elgondolkodtam hogy a tegnapi rosszullét után ma meg semmi bajom nincs. Ez normális?
HCG-t én a Centrumlabnál és a Laboratórium Kft-nél is nézettem már, 2-3 ezer körül volt vv díjjal együtt, plusz még hozzácsaptam egyszer progeszteron szintet is, az is kb. 2000 ft.
A HCG szint biztosan megmutatja, hogy mizu bent, ha pl. a tesztből nem lehet eldönteni vagy tutibiztos akar lenni az ember. Azt mondtam, hogy nekem ennyit megér, hogy nyugodtan aludjak 1 hétig, amíg D-hoz vissza kell mennem (persze ettől még nem aludtam nyugodtan, de legalább boldog voltam). :)))
Tesztből én DM-ben vettem a Corax be sure tesztet, szerintem nagyon megbízható és messze az mutatta meg nálam legkorábban. De pl. az X-epilt is jónak és megbízhatónak tartom, csak egy kicsit kevésbé érzékeny, mint a Corax. A netes olcsó teszt pedig csak jóval később mutatta a 2. csíkot, pedig akkor már brutál, többszázas HCG szintem volt a vv szerint. Ide fel is raktam októberben képet a különbségről (Corax vs. netes).
Kicsit bemegyek dolgozni, aztán közben micsoda hírek jönnek! :)
Barbara, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült! Én még ott tartottam, hogy a melled miatt aggódtam, erre... :DDDDD
Vannak csodák! Nekem most 2 ismerősöm is 40 körül spontán babás lett, szintén sokéves küzdelem után. Valami van a levegőben! :)
Csillu, ezek nagyon jó jelek! Álmatlanság nálam is volt, brutál álmok meg még most is vannak. Szerintem jövő hét szerdán nyugodtan tesztelhetsz te is, mert a BMC-be is aznap hívnak be, a 14. napon. D. azért hív egy hétre rá, mert már petezsákot akar látni. De mindenki tesztel bőven előtte, meg elmegy privát HCG-t méretni. Senki nem bírja ki addig míg petezsák lesz. :)
Juj ez most nagyon jó. akkor reménykedek sőt most még nagyon a bizalmam. Az éjszakával kapcsolatban nálam is ugyan az a helyzet. Én is álmodok mindenfélét.
Ezek CSILLU szép hírek:)Juhééééé jól hangzik:) Amikor Nekem most sikerült, rá 5.napon égett a gyomrom és azt hittem gyomorrontás és azóta is ég és elviselhetetlen,éjszaka semmit nem alszok..sokat álmodok abban a kevés időben,amit azelőtt soha:) a fiammal is az 5.napon megmondtam babám lesz,most is ezt mondtam,csak az agyam nem akarta befogadni,mert hát zárt csonkult petevezetőkkel xd...de a szívem tudta..
Sok kitartást, nekem 5-én kell elvégeznem a tesztet. Szörnyű ez a várakozás...
Szerintem a tüneteid nagyon jó előjelek :-) Nekem már van egy lombikos kisfiam, az első amit nála is éreztem a mellem volt, úgyhogy hajrá. Ne felejtsd el, csak pozitívan, és akkor minden rendben lesz...
Nagyon köszönöm. Elvileg február 13-án kell reggel telefonálnom a dokibácsinak hogy sikerült e pozitivat tesztelnem.
Igazából hétfőn kedden a gyomrom nagyon nem volt jó. Nem kivántam semmi enni valót. De azt hittem hogy a tegnapi napot nem élem túl. Reggel neki fogtam ebédet készíteni de félbe kellett hagynom mert olyan hányingerem lett meg szédültem hogy le kellett feküdnöm egy órára.
Ilyet még soha nem tapasztaltam. De remélem hogy ez akár lehet jó jel is. A melleim is érzékenyebbek és a külső része fájdogál.
Egyenlőre ennyi ami történt velem. Ma meg olyan mintha az eddigi napokon semmi nem történt volna.
Még egy nagyon érdekes dolog hogy kb vasárnap óta éjszaka csak 2-3 órát tudok aludni pedig én végig aludtam azelőtt illetve napközben igen álmos vagyok.
Megosztanám Veletek,hogy 43 évesen 4 sikertelen lombikkal és temérdek problémával,lezárt petevezetőkkel!:)műtétek,mell jóindulatú daganattal áldott állapotba kerültem természetes úton:)
Babó 11 mm és 7 hetes+1 napos volt az uh-on,méretei a korához pont adott,szívhang gyönyörűséges volt:)
Voltam ma dokinál. Minden oké bár kissebbek egy kicsivel a múltkorihoz képest. Azt mondta hogy kb. 2 nappal vagyok lemaradva. Felemelte maximumra a gonalt 225.-re. Pénteken lesz a következő randim vele.:-)) puszi
Inofolicot én is szedtem, de nekem megnyújtotta a ciklusomat, gyorsan abba is hagytam. Én azt olvastam, hogy jó hatással van az IR- re is, illetve a petesejt minőségét javítja a myoinozitol nevű hatóanyag. Kb. Egy hónapig szedtem, az AMH eredményemet javította, de teherbeeséshez nem segített.
Maradt pár tasak ( 10-12), ezt szívesen elküldöm valakinek, egy borítékba simán elfér.
Szia Gitka, sajnos a BMC-s kérdéshez nem tudok hozzászólni. Szorítok, hogy mehessetek lombikra. Logikusan hangzik, hogy az jön.
És köszi MINDENKINEK, aki írt a férjes dologról. Azt hiszem nagyon fontos, hogy tudjuk, hogy mások is együtt csinálják ezt végig, hol könnyebben, hol nehezebben. És hogy vannak mélypontok és az is rendben van.
Ha még eszetekbe jut erről valami, egy eset, példa akkor írjátok le.
Jó, hogy újra felpezsdült a fórum. Érzem az energiát! :) Ebből csak jó sülhet ki! :)
Akik most vannak benne a kezelésben, megtapadtatásban, azoknak megy a drukk!
A férjes témához hozzászólva: Nálunk a párom hihetetlen erős, és tartja magát. Mikor megtudtuk, hogy vele minden rendben van és nálam van a baj, egyből ráállt arra, hogy lelkileg ahogy csak tud támogat. Csodálom, hogy azt a sok kiborulásom tudta torerálni, hol jobban, hol kevésbé, de sohasem vádolt érte, hogy miattam nem lehet gyereke. Aztán a 3. inszemináció felkészülésénél, amikor az egyhetes inyekció kúra után kijöttem az ultrahangról, és kérdezte, hogy mizujs én meg sajnos nem tudtam jó híreket mondani, mert meg se indult a peteérés, akkor kibukott, dühös volt, minden fájdalom kiült az arcára. Akkor nagyon megijedtem, hogy itt van vége mindennek, elege van, elhagy és keres olyat, aki tud neki szülni. DE NEM ÍGY LETT! Egyszerűen csak neki is ki kellett adnia a fájdalmát, mert ha teljesen elfojtja, akkor ő is megőrül. Reménykedünk és egymás kezét fogva bizakodva nézünk a jövőbe. Azt hiszem férj terén én nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert egy igazi angyal vigyáz rám a személyében.
Elkezdtem a negyed havi adag Inofolicot inni, nekem nagyon jó, ma meg megvettem a következő méhpempő kúrámhoz az adagom.
Jövőhéten hívom a BMC-t, hogy rendel-e február 2. hetében Zeke. Esetleg tudja valaki, hogy rendel-e? És nagyon le fog dorongolni, hogy nem mentem fél évig vissza? Aki ismeri, azt mit gondol róla, fogja engedni, hogy 3 sikertelen inszem után elindulhassunk a lombikra? Annyira aggódok emiatt, hogy nem fogja engedni, pedig a főorvos is azt mondta, hogy feltétlen lombik jöjjön, mert nem reagálok az inszemes kezelésekre. De jó lenne már ott tartani legalább, hogy tudjuk biztosan lombik jön.
Én megpályáznám a Clexane szurikat, ha még senkinek nem ígérted oda. A háttérből szoktalak olvadni benneteket. 5. lombikot kezdem 40x évesen, nem túl sok reménnyel kecsegtetve, de pont a Te példád erőt ad a folytatáshoz. Cserébe Ferlidona terhesvit tudok adni, barátnőm annál a cégnél dolgozik.
Én vègül csak egy hét múlva megyek a dokihoz, az eheti rendelést lemondta... Biztos beteg. Mesélj majd holnap, hogy mi volt! Megy a drukk!
Lányok, beültetés után az érzékeny cici és a puffadás is nagyon jó jel! Én pont a beágyazódás kezdeténél úgy puffadtam, hogy borzasztó.
Meddőség: amikor a dokim elôször mondta, hogy keressünk egy meddőségi központot, magától a szótól akkora sokkot kaptam, hogy még vagy fél évig képtelen voltam felemelni a telefont...
Kedves Eleniel! Egy idős lombikosok vagyunk :-) Nekem is csütörtök lesz a nagy nap. Szerintem igazad van, beleélés nélkül nem lehet pozitívan gondolkodni. Én elalvás előtt mindig elképzelem a pocakomban a babákat ahogy növekednek, és biztonságban vannak. Neked, nektek is fájt a melletek? Nekem iszonyúan érzékeny és egy kicsit duzzadt. Nagyon drukkolok neked is, kitartás mindannyiunknak.
Inofolic: én is eldöntöttem, hogy ha nem sikerül most, akkor a következő előtt nekiállok szedni, de így nem próbáltam. Viszont sok jól olvastam róla, valamiért nagyon hatékony az összetétele, szóval aki megteheti, az szedje. :)
Férjek, párok: sajnos ez tényleg nehéz kérdés. Ők nem adják úgy ki az érzéseiket, nem sírnak, nem tudják kibeszélni a fájdalmukat a barátaikkal, stb., de a feszültség bennük van, az tuti. Én nagyon éreztem legalábbis. Nálunk nyáron volt egy mélypont, nem is a februári vetélés után, hanem a májusi totál csőd után (4 beültetett blasztóból 0 hcg szint). Hát akkor nagyon észnél kellett lennem, hogy pozitív maradhassak és azt is sugározzam, ezért is kerestem azonnal új intézetet, meg csináltam egy csomó újdonságot. Amikor kicsit is elbizonytalanodtam, hogy ez nekünk már nem fog sikerülni, akkor ezerszeres tükörként kaptam vissza a negativitást. De ez utólag nézve jó volt így, mert nem hagyhattam el magam, muszáj volt erősnek maradnom, persze amikor benne voltam ebben, akkor marha nehéz volt erőszakkal pozitívnak maradni és lelket önteni a páromba is. Egyébként a párterápia nekem is megfordult a fejemben, ha újra nem sikerült volna...
Csajok, mindenkinek annyira drukkolok, hogy el se tudom mondani! És olyan jó, hogy mindenki újra indul, és már benne is van a folyamatban, vagy már ott áll a küszöbén.
Hát igen, valahogy nekem is bűzlik a dolog, meglehetősen marketing-szaga van.... Ettől még persze működhet, csak na... Túl régóta vagyok benne a "meddőségi" bizniszben... :(
És nem mellesleg magam is gyógyszeriparban dolgozom, ismerem a dörgést... :)
Egyébként meg nagyon egyetértek veled a meddőség szó elemzésében... Nekem is ezsembe jutott már egy-kétszer, hogy a mi legendásan szép nyelvünk hogy nem talált erre valami szebb szót????
Az már eszetekbe jutott, hogy milyen degradáló magyarul az a szó, hogy meddôség? Meddöségi központ?
Csak az angolra és németre van némi rálátásom, de sokkal kevésbé itélkezô a reproduction/fertility vagy a kinderwunsch, kinderwunschklinik. Sajnos nem tudom lefordítani. Talán gyermek kívánság...? gyermek utáni vágy...?
Hát nekem kezdetektôl javasolta a doki. Adta is szépen a reklámos jegyzetfüzetbôl a papírt, meg az ismertetôt. Az orvoslátogató biztos elmorzsolt volna egy könnycseppet gyönyörûségében. Szóval, rákerestem. Semmit nem találtam, csak a saját oldalt, meg egy két forumozó említette úgy mellesleg... ment a kukába.
No, hát min lehetne változtatni? Orvos szerint semmin (nem mondtam,hogy nem szedtem). Minden szépen alakult. Illetve biopsziát csinál a következô elôtt egy ciklussal, az segíthet a megtapadásban.
De az egyszeri lány maga is tenni szeretne valamit. Pszichésen kell valami. Hát én elôszedtem az inofolic kártyát. 3 hónap múlva többet tudok.
Nálam hétfőn volt a leszívás, az egyik petefészkemből vették le, mert a másik nagyon hátul van. 8-at vettek le, 5 kezdett osztódni. Csütörtökön volt a beültetés, 2 maszatkát kértünk, hármat lefagyasztattunk.
Úgy döntöttem, 1 hétig fekszem, max. a lakásban teszek időnként egy kört, és majd utána kezdem el a sétákat.
Hasszurka volt, meg nehéz derék érzés, meg "mindjárt megjön" érzés, és az ízeket jobban érzem... A napi 3 l víz egyre jobban megy, nem volt egyszerű, mert én kb. ennek a felét ittam eddig. Állandóan pisilni járok - én kérek elnézést. Viszont a puffadás megszűnt, az durva volt...
Ja, és hason nem komfortos feküdni, pedig világ életemben így aludtam, Most marad a háton vagy oldalt, de oldalt is csak 2 nap után ment, amikor már nem puffadtam úgy...
Ami engem illet, én szóltam előre a munkahelyemen, lecsúsztathattam a vizsgálatokat, nagyon rendesek voltak. (Mondjuk, meg is érdemeltem, úgy gondolom...)
A férjem nagyon izgult, hogy mennyi indul meg, és nagyon megkönnyebbült és örült, amikor kiderült, hogy 5. Első szóra ugrik, ha kérek valamit. A beültetéskor viszont nem akart bejönni, a mikroszkóphoz se, amin csodálkoztam. De valahol megértem. Szerintem aggódik, hogy nagyon az elején vagyunk, nem akarja túlságosan beleélni magát.
Nekem is mondák többen, hogy ez az első, ne törjek le, ha...
Ugyanakkor azt is mondják, hogy gondolkodj pozitívan, lásd a kis maszatkákat, vizualizálj, satöbbi. Hát, szerintem a kettő nem megy, szóval én igenis beleélem magam, és úgy gondolom, hogy minden jól alakul...
De a várakozás tényleg nem könnyű... Tegnap már azt álmodtam, hogy veszek egy plusz tesztet. XD Aztán mindig elbizonytalanodom, hogy inkább jobb várni... de a jövő csütörtök még nagyon messze van.
Erősen gondolkozom azon, hogy már hétfőn vagy kedden megpróbálom...
Drukkolok a sorstársaknak! Írjatok, hogy a beültetés utáni napokban mi volt, éreztek-e valamit, stb...
De jó! Nagyon sokat gondolok rátok! Mikor mész a következő vizsgálatra? Mi holnap megyünk. Kíváncsi vagyok ,hogy állok?!
Igen ez a férfiaknál sem könnyű dolog. Nálunk én vagyok voltam az akin jobban látszik a kudarc. Viszont a férjemet is nagyon megviselik a kudarcok csak rajta nem látszik. Mi is egyre többet beszélünk róla. Sőt már nálunk is szóba jött az örökbe fogadás mint lehetőség.
Ez nagyon fontos kérdés... Mi eleinte egyáltalán nem tudtunk beszélgetni róla, de aztán a kudarcok hatására végül egyre többet. A férfiak nagyon sok mindent elfojtanak, pedig van, hogy jobban fáj nekik a kudarc, mint nekünk (nálunk a 2. inszem után volt így). Mi párterápiára járunk, hogy fel tudjuk dolgozni az eddigieket, mindenkinek nagyon ajánlom, sokat segít.
Pontosan így van ahogy írtad. Őszintén, én sem értem, ill. szerintem az a B vitamin, ami más lehet a többiben (talán). Próbálok bízni a dokimban, mert eddig mindig variáltam, kételkedtem, kutattam és baba még sehol. Gondoltam ezen ne múljon. Peteérést serkent, és a kismama vitaminnak nem kell már peteérést serkenteni. Talán ezért más.
Táplálék-kiegészítő, úgy olvasom, de igen, folsavat és inozitolt (azaz vmi B vitamin származékot-ha jól értem a leírásokat) tartalmaz.
Csak azt nem értem, hogy miért kell csillagászati összegért megvenni ezt a terméket, ha amúgy harmad ennyiért tök jó minőségű kismama vitamint lehet kapni, amiben benne van a folsav, a B vitamin + csomó minden más.
Félreértés ne essék, nem kételkedek a termékben, csak pont megérteni akarom, hogy mi szól mellette vajon?
Ez nem kismama vitamin. ???? B vitamint és folsavat tartalmaz, mely nagy mértékben hozzájárul a peteéréshez. Én így tudom.... vagyis ezt az infót kaptam. Nekem a doki inszem előttre javasolta, de olvastam, hogy sokan még fogantatás után is szedik. A tájékoztatón napi 1 tasakot ír, de nekem a doki 2-t mondott naponta. ....és borsos ára van :) 13e 60 tasak. remélem tudtam segíteni. lehet van itt valaki akinek több infója van róla.
Köszi! Nem lehet nem gondolni.... mondtam a férjemnek, hogy szorítson... erre ő: miért gondolkozol ezen? hm gondoltam... könnyű mondani. minden hónapban erre gondolok. hát este sem tudtam elaludni, mert azon gondolkoztam mi van ha valaki van a pocakban. csak gyanús, hogy a teszt negatív. nincs öröm, hogy nem jött meg, mert volt már ilyen, de bízok benne. csoda lehet.... bármikor...
a másik hozzászólásodhoz: a férfiakat is megviselik ezek a dolgok, de nem beszélnek róla. nekik a hormonok másképp működnek. vagy kemények, vagy nem érdekli őket (lazán veszik), vagy sírnának és ez gyengeség (főleg havonta :). ha megtörténik, akkor inkább örülnek. addig meg reménykednek...
Egy ideje foglalkoztat a kérdés... ti hogy bészéltétek meg/át/ki a párotokkal, amikor nem sikerült az inszem, lombik? Beszélnek az érzéseikrôl? Rá tudtok kérdezni, tudtok, ùgy beszèlgetni, hogy kiderül ôt hogy érinti? És nem csak, hogy téged meghallgat, hanem hogy elmondja ô hogy éli meg.
Volt egy cikk az inexen pár hete, hónapja. És hát nem volt túl szívderítô, hogy a férfiak miként dolgozzák föl. (Inkább nem írok példákat, de vérmérséklettôl függôen használjátok a fantáziátok.)
Nekem az az érzésem, hogy fogalmam sincs mi zajlik a férjemben. Esetleg, hogy elfojtja, maga sem meri végig gondolni. Mi beszélünk (én beszélek), de nem tudom elérni, hogy ô is megnyíljon. Inkább "átmagy" támogatóba. Próbáljuk ùjra, sikerülni fog, stb. Szóval mondhatnám azt, hogy beszélünk róla, nem tabutéma. Vannak érzései, neki is fájt. És igaz is. De igazából semmit nem tudok. És ez is igaz.
Miért ne? De próbáld nem beleélni magad. (Jókat mondok, ugye?) Szinte az orvosi lehetetlenbôl is lettek már itt is terhesek. Igaz nem sokszor. De miért ne lehetne 2 lombik között?! - Mondom ezt a magam nevében is. (Nekem megjött 26+2-n, de lehet jövô hónapban nem fog. Nem rég kezdtem az inofolicot)
Szerintetek, hogy lehet nem gondolni erre ilyen esetben? (Értsd: késik önmagunkhoz képest.) ezen gondolkodtam pár napja, amikor aktuális volt.
Milyen jó lenne, ha mondjuk a 32. napon eszünkbe jutna, hogy a francba nem jött meg. És már csak tesztelni kéne.
Szorítok, mert lehetséges és mert plusz egy jó példa lennél!
Hajrá Timicsek, csillu, Regina és a többiek! Ez az év tuti a mi évünk lesz! Én is ezt mondom, és olvastam is, hogy ez az év mindenki számára jót ígér.
Van valami amit meg szeretnék osztani veletek. elsején jött meg. ma vagyok a 26. napon. voltam (vannak akik biztosan emlékeznek) 12-én tüsző UH-on, akkor volt egy 22 mm-es tüszőm, de a doki szabin volt, így kimaradt az inszem. 10-e körül kezdtem el inni inofolicot. voltunk együtt a férjemmel azon a napon (12-én). a ciklusom 24-25-26 napos szokott lenni. ma teszteltem, de negatív. cici fáj, pocak szurkált picit, has és hátfájás is volt, de nem jött meg. nem akarok nagyon örülni, talán inkább ráfognám az inofolicra, de ha a ciklus 2. fele mindig 14 nap és 12-én volt peteérésem, akkor ma kellett volna megjönnie. ???????
Szerintem kedden (február 3.) már simán tesztelhetsz, akkor leszel a 14. napon. De akár azelőtt is 1-2 nappal, ha már nem bírod. Csak akkor még nem kell elkeseredni, ha véletlenül nincs halvány 2. csík. És jó minőségű teszttel tesztelj, ne a netes olcsóval.
Igen, én nagyjából feküdtem, kanapén üldögéltem, pihentem a 14. napig, utána már kicsit többet mászkáltam pl. vérvételre, de még akkor se csináltam semmi megerőltetőt.
Hát igen, tudom, hogy ez nehéz időszak, kétségek, hullámzó hangulat... Teljesen normális. Nemrég beszélgettünk itt erről pont, hogy milyen nehéz ez, minden szakasznak mennyi sok parája, izgalma van, ha sikerül, akkor is. De az tény, hogy a legnehezebb lelkileg az a beülti és teszt közötti tehetetlen várakozás időszaka. Az én tapasztalatom szerint annál nincs durvább. (Max, ha a genetikai vizsgálaton vmi nem oké, de lekopogom, szerencsére arról nincs tapasztalatom.)
Igazad van. Sikerülnie kell!!! Mert ez a mi évünk lesz. de most olyan fura érzés fogott el és egy kis bizonytalanság. Jaj de messze van még a 21 nap vagy akár a 14. is mikor tesztelhetek.
Sziasztok! Nekem múlthét csütörtökön volt a beültetésem, már nagyon várom, hogy megcsinálhassam a tesztet. Szerintetek van értelme az előírtnál hamarabb el végezni? Nagyon szorítok mindenkinek :-)
Mindenkinek szorítok hogy ez az év a babázás éve legyen.
A hétvégére egy kicsit eltüntem. Pénteki beülti után betartottam a pihenés fogalmát. Tv-t néztem és csak a lakáson belül mozogtam. De ma már egy órát voltam a levegőn. Remélem hogy a babáknak is tetszett. IGazából még nem érzek semmit sem de nem is keresek tüneteteket. Majd jövőhéten úgy szerda körül tesztelek egyet hátha sikerült.
Sziasztok lányok! Ma voltunk ultrahangon. 8 tüsző van eddig. Még elég kicsik,de most a Gonal szurinak az adagján emelt a doki. Szerdán kell mennem újra, akkor valószínű,hogy megmondja az orvos,hogy mikor lesz a leszívás.
Szerintem is ez az év a miénk lesz lányok :-)))! Én olvastam a 2015-ös horoszkópomról egy átfogó leírást amiben többek között erre utaló kifejezések voltak!!! Annyira boldog lennék,ha most sikerülne!!!
És melyik omega 3 készítményt használtad? Csak mert csomó helyen olvasom, hogy nagyon nem mindegy, a szintetikusak semmit sem érnek, igazi kell, meg abból is a nem tom milyen eljárással készült...
(D vitamint amúgy is szedek egész télen, az megy tovább)
De jó, úgy örülök, hogy lassan mindenki beindul! :)
Előbb-utóbb mindenkinek sikerül! 2015 a babásodás éve lesz!
Megtaláltam a hozzászólást, hogy mit csináltam másképp most a korábbi lombikokhoz képest!
Nálam ami extra volt a korábbiakhoz képest:
- egész nyáron szedtem a nagy dozisú Q10-et, az omega3-t és D vitamint
- szeptember közepén, az indulás előtt, elmentünk wellness hétvégézni Harkányba, azt mondják jó az a víz a női dolgokra
- stimu előtt 4 hétig aviva tornáztam itthon (heti 2x fél óra), ami nem sok, de lehet, hogy valamit segített ez is
Terhesvitamint is újra szedtem már kb. egy jó hónappal a stimu előtt (legegyszerűbb DM-es mama vitamint, ez maradék volt), aztán stimukor Femibion800-t és Elevitet felváltva (Elevitből csak 10-15 szem maradék volt), aztán már csak a Femibiont, most is azt szedem, csak már nem a 800-ast, hanem a 400-ast.
Páromnak nincs problémája, de minőségjavítás miatt D. doki a Ferulant vitamint ajánlotta, nem olcsó, de jó. Ezt viszont 2-3 hónappal a stimu indulása előtt érdemes elkezdeni, hogy tudjon hatni a 3 hónapig "érő" spermiumokra.
Szerintem jó ötlet, hogy megnézesd az inzulint és a hormonsort. Én a Centrumlabnál egy Babaváró csomagot csináltattam meg nyáron, abban van minden hormon, plusz pl. folsav és D vitamin szint mérés is. Mindkettő nagyon fontos, hogy rendben legyen.
Gondoltam beköszönök, nem csak lapítok itt csöndben.
Olvaslak ám Benneteket folyamatosan, csak nincs nagyon miről írnom, nem történik nálunk most semmi, várakozás van.
Februárban megyünk konzultációra a Kaáliba, elvileg márciusra van előjelezve a következő lombik. Most gondolkodom rajta, hogy ha megjön a következő menzeszem (pár nap múlva), csináltatok egy hormonsort, esetleg egy inzulint is. Nekem ugyanis nagyon határeset volt az IR eredményem, de Kaáli dokink abahagyatta velem a gyógyszer szedését. Kíváncsi lennék, hogy most milyen értékeket produkálnék....
Csillu, drukkolok, remélem jó hírekkel szolgálsz hamarosan! :)
Életképem! Emlékszem te is írtad egyszer, hogy milyen vitaminokat szedtél a lombik előtt. Most vissza akartam olvasni, de nem tudom időben kb mikor keressem azt a hozzászólásodat. Nem emlékszel esetleg? Köszi:)
Köszi szépen a válaszokat! Igen, ez lesz az első lombikunk. Mondjuk nem a saját dokinkkal beszéltük meg, hogy lombik jön, hanem a helyettesítő főorvossal, Konczcal, aki azt mondta, hogy most már feltétlen lombik jöjjön, mert nem reagálok az inszemes kezelésre. Szóval remélem Zeke rábólint a dolgokra. Akkor mindenképpen elé megyek a dolgoknak, mer nehogy ezen csússzunk el. Izgulunk, mert már nagyon várjuk a babót, és a szomszéd néni azt mondta a héten a férjemnek, hogy ebben az évben jön a baba, legalábbis a pocakba :) Hát a próféta szóljon belőle. Ti hogy vagytok?
Azt javaslom minel elobb menj el, mert szerintem hormonsor biztos fog kelleni indulas elott. Ha a tobbi eredmeny 1 even beluli, akkor talan mas nem kell majd.
Szia Gitkuspille! Én igaz a Kaáli intézetbe járok de azt javaslom hogy minnél hamarabb indulj el, mert annyi vizsgálat van ami a ciklushoz van kötve. És ez a rohadt idő ami úgy rohan. Nagy ellenségünk. Első lombikod lesz?
Örömmel olvasom a sok jó hírt, remélem az idén már én is beállhatok a jó hírt hozók körébe. Bocsánat, hogy megint ezzel jövök, de már igen közel van, hogy elinduljunk a lombikkal. Ezzel a ciklussal nem tudtunk elindulni, mert a főnököm ma indult el Olaszországba síelni és 1 hétig nem lesz, így nekem kellett az ovivezetést átvennem. Erre ma megjött. szóval a kérdésem az lenne, hogy most fél évet kihagytunk a meddőségibe járásból, és mivel lombik jön így nem tudom, hogy mikor induljunk el. Tudom már kérdeztem, de még mindig bizonytalan vagyok. Kérdésem a következő: várjam meg a következő ciklusom és a 2. mensi napon menjünk a BMC-be vagy menjünk a dolgok elejébe és még mielőtt megjönne a következő, addig menjünk el, hogy tudjuk, milyen vizsgálatokat kell megcsináltatni. Olyanra gondolok, vagyis kérdezném, hogy lesz-e 3. és 21. ciklusnapi vérvétel vagy egyéb vizsgálat? Csak, mert ha elébe mennék a dolgoknak, mielőtt megjönne, akkor nem veszítenék 1 hónapot. Mert nem pestiek vagyunk és akkor a következő ciklusban tudnánk visszamenni vizsgálatokra, ha nem engedik itt, ahol lakunk megcsináltatni. Tiszta őskáosz van a fejemben. Adjatok tanácsot légyszi, hogy mikor induljunk!
Egyébként iszom az Inofolicot rendületlen, ma kezdtem meg a 4. hónapot vele. És nemsoká a méhpempő is újra indul.
Kitartást és mosolygós napokat Nektek! És köszönöm a segítségeteket és a türelmeteket hozzám!
Na mert, hogy ha sikerül, D. utána is megköveteli a sok fehérjét. Nálam a hányós résznél (6-7. héttől) kezdett már egyre kevesebb lecsúszni, a húst már is nem bírtam megenni, a többit még nyomtam.
Mocorog, bár nem nagyon érzem. A szerdai uh-on is ugrabugrált, de azt is csak láttuk, érezni nem éreztem.
Kb. 2 naponta van egy ilyen mintha "hopp, most pattant volna bent egy buborék" érzésem..
Azért a rendes mozgás, rugdosás megérzése még pár hét.
De persze para az van, az mindig van. Most a 20. heti genetikai uh-ot várom, de még majdnem 2 hét van addig.
Igen, ugyanezeket ettem én is, meg szerintem itt mindenki.
Viszont azóta se tudok ránézni a csirkemellre. :)
Simán sütve a legrosszabb, az le se csúszott, inkább vmi mártásban, tejszínes-mustáros, paradicsomos-fokhagymás, spenótos, vagy ázsiai fűszerekkel és zöldségekkel összesütve. Magamtól kitaláltam minden hülye kombinációt, amit még képes voltam megenni. Néha meg hozott a párom KFC csirkét és akkor egy vödörrel bevágtunk. :)
A túróból krémtúrót csináltam kis joghurttal és gyümölccsel, mézzel, vagy lekvárral. Reggel meg néha kőrözöttet.
Bocsánat hogy megint zavarlak a kèrdèsemmel de most kezdtem el gondolkodnihogy napi 2-300 gr fehérjét kell bevinni. Te hogyan tudtad ezt megoldani. Mert számoltam hogy csirkemell filè min fél kgmeg fehérje turmix és még túró is. Tiszta számologep lettem....
Annyira rossz hogy nincs konkret leiras vagy javaslat hogy mi a legjobb ilyenkor. De akkor lehet hogy inkabb a hétvégén en is csak lakason l fogok mozogni. Azt viszont elfelejtettem megkérdezni hogy kb mikor lehet a beagyazodas?
Mondjuk amiben viszont hiszek, és nem kerül semmibe, az az, hogy vizualizálja maga elé az ember (mondjuk becsukott szemmel:)) a kis embriót, ahogy épül be a méhfalba, ahogy furakodik befelé, és beszéljen is hozzá, hogy ügyes legyen és mennyire szereti már most is.
Én a tévé előtt a kanapén fetrengtem, félig ülve, félig fekve, mindig elhelyezkedve valami kényelmes pózba. De az első 2-3 napban (konkrétan a hétvégén, mivel nekem is pénteken volt a beülti) én nem nagyon mocorogtam, séta se volt kint, csak lakáson belül, amennyit muszáj volt. Párom ki is szolgált, kicsit kényeztetve lettem legalább. :)
Aztán már többet mozogtam, sétáltam, de nem vittem túlzásba.
Mondjuk szerintem nem ezen múlik a siker. Csak tudná az ember, hogy min!
Sajnos nem jott össze a fél ora pihenes mert kb negyed ora utan mennem kellett. Na de sebaj. Most ertunk haza. De nem fekszem csak a tv elott ulok. A doki bacsi azt mondta hogy a folyamatos fekves nem tesz jot. Ja es mindennap fel ora seta kell a levegon.
A főnökös témára visszatérve nem azért nem mondtam meg én se mert lapítani szerettem volna, csak kis városban lakunk és mivel nekem már van gyerekem egyértelmű lett volna a szitu és nem szeretném, hogy a férjemet kidumálják. Szóval így jobbnak láttam, hogy nem mondom, ha sikerült volna, akkor meg a mi titkunk maradt volna. :) Csak az anyukámnak mondtam el...
Köszönöm lányok! Egyelőre azt találtuk ki, hogy a kombinált tesztet kibővítjük integráltra, úgyhogy 9-én megint megyek vérvételre. Ha ott sem jobb az eredmény, megvárjuk a genetikai UH-t, és ha az nem megnyugtató, akkor döntünk a PRENA (nem kockázatos, de nem is 100%) vagy a hasbaszúrás (kockázatos, de 100%) között. Sajnos sok esetben a 12. heti UH-n még nem lehet gyanítani az Edwards-t, csak később, de az legalább jó, hogy egy későbbi UH már nagyon informatív lehet.
Jól van, akkor biztos lesz beültetni való babóka! :)
Én a helyedben azért úgy készülnék a holnapra, hogy lehet beülti is (egy táskába befér a hálóing és a papucs), szóval bármi történhet. Nem dráma a 2 napos babó sem, nálunk ugye 6-an voltunk egyszerre és abból 3-nak sikerült 2 napossal.
Ha meg nem holnap, akkor D. megmondja, hogy mikor lesz (szerintem szombaton nincsenek, úgyhogy valszeg hétfőn).
Tegnap töltöttem be a 18. hetet. Szépen növögetünk mindketten. :) Bár én a magam részéről egy kisebb ütemmel is kiegyeznék (eddig min. plusz 5 kiló), de a babóka (kisfiú!) csak növögessen, ahogy most is tesz. Tegnap már 300 gramm körül volt és szép nagy továbbra is (1 héttel előzi a korát).
Tünetek vannak, millió, de ezt akartam, ne sírjon a szám. :)
Egyébként dolgozom még, de nagyrészt itthonról, csak heti 1-2x megyek be, ha muszáj.
Örülök, hogy pozitív vagy és nagyon szorítok, hogy összejöjjön nektek is most!
Itt vagyok. Végül is a tegnapi 6ból mára 4 maradt. Holnap reggel megyek ultrahangra. Közben ma reggeltől már nyomom a progeszteron injekciot. Ja es minden nap egy feherje turmix es túró es tejfol egyveleg. Na meg egy kis csirke hus is. Remelem nem lesz tulstimu. Eddig meg nem erzem.
Zsófihanna! Szuper az eredmény! Szerintem is egy alapos genetikai Uh-ra menj majd el! Hogy érzed magad?
Életképem! Te hol tartasz most? Nagyon nem tudom tartani a tempot! :( Dolgozol még?
Csillu78! Azta, ez szuper eredmény, gratulálok! Nagyon várom, hogy mennyien vannak, és mikor lesz a beültetés!?
SDiana! Én szóltam a főnökeimnek, mivel mindkettő nőgyógyász, képtelenség lett volna elsunnyogni ezt a sok dokilátogatást! Teljesen jól kezelték, mindíg el tudok menni amikor kell, kérdezik hogy vagyok, mi újság van.
Timicsek! Dejó! Miket kaptál? Mi is lassan 5 éve próbálkozunk, ugyanott tartunk ahol Ti, de még a 2. lombik nem kezdődött el, talán márciusban.
Nekem végre megvan a műtét időpontom, február 16-án lesz! Nagyon várom már, pozitív vagyok most, épp olvastam egy blogot, akinek volt ilyen, és a következő hónapban terhes lett!
Utána pedig 27-én van is időpontom dokihoz, hogy megbeszéljük mikor kezdünk.
Bocsánat, hogy ennyire röviden, és ritkán jövök, de hulla vagyok, tegnap este 11-ig dolgoztam, és ez már így megy folyamatosan...:(
Szia! Egy tanácsadásra szerintem is érdemes elmenni. Legalábbis engem megnyugtatott. Nálunk pont fordítva alakult a teszt, az Edwards alacsony, a Down közepes. És igen, lehet hogy elég lenne a 18-20heti genetikai uh vagy a magzati szív uh. Anno azt olvastam, hogy az Edwards-nál is nagyon gyakori a szívrendellenesség. De ha mondjuk mindegyik uh tökéletes, akkor lehet hogy nagyobb lenne a vetélési kockázat, mint az hogy beteg a baba.
De azért szerintem egy orvos megnyugtató válasza többet ér (még ha az sem 100%), mint sokszor az internetes "legendák".
Szerintem a Edwards kór, ahogy én anno utána olvastam, nagyon jól szűrhető uh-gal, szóval, ha ott rendben van minden, akkor vaklárma. De menj el még egy nagyon alapos genetikai uh-ra a 18. hét környékén is. Genetikai tanácsadáson voltál vagy mész? Azért az se árthat.
De ott lehet, hogy a hasbaszúrást fogják javasolni... Hááááát... Azt gondold meg, pont most hallottam egy 18-19 heti vetélést az amnio után pár nappal. Az vmi szörnyű lehet, akár van köze a vizsgálathoz, akár nem.
Megjött a kombinált teszt eredménye. A Down kórra alacsony a kockázat (1:16 000), az Edwards kórra közepes (1:250). Ez utóbbi mennyire vészes szerintetek? Az ultrahangon semmi eltérés nem látszott, úgyhogy én nagyon bizakodó vagyok, de azért akkor is aggaszt kicsit...
Nekem több fônököm van. Az akitôl az függ, h kell-e utaznom (hetekre), annak elmondtam, de ô màs kultúrához tartozik. Kértem, h diszkréten kezelje és ha kell védje a hátam. Az itthoninak nem szóltam. Csúsztattam, ha késöbb értem be. Ezért nagyon fontos szàmomra, h közel van a melóhelyhez.
Leszívás, beültetés (elôtte méhtükrözés polip miatt) szabiból ment. Annyira örülök, hogy senki más nem tudta. Nem bírtam volna a kérdô, majd sajnáló tekinteteket. (lehet hülyeség, tudom) Beültetés után mentem dolgozni, majd pár nap szabira elutaztunk. (Dec 22-re lett meg az eredmény...)
Csak a férjem tudta és a külföldi fônököm.
Anyukámnak most mondtam el és a legközelebbi barátaimnak is. Már tudok róla kivülállóként beszélni.
En elmondtam a fonokomnek, hogy lombik programra jarok, nem volt problema. Volt, hogy lecsusztattam a par oras tavolletet a tuloraimbol, es volt, hogy szabira mentem. Tappenzen beultitol voltam.
Megérkeztem. Túl vagyok a leszíváson. 11 petesejtet sikerült leszívni. Abból pedig 6 db az amit meg tudtak szúrni. Holnap reggel telefonálnom kell hogy mennyi èlte tùl èjszakát. Péntekre pedig visszarendelt ultrahangra hogy milyen állapotban van a petefèszkem.
Nekem nagyon jó fej a főnököm, tudtam, hogy pozitívan reagál majd, és sumákolni sem akartam. Az inszemeket megoldottam szabival, de így meg a pihenésre nem jutott, úgyhogy a lombik előtt elmondtam neki, mi a helyzet, és nagyon megértő volt. Szurkolt, és örült, amikor kiderült, hogy sikerült :-) Szerintem főnöke válogatja. Az én munkahelyemen ilyesmiért nem kerül veszélybe az ember állása (a hat hónap lejárta után sem), de biztos van, ahol ez probléma.
Én nem mondtam meg. A leszívás után kiírnak táppénzre, ami 2 hét. Előtte viszont 4-5x elment egy-egy délelőtt a vizsgálatokra, kontrollra. Ezt már nehezebbb volt megoldani, hogy nem mondtam meg, h milyen orvoshoz megyek. :) de nem voltak indiszkrétek a munkahelyemen szerencsére.
Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy Ti hogy vagytok a munkahely - lombik kérdéssel? Arra gondolok, hogy Ti elmondtátok a főnökötöknek, hogy lombikra jártok, vagy szabiból oldjátok meg a távollétet?
Annyira jól esik a bíztatásotok, tényleg ti tudjátok csak, hogy mi az amin ilyenkor átmegy az ember. Vannak akik ezt jobban viselik én tudom, de nem vagyunk egyformák. Olyan optimistán tudatlanul fogtunk bele a párommal és annyira kevés információt kaptam a dokitó, teljesen olyan volt mintha egy sötét alagútba sétálnék bele. Annyiszor átbeszéltük és most már tudatosabban szeretnén belemenni, már tudjuk mire kéne odafigyelni, pl.: vérhígító amit nem kaptam és meg is lett a következménye, tele lett a lábam visszérrel, pedig előtte nem volt, na szóval ilyenek amire az orvosok nem mindig figyelnek és lehet pont ezért nem sikerül.
Úgyhogy biztos nekimegyünk még, csak kicsit átgondoltabban és egy kis lelki megerősödés után.
Tényleg köszönöm mindannyiótoknak, hogy lelket öntöttetek belém! :))
Kérem, aki szívesen mesélne egy női "lélekközpontú" magazinnak arról, hogyan sikerült végül több év próbálkozás után a babavállalás,akár lombik, akár más módon, jelezze nekem a marin.aszan@gmail.com e-mailcímen! Köszönöm szépen!
CoonieCat, mi a SOTE és a Kaáli között fél évet "pihentünk", annyira ki voltam készülve a kudarcoktól. Az elején megbeszéltük, hogy ha folytatjuk egyáltalán, akkor máshol, de először lelkileg rendbe kell tennem magam. Nagy szükség volt erre az időszakra! A Kaáliba már kicserélődve és pozitívan mentem, és egy év alatt meg is lett az eredménye. Ér kiborulni és rendezni a sorainkat. Nagyon szurkolok, hogy te is egyre jobban legyél!
CoonieCat, Anitához csatlakozom. Meg kell gyászolnunk a kudarcainkat. Idô kell hozzá és türelem. Minden rendben lesz. Mert nincs más lehetôség! És néha (néha többet, néha kevesebbet) de beszélni kell arról, hogy mi zajlik bennünk. Itt lehet nyugodtan. Mind tudjuk, mi ez. Mire a lombikhoz ér az ember, már tùl van sok mindenen.
Sziasztok! Olvasgatlak benneteket egy jó ideje. Másik fórumon aktívan részt veszek., viszont itt még új vagyok. Lassan 4 és 1/2 éve probálkozunk sikertelenül. Volt 3 inszeminációm és egy lombik. Most készülünk a második lombikra. Teljes pozitív hozzàállàssal. Zsófihanna puszi nektek.
Ezek a dolgok keményebbek mint amikor csak szerelmeskedünk, aztán várunk és vagy megjön vagy nem. Az is katasztrófa, de amikor ezerrel sodródik az ember, izgul, készül, szurik, gyógyszerek, orvosok, időpont, vizsgálatok, utazás, idegtépő várakozás és a többit nem sorolom..... NEM vagy kiábrándító! Ezek komoly lelki dolgok. Fel fogod tudni dolgozni. Egyszer eljön a pillanat és fel fogod/fel tudod venni a telefont. Aztán megy minden magától. Most próbálj meg egy kicsit kikapcsolódni. Csinálj valamit amit régóta szeretnél. Sétálj, pihenj, menjetek el moziba, színházba, fürdőbe, egy jó masszázsra, olvass el egy könyvet amit régóta szeretnél....
...kívánom, hogy minél hamarabb visszatalálj önmagadhoz és megleld az utadat. Menni fog!
Köszi Lányok, igazatok van erre tényleg testileg-lelkileg meg kell érni. Egyik pillanatban még azt érzem már elég erős vagyok lelkileg, hogy elkezdjem, aztán a másik pillanatban megint magam alatt vagyok és azt gondolom, hogy soha többet. Tudom nagyon kiábrándító vagyok, de ez van először magamban kéne rendbetenni a dolgokat és feldolgozni az elmút 3 hónapot.
Szerintem ha úgy érzed, hogy nem indulsz el még/újra az úton akkor ne indulj el.... csak akkor, ha testileg, lelkileg fel vagy készülve és mindig hallgass a belső sugallatra. Csak pozitívan :)
Nagyon drukkolok, hogy megtaláld az utadat! Én azt mondom, hogy a megérzésekre kell hallgatni. Ha kételkedsz a tapolcai intézetben, akkor váltani kell. Ha tudunk segíteni vmiben, kérdésed van, csak írj!
Elképesztően jó a memóriád! :) Olvaslak titeket folyamatosan, de nem akartalak titeket terhelni a problémáimmal, olyan jó volt viszont olvasni a ti babás történeteiket. :) Tényleg most kéne visszamennem, de nem vagyok biztos, hogy vissza akarok menni Tapolcára. Gondolkodtunk a párommal a Versys-en is, de ez a két véglet. Elég rossz időszakon vagyok túl, nem is gondoltam, h ennyiere megvisel. Állandóan pánikrohamaim voltak, vagyis vannak. Szóval most ez van, valamerre lépni kell...
De olvastam ti szépen növögettek, ennek örülök! :)
Hajrá!!! Jól tetted, hogy kértél altatást. Összesen 15 perc az egész, utána azonnal magadhoz térsz, nekem nem volt vészes. Altatás nélkül el sem tudom képzelni...
A pihenést/nem pihenést pont úgy csináld, ahogy neked jól esik! Nincs tuti szabály. Van, aki heverészik napokig, van, aki azonnal visszatér a mindennapokhoz - és mindkét kategóriában ugyanaz az arány :-) Nekem a leszívás utántól kezdve iszonyatosan nagy lett a mozgásigényem, rengeteget sétáltam (szerintem a remek vérkeringés segítette is a beágyazódást - én mindig ezt vizionáltam), és összesen 2-3 napot voltam otthon. Mindig azt csináltam, amit jól esett. De van, aki otthon pihengetve tud ráhangolódni a nagy eseményre - a lényeg, hogy ne aggódj azon, hogy jól csinálod-e, mert nem csinálhatod rosszul. Innentől kezdve már nem rajtad múlik a dolog, hanem a babá(ko)n :-)
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Akkor most elkezdődik az agódás. De jo lenne mar tul lenni ezen az egészen. Bar a doki nagyon jo fej es mindig megnevettet.
Azt szeretném kérdezni hogy Te kértél altatast? Mert nekem nyilatkoznom kellett. En inkabb kertem mert nem tudom hogy mennyire faj ez az egesz.
Semmi gond a kérdésekkel, szerintem másokban is ezek merülnek fel és így másoknak is tudunk segíteni. Én is fórumokat olvastam, hogy mit hogy. Írni csak később kezdtem, sokáig csak olvastam.
Igen, leszívás után sokáig bent kell maradni, hosszabban, mint a BMC-ben, mi is kb. negyed 4-kor mentünk el, de ezzel én voltam az első, mert a leszívásnál is én voltam az első (megnéz uh-on még reggel a tüszők állapotát és ez alapján osztja be, hogy ki hányadik).
Viszont cserébe a beülti gyorsan megy. :)
D. doki csak 3 hét múlva szerdára fog visszarendelni, akkor már kell lennie petezsáknak is.
Én nem bírtam ki addig, úgyhogy elmentem privát HCG-t méretni a leszíváshoz képesti 14. napon, meg tesztet is csináltam a 11. naptól.
Igen, nekem is szerdán volt a leszívás és pénteken a beültetés, de ha sok petesejt megtermékenyül (kb. 5-6-tól), akkor lehet, hogy elviszi hétfőig.
Nem emlékszem mit mondott, vagy mondott-e valamit, mert én jeleztem neki, hogy otthon maradok amíg ki nem derül az eredmény. De mindenképp 1 hét pihi javasolt szerintem, akkor már elindul a beágyazódás. Sokan esküsznek arra, hogy az első 2-3 nap után minden mehet tovább a normál kerékvágásban (persze semmi erőlködés, emelgetés, hajolgatás), de én akkor vagyok nyugodt, ha itthon vagyok az eredményhirdetésig. Akkor pláne jó, ha utána is maradok. :)
Ma voltunk a doki bácsinál ultrahangon. Azt mondta hogy nagyon szépen alakulok ezért már szerdán meg is csinálja a leszívást. Hirtelen azt sem tudtam hogy mit mondjak. Nagyon pörgeti a dolgokat, Megvettem az e vitamint így azt is elkezdem szedni.
Ha szerdán leszívás akkor szerinted pénteken beülti? És utánna meddig kell pihenni mit szokott mondani?
Szerintem nyugodtan! Nekem volt vele némi problémám (ezt másnál is olvastam): a szuri után bepirosodott és nagyon viszketett a helye. Az első alkalommal volt a legrosszabb, aztán egyre kevésbé. Nekem csak 4 napig kellett szúrnom, de aki tovább szúrta, azt írta, kb egy hét után teljesen megszűnt a viszketés-pirosodás. Ez nem mindenkinél jelentkezik, simán lehet, hogy semmi bajod nem lesz tőle, de ha mégis, tudd, hogy ez is normális, ne ijedj meg! Hajrá!
A Suprefact gumidugóját lefertőtleníthetem Egisept-tel? Ez egy bőrfertőtlenítő spray, de más nincs itthon, hiába mondtam, hogy alkoholos törlőkendőt adjanak, csak ezt tudták adni. Fújjam a dugóra, vagy egy vattára, és úgy töröljem át...?
Egy inzulinos tűm van hozzá, ezzel szívom fel és adom be? 1 ml kell belőle.
Kicsit tartok tőle, mert ilyet még nem kaptam. Volt valakinek panasza utána?
Sziasztok! Megvolt az ultrahang, a doki mindent rendben talált! A baba 6 cm, ez teljesen megfelel a korának. A doki azt mondta, kisfiúra tippel :-) persze még akármi lehet. A kombinált teszt eredménye jövő hét vége felé lesz meg, nagyon izgulok...
Szűcs dokit jónak mondják, én hozzá mentem volna, ha a BMC-n belül váltok, de aztán inkább máshová mentem.
Neki is van magánrendelése, ha belefér, jelentkezz be oda.
Amiket ettem: hús (csirke, disznó, marha, hal), sajt, tojás, túró, tejföl, kefír, natúr joghurt (friss gyümi mehet bele), zöldségek minden formában, grillezve, párolva, rakott (rizs nélkül), natúr salátának, kis gyümi, zöldtea üresen és rengeteg víz. De csak először tűnik durvának, aztán rájön az ember, hogy egy csomó mindent ehet, pl. mindenféle leves (rántás és tészta nélkül), sültek, fasírt (prézli nélkül), székelykáposzta, tojásos lecsó. Ja és a napot egy pohár citromos vízzel indítottam, az beindítja az emésztést.
Ha nagyon nem bírod kenyér nélkül, akkor napi 1-2 szelet teljes kiőrlésű mehet, de csak pirítósként.
Este tévé elé meg répát és zellerszárat rágcsáltam, esetleg fűszeres, mustáros joghurtba mártogatva. Ki lehet bírni.
Rendbe akkor felvaltva fogom enni a vitamint es jovoheten kibovitem a gyogyszer listamat evitaminnal. Lassan mar annyi lesz hogy egy etkezest helyettesithetek is vele. Na de mindent a cel erdekeben.
Lehet, hogy érdemes magánrendelését is meglátogatni, az nem olyan futószalag.
Mondjuk a fogyókúrának, diétának érdemes nekiállni ettől függetlenül is. Szerintem sokan csináltuk lombik előtt és hasznos. Én a szénhidrátot hagytam el, amennyire csak tudtam. Semmi kenyér, pékárú, süti, csoki, rizs, krumpli, tészta, panír és amiben cukor van pl. ízesített joghurt se! Gyümölcsből a babán, szőlő tiltólistás, de a többiből is csak minimál mennyiség ajánlott. 5 kiló simán lemegy 5-6 hét alatt.
Igazából folsavat, c vitamint és d vitamint szedek. Egyenlőre mást nem mertem szedni. A doki meg nem mondta hogy szedjek mást még. Szerinted kellene még valami? Van itthon még nekem femibion meg hipp natal terhes vitaminom. Lehet hogy valamelyiket szedjem.
Megkérdeztem az edzést is. Még ma engedélyezte de utánna vége.
Akkor elképzelhető hogy hétfőn már okosabbak leszünk.
Sziasztok!Ma voltunk konzultáción. Természeteen nem az történt amit vártam. Doki közölte hogy nem jó a májfunkcióm,fogyjak 5-10 kilót és utána jöhet az inszem. Nem lombik. Teljesen ledöbbentem 40 éves leszek idén. Mévis meddig akarnak próbálkozni? Le vagyok törve.😢
Most még nem tudja megmondani, hogy mikor lesz a leszívás, sokmindentől függ, nekem is a 2. uh-on mondta meg. De szerintem legkésőbb pénteken lesz, nálam is 5 cetrotide volt, nálad is kb. annyi várható, hogy a kisebbek is beérjenek és a nagy se durranjon el.
Megérkeztem. Ma voltunk ultrahangon. Összesen van 8 db tüszőm. A legnagyobb az 12-es a legkisebb pedig 6-os. Ma már megkaptam a cetrodide injekció receptjét és azt már vasárnap ekzdem szúrni. Hétfőn kell újra mennem. De még nem mondta doki bácsi hogy mikor számíthatok a leszívásra.
De most kb úgy izgulok mintha még soha nem csináltak volna semmit sem.
Persze, tuti azért van a mély altatás, hogy ha gebasz van meg tudják csinálni!
A lombik előtt mikor csak ez a sima altatásom volt akkor is alig akartam felébredni. Tuti kómás leszek!:(
Szegény férjem már jobban izgul, mint én!
Az nekem se tetszik, hogy előző nap be kell feküdni, de ez van. Biztos azért, hogy tuti ne egyél, kiéheztetnek majd. Na a másik a beöntés, remélem nem lesz!
Hamar eljön! Meglátod túl leszel rajta. Utólag azt fogod mondani, hogy kibírható volt. Intubálva voltam. Nekem semmi különöset nem okozott később. Szerintem azért csinálnak ilyen mély altatást, hogy ha van valami, akkor ne közbe kelljen kapkodni. Meg ugye vágtak, varrtak. Nem csak altatót adnak, hanem izomlazítót is. Így nem tudtam volna lélegezni. Gondolom ezrét kellett. Emlékszem mikor a műtőben felkeltettek (addig nem tolnak ki, míg fel nem ébredsz, ez szabály), nem tudtam kiengedni a levegőt. Kérdezte az altató doki, hogy minden rendben? Én csak csukott szemmel (lehet nem volt csukva, de arcra, fényre nem emlékszem) bólogattam, hogy NEM. Kérdezte mi a baj? Csak annyit tudtam kinyögni, hogy KI-KI-KI. Erre kérdezi, hogy KIFÚJNI? Bólogattam, hogy igen. Annyit mondott, hogy mindjárt az is fog menni. Aztán újra szundiztam és már a szobában jóval később ébredeztem. Újra át kell állnia a szervezetnek az önálló légzésre. Ez lehet ijesztő Neked, de szerintem a dokik megszokták. Mindenkinél ez van. Gondolj arra, hogy ez csak kis műtét és a kórházban biztonságban vagy.
Nem kell megijedni. Szerintem. A férjem nézte az időt és ő mondta.... Maga a műtét 20 perc, ha minden ok. Ha nem több. Gondolom beleszámít az előkészület és az utómunka. Így lett kb. 1 óra v. 45-50 perc nem tudom. Akkor te előtte nap mész be? Én azt nem szerettem volna. Jobb volt így. Igaz korán kellett kelni, de itthon elfoglaltam magam (főztem, vasaltam, dolgoztam stb.) Így alakítottam, hogy ne idegeskedjek.
Köldökben egy nagyobb vágás (ott megy be a gáz, ott világítanak, mert bent sötét van és a kamera), az nekem kb. 3 öltés volt. Aztán bikini vonal felett, oldalt a csípőcsúcsnál 1-1 kicsi (egyiket a vakbélműtét hegnél vágták nekem, az feljebb van, így nem szimmetrikus) 1 öltéssel. A doki azt mondta amikor elmondta hogyan is lesz, hogy 2v.3 vágás. Gondolom nekik is könnyebb ha 3 van.
A férjem itatott volna (míg kómáztam), de tudtam ha iszok tuti hányni fogok. Aztán a nővér mondta ha kibírom várjak vele. Miután voltam pisilni ittam, de nagyon lassan, ritkán, kis kortyokat. Hoztak vacsit, de nem kellett. Hoztak reggeli is :) Kekszet ettem, de csak másnap reggel 2 db-ot. Próbáltam egyre többet inni, mert már infúzió nem volt. Olyan másnap 10 körül ettem egy fél zsömit vajjal (már nagyon éhes voltam), délbe kevés ebédet, délután banánt... és így... Mivel a gáz nyomta a gyomrom ezért kicsiket tudtam csak enni sokszor.
Én eléggé hisztis tudok lenni, bár nem a dokival, hanem itthon nyűglődök.
Ha a lombikos altatásnál nem volt bajom, akkor talán itt sem lesz..., de egy óra volt az egész? Mert ha jol emlékszem ugy olvastam valahol, hogy kb. 20 perc.
Február 23-án műtenek.
Kicsit félek, egyszer voltam eddig csak kórházban, akkor is csak egy napot! Szóval most a 3 nap kicsit soknak tűnik!!
És akkor köldöknél van 3 szúrás ugye?
Utána akkor ha jol gondolom nem nagyon ettél ittál?
Nem találtak semmit, pedig volt 2011-ben egy hsg-m aminek az lett az eredménye, hogy a petevezetők szájazása tölcsérszerűen szűkül. Azt hittem el van záródva mindkettő. Egy kis hashártya összenövés volt a vakbélműtétem alatt, de nem volt vészes. Az, hogy kinek milyen utána talán változó. Én bírom a fájdalmat. Előző este hashajtózás, egész nap kis diéta, 6 után nem ettem, éjfél után nem ittam, így nem volt beöntés. Hajnalba mentem be, én voltam az első (de ezt akkor, ott tudtam meg), kaptam "ruhát", frontint, infúziót. 9-10-ig műtöttek, kettő felé ébredeztem (ekkor a doki meglátogatott, de a szemem nem tudtam nyitva tartani végig) és 1/2 4-kor felkeltem az ágyból pisilni. Rosszul lettem, hánytam. Leginkább levegőt. Aztán mindig/sokszor visszaaludtam, egyszerűen nem tudtam ébren maradni. Nem volt katéterem és "kiskutyám" se. Aznap ott aludtam, másnap férjem 4 körül jött értem, de a zárót már délelőtt megkaptam. Mondjuk kicsit kómamatyi voltam még másnap is, biztos megviseli azért a szervezetet.
A műtét helye nem fájt, a legrosszabb a gáz mellékhatása volt. Kb. 1 hét alatt ment ki. Fájt a gyomorszájam, kulcscsontom, vállam, tüdőmnél, karjaim. Szerintem kibírható, csak kellemetlen. Olyan mint amikor beszorul a levegő csak kicsit kiterjedtebben.
4 hétig voltam itthon /mondjuk nekem spec. helyzetem van... :) mind1 :) /, de van aki 1 hét után megy dolgozni. A csaj aki velem volt 1 szobában, neki másnapra kiment a gáz.
Mikor lesz a műtét? Ha van kérdésed szívesen válaszolok.
Drukk, hogy minden rendben legyen! De rendben is lesz! Majd írj, hogy mi volt!
A pocakom nekem is valahogy ilyenkor, a 12. hét környékén indult meg. Most meg már teljesen látszik. Ma voltam bent melóban, mindenki rá is kérdezett már. De most valahogy már olyan jól is esett róla beszélni. :)
Igazából a mai napra már lehiggadtam. Nagyon rendes volt a doki, tök megnyugtatóan beszélt. Ő sem tartotta indokoltnak a magzatvízvételt, mert ez egy olyan pici eltérés, ami önmagában nem indokolná. Nyilván ő nem dönthet, de mi sem akartuk. Szerinte 100-ból 95 doki észre sem vette volna, de ha megvan a baba, akkor érdemes elmenni kontrollra. Szóval, befejeztük az agyalást, nem vagyok hajlandó tovább aggódni, mert minden rendben lesz!
Akkor ez mérföldkő lesz lassan :) Szorítok Neked/Nektek pénteken és gyere majd a hírekkel, várunk. Minden rendben lesz! Azt gondolom mi megszenvedtünk, ilyenkor már minden rendben lesz..... a pocak meg csak növögessen...
Köszönöm kérdésed, jól vagyok, holnap töltjük be a 12. hetet :-) A rosszullétek jönnek-mennek, de nem vészesek. A hasam már rendesen látszik, főleg estére. Pénteken megyünk a genetikai ultrahangra + vérvételre, nagyon izgulok!
Életképem köszi az érdeklődést!
Itt az idő, igen. Péntekre vagyok kiírva! Eddig semmi jel. Holnap ctg. Remélem, mondanak valami bíztatót, mert már csak nyüglődök.
Nálunk is nagy mozgolódás van. Pici lábát meg is lehet fogni néha. :) Hamarosan érzed majd te is! Feküdj hanyatt, felhúzott térdekkel és figyelj! Először nekem ez jött be.
Baba holmikat, főleg babakocsit érdemes a neten nézni. Nekünk bejött, amiket vettünk. Babakocsi váz, mózes, sport, hordozó, talp az autóba. Újonnan nagyon drágák sajnos.
Tegnap a genetikai uh volt, ott minden rendben volt, azt mondta a doki, hogy mindene tökéletes. Ma a szívultrahangra mentünk, ahol találtak vmi (doki szerint icipici) eltérést, ami ha egészséges a baba, akkor nem okoz gondot, viszont a genetikai rendellenesség egyik jele lehet vagy legalábbis ront a közepes kockáztatomon. Úgyhogy holnap kell mennünk tanácsadásra, aztán majd meglátjuk mi lesz. Szóval, elkeseredés az van.:((( meg elegem, az is van!
Mostanában sajnos, csak elveszett bárányként tudok jelentkezni!:(
Voltunk pénteken dokinál, javasolta, hogy következő lombik előtt csináltassak egy méh-, és hastükrözést. Ma megyek ez ügyben a nőgyógyászomhoz megbeszélni.
Volt már valakinek ilyen?
Megy a drukk mindenkinek akinek mostanában volt, lesz a beülti, kismamik pedig vigyázzanak magukra!
Talán hétvégén vissza tudok olvasni, de sajnos több oldalas lemaradásom van! :(
Köszönöm az együttérzést. Igen, ez az! A Kaáliba viszont csak 02.25-re van időpontunk (gondolom egy újabb vizsgálati listára), mert a 2. asszisztens aki felvette a telefont úgy vélte, hogy mivel régen jártunk náluk, így több idő fog kelleni a doktor úrral. Pedig van friss eredményem, ezt meg sem kérdezte. én h@lye meg csak hümmögtem a telefonba amikor konzit javasolt.... mondjuk kész tények elé állított, hogy kell az időpont vagy nem! aztán ha az kész, remélem megindul valami. gyors számításaim alapján április közepe táján. addig marad a régi nóta.
Nem ismerek senkit ott :) ugye az én ciklusom viszonylag fix. felmentem UH-ra, hogy akkor "legyen valami" ebben a hónapban. kérdezem az asszisztenst, hogy a doki? szabin van 21-ig.... gondoltam azért nézzünk peteérést, mert a múltkor lemaradtunk vagy nem is tudom mi történt. azért ez is jó, hogy van egy 22 mm-es :) azért itthon nem hagytuk ki a lehetőséget. :))) a helyettest már meg sem kérdeztem....
Anita ez a SOTE, igaz? Mi pont ezek miatt a dolgok miatt hagytuk ott anno, egy évig jártunk oda, és semmi nem történt... A Kaáliban ilyesmi nem fordul elő. Ez az egész annyira bosszantó, de ez nem is ez a jó szó rá... Nagyon sajnálom, hogy így alakult!
Más doki nem csinálja meg? Engem teljesen megdöbbent (még mindig) mennyire ignoráns az egész egészségügy, ha nem az ő betege és vagy nem az ő területe...
Tényleg próbálkozzatok otthon. Sokkal élvezetesebb. ;) viccen túl, próbálkozzatok. Soha nem lehet tudni!
Én ugyanezeket szedtem, szúrtam, mint amiket te is kaptál (csak többet), és gondolom majd Prolutex szurit kapsz progipótlásra. Nem olcsó, de jó.
Attól is függ, hogy mit sportolsz, de szerintem most az elején még nyugodtan lehet, de a leszíváshoz közeledve egyre kevésbé. D. doki mondta is, amikor az egyik petesejt már nagy volt, hogy minden mozgással óvatosan, semmi hasprés, hirtelen mozdulat, nehogy eldurranjon. Szóval szerintem a jövő héten már csak lightosan mozogj... Meg akkor már feszülni is fogsz, nem is biztos, hogy jól esik az erősebb mozgás. Viszont a séta pl. ajánlott!
Igen, vannak ilyen fullos napok nála is, amikor több leszívás, beültetés, vizsgálat van egyszerre. Az 1 óra várakozás még nem is olyan sok, mi az induláskor 3 órát vártunk, mert vmi extra körülmény is közbejött. Mondjuk szerintem a váró is sokkal barátságosabb, tévével, újságokkal, mint a BMC, szóval annyira nem gáz a várakozás se.
Nem tudom, hogy koraszülést okoz-e, de azt olvastam, hogy voltak, akiket bevittek mentővel hétvégén, mert úgy felment a vérnyomásuk.
De jó, hogy ennyire a végén jártok már! És hogy alig kellett vennetek vmit.
Sajnos nekünk mindent kell majd venni, kiságyat, egyéb bútorokat, babakocsit, mindenféle ruhaneműt. Szóval semmink sincs. De én majd csak áprilisra tervezem a beszerzéseket, addig csak nézegetek (főleg neten).
Végre géphez jutottam. Ma reggel hivtam a dokit és 10re oda is rendelt. Most volt egy kis káosz meg nagyon sokan is voltak. Több mint egy óra csúszással jutottam be és úgy volt ahogy mondtad megcsinálta a méhüreg vizsgálatot. Nem volt valami kellemes de mindent a cél érdekében.
Utánna megkaptam a recepteket és az utasításokat is. Holnap reggeltől kell szednem Folsavat Káliumot meg Predisolont. Szerdától pedig reggelente 2 egység Gonal F-t és 2 egység Merional-t is szúrnom kell.
Pénteken reggel meg újra randizok a doki bácsival. Sajnos ma nem vot lehetőség a beszélgetésre de majd talán pénteken.
Azt mondta hogy ha minden jól megy akkor jövőhéten csütörtökön vagy pénteken lesz a leszívás.
De ma még egy ekg-t is be kellett szereznem de sikerült. Már azért kezdek izgulni.
Persze a nagy sietségbe azt elfelejtettem Tőle megkérdezni hogy amíg ez az egész injekciózás van addig ugyanúg járhatok e sportolni. De szerintem az nem árthat.
A frontokat egyáltalán nem érzem meg. De aki megérzi, azoknál csaknem okoz koraszülést? Pécsi vagyok és itt is fogok szülni.
A 18. héttől kezdve minden nap éreztem a mozgását egyre erősebben és gyakrabban.
Mindenünk megvan már és össze is van készítve, mindent úgy kaptam, csak kiságyat kellett vennünk. De azt is kaptam volna egy nagyon szépet a sógornőmtől, csak nem fér be sajnos a hálószobánkba, ezért kisebbet kellett venni. A tetőtér még nincs kész, ezért nincs külön babaszobánk, velünk alszik majd a hálóban, de van egy fonott gurulós mózeskosarunk, az a nappaliban van.
Kedves tőled, hogy érdeklődsz! Amúgy minden nap olvaslak titeket! Igen, még egyben vagyunk, 35 hetes vagyok, febr. 15-re vagyok kiírva, úgyhogy még van vissza egy kis időm. Minden rendben van, teljesen jól vagyok, kicsi fiam nagyon sokat szokott mocorogni.
Hetfotol mar nem kell fizetni semmiert. Nekem a 13. Napon volt a leszivas, mert a 3-bol az egyik petesejtem merete nagyon megszaladt, egyebkent szerintem meg vartunk volna 1-2 napot, mert a 3. igy pont nem tudott beerni, de D. erti a dolgat, a biztosra ment, plane ilyen keveskebol, es szerintem a kisfiunk ebbol a szep nagy petesejtbol lett. :)
Szoval nalam osszesen kb. 8 stimus nap volt. Stimu kozben meg 2x vizsgalt meg, 1x vervetel is volt, hormon, verkep, ilyesmi, de azt ott le is vettek. Ezekert mar nem kell fizetni.
Szerintem ha neked ma jott meg, akkor ugye nagyjabol 14 nap mulva esedekes a leszivas, tehat penteken (jan 23) vagy hetfon (jan 26) nagy esellyel.
Nagyon szépen köszönöm. Igazából mi voltunk a tajekoztaton de nem emlekszem ilyenre. Most mar csak annyi kerdeaem lenne hogy mikor elkezdte a stimzlaciot onnantol kezdve milyen gyakran kellett menni es mikorra lehet szamolni a leszivasra. Illetve hogy ebben az idoszakban is kell a dokinal fizetni mert eddig kellett ahanyszor voltunk.
Stimu indításakor szokta csinálni, szerintem akkor neked hétfőn fogja. Bekukkant, hogy minden oké-e ott bent, érzésre kb. egy erősebb rákszűrés, de csak pár másodperc. Nem dráma.
De ezt a tájékoztatón nem mondta? Én mondjuk nem voltam tájékoztatón (azt mondták ott volt szó róla), így én ezt nem is tudtam, de meglepetésszerűen megcsinálta. :)
Tudom, nem könnyű most, már ti is sokmindenen túl vagytok, de próbálj arra gondolni, hogy ha most esetleg nem sikerülne, akkor legközelebb biztosan fog. Csak nem szabad feladni! De össze fog most jönni és kész. :)
Hát én hol jobban, hol kicsit nyüglődősebben bírom. Már tiszta állatorvosi lónak érzem magam. Szerintem kb. nincs olyan kismama tünet, ami eddig nálam nem jött ki, talán a korom miatt is nehezebben alkalmazkodik a szervezetem és mindenre erősen reagál. Márpedig nehéz mosolyogva rosszul lenni. :)
De egyébként a közérzetem most egész jó, inkább az első 3 hónap volt hangulatilag hullámzó, így visszagondolva. Egyébként pedig nagyon lassan mertem beleélni magam, és csak mostanában kezdünk úgy önfeledten örülni, mint szerintem az elejétől a "normális" párok, akik nem küszködtek ennyit. Mostanában néha úgy elönt vmi boldogság hullám, hogy itt van bennem egy kis élet, hogy a könnyem kicsordul... Ezt fel se lehet fogni racionális ésszel! Tényleg ez a legnagyobb csoda a világon, a kis 4-5 sejtes embióból egy kis emberke lett pár hét alatt, akinek már mindene megvan. Durva, na! :)
Igazábol en is örülök de ugyanakkor kicsit félek is mert mi lesz ha megint nem sikerul. De.a doki olyan aranyos és érzem hogy ember szamba néz és érdekli a sorsom.
Méhszondázás? Olyanom még nem volt. Az meg mi? Azt is o csinálja lombik elott?
Persze ha legkozelebb megyek megmondom neki hogy milyen sikeresvolt az okt 1e.
Te hogy birod? Milyen erzes hogy egy kis elet novekszik a pocidban
Ígérem rövid leszek.Nem is oly rég aktív tagja voltam ennek a szuper kis összetartó csapatnak de mióta megszületett a kisfiúnk már csak ritkán tudok bekukkantani ide.
Röviden a történetünk:5 sikertelen iszemináció után belevágtunk a lombikba (ismeretlen meddősség).Az első lombikból született a kisfiunk ma már 2éves.
3évig próbálkoztunk sikertelenül után jött a lombik.Sikerült, nagyon boldogok voltunk.A 16+. héten vérezni kezdtem kiderült hogy lett egy hematómám kórházba fektettek egy hétre de babó velünk akart maradni erős volt.Most itt szunyókál mellettem.
Az igazi csoda viszont most történt 2 évvel azután hogy megszületett a kisfiunk spontán teherbe estem most vagyok 8hetes terhes.
Tehát mindenkinek üzenem nem könnyű ez az időszak de fel a fejjel és mindig csak előre.Sok türelem és kitartás.
Az szuper, ha már nálad sincs teljesen rajta, csak közel!
Így van, az izgulás folyamatos. :)
Mondjuk szerintem a legdurvább akkor is a beülti és a teszt közötti időszak. Ott tehetetlen az ember és az a legdurvább mérföldkő is. A többi időszakban már valamivel tudja nyugtatni magát az ember pl. az elején napi HCG méretéssel, utána heti ultrahangok... :)
Nekem péntek korareggel jött meg és kedden kezdtem szúrni magam, nála az 5. napon indul a stimu, nem a 3. napon. De még hétfőn jól meg fog nézni. Méhszondázásod volt már?
Szerintem péntekre vagy hétfőre fog visszahívni.
Örülök, hogy jókedvű volt D. Olyankor nagyon vicces, dumcsizós. :)
Ha mostanában lesz még ilyen hangulatban, esetleg megmondhatod, ha úgy jön ki, hogy üdvözlöm és úgy tűnik 3 fiút is sikerült összehoznia. Az október 1-ei leszívásból hármónknak sikerült és mindhármunknak fia lesz. :)))
Nagyon drukkolok, majd írj, hogy mizu, hány őssejt indul el a növekedés útján!
Én azt hittem, hogy majd csak később látszik, ha kislány lesz, de már negyedszer mondják, hogy az, így nem is merül fel bennem, hogy mást kapok...:).
Igen, hétfőn kezdődik nálunk az izgulás, de eldöntöttem, ha itt minden rendben, akkor befejeztem ezt az egész down-kóros "mivanhamégisazlesz" mizériát, meg hát miért lenne, nem is rossz az eredményem (A vér-és az uh eredmények is jók) stb...Szóval, Júlcsa marad és kész!
Egy biztos, amióta érzem hogy mozog, én is sokkal nyugisabb vagyok, úgyhogy hidd el, nemsokára te is megnyugodhatsz! Nem fogsz 1-2 hetente moziba járni.:-D
Képek kipakolása nálunk is van, a teszteket bekereteztem, a blasztocita fotók a konyha falán (akkor ugye még ketten voltak, így most nem tudjuk melyik is a lányunk:), uh fotók szintén kint lógnak és ez gondolom így megy majd tovább...
A méhlepény nekem is hátsó falon van és nincs rajta méhszájon, csak közel van hozzá?! legutóbb ezt mondták...
Így visszagondolva, nem a stimuláció és a beültetés a legnehezebb a lombiknál, mint ahogy azt akkor hittem. Azt gondoltam, ha sikerül, akkor megnyugodhatok. Egy kicsit. De nem. Akkor még nem volt ez a felelősség, mint most. Az állandó bizonytalanság miatt voltam akkor ideges és hogy kudarcot vallok-e megint? Bár mindig az adott helyzet a legnehezebb.
Mi tegnap voltunk D. dokinál. Nagyon aranyos volt és jó kedvű annak ellenére hogy nagyon meg volt fázva. Megvizsgált. Azt mondta hogy elvileg a hétvégén meg fog jönni és akkor hétfőn reggel telefonálnom kell és kezdjük a lombik beállítást.
Természetesen ma délelőtt meg is jött.
Kiváncsi vagyok hogy mit fog mondani hétfőn hogy mikor menjek hozzá hiszen aznap leszek a 3. napon.
Ez tuti, csak nem szabad feladni a megpróbáltatások ellenére sem! És ezt nem csak dumából mondom, mert nálam is volt sok elkeseredés, kétségbeesés, pillanatnyi hitehagyottság, főleg a korom miatt, hogy már kicsúsztam mindenből, amit mindenhol az orrom alá is dörgöltek.
Én is nagyon drukkolok itt mindenkinek!
Remélem rövidesen jelentkeznek az év eleji kezdősök, már alig várom, hogy együtt izgulhassuk végig a stimut, leszívást, beültetést, pozi tesztet, stb! :)
Ja igen, az a vizsgálat neked már most lesz... Majd írj, hogy mi volt!
Na mi tegnap megnéztük a kiskrapekot 4D-n. Nagyon cuki volt! Az arcát sokszor takarta, legtöbbször mindkét kezével, de a kukiját persze most is mutogatta. Minden szögből megnézhettük a széttárt lábait. Kaptunk DVD-t a teljes vizsgálattal, CD-t a fotókkal és 1 képet kinyomtatva is. Már kiraktam a nappaliban. :)))
Ja és kicsit jobb helyre csúszott a méhlepény, most már inkább a hátsó falon van. Na ennek igazán örültem. Tiszta para voltam már úgyis miatta.
Most így talán megint bírom 1-2 hétig idegbaj nélkül, aztán utána hátha megérzem a mozgását. :)
Nekem a 10. hétig volt Prolutex szurim, akkor azt mondta D., hogy itt a vége, nem kell tovább semmilyen progipótlás, de én aztán mégis úgy döntöttem, hogy az előző lombikokból maradtakat felhasználom, először a 7 db Crinone gélt, aztán 4 napig reggel-este 1-1 utro, aztán még 4 napig csak este 1 utró, aztán abbahagytam. Tehát nálam a 12. hétig volt progipótlás, szépen leépítve.