Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
"Köszönöm, de a deepl sokkal jobb és megbízhatóbb fordítást ad". Ismerem, és használom a deepl fordítót, és nagyon jó, de neked nem arra lenne szükséged, hogy bemásold a deepl szövegdobozába a fordítandó szöveget és bekezdésenként fordítsd le magadnak.
Kipróbáltad, amit javasoltam? Lehet, hogy nem tökéletes, de a böngészett oldalon szabadon lépegethetsz be az egyes linkekre (igaz, annyi a nehézség, hogy a linkeket mindig új lapon kell megnyitni, és ott újra kérni a fordítást), de ott is magyarul érthető szöveget ad.
Szóval mi bajod van ezzel a megjelenítéssel, és ezzel a nyelvhelyességgel. Hány hibás fordítást találsz:
Én ellenőrizni szoktam saját magamat fordítás közben mindkettővel párhuzamosan (játékfordítás), de általában a két fordítás közül a harmadik ami stimmel...
Ha megnézed, láthatod, hogy hosszú évek óta fejlesztik a programot és büszkén hirdetik, hogy ingyenes.
Akkor miért ölnek bele hihetetlen energiát folyamatosan, hogy a hozzá tartozó dokumentáció töredékes legyen és ne lehessen még részletekben se lementeni?
Anno a sztriptíztáncosnők űzték azt a technikát, de ők abből éltek, volt értelme, amit tettek.
Ezeknél akkor lenne értelme, ha hirdetnék, hogy a programot fizetős tanfolyamokon lehet megtanulni, de még ezt se teszik.
Egyetlen magyarázat, hogy ebben lelik az élvezetüket.
Megvan a megoldás!!! Leírom, hátha másnak is jól jön majd.
Szóval elkezdtem agyalni azon, mi változhatott, amióta szétszedtem, és újra összeraktam a gépet. És rájöttem, hogy kizárólag az, hogy melyik eszköz USB csatlakozója melyik lyukba lett hátul betéve. Találomra szoktam őket sorban bedugdosni. Úgy tűnik, nem mindegyik lyuk egyforma. Próbálgattam másikba tenni a billentyűzet csatlakozóját, és egyszer csak megint ébresztette a gépet.
Nem arra rejszolnak és jobb ha nem szólsz be, vagy akkor csináld meg és tedd közzé, nehh?
Van egy szoftver a megoldásra, meg kell tanulni hasznáni. Ha nehezedre esik, akkor így járás. Senki nem úgy születik, hogy leül és csinálja, de vagy legyen ingerenciád, ennyi gyorssegélyt kaptál.
Az általad belinkelt oldal angol nyelvű. Nincs magyar nyelvű kézikönyv. Javaslom, hogy a Chrome-al nyisd meg az oldalt, és kattints jobb oldalt fenn a 3 egymás alatti pontra, és a megjelenő listában kérd a fordítást:
Ezután a megjelenő kis ablakban kérd a fordítást magyarra. És voilá tudod olvasni.
Ugyan ott tartunk, hogy kell a doksi hozzá, hogy lefordítsam, hogy tudjam használni.
Nem értem, ha büszkék rá, hogy csinálnak valami jót és ingyen közzéteszik, miért arra rejszolnak, hogy ne legyen hozzá doksi, és ami van, az is töredékes legyen és ne is lehessen lementeni.
Ha le lehet menteni, akkor örömmel várom a kioktatást, hogy hogyan.
Én már öreg vagyok, az egér kattintás is problémás néha, mert mire kattintok, elmászik, menüparancsokra van szükségem, vagy, ha lehet, billentyűkombinációkra.
De én altatásból szeretném a billentyűzettel/egérrel visszahozni, úgyanúgy, mint korábban. Az nem működik most, csak a bekapcsológombbal. Nem újraindul, mert rögtön visszahozza az aktuális képernyőt, hanem tényleg altatásból ébreszti, de mivel többen használjuk a gépet, és így semmiből nem derül ki, hogy a gép csak alszik, vagy ki van kapcsolva, nagyon idegesítő.
Ez családi gép, nem munkára használjuk. Éjszakára kikapcsoljuk, de nappal egész nap be van kapcsolva, hogy aki leül elé, az rögtön tudja használni. Az altatás arra jó, hogy nem zúg a nappaliban, amikor épp nem ül előtte senki. Eddig működött is szépen, aki használni akarta, megmozdította az egeret vagy rábökött bármelyik billentyűre, és működött a gép, este meg megnyomtuk a kapcsológombját, és kikapcsolt. Most viszont csak a kapcsológombbal lehet ébreszteni is. Ez napközben még oké is, végül is mindegy, hogy hová nyúlok, inkább lefekvés előtt szívás, mert sosem tudom, hogy ki van-e már kapcsolva vagy csak alszik, és így sokszor feleslegesen bekapcsolom a már kikapcsolt gépet.
Persze, ez egy "hogyan vágjunk ki egy jelenetet egy videóból" - csakhogy nekem nem ez kell,
Először az kell, hogy végignézzem a videot, időnként beteszek egy-egy jelet, hogy ezek a jelenetek lesznek érdekesek.
Ezeket el kell menteni a videoval együtt.
Majd később a videot betöltve egyesével rögtön odaugrani a bejelölt részekhez, megkeresni a kezdő és végső képkockákat, amihez kockánként kell léptetni, és azokat a jelenetet elmenteni egy videoként.
Nem a jelenetet kell kivágni és egyesével elmenteni, hanem a jelenetek közötti részeket kitörölni, így a végleges video csak a kiválasztott jeleneteket tartalmazza közvetlenül egymás után.
És nem tartok nyitva egyidejűleg 5-10 dolgot nyitva. Egy ponton túl át sem tudnám látni őket. Amivel megcsináltam a teendőimet, mentem és lezárom. Aztán kikapcsolás előtt - biztos, ami biztos - pendrájvra mentem azt a néhány fájlt, amit módosítottam. Mint írtam a TC ezt jól megoldja. És persze a módosított fájlokat 1-2 napon belül szinkronizálom egy másik gépemmel. Így egyszerre 3 helyen vannak meg az aktuális dolgaim. Asztali gép, laptop, pendrájv.
Én sem hibernálom. Átlagos userként nem kerül semmibe este lekapcsolni, reggel bekapcsolni. Persze, ha >10 gépem lenne, és rendszergazdaként lenne dolgom velük, biztos én is hibernálnám. De így minek?