Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Amióta frissítettem Win 8.1-ről 10-re, minden nap akad valami. Ma eltűnt a Start Menü. A billentyűzet Win gombjára nem történik semmi, az ablak ikonra kattintva kb. ugyanaz, csak sötétebb lesz az ikon háttere.
Ez talált kb. 22000 (igen, huszonkétezer) darab ilyet: "00005395@2015/12/21:21:35:31.799 Primitive installers committed for repair", de ez nem segített.
Ez lefutott, de (szerintem) minden apphoz hibaüzenetet adott: "Add-AppxPackage : Deployment failed with HRESULT: 0x80073CF6, Nem sikerült regisztrálni a csomagot. error 0x8000FFFF: Adding a tile failed with unexpected error.". A végén újraindítottam, de nincs Start Menü.
Új felhasználó létrehozása
Megtörtént, neki sincs Start Menüje.
A Windows újratelepítése
Mivel ez egy munkagép, egy csomó szoftver van telepítve. Ha van egy használható ötletetek a Start Menü életre keltésére, ezt elkerülném.
Első próbálkozással elértem ~2500-at, de a második jobb lett, amint látható a képen, pedig nem adok sajtot az egeremnek. (Ez nem portable, de különbség nem lehet.)
Koszonom mindenkinek a segitseget, a vegso nyertes a portable Jooleem lett, aminel teglalapok sarkait kell megtalalni, sajnos idokorlatos, viszont mindenki ideges, mert 6 ezer pontnal nem jutnak tovabb. Jelenleg a "lassu az eger" a leggyakoribb kifogas.:-)))
Ha van koztetek, akiknek lenyegesen gyorsabb az egere, varom a kepernyokepeket a nagyobb rekordokkal (csak tenyleges kepernyokepet kerek, amikor meg kell adni a nevet a rekordhoz, mert a beirt rekordokat konnyu atirni.;) Tegyetek ide be a kepet, es majd bosszantom oket, hogy mashol mukodik az eger.:-)))
"Minden headset jó minden telefonhoz, vagy tipushoz kell válogatni?"
Nem minden headset jó minden telóhoz. Általában egy márka headsetjei jók a saját telóikhoz, de még ez sem mindig garancia.
Régebben kiírták, hogy milyen telóhoz jó a füles. Újabban viszont feltüntetik a headset által ismert protokollokat, tehát az alapján lehet válogatni összeillőt (már persze ha a teló által kezelni képes is ismert).
El kell olvasni a leírását. Vannak hibridek, aminek az adója a telefon aljára pattintható, bár ritkán. Sosem tudni. Jó esélllyel BT-s, ha nem találod, akkor gombot kell nyomni, esetleg kombinációban is, hogy felismerje és párosodjon a telefonhoz. Néha így működik.
Megemlíted a vevőnek hogy rajtamaradtak a gépen a netbankos jelszavaid és kódjaid, de legyen szíves NE használja őket mert azzal több milliós kárt okozna neked... :)
Én akkor már lérehoznék egy másik rendszergazda júzert, mostaninak a profilja kompletten töröl, aztán matekoznék, hogy mi maradt. Vinyó teleír filmekkel, az is letöröl...
Ilyen nincs, ne add el ebben a formában. Vagy DBAN CD, ami üresre (de tényleg) gyalulja a vinyót, aztán vagy üresen, vagy gyári recoveryvel esetleg egyéb új telepítéssel add át. Ha nagyon ragaszkodsz a mostani kicsontozásáhpz, akkor lehet, de az olyan na...
sziasztok, eladok egy laptopot, de nem akarok egy format C-t nyomni neki, viszont azt sem szeretném, ha az új használó kutakodna, mi a legjobb megoldás a személyes adatok eltüntetésére? igazából csak a böngészők cookie-jait, jelszó megjegyzéseit és mindenét kellene 0-ra legyalulni. kösz
"Hogyan lehet ennek elejét venni, akár erőszakkal?"
a. Megkeresed ezt az update.exe-t a gépen és átnevezed mondjuk update.exe.x-re, vagy egyszerűen letörlöd a picsába. Nagyon balta móccer, de... működik (ha nem hagyja az átnevezést, akkor először a feladatkezelővel lődd ki a futó folyamatok közül).
Kikeresed a Windows update nevű szolgáltatást, rákattintasz a ballal, kéred a tulajdonságait, majd átállítod az indítás típusát "letiltva"-ra. Leokézod. Ablak eltűnik.
Majd a szolgáltatáslistában ugyanezen soron baloldalt odapöccintesz a "szolgáltatás leállítása"-szövegnek.
Esetleg szétnézel más ilyen "update" szöveget tartalmazó szolgáltatásnak (pl.: "adobe updater" - ugyanilyen frissítőszemét az is) és ugyanígy letiltod és leállítod.
Amint fellépek az internetre, elkezd valami adat letöltődni a Vezeték nélküli hálózati kapcsolat Állapot ablaka szerint, és nem marad abba. Már az autómatikus frissítéseket letiltottam a vezérlőpultban. Semmilyen böngésző nincs nyitva. Ha lecsatlakozok a wifi-modemről, utána újrakezdi, amint fellépek rá. Megállíthatatlan. - hogyan lehetne mégis megállítani/letiltani, elejét venni, hogy feleméssze a mobilnet adatforgalmát? - hogyan lehet láthatóvá tenni, hogy éppen milyen adatokat tölt?
Mert az ilyen vacakok rég nem onnét indulnak, ahonnét egyszerű, beépített eszközökkel meg lehet találni. Keress rá a Sysinternals féle Autoruns programra, és ott nézz körül, hogy mennyi minden indul a rendszerrel valójában.
Ha cigölöd, akkor áll. olyankor nem annyira kényes. De a 7200 az a teljesítménye miatt jó, frankó, sokkal gyorsabb, mint az 5400. Az SSD-nek viszont nem ér a közelébe.
Egy Lenovo 3000-esbe lesz, abban pedig eléggé zárt a hely. Meg hát van is mitől féltenem: gyakran cígölöm biciklin-motoron, kormányra akasztott szatyorban...
Asszem akkor mégiscsak SSD lesz belőle. (Ehh... annyira jó lett volna az az egy tera.)
7200-as érzékenyebb, melegedőbb jószág. Nem olcsó gépbe való, hanem olyanba, ahol van a vinyónak is valamilyen rendesebb szellőzése és extra védelme, nem a merev vázhoz van mereven kötve.
Köszi. A válaszodat kimásolom és elmentem. Egyszer talán szükségem lesz rá. 3 és fél ezerért vettem egy bontott alaplapot. Ezt a hozzászólást már az "új" gépen írom. :)
A WIN 10 feltelepítése után nyomtatni akartam. A nyomtató HP LaserJet 1100. Mindig tökéletesen működött, a WIN 7-nél is. Most nem tudok nyomtatni, a nyomtató hibaállapotban van. Az Eszközkezelőben ez van „Ez az eszköz megfelelően működik.”
Ha a Recent könyvtárban törölni akarok, a Total Commander lefagy, csak a számítógép kikapcsolásával tudom éleszteni.
Mit tegyek? Ha a WIN 7 lemezt betenném, visszatelepítené-e a hetest? Előtte le kellene törölni a Windows könyvtárat?
Szeretnék örökre megszabadulni ettől a dögtől (WIN 10), ahol még a Microsoft Games könyvtárat sem találom és tele van számomra felesleges hülyeségekkel (Áruház / SODA / Groove zene / XBox Live stb.). A kedvelt Intéző helyett is csak ismeretlen ablakokat találok.
Én egy vénember vagyok és számomra tökéletes volt a WIN98, az XP, de állandóan azzal riogattak, hogy ha megszűnik a támogatás, akkor sérülékenyé válik vírusokra.
Most eljutottam oda, hogy már nyomtatni sem tudok a dicső tizessel.
99-100% cpu használat a Firefoxnál. Inditottam csökkenentett módban, akkor is
Korábban , mint irtam itt, volt valami kiirthatatlan malware vagy mi, ami eltéritett mindig más oldalakra
Uninstall Firefox, kiirtottam a nyomát mindenhonnan, kézzel és reg.cleanerekkel. ujratelepitettem a Firefoxot. Végigolvasgattam a Mozilla oldalán néhány tanácsot, nem jutottam semmire
Most ez a cpu gond van, ami korábban soha nem volt. Percekre lemerevszik sokszor a FF
Szevasztok. Úgy tűnik, hogy feldobta a talpát a pécém. Van egy rakás felhasználónevem és jelszavam a Firefoxban, amelyeket nem tudom fejből. Tudja valaki, hogyan menthetem ki ezeket a vincseszterről?
sajnos csak részben sikerült megoldani a problémát. a superantispyware talált pár dolgot , el is tüntette őket, azóta legalább felugró ablakokban nem jönnek reklámok. Az IE-ben a security utility reklámjai megmaradtak.
gyanús nevű bejegyzések nincsenek a programok szolgáltatások és az IE bővítmények között.
A fene egye meg, én is erre tippeltem. Töröltem is közben az egyik videodrivert, és máris nem szarozik boot közben fekete képernyővel, de azért így is tetű lassan áll fel. Valahogy az AMD-re épített notik nehezebben veszik be a W10-et, mint az intelesek. Azért egy 5 éves Dell Inspiron M5010-re csak sikerült feltolnom, de hát ez itt most nem Dell, csak egy HP.
Mi a túró lehet ez? Egy 3 éves (AMD) HP Pavilion: Windows 10 elkezd bootolni, erre vagy egy percig (néha tovább) fekete képernyő, majd folytatja a bootot, szépen feláll, és onnantól semmi gond vele.
Köszönöm, de közben megoldódott. Van a gépházban egy olyan funkció, hogy "ébresztési időzítők". Ezt kellett tiltani és minden OK. Legfeljebb nem lesznek ébresztési időzítések, amiket eddig se használtam.
Egyszer már valaki ajánlott itt egy olyan programot, amivel zenét lehet lelopni a Windows hangbemenetéről. Fel is telepítettem, de időközben elveszett gépcsere közben. Pedig mintha az tudott volna olyat is, hogy egy zene DVD zenéit szétszedve megnevezve alalkítja hangfájllá. Mi volt az? Jól emlékszem?
A wifi routeremben van egy 32Gb-os SD kártya, erre szeretném automatikusan átmásoltatni egy adott mappa tartalmát a pc-ről, ha új elem kerül bele. Konkrétan a fényképezőből a pc-re feltöltött fotókat. Ha több gépről is működne, az még jobb. Tudtok erre valami egyszerű megoldást?
Van egy féléves, friss gépem csupa naprakész driverrel. Ezen dolgozom (sokat), minden jól működött és nem volt létkérdés, ezért a mai napig húztam a Win 10 upgrade-et (Win 8.1-ről). De van egy kis gond: ha hibernálni akarom a gépet, mindig újraindul magától. Kikapcsol, aztán bekapcsol. Nem telepít semmit, nincs semmi hardveres (pl. BIOS csipogás vagy üzenet a post szakaszban) vagy szoftveres hibaüzenet.
egy helyen találtam olyat, hogy frissítsem az nvidia drivert - de nincs mire, naprakész.
Nekem van egy Vistás HDD-m, ami eddig négy gépben járt. A Win7-es SSD meg egy Studio XPS Dellben kezdte (T7700+Intel 965), volt aztán az X60-as IBM-ben (T2300+Intel 945), és most az asztali cuccokból összerakott vasban (Core i3 4330+H81), és már járt az X220-as laptopban is (Core i7 2620M+HM67). Mindegyikkel faszán megy.
Engem nem. Ez is egy beidegződés, hogy a Win alatt nem lehet vasat cserélni. Dehogynem lehet. Ha a HAL nagymértékben stimmel és a SATA-vezérlő generikus, akkor simán.
Ez alapján lehet neki merek vágni. Ahogy néztem ez pont egy olyan modell ahol két memória modul van. De abban amit én néztem ki valószínűleg csak egy. Ahogy olvasgattam a nagyrészt olasz nyelvű hozzászólásokat van aki pont azt írja hogy az ő Intel Celeron processzoros modelljében csak egy modul van, mint abban a leírásban amit belinkeltél. Sokan meg nehezményezik, hogy ez egy elég ostoba konstrukció a Hp-tól, hogy az gépet szét kell szedni egy RAM bővítéshez, szemben más modellekkel ahol az alján van egy levehető fedél és ott lehet cserélni.
Ki lehet cserélni a 2 gigásat 4 gigásra, de mivel ennél a típusnál a memóriacseréhez alaposan szét kell bontani a gépet,ezért érdemes olyan helyen venni a memóriát,ahol ki is cserélik. Csak ilyenkor nem tudom,hogy a garanciával mi lesz, ezért először ott érdeklődj,ahonnan veszed a notebookot, hátha ott is kicserélik a memóriát
SSD-re felraktam a win10-et, utána áttettem az SSD-t egy teljesen más gépbe, és símán elindult a rendszer. Most arról írok, és csak nézek ki a fejemből.
Azt azért tisztázni kéne, hogy mekkora feszültségű modul. Az sem általános, pláne DDR3-nál, hogy két modul lesz a gépben. Ezt a két adatot egy CPU-Z futtatásával kétséget kizáróan meg tudod nézni.
Amúgy mi az amit "nem bír"? UEFI kikapcsol, kész, de lehet nem az lesz a baja. Vagy driverek nem voltak? Nekem van pár Win7 Gigabyteos cucc, de nyilván nem az a széria lesz.
Jelentem, egyszerűen nem bírja az uefis gigabyte a win7-et. Nyolcszor lett újratelepítve, hárman is próbálkoztak vele rajtam kívül, de előbb utóbb mindig beokádott. A win 10-el viszont hibátlanul hasít.
Ja, hogy ajándék? Meg kellene kérdezni az illetőt, hátha elképzelése is van, mert ez biztos, hogy fájni fog, ha ért is hozzá viszont aki venné, az már kevésbé. Nekem ez elsőre nem esett le, de most visszaolvastam.
Oké, na de ez nem valami csalónak a weboldala, hanem a wizzair! Ilyenkor mi van??? Nekem most semmi sürgős dolgom nincs arrafelé, de ha mondjuk valaki online csekkolni akar?
Az baj. Az ilyen százezres gépek meg elavulnak, elhasználódnak gyorsan, az is ciki, tudom, de nem azonnal. Viccen kívül, nagyon játékgépek vannak ebben az ársávban, az említett B50 sem egy nagy eresztés, nulla dizájn, de mégsem írhatom azt, hogy mindenkinek 400 ezres Thinkpadet, mert az bezzeg gép. :-) Nehéz kérdés ez.
Használt i3-i5 Latitude, ProBook, EliteBook, komolyabb Thinkpad laptopot. Thinkpad 520 most gyanúsan sok a piacon és jó cucc. Többit max. linkelem. Legális Win kérdése miatt már jövünk egy dícsérettel.
Le lettem beszélve itt mindkettőről. OK. Akkor kicsit másképp. Mondjuk el tudok menni max. 100.000 Ft-ig. Karácsony, ajándék. Bármennyire is megkímélt meg szuper jó és alig pár hónapos olyan a szitu hogy egy használt gép az ciki meg égés lenne. Ami elvárás telepített legális op. rendszer és optikai meghajtó. Erre mi a javaslat?
"Oprendszer nincs tisztaszoftver, vagy hasonló felállásban már?" Ezt nem egészen értem, ezért lehet hogy hülyeséget válaszolok. Van egy HP notebook legális Windows 8.1-gyel. Ezzel mit tudok kezdeni?
Árban nehéz mit mondani, de AMD ne, HP se. És az Intelből is harmatos gyenge ez a CPU, könyvelni való az ilyen gép, ha egyetemista, netezik rajta, meg majd valami szimulációt, akármit kell futtatni, el fog vérezni az a proci, én spórolnék i3-ig. Oprendszer nincs tisztaszoftver, vagy hasonló felállásban már? Üffél most vett akciósan, 109-ért Lenovo B50-et, i3-mal, igaz, oprendszer nélkül. Egy winnel olyan 118 köré alakulhat, annál kevesebbet szerintem nem szabad gépre szánni.
Egyetemistának (nem műszaki ) a kb. 80 ezer Ft-os kategóriában az alábbi kettő közül melyiket javasolnátok. Az fontos szempont volt, hogy legyen rajta legális Windows illetve benne optikai meghajtó. Játékok működése nem számít, abszolút nem gamer az illető. Esetleg valakinek személyes tapasztalat van? De érdekel más hasonló árú opció is. Köszi
Elmeséled történehtett-e előtte valami. Azán bluecreenview, Linuxos live CD-k, memtest, kondik, ventik, faszé kell 2 havonta leírni ugyanazt a mantrát. Öregszem, kezdem nem bírni, jöhetnének már a fiatalabbak elmondani ugyanazt.
Én tűzfalakban sosem hittem, no meg ha kérdez valamit, akkor júzernek úgyis el kell dönteni, engedélyez-e valamit, vagy sem. Aki erre rendes választ tud adni az viszont nem barmolja össze a gépét és amúgy is. Nekem az MSE teljesen jól bevált mindenfelé.
De ahogy látom ha a személyes véleményed nem is oszt sokat mások dokumentációval alátámasztott megállapításába azért bele tudsz kötni minden bizonyíték és tény nélkül... :(
Először is kínai leírásnak csak akkor hiszek ha ki is próbáltam.
Másodszor:
Features
G-SENSOR, GPS, VOICE CALL
Ha ez a 310x, a Pop7, akkor én ezt látom. Ha itt a voice call a hangvezérlést jelenti kínai angolul, akkor buktam a dolgot, ha nem, akkor meg megért egy próbát.
Nekem tényleg mindegy, én sem telefonálnék vele, de az én szakmám olyan, hogy a személyes véleményem nem sokat oszt.
Majdnem bekapcsoltam... Egy intel inside matrica van rajta. 2012-gyártás lehet a hátsó matrica szerint, ott van a W8 matrica is. Tesco-s vétel, a gazdája böngészésre és a lányával skype-olásra használja/ta, nincs is egyéb program telepítve, az alapon felül amit látok az Norton (gondolom, 'gyárilag'), meg Avast.
Leírásokban csak 2-3G mobilnethez való adatátvitelhez való dolgokat tud kezelni sim-el. Te találtál olyat ami alapján állítod hogy tud 2G CS beszédhívást? (nemcsak voip-ot?)
Kösz, de nem a boot-olással van baj, meg nem is újraindul. Betölt rendesen, megjelennek a csempék, eddig semmi. De amint valamit megnyitok rajta elkezdi 'újrafelépíteni'. Ha a tálcán van éppen, akkor azt építi fel végtelenítve.
Na, ez nem biztos, hogy így érthető... Szóval addig eljut, hogy megjelenik minden ikon az asztalon és a tálcán is, jobb oldalt egymás után az induló programok. Amikor kész van és elvileg használatra fogható lenne, villan egyet és újra 'felállítja' az asztalt és a tálcát, végtelen ciklusban. (Persze nem végtelen, mert ki lehet kapcsolni a gépet...)
Ja, ez kérdés volt, vagy csak vitatkozol? Az sem tudom mi meddig érvényes, meg mire lehet visszavonni, meg akármi. De MSnél biztos tök jól le van írva :- Az mondjuk csúnya, ahol ktirikus frissíésnek lejön a ~3 gigás "patch"...
Win 8-as laptop, de nem hiszem, hogy ez a baja. Elindul, de amikor befejezi az asztal és a tálca 'feltöltését', újra nekiáll és végtelenítve csinálja. Gyorsan kattintgatva el lehet érni egy-egy ablak, böngésző, feladatkezelő indítását, de érdemi munkára nem fogható.
A kérdés az, hogy meg lehet-e trükközni, hogy abbahagyja, vagy olyan kártevőt kaphatott, hogy inkább legyen újratelepítve.
Csak egy gond van, én legalábbis semmilyen e-mailt nem kaptam tőled. Ha kapok, mindenkinek válaszolok - innen a fórumról is már több tucatnyian kerestek meg.
Ha a helyzet változatlan, akkor minden tiszteletem ellenére is csak azt tudom mondani, hogy valamit nagyon rosszul csinálsz. Amúgy nem csak a GetData van - írtam már a Recuvát (hihetetlenül jó annak dacára hogy ingyenes!), de a kugli többszáz találatot fog adni ebben a témakörben.
Szakember először pontosan behatárolja mi a gond, és ahhoz választ megfelelő programot!
A mai DVD lejátszók rengeteg formátumot ismernek már. Egy modernebb (pár évesnél nem régibb) Smart TV kszülék pedig a PC-n lévő filmeket is le tudja játszani. Tehát ezeknek kellene utána nézned.
Ne b@ssz ki velem, G3220, 8G ram, Samsung SSD. 12 másodperc a bootolás, utána ugyanennyi míg a nyolc ikont eltünteti, visszarakja. Régebben nem csinálta.
Nem tudom kiirtani ezt a szemetet. A FF teljes ujratelepitése ellenére, állandóan eltérit vagy pluszban szex és fogadási oldalak is bejönnek. Ha mégse üti fel a fejét, akkor egy oldalon a linkek csak akkor kattinthatók, ha elöbb a linkre kattintok, majd mégegyet rá, tehát a kurzor nem érzékeli a linket
Mostanság már nem is telepitettem semmit
Az AdwCleaner szépen kiirtja, de a köv. futamban megint ott van
Asszem WIN ujrarakása lesz, ami nem kunszt, csak inkább kigyilkolnám, mert a győzelem öröme... :)
Filmeket szoktam letölteni a filmespocról, megnézés után továbbadom a lányomnak. Azt monja, hogy nem jó ezt szg.-ről nézni, irnám ezt ki DVD-re, és TV-n nézné. Az a gyanúm, hogy ez nem megy (hiszen akkor ezzel kereskedni is lehetne). De bennem, mint műszakiban az is felmerül, hogy a szg. különböző lejátszó programokat használ, és vajon a DVD lejátszó tudja-e ezeket. Egyszóval teljesen sötét vagyok, egy kis fényért hálás lennék.
2 gép, egyiken win7, a másikon win10. Indulás után megjelennek az ikonok az asztalon, utána kifehérednek, és szép lassan egyesével jelennek meg újra. Ez mitől lehet?
Nincsen beállitási lehetöség. Az elején csak annyit kérdez, hogy mi a gond, a listában a legalsót választom, hogy az adatokat akarom visszakapni. 50 gb merevlemez, csak gyorsformázás volt rajta - sajnos.:-(
Nincsen beállitási lehetöség. Az elején csak annyit kérdez, hogy mi a gond, a listában a legalsót választom, hogy az adatokat akarom visszakapni. 50 gb merevlemez, csak gyorsformázás volt rajta - sajnos.:-(
Ha már offolunk... mivel vargalex csak egyetlen fórumon érhető el, így vele nem tudok beszélni, van itt valaki aki gyártott már openwrt-re forrásból készített programot?
Helloworld.c gond nélkül fut, de az a program, amire szükségem lenne, nem akar :(
Pontosabban cross compile már a ./configure futásakor megdöglik.
Nem tudom, nálam a baj vagy patch kellene az eredeti source-hoz, hogy openwrt-re működjön. :(
Nekem ismét van egy jóféle feladata, szerencsére nem kritikus, csak kicsit bosszantó. Biztos hamar meg leszek vele, csak még ilyet nem láttam. Ismerősnek ügyfelei pdf-eket küldenek és van 2 cég, ahonnan olyan pdf jön, amit lassan nyomtat ki a gép. Többieké jó, kiköpi, ez a kettő meg agyrém, holott 2-12 oldal és méretben mondjuk 2-6 megabyte, míg egy 9 megabyteos, hasonló oldalszámú gyorsan kijön, ha mástól érkezett. Majd babrálom még.
Újabb apró kellemetlenség a win10 után. Eddig a Onenote progit használtam képmetszésre, mert megfelelő beállítás után a wingomb+s után rögtön vágólapra került a kijelölt rész így rögtön be is lehetett illeszteni. Most hiába indítom a Onenote-ot (korábban nem is kellett) a fenti billentyűparancs file, vagy programkeresésre szakosodott. Visszakaphatnám az egyszerű képkivágást?
Bank ügyfélszolgálatánál már magyarázkodtam, hogy minden alkalmazásunknak kell Java, de a bank nem megy a legfrissebbel. Többinek meg az kell és kész... Az egy verzióval régebbi iszonyat kritikus bugos, akkor mi lesz a gépemmel, pénzemmel? Hülyék ezek mind.
A Java installálással van gondom. Letöltöttem a legújabb verzíót "jre-8u66-windows-x64.exe". Elindítom a telepítést, a Windows 7 Prof. megkérdezi hogy mehet-e, majd igenre kattintva semmi nem történik. A folyamat megjelenik a feladatkezelőben, 00% -os processzor használattal és SOHA nem változik semmi. Próbáltam az Online telepítőt is, az sem működik. Letelepítettem a fenn lévő korábbi verziót ez után sem működik (most nincs is a gépen Java), illetve 32 bites Java ugyanezt csinálja. próbáltam az is hogy telepítés megkezdése előtt felfüggesztettem a víruskeresőt és a tűzfalat is. Semmi változás.
Szeretnék tanácsot kérni, mi legyen... mert pl. a bankos programom sem fut.
Na, eddig játszottam. Meg előtte kicsit, de már telepedig. Olyan miatt, amit Gorcsev időnként emleget, hogy mennyire fostalicska a Win, ha nem ismeri fel a vinyót. Egyszer ezt is el kell kezdenem.
Én sem tudom, de a nem regisztrált verzió is ugyanúgy keres, meg is mutatja amit talált - csak menteni nem lehet vele. De hát ott van pl. a Recuva, ingyenes - és ilyen esetre tökéletes.
Vagy pedig valami más is történt ott, csak a kolléga elhallgatja...
Én azt sem tudom volt-e ingyenes verziója, de szerintem sosem és legfeljebb próbaidős, amivel nem lehet menteni. Lehet az első képernyő után valami maradék partícióra bökött rá a múltból.
Webes keresgéléssel megtaláltam, 2012.10.13-i az utolsó ingyenes verziója, egy órás molyolás után talált pár tucatnyi fájlt néhány könyvtárban, mindegyik win rendszerfájl volt. Amikor 8 könyvtárban 8 dvd-re irt anyag volt rajta, és csak gyorsformázást kapott.:-(
Húúú, emberek köszi a segítséget, mielőtt olvastam volna azért kipróbáltam a jobbegérfuttatásrendszegazdaként opciót (ez minek, ha az vagyok)
és elindult, szóval köszi a gyors segítséget. Az asztali egy ősrégi LG, de csak egy netről letöltött említett progi engedi a másolást, aztán átkeresztelni az összes kiterjesztést és lehet szerkeszteni. Azért megnézem az intézőt, de a korábbiak nem látták.
Job gomb, futtatás adminként, de biztos nem egy akármilyen programot alkalmaznék, vagy attól függ mi van benne, asztali DVDvel fileonként is látnod kell a cuccokat és simán intézőből is másolható.
A véryíomásom nem mellékelem, de el képzelhetitek, szóval:
felraktam a win10-et (minek?, de ez van)
le akartam futtatni egy progit (from_hdd_lg_to_pc.exe, amivel asztali DVD-vel felvett anyagot tudok (tam) PC-re másolni
mire közölte, hogy nincs adminisztrátori privilege-em így nem futtatja
hát wazze én vagyok az egyetlen felhasználó, és a géphát (vagymijafacom) szerint is adminisztrátor vagyok,szóval MIT CSINÁLJAK??? Nyugodtan lehülyézhettek, minden beismerek, csak segítsetek!!!!!!
Az a baj, hogy ez még csak nem is céges. Egyszerűen magamnak akartam egy szépen formázott, ne adj isten, ha az a k... openwrt működne normálisan, esetleg publikálható doksit arról, hogy hogyan lehet egy openwrt routerből, kis forgalomra (1-2 user, semmi torrent) felkészített szervert készíteni.
Erre... hát nem a libre lesz, amivel ezt megcsinálom. :(((
"Egyszerűen nem tudok napirendre térni fölötte, hogy olyan dolgok, amik máshol triviálisnak minősülnek, az open cuccokban egyszerűen nem léteznek..."
Erre bármelyik OpenCuccost istenítő csoportban megmondják, hogy nem így van és teljesen jól, elsőre is átlátható, használható cuccost. Mindig mondtam, hogy míg bevásárlólistát kell nyomtatni, addig otthonra okés, vállalatiban meg lehet vicceskedni, csak nem érdemes.
De itt egy (elvileg) informatikusok által készített office-ról van szó, ahol azért lehetne szempont, hogy ne nehezítsék meg azok dolgát, akik IT vagy egyéb műszaki doksikat akarnak készíteni.
Egyszerűen nem tudok napirendre térni fölötte, hogy olyan dolgok, amik máshol triviálisnak minősülnek, az open cuccokban egyszerűen nem léteznek...
Ha nagyon konteos akarok lenni, akkor ez a MS lobby műve ;)))
Másik, abszolút offtopik: openwrt. Pár éve, az első stabil verzió nagyon jó volt a maga korában. Könnyen, gyorsan be lehetett állítani, szinte minden linuxos cucc futott rajta. Eltelt pár év, szétcseszték az egészet, fontos csomagokat kivettek belőle, ami megmaradt, abban sincs sok köszönet, amolyan "szuvernire nyihuhu, nyekukucsku protku" kategóriává vált. Sajnos épp most költöttem rá nem kevés pénzt, mert azt hittem, az openwrt-s routeremből képes leszek szervert csinálni.
Aztán lófasz lett belőle, nem szerver. :(((
(mindehhez, amennyire értek angolul, a mások által jelzett, de általam is tapasztalt hiányosságok említésére valami hihetetlen arroganciával reagálnak)
Superuseren javasolták, hogy floating objecttel próbálkozzak, de az meg... behány középre egy fix méretű négyzetet, aztán csináljak vele amit akarok.
Szóval úgy fest, az open source ismét vesztésre áll nálam... és nem ez az első eset. :((((
Kicsit teli a hamvas hócipőm az elmúlt hetekben tapasztalt hülyeségekkel, amiket mindenféle openszósz hulladékok használata során láttam. :(
(libreoffice nem tud normálisan egy nyomorult textboxot kezelni, egykor kedvenc router op.rendszeremet úgy lebutították, hogy mára számomra használhatatlanná vált, ugyanennek a cross-compile rendszere "kissé" bugosnak tűnik, a leírása meg... szóval teli a búrám, na)
Az a baj, hogy ez csak a magasságot állítja fixre, a belemásolt szöveget ugyanúgy tördeli.
De egyébként úgy fest, mindegy. Amit dokumentálni akartam, arról kiderült, hogy a kedves fejlesztői az elmúlt évek során úgy elbaszták, hogy használhatatlanná vált az egész. :(
Na ez nem jön össze. Eleve nem találom azt az automatikus méretezést, de bármit próbálok, a tördelés megmarad akár táblázat, akár TextArea van a szöveg mögött.
És a google sem segít. :(
Illetve olyat találtam, hogy létezik hozzá forráskód formázó plugin, de azt mellőzném amíg tudom.
Akkor inkább felrakom a githubra a szükséges fájlokat. :(
Illetve rosszul fogalmaztam, nem az ablakot kéne kitenni, hanem csak a számlálót, ami mutatja a vezeték nélküli kapcsolaton keresztül letöltött adatot. Létezhet erre megoldás?
W8.1-ről upgradelt, jogtiszta w10 home-om van. De nem jön az őszi nagy update. Vajon miért? Bő két hónapja van fent a 10-es, winver szerint 10.0 (10240 build).
Pardon, tévedtem: én a hyperlinket (angol office-t használok) próbáltam. A Cross reference felett valahogy átsiklottam. Két nap alatt úgy tíz alkalommal. :(
Másik kérdésem, ha már itt eredményesen tudtatok segíteni. A Telenor katasztrofális minőségben adja a hipernetet, az adatáramlás mindig megakad. Ilyenkor a böngészőablakban frissíteni kell, akkor megint megy egy darabig. A reklamáció lepattan róluk, pedig tök más számítógépen, tök más rendszeren keresztül is így jön a net. Most például wifi-modemen haszálom, és a tálcán a wifi ikon "Állapot" opciójára kattintva látom, hogy már megakadt-e, vagy még megy. Ezt minden újrafrissítés előtt elég macerás megnézni. Ezt a kis ablakot, amin látszik, hogy éppen mennyi adatot töltött le/fel a gép, ki lehet tenni valahova, a tálcára vagy egyéb módon, hogy csak rá kelljen nézni?
Nem tudom, hogy mi történt, de ma be tudtam végre lépni a facebook oldalra. Semmit sem kellett csinálni, magától "meggyógyúlt" az oldal. Most öröm van :)
Van itt valaki, aki a LibreOffice szövegszerkesztőjét mélyebben ismeri?
Szeretnék egy doksiban olyan hivatkozásokat elhelyezni, ami egy másik fejezetre mutat (PDF-ben leheg ilyet, LibreOffice-ban?)
Szeretnék text boxot, amibe az oldalnál szélesebb szöveg kerülne, de nem akarom, hogy tördelve jelenjen meg, inkább scrollozható forma kellene (konfig fájlokból minták). Ezt vajon hogy? Pluginek használatát mellőzném.
Átfutva az előzményeken, én arra tippelnék, hogy vagy a mozilla update indul be olyankor vagy valamelyik firefox pluginé. Microsofttól le lehet tölteni mindenféle toolokat, köztük pl. egy processexplorer.exe-t, amivel ha el tudod kapni a problémásnak látszó svchost pid-jét, ki tudod keresni, mit is csinál.
Ebből is látszik, hogy eddig senki nem futott bele ésvagy nem érdekli. Látni kellene, vagy játszani vele. Az viszont a csoport hatótávolságán kívül esik.
Azt nem. :) Csak, mivel a probléma okát én elképzelni se tudom az én általános, a számítástechnikától nagyon távol eső logikámmal, és (talán épp ezért) ez-ügyben szinte mindenhatónak hiszem a hozzáértőket, nem nagyon akaródzik csalatkozni a hitemben. :/ :)
Tegnap hajnali 3-4 között be tudtam jutni a facebook oldalra. Szóval megnyilt, de semmit sem tudtam "lájkolni" vagy megosztani. Játszani sem lehet, mert be sem töltötte a FarmVille játékot.
Van egy Asus T200 Transformer Pad-em. Eredetileg Windows 8 volt rajta és minden jól működött. Sajnos frissítettem Win 10-re és azóta nem tudom elindítani a Broadcom wifi adaptert. Az első tünet szerint nem látott hálózatokat. Eddig ezt jártam végig:
az eszközkezelő szerint "Az eszköz nem indítható el, kód 10";
a kód jelentésének ismerete nélkül letiltottam/engedélyeztem a wifit, ez nem segített;
töröltem a drivert, újraindítottam, érzékelte az adaptert, telepítette a MS saját driverét, látszólag jó volt (nem volt hibaüzenet az eszközkezelőben, "Az eszköz működik"), de ez sem segített, nem látta a hálózatot és újraindítás után megint volt Kód 10;
letöltöttem az Asustól a legújabbat egy másik gépre, telepítettem pendrive-ról - nem megy, Kód 10 van;
az Asus fórumaiban keresgéltem, megtaláltam ezt, a #5 hozzászólás összes pontját kipróbáltam (kb. minden lehetséges módon ki-be kapcsolgattam az adaptert), de semmi;
letöltöttem az MS hibajavítóját nem működő hardver esetére, engedélyezett valami TAP drivert és újratelepítette a Broadcomot, sikertelenül.
Van valami ötletetek, hogy mit lehetne tenni? Lehet, hogy ez egy hardverhiba, ami véletlenül a Win 10 telepítésével egy időben jött elő és szervizbe kéne vinni a gépet?
Jó helyen keresgéltél - persze igazad van, élesben nekiugrani egy pótolhatatlan adatokkal teli lemeznek nem ajánlatos. (sok esetben még én is csinálok először egy tükörmásolatot, és azon végzem el a beavatkozást) Ha elrontanám, mindig visszatérhetek a kiinduló állapothoz.
Bár ezek a diskeditorok már össze sem hasonlíthatóak azokkal amivel annakidején elkezdtem dolgozni (Norton diskedit, Debug, Sourcer) - ezekben már integrált template könyvtárak vannak (rámész pl. az MBR-re, rögtön mutatja hogy hogyan kellene kinéznie) - de azért nem kevés gyakorlat kell a használatukhoz. Aki viszont ért hozzá, gyakorlatilag mindent meg tud velük csinálni.
Mindegy, remélem a fiad egyszerűbben meg tudja oldani...
"A módszer hátránya, hogy kell egy legalább akkora szabad merevlemez mint a mentendő adatmennyiség"
Hacsak nem teljesen kizárt az imidzselés, vétek és felelőtlenség anélkül nekiállni bármilyen sérült adathordozó b@sztatásának.
Még csak összefüggő hely sem kell, hiszen lehet darabolni+tömöríteni.
"Ha viszont diskeditorral megoldható a meghajtó javítása" ... és szerencséd is van mellette... "akkor nincs adatvesztés", ugyi...
"A mentőprogramok használatának megvan az a kockázata is, hogy esetleg nem tudnak mindent lementeni, valamint az elkészült mentést gondosan át kell nézni hogy minden hibátlan-e."
Ahogy a helyben történő mentésnél is. Persze itt erős különbségek vannak (úgy a sérülés veszélyében, mint az ellenőrzési lehetőségekben) a fájlrendcertől függően.
"elkezdte az adatmentést a GetDataBack programmal. Kb. 8 óra alatt 500 GB-nál tart. Mondtam neki a Testdisk programot, de azt mondta, hogy ez most így működik és attól tart, hogy ha valamit nem jól csinál, akkor a többi filmet elveszíti. Majd ha meg lesz a mentéssel, akkor megpróbálja és ha sikerül, akkor legalább a visszamásolást megússza"
Ha má' ott a GDB, akkor azzal is megcsinálhat mindent, akár lopott, akár nem. Én csak azér' nem ezt ajánlom, mer' van jól működő ingyenes alternatívája.
"Egyáltalán nem bonyolult - a PTedit rögtön mutatja az aktuális állapotot, csak azt kell tudnod mire akarod (kell) átírni"
Aha.
És pontosan ugyanez érvényes az összes efféle segédprogramra, még a beépített diskpartra is. Akinek gondot okoz elolvasni és értelmezni azt a pár mondatot a -? után, az inkább qrv@ra ne nyúljon semmihez.*
"a javaslatodról csak annyit - aki a grafikus felülettel nem boldogul hogyan használna egy parancssoros programot?"
A javaslatomról csak annyit: a tapasztalatok szerint a parancssoros programok kezelése leginkább a teljesen alaptalan és fölösleges misztifikálás és riogatás miatt okoz problémát a legtöbbeknek. (É.: rá se mernek nézni.)
Azt nem mondom, hogy nem kényelmesebb egy jó grafikus progi (ami amúgy ölég ritka), de hol ezt, hol azt praktikus használni.
"Ezeknek a hibáknak a javítására kiváló eszköz a HxDen"
"Nem amatőr kategória, hozzá nem értéssel csak még jobban elrontani lehet vele."
Ez mindegyik progira igaz, és ebből a szempontból pont a kis nagyonegycerü-ügyibügyi utilityk toronymagasan a legveszélyesebbek. (Ami persze semmit nem von le mondgyuk a Ptedit és tsai érdemeiből.)
Nincsen semmi gond, a fiad a lehetőségeihez képest jól csinálja. A módszer hátránya, hogy kell egy legalább akkora szabad merevlemez mint a mentendő adatmennyiség, valamint a mentés és az újraformázás után még vissza is kell másolni az adatokat ami 800 Gigánál megint nem kevés óra lesz. (legalább most már látod, hogy az adatmentés miért kerül annyiba amennyibe kerül)
Ha viszont diskeditorral megoldható a meghajtó javítása, akkor nincs adatvesztés - minden az azt megelőző helyen lesz, és egy deka adatot nem kell egyszer sem átmásolni. A mentőprogramok használatának megvan az a kockázata is, hogy esetleg nem tudnak mindent lementeni, valamint az elkészült mentést gondosan át kell nézni hogy minden hibátlan-e.
(én is nyugdíjas vagyok már, ezt megelőzően adatmentő specialista voltam több adatmentő cégnél is - az utolsó 15 évben pedig független vállalkozó)
"Az sem árt, ha van assembley programozási gyakorlatod. Nem amatőr kategória, hozzá nem értéssel csak még jobban elrontani lehet vele."
Ez az ami végett nem tudok vele mit kezdeni. Én csak egy egyszerű felhasználó vagyok és talán egy kicsit nagyobb a lelkesedésem a számítástechnika irányába, mint a hozzám hasonlókorú embereknek. Így bizonyos dolgokat megtudok oldani, amiket más amatőrök megoldhatatlannak gondolnak. De messze vagyok ahhoz, hogy azt mondhassam, hogy értek a számítástechnikához. Ez is olyan, mint bár milyen más szakma. Én egy nyugdíjas lakatos vagyok és ami másnak problémát okoz ezen a területen, az nekem egyszerű. De a számítástechnika mélyebb bugyrai, főleg a programozás, az már számomra kínaiul van. Ezért fordultam segítségért a tisztelt közösséghez.
Kár efölött vitáznotok. Ha jártas lennék a programozásba, akkor az se okozna problémát, amit Te javasoltál. Mivel a tudásom kicsi ezen a területen, ezért Gorcsev fórumtárs javaslata, ami számomra leginkább megfelelő.
Egyébként, délelőtt beszéltem a fiammal és elkezdte az adatmentést a GetDataBack programmal. Kb. 8 óra alatt 500 GB-nál tart. Mondtam neki a Testdisk programot, de azt mondta, hogy ez most így működik és attól tart, hogy ha valamit nem jól csinál, akkor a többi filmet elveszíti. Majd ha meg lesz a mentéssel, akkor megpróbálja és ha sikerül, akkor legalább a visszamásolást megússza.
Jókat röhögök mindig a sok "szagértőn", összevissza mutogatnak mindenféle csodaprogramokat”
Egyáltalán nem bonyolult - a PTedit rögtön mutatja az aktuális állapotot, csak azt kell tudnod mire akarod (kell) átírni. Egyébként nem „csodaprogramok”, mindkettő hivatalos gyártó által gyártott és forgalmazott nagyon hasznos program. (a javaslatodról csak annyit - aki a grafikus felülettel nem boldogul hogyan használna egy parancssoros programot?)
„Más kérdés, hogy ilyenkor tipikusan nem (csak) ez a gond, hanem a part. bútrekordgya is sérül. Épp a héten láttam ilyet...”
Ezeknek a hibáknak a javítására kiváló eszköz a HxDen - az a sokszáz merevlemez tudna róla bővebben mesélni amiket megjavítottam vele. Hátránya hogy mélyebb szintű ismereteket igényel, valamint hexában kell számolni. Az sem árt, ha van assembley programozási gyakorlatod. Nem amatőr kategória, hozzá nem értéssel csak még jobban elrontani lehet vele.
Tehàt ennek valoszinuleg semmi koze a tegnap nàlam felszerelt powerline adaptatorhoz? Nem szeretnék ugyanis visszatérni a wifihez, mert azzal 10X lassubb volt példàul a letoltés.....érdekes hogy az egészen kicsi néhàny Kb-es képekkel nincs probléma....
Egyelőre ne szedd szét az eszközt, általános a probléma. De legalábbis nem egyedi, mások sem tudnak képet feltölteni. (Itt lehet noszogatni az illetékeseket.)
Nem jobb, ha forgalmas a csoport, akkor meg főleg nem, hisz jó eséllyel kapsz választ. Vagy valaki egyik helyen megválaszolja, aztán mások meg a másikon tök feleslegesen.
Egy kis ideje a wifi helyett T-LINK powerline adaptatort hasznàlok mivel ez sokkal gyorsabb mint a wifi nàlam. Amikor a gépemrol sajàt képet akarok kuldeni a hozzàszolàsommal, csak a nagyon kicsi néhàny kilo octetes kép tud betoltodni a kissé nagyobbak "megakadnak" és a jobb oldaluk felso sarkàban levo X-el vagyok kénytelen végulis bezàrni mivel nem jelenik meg a kép alul....A wifivel semmi problémàm nem volt a képek kuldésével a hozzàszolàshoz mellékelve....Hàlozati jogok beàllitàs vagy mi lehet ez? Tehàt ez a fent làthato 22.KB-s kép még elkuldheto de a kissé nagyobbak mint ami fent bemutattam 215.70KB-s az màr nem...Igy marad "megakadva' ahogy fent làthato
Jókat röhögök mindig a sok "szagértőn", összevissza mutogatnak mindenféle csodaprogramokat, mikor már win7-től ott van a DiskPart-ban a Setid parancs, amivel egy pillanat alatt vissza lehet írni a partíció típusát 7-esre :))
Más kérdés, hogy ilyenkor tipikusan nem (csak) ez a gond, hanem a part. bútrekordgya is sérül. Épp a héten láttam ilyet...
Mindig a kijelölt rétegre tudsz rajzolni, a szövegdoboz egy új réteg. Elvileg jobb oldalon van egy eszköztár, amin a különböző rétegek láthatóak egymás alatt. Amelyik szürkébb, azon dolgozol éppen, váltani egy másikra kattintással tudsz.
Eddig egeret írtál, azt hittem, tényleg van. Próbáld meg, hogy kétszer koppintasz, de a második után ott hagyod az ujjad és húzod valamerre. Ha ez sem, akkor talán a beállításainál lehet keresni megoldást erre.
Nézzél rá a HxDen-el, vagy a PTedit-el - persze ha nincs gyakorlatod a kezelésükben akkor jobb ha hozzáértő segítségét kéred (a HxDen-nél hexában kell számolni!)
"Amúgy nem próbálgattatok véletlenül ilyen furanevü funkciókat azon a tévén?"
Nem tudok ilyenekről. A fiam jött egyik nap és hozta a hibás wincsesztert, hogy megpróbáljuk az én TVmen, meg a gépemen. Annyit tudok csak, amit írtam is, hogy egy elkezdte betölteni a TV és egyszer újra indult és azóta áll fent a baj. Akkor vissza vitte a tulajdonosának a wincsit, hogy próbálja meg és ha nála se jó, akkor hozza vissza és megpróbálunk valamit csinálni vele. Persze, a tulaj se tudta megnyitni. Addig nem akarjuk leformázni, míg nem sikerül lementeni a filmeket, vagy esetleg ha nem is sikerül a mentés, akkor formázunk csak, hogy a wincsesztert remélhetőleg megmentsük. De annyira bele se akarunk kavarni, hogy valamit elrontsunk még jobban. Unokám mondta, hogy vannak az ismerősei között, félig meddig haverok, akik számítástechnikát tanultak. Valamelyik esetleg elvállalná haveri alapon, baráti áron megcsinálni.
De az MTU-t pár perc tesztelni: ha az 1452 átmegy (ha jól emlékszem, ADSL-ről beszélünk; kábelnél 1500-nak is menni kéne), akkor ez a rész jó. Ebben az esetben is ki lehetne puhatolni, hol téved el/mit nem talál, de ahhoz már a forgalmat kéne elemezni. (Praktikusan wireshark, ugyi.) - Nekem 1500 az érték a TP LINK routeremben.
Ha router nélkül kapcsolodok a netre, akkor a win.-ben hol lehet megnézni az MTU-t? Lehet állítani ott is?
Nem feltétlenül: vagy a rúterben, vagy a winben lejjebb kell venni az MTU-t.
Az mondgyuk ölég szégyen, hogy a szógáltatgató embere nem tud ennyit elmagyarázni, ill. megnézetni a júzerrel, hanem rögvest tömeges kamuhibákkal kezdi riogatni. -> igen ez tényleg szégyen. Maga a szolgáltató sem ért szerintem hozzá nálunk :(
Ki kell puhatolni, mekkora csomag megy át -> ok, hogyan kell? Igy?
Max Transfer Unit: a legnagyobb átvihető adatmennyiség. A routerben megtalálod, állítsd 1492-re ha nem így lenne. -> Nálam 1500 van. állítsam át 1492-re?
Eszedbe ne jusson, mer'hogy az egyrészt nettó lehúzás (má'ha el nem lopod, ugyi), másrészt semmi köze ehhez a problémához (igazából máshoz se, de erről nem is állítják, hogy vóna).
Semmit nem kell csinálni, bedugod, működik. 13 géphez 16 lukas kell, ilyet keress pld. TPLinkben: TLSF 1016D. Occsó, egyszerű. Bár ennyi géphez néha már nem árt amúgy is valaki, aki időnként ért hozzá és rugdalja.
Ez 16 lukú, de csak azért, mert 4-8-16-24 körül vannak a kivitelek, így a 7+3 az kb. kevés, ez a 16os meg nem olyan dárga, mint amilyen ésszerű.
Viszont most lett még egy bajom. Beraktam a képre egy szövegdobozt, azóta semmit nem hajlandó csinálni, csak a dobozon belül, csak oda rajzol. A dobozon kívül semmire nem reagál.
De melyik a görgő? Nem találom, hol van. Viszont találtam a jobb alsó sarokban egy "nyilaskeresztet", az úgy ahogy utánozza az egérrel megmarkolást. Ez se igazán kényelmes.
Most már úgy is késő, letöltöttem. :) Pár dolgot körülményes volt benne, például az átlátszóság szürke kabátmintáját eltüntetni. Egy dolgot nem tudok sehogy megoldani.
Hogyan lehet a nézetet mozgatni akár kurzorral vagy egérrel megmarkolva? Kizárólag a scroll barokkal tudom, de az borzasztó idegtépő.
Volna egy olyan problémám,hogy van egy Gigabyte S1156-GA-P55-US3L tipusu alaplapom amiben integrált hang kártyám van és azt szeretném tudni ehhez lehetne külön hangkártyát csatlakoztatni mert vettem egy 5.1-s hangfal készletet számító géphez amivel 3.5mm-s jack dugóval lehetne csatlakozni3db-sal,de nem ismeri fel mind az 5 hangszórót.Ezért gondoltam egy hang kártya csatlakoztatással de utána néztem és integrált van benne.Vagy hogy tudnám a tv-hez csatlakoztatni?A tv bemenetim egy digitális optikai csatlakozó,gondolom egy átalakító kéne ami a 3db-s jack dugós kimenetet optikaiba alakítja.Bocsi de csak így tudom leírni.
Ezzel a kéréssel már a Windows 7 topikban is kértem segítséget. Most fel teszem ide is, hogy aki nem nézi a másik topikot, de tud valamivel segíteni, akkor megtehesse.
Beütött a baj. Úgy ahogy az lenni szokott. Fiam kért kölcsön egy 1 TB-os külső HDD-t, amin 750 GB 3D film van. Rádugta a vadonatúj LG 3D Smart TV-re. A TV kezdte betölteni és egy idő után újra indult. Azóta nem találja a TV a wincsesztert. A számítógép látja, de nem tudja megnyitni. Egyszer csináltam olyat, hogy a Windows által olvashatatlan wincsesztert Linuxal sikerült megnyitn és az adatokat lementeni. Utána egy formázás után ismét tudta kezelni a Windows. Most sajnos a Linux se tudja megnyitni. Van-e valakinek valami jó tanácsa, amivel esetleg meg menthető a wincseszter is és a filmek is? Rá merjem engedni a HDD Regeneratort? Minden tipp, ötlet, vagy a gyakorlatban bevált művelet érdekel. Az hogy elvinni valahova és lementeni a filmeket, 3x-os új HDD áráért és utána venni egy újat amire át lesz másolva, nem érdekel. Ha minden féleképp újat kell venni, akkor a filmek már nem érdekelnek, hogy elvesznek. De ha mindkettő megmenthető, akkor az jó lenne.
Nem is az IP-vel van a gond (pontosabban a csomagszűréssel, mer' azér' a sima ip-válogatásnál az is jóval szofisztikáltabb), hanem a többi jogosultcsági meg egyéb rendcerrel való összelövéssel. De ez itten má' indifferens :))
Milyen letölthető képszerkesztőt ajánlanátok, aminek nem gond 7000×10000 felbontás (hátha ez a baj)? Kéne "vödörrel kiöntöm" funkció, mint a paint-ben.
"Hibás DNS-szerver tud még jó mókákat produkálni."
Így igaz; mivel a f@szbuk összevissza dobálja a forgalmat mindenféle gépekre (hogy rohadna le a p@cse, aki kitalálta; képtelenség normálisan letiltani, vazze...), az is lehet, hogy ezek közül az egyiket nem érik el (mármint Etus gépei).
De az MTU-t pár perc tesztelni: ha az 1452 átmegy (ha jól emlékszem, ADSL-ről beszélünk; kábelnél 1500-nak is menni kéne), akkor ez a rész jó. Ebben az esetben is ki lehetne puhatolni, hol téved el/mit nem talál, de ahhoz már a forgalmat kéne elemezni. (Praktikusan wireshark, ugyi.)
Volt már nálam is olyan, hogy egy darabig csak 500B körüli csomagok mentek ki. Vmi eszköznél elfelejtik beállítani a csomagok összerakását (mer'ugye lehet, hogy útközben olyan technológián megy át, ami szétdarabolja, mer' kisebb a max. csomagmérete).
Aztán egycercsak megjavult.
"Matt..."
Nem feltétlenül: vagy a rúterben, vagy a winben lejjebb kell venni az MTU-t.
Az mondgyuk ölég szégyen, hogy a szógáltatgató embere nem tud ennyit elmagyarázni, ill. megnézetni a júzerrel, hanem rögvest tömeges kamuhibákkal kezdi riogatni.
Átmásolás, felülírás nem mindig jó. OEnél importálás kell, majd importálás más tárolómappából és úgy kijelölni azt, ahova mentettük. Wabnál ugyanez, inkább importáljuk. Pontosabban inkább ne foglalkozzunk vele, OE rég kihalt.
Szokásos cache törlés és hasonló varázslat volt már? - igen ezen is túl vagyunk
Most körbe kérdeztem a venezuelai ismerőseimet, és kiderült, hogy náluk sem megy a facebook.
Én mobil telefonról tudok csak belépni, egy öreg BlackBerry-vel, de nem az igazi.
A másik amiért szomorú vagyok, hogy a héten azt hittem, hogy kipurcant ez a telefonom és azért nem működik rajta a PIN (ezért pedig fizetek) és egy csomó szolgáltatás. Elvittem szolgáltatóhoz és kiderült, hogy 1 hete már nem támogatnak semmilyen BlackBerry telefont, mert "kiment a divatból". Bolond egy ország ez. :( (nem is lehet kapni mobil telefont, majdnem sehol)
pdf-ből hogyan tudok képet készíteni? Egy térképet kellene átszínezzek, ez van a pdf file-ban. A Print Screen mint banális megoldás nem jó ide, mert nagyobb kép kell belőle, mint a monitor mérete.
Ez a legjobb topik és gondoltam ide írom meg a problémámat.
3 napja nem tudok belépni a facebookra, egyik böngészővel sem. Nem tölti be az oldalt, vagy ha igen csak negyed részig. Legtöbbször még addig sem.
A facebook oldalon kivül minden oldal betöltödik. Próbáltam minden böngészőt bevetni, IE, Google Chrome, Opera, Firefox, Maxthon Nitro.
Felhívtam a szolgáltatómat és telefonos segítséggel csináltunk próbákat.
Szerintük minden rendben van részükről. Azt mondták, hogy "elromlott a számítógépem" és hívjak szerelőt. Mondtam, hogy ez furcsa lenne, mert van 2 db. asztali gépem és 2 db. laptopom. Egyiken sem működik a facebook.
Laptopokon win.10, asztali gépen win7 és win8 van.
Tudna valaki segíteni, hogy mi történhetett, hogy nem nyilik meg ez az oldal? Teljesen tanácstalan vagyok.
Nem igazan ertem, mint ahogy johny kifakadasat se ertettem, lehet, hogy csak a baratnoje kirudta az agybol, azt nem tudta magat tultenni rajta.
Az altalatok istenitett windowsok nem nyugszanak, amik 40-50 folyamatot nem tudnak elkinditani, mert kell nekik direktx meg pont net meg kutyafasza csilingelo lanccal, hogy minel tobb jogdijat tudjanak beszedni ugyan azert.
Ezert szamomra az 50 proces az normalis, mert tudom, hogy egyik se kulon program, bekapcsolas utan negyed oraval, amikor a win lenyugszik, annyi van a ram-ban.
Mivel en csak a bongeszot, meg a feladatkezelot inditottam el, igy a win-en kivul mas nem fut, igy a rohogcseleseitekes se ertem.
Mindegy, van idotok kifejteni, par napig most ugyse leszek, jarvany miatt szabi van.:-)))
Szóval ha lementetted azt a pst-t, akkor abban van minden.
Mindenki másképp csinálja, nekem van olyan perverzióm, hogy egyszer elindítom az Outlookot, akkor megcsinálja az alap pst-t a helyére, kilépek belőle, letörlöm a pst-t, következő indításnál anyázik, hogy nem találja és akkor kijelölöd, hogy hova másoltad vissza mentésből. Azt meg leírtam, hogy a vezérlőpultban merre lehet hozzáadni, de Outlookban a file menü/megnyitás is segít, itt már verzió kérdése, hogy mikor hány lesz és hova teszi a leveleket.
2. halozati csatlakozas megnyit, pici forgalom tuske, avg es egyebek procit foglaljak, halozati forgalom nincs, mozilla beall 200 Ram-ra
b valtozat:
1. halozati csatlakozas megnyit - csak avg es egyebek erdeklodnek egy picit
2. mozilla megnyit - proci terhelesen nagy megugras, mozilla es egyik svchost a ludas, uresjarat 40%-ra csokken egy idore, majd 90% lesz
tovabbiak azonosak:
3. webes bongeszesnel mozilla elkezd lasssan hizni, ha kugli maps oldalt megnyitjak, 500 ram-ra ugrik es folyamatosan no, ha tobb ablak van nyitva, 700 ram-ig lattam, utana bezarult
4. yahoo megnyitasakor csak bongeszo foglal 55% cpu-t, s.img.yahoo weboldalra varva par percig halott a kepernyo, csak egerkurzor mukodik, utana latszik, hogy halozati forgalom nem volt, proci terheles kozel 100%-ra ugrott, de nincs nyoma, hogy csak a bongeszo, vagy mas is okozta
5. mozilla bezarasakor egyik svchost cpu terhelese hirtelen megno, de nem volt idom ra, hogy a pid-et megnezzem.
Tehat csak nehany processz mutat nulla feletti erteket, azok viszont tul gyorsan valtoztak, hogy lekovessem, az biztos, hogy messze dominans a bongeszo, idonkent egy svchost es egy-ket avg is van az elso harom sorban. Illetve idonkent dwm.exe is egy-egy utemre 5-10% korul van.
Ezen kívül megjelent a programok között egy Search Extension nevű könyvtár, amiől hiányolja windows (indító) a client.exe fájlt, nyilván ezt akarja elindítani, de nincs meg. Van viszont egy uninstall.exe a könyvtárban, de az nem csinál semmit. Mi ő és merre van hazája :-?
Az én, szinte teljesen laikus buksimnak felfoghatatlan a dolog.
Ha simán, bal gombbal kattintok az albumokra, akkor az elvárt módon megnyílnak, de ha a görgővel, akkor mindig ez az idővonal jön elő. És ami végképp beteszi a kaput zömében logikusnak hitt eszecskémnek, hogy bárki bármely albumánál ez történik. Mintha hozzárendeltem volna a görgőhöz konkrétan ezt a parancsot. :( :( :(
Fészbúkon egy friss problémám - Magamtól idézek, szerénytelenül: :-(
- - -
EMBEREK!!!
Rég voltam ily zaklatott!!!!!!!!! :/ :( :( :(
Bárki, bármely albumára - beleértve a sajátjaimat is! - kattintok görgővel (ami, ugye arra lenne hívatott, hogy új lapon nyissa meg a linket) ennek a valakinek - https://www.facebook.com/imgia - az idővonala jön elő !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Van ilyen nevű, Fészen lakozó vírus?!?!?! :/ :(
No de még a Gugli széles és kies honában sem tanátam, hogy mi az a „kvt"! :-/
Most (egy órája! :-( ) azokkal a linkesítettjeiddel próbálkozom, de sehol nem találok tizennyolcadikánál régebbi akármiket. Semelyik ott leírt úton. :-( Persze, azért köszi! :-) (Nem rajtad múlik! :-( )
Valami összefüggésben lehet a Rocket Tab nevű szintén nem tudom honnan bekerült programmal, mert amikor azt akarom eltávolítani, mindig előjön a gb-installer-core.exe kiakadása.
Van egy új "barátom" a gb-installer-core.exe, ami folyton leáll a gép indulásakor és sír. Mi a nyavaja ez? Honnan került be? Hogy tudok tőle megszabadulni?
Néztem a googlin, sokan foglalkoznak vele, de az eltávolításuk mindig úgy kezdődik, hogy töltsem le ezt vagy azt a fixáló programot és indítsam el. De félek, hogy ezek az ismeretlen forrásból származó programok raknak be helyette valami saját akármit. Mit tegyek?
NEM-E-LEHETNE ELŐSZÖR BÉKÉN HAGYNI AZ ÖSSZES KIBASZOTT MOZILLÁT, MEG TÖKÖMTUGGYA PROGRAMOT ÉS EGY TELJESEN TISZTA ASZTALÚ GÉPPEL LÉPNI FÖL A NETRE??!!!!
SEMMI SE FUSSON A FELADATKEZELŐN KÍVÜL!!!!
Mert hát kibaszottul nehéz úgy elkülöníteni a zabálót, ha minden szirszar programot elindítasz, aztán persze, hogy amint van net, mindegyik ráugrik.
Várjál, várjál... egyelõre a netre csatlakozásos dolognál tartunk, és nem a memóriafoglaltság az érdekes (az is, csak azt nehezebb elkapni)... mondom: melyik pörgeti a CPU-t... melyik processz CPU felhasználása kiugróan magas olyankor?
Az a gond, hogy nincs olyan, hogy egy gorgeti a cpu-t, mert mindegyik megno. A bongeszo terhelese (Ram es cpu is) latvanyosan megno, de mellette megjelennek a svchost-ok es az avg is foglal vagy 10%-ot tobb soron osszesen, igy 60-75%-ot ossze tudok adni, addig megy a kovetes, csak amikor meg jobban megno, akkor mar nincs kepernyofrissites, nem latni, es utolag se tudni, mi tortent.
A folyamatot reszletesen le tudom irni:
1. pc bekapcs, megvarom, amig lenyugszik, folyamatoknal 5% proci terheles van a szokasos 2-3 alap folyamattal 2. Mozilla elinditva, proci terheles 10-15% lesz 6-8 folyamattal, megvarom, amig beall egy szintre, Mozilla os proci terhelés. (mozillara egyedul adblock plus van telepitve) 3. netre kapcsolodasnál proci terhelesen es netes forgalmon is nagy tuske, avg es minden egyeb aktivizalja magat, majd netes forgalom lenyugszik, proci terheles 10-20%-on megy, mozilla es avg es svchostok meleltt masok is, kb. tiz folyamat lehet, Mozilla ram 200 Mb-ra felkuszik tizesevel-huszasaval novelve magat 4. webezesnel proci terheles marad ezen a szinten 5. yahoo oldalra kattintaskor proci terheles megno, netes forgalmon hupli 6. yahoo emil fiokba bejelentkezeskor inbox oldal megjelenik, majd kepernyo lefagy, eger mozog, de kattintas es billentyuzet nem mukodik, kepernyokepet nem lehet valtani, alul uzenet, hogy y.img.yahoo vagy hasonlo weboldal valaszara var 7. 5-10 perc utan pc ismet hasznalhato, proci terheles teles volt szinte vegig, netes forgalom nem volt, csak par pici hupli
8. emilek olvasasa, irasa 9. mozillaban uj ablak nyitasa, kugli maps megnyitasa, billentyuzet szakaszosan akadozik, majd mire megjelenik a kis ablak, es elkezded beirni a cimet, mit akarzs megnezni, mozilla bezarul es jon egy uzenet, hogy Mozilla a osszeomlott, kivanja-e, hogy stb.
A folyamatsor chrome-val lenyegeben ugyan az, annyi a kulonbseg, hogy nincs adblock telepitve, igy yahoo weboldalon latni, hogy elindul egy reklamvideo es addig nem enged belepni az emil fiokba, amig le nem fut, valamint 9-nel elobb egy figyelmeztetes jon, hogy nagy memoriaterheles miatt zarjon be par alkalmazast az adatvesztes megelozese miatt, es utana vagy lefagy a kepernyo, vagy bezarul a bongeszo.
Majd megnezem kesobb reszletesen cpu %-kokkal, amig tudom kovetni, ahogy kerted, de biztos, hogy a bongeszo %-a lesz a legmagasabb, a svchostok tobb soron vannak ugyan ugy, mint a virusirtoei is, tehat egyenileg kisebbek, de ez a harom csoport adja a donto tobbseget, mikozben a webes forgalom minimalis.
Ezert mondta az iroda fookosa, hogy a bongeszot tamadjak valami beepulok ip cimek lekerdezese miatt webezes soran, javascriptek es egyebek, amiket a bongeszo letolt a cash-be es igy nem nemtrol, hanem a memoriaban futnak, azert foglal a bongeszo annyi ram-ot es ezt nem birja egy ido utan a gep.
Hogy klasszikusokat kis modositassal idezzek: Nem vagyok en (ennyire) hule! :-))
Tisztaban vagyok vele, hogy az osszes folyamatot hogyan lehet megjeleniteni, mint ahogy a PID elocsalogatasaval is, sot, meg azt is tudom, hogy a feladatkezelo nem taskman, hanem taskmgr.exe neven talalhato.;)
Ésa 2010essel mi a baj? Ha szerveren fent maradnak a dolgok, akkor ugyanígy nem tűnnek el. Szóval mi a baj azzal az Outlokkal? Nekem mondjuk kényelmes volt, több 10 gigányi levelet rendesen kezelt, mikor az alternatív javaslatotok 2 gigától bedurcizott. Bár nem occsó, azt meg kell hagyni.
Annnó leírtam a Mozillára, hogy mi volt a szopásom, ott csak kicsit hümmögtek, hogy "minek van benne ennyi levél" meg hasonlók, így nehéz komolyan venni. És tudjuk, hogy naptárra naptárkezelő kell, de teljesen jól és értelmesen lehet benne keresni és win keresőjébe még a csatolt fileok is benne vannak. Nekem gyors és hatékony, aztán folytathatjuk tovább, de Mozillával fél napot játszottam mire másik gépre át tudtam tenni, valahogy nem nekem való a logikája, inkább fizettem volna, csak csinálja meg más.
De miért kellene kidobni az Outlookot? Főleg ha megszokta, azzal is lehet olvasni a Gmail leveleket és megmaradnak a szerveren. Van valami konkrét bajunk vele, vagy csak azért, mert MS?
Hehe, volt nekünk korábban nézeteltérésünk hasonló témakörben, mi akkor ezt megbeszéltük egyszer, szóval ne érts félre, de tényleg zöldség, amit írtál. Az Outlook szvsz nem olyan kidobnivaló levelező, van annál sokkal rosszabb is, habár a Mozilla megoldását költöztetés szempontjából jobban komálom én is. De a mappaszerkezet a PST fájllal öröklődik tovább, a névjegyzéket meg import-export útján szépen átveszi. Őszintén szólva semmi szopás nincs vele, hacsak nem outlook expressből jön a névjegyzék. Ezek napi rutin dolgok nálam is, és komolyan nem értem, miért írtad, amit.
Csak mert itt is sokkal több a read-only, mint minden index topikon. Ezt elolvasva az átlag Outlook felhasználó elgondolkodik, hogy most tényleg szart használ?
Hát, dehogy.
Persze biztosan meg lehet győzni, de ez ettől még kinyilatkoztatás.
Az adott esetben is kérdés, hogy készült-e mentés az adott esetben, akár csak egy Windows biztonsági mentés másik partícióra. Ha ilyeneket kinyomoznánk, a kérdező is előrébb lenne, de egyszerűbb leírni amit megtettél.
Évek óta ezért sem segítek itt érdemben(kötözködöm? így is fel lehet fogni) és ezért vannak jó páran, akik inkább privátban intézik ügyeiket.
Akkor most megtanulta, hogy menteni kell. Taormina is ilyen hülye volt, nem bírtam megmagyarázni, hogy gépcsere vagy telepítgetés miatt nem vesznek ez al adatok. Aztán belebabrált magának, megnéztem, visszaszedtem, megkapta legalább a wab-ot, oszt meg sem bírta nyitni. Aztán feladtuk :-D
Mindig írjuk, nem csak fényképek vannak, de doksik, jelszavak, kedvencek, akármik. Bár a világ felhőződik ezerrel, akkor tiltakozunk az automata mentések ellen, mert jajj ne kémkedjen, majd ilyenkor rájövünk, hogy milyen fasza. Van egy csomó helyi cucc, foglalkozni kell vele, főleg ha valóban Outlook és nem + Express.
Outlooknál alapban outlook.pst és archive.ost file van, vagy amit hozzáadtunk, átneveztünk. Vezérlőpult/posta/adatfileok menüpont alatt megmondja, hogy hol van a file. Ebben benne van minden. Egyéni marhaságom, hogy a dokumentumok könyvtárba csinálok helyet és akkor elég azt az egy könyvtárat menteni, egy szopóval kevesebb.
Sziasztok, egy kis segítséget kérnék ha valakinek van tippje:
Bekapcsolom a gépet, bekapcsológom kéken világít, ventik és vinyo elindul. Zöld és piros led meg se moccan. Majd úgy 10-15 másodperc múlva bekapcsológomb kattan, kék lámpa elalszik, újra kattan, kék lámpa újra világít. ezután megjön a síp, zöld led és piros led és felépül a rendszer.
A kérdés, miért nem elsőre, miért kapcsol egymás után magától ki majd be a bekapcsológomb?
Viszont mivel egyikőnknek sincs PE-je (jó, nekem van - valahol a szerszámos ládámban egy hordozható)...
Ráadásul nem jó dolog olyasmik telepítésére a delikvenst, amihez gőze sincs, mert az tényleg gombnyomásos távvezérlést (értsd: minden kattintást a szájába kell rágni) eredményez.
Gondolom, jók lesznek azok a könyvjelzők is, ami a Chrome-ban van, ha már a FF-ból importált.
Könyvjelzők -> Minden könyvjelző megjelenítése -> Importálás és mentés -> Adatok importálása másik böngészőből... Innen meg értelemszerű. De, ha a FF-ból importálni tudott, elvileg ott kell lennie valahol.
Mivel a Firefoxon évek óta nincs forgalom, Tőletek kérdem: Hogyan tudom a W7 újratelepítése és persze a szükséges progik újratelepítésekor (pár napja történt a javaslatotok alapján) a FIREFOX könyvjelzőmet visszakapni?!
Érdekes, hogy a Google Chrome telepítésekor azonnal, automatikusan importálta a Firefoxból. Tehát megvan a könyvjelzőm, de érdekelne a probléma megoldása.
És a másik-még megoldatlan-hogy az OUTLOOKnál hogy kaphatom vissza a névjegyzékemet és a mappáimat? Mert jelenleg mindkettő szüz lappal indult.
Mindkét problémára: van-e kimentési és visszatelepítési módszer, és ha igen hogyan?
Hoppáka…! De csak apróka. ;-) Van, amelyiket „csak" MED-esen (gondolom, középméret) nyitja, azokat át kell írnom IMG-sre, ha nagyban szeretném látni. (?) :-)
„Egyébként ezek a szabályok is ott vannak a profile kvt-ában, 'redirector.rjson' néven. Sima szöveg, csak vissza kell kopizni a dógokat az új feleleten." - A szavak zömét értettem…, de nem tudtam tartalmat adni nekik. Még a gugli segítségével sem! :-( Egyszer, réges-régen, kértem a Nemes Mestereket, hogy úgy rágjanak szájba nekem, ha kell, szótagoljanak, mintha 90 esztendős Nagyijukat palléroznák számítástechnikailag. No, azóta nem lettem okosabb… :-/ :-( :'( (Nehéz eset valék… :( )
Én azt mindössze józan észnek szoktam nevezni, ha egy feladatra az aktuálisan kéznél levő "kalapácsnál" sokkal jobban megfelelő eszközt alkalmazok. Azt meg segítcségnek, mikor fölhíjják a figyelmemet, hogy létezik olyan...
Én ilyenkor szépen elindítom a ProcessCommandert, oszt' szép nyugisan nézegetem a processzenkénti CPU-, ram, i/o-historyt és a hierarchiát, nomeg a kommandlájnokat...
Legalább van még valakinek ereje írogatni... Elnézést is kérek rögtön, hogy beleszólok, de feladatkezlő indítása után a folyamatok fülnél nem lesz svchost, alul meg kell nyomni az "összes felhasználó folyamatának megjelenítése" gombot. Ettől kitárul a világ. No meg a trustedinstaller...
"svchost 5x3 peldanyban fut, a system-esek foglaljak a legtobb memoriat..."
Várjál, várjál... egyelőre a netre csatlakozásos dolognál tartunk, és nem a memóriafoglaltság az érdekes (az is, csak azt nehezebb elkapni)... mondom: melyik pörgeti a CPU-t... melyik processz CPU felhasználása kiugróan magas olyankor?
Szóval, mielőtt a netre csatlakoznál:
1. Vedd elő a feladatkezelőt. Semmi más ne fusson!
2. válts a folyamatok-fülre
3. Kattints a CPU-oszlopra, hogy aszerint rangsorolja a folyamatokat.
4. Indítsd el a csatlakozást, és erősen figyeld a legfelső sort!
5. Ha túlterhelődik a CPU, akkor a legfelső sorban meg kell jelennie annak a processznek, ami a legtöbb CPU-t zabálja. Ha netán a Feladatkezelő is megállna, kezdd elölről a dolgot, de a csatlakozás előtt a taskman.exe (ez a Feladatkezelő orosz neve, csak angolul) prioritását emeld föl a "magas"-ról a "valós idejű" szintre.
6. Ha valamelyik svchost az áruló, akkor jegyezd meg az ő PID-számát, hogy később, ha visszakapod az irányítást, akkor megtaláld.
7. Ha megtaláltad a megfelelő PID-es svchost-ot, akkor jobb gomb és "ugrás a szolgáltatásokra". Erre át fog váltani a szolgáltatások fülre, ahol ki lesznek jelölve azok a szolgáltatások, amelyeket ez az svchost-példány futtat. Ne kattints egyikre sem, mert rögtön törli a többi kijelölést! Csak a listagörgető gombokat használd!
Ezeket a kijelölt szolgáltatásokat írd ide, ha megvan. Vagy a folyamatét, ha nem valamelyik svchostról van szó.
"A feladatkezelőben melyik processz pörgeti a CPU-t?"
svchost 5x3 peldanyban fut, a system-esek foglaljak a legtobb memoriat, egy 50 MB es egy 10 MB van, a "halozati"-bol egy kozel 10 MB memoriat foglal, az osszes tobbi 1-3 MB, mig a "helyi szolgaltatas"-ba tartozok 1 MB alattiak.
Mozilla inditas utan 150 MB es 10% proc terheles lesz, webezesnel 200-250 MB es 20%, kugli map inditasakor meg tobb lesz, de mar nem merheto es utolag se latni a megoszlast. Az biztos, hogy a 15 svchost-bol csak 3 jelez proc terhelest.
"Még pár napja is működött - a kézi átírás még most is!"
Működik az most is:
"Csak közben párszor újra kellett indítani és hibajavítani a gépet és minden beállításom, kiegészítőm, könyvjelzőm eltűnt. (Amúgy mindig elfelejtem, hogy hol tárolja a FF a könyvjelzőket"
A saját kvt-adban, értelemszerűen... A gugli is megmondgya egy pillanat alatt a pontos utat, meg a 'firefox'-ra való keresés is (a kvt-adban).
"pedig akkor időnként elmenteném „D”-re és ilyen esetekben csak importálnám őket.)"
Hát talán fáradgy be a FF menüjébe, és a vonatkozó pontot megkeresve tedd ezt meg. A korábbi időponotkra való visszaállítás is ott van.
"Ami a gondom, hogy a Redirector sem így nézett ki. Eddig elég volt ezt a két sort beírni és bepöttyözni azt az izét, és Enter-ezni."
Igen, megváltozott ez-az, de a működés lényege pont nem.
Egyébként ezek a szabályok is ott vannak a profile kvt-ában, 'redirector.rjson' néven. Sima szöveg, csak vissza kell kopizni a dógokat az új feleleten. Ilyen ni:
"Lócsemegét kedveltem – segítőkész volt, türelmes és udvarias. Nem fölényeskedett, vagy kioktatóskodott még a magamfajta ántitálemtumokkal sem."
Jaja, egy gyógypedagógus veszett el benne ;-)))
"Amennyire én, amatőr, meg tudtam ítélni: magas szinten értette is ezt a guruságot."
Ez tény.
"Sajnálatos, hogy már nem segíthet!"
Segíthetne, inkább az a sajnálatos, hogy nem akar :((
Minden idióta visszamászkál ezer-meg-egy nikken, sz@rnak rá a moderák. Annyira semmi értelme nincs ennek az óvodás kitiltogatósdinak, hogy el se tudom mondani.
(Na jó, el tudnám, de baromi csúnya lenne... ;-))))
Még pár napja is működött - a kézi átírás még most is! Csak közben párszor újra kellett indítani és hibajavítani a gépet és minden beállításom, kiegészítőm, könyvjelzőm eltűnt. (Amúgy mindig elfelejtem, hogy hol tárolja a FF a könyvjelzőket, pedig akkor időnként elmenteném „D”-re és ilyen esetekben csak importálnám őket.) Ami a gondom, hogy a Redirector sem így nézett ki. Eddig elég volt ezt a két sort beírni és bepöttyözni azt az izét, és Enter-ezni. :-(
Lócsemegét kedveltem – segítőkész volt, türelmes és udvarias. Nem fölényeskedett, vagy kioktatóskodott még a magamfajta ántitálemtumokkal sem. Amennyire én, amatőr, meg tudtam ítélni: magas szinten értette is ezt a guruságot. Színfolt volt egy viszonylag száraz „vidéken”. :-) Sajnálatos, hogy már nem segíthet! :-/ :-(
Ha nem fogadod el, és nem lehet másképp eltüntetni, bezárni a figyelmeztetést, akkor elképzelhető, hogy nem is vagy jogosult az oldal használatára. De most nem néztem utána alaposabban:
Ennek így nincs értelme szerintem, miután locsemege 2010-es hozzászólására linkeltél, amikor még másképp működött a fórummotor. Akkor még volt lehetőség a THM --> IMG játékra. Akár manuálisan is, ha átírtam, bejött a teljes méretű kép.
Most már más elven működik a fórum "képnézegetője".
locsemege is máshol működik valószínűleg, miután az Index fórumnak sok kárt okozó gyilkos (murder) moderátor őt is kivégezte. Egy gyakorlatilag jelentéktelen nézeteltérés kapcsán, amiben a moderátor úgy gondolta, hogy csakis neki lehet igaza. Meg persze nekem is volt több tapasztalatom azzal a moderátorral, ezért sem állhatom meg, hogy ne tegyem szóvá azt a felháborító ámokfutást, amit ez itt művelt, néhány éve.