"Egy nemzet nincs megalázva azzal, hogy legyőzték, vagy ha aláírt - késsel a torkán - egy végzetes békeszerződést. Becstelenné válik azonban, ha nem tiltakozik, ha tönkretételéhez maga is hozzájárulását adja. Nem a vesztés a bukás, hanem a lemondás…"
(Théophile Delcassé, egykori francia külügyminiszter)
"a magyar tisztikar többsége a nácikhoz húzott, s elárulta a kormányzónak tett esküjét."
A román tisztikar is a nácikhoz húzott. Mégis időben átálltak. Mi nem. Ezt kellene feldolgozni és a tanulságokat levonni románozás és búsmagyarkodás helyett.
Az is számított, hogy Horthy 76 éve öregember volt 1944-ben, s persze az is, hogy a magyar tisztikar többsége a nácikhoz húzott, s elárulta a kormányzónak tett esküjét.
A Legelész szerint mindenki, aki itt úgymond "Trianonon kesereg", "fideszjobbikos", viszont nagyon felháborodna azon, ha ostoba sztereotípiák rabjának neveznénk. :)
"A románoknak egyszerűen óriási szerencséjük volt, nekünk meg nem. "
Ide vezet, ha nem dolgozzuk fel a történteket, ha nem tanulunk a magyar politika kreténségéből. Minden kezdődik elölről :o(
Rá kellett nézni a térképre 1944 szeptember elején. Csak a vén hülye hihette, hogy a németek fordítanak. Az angolok meg szóltak, hogy nem jönnek, tessék Moszkvához fordulni.
Horthy a szovjet megszállást rosszabbnak gondolta, mint a németet, de csak két választása volt:
1/ Átáll békésen. Kevesebb rombolás, kevesebb áldozat.
2/ Nem áll át. A Vörös Hadsereg szarrá löveti és kiraboltatja az országot, és végigkeféli a magyar nőket.
A nagyeszű Orbán-példakép a 2/-t választotta.
Itt jutunk vissza Trianonhoz, az Antant bosszújához -- ahhoz, hogy egy korlátolt majmot tettek meg főnöknek.
Gondolom, amit ember hoz létre, azt meg is lehet szüntetni, így valaminek a védettségét is. Tehát továbbra is az a véleményem, hogy akkor pampogjál, ha a tárgyalások eredménytelenül végződnek.
A politikai elkötelezettségemmel kapcsolatban meg erős tévedésben vagy, de ez legyen a te problémád.
Elsősorban magyar érdekű vagyok és nem pártérdekek vezérelnek, mint feltehetően téged. A pártok tevékenységét is ez alapján ítélem meg. Soha nem voltam egyetlen párt mellett sem elkötelezett, és nem is leszek...
A hadművelet teljes titokban március 6-án indult, a fő csapásirány a Balatontól keletre irányult, azonban a kezdeti sikerek kifulladtak a szovjet csapatösszevonások és a szűkös német tartalékok miatt. Tíz nap múlva a támadó erők elvesztették a kezdeményezést és védelembe kényszerültek.
Nem előkerült, hanem van rá egy egyszerű módszerem és rendszeresen használom is, mint mondtam, főleg az ő és ű jelent nagyobb vesződést, de ha ilyen kekeckedővel akadok össze, azt is megoldom. :)
"Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár egy sajtóbeszélgetésen elmondta, a magyar állam 5,7 millió dollárért (mai árfolyamon 1 milliárd 550 millió forintért) vásárolta meg a kanadai Hamilton Galériától, így jelentősen sikerült lealkudni az eladó által kért 10 millió dolláros összeget."
Újabb nagy siker. Lehetséges, hogy nem bontották ki az igazság minden szálát. El tudom képzelni a következőt is: a kanadaiak először azt mondták, hogy 3 millió dollárt kérnek a képért. A kormányoldali tárgyaló gondolkodott, majd ellenajánlatot tett. Kérjenek inkább 10 milliót, ez kerüljön nyilvánosságra. A kormány eredményesen lealkudja 5,7 millióra és bezsebeli a választók csodálatát. A kormány kifizeti az 5,7 milliót és megadja azt a számlaszámot, amelyre a 3 millió és az 5,7 millió különbségének a felét kéri utalni. Mindkét fél nyer az üzleten 1.350.000 ezer dollárt és a kormány megint hős honvédő lett.
"akkor lehet majd pampogni, ha az állam nem fizet a képért, és nem adja vissza! "
Erős dilemmában vagyok, hogy ennyire gyenge képességű vagy-e, vagy csak megjátszod magad és maszatolsz.
A védetté nyilvánításnak az a lényege, hogy a műtárgyat nem vihetik ki az országból. Talán a biciklizéshez jobban értesz. Ha védetté nyilvánítom a biciklidet, akkor csak az én kertemben használhatod, kivinned nem szabad. Tökmindegy, hogy előtte hol tartottad. Hülye voltál, kölcsönadtad nekem, így jártál.
A képtulajdonos is megtanulja most, hogy előbb a pénz, aztán küldi a képet. Most pár évbe beletelik, amíg szarrá pereli az államot és megint mi fizetünk, mint a soproni trafikosnak.
"A Munkácsy-képek külföldi állampolgár tulajdonában vannak."
Nem képek, csak kép...
"Mint ismert, az Ecce Homo a város tulajdona, a Krisztus Pilátus előtt című képet most a magyar állam vásárolta meg, a Golgota pedig Pákh Imre üzletemberé.
Pákh Imre korábban úgy nyilatkozott, hogy a három nagyméretű festménynek együtt kell maradnia a Déri Múzeumban, amely egyfajta zarándokhely lett. A műgyűjtő a Krisztus Pilátus előtt című kép hazaérkezése után azt mondta, meggyőződése szerint egy hónapon belül lezáródhatnak a tárgyalások a Golgotáról, és végleg együtt maradhat a Munkácsy-trilógia Debrecenben."
entolem hulyezzheted horthyt , nem hiszem hogy felizgatja emiatt magat , de ugye tudod hogy peldaul szombathelyi vezerkari nagykutya svab volt es a svab nevet MAGYAROSITOTTA szombathelyire es tobb ilyen volt , na innen fuss neki MEGEGYSZER ebbol a sarokbol is
"Én sem akarom ellopni a kölcsönadott biciklidet. Tárgyalok veled és meg akarom venni, de nem tudunk megegyezni az árban. Te mint tulajdonos dönthetsz úgy, hogy nem adod el, de akkor sem kapod vissza. Illetve a kertemben biciklizhetsz rajta, de haza nem viheted."
Mondam már: akkor lehet majd pampogni, ha az állam nem fizet a képért, és nem adja vissza! Addig az egész egy rosszindulatú feltételezés részedről, semmi több!...
"A fideszes agymosottaknak tetszik ez a kültelki tempó. Pont ilyen gátlástalan vezetőkre van szükségük."
"Költői ez a "kapkodni kezdtek", meg "román területen tönkreverték."
Nem "költői" a dolog, hanem tényszerűen is így történt. Utána lehet nézni itt a hálón is. A románoknak egyszerűen óriási szerencséjük volt, nekünk meg nem. Ez van. Persze, ha benned egy román rajongót tisztelhetek, és el vagy ájulva a roppant nagy eszüktől meg a politikia éleslátásuktól, ezt nekem semmi szándékom megakadályozni, csak atrra kérlek, hogy azért ne népszerűsítsd a román stílust, mert nem hinném, hogy jót tenne a hazánknak. A többi agymenésedre teljesen fölösleges válaszolni (sokszor felhoztátok már ezeket a toposzokat és csak pörgetitek a mókuskereket), így hát te csak tovább szurkolj a románoknak, én meg szurkolok magunknak...
"de ok idoben atalltak es a roman szovjet kettosnel mar gyengebbek voltak "
Elismerésem, hogy eljutottál eddig a következtetésig. Segített valaki?
A vén hülye kőbányainak pontosan ugyanezt kellett volna tennie. Időben átállni, és akkor a magyar-szovjet kettősnél már gyengébbek lettek volna a németek.
"az állam nem akarja ellopni a képet (mint a románok a Kódexet és még sokminden mást), tárgyalnak róla, meg akarja venni, és egyelőre nem tudnak megegyezni az árban. Majd akkor pampogjál, ha úgy tesznek, mint a román állam..."
Én sem akarom ellopni a kölcsönadott biciklidet. Tárgyalok veled és meg akarom venni, de nem tudunk megegyezni az árban. Te mint tulajdonos dönthetsz úgy, hogy nem adod el, de akkor sem kapod vissza. Illetve a kertemben biciklizhetsz rajta, de haza nem viheted.
A fideszes agymosottaknak tetszik ez a kültelki tempó. Pont ilyen gátlástalan vezetőkre van szükségük.
Nem biztos, hogy ezután meg lehet majd szervezni egy Rembrandt-kiállításhoz hasonlót Magyarországon. Hátha az államnak megtetszik az egyik kép és meg akarja venni?
"Most éppen a bevándorlók ellen uszítanak, azok pedig többnyire más népek."
Megint csak a maszatolásra futja részedről.
Az nem uszítás, ha világossá teszik a gazdasági bevándorlók, és nem a politikai menekültek számára, hogy semmi esélyük a maradásra. Nem hallottam egyetlen kormánytag részéről sem, hogy a politikai menekültek ellen uszítanának, sőt, ugyanazt mondják, mint a nyugati kollégáik, miszerint a politikai menekülteknek menedéket kell biztosítani, a gazdaságiakat pedig vissza kell küldeni.
"Nem az egészet, csak a nagyobbik részét."
Ez mi akart lenni, elmagyaráznád?...
"Kölcsönkérem a biciklidet, utána pedig védetté nyilvánítom és a garázsomban őrzöm. Nem sportszerű, de csak így tudom megakadályozni, hogy visszavedd :o)
A Munkácsy-képek külföldi állampolgár tulajdonában vannak. Eleve külföldön készültek és azonnal külföldi tulajdonba kerültek. Amit a kormány sportszerűtlenségnek nevez, az a lopás PC neve."
Úgy látszik, nehéz megértened, hogy az állam nem akarja ellopni a képet (mint a románok a Kódexet és még sokminden mást), tárgyalnak róla, meg akarja venni, és egyelőre nem tudnak megegyezni az árban. Majd akkor pampogjál, ha úgy tesznek, mint a román állam...
tudod az volt hogy a nemetek HETEKRE megallitottak a ruszkikat 1945 tavaszan a dunantulon azaz QURVARA erosebbek voltak a lovastengeresznel es a a lovastengeresz ezt tudta mert katona volt nem ugy mint TE
"Akkor kezdtek el kapkodni és tettek egy kétségbeesett kísérletet (a király letartóztatta Antonescut és bejelentette a kiugrást, felajánva a szovjetek melletti további harcokat a németek ellen), amikor a szovet csapatok már román területen tönkreverték a 3. és 4. román hadsereget. "
Költői ez a "kapkodni kezdtek", meg "román területen tönkreverték". A románoknak volt annyi eszük, hogy a háború elveszett és átálltak a szovjetek oldalára. Egyszerűen csak megcsinálták. A szovjet csapatok harc helyett átvonatoztak az országon, és szeptember elején már a trianoni magyar területen jártak. A lovas tengerész nem kapkodta el, mint a románok, hetekig húzta az időt és drukkolt a németeknek, hogy fordítsák meg a háborút. A kőbányai vitéz még megvárta a Debrecen környéki német ellentámadást és csak után jelentette be a fegyverszünetet. Fontos, hogy nem fordította a csapatokat a németek ellen.
Mindent a végeredmény minősít.
"A tárgyalások megakadtak és így a kiugrási kiugrási kísérleből sajnos nem lett semmi…"
A románoknak sikerült. Nem magyarázni kell a bizonyítványt, hanem tanulni a kudarcból.
a hetvegi magyar nemzet magazinbol : remek cikkde hosszu es linkelhetetlen egyenlore : mutatoba : " nem minden magyar tehet arrol hogy magyar " irja az unnepelt jaroslav hasek a Svejk-ben , ezt se tudtam , igaz o cseh volt