Keresés

Részletes keresés

Herb-Atea Creative Commons License 2000.09.19 0 0 432
Nem tudok öt számot írni. Ezért 10 dal:

Abszolút első a So long ago, so clear (Heaven And Hell)
- ez egy világszép zene.

és a többi kedvenc, amelyeknél a zenét kapcsolni tudom a címhez:

Alpha (Albedo 0.39)
- erről már azt hiszem, hogy írtam: a Bolero-ra emkékeztet a dallam "menete", ahogy jönnek az újabb hangok, hangszerek, ahogy dinamikusan egyre erőteljesebb lesz.

Antarctica főtéma
- nagyon kellemes, nyugtató hatású zene

The Tao Of Love (China)
- egy másik világszép, kínaias zene

Closing Titles From "The Bounty"

Fields Of Coral (Oceanic)
- nagyon kellemes, meditatív zene

A Song (Earth)

Reve (Opera Sauvage) (most épp ezt hallgatom, ma már harmadszor ;)
- ez egy kb. 12 perces szám, igen kellemes, ez is meditatív

Intergalactic radio station (Direct)

Pulstar (Albedo 0.39)

Amelyekhez nem írtam megjegyzést, azokat egyszerűen csak szeretem.

És van még sok-sok zene, amelyeknek nem tudom a címét.

/-/

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.18 0 0 431
Nehéz kérdést tettél fel, egyrészt azért, mert csak öt számot kiválasztani nagyon nehéz, másrészt, mert a dallamok a fejemben motoszkálnak, de a címeket krónikusan elfelejtem. Azért megpróbálok a címlistákat böngészve összeírni néhányat:

Polonaise (Private collection)
La petite fille (L'apocalypse des animaux)
Outside of this (The friends of Mr.Cairo)
Reve (Opera sauvage)
Movement ?? (amelyikben Caballe énekel a Grecoban)

és még sokan mások...

Argentina

Előzmény: Csík Dániel (430)
Csík Dániel Creative Commons License 2000.09.18 0 0 430
Én most nem tudnék olyan részletesen írni a Directrol, mert,hogy nincs itt .Kölcsönadtam. De, ha jól emlékszem ezre négyest adtam. A 3 kedvenc számom rajta:
Rotation's logic, Metallic rain, Message
Lenne egy körkérdésem: Írjátok le, hogy melyik az az 5 Vangelis szám amit a legszívesebben hallgattok, és amire a legbüszkébbek vagytok!
Az enyém a következo:
Prelude
Alpha
Metallic rain
Hispanola
To the Unknown man
Az 1492-t azért nem írtam le, mert annak idején napi 50-60-szor hallottam a TV ,a rádió és apukám révén .Magyarán: meguntam. Remélem ezért a kijelentésemért semelyikotök nem fog megverni!
Azért jó lenne, h Vangelis leguljabb albuma ugyanolyan jó és felkapott lenne mint az 1492, és nem pedig olyan mint a Beau Burg.
nemethbala Creative Commons License 2000.09.18 0 0 429
Az 1492 egy kitűnő lemez, melynek hangjai gyakran felcsendülnek iskolai évnyitókon, ballagásokon, de hallhatjuk az Aggteleki - cseppkőbarlangban is… és még nagyon sok helyen. :) Ez az album beírta magát a zene történelemkönyvébe, ez egy olyan alkotás, melyet a jövő generáció és az azt követők is hallgatni fogják…legalábbis én így gondolom. Az viszont biztos, hogy én nagyon szeretem a Mester immáron nyolc évvel ezelőtt kiadott munkáját, mert kitűnően ötvözte a klasszikus zenét a modern zenével, és emellett, ahogy már Argentina is említette, a film és a zene összhangja kiváló.

Korábban már én is tettem utalást arra, hogy kissé csalódtam a filmben. Ám ez nem jelenti azt, hogy rossz filmnek tartanám, de bizonyos, hogy a zene jobban tetszik, mint a film. Ettől függetlenül, azért erősnek érzem azt a kijelentést, hogy az 1492 rossz film.

Visszatérve a zenére, mind a mai napig nem értem, hogy a Mester ezért a kiváló munkáért miért nem kapott Oscar – díjat? Néha már az a kérdés is felszínre tör bennem –lehet, hogy alaptalanul-, fájt az amerikaiaknak, hogy a zene híresebb lett, mint a film? Na mindegy, végül is egy zeneszerzőbe nem az alapján szeretek bele, hogy kapott – e valamilyen elismerést, hanem, hogy tetszik – e a zenéje vagy sem.

Ezen a héten Vangelis Direct című lemezéről alkossunk véleményt, erről az albumról még úgysem irtunk részletesen…épp itt az ideje pótolni mulasztásunkat. :)

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.16 0 0 428
Csak nem hagy nyugodni a talány...

Ellentétben korábbi verzióimmal a "28. szélességi fok" cím onnan ered, hogy Kolumbusz a 28. szélességi kör mentén hajózva érte el a karibi szigetvilágot. Ez az útvonal nem véletlen, hanem tudatos választás volt, mert Kolumbusz tapasztalt hajós lévén tudta, hogy ezen a szélességen nyugat felé tartó áramlatokkal találkozik, amelyek a hajó útját segíteni fogják India felé vezeto útján.

Pechje volt, mert India felé útját állta egy hatalmas kontinens és beleütközött. S ha már arra járt, hát felfedezte. Fogalma sem volt, hogy 508 év múlva az indexen szóba kerül eme cselekedete. :-)

Na ennyit a felfedezések történetérol és visszatérhetünk a zenéhez.

jó éjszakát
Argentina

Előzmény: Törölt nick (427)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.15 0 0 427
Hát úgy látom meglehetosen egyedül maradok abbéli véleményemmel, hogy szerintem a film (is) kiváló, már persze, ha nem történelmi akciófilmnek nézzük - mert nem az -, hanem annak, aminek készült: Kolumbusz története 20. századi filmes feldolgozásban. A film a tények szempontjából huen követi az 500 évvel ezelotti történéseket, ugyanakkor egy film, tehát a dramaturgiát nem lehetett megkerülni. Két példa erre: Moxica valójában egy kitalált személy, de tökéletesen példázza azoknak a spanyol kalandoroknak a viselkedését és lelkivilágát, akik csak rabolni meg kegyetlenkedni mentek az Újvilágba és ott gátolták Kolumbuszt, aki munkára akarta fogni a hasonló léhutoket, ahol csak tudták. Izabella királyné és Kolumbusz viszonyát is az emberi szimpátián keresztül ábrázolja a film, holott a valóságban ez kizárólag a kölcsönös érdekeken alapuló kapcsolat volt: a fülig eladósodott Spanyolországnak mindenképpen aranyra volt szüksége és Kolumbusz megígérte ezt az aranyat, ha a királyné támogatja terveit.

Szóval szerintem egy jó történelmi filmet láthattunk (elég ritka ebben a mufajban ez a minoség), mesterünk hasonlóan kiváló zenéjével, remek színészekkel és színészi alakításokkal, az alakoknak jellemük és egyéniségük volt, a képi világ lenyugözo, a film és a zene összhangja példaszeru és még lehetne sorolni néhány szuperlatívuszt.

Teljesen egyetértek azzal, hogy a zene a film nélkül is megállja a helyét. Nem véletlenül lett olyan népszeru.

Néhány kiigazítás Snaker hozzászólásához:

1. A "Twenty Eighth Paralell" magyarul annyit jelent, hogy "28. szélességi fok". Két teóriám van a cím magyarázatára: lehet, hogy annak a földrajzi pontnak az egyik koordinátájára gondolt a szerzo, ahol Kolumbusz a Bahamáknál elérte a karibi szigetvilágot. (A valóságban valószínuleg - mert máig nem tudható pontosan az elso partraszállás helye - kissé délebbre, a 24. foknál történt, de a film és a zene szempontjából ez lényegtelen.) A zenék címeinek logikájából ez a változat következik, ugyanakkor az is tény, hogy a Bahama-szigetek mind a 28. foktól délebbre helyezkednek el.
Lehet ugyanakkor az indulás helyszínének, a Kanári-szigeteknek a földrajzi szélessége is, mert ez valóban kb. 28 fok.

2. Hispaniola (és nem Hispanola, bár az én kazettámon is így, azaz rossz helyesírással van írva) szó szerint Kis-Spanyolországot jelent, vagyis a mai Haiti és a Dominikai Köztársaság által elfoglalt szigetet Kubától keletre. Ezt a nevet Kolumbusz adta a szigetnek, mert a partvidék Kasztíliára, Spanyolország egyik tartományára emlékeztette.

Hát valahogy így függ össze történelem, földrajz, film és zene.

üdvözlettel
Argentina

Előzmény: Snaker (423)
Csík Dániel Creative Commons License 2000.09.15 0 0 426
Ki nézte az RTL-klubbon az Olimpiai összefoglalót kb. 5 perce? Amikor pont a Magyar csapat bevonúlását mutatták, a tuzszekerek egy trombitás átírata hallatszot be. Mintha ennek a számnak bármi köze lenne az olimpiához .-)).
Csík Dániel Creative Commons License 2000.09.15 0 0 425
SNAKER( és Divád)!
Szerintem a film ugyan nem közelíti meg mondjuk a Tuzszekereket, de mégiscsak közelít a "nézheto" címu kategóriához. A filmben vannak eléggé érdekes (na meg persze drága) effektusok, amik nyagyon tetszettek. Történelmi akció-kaland filmnek (szerintem) még mindig jobb mint a tavalyi(?) 13. harcos. Amúgy a Moxica volt a rossz fiú, o búzdította fel az indiánokat, ugrott hátast valamien állványzatról , rinyált, hogy fog fájni a lovának, ha segít a harangot vontatni stb.. Bár az album tényleg jobb mint maga a film, ezt nem tagadhatom! Amúgy a filmet már ,vagy 20 szor láttam.
Előzmény: Snaker (423)
Divád Creative Commons License 2000.09.15 0 0 424
Egyetértek Snaker-rel. A zene sokkal jobb, mint a film. Ha valaki először a filmet nézi meg, azt mondhatja: hát nem nagy eresztés, de a zene az nagyon szép. Ha először hallgatja meg a zenét és csak utána nézi meg a filmet, akkor meg ezt: mit keres ez a fantasztikusan szép zene egy ilyen rossz filmben? Ezt a hibát már többször is elkövette Mesterünk. Szerintem a jó szíve az oka, hiszen nem tud nemet mondani filmrendező barátainak. :)
Előzmény: Snaker (423)
Snaker Creative Commons License 2000.09.15 0 0 423
Üdv mindenkinek!

Elérkezettnek láttam az idot, hogy végre írjak egy Vangelis lemezelemzést.
Nos az elso lemez, amit jobban, más szemszögbol is meghallgattam, az 1492 volt. Egyszer valamikor a TV-ben is leadták a filmet, de sajnos nem nagyon nyerte el a tetszésemet. De csak a film! A zene annál inkább!
Hazánkban azt hiszem ezzel az albummal robbant be a köztudatba, addig talán ha néhány számát ismerték... De jött 1992, és a hazai lemezeladási adatok alapján felkerült a MAHASZ elso 40 lemeze közé, ami azért már jelent valamit.

Az album nyitószáma az Opening számomra elég sejtelmes, tele bizonytalansággal, nem tudni, mi fog történni a következo pillanatban. A kezdeti feszültséget sikerül feloldani, a Conquest of Paradise (a Paradicsom meghódítása) nem véletlenül lett az album legismertebb darabja. Szinte mámorító, ahogy a férfikórus elkezd dúdolni, na és a refrén, az valami káprázatos.
3. Monastery of La Rabida (a La Rabidai kolostor): megjelennek a fúvós hangszerek, mintha gregorián éneket énekelne a férfi kórus, és a szám közepe-vége fele felcsendül egy csemballó vagy ahhoz nagyon hasonló hangszínu hangszer, és ez felidézi bennem a kor klasszikus zenei hangulatát.
4. City of Isabel (Isabel városa): belépünk a városkapun, és egy vásárba csöppenünk. Nagy az öröm, folyik a dínom-dánom, táncolnak az emberek, talán annak örülnek, hogy újra láthatnak minket, de az is lehet, hogy ez már az utolsó, indulás elotti lakoma. Ebben a számban is sikerül visszaadnia Vangelisnek a kor zenei hangulatát.
5. Light and Shadow (fény és árnyék): a szám elején felmerül bennem, hogy az elozo felvétel szinte beékelodik a 3. és 5. szám közé, meroben elüt tolük. Visszatér a kórus, mely a 3. számban is hallható volt. Ugyanúgy visszatérnek a fúvósok, és az egyik kedvencem a csemballó.
6. Delivarance (szabadulás): ismét visszazuhanunk az indító sejtelmes, misztikus hangulatba, megjelenik a háttérben egy spanyol gitár-futam, mely a tenger/óceán hullámzásának az érzését kelti bennem. Kolumbusz, ahogy a cím is sejteti, útnak indul, de még o sem tudja igazán, hogy vajon hova is fog eljutni, egyáltalán eljut-e valahová, vagy talán - ahogyan azt sokan gondolták - a világ vége fog reá várni. Ezek a gondolatok futnak végig agyán, miközben a hajó egyre messzebb és messzebb kerül a partoktól.
7. West across the Ocean Sea (nyugat felé át az óceánon): talán nem véletlen, hogy felkerült több válogatáslemezre is ez a szám! Csodaszép, egyszeruen nem tudok semmi rosszat mondani róla, csukott szemmel hallgatva szinte majdnem elsírtam magam - nem szokásom - mert annyira meghatott. Kicsit szomorkás a hangvétel, a fúvós hagszer - talán fuvola - tökéletesen adja vissza ezt az érzést. Kolumbusz reménye egyre jobban csökken, lassan o sem hiszi el, hogy valaha is látni fog még szárazföldet.
8. Eternity (örökkévalóság): a hangulat továbbra is megmarad, akárcsak az elozo, ez a szám is fantasztikus, gyönyöru. Talán a cím is sejteti, szinte már egy örökkévalóságnak tunik az az ido, amit megtettek hajóval az óceánon.
9. Hispanola (Spanyolország): a szám érdekessége, hogy nem folytatódik a már megszokott folyamatos zenei vonulat - akárcsak a 4. szám elott. Különálló darabról van szó, ezzel is érzékeltetni akarja Vangelis, hogy valami más következik. A legénység, szinte mindenki, aki a hajón található, egyre inkább azt hiszi, hogy nincs semmi, ami az óceán túlpartján vár rájuk. Talán a világvége, de arra igazán senki sem lenne kiváncsi. A hosszú távollét és a kilátástalanság miatt felüti fejét a honvágy, mindenki a régi szép idokre emlékezik, Spanyolországra, arra az országra, ahonnan egykor elindultak, még oly lelkesen.
10. Moxica and the Horse (Moxica és a ló): sajnos nem tudom, hogy ki vagy mi lehet az a Moxica, de az biztos, hogy az elozo 9. felvétel hangulata tovább folytatódik ebben a számban is. Ez az elso hosszabb hangvételu szám a lemezen, megjelennek speciális effektek, szinte utópisztikus a hangulat.
11. Twenty Eighth Parallel (28 párhuzam?): itt jelenik meg eloször a zongora, mely a kezdeti hangok után ismét feleleveníti a Conquest of Paradise lágy dallamát, némi improvizációval megfuszerezve. A 28 talán a hajók számát jelenti, melyek úgymond párhuzamos-paralelogramma alakzatban haladnak a végso cél "India" felé.
12. Pinta, Nina, Santa Maria (Into Eternity): a cím önmagáért beszél. Ezek a hajók - melyet mindenki ismer - voltak az elso felfedezo út vezérhajói, a Santa Maria volt az a hajó, melyen Kolumbusz utazott. A leghosszabb felvétel a lemezen,- bár az ember még szívesen hallgatná tovább is - lassú, vontatott, de a szó pozitívabb értelmében. Lassú, mert ilyen lassan haladnak a hajók a nyílt vizeken. Akárcsak a 10. számban, itt is megjelennek Vangelis speciális effektjei illetve hangszínei, melyeket már több albumán is hallottam, (pl. China). A szám végén visszatérünk, ahogyan az a címben is megtalálható a 8. felvételhez. Ezzel zárja a lemezt Vangelis, aki szerintem nagyon jól eltalálta a kor hangulatát, ill. azt a légkört, melyet egy filmzene a filmhez nyújthat.

Szerintem ez az album önmagában, film nélkül is nyugodtan megállja a helyét.
Csak ennyit szerettem volna hozzáfüzni az albumhoz.
Üdvözlet mindenkinek
Snaker

gebi Creative Commons License 2000.09.13 0 0 422

Azert ne felejtsuk el, hogy a Gladiator albumon Lisa Gerrard is alkotott. Minden szam amiben noi hang hallatszik az ove. A holgy amugy a Dead Can Dance egyuttes tagja.

G

Előzmény: Csík Dániel (420)
Csík Dániel Creative Commons License 2000.09.11 0 0 421
Boccs4 Hejesbítés: Nem Hanz Zimmer, hanem Hans Zimmer!
Csík Dániel Creative Commons License 2000.09.11 0 0 420
Elosször nekem is ez jutott az eszembe, amikor az rtl-en meghallottam a RAINMAN zenéjét . Egyébként Hanz Zimmer szerintem , jó közel áll az ún. VANGELIS-STÍLUShoz. Aki látta a Gládiátort( mert'hogy Hanz Zimmer szezte össze zenéjét), az talán érti (Ridley Scott elöszor Vangelist kérte meg, a Gladiátor filmzenéjének elkészítésére). A nyitó képsorokat követo hang, vagy zene (?) anyira csontig hatoló, hogy már beleremegek (pl. ezért is néztem meg másodszorra ezt a filmet), amiet csak 2 azaz ketto zenénél tapasztaltam: A Message
(Direct, 9-es szám) és a Psalmus ode(1990 - Reprise - 1999, 15-ös szám). Aki pedig még nem látta a Gladiátort az surgosen nézze meg, mert lehet, hogy a végén a közeli zeneboltban kérni fogja az eladótol a Vangelistol a Gladiátort, annyira hasonlít (szerintem) a stílusához!
Herb-Atea Creative Commons License 2000.09.11 0 0 419
A Rainman zenéjét Hans Zimmer szerezte.
Előzmény: Törölt nick (418)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.10 0 0 418
Nekem is ugyanez a sejtésem támadt, legalábbis a zene nagyon Vangelis-hangzású volt.

Tudja valaki a választ?

Előzmény: Filburt (417)
Filburt Creative Commons License 2000.09.10 0 0 417
Lehet, hogy nagyot tévedek, de a Rainman zenéjét (legalábbis a főtémát) nem Vangelis követte el?

Filburt

iudex Creative Commons License 2000.09.07 0 0 416
Tényleg? Dehogy ábrándítasz ki, köszi az infót, hiszen gyorsan megvan így a kiigazítás, és senkit nem fogok félrevezetni, még akaratlanul sem. Sajnálom, azt hittem, új hely készül. Dehát egy újszülöttnek... :)))) Köszönöm, hogy korrigáltál.
Előzmény: Divád (415)
Divád Creative Commons License 2000.09.07 0 0 415
iudex
Nem szeretnélek kiábrándítani, de ez az oldal már az Oceanic c. lemez megjelenése óta így néz ki, illetve azért annyi változás történt az évek alatt, hogy eredetileg két lapból állt, mára már csak ez az egy maradt. A nyitó oldalon sokáig az Oceanic felirat volt látható. Szerintem azért készült ez az oldal, mert manapság már szinte kötelező webcímet feltüntetni a lemezborítón, persze az már más kérdés, hogy senki sem foglalkozik a fejlesztésével. Az is előfordulhat, hogy csak le akarták foglalni ezt a nevet, de akkor már miért nem a www.vangelis.com-ot? Ez ugyanis nemlétező webhely.
Előzmény: iudex (414)
iudex Creative Commons License 2000.09.07 0 0 414
Na ez lesz az épülő Vangelis-honlap eleje. Egyelőre semmi nincs rajta, de szemünket érdemes rajta tartani.
Vangelis.
Előzmény: iudex (413)
iudex Creative Commons License 2000.09.06 0 0 413
OFFOCSKA
Vettem az adást, csak nem tudtam válaszolni, mert a freemailen belüli levelezés finoman szólva akadozik, tegnap legalább három levelem veszett el, amit nekem írtak, ezért nem mertem Neked felelni, attól félve, hogy úgyis elkószál.
ON
Nem tudom, tudjátok-e, vagy szóba került-e, de készül egy új Vangelis honlap, csak még rettentően kezdetleges állapotban volt tegnap. Mindjárt megkeresem a címét, de akit érdekel, addig is elkalandozhat arrafelé, ugyanis az új zenei portálon belül találtam rá, ennek címe: www.zene.net.
Előzmény: nemethbala (412)
nemethbala Creative Commons License 2000.09.06 0 0 412
Kedves Snaker!

Örülök, hogy ismét itt vagy körünkben.
"Az igazság az, hogy mostanában ritkábban hallgattam Vangelis muzsikáit." Akkor legalább az elkövetkezendő napokban, hetekben lesz mit bepótolnod. :)
"Ismered a Tangerine Dream-et?"
Bevallom, nem. :( Sok jó vélemény elhangzott az általad megnevezett együttesről, úgyhogy lassan ideje lesz valamelyik munkájukat megszereznem. Ám azt is be kell vallanom Neked, hogy még elég sok Vangelis - lemezre fáj a fogam, és először azokat szeretném megkaparintani.

Előzmény: Snaker (410)
Tasunko Creative Commons License 2000.09.06 0 0 411
Kedves Mindenki!

Én is visszatértem! Akárcsak Snaker én is szabi miatt voltam csöndben, nekem is csak a melóhelyen van net-hozzáférésem. A szabi ideje alatt inkább most más zenék voltak terítéken (JMJ, Dire Straits, Chris Rea) Vangelistől a Blade Runner-t és Opera Sauvagét hallgattam. A Soil Festivitest meg mindig elfelejtem kölcsönkérni, pedig igértem nektek egy kis elemzést és véleményalkotást róla. No de ami késik, nem múlik.

Sanker!

Kb. 2-3 hete a csiga2-sen volt egy film a Fedőneve:Katona. Zenéjét a Tangerine Dream komponálta a filmhez. Láttad? Szerintem jól eltalálták a film hangulatát, már ha hangulatosnak lehet nevezni egy ilyen IMHO "C" kategóriás kémfilmet. :-)

Üdv. Tasunko

Snaker Creative Commons License 2000.09.06 0 0 410
Kedves nemethbala!

Elore is szeretnék elnézést kérni toled, és a többi hozzászólótól, hogy mostanában nem írtam.
Ennek egyszeru az oka: nincs otthon internetem.
Most a munkahelyemrol van lehetoségem arra, hogy visszatérjek a régi kerékvágásba.
Megpróbálok a közeljövoben néhány Vangelis-albumot elemezni, de bevallom oszintén, hogy eddig még nem próbálkoztam ilyesmivel.
Ma valószínüleg nekilátok és meghallgatok néhány albumot. Az igazság az, hogy mostanában ritkábban hallgattam Vangelis muzsikáit, a Tangerine Dream együttes lemezeit hallgattam.

Lenne egy kérdésem hozzád:
Ismered a Tangerine Dream-et?

Üdv:Snaker

LaLa Creative Commons License 2000.09.06 0 0 409
iudex,

>Ha nem titok, elárulnád, miért húzódozol az efféle netes fórumoktól?

Nem tudom. Nem szeretem oket es kesz. Jobb szeretem, ha az effele diksurzusok email formajaban jutnak el hozzam a levelsladamba...

Divad,

>Légyszíves értesíts, ha készen lesz a fordítás, mert szeretném mielőbb >megvenni!!!

Ez meg nem tudom hogy lesz, de amint lesz valami kezzelfoghato, ertesitunk majd teged is, meg mindenki mast is ezen a forumon.

>de az eredeti angol verziót is szívesen megvásárolnám!!!...

Ez ugyben fordulj szemelyesen Mark Griffinhez: mjtgriffinKUKACcompuservePONTcom (anti-spam irasmod :-).

Az El Greco albumrol:

Mar egyedul a Movement X-ert is erdemes megvenni... En a 3000 peldanyszamban kiadott gyujtoknek szant eredeti albumot is megvettem, es nem bantam meg. Az azzal egyutt adott nagyszeru El Greco konyv (tele szines kepekkel) pedig meg csodalatosabba teszi az egesz elmenyt.

Melegen ajanlom mindenkinek az albumot: muveszet a kobon.

Előzmény: iudex (406)
nemethbala Creative Commons License 2000.09.05 0 0 408
Sziasztok!

Az elmúlt 3 hétben is nagyon sok Vangelis – zenét hallgattam, legtöbbször a Heaven and Hell és az El Greco szólt otthon. Csak ismételni tudom magam: mindkét album csodálatos. Domenico Theotocopuliról egy (zseb)könyvet is elolvastam. Ebben a zsebkönyvben igazán remek képek találhatók.( Orgaz gróf temetése, Toledo viharban, Angyali üdvözlet, Szent András apostol, A szent család Szent Annánál.) Akit érdekelnek a Mester alkotásai, Budapesten a Szépművészeti Múzeumban megcsodálhatják azokat. Ahogy Vangelis zenéi üzenetet hordoznak magukban, ugyanez elmondható Greco festményeiről is.
Herb - nek is csak azt tudom ajánlani, ha időd engedi, nézz meg minél több El Greco festményt, és utána hallgassd meg Vangelis ez idáig utolsó szólólemezét. Ennyi fáradozást igazán megér a dolog, legrosszabb esetben az történhet, hogy harmadszor sem nyeri el tetszésed az El Greco… Szati nem tudta eldönteni, hogy mitévő legyen: megvegye – e vagy sem ezt a lemezt. Bár helyetted nem dönthetek, de szerény véleményem szerint érdemes pénzt áldoznod a Mester e munkájára(is). :)

Divád Creative Commons License 2000.09.04 0 0 407
Kedves Lala!
Légyszíves értesíts, ha készen lesz a fordítás, mert szeretném mielőbb megvenni!!! tőled; de az eredeti angol verziót is szívesen megvásárolnám!!!...
iudex Creative Commons License 2000.09.04 0 0 406
Köszi az infót, egyébként csak viccoltam a meglépéssel, természetesen. Ha nem titok, elárulnád, miért húzódozol az efféle netes fórumoktól?
Ja, és csak azért nem nyomulok fordításügyben, mert ángliusul speciel nem tudok, abszolúte.
Előzmény: LaLa (405)
LaLa Creative Commons License 2000.09.03 0 0 405
Nem leptem meg, csak irtora nem szeretem ezeket a webes forumokat. Most is csak azert neztem be, hogy lassam, jelentkezett-e masvalaki is a forditasra. (A jelek szerint nem.)

A konyv eloszor 1994-ben jelent meg, a masodik, bovitett kiadas (ami nekem is megvan) pedig 1997-ben.

Előzmény: iudex (404)
iudex Creative Commons License 2000.08.31 0 0 404
Úgy látszik, LaLa meglépett, :) de a kérdésem marad, mikor jelent meg Griffin könyve?
iudex Creative Commons License 2000.08.29 0 0 403
Hát nem. :) De biztos van más dóga is szegénynek.
Előzmény: Divád (402)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!