Keresés

Részletes keresés

karácsonyeste Creative Commons License 2011.03.12 0 0 30213

Sziasztok!

Tudnátok nekem egy babavarró tanfolyamot ajánlani? Ami Budapesten van, és nem olyan drága:)

köszönöm!

A maranta Creative Commons License 2011.03.12 0 0 30212

Most akkor melyik volt előbb?

http://beautifulthings-tatcon.blogspot.com/2009/12/blog-post_02.html

http://www.meska.hu/ProductView/index/176326

Azt várom tőletek, hogy azt mondjátok, nem hasonlít, csak én vagyok egyre gonoszabb, ahogy öregszem.

Kaoka Creative Commons License 2011.03.12 0 0 30211

Pedig azt is mondtam. :-D A bolhapiac után Palotán. Az új házaknak az aljában levő üzletsorban, a buszmegállóban. :-) A rózsaszín a leárazott fonalaknál van. Nem tudom héfőn kinyit-e? Szombaton nem az biztos. És babavarró tűd ven-e már? Csakhogy csigázzalak még egy kicsit.... :-)

Előzmény: zöldtengerszem (30210)
zöldtengerszem Creative Commons License 2011.03.11 0 0 30210

Szia Drágám !

Köszönöm szépen , hát igen tudom , mondtad :-DDD ...Hát mér moderálnának , cigányzenekar is van nem ? Pl .a száztagú, ráadásul ott még egy kedves osztálytársam is van :-) .

Nem a névvel van a baj sohasem ... Akik abból akarnak bajt csinálni azok csak átmossák a lényeget  .

Na az a kedves fonalasod az meg merre van ??? Rózsaszííín ? Húú az szép lehet ...

Látod füzetet kellett volna vinnem , és szépen felírogatni mindent ... :-)))

Előzmény: Kaoka (30208)
Kaoka Creative Commons License 2011.03.11 0 0 30209

schmidtanita, ez aztán a tornacipő! El sem tudom képzelni, hogy csináltad. Nagyon ügyes vagy. Csak tudnám hol voltál idáig? :-)

Előzmény: schmidtanita (30203)
Kaoka Creative Commons License 2011.03.11 0 0 30208

Zöldtengerszem földim! :-)

A 147-es busz megállójában a cigánysoron. Remélem nem moderálnak ki ezért, :-D de hát ez a neve. Hihi.

Pont a buszmegállóban és szombaton délelött is nyitva van. Én tele vagyok leeresztett lufikkal.:-) Megint vettem még gyapjút hajnak és ma láttam a kedvenc fonalas boltomban csudaszép gyapjú keverék fonalat. Úgy néz ki, mit amit Ahamától kaptam, csak rózsaszines árnyalatban. Pihe-puha és annyira finom. Lassan beköltözhetek abba a boltba. .-) Az orrtól én is idegenkedek, de az adja meg a jellegzetességét. Anélkül nem is igazi raggedy.

Előzmény: zöldtengerszem (30206)
zöldtengerszem Creative Commons License 2011.03.11 0 0 30207

Óhh de helyes !

Én személyszerint is köszönöm szépen :-*))) ...

Előzmény: A maranta (30186)
zöldtengerszem Creative Commons License 2011.03.11 0 0 30206

Kaoka Drágám !

Tényleg ott jobb is olcsóbb is ? De jó , hogy még nem mentem ... :-)) Köszönöm a tippet neked , de melyik oldalon is van a piacon a volt villamosfelőlin mondtad , ugye ? Én nem tudom mi van velem , azt hittem mindent megjegyeztem , de napról-napra szembesüök vele , hogy mégsem ...

Vettem gyapjúcsomagot 500 ft ért , az nem olyan finom gyapjú , azért remélem jó lesz , de sok szín van benne, meg vettem külön fehéret angyalhajnak és vöröset :-) . És vettem, tűkészletet is , de tegnap a fonóban voltam , ahol ugye tanulom a zsinórcsipkét , és avval foglaltam le magam a szabadidőmben , már nagyon szeretnék belekezdeni a raggedy  - be , de előbb vennem kell tömőanyagot .., addig hozzá sem fogok ,mert nembírnám csak úgy látni szegénykét ha már megvarrom . Olyan akkor még , mint egy leeresztett lufi :-)))....

Remélem hétfőn nyitva lesz ... Ha nem akkor majd ..., elsejéig még van időm bőven ...

Kiváncsi vagyok a babáitokra , valahogyan száz arcot rajzoltam már neki , de én ez a háromszög orr miatt szintén nem nagyon tudom kedvesre tervezni ( nem is tudom ki írt erről , talán Berthe ), pedig igyekszem . Azért találtam egy -két jó ötletet , aztán majd elválik , hogy mit sikerül megvalósítanom belőle , merthogy ugyebár nekem ő lesz még csak a második babácskám ... Az első alakul , de sajnos még mindig meztelen , majd mutatom őt is ha kész lesz :-))...

Előzmény: Kaoka (30201)
Aledi Creative Commons License 2011.03.11 0 0 30205

Nahát! Ez a cipő csúcs! Én is azt hittem készen vetted. Le a kalappal!

Én arcpirosítót szoktam használni, és igen, fiúbabáknál is :) Mostanában próbálkozom folyékony textilfestékkel is, hogy ne kopjon le, de azzal nagyon óvatosan kell bánni.

stigglinnc Creative Commons License 2011.03.11 0 0 30204

Óóóó... ez a cipő fantasztikus!

A babáidat is szeretem, főleg a fiút meg a két Waldorf stílusú lánybabát!

Abba ne hagyd a babavarrást, nagyon ügyes vagy!

schmidtanita Creative Commons License 2011.03.11 0 0 30203

Köszönöm szépen a kedves fogadtatást. :)

PaJulcsi, már szereztem be babatest-anyagot, de szerintem kipróbálom a kávés festést is, amit írtál.

Aledi, szerika0122, a fehér arcú lánybabán elméletileg van arcpír, de élőben is alig látszik. Rózsaszín szemhéjfestékkel csináltam, de nem mertem többet tenni, mert féltem, hogy elmaszatolódik. Ti mit használtok hozzá? És a fiúbabákra is lehet tenni?

Kaoka, igen, az egy Pigotta baba, ő volt az első baba amit varrtam, még kézzel. A ruhájánál édesanyám segített, mert fogalmam sem volt arról, hogyan működik a varrógép. Ez kb. másfél éve volt. A munkahelyemen leadtam akkor a babát, hogy majd elküldik az Unicefnek, de nem küldték el. Novemberben megszűnt a munkaviszonyom és visszakértem. Mégiscsak ennek a babának köszönhetem, hogy megtanultam varrni. A tornacipőt nem vettem, azt is én csináltam bőrből és farmerból. Felteszek egy képet is, hogy hogy néz ki.

Kaoka Creative Commons License 2011.03.11 0 0 30202

Kedves schmidtanita! Üdvözöllek a kis babás családunkban. Érezd jól magad és gyere gyakrabban. Jól látom a középső a Pigotta baba? Helyesek nagyon és egyáltalán nem kezdőre vallanak a babáid. Egy kis arcpír tényleg sokat jelentene mindegyiken. A tornacipőt honnan szerezted be?

Előzmény: schmidtanita (30196)
Kaoka Creative Commons License 2011.03.11 0 0 30201

Zöldtengerszem, ne csak a YISK- be menj a piac melletti anyagboltba egy nagy zsákkal adnak kb. ezerért.

Abból jobb babát tömni, mert tömörebb. A JYSK-párnából inább pihe-puha figurákat jó tömni.

Milyen színű gyapjukat sikerült beszerezned? Sajnálom, hogy nem jutottam el, legközelebb nem hagyom ki.

A mostani PRAKTIKA újságban lehet nyerni gyapjú csomagot a keresztrejtvénnyel. Én beküldöm, habár sohasem nyerek. Most nagy munkában vagyok, nem baba és hétfőre el kell készülnöm vele.:-) Aztán jön a közös baba varrása. Fejben már megvarrtam. :-D

Előzmény: zöldtengerszem (30181)
Kaoka Creative Commons License 2011.03.11 0 0 30200

Bloodyheart, igen ott láttalak, csak sajnos nem sokat. Az uokám nézte a mesét és egyszer csak azt vettem észrem hogy babákról van szó. Persze, hogy leragadtam, de rögtön vége is lett.

Előzmény: Bloodyheart (30191)
szerika0122 Creative Commons License 2011.03.10 0 0 30199

Anita, helyesek a babák!

Az arcpír tényleg sokat jelent, egyszer érdemes kipróbálni egy babán  :-))

Aledi Creative Commons License 2011.03.10 0 0 30198

Szia schmidtanita, Isten hozott! :)

Már hogyne vehetnél részt a közös varrásban, minél többen vagyunk annál jobb.

Nekem is nagyon tetszik a fiúbaba pulcsija. A lánybabáknak is nagyon kedves a fejecskéjük, igazán megérdemelnek valami szép ruhát. Én még egy kis arcpírt tennék rájuk, de hát nekem (meg IOkaste-nak :) ez a mániám.

PaJulcsi Creative Commons License 2011.03.10 0 0 30197

Jaj, az a csigabigás pulcsi nagyon helyes:)

Szépek a babáid, csak egy kicsit sápadtak, pólóanyagból készültek? Ha igen, azt érdemes előtte kávéval vagy teával befesteni.

schmidtanita Creative Commons License 2011.03.09 0 0 30196

Kedves Babavarró Lányok!

Régóta olvaslak benneteket, egy ideje már gyűjtöm a bátorságot, hogy írjak is. Szívesen részt vennék a közös babavarrásban, remélem lehet még jönni. :)

Eddig ezeket a babákat varrtam, a két lánybabának sajnos még nincs ruhája, de remélem hamarosan elkészülök azokkal is.

szerika0122 Creative Commons License 2011.03.09 0 0 30195

Köszi Aledi!

Előzmény: Aledi (30194)
Aledi Creative Commons License 2011.03.09 0 0 30194

Szerika, szerintem mindenki akkorában készíti, ahogy akarja :) Én az előző mintát nagyítottam másfélszeresre. Hétvégén kiszabtam, kb. 30 cm lesz, ez a kedvenc méretem :)

Bloodyheart, gratulálok! :)

Előzmény: szerika0122 (30193)
szerika0122 Creative Commons License 2011.03.09 0 0 30193

Köszönjük a nagylegénynek a köszöntőt! :-)

Nekem nem egészen világos, hogy akkor most mekkora méretben is készítjük a közösvarrást?

A maranta Creative Commons License 2011.03.08 0 0 30192

Lányok!

Lementettem egy word fájlba a Mentsük a babákat honlapot.

Arra kérném azokat, akik tudnak jól angolul, hogy mélbe keressék meg őket és kérjenek engedélyt, hogy a mi honlapunkon magyarra fordítva, és mellette meghagyva az eredeti angol változatot is (ha ezt szükségesnek tartjátok) felhasználhassuk. Csa- biztos, ami biztos alapon.

http://www.savethedolls.org/

Bloodyheart Creative Commons License 2011.03.08 0 0 30191

Lehetséges.

Ha engem nem is a kis dolgaim fel lehet ismerni.:)

Minimax--híradó.

Előzmény: Kaoka (30170)
ahama Creative Commons License 2011.03.08 0 0 30190

Jaj de drága ! Köszönjük szépen :)

A maranta Creative Commons License 2011.03.08 0 0 30189

Az ovis lányoknak és óvónéniknek készült, boldogan vitte :-)

Előzmény: Aledi (30188)
Aledi Creative Commons License 2011.03.08 0 0 30188

Szia IO,

De jó, hogy jöttél! Jól vagytok? Gondoltunk ám mi is rád, nagyon hiányoztál :)
Amaranta, köszönjük az úriembernek. Nagyon aranyos. Jópofa a nem hervadó virágcsokor is :)

Előzmény: Törölt nick (30184)
Hanna4901 Creative Commons License 2011.03.08 0 0 30187

Köszönjük a NŐK nevében ennek a kedves FIATALÚRNAK:-)))

A maranta Creative Commons License 2011.03.08 0 0 30186

SOK BOLDOG NŐNAPOT!

A maranta Creative Commons License 2011.03.08 0 0 30185

Maradjunk annyiban, hogy bróbálom szerkezgetni. Este majd megpróbálom a képtárakat belinkelni, mindenképpen akartam írni a taliról. 

Megpróbálom lementeni wördbe az egészet, aztán lassanként majd fordítjuk, és beszerkesztjük. AZtán itt a lányokat megkérjök, hogy babajavításnál csinálgassanak képes útmutatókat, és egész jó kis anyagot lehetne majd összehozni belőle.

Munkát azt tudok adni, igaz? :-)

Előzmény: Törölt nick (30184)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.08 0 0 30184

Sziasztok!! Bocsi, csak így  belepottyanva a közepébe- sajnos, most szinte egyáltalán nme tudom olvasni a fórumot, a talis képek közül is egyedül Kaoét tudtam megnézni, mert a többi linket nem találtam meg.. :(

Amaranta, ha tényleg tudod szerkeszteni az oldalt, a találkozókhoz beírnád a képtárak linkjeit? :))

Stigi, én átfutottam ezt a honlapot, nem értem, miért szűnik meg, de ha gondoljátok, le lehetne menteni és - hivatkozással persze- átteni a mi honlapunkra;esetleg menet közben fordítani, aktualizálni lehetne benne a dolgokat. MOst sajnos nekem nincs időm a mentegetésre, de később biztosan lenne időm megszerkeszteni. Szóval ha gondoljátok, és tudtok rá időt szakítani.. :D

Sok puszi, gondoltam Rátok a tali alatt.. :D

Előzmény: stigglinnc (30173)
Aledi Creative Commons License 2011.03.07 0 0 30183

Én is szoktam erősítést tenni, ha ilyen vékony a nyaka, méterben kapható közbélést szorosan felcsavarok,  olyan hosszút, ami a feje búbjától a teste aljáig ér, cérnával körbetekerem, hogy ne tudjon kibomlani, és körülötte jó szorosan kitömöm. Így mosható is marad.

Édesek ezek a pofikák nagyon, de én vitatkoznék azzal, hogy a tied ne lenne kedves.

Akkor április elején mutogatunk, nagyon kíváncsi vagyok :)

Előzmény: berthe (30182)
berthe Creative Commons License 2011.03.07 0 0 30182

Orulok, hogy megcsinàljatok kozosbe a Raggedy Anne babàt.

Erdemes (es konnyebb megvarrni) ha felnagyitjàtok. Nekem a skannerem nem mukodik, igy lefénykepeztem:

Ebbol kb. 40- 45 cm-es babàt kaptok..

Szerintem ti tapasztalt babavarrok vagytok, semmi szukségetek erre, de itt egy "tipp". A nyakàba a kitomés elott tettem néhàny muanyag pàlcikat, azért, hogy a nehéz fej ne kokadozzon.. Tény, hogy ezzel nem lehet  kimosni... (esetleg papir nèlkul..)

Ime:

Mielott megrajzoltam az arcàt kerestem nehany példàt interneten, de  nekem sajnos igy sem sikerult a babaarcom igazan kedvesre. 

Ime a példàk:

Ha elkezditek megmutatni a babakat itt a forumon, mutatom majd, hogy mi mit csinaltunk ebbol a szabasmintabol...

zöldtengerszem Creative Commons License 2011.03.07 0 0 30181

Szerbusztok !

Jaj de jó ezt így szoktátok ??? Oké , akkor elsejéig még van időm bőven :-)...

Már az első babám készülget , van neki szép zöld gyapjúhaja is , ha ő kész lesz mutatom nektek , és utána kezdem a Raggedy-t én is ...

Kezdek rájönni a fortélyokra , de megszenvedtem vele . Még a ruhája készül , de lassan , mert nem nagyon van időm rá , tegnap vendégeskedés volt , ma a házimunka ... De jövök hamarosan :-)) ....

Mindenkinek tetszik a babácskám , már legalább három hasonlót kellene készítenem :-) , én kézzel varrom , így azért lassúbb kicsit ... De meg vagyok "fertőződve " babaügyileg rendesen :-)))...

Kaoka !

Sikerült tűkészletet vennem :-)))  ...

Most megyek majd  a Jysk-be tömőanyagért , mert az elfogyott .., elég sok kell egy ilyen kicsi babához is , az itthoni készletem mind belement ...

Előzmény: Kaoka (30180)
Kaoka Creative Commons License 2011.03.07 0 0 30180

Mi lenne, ha megvárnánk a hónap végét és április elsejétől lenne a bemutatás. Addig senki se mondjon róla semmit, mégha kész van akkor sem. Aztán.... jó lenne kitalálni az áprilisit is és márciusban azt is fel kellene tenni. :) Így több időnk lenne a kigondolásra. Van valakinek ötlete az áprilisira?

Előzmény: PaJulcsi (30179)
PaJulcsi Creative Commons License 2011.03.07 0 0 30179

De még ne mutasd! Tényleg, mikor is van a határidő, amikortól már lehet mutogatni?  Na nem, mintha az enyémhez már hozzáfogtam volna, csupán merő kíváncsiságból:))))

Előzmény: Annamária36 (30178)
Annamária36 Creative Commons License 2011.03.06 0 0 30178

Sziasztok!

Ma varrtam a piros hajú babámat.Hát,olyan 20cm-es lesz.Kipróbáltam,hogy először horgoltam neki "kalapot" aztán arra csomóztam a haját.Eddig ez a frizura megoldás lett a legjobb.Még ruha kell és elkészül.

Porcelánbabáimnak a hosszú hétvégén varrok testet (4 nap talán elég lesz).

Mik derülnek itt ki Kusrae! :)   Lehet,hogy csak nekem új. Akkor minden oké,nem kezdek el félni magamtól. :))

Előzmény: kustrae (30177)
kustrae Creative Commons License 2011.03.06 0 0 30177

Annamária36!Akkor ez közös küldetésünk!Nekem is várakozik 4 ilyen gyönyörűség egy zacskóban félretéve,hogy új életet kezdhessenek.Hasonló hiányosságokkal,mint a tieid.De olyan gyönyörűek így is.Mondjuk,kevésbé használható játékok,de akkor is....Megláttam,és szerelmes lettem.Ezt mindenki ismeri közülünk :D

Előzmény: Annamária36 (30165)
mehike Creative Commons License 2011.03.05 0 0 30176

Annamari !

Örülök,hogy megtaláltad.Én is voltam ma arrafelé 1/2 2 tájékán :-)

Előzmény: Annamária36 (30174)
Annamária36 Creative Commons License 2011.03.05 0 0 30175

Bocsánat! Egy n kimaradt!

Előzmény: Annamária36 (30174)
Annamária36 Creative Commons License 2011.03.05 0 0 30174

Sziasztok!

Az útbaigazítások segítségével voltunk ma a Jysk-ben (is). Nagypárnát vettem 700Ft-ért (kicsi 250Ft).Biztos jártok oda egy páran, mert az eladók már rutinosan nyomták a kezembe mikor mondtam,hogy tömőanyagnak kell. :)

Stigglinc köszönöm a linket,megnézem!

stigglinnc Creative Commons License 2011.03.05 0 0 30173

!!!!!!!!!!!

Húúú, most olvasom, hogy ez az oldal megszűnik március 14-én!!!!

http://www.savethedolls.org/

Akinek kell róla valami: szabadon kimásolható és menthető bármely része, v. az egész.

Előzmény: stigglinnc (30171)
ahama Creative Commons License 2011.03.05 0 0 30172

Zöldtengerszem,  írnál nekem egy mailt? Nem tudok levelet küldeni neked innen, pedig mondanám amit a talin kérdeztél.

Előzmény: zöldtengerszem (30151)
stigglinnc Creative Commons License 2011.03.05 0 0 30171

Annamária, íme:

http://www.bellaonline.com/articles/art48817.asp

Hogyan tisztítsunk régi babát

http://www.savethedolls.org

Nála a baloldalon vannak a különböző fázisokhoz (pl. haj kibontása, rendezése) gombok, ráklikk

Előzmény: Annamária36 (30168)
Kaoka Creative Commons License 2011.03.05 0 0 30170

Bloodyheart! Nem téged láttalak ma, korán reggel a tévében?

Előzmény: Bloodyheart (29982)
stigglinnc Creative Commons License 2011.03.04 0 0 30169

Ok, holnap megkeresem és berakom a linket!

Igazad van, gyönyörűek ezek a babák! Minden erőfeszítést megérdemelnek:-)

Előzmény: Annamária36 (30168)
Annamária36 Creative Commons License 2011.03.04 0 0 30168

Azt azért nem mondom,hogy értek hozzá csak egyszerűen nem szabad őket ott hagyni.  :)

Ha megmutatod az oldalt,szívesen megnézném.

Előzmény: stigglinnc (30167)
stigglinnc Creative Commons License 2011.03.04 0 0 30167

De szépek!!!

Ha érdekel, megkeresek egy elmentett linket arról, hogyan kell reparálni az ilyen antik babákat.

Angol nyelvű leírás, ha érted, talán találsz benne hasznos tippeket.

Bár, úgy látom, hogy te is nagyon értesz hozzáÍ:-)

Kaoka Creative Commons License 2011.03.04 0 0 30166

Hű, de édesek, köszi szépen, hogy megmutattad. Én simán textilből megoldanám a lábát. :) Jól kitömni, cipővel zoknival eltakarni és senki sem mondaná meg miből van. Még sohasem találkoztam turiba ilyen babákkal, szerencséd van. Tényleg csodát lehet belőlük művelni, egy kis ügyességgel. Egész jó álapotban vannak.

Nálam vendégeskedés zajlik, szó sem lehet babázásról, pedig annyira lenne kedvem.

Annamária36 Creative Commons License 2011.03.04 0 0 30165

Sziasztok!

Kaoka itt vannak. :)

Ő az első,őt már lehet,hogy láttátok.Neki jó volt a teste de hiányoztak a lábai. Exi küldött orvosigipszet,egyenlőre jók a lábak.Azért,ha egyszer összejön,veszek neki igazit.

Ők pedig a testre várók. Vöröske haja nagyon szép gyűrűs,40cm lesz.Neki is olyan kapott lábai lehetnek.Azokat még befestem,legalább színre eggyezzen.Ruhája szép,de a függönycsipkét kicserélem valami szépre.Karok szokatlanul rövidek voltak (olyan törpés volt).

A szöszke talán 50cm is volt sokkal nagyobbak a végtagok,meg a fej is egy picit nagyobb.Ő nagyon piszkos volt,alig tudtam rendbe szedni a haját.Mostmár ő is szép.Neki viszont olyan hosszú volt a teste,karjai meg a lábai is,hogy szörnyű.

Ezekbe a testekbe drót is van amik össze-vissza voltak hajtogatva,mindenhol kidudorodtak.Végtagokhoz ragasztva is volt anyag,drótozva is,kötözve is.

Jó nagy fába vágtam a fejszém!

Ma vettem a közös babának anyagot,ami megy majd a piros hajához. :)

Előzmény: Kaoka (30150)
stigglinnc Creative Commons License 2011.03.04 0 0 30164

nemtom beszúrni a linket, amit akarok!!!! Inaktív a kink beszúrása ablak fent!

Megpróbálom begépelni:

http://azenotthonom.blogspot.com

Itt a 2010 február 5-i beírás.

stigglinnc Creative Commons License 2011.03.04 0 0 30163

Ha valakit érdekel a története:

Toile:
A toile de jouy kifejezés egy olyan speciális kelmére utal, amelyet a Jouy textilgyárban 1770-ben gyártottak, a franciaországi Versailles közelében lévő Jouy-en-Josas nevű kis faluban.
Az eredeti mintatervek ugyanazzal a réznyomat-technikával készültek, mint az indiai kalikóanyagok, pásztorjeleneteket és más festői képeket ábrázoltak. A gyár olyan jövedelmező lett, hogy 1806-ban a német származású tulajdonos, Christophe Philippe, bátyjával pamutfonodát is alapított Franciaországban.
A cég további fellendülését ipari kémkedéssel is elősegítették. A fivérek 1810-ben útra keltek Angliába, sorra látogatták a textilműhelyeket, és információt gyűjtöttek a manufaktúrák berendezéseiről. Feljegyzéseiket láthatatlan írással sikerült kicsempészniük.
A toile de jouy kelméket temészetes színezőanyagokkal festetteték, buzérvörös vagy török vörös színezéket a rózsaszínes-pirosas árnyalatokhoz és festőcsüllengfőzetet (az indigó elődje) a kékekhez. A kevésbé népszerű zöldes és egyéb színeket válogatott növényi alapú festékekből nyerték. Az anyagokra gyakran korabeli eseményekről készült képeket nyomtak, az ilyen fennmaradt darabok történelmi értéket kéviselnek.
Napjainkban a hagyományos tradíconális színek mellett válogathatunk barna, fekete de akár lila színű kelmék közül is, kinek-kinek ízlése szerint. 

Forrás:

http://forum.index.hu/EditArticle/vieweditarticle?t=9158876 

stigglinnc Creative Commons License 2011.03.04 0 0 30162

Dedede!!!Köszi!

A gugli így rögtön kiadta:-)))

Előzmény: csipkekata (30160)
stigglinnc Creative Commons License 2011.03.04 0 0 30161

Szia!

Háááát, én nem tudom, csak az előbb lemaradt a kérdőjel a mondatom végéről:-)))

Előzmény: csipkekata (30160)
csipkekata Creative Commons License 2011.03.04 0 0 30160

Szia!

Nem ez a " toile de jouy"?

Előzmény: stigglinnc (30159)
stigglinnc Creative Commons License 2011.03.04 0 0 30159

Én is nagyon örülök, hogy megismerhettelek és hálás vagyok a sok tudnivalóért, amiket megosztottál velünk!

Eszembe jutott, hogy valamikor én vásároltam hasonló gyurmákat itt, Mo-on, csak arra nem emlékszem már, hogy hol. Az biztos, hogy valamelyik kreatív boltban történt, esetleg telefonon felhívhat néhányat az, akit érdekel, hogy ne kóvályogjon feleslegesen. Szóba jöhet a X. ker. Barabás utcai Művészellátó, vagy a Kreatív Csoda a III.ker. Bécsi úton, esetleg az Üllői úti Kreatív hobbi (a Mesebolthoz közel).

Innen el lehet indulni:

http://kreativ.lap.hu/

Ezek a gyurmák elölről, hátulról (még bontatlanok :-), a babásnak az árára se emlékszem:

Ennek a mintának van valami neve, nem tudjátok (ezt az anyagot vettem a turiban a babás találkozó előtt):

Előzmény: berthe (30157)
szerika0122 Creative Commons License 2011.03.04 0 0 30158

Köszi a szívességedet, élni fogok vele :-)

Előzmény: berthe (30157)
berthe Creative Commons License 2011.03.04 0 0 30157

Persze nyugodtan kerdezz, szivesen valaszolok, ha tudok.

Itt egy eleg gyenge foto, szerintem Magyarorszagon ezt levegore szarado gyurmanak hivjak:

En egyszer egy Marlaine Verhelst konyvet talaltam egy zsibvasaron, abbol tanulgattam.. Itt a blogja:

http://marlaineverhelst.com/blog/

itt meg "online" tanulast ajanl, de beiratkozas nelkul is latni, hogyan csinalja:

http://marlaineverhelst.com/sculptannounce.pdf

http://marlaineverhelst.com/announcepainting.pdf

Előzmény: szerika0122 (30156)
szerika0122 Creative Commons License 2011.03.04 0 0 30156

Berthe!

Nézegettem a honlapodat, nagyon sajnálom, hogy már nem írod ( vagy másik van ?)

Mi épp igyekszünk vidékről BP-re és a westendbe is pont bemegyünk.

Meg tudnád mondani a gyurma nevét?

Még szabad kérdezni a fejjel kapcsolatban?

Előzmény: berthe (30154)
Etimam Creative Commons License 2011.03.04 0 0 30155

Szívesen megnéznénk a babákat.

Ők mekkorában varrták meg?

Képet :kiválaszt,beilleszt.

Előzmény: berthe (30154)
berthe Creative Commons License 2011.03.03 0 0 30154

Sziasztok!

Végre itthon!

En is nagyon orultem, hogy talalkozhattam veletek! Koszonom  a kedves fogadtatast, olyan volt, mintha mindig is ismertelek volna benneteket. Nagyon szep babakat,  munkakat hoztatok! Koszonom az ajandekokat!

Szivesen elmeselem legkozelebb, hogyan csinalom a babafejeket "gyurmabol".

Tegnap talaltam a nyugati palyaudvat al, a western uzletkozpontban,  egy kreativ hobby boltban ezt a "gyurmat" . Ebbol 1 Kg kerul 1500 Ft-ba, levegore szarad, utana akarmivel lehet festeni..

Egy  kb.6- 7 cm-es polisztirén tojast hasznalok alapnak, igy nagyon keves anyag eleg egy fej elkeszitesere..

Probaljatok ki ezt a levegore szarado gyurmat, barmire jo! En pl. utoljara egy régi kepkeret letort széleit  épitettem ujra.

Jajj, hogy kell ide képet beszurni??

Kozos babavarras:

Igen, orulnek, ha csinalnatok ezzel a szabasmintaval "Raggedy Anne" babakat. En négyszeresere kicsinyitettem, amikor megvarrtam, a paranyi borondombe ez konnyen belefert. Erdemes ebbol "igazi babat" varrni..Ha kinagyitjatok, akkor a baba kb. 50 cm. De persze akarmilyen nagysagban johet!

Az eredmenyt szivesen megmutatom a francia forumron. Ott 40 babavarro csinalta meg. Ha erdekel bennetelket, megmutatom..

Nektek koszonhatoen ujra kedvet kaptam arra, hogy csinaljak vegre valami ujat..

Kaoka Creative Commons License 2011.03.03 0 0 30153

A fonalas melleti hobbiboltba vettem, amit mondtam a talin. Nem is vádoltál.... Ne mondj ilyet. :) Te is ott vetted?

Még nem volt időm kipróbálni, majd csak jövőhéten lesz. Jó vásárolgatást, majd várom a beszámolót.:)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lányok! A közös baba mintáját kinyomtattam, remélem arra is sor kerül jövőhéten. Tényleg elég kicsi. :)

Előzmény: zöldtengerszem (30151)
A maranta Creative Commons License 2011.03.03 0 0 30152

Feltettem a közös varrást a honlapra nézzétek  meg, hogy jó-e így.

http://indexbaba.gportal.hu/gindex.php?pg=23395985&gid=2770868

zöldtengerszem Creative Commons License 2011.03.03 0 0 30151

Kaoka !

Hát aszittem te voltál , te mondtad a bolt címééét , jééé lehet , hogy mégseeeem ??? :-DDD

Azt mondta a boltos , a héten vitték el az utolsó készletet , mindegyikből 2-2 volt benne ...

Bocsi , ha ártatlanul megvádoltalaaaaaaaaak ....:-)))

Még nincs újabb tűm , de amint tudok szerzek , legkésőbb szombaton a vásárban ....

Csodaszépek a jelmezek , és a gyerekek is benne , gratulálok :-)...!

Előzmény: Kaoka (30148)
Kaoka Creative Commons License 2011.03.03 0 0 30150

Annamária, nincs kedved megmutatni azokat a babákat? :)

Előzmény: Annamária36 (30147)
Kaoka Creative Commons License 2011.03.03 0 0 30149

Szia Erika! Jobbulást a családnak. Szuper jók a jelmezek, ügyi vagy. :) Azért gyere sűrűbben, mégha nincs is időd varrogatni, akkor is.

Előzmény: kustrae (30143)
Kaoka Creative Commons License 2011.03.03 0 0 30148

Zöldtengerszem, ezek szerint egy helyre járunk vásárolni. :) Egyelőre nincs időm kibróbálni a nemezelést, de benne van a következő öt éves tervben. :D Nem gondoltam, hogy ennyire könnyen törik a nemezelő tű, majd óvatosan szurálok vele.

Előzmény: zöldtengerszem (30135)
Annamária36 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 30147

Sziasztok!

Ma anyukám hozott megint egy porcelánbabát a lomistól.Hát szegényke ez is nagyon idomtalan volt.Szétkaptam teljesen,megmostam,fésültem.Most már ketten várnak testre meg szép ruhára.Nem vagyok normális,az már biztos! :S

Hanna,csak jó közel lakom.Imádom Győrt,ismerem is de ez a Jysk most kifog rajtam.81-esről megyünk.

Előzmény: Hanna4901 (30144)
A maranta Creative Commons License 2011.03.03 0 0 30146

Igen. A/4-ben kinyomtatod, ha kell felnagytod. Megpróbálom feltenni a honlapra, ha Aledi elküldi nekem mélbe, akkor ott talán kicsit nagyobb lesz.

Előzmény: Mvirág (30142)
A maranta Creative Commons License 2011.03.03 0 0 30145

Hű de klasszak lettek!

Én először azt hittem, hogy Mozart, de aztán a füle a helyére tett :-)

Előzmény: kustrae (30143)
Hanna4901 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 30144

Annamária36, Győrben laksz?

Akkor a régi Thüringia mellett a Földes G út felöl van bejárata a Jysk áruháznak (butorbolt) Én is győri vagyok!

Előzmény: Annamária36 (30139)
kustrae Creative Commons License 2011.03.03 0 0 30143

Sziasztok Lányok!Jó volt nézegetni a babatalis képeket :)

Betegápolással vagyok elfoglalva pár hete (mert ugyebár nem elég izgi egyszerre betegnek lenni,jobb külön-külön...)

Babát nem varrtam mostanában,viszont az idei jelmezek elkészültek!Kevésbé volt kihívás,mint a tavalyi dinoszaurusz :D

Kicsilány Batman volt (mivel fogalma sincs róla,ki is az,így ő Bekmennek hívta magát :D ).

Nagylány Arthur volt,a villangó.Hogy mit vándoroltam fehér hajszínező spréért...!

Szóval,együttérzek minden jelmezgyártásba belefeledkezett anyukával :)

Mvirág Creative Commons License 2011.03.03 0 0 30142

Ha jól értem a közös babavarrást, ezt a picike mintát kellene felnagyítani?

Annamária36 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 30141

Köszi,megnézem. Remélem Szombaton megyek!

Előzmény: PaJulcsi (30140)
PaJulcsi Creative Commons License 2011.03.02 0 0 30140

Győrben van Jysk áruház? Ha emlékeim nem csalnak, akkor igen:) Ott szoktam venni 199 Ft-ért kispárnát. Remek tömőanyag lesz a töltetből.

Előzmény: Annamária36 (30139)
Annamária36 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 30139

Sziasztok!

Jövök Aledi! :o)

Győrben hol lehet tömőanyaghoz jutni?  Gyapjú van itthon de azt nem akarom elhasználni.

A maranta Creative Commons License 2011.03.02 0 0 30138

Off

Ezt a szívást... Miért bonyolítok én túl mindent? Amennyi energiát a gyerek jelmezébe fektetek, már elkészültem volna egy télikabáttal. Gyakorlatnak jó!

On

Bocs, csak muszály volt kiadni magamból.

Előzmény: A maranta (30126)
Aledi Creative Commons License 2011.03.02 0 0 30137

Tegnap meg akartam varrni a közös baba testét, de nem volt tömőanyagom, úgyhogy jól bevásároltam Ikeában belőle :)

Zöldtengerszem, én is eltörtem néhány tűt.

Annamára, gyere-gyere, örülünk neked :)

szerika0122 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 30136

Lányok, nagyon sajnálom ,hogy nem lehettem Veletek!

Már vannak raggedy babáim ,de ha sikerül, megvarrom én is.

Réka!

Írtam Neked mailt. Jössz macit varrni vagy még betegeskedtek?

Üdv, Mici!

zöldtengerszem Creative Commons License 2011.03.02 0 0 30135

Kaoka Drágám !

Nem volt 6 darabos , abból te vitted el az utolsót .. :-) . Ez meg úgy történt , hogy bele akartam tenni egy gyógyszeres dobozba ( hogy ugyebár megvédjem ) , és kicsi volt a doboz , nem nyomtam erősen , de mégis elpattant , legalább 3mm letörött a hegyéből . Csak ideiglenesen  tettem a csomagomat félre , mert ez a nemezelt hajkészítés nagyon vonz , és tű nélkül nem megy ... :-(

Igazad van , én is szeretek magam választani ... , csak felajánlottam .... :-)))...

Amaranta !

Tényleg neked is törni szokott ... , szóval akkor finoman kell bánni vele .., én azt gondoltam erősebb .. Már bánom , hogy nem vettem többet , de szombaton akartam készletet venni a Vásárban , gondoltam addig 1 is elég lesz , hát legalább 2-t kellett volna vennem ...

Azért ma a babatestet elkezdem , aztán majdcsak lesz valahogy ... :-)))

Előzmény: Kaoka (30127)
Kaoka Creative Commons License 2011.03.01 0 0 30134

Régen úgy volt, ha jók az emlékeim, hogy havi lebontásban készültek. Akkor ez most a márciusi közös lesz. Nem kell ám eldugulni, csak kérdezz és írj nyugodtan. Végül is azért fórum. :-) Ha van valami jó ötleted, annak is nagyon örülünk. 

Előzmény: Annamária36 (30133)
Annamária36 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 30133

Jó! Akkor még annyit,hogy van valami határidő? Aztán eldugulok (a következő kérdésemig).  :o)

Előzmény: Kaoka (30132)
Kaoka Creative Commons License 2011.03.01 0 0 30132

Annamária a 30069. hsz-nél megtalálod a baba fotóját is, de nem másolunk, hanem saját ízlésünk szerint varrjuk meg a szabásminta alapján.

Előzmény: Annamária36 (30131)
Annamária36 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 30131

Rajz lesz róla vagy csak a méret van megadva? Annyit tudok,hogy vörös haj és háromszög orr a lényeg.

Előzmény: Kaoka (30130)
Kaoka Creative Commons License 2011.03.01 0 0 30130

Naná, hogy jöhetsz. :-) Minél többen vagyunk annál érdekesebb lesz a végeredmény.

Előzmény: Annamária36 (30129)
Annamária36 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 30129

Sziasztok!

Jöhetek én is babát varrni? De csak halkan. :o)

Kaoka Creative Commons License 2011.03.01 0 0 30128

Kitartás, nekem meg tegnap  megérkeztek a kanadai rokonaim, ráadásul dolgozom is. :-D Majd muti a jelmezt.

Előzmény: A maranta (30126)
Kaoka Creative Commons License 2011.03.01 0 0 30127

Hogy történt? Miért pakoltál el?  Amit tegnap vettem 6 db van benne, a fonalas melletti hobbi boltba amit mondtam. Ott van gyapjú is, csak nem volt színválaszték. Köszönöm, hogy felajánlod a vásárlást, de szeretném látni és magam kiválasztani. :-) Annyira nem sűrgős, van mit csinálnom. :-D

Előzmény: zöldtengerszem (30125)
A maranta Creative Commons License 2011.03.01 0 0 30126

Kitartás, vegyél egyszerre többet. Én is mindíg eltöröm.

Kicsit ritkán leszek a héten, de megpróbálom a honlapra feltölteni a közösbabát. Hétvégén farsang, és a Harry Potteres köpeny csak félig van még kész, az anyukák jelmezének rám eső része teljesen, de még sütni kell, és pénteken du. 4-től teremdíszítés.

Előzmény: zöldtengerszem (30125)
zöldtengerszem Creative Commons License 2011.03.01 0 0 30125

Na , megint akadályoztatva vagyok ... letörött a nemezelőtűm hegyéből egy darabka :-((( ...

Nem adom fel ..., amint tudok megyek másikért ...

Már a szabásmintákat kinyomtattam , anyagot előkészítettem ..., aztán szépen mindent visszapakoltam ...

Előzmény: zöldtengerszem (30123)
36évi Creative Commons License 2011.03.01 0 0 30124

Aledi!

Látom, fetűnt a szememnek csillogása. Lenyűgözött, na. A képeken is látszik, ahol feltolom a szemüvegem, azt közelről is megnézegetem, ez már komoly érdeklődés nálam. :) 

Mici!

Csak nyugodtan, éreztem - utána -, hogy balfék voltam. :)))

zöldtengerszem Creative Commons License 2011.03.01 0 0 30123

Sziasztok !

Ma vettem nemezelőtűt , meg gyapjút , de alig volt pár színben , itt csak zöldet vettem , remélem a hét végén a PECsÁ-ban kapok vöröset is a bohóc hajához . Most úgyis egy egyszerűbbel kezdem , avval , amit Kaoka te csináltál .., aztán majd jöhet a Berthe baba  :-)))....Ha meglesz a vörös gyapjú ...

szarvasmici Creative Commons License 2011.03.01 0 0 30122

Aranyosak vagytok, hogy örültök nekem, köszönöm mindenkinek, aki ezt le is írta. :)

szarvasmici Creative Commons License 2011.03.01 0 0 30121

:) Évi, háromszor sikerült. Gondoltam, hogy mi a szitu, de jólesett, hogy ilyen lelkesen írtál. :) Sajnos muszáj hogy moderáljam, mert csak így látom az új kommenteket...

Előzmény: 36évi (30107)
Aledi Creative Commons License 2011.03.01 0 0 30120

Pági, köszönöm, igyekszem, hogy jó napom legyen, amihez ti nagyban hozzájárultok :)

Jaj, Illesreka, remélem már jobban vagytok. ÚÚÚÚÚtálom már ezt a ronda telet!

Julcsi, tüneményes a kis tündérkéd, a ruhája meg csodaszép.

Előzmény: illesreka (30118)
mehike Creative Commons License 2011.03.01 0 0 30119

Julcsy - Blogodon már megcsodáltam,nagyon tünemény

Előzmény: PaJulcsi (30090)
illesreka Creative Commons License 2011.02.28 0 0 30118

Sziasztok!

Csak kapkodom a fejem, hogy mennyit kell visszaolvasni...:-)

Irigykedve néztem a képeket! Sokat gondoltam Rátok szombat délután... sajnos szó szerint az ágyat nyomtam...:-((( Annyira durva volt ez a vírus, hogy ledöntött... rég volt ilyen, hogy én betegség miatt feküdtem, de persze pont aznapra kellett teljesen kidőlnöm...:-(((

Viszont nagyon örülök, hogy Ti ennyire jól érzetétek magatokat! Remélem, tényleg lesz még idén találkozó!:-)))

Mici, de jó, hogy visszatértél közénk!:-))) Az őrangyalkád zseniálisan édes lett!:-)))

Kíváncsi vagyok Raggedy babákra! Tavaly is volt egy ilyen közös varrás, ami a mai napig is az egyik kedvencem, és nem hiszem, hogy képes lennék felülmúlni önmagam ebben a témában, úgyhogy ezt most kihagyom, de nagyon várom a Ti babáitokat, és addig igyekszem végre elindítani a gurulósomat...:-)))

Nálunk most nagyon sűrű az élet, ezért nem ígérem, hogy naponta hozzászólok, de csak olvasni is olyan jó  Benneteket!

pági (prücsök) Creative Commons License 2011.02.28 0 0 30117

Látjátok csak össze kell hozni egy talit és máris pörög a topik. :)

Én még nem tudom varrok-e mostanában raggedyt. Szeretnék, de előbb IO Fannija van tervben.

Amaranta,

Te kimaradtál, de nagyon örülök, hogy veled is találkozhattam. :)

Stigi,

Örülök, hogy lesz helye az ajándéknak.

Aledi,

Remélem ma már újra jó napod volt.

Aledi Creative Commons License 2011.02.28 0 0 30116

Nem, nem, varrás van rajta, kétoldalt a rajzolt arca mellett. Élőben kicsit látszik, de tény, hogy nagyon szépen van megvarrva, apró öltéssel :)

Előzmény: Etimam (30115)
Etimam Creative Commons License 2011.02.28 0 0 30115

De pont ez a kihívás,ilyen kicsit varrni.

megpróbálom kicsiben és nagyban is.

A feje négy részből áll,azt írtátok,de nem látom a baba arcán a varrást.

vagy külön pamut anyag van még rajta?

Előzmény: Aledi (30114)
Aledi Creative Commons License 2011.02.28 0 0 30114

Etimam, mi tényleg nem vagyunk szigorúak, nyugodtan felnagyíthatod a mintát, én is jobban szeretem a nagyobb babákat varrni :)

Előzmény: Etimam (30112)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!