Pedig azt is mondtam. :-D A bolhapiac után Palotán. Az új házaknak az aljában levő üzletsorban, a buszmegállóban. :-) A rózsaszín a leárazott fonalaknál van. Nem tudom héfőn kinyit-e? Szombaton nem az biztos. És babavarró tűd ven-e már? Csakhogy csigázzalak még egy kicsit.... :-)
Köszönöm szépen , hát igen tudom , mondtad :-DDD ...Hát mér moderálnának , cigányzenekar is van nem ? Pl .a száztagú, ráadásul ott még egy kedves osztálytársam is van :-) .
Nem a névvel van a baj sohasem ... Akik abból akarnak bajt csinálni azok csak átmossák a lényeget .
Na az a kedves fonalasod az meg merre van ??? Rózsaszííín ? Húú az szép lehet ...
Látod füzetet kellett volna vinnem , és szépen felírogatni mindent ... :-)))
A 147-es busz megállójában a cigánysoron. Remélem nem moderálnak ki ezért, :-D de hát ez a neve. Hihi.
Pont a buszmegállóban és szombaton délelött is nyitva van. Én tele vagyok leeresztett lufikkal.:-) Megint vettem még gyapjút hajnak és ma láttam a kedvenc fonalas boltomban csudaszép gyapjú keverék fonalat. Úgy néz ki, mit amit Ahamától kaptam, csak rózsaszines árnyalatban. Pihe-puha és annyira finom. Lassan beköltözhetek abba a boltba. .-) Az orrtól én is idegenkedek, de az adja meg a jellegzetességét. Anélkül nem is igazi raggedy.
Tényleg ott jobb is olcsóbb is ? De jó , hogy még nem mentem ... :-)) Köszönöm a tippet neked , de melyik oldalon is van a piacon a volt villamosfelőlin mondtad , ugye ? Én nem tudom mi van velem , azt hittem mindent megjegyeztem , de napról-napra szembesüök vele , hogy mégsem ...
Vettem gyapjúcsomagot 500 ft ért , az nem olyan finom gyapjú , azért remélem jó lesz , de sok szín van benne, meg vettem külön fehéret angyalhajnak és vöröset :-) . És vettem, tűkészletet is , de tegnap a fonóban voltam , ahol ugye tanulom a zsinórcsipkét , és avval foglaltam le magam a szabadidőmben , már nagyon szeretnék belekezdeni a raggedy - be , de előbb vennem kell tömőanyagot .., addig hozzá sem fogok ,mert nembírnám csak úgy látni szegénykét ha már megvarrom . Olyan akkor még , mint egy leeresztett lufi :-)))....
Remélem hétfőn nyitva lesz ... Ha nem akkor majd ..., elsejéig még van időm bőven ...
Kiváncsi vagyok a babáitokra , valahogyan száz arcot rajzoltam már neki , de én ez a háromszög orr miatt szintén nem nagyon tudom kedvesre tervezni ( nem is tudom ki írt erről , talán Berthe ), pedig igyekszem . Azért találtam egy -két jó ötletet , aztán majd elválik , hogy mit sikerül megvalósítanom belőle , merthogy ugyebár nekem ő lesz még csak a második babácskám ... Az első alakul , de sajnos még mindig meztelen , majd mutatom őt is ha kész lesz :-))...
Nahát! Ez a cipő csúcs! Én is azt hittem készen vetted. Le a kalappal!
Én arcpirosítót szoktam használni, és igen, fiúbabáknál is :) Mostanában próbálkozom folyékony textilfestékkel is, hogy ne kopjon le, de azzal nagyon óvatosan kell bánni.
PaJulcsi, már szereztem be babatest-anyagot, de szerintem kipróbálom a kávés festést is, amit írtál.
Aledi, szerika0122, a fehér arcú lánybabán elméletileg van arcpír, de élőben is alig látszik. Rózsaszín szemhéjfestékkel csináltam, de nem mertem többet tenni, mert féltem, hogy elmaszatolódik. Ti mit használtok hozzá? És a fiúbabákra is lehet tenni?
Kaoka, igen, az egy Pigotta baba, ő volt az első baba amit varrtam, még kézzel. A ruhájánál édesanyám segített, mert fogalmam sem volt arról, hogyan működik a varrógép. Ez kb. másfél éve volt. A munkahelyemen leadtam akkor a babát, hogy majd elküldik az Unicefnek, de nem küldték el. Novemberben megszűnt a munkaviszonyom és visszakértem. Mégiscsak ennek a babának köszönhetem, hogy megtanultam varrni. A tornacipőt nem vettem, azt is én csináltam bőrből és farmerból. Felteszek egy képet is, hogy hogy néz ki.
Kedves schmidtanita! Üdvözöllek a kis babás családunkban. Érezd jól magad és gyere gyakrabban. Jól látom a középső a Pigotta baba? Helyesek nagyon és egyáltalán nem kezdőre vallanak a babáid. Egy kis arcpír tényleg sokat jelentene mindegyiken. A tornacipőt honnan szerezted be?
Zöldtengerszem, ne csak a YISK- be menj a piac melletti anyagboltba egy nagy zsákkal adnak kb. ezerért.
Abból jobb babát tömni, mert tömörebb. A JYSK-párnából inább pihe-puha figurákat jó tömni.
Milyen színű gyapjukat sikerült beszerezned? Sajnálom, hogy nem jutottam el, legközelebb nem hagyom ki.
A mostani PRAKTIKA újságban lehet nyerni gyapjú csomagot a keresztrejtvénnyel. Én beküldöm, habár sohasem nyerek. Most nagy munkában vagyok, nem baba és hétfőre el kell készülnöm vele.:-) Aztán jön a közös baba varrása. Fejben már megvarrtam. :-D
Bloodyheart, igen ott láttalak, csak sajnos nem sokat. Az uokám nézte a mesét és egyszer csak azt vettem észrem hogy babákról van szó. Persze, hogy leragadtam, de rögtön vége is lett.
Már hogyne vehetnél részt a közös varrásban, minél többen vagyunk annál jobb.
Nekem is nagyon tetszik a fiúbaba pulcsija. A lánybabáknak is nagyon kedves a fejecskéjük, igazán megérdemelnek valami szép ruhát. Én még egy kis arcpírt tennék rájuk, de hát nekem (meg IOkaste-nak :) ez a mániám.
Régóta olvaslak benneteket, egy ideje már gyűjtöm a bátorságot, hogy írjak is. Szívesen részt vennék a közös babavarrásban, remélem lehet még jönni. :)
Eddig ezeket a babákat varrtam, a két lánybabának sajnos még nincs ruhája, de remélem hamarosan elkészülök azokkal is.
Szerika, szerintem mindenki akkorában készíti, ahogy akarja :) Én az előző mintát nagyítottam másfélszeresre. Hétvégén kiszabtam, kb. 30 cm lesz, ez a kedvenc méretem :)
Lementettem egy word fájlba a Mentsük a babákat honlapot.
Arra kérném azokat, akik tudnak jól angolul, hogy mélbe keressék meg őket és kérjenek engedélyt, hogy a mi honlapunkon magyarra fordítva, és mellette meghagyva az eredeti angol változatot is (ha ezt szükségesnek tartjátok) felhasználhassuk. Csa- biztos, ami biztos alapon.
De jó, hogy jöttél! Jól vagytok? Gondoltunk ám mi is rád, nagyon hiányoztál :) Amaranta, köszönjük az úriembernek. Nagyon aranyos. Jópofa a nem hervadó virágcsokor is :)
Maradjunk annyiban, hogy bróbálom szerkezgetni. Este majd megpróbálom a képtárakat belinkelni, mindenképpen akartam írni a taliról.
Megpróbálom lementeni wördbe az egészet, aztán lassanként majd fordítjuk, és beszerkesztjük. AZtán itt a lányokat megkérjök, hogy babajavításnál csinálgassanak képes útmutatókat, és egész jó kis anyagot lehetne majd összehozni belőle.
Sziasztok!! Bocsi, csak így belepottyanva a közepébe- sajnos, most szinte egyáltalán nme tudom olvasni a fórumot, a talis képek közül is egyedül Kaoét tudtam megnézni, mert a többi linket nem találtam meg.. :(
Amaranta, ha tényleg tudod szerkeszteni az oldalt, a találkozókhoz beírnád a képtárak linkjeit? :))
Stigi, én átfutottam ezt a honlapot, nem értem, miért szűnik meg, de ha gondoljátok, le lehetne menteni és - hivatkozással persze- átteni a mi honlapunkra;esetleg menet közben fordítani, aktualizálni lehetne benne a dolgokat. MOst sajnos nekem nincs időm a mentegetésre, de később biztosan lenne időm megszerkeszteni. Szóval ha gondoljátok, és tudtok rá időt szakítani.. :D
Én is szoktam erősítést tenni, ha ilyen vékony a nyaka, méterben kapható közbélést szorosan felcsavarok, olyan hosszút, ami a feje búbjától a teste aljáig ér, cérnával körbetekerem, hogy ne tudjon kibomlani, és körülötte jó szorosan kitömöm. Így mosható is marad.
Édesek ezek a pofikák nagyon, de én vitatkoznék azzal, hogy a tied ne lenne kedves.
Akkor április elején mutogatunk, nagyon kíváncsi vagyok :)
Orulok, hogy megcsinàljatok kozosbe a Raggedy Anne babàt.
Erdemes (es konnyebb megvarrni) ha felnagyitjàtok. Nekem a skannerem nem mukodik, igy lefénykepeztem:
Ebbol kb. 40- 45 cm-es babàt kaptok..
Szerintem ti tapasztalt babavarrok vagytok, semmi szukségetek erre, de itt egy "tipp". A nyakàba a kitomés elott tettem néhàny muanyag pàlcikat, azért, hogy a nehéz fej ne kokadozzon.. Tény, hogy ezzel nem lehet kimosni... (esetleg papir nèlkul..)
Ime:
Mielott megrajzoltam az arcàt kerestem nehany példàt interneten, de nekem sajnos igy sem sikerult a babaarcom igazan kedvesre.
Ime a példàk:
Ha elkezditek megmutatni a babakat itt a forumon, mutatom majd, hogy mi mit csinaltunk ebbol a szabasmintabol...
Jaj de jó ezt így szoktátok ??? Oké , akkor elsejéig még van időm bőven :-)...
Már az első babám készülget , van neki szép zöld gyapjúhaja is , ha ő kész lesz mutatom nektek , és utána kezdem a Raggedy-t én is ...
Kezdek rájönni a fortélyokra , de megszenvedtem vele . Még a ruhája készül , de lassan , mert nem nagyon van időm rá , tegnap vendégeskedés volt , ma a házimunka ... De jövök hamarosan :-)) ....
Mindenkinek tetszik a babácskám , már legalább három hasonlót kellene készítenem :-) , én kézzel varrom , így azért lassúbb kicsit ... De meg vagyok "fertőződve " babaügyileg rendesen :-)))...
Kaoka !
Sikerült tűkészletet vennem :-))) ...
Most megyek majd a Jysk-be tömőanyagért , mert az elfogyott .., elég sok kell egy ilyen kicsi babához is , az itthoni készletem mind belement ...
Mi lenne, ha megvárnánk a hónap végét és április elsejétől lenne a bemutatás. Addig senki se mondjon róla semmit, mégha kész van akkor sem. Aztán.... jó lenne kitalálni az áprilisit is és márciusban azt is fel kellene tenni. :) Így több időnk lenne a kigondolásra. Van valakinek ötlete az áprilisira?
De még ne mutasd! Tényleg, mikor is van a határidő, amikortól már lehet mutogatni? Na nem, mintha az enyémhez már hozzáfogtam volna, csupán merő kíváncsiságból:))))
Ma varrtam a piros hajú babámat.Hát,olyan 20cm-es lesz.Kipróbáltam,hogy először horgoltam neki "kalapot" aztán arra csomóztam a haját.Eddig ez a frizura megoldás lett a legjobb.Még ruha kell és elkészül.
Porcelánbabáimnak a hosszú hétvégén varrok testet (4 nap talán elég lesz).
Mik derülnek itt ki Kusrae! :) Lehet,hogy csak nekem új. Akkor minden oké,nem kezdek el félni magamtól. :))
Annamária36!Akkor ez közös küldetésünk!Nekem is várakozik 4 ilyen gyönyörűség egy zacskóban félretéve,hogy új életet kezdhessenek.Hasonló hiányosságokkal,mint a tieid.De olyan gyönyörűek így is.Mondjuk,kevésbé használható játékok,de akkor is....Megláttam,és szerelmes lettem.Ezt mindenki ismeri közülünk :D
Az útbaigazítások segítségével voltunk ma a Jysk-ben (is). Nagypárnát vettem 700Ft-ért (kicsi 250Ft).Biztos jártok oda egy páran, mert az eladók már rutinosan nyomták a kezembe mikor mondtam,hogy tömőanyagnak kell. :)
Hű, de édesek, köszi szépen, hogy megmutattad. Én simán textilből megoldanám a lábát. :) Jól kitömni, cipővel zoknival eltakarni és senki sem mondaná meg miből van. Még sohasem találkoztam turiba ilyen babákkal, szerencséd van. Tényleg csodát lehet belőlük művelni, egy kis ügyességgel. Egész jó álapotban vannak.
Nálam vendégeskedés zajlik, szó sem lehet babázásról, pedig annyira lenne kedvem.
Ő az első,őt már lehet,hogy láttátok.Neki jó volt a teste de hiányoztak a lábai. Exi küldött orvosigipszet,egyenlőre jók a lábak.Azért,ha egyszer összejön,veszek neki igazit.
Ők pedig a testre várók. Vöröske haja nagyon szép gyűrűs,40cm lesz.Neki is olyan kapott lábai lehetnek.Azokat még befestem,legalább színre eggyezzen.Ruhája szép,de a függönycsipkét kicserélem valami szépre.Karok szokatlanul rövidek voltak (olyan törpés volt).
A szöszke talán 50cm is volt sokkal nagyobbak a végtagok,meg a fej is egy picit nagyobb.Ő nagyon piszkos volt,alig tudtam rendbe szedni a haját.Mostmár ő is szép.Neki viszont olyan hosszú volt a teste,karjai meg a lábai is,hogy szörnyű.
Ezekbe a testekbe drót is van amik össze-vissza voltak hajtogatva,mindenhol kidudorodtak.Végtagokhoz ragasztva is volt anyag,drótozva is,kötözve is.
Jó nagy fába vágtam a fejszém!
Ma vettem a közös babának anyagot,ami megy majd a piros hajához. :)
Toile: A toile de jouy kifejezés egy olyan speciális kelmére utal, amelyet a Jouy textilgyárban 1770-ben gyártottak, a franciaországi Versailles közelében lévő Jouy-en-Josas nevű kis faluban. Az eredeti mintatervek ugyanazzal a réznyomat-technikával készültek, mint az indiai kalikóanyagok, pásztorjeleneteket és más festői képeket ábrázoltak. A gyár olyan jövedelmező lett, hogy 1806-ban a német származású tulajdonos, Christophe Philippe, bátyjával pamutfonodát is alapított Franciaországban. A cég további fellendülését ipari kémkedéssel is elősegítették. A fivérek 1810-ben útra keltek Angliába, sorra látogatták a textilműhelyeket, és információt gyűjtöttek a manufaktúrák berendezéseiről. Feljegyzéseiket láthatatlan írással sikerült kicsempészniük. A toile de jouy kelméket temészetes színezőanyagokkal festetteték, buzérvörös vagy török vörös színezéket a rózsaszínes-pirosas árnyalatokhoz és festőcsüllengfőzetet (az indigó elődje) a kékekhez. A kevésbé népszerű zöldes és egyéb színeket válogatott növényi alapú festékekből nyerték. Az anyagokra gyakran korabeli eseményekről készült képeket nyomtak, az ilyen fennmaradt darabok történelmi értéket kéviselnek. Napjainkban a hagyományos tradíconális színek mellett válogathatunk barna, fekete de akár lila színű kelmék közül is, kinek-kinek ízlése szerint.
Én is nagyon örülök, hogy megismerhettelek és hálás vagyok a sok tudnivalóért, amiket megosztottál velünk!
Eszembe jutott, hogy valamikor én vásároltam hasonló gyurmákat itt, Mo-on, csak arra nem emlékszem már, hogy hol. Az biztos, hogy valamelyik kreatív boltban történt, esetleg telefonon felhívhat néhányat az, akit érdekel, hogy ne kóvályogjon feleslegesen. Szóba jöhet a X. ker. Barabás utcai Művészellátó, vagy a Kreatív Csoda a III.ker. Bécsi úton, esetleg az Üllői úti Kreatív hobbi (a Mesebolthoz közel).
En is nagyon orultem, hogy talalkozhattam veletek! Koszonom a kedves fogadtatast, olyan volt, mintha mindig is ismertelek volna benneteket. Nagyon szep babakat, munkakat hoztatok! Koszonom az ajandekokat!
Szivesen elmeselem legkozelebb, hogyan csinalom a babafejeket "gyurmabol".
Tegnap talaltam a nyugati palyaudvat al, a western uzletkozpontban, egy kreativ hobby boltban ezt a "gyurmat" . Ebbol 1 Kg kerul 1500 Ft-ba, levegore szarad, utana akarmivel lehet festeni..
Egy kb.6- 7 cm-es polisztirén tojast hasznalok alapnak, igy nagyon keves anyag eleg egy fej elkeszitesere..
Probaljatok ki ezt a levegore szarado gyurmat, barmire jo! En pl. utoljara egy régi kepkeret letort széleit épitettem ujra.
Jajj, hogy kell ide képet beszurni??
Kozos babavarras:
Igen, orulnek, ha csinalnatok ezzel a szabasmintaval "Raggedy Anne" babakat. En négyszeresere kicsinyitettem, amikor megvarrtam, a paranyi borondombe ez konnyen belefert. Erdemes ebbol "igazi babat" varrni..Ha kinagyitjatok, akkor a baba kb. 50 cm. De persze akarmilyen nagysagban johet!
Az eredmenyt szivesen megmutatom a francia forumron. Ott 40 babavarro csinalta meg. Ha erdekel bennetelket, megmutatom..
Nektek koszonhatoen ujra kedvet kaptam arra, hogy csinaljak vegre valami ujat..
Zöldtengerszem, ezek szerint egy helyre járunk vásárolni. :) Egyelőre nincs időm kibróbálni a nemezelést, de benne van a következő öt éves tervben. :D Nem gondoltam, hogy ennyire könnyen törik a nemezelő tű, majd óvatosan szurálok vele.
Ma anyukám hozott megint egy porcelánbabát a lomistól.Hát szegényke ez is nagyon idomtalan volt.Szétkaptam teljesen,megmostam,fésültem.Most már ketten várnak testre meg szép ruhára.Nem vagyok normális,az már biztos! :S
Hanna,csak jó közel lakom.Imádom Győrt,ismerem is de ez a Jysk most kifog rajtam.81-esről megyünk.
Ezt a szívást... Miért bonyolítok én túl mindent? Amennyi energiát a gyerek jelmezébe fektetek, már elkészültem volna egy télikabáttal. Gyakorlatnak jó!
Nem volt 6 darabos , abból te vitted el az utolsót .. :-) . Ez meg úgy történt , hogy bele akartam tenni egy gyógyszeres dobozba ( hogy ugyebár megvédjem ) , és kicsi volt a doboz , nem nyomtam erősen , de mégis elpattant , legalább 3mm letörött a hegyéből . Csak ideiglenesen tettem a csomagomat félre , mert ez a nemezelt hajkészítés nagyon vonz , és tű nélkül nem megy ... :-(
Igazad van , én is szeretek magam választani ... , csak felajánlottam .... :-)))...
Amaranta !
Tényleg neked is törni szokott ... , szóval akkor finoman kell bánni vele .., én azt gondoltam erősebb .. Már bánom , hogy nem vettem többet , de szombaton akartam készletet venni a Vásárban , gondoltam addig 1 is elég lesz , hát legalább 2-t kellett volna vennem ...
Azért ma a babatestet elkezdem , aztán majdcsak lesz valahogy ... :-)))
Régen úgy volt, ha jók az emlékeim, hogy havi lebontásban készültek. Akkor ez most a márciusi közös lesz. Nem kell ám eldugulni, csak kérdezz és írj nyugodtan. Végül is azért fórum. :-) Ha van valami jó ötleted, annak is nagyon örülünk.
Hogy történt? Miért pakoltál el? Amit tegnap vettem 6 db van benne, a fonalas melletti hobbi boltba amit mondtam. Ott van gyapjú is, csak nem volt színválaszték. Köszönöm, hogy felajánlod a vásárlást, de szeretném látni és magam kiválasztani. :-) Annyira nem sűrgős, van mit csinálnom. :-D
Kitartás, vegyél egyszerre többet. Én is mindíg eltöröm.
Kicsit ritkán leszek a héten, de megpróbálom a honlapra feltölteni a közösbabát. Hétvégén farsang, és a Harry Potteres köpeny csak félig van még kész, az anyukák jelmezének rám eső része teljesen, de még sütni kell, és pénteken du. 4-től teremdíszítés.
Látom, fetűnt a szememnek csillogása. Lenyűgözött, na. A képeken is látszik, ahol feltolom a szemüvegem, azt közelről is megnézegetem, ez már komoly érdeklődés nálam. :)
Mici!
Csak nyugodtan, éreztem - utána -, hogy balfék voltam. :)))
Ma vettem nemezelőtűt , meg gyapjút , de alig volt pár színben , itt csak zöldet vettem , remélem a hét végén a PECsÁ-ban kapok vöröset is a bohóc hajához . Most úgyis egy egyszerűbbel kezdem , avval , amit Kaoka te csináltál .., aztán majd jöhet a Berthe baba :-)))....Ha meglesz a vörös gyapjú ...
:) Évi, háromszor sikerült. Gondoltam, hogy mi a szitu, de jólesett, hogy ilyen lelkesen írtál. :) Sajnos muszáj hogy moderáljam, mert csak így látom az új kommenteket...
Csak kapkodom a fejem, hogy mennyit kell visszaolvasni...:-)
Irigykedve néztem a képeket! Sokat gondoltam Rátok szombat délután... sajnos szó szerint az ágyat nyomtam...:-((( Annyira durva volt ez a vírus, hogy ledöntött... rég volt ilyen, hogy én betegség miatt feküdtem, de persze pont aznapra kellett teljesen kidőlnöm...:-(((
Viszont nagyon örülök, hogy Ti ennyire jól érzetétek magatokat! Remélem, tényleg lesz még idén találkozó!:-)))
Mici, de jó, hogy visszatértél közénk!:-))) Az őrangyalkád zseniálisan édes lett!:-)))
Kíváncsi vagyok Raggedy babákra! Tavaly is volt egy ilyen közös varrás, ami a mai napig is az egyik kedvencem, és nem hiszem, hogy képes lennék felülmúlni önmagam ebben a témában, úgyhogy ezt most kihagyom, de nagyon várom a Ti babáitokat, és addig igyekszem végre elindítani a gurulósomat...:-)))
Nálunk most nagyon sűrű az élet, ezért nem ígérem, hogy naponta hozzászólok, de csak olvasni is olyan jó Benneteket!